duminică, 6 octombrie 2024

Dacă e să lupt pentru ceva


Am trăit atâtea situații imbecile de-a lungul timpului încât niciun abuz nu mi se mai pare excesiv. A existat un moment zero după care orice bruma de normalitate care mai exista a fost spulberată în mod barbar, introducându-se dictatura anormalului, a imbecilității, a prostiei absolute, a strâmbului, a diformului s.a.m.d. Cu toate că încerc să creionez o imagine printr-o repetiție obsesivă, simt că, pentru a descrie coșmarul în care trăim, cuvintele nu mai au putere.

Fiecare respirație care ne e lăsată pe lumea asta vine la pachet cu un abuz. Fiecare gând rebel e sancționat drastic, fiecare încercare de salvare a normalității a ajuns o infracțiune. Noi nu mai avem viață, ci trăim o hăituială perpetuă. Ne-am obișnuit să ne ascundem, chiar dacă știm că avem dreptate. „Așa e, dar nu e bine să spui asta!” - își sfătuia o femeie copilul. Iată, educația capului plecat se face în familie. Oamenii intră în „minunata lume nouă” gata pregătiți, înarmați cu doze maxime de obediență. Și nici nu sunt de acuzat: la urma urmei nu vor decât să trăiască fără probleme.

Decât o viață porumbel, mai bine o zi vultur!” - așa sună proverbul. Și eu, tânăr fiind, aveam idealuri mărețe, îmi doream o lume mai bună, croită după ceea ce credeam că e bine. Am fost pentru, am fost împotrivă, m-am lăsat dus de val, am sperat și, în final, mi-am dat seama că n-am fost altceva decât un spectator al unui joc absurd, de mult pus în scenă. Mă credeam centrul și, în realitate, nici măcar nu eram în apropierea cercului. Asta-i țeapa pe care ne-o luăm toți.

Când mi-am dat seama că multe dintre idealurile îmi fuseseră de fapt introduse în creier prin simpla expunere a mea la opere ideologice, m-a cuprins o teribilă mâhnire. De fapt nu eu fusesem expus, ci toată lumea. Când am înțeles ce cantitate imensă din ceea ce citisem trebuia să elimin, m-am îngrozit. Cum să-ți scoți din creier atâta gunoi? Și, mai ales, cum să contrazici lucruri care, pentru marea majoritate sunt axiome?

În mare cam așa aș putea schematiza istoria blogului de față, a ultimilor șaptesprezece ani de când am ales să scriu pentru a mă detoxifia intelectual. M-am gândit de multe ori că, făcând-o public mă voi întâlni și cu alții care încearcă același lucru sau care să mă sprijine în efortul meu. Însă, pe măsură ce ne strângeam din ce în ce mai mulți în jurul proiectului meu, am constatat că lucrurile se înrăutățesc. Din ce în ce mai rău, din ce în ce mai accelerat, din ce în ce mai intruziv. Și totul a culminat cu pandemia.

N-am ce să spun mare lucru. În mare, tot efortul meu de detoxifiere mentală m-a făcut contemporan cu cele mai mari nenorociri pe care le-am trăit până acum. Nu-i simplu să trăiești într-o lume în care totul e desfigurat, totul e strâmb și nedrept. Nu-i simplu să trăiești știind că cel de lângă tine e o fiară, un lup în blană de oaie. Dar asta e viața, în asta ne-am transformat toți.

Sunt momente în care mă simt obosit, epuizat chiar. Nu-mi înțeleg lupta și nu mă înțeleg pe mine. Nu-i simplu! Fiecare nouă zi îmi aduce în fața ochilor provocări din ce în ce mai mari, din ce în ce de neimaginat. Aproape orice întâmplare pe care-o luăm la cunoștință e o catastrofă. N-ai cum să nu fii obosit într-o astfel de lume!

Discutând cu un amic gândurile pe care vi le-am înșirat, aproape l-am speriat. Am simțit-o atunci când m-a întrebat îngrijorat ce am de gând. „Nu-i OK să vezi lumea așa!” - mi-a spus, Probabil. Nu știu dacă „detoxifierea” e de vină sau, pur și simplu, lumea în care locuim s-a transformat într-un asemenea hal încât a devenit monstruoasă. Ellul justifica divertismentul contemporan prin necesitatea creării unui mediu suportabil pentru omul copleșit de sistemul tehnic. Probabil că așa e, dar când vezi adevărul, „soluția-surogat” pe care ți-o pune la dispoziție societatea nu mai funcționează.

Și-atunci ce am de gând? Analizând întrebarea am ajuns la concluzia că n-am altă cale decât aceea de a continua lupta. Sună frumos, doar că întrebarea imediat următoare m-a devastat: „Continui lupta pentru ce?”. Și într-adevăr, aici e o chestiune atât de paradoxală încât dă în anectdotică. În realitate eu nu lupt pentru nimic. Detoxifiindu-mă, am reușit performanța să alung falsele idealuri care, până în urmă cu ceva vreme îmi ghidaseră viața, dar nu am găsit profunzimea necesară unui imbold către adevăratele idealuri. Și uite-așa realizez că mă aflu în paradoxala situație a celui care luptă în credință, dar lupta sa este una sortită din start eșecului.

Te poți lupta cu muntele? Te poți duela cu el? Poate că da, dar, până la urmă, singura victorie pe care-o vei avea în fața sa, va fi lespedea ruptă din munte pentru a-ți sta de strajă pe mormânt. Din păcate asta e realitatea pe care trebuie să o înțeleagă atât cei care mă privesc cu simpatie, cât și cei care ma privesc cu ură. Cel mai probabil lupta mea e sortită eșecului. Și chiar dacă, prin absurd, ar fi un succes, ar fi nu pentru că am eu vreun merit, ci pentru că așa s-au așezat lucrurile.

Din această poziție singurul fapt pe care-l mai înțeleg nu-i nimic altceva decât absurdul luptei mele. Și poate că e bine ca cei care-și pun speranțe în mine(fără ca eu să le fi sugerat măcar asta), să înțeleagă situația de fapt, nu una idealizată de dorințele lor. Nu, nu sunt înrolat în lupta cuiva. Lupta mea e una haotică și, așa cum am mai spus, sortită eșecului. Nu mă considerați un ideal pentru că nu sunt. La un moment-dat, pus pe cântar, s-ar putea să se dovedească un lucru ciudat: un tefeleu animat de falsele dorințe care i-au fost insuflate de ideologie s-ar putea să atârne mai greu decât subsemnatul. În timp ce acel prezumtiv personaj are niște idealuri, eu am reușit să le elimin pe cele ale ideologiei, rămânând cumva de izbeliște la mijlocul drumului.

Singurul lucru pe care-l mai pot spune acum cu sinceritate e că, dacă mai e să lupt pentru ceva, atunci acea luptă nu-i alta decât aceea de a-mi găsi idealul. Atât pentru azi!

79 de comentarii:

  1. Ceea ce scrie Dan Diaconu au spus Sfintii Parinti cu multi ani in urma. Acest articol este doar o palida constatare fata de scrierile Sfintilor Parinti despre aceasta lume care nu este stramba de la momentul de cand a observat Dan Diaconu. Aceasta lume este stramba de mult timp din cauza satanistilor care se lupta cu Dumnezeu. Cine sunt satanistii? Masoneria si toti cei care urmeaza porunicile diavolului. Care sunt poruncile satanei? Cele inverse al lui Dumnezeu. Exemplu ; "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insati!" . Cei ce fac pe invers ignora porunca Domnului! Si asta este doar un exemplu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sfinții părinți ți-au explicat de ce zeul pe care îl venerezi a ucis bebelușii Egiptului atunci când poporul lui era chipurile persecutat de către Faraon? Poate ne spui și nouă necredincioșilor ca să ne aduci pe calea cea bună.

      Sau așa fac Părinții Înțelepți atunci când explică Buna Credință: sar peste multitudinea de atrocități făcute de zeul Iubirii atunci când ne explică de ce trebuie să îngenunchem în fața lui.

      Masonii slujesc același zeu al cărui Rob ești și acesta nu este Satanas (Acuzatorul/Procurorul/Inamicul).

      Ștergere
  2. La o intrebare asemanatoare, cineva a raspuns asa: Lupt ca sa nu ma schimbe lumea pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare de tot reflectia, tulburàtoare si cam realà din pàcate

    RăspundețiȘtergere
  4. Dumnezeu l-a făcut pe om pentru a fi o armă împotriva Diavolului. Când se va sfârși lupta cu Spurcăciunea, locul ei în Cer va fi ocupat de Om.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, omul a fost creeat ca și Coroana Creației,nicidecum ca o armă împotriva cuiva.Actuala lume mai tine pana ce locul rasvratitilor va fi luat de sfinți.

      Ștergere
  5. Cel mai plin de adevăr articol pe care îl citesc la dumneavoastră. Ma înclin.

    RăspundețiȘtergere
  6. Oare...există în viață vrun ideal, o țintă, o realizare, o finalitate?! Desigur că nu...Totul este curgere fără început și fără sfârșit într
    -un infinit etern...Și culmea...asta nu este nici teorie, nici filosofie, nici poveste, nici legendă nici mit, nici speranță...
    Spui că lupți...dar oare cine luptă?! TU ?! În nici un caz, n-ai cum, TU ești dintr-un ÎNTREG, nu ai adversar, nu ai cu cine lupta...Dar acum... așa crezi, acesta este implantul psihologic al educației otrăvite, care te face să crezi că ești ego-ul, cu tot ce înseamnă acesta și el înseamnă întreaga nebunie a lumii...ego pe care-l confunzi cu SINELE, cu cel ce ești cu adevărat...fără să știi acum cine ești de fapt și de drept.
    Când cauți, cauți doar în afara ta, la perifere, numai acolo există căutare, cercetare științifică. Ca să găsești trebuie să descoperi cine, ce și de ce ești pe lume. Nu din cărți, nu de la alții...ci din tine prin tine. Este revelație, nu cunoaștere...este CUNOSCUTUL aflat în tine și pretutindeni, iar el se descoperă acolo unde se află...în CENTRU existențial al FIINȚEI...dar pentru a afla toate astea, este nevoie ca să te predai Existenței...să te arunci gol...în gol.
    Restul e TĂCERE...
    Care... rest?!
    TOTUL !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa fii bucuros ca "ai luptat lupta cea buna" ,cum zice Apostolul.Important e sa fii în tabăra câștigătoare.Care?! IHNK !

      Ștergere
  7. "Oamenii intră în 'minunata lume nouă' gata pregătiți, înarmați cu doze maxime de obediență."

    http://matei.info.ro/#obedienta

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce ați scris este o mărturisire, o spovedanie. Frământări existențiale. Sa fac și eu una, atunci. Suntem mai mulți aici tocmai pentru că și noi avem așa ceva, în pătratul ( ca să nu zic quadrantul) nostru. Tocmai de asta vă urmăresc, am găsit pe cineva cu care rezonez. Cineva care urăște minciuna, așa cum o urăsc și eu. Care luptă, cum lupt și eu. Rațional, da, ar trebui să renunț, dar nu ma pot abține. E ceva din adâncul sufletului care ma face sa nu suport mizeria, și sa lupt. Nu ma pot abține, repet.Încerc să explic celor cu care mă întâlnesc, nu știu cu ce rezultat. Învăț și eu, la rândul meu de la alții. Dau altora. Fericirea mi-o găsesc nu în această luptă, care e ca o nevoie organică, ci în familie, când ma strânge copilul în brațe. Atunci uit de tot. Idealul? Pentru ca sunt creștin, cel mai mult urmăresc schimbarea mea interioara în bine. Idealul meu este Hristos, Care a spus:: " Înndrazniți, Eu am biruit lumea!" ( Ioan 16: 33)

    RăspundețiȘtergere
  9. https://elenamocanasu.blogspot.com/2016/06/omul-care-mutat-un-munte.html

    RăspundețiȘtergere
  10. V-ati gindit ca in primul rind este semnul pe care il trimiteti lui Dumnezeu ca luptati pt adevar ! In vremurile actuale din pacate numarul celor care aleg calea cea buna este tot mai mic si nimic nu poate sa-i fie mai placut decit atunci cind vede ca cineva lupta fara sa-si doreasca drept recompensa nimci material.

    RăspundețiȘtergere
  11. " „Nu-i OK să vezi lumea așa!” - mi-a spus un amic "... adica ochii, sistemul de valori, creierul e stricat, nu lumea. Buna asta...

    Wu wei, calea naturala a non-actiunii, non-doer-ship / non-dualitate ar fi o solutie, intelegand ca noi ( computer biologic ) traim intr-o simulare, un control al perceptiei de catre o forta non-umana.

    Trezirea, interogarea " cine / ce sunt Eu " , ce inseamna realitate ar ajuta sa discernem adevarul de agenda, intelegand ca suntem universul / sursa a tot si toate intr-o manifestare fizica, corporala temporara si limitata.
    Evident si ridicarea din genunchi, fiind sclavii credintelor limitative din prima zi de aparitie aici ( familie, scoala, religii inventate, etc. )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. “It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.” (J. Krishnamurti) - Nu este o măsură a sănătății să fii bine adaptat la o societate profund bolnavă.

      Ștergere
  12. Nu trebuie sa disperi. Asa este si mie mi se pare ca pe zi ce trece, lumea asta devine mai nebuna, mai rea. Tu ai ales sa lupti si este foarte bine asa, chiar daca acum esti disperat si nu simti, sunt multi care oberva lupta ta, unii o sustin si implicit tu ii sustii pe ei. Nimic nu este in zadar, mai ales cand lupti de partea binelui. Ai dreptate, speri sa obtii rezultate palpabile in lupta ta in ritmul necesar tie, dar viata are ritmul ei si toate decurg in ritmul dictat de ea. Si eu m-am saturat ca nu mai vine schimbarea in bine, dar ma adun si sunt sigur c-o sa vina, chiar daca nu atunci cand vreau eu. Capul sus!

    RăspundețiȘtergere
  13. "O rugaciune"- de J.L. Borges.Reloaded.Respect, dle Dan Diaconu!
    IQ100

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru un ideal găsibil sau pentru dumneavoastră înșivă. Pentru a nu trece, pur și simplu, prin viață, neînțelegând nimic și neschimbând nici măcar așezarea unor fire de nisip ori muntele cu lespezile sale cu tot. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  15. O tendința manifestata de cineva azi, poate mâine va fi un vector
    Cu direcție și sens
    Depinde de nivelul de adevăr și de numărul celor .. pregatiti

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu exista !ideal! stimate domn Dan Diaconu. Exista doar e-ul interior al fiecaruia dintre noi. Daca ar sa definim aceasta entitate spirituala, vom vedea ca nu sintonizeaza aproape deloc cu actiunile care le intreprindem, si care sunt comandate in mod rational sau nu de catre creier. Drept pentru care am putea sa-l numim un senzor de justitie pentru tot cei in jurul nostru si-n noi. Am putea sa-i zicem AURA!!! aceia care se detaseaza de cele mai multe ori si analizeaza de deasupra crestetului nostru, ce-i cu noi dar mai ales cei in jurul nostru.As extrapola putin mai mult si as indrazni sa spun ca suntem dotati atat cu Aura dar si E-ul interior, acestea doua fiind de partea logic-spirituala a corectitudinii . In contra-pondere avem de asemeni fiecare din noi si sistemul operativ uman gazduit de creier care dupa mine reprezinta centrul de comanda unde se iau hatararile lucide, glaciale la vedere, pentru individ. Din acest motiv avem uneori sentimentul interior ca n-am facut ce trebuia uneori.
    In finalul alocutiunii mele "paranoice"... inca mai crezi ca exista lupta pentru ?
    Inca un amanunt pe final: Va urmaresc de multa vreme si aprecieez discernamantul analizelor pe care faceti. Continuati sa luptati! Asta este in firea dumneavoastra de rebel nascut asa. Nu trebuie sa aveti un ideal pentru asta. No sa reusiti niciodata sa puneti de acord "masina(hardware) reprezentat de creier si minte(sist. operativ) cu partea spirituala a Fiintei dumneavoastra. Iertati-mi tastatura. Nu va scriu comentariul asta din tara!

    RăspundețiȘtergere
  17. Orice idealuri din lume ai căuta și ai avea dacă nu sunt prin și în legătură cu Hristos...sunt goale de conținut ! O să afli la momentul potrivit! Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine punctat! Cam reticienta lumea de pe aici fata de Dumnezeu! Tot omul simplu si oropsit poate vedea ca totul are sens fiindca il are pe Dumnezeu. Cand esti "prea intelectual" cam umbli bâjbâind.

      Ștergere
  18. "Analizând întrebarea am ajuns la concluzia că n-am altă cale decât aceea de a continua lupta.." 13. Iar eu am zis: "Deci, în deşert am fost drept la inimă şi mi-am spălat întru cele nevinovate mâinile mele,
    14. Că am fost lovit toată ziua şi mustrat în fiecare dimineaţă"(Psalmul 72)

    RăspundețiȘtergere
  19. Uneori cel mai întuneric și deznădăjduite momente sunt înainte de a se crăpa de ziuă. Iar semințele putrezesc înainte să explodeze viața din ele. Și ce altceva sunt idealurile și ideile decât niște semințe? Întunericul și deznădejdea fac parte din procesul vieții . Speranța moare ultima dar și după ce moare, tot pot să iasă rădăcini din ea în adâncul pământului și apoi după un timp, în care pare totul pierdut, să se ridice la suprafață o nouă plantă aducătoare de viață.

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu-ți revendica meritul și meritul este al tău. Ieși din luptă și victoria este a TA! Scrie ca până acum Dane, dar poate cu atitudine de misiune personală, neconexată la o luptă a contra unui "ceva" și vei vedea rezultatele! Munca ta și NU lupta m-a făcut să te citesc cu un relax total și profundă bucurie.
    Mă bucură mult "haosul" care este în această lume la momentul actual pentru că prin el am căutat și am găsit ordinea universală... Totul este așa cum este. Fac ceea ce fac la nivel personal și pacea s-a așternut în bula mea personală. Minunată postare!! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  21. Pun si eu aici parerea mea de doi bani despre tine si ceea ce faci.In primul rand e normal sa te simti singur in lupta ta pentru ca pentra a purta aceasta lupta trebuie in primul rand sa intelegi care-ti sunt dusmanii iar cei care au priceput treaba asta sunt foarte putini.Din acesti foarte putini si mai putini au "atributele" necesare pentru a face ceva iar din acesti fff putini care au inteles si vor, si mai putini au calitatile necesare pentru a transmite aceste realitati....INSA...pentru aceasta cantitate neglijabila ramasa,ceea ce faci tu este foarte important. In timpuri in care AM este si mai intoxicata decat MSM este greu sa mai gasesti o informatie,o analiza sau un simplu gand cu care sa rezonezi....unde sa-ti confirmi gandurile sau pur si simplu sa verifici (in fata evenimentelor) daca n-ai inceput sa bati campii si sa vezi numai "facaturi" peste tot....faci ce trebuie Omule si esti apreciat...poate de putini dar sigur n-ai facut blogul asta ca sa devi popular! Personal te-am acuzat de cateva ori ca esti prea soft,ca nu prezinti lucrurile in toata uraciunea lor,credeam ca ai si tu o anumita agenda....mult mai abila dar tot agenda....cred (si sper!) ca m-am inselat intelegand ca esti expus si gandindu-ma ca eu nu m-as fi expus pentru poporul lui Tutea......vezi, ce ziceam mai sus de "atribute"!...Inchei aici spunandu-ti inca o data ca pentru ff putini este chiar important ceea ce faci...continua! Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  22. Excelent articol ...ceea ce ai scris simt si eu...Vreau sa fac urmatoarea afirmatie : tot ceea ce se -ntampla cu Sosoaca este o facatura extraordinara...( inenteles a serviciilor secrete...care creaza asa cum spunea dulapul emotie...) si a creat-o in incat a scos in strada mii de oameni...De ce cred eu ca Diana joaca teatru . Sambata am asistat la decizia Curtii Constitutionale cu privire la invalidarea candidaturii ei.Aseara l-am ascultat pe Luis Lazarus intr-un live de vreo 5 ore in care fiecare si-a spus parerea...( inclusiv Diana Sosoaca)Marturisesc ca am fost miscat/revoltat/manipulat foarte bine , ceea ce ma determinat sa caut in Constitutie si in Legea de organizare a Curtii Constitutionale si a legislatiei cu specific electoral ca sa vad o justificare a acestei decizii.Si le-am gasit o parte din ele pe care le-am postat pe pagina mea de internet...Problema a aparut dupa ora 14 , cand am vizionat multe clipuri de-ale Dianei Sosoaca unde am constatat extraordinar de multe inexactitati pe care nu are rost sa le expun aici...Va dau doar una : am vizionat vreo 4-5 clipuri in care era imbracata diferit ...coafura diferit ...si alte elemente care m-au facut sa cred ca totul este/a fost si va fi o farsa , inscenata probabil de servicii ( este doar o supozitie ) ...dar care aveau aceasi tema ...( cu descalificarea ei facuta de catre Curtea Constitutionala ,etc.) ...Acest lucru ma determinat sa cred ca totul a fost asa de bine regizat incat nu stiu ce sa mai cred...Cred ca cea mai buna optiune este sa nu mai votam deloc pentru ca orice am vota ...va fi tot cum vor cei care conduc lumea si ne conduc si pe noi...Mi- e sila ca traiesc intr-o lume atat de abjecta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru tine inexactitatile sunt legate de îmbrăcăminte si coafura? Pffff!
      Tu ai uitat ca Şoşo este femeie?

      Ștergere
  23. Deci, nu ai un ideal. Nici eu nu am, ci el (ea) mă are pe mine. Eu sunt ea. Mă identific cu ea. Vezi scena finală din "Pasărea de foc spațială" sau Cosmozone 2772 sau Hi no Tori 2772. La prima vedere e un desen animat SF japonez destul de pueril. La a treia vedere se dezvăluie ca film inițiatic. Pentru cei care iubesc, văd Viața şi jertfa, devoțiunea, aventura inițiatică şi răsplata din final.

    RăspundețiȘtergere
  24. Lupta in sine e victoria....

    RăspundețiȘtergere
  25. Excelentă analiză a vremurilor pe care le trăim, sincer cred ca toți ne-am dat idealurile peste cap și nu mai coincid cu ceea ce credeam odată…

    RăspundețiȘtergere
  26. Asta inseamna evolutie, sa modifici perceptia, sa vezi realitatea exact asa cum este ea sau sa fii cat mai aproape de perceptia clara si reala a ei. 100% n-o vede nimeni, pt ca am fost programati gresit. Ce faci tu, este sa trezesti cat mai multe persoane, sa le schimbi perceptia, iar alta metoda mai buna nu exista, doar ca lupta celor putini ca tine este inegala, in raport cu imensul sistem de programare predictiva al stapanilor rasei umane.

    RăspundețiȘtergere
  27. Succes in lupta! Personal, va urmaresc pt. claritatea intelegerii realitatii si pt. bogatia si diversitatea informatiilor. Daca nu sinteti o echipa "under cover" imi este greu sa inteleg cum puteti acoperi o plaja atit de larga. Economic, politic, social, militar... Aveti informatii din zona rusa, araba, americana, asiatica... Aparent cunoasteti limbile si pietele in profunzime. Cum spun, este incredibil! Poate ati avut bani de f. tinar si ati apucat sa calatoriti, sa studiati, chiar sa locuiti o vreme in aceste tari. Nu este suficient sa citesti... trebuie sa simti, sa respiri acel aer acolo, cu acei oameni, in acelasi timp. Va invidiez, sincer! Va admir. De multe ori, sinteti singura mea sursa de informatii credibile! Pentru mine, ceea ce spuneti reprezinta o acora in realitate si poate si adevar. Va rog sa continuati! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perfect de acord!!!

      Ștergere
    2. Subscriu ! Și eu bănuiesc un colectiv în spatele blogului care defapt cred că este un năvod ...dar citesc cu plăcere și admirație articolele .

      Ștergere
    3. @Cristian Petru Oradea: Oi fi eu mai mulți sau nu știu să mă număr! :)

      Ștergere
  28. Interzicerea de a participa la alegerile prezidențiale a lui Șoșo este un mesaj către poporul român:

    Dictatura a revenit!!!

    Trăiască Ceaușescu! Trăiască Marele Partid Comasat Român.
    Și pentru că am ajuns în același punct dovedit faptul că istoria se repetă, ce credeți că veți plăti?
    Veți fi puși la zid că Ceaușescu EXACT ce i-ați făcut lui acum plătiți voi .
    De ce?
    Că vine și ora aceea de a da jos dictatura și a împușca dictatorii.
    Râul și binele nu câștigă niciodată în mod absolut.
    Dar voi ticăloșii veți muri de propria mâna.
    Cea mai mare răzbunare e cea care ți-o faci singur.

    Șoșo v-a tras în țeapă. In mod original.
    Tocmai v-ați desconspirat democrația care nu există.
    Tocmai a-ți dat pe față DICTATURA.
    Urmează execuțiile in masă și armata pe străzi să tragă în populație.
    Ticăloșilor tocmai a-ți legitimat ieșirea românilor pe străzi și linșarea Tuturor partidelor politice vechi care au furat țara.
    Tocmai a-ți început revoluția.
    Tocmai a-ți dat jos tot guvernul României și ați arătat cine ne conduce cu adevărat.
    Mulțumesc CCR pentru curajul de a ne spune adevărul suprem al țării.
    CCR tocmai ai făcut istorie.
    O decizie care în viitor te va face sa nu mai existe cineva că tine.
    CCR tocmai te-ai sinucis.
    Mulțumesc sacrificiului tău suprem.



    RăspundețiȘtergere
  29. Sentimentele mele coincid la virgula

    RăspundețiȘtergere
  30. Va citez:
    "Sunt momente în care mă simt obosit, epuizat chiar.
    Nu-mi înțeleg lupta și nu mă înțeleg pe mine. Nu-i simplu!
    Fiecare nouă zi îmi aduce în fața ochilor provocări din ce în ce mai mari, din ce în ce de neimaginat.
    Aproape orice întâmplare pe care-o luăm la cunoștință e o catastrofă.
    N-ai cum să nu fii obosit într-o astfel de lume!"

    Elita care este psihopata din cauza ca are mult timp la dispozitie, adica nu munceste, exact aici vor sa ne aduca pe toti, adica la STRES!
    De ce suntem noi stresati? pentru ca suntem permanent informati, dar nu cu informatii care duc la progresul nostru ci cu informatii fara valoare, efemere si toxice.
    Toti sunt/suntem conectati in "retea" cu telefoanele, laptopurile si deci ne DROGAM zilnic.
    Daca sunteti botezat crestin ortotodx, spovediti-va des si imparatsiti-va des, cel putin lunar.
    Stiti ca sunt crestini care se spovedesc o data pe luna si se impartasesc in fiecare duminica si sabatoare mare, pana la urmatoarea spovedanie? bineinteles cu acordul duhovnicului.
    Echilibrul il gasiti in biserica in sfanta impartasire.
    Lumea a fost psihopata dintotdeauna.
    V-ati intrebat vreodata cum a fost posbil ca primul om nascut Cain sa devina si primul criminal?
    Cum a fost posibil ca primul om nascut sa stie ce este ura si gandul de a lovi, de a distruge?
    De ce a ingaduit Dumnezeu acesta fapta cand era foarte usor sa o opreasca?

    RăspundețiȘtergere
  31. "lumea în care locuim s-a transformat într-un asemenea hal încât a devenit monstruoasă" (Dedeu)

    Pentru mine lumea e monstruoasă de 26 de ani de când am ajuns fără casă boschetar. Mi-au trebuit 20 de ani să reușesc să am casă nouă.
    In pandemie m-am speriat pe bune 2 săptămâni, până am realizat că totul e fals. Nu-mi venea să cred că am ajuns că planetă la acest nivel de monstruozitate.
    Războiul din Ucraina și impactul asupra lumii prin desființarea Rusiei și jefuirea resurselor ei spune totul despre noua ordine monstruoasă.
    Noi, populimea valorăm doar indexul economic. Pe sac negru in pandemie se plătea 25.000$. Atât valorează un om mort când interesele o cer.
    Căderea iluziilor e cea mai bine venită oportunitate.
    CCR a făcut această cădere a iluziilor optice și a arătat pisica.
    Acum noi trebuie să ne speriem toți de Bau-Bau și să stăm frumos in bucătărie la masă până trece fumul războiului?
    Ăsta e mesajul stăpânilor CCR?
    EU AM GĂSIT IDEALUL MEU CÂND ERAM BOSCHETAR.
    Idealul este Viața.
    Cei care ne conduc sunt Mortăciuni dar nu își dau seama cum se lipsesc de viață. Viața li se pare trecătoare și se înrolează in armata mortăciunilor, acei capi de morți care urăsc viața. Și așa se lip$$$esc de viață veșnică.
    Viața e un dar, nu ne aparține.
    Am primit viață că să învățăm in acest Univers Viu sa creem viață.
    Noi alegem mereu moartea.
    Ne omorâm in fiecare zi prin lipsa de credință în Viață.
    Un boschetar ajunge in mijlocul orașului să trăiască liber viața ca și strămoșii lui.
    Un boschetar e respins de sistem și judecat de prejudecăți.
    Dar viața nu respinge un boschetar, ci îi dă un adevărat impuls de a trăi.
    Un boschetar ajunge sa simtă pe Dumnezeu în el.
    Renunțați la mărgelele colorate date vouă de ocupantul strategic și deveniți boschetari toți că să îl regăsiți pe Dumnezeu. Oricum suntem deja boschetari fără țară fără casă, fără viață. Confortul e iluzia supremă.
    Dumnezeu are un nume mult mai frumos: se numește Viață.
    Oriunde vezi viața că răsare chiar și prin crăpăturile asfaltului acolo e un ideal de viață, acolo e Dumnezeu.
    Să fi mortăciune la ce folos?
    Va zic ce pățesc aceste mortaciuni când vor fi luate de stăpân și duse în lumea lui înghețată.
    Vor sta crispați cu ochii larg deschiși și vor contempla veșnic peisajul mort al sufletului lor lipsit de viață.
    Nimic nu se întâmplă, nimic nu se schimbă. Se condamnă singuri la a-și risipi darul de viață fără să învețe să își creeze viață. Ce Odată mort cum îți creezi viață singur? Dacă nu ști ce faci după ce mori ai trăit degeaba că tot mort rămâi, nu ști să fi Viu.
    Ce ști să fi și să faci în afara Vieții că să ajungi din nou la Viață?

    Adevăratul om plin de viață va genera viață chiar și în mijlocul iadului.
    Și cum controlul vieții a devenit lupta pe viață și pe moarte, cine va învinge pe planetă?
    Viața sau moartea?
    Armata mortăciunilor a devenit numeroasă mai ales după pandemie când ne cărau in saci Negri la cimitir bucuroși să scape de toți vii.
    Acum vor începe din nou să acționeze la lumină.
    Eu privesc direct un om și intuiesc imediat dacă el acționează și Este pentru Viață 💕 😘 sau pentru Moarte ☠️ 💀
    Dan Diaconu eu așa am intuit de la început că tu ești pentru Viață și Viața e idealul tău și te enervezi Maxim când Mortăciunile fură narativul și își cresc cotațiile acțiunilor moarte la bursă.
    Blogul tău a fost, Este și va fi acei ochelari speciali prin care văd cine e mort și cine e viu.
    Mulțumesc frumos 😉😼
    Nu te opri din a ne arăta mortăciunile.

    RăspundețiȘtergere
  32. Don Qixote a avut o vedenie, nu o viziune!

    Aveți deci foarte mare grija, pentru ce luptați în viata, uneori chiar "orbeste"!

    Ce înseamnă "să luptați?

    Să aveți taria/puterea, de a suporta viata pe viu/fără anestezie/drog! 🤣🤣🤣

    Tineretul zice ca:

    "Dati-ne drumul măcar la iarba!"

    RăspundețiȘtergere
  33. Singura masura sanatoasa impotriva celor care ne intuneca viata este exprimata de ''Principiul al III-lea al mecanicii:
    Când un corp acționează asupra altui corp cu o forță (numită forță de acțiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță (numită forță de reacțiune) de aceeași mărime și de aceeași direcție, dar de sens contrar. Acest principiu este cunoscut și sub numele de Principiul acțiunii și reacțiunii.''

    RăspundețiȘtergere
  34. Corectă lupta si gândul, mulți facem asta, ne sprijinim și ne ajutăm câteodată reciproc. Unii dintre noi au reușit, va doresc si dvs. Cu siguranță, după părerea mea sunteți îndreptățit.

    RăspundețiȘtergere
  35. La judecata de apoi vei avea ce spune când vei fi întrebat ce ai făcut bun pt ceilalți .Macar atât să știi că mulți au găsit un răspuns în scrierile tale și că mulți și au dat seama că trăim timpurile de final pt că tu domnule i ai trezit din somnolenta

    RăspundețiȘtergere
  36. Să facem tot posibilul sa avem sancțiuni ca Rusia sa ne revenim la viață morților.
    Deșteptarea românilor din somnul cel de moarte.

    RăspundețiȘtergere
  37. Mai simplu spus: ne-am nascut in minciuna, iar majoritatea dintre noi, traim si murim in minciuna.

    RăspundețiȘtergere
  38. Marius Marian Cristea6 octombrie 2024 la 19:57

    Cu toate că nu am fost de acord cu unele idei pe care le-ați pus pe tapet de-a lungul timpului, găsesc că aveți dreptate, și că luptați în primul rând pentru dumneavoastră, pentru a fi liber,a nu sta în mocirla banalului și șantajului societății corupte și murdară fără nici o direcție. A fi liber,este blasfemie și o utopie a turmei,care nu înțelege,de exemplu,de ce facem un drum inițiatic,sau de ce cucerim vârfuri de munte.... Și cum spuneam dintotdeauna....a venit timpul haiducilor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe timpul haiducilor nu exista drone.
      Asa că...poate ca este un alt timp infiorator, fara precedent, neclasificat inca.
      Vom vedea!

      Ștergere
  39. ,, Suntem cu toții cu picioarele în noroi. Unii dintre noi însă, privesc cerul și admiră stelele ,, Oscar Wilde
    Orice om care se respectă ar trebui de-a lungul vieții să caute să-și facă o proprie viziune despre lume și viață. Acest lucru ne obligă la căutări și lecturi, la o gândire critică și nuanțată, la sinteze, opinii și reflecții proprii, chiar dacă nu toate valabile, dar ceea ce rămâne este capacitate de a gândi cu propriile mijloace și aceea de a ne ameliora această gândire.
    Doar căutând adevărul, în permanență, putem ajunge, nu la certitudini ci la o anumită doză de luciditate și apoi la discernământ.
    ,, Săpînd necontenit fântâni interioare - spunea Brîncuși - am ajuns la esența lucrurilor, la simplitate. ,,
    De la o anumită vârstă însă nu mai căutăm toate astea pe Pâmânt ci undeva mai sus . Adevăratul progres nu este exterior ci lăuntric.
    Felicitări Dle Diaconu, pentru tot acest parcurs și succes pe mai departe !

    RăspundețiȘtergere
  40. Pentru a trece de la Ellul la Keyserling e nevoie de puțin efort, calm, răbdare și lectură ... lentă, dar vă asigur că merită efortul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost o perioadă în care Keyserling m-a fascinat, dar e dusă...

      Ștergere
  41. Simplificați-vă viața. Urmăriți să vedeți și să faceți binele . E suficient să trăiți în adevăr (chiar dacă se “micșorează” gașca) :) Fără gânduri negre despre ceea ce vor face alții. Totul se întâmplă cu voia Sa.

    Adevărul implică adevăr, falsul implică orice. Asta îmi spunea mie cineva mai demult.

    RăspundețiȘtergere
  42. Dilema asta a avut-o și Coelho și a găsit după câțiva ani rezolvarea. O descrie fbine în Jurnalul unui Mag👍

    RăspundețiȘtergere
  43. Eu nu va cred ca vreti sa va gasiti idealul intr o lume stramba. Eu cred ca doar SPERANTA va mana in lupta. Speranta de schimbare, adevar, dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  44. Haideți domnule Diaconu că nu-i Necuratul chiar așa de negru. Spuneți lucruri frumoase pe blog care culmea, mai sunt și adevărate, o mulțime de oameni nu numai că vă urmăresc dar sunt și întrutotul de acord cu Dvs, foarte mulți comentează articolele pe care le scrieți iar dintre ei unii chiar se schimbă în mai bine. Chiar nu aveți deloc senzația că faceți bine? Eu personal vă invit și vă încurajez să continuați cu convingerea că faceți ce este bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și, ca să închei, atâta timp cât încă vă puteți prezenta cu cuvintele: „Sunt Dan Diaconu - proprietatea nimănui” înseamnă că este încă bine pe Pământ.

      Ștergere
  45. Luptăm fiecare în felul lui și pentru a le arăta că existăm.

    RăspundețiȘtergere
  46. Zambeste , maine va fi mai rau ! Cand va fi mai bine ? Cand se va trezi prostimea. Cand se va trezi ? Cand va fi calcata pe cap la propriu !

    RăspundețiȘtergere
  47. Cred cu tărie că primul pas în eliberarea personală este să te ierți,iar cel de al doilea să te îndepărtezi de persoanele toxice și negative care te infrineaza către drumul tău spre lumină!

    RăspundețiȘtergere
  48. Scriu acest lucru pentru cei care sont in curs de trezire:
    Tarile, Distrinctele, Localitatile si subdiviziunile acestora sunt conduse de anumite personaje care se comporta ca stapani (sefi mafioti) ce au sub autoritate: obidienti (slugi, colaboratori, tovarasi, sa) si sclavi (mai mult sau mai putin constienti).
    Aceste personaje (interlopii, functionarii aceia si politaii vor aceleasi lucruri ca si noi
    -sa fie pretuiti
    -sa conteze
    -sa simta iubire.
    In intreaga lor viata au invatat o poveste despre ce suntem, iar tu(obedientule sau slavule) esti inamicul in aceasta poveste, care isi va insusi ceva ce au, care vei fi o piedica (Nu sunt eu, vei zice). Nu are importanta, majoritatea lucrurilor sunt minciuni. Tu cunosti adevarul ( nu totul- vei zice). Adevarul este mort, este mort si uitat, nimic de pierdut.
    Daca vrei sa reusesti (o solutie): Fii politicos, respectuos, cand simti ura si durerea las-o sa te cuprinda, indiferent de cat de rau va fi, lumina intotdeauna va straluci. Nu uita:
    Fiecare are drumul lui in viata.
    Oamenii au nevoie sa-si aminteasca: “Alegerea este a voastra: Evoluati sau Muriti!”…

    RăspundețiȘtergere
  49. Ce inseamnă să fi vultur? Să poți spune (și s-o faci!) „Pe aici nu se trece!” sau să dezvălui, fară gloanțe dar asumându-ți riscuri la fel de mari, nemernicia celor care se cred depozitarii destinelor și stăpânii vieților noastre? Să te lupți cu sabia în mână până la ultima suflare sau să spui „Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac!”, în timp ce te lași strapuns de piroane in maini si picioare și răstignit pe o cruce, deși cu un simplu gest ai putea nărui imperii?

    Cei mai mulți dintre noi, „porumbeii”, asimilăm imaginea de „vultur” cu cei din prima categorie, uitând ce forță uriașă e necesară pentru ca, în loc să crapi capul dușmanului, să-i poți spune, indiferent cât ai pierdut: „Frate, eu te iert, hai să facem pace!” doar pentru a turna apă, nu gaz, pe focul din el. Sună a teorie frumoasă dar tot teorie au devenit și faptele de vitejie ale înaintașilor noștri, cel puțin aparent noi nemaifiind capabili de așa ceva... Oare de ce?

    Păi nu e complicat: orice „vultur” din categoria întâi o fi avut el avut motivația în lumea aceasta (pământ, avere, popor, etc.) dar a găsit sursa curajului în lumea nevăzută, aceea din care știm că permanent cineva ne veghează și că viața pe acest pământ este doar o etapă scurtă din viața veșnică pe care orice suflet o are. Nu există curaj fără credința în ceva mai presus de tine și de lumea asta, altfel orice sacrificiu devenind un nonsens logic: de ce mi-aș pune pielea în băț dacă pot muri iar moartea să însemne încetarea totală a existenței mele, din orice punct de vedere, fizic sau metafizic? Ce finalitate ar avea pentru mine sacrificiul meu, dacă nu m-aș putea bucura și eu in vreun fel, aici sau pe lumea cealaltă, de roadele lui? Niciuna.

    Noi ne-am pierdut credința în Dumnezeu, am uitat de viața veșnică și, de aici, curajul s-a risipit și el. Singurul scut rămas împotriva fricii și a răului este dat de instinctul de conservare, unul exclusiv fizic și care ne transformă în niște lași care își justifică orice trădare, numai să nu le fie pusă viața în pericol. În zilele noastre, chiar mai jalnic, doar confortul... Iisus Hristos ne-a arătat ce inseamnă lupta fără sabie și de ce merită să o ducem dar noi l-am uitat pe El și, deloc de mirare, ne-am pierdut busola. El n-a facut politică („...împărăția Mea nu e din lumea aceasta”) și ne-a îndemnat să avem grijă mai multă de suflet (Împărăția Lui - lumea nevăzută și viața veșnică) decât de trup (lumea materială și viața vremelnică de aici).

    Tot o luptă fară sabie duci și tu. Poate că ai obosit, poate că te simți ușor rătăcit, habar n-am. Sfatul meu, dacă mi-l permiți: deschide o carte de rugăciuni...

    RăspundețiȘtergere
  50. George Cosbuc ,Lupta vietii , acum o 150 de ani!

    RăspundețiȘtergere
  51. Răspunsul este inclus in articol. Lupta pentru Adevăr este un ideal în sine. Asta este Calea, asta este Viața. Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere
  52. Pana la urma, noi am venit in lumea lor, nu ei au venit in lumea noastra. Nu imi amintesc sa fi semnat un contract de asigurare ca o sa ma nasc intr-o lume perfecta, iar privind istoria si geografia planetei... zic merci - sunt printre cei mai castigati! E clar ca umanitatea este inca prea aproape de stadiul de animal, chiar daca ne deghizam in fiinte superioare. Adevarul ne asteapta, nu se grabeste - Memento mori

    RăspundețiȘtergere
  53. Te citesc, te citez, te postez... e că simt exact la fel din august 2007, un e-mail corporatist despre ce urma sa vină, chiar până acum, și după 2030, valabil.
    Dar, fiind atent, preventiv, am reușit sa mă eliberez din acest purgatoriu: zi cu zi, încăpățânat și consecvent am reușit sa construiesc microuniversul meu. Să rămână rece, sa fiu rațional pur, orice, oriunde se va întâmpla. Am găsit bucuria de a fi, în natură, cu animale, mult superioare junglei umane ... manipulate de sute de mii de ani.
    Am găsit răspunsul de ce fac umbră Pământului, să am liniște minte, pace în suflet, iubire în inimă și liber ca Spirit.

    Vorba celebrului Andrei:
    "Traiiiți băăă, că să mori, nu-i niciun fleac."

    Mi-am "lucrat imunitatea" în Purgatoriu și în genunchi, dar înainte, dar Niciodată public.

    De când te citesc, postez, etc ... nu-ți scriam dacă nu scriai A.S. pe Facebook, despre sinceritate.
    Și suntem majoritatea cei care ne manifestă astfel:

    Sa rămânem la toate rece, fără să stricăm corola de minuni a Lumii, dar sa facem bine, sau nimic.
    Pentru ca pacea este prioritară luptei.
    Adevăruri sunt multe, dar numai adevărul adevărat doare, dar trezește spiritul "definitiv și irevocabil".

    Îți mulțumesc pentru tot!

    Și doi, trei sau puținii ce rămânem în picioare după ce va fi să fie, putem reconstrui o Lume divină!

    RăspundețiȘtergere
  54. Hristos e răspunsul. Evanghelia e calea și dreptarul. Duhovnicul e sfătuitorul, Sfintele Taine sunt pavăza. Laolaltă cu acțiunile din viața noastră de zi cu zi, lucrarea Acestora ne dă sensul cel adevărat. Să nu uităm că absolut toate cele materiale sunt mijloace de mântuire, nu scopuri. Cel Rău, care nu poate să creeze nimic, ci doar să invertească, să răstoarne Creația, tocmai asta a făcut: prin slugile lui pământene, ne-a indus ideea că cele materiale sunt scop în sine, că nu există nimic dincolo de materie. În paralel, sataniștii care conduc lumea „propovăduiesc” că, totuși, există ceva, dar toate puterile de dincolo de lumea văzută sunt orice, numai Dumnezeul Treimic, nu. Din pricina asta e întreg pământul atât de ortăvit și de întors cu fundu-n sus. Iar nădejdea nu ne-o recâștigăm decât prin Liturghie și prin Sfintele Taine, urmând ca apoi, curățiți și înarmați cu putere nouă, să lucrăm în lume, să ne ducem viața de zi cu zi împlinind o lucrare sau alta. Hristos n-a zis degeaba: „Fără Mine, nu puteți face nimic”.

    RăspundețiȘtergere
  55. Un moment de revelație sau o oboseală majoră. Un coniac bun și o seară liniștită pot fi un leac. Poate cu o lectură din efectul Isaia, de Gregg Braden … Pot face minuni și sunteți ca nou ! Baftă și tărie !

    RăspundețiȘtergere
  56. Citesc acest blog din 2008.
    Dupa cativa ani am ajuns sa cred ca acest blog ajuta foarte mult autorul in sensul ca in momentul in care trebuie sa explici ceva unei alte persoane e nevoie sa te documentezi cat de bine poti pentru ca sa nu te faci de rusine ca vorbesti prostii. Deci ajuta sa te organizezi in gandire.
    Apoi dupa ce asterni idei in public astepti sa vezi cine si cu ce idei te contrazice, iar daca nu se gasesti nimeni sa zica ceva constructiv contra ideilor tale poti crede ca ai dreptate.
    Altfel, despre calea dreapta, cred ca e cea a religiei, scopul fiind sa ajungem in rai. Cat timp umblam dupa cele materiale si vrem sa intelegem cele materiale vom trai doar intre lucrurile materiale, care insa nu ne vor desavarsii sufleteste.

    RăspundețiȘtergere
  57. Bună dimineața, tuturor!
    Stăm drepți și judecăm strâmb...mi-a atras atenția fraza cu capul plecat..trist. Nu așa îmi educ copilul, dar văd că nu este ok pentru el să-l fac să-și spună punctul de vedere, să fie corect, pentru că cei din jur nu sunt corecți.
    Și vine și îmi spune: *Tu spui să fiu corectă, dar ceilalți una spun și alta fac, părinții lor nu le spun ce îmi spui tu?*
    Dar eu insist și am speranța că va fi bine! Altfel, chiar nu am avea motive să trăim!

    RăspundețiȘtergere
  58. https://www.radioromaniacultural.ro/sectiuni-articole/stiinta/cum-isi-pot-dezvolta-tinerii-abilitatile-financiare-esentiale-podcast-id45486.html

    Abilitățile financiare ale tinerilor, se pot dezvolta doar atunci când acestia vor fi în stare ca să-l recunoasca pentru a-l evita:

    ghinionul administrat in jocurile de noroc! 🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
  59. Capitalismul, locul unde ajungi să dorești și să faci să comiți o infracțiune ca să mergi la închisoare pentru ca să ai parte de tratament medicamentos:

    https://www.instagram.com/reel/C-F4UiyPBeW/?igsh=MWphYnZwcnFyeXU2Nw==

    RăspundețiȘtergere
  60. Imaginea articolului este superba si vorbeste de la sine completand (daca mei era nevoie) tot ceea ce ati transmis prin cuvinte;
    ..."O, deșertăciune a deșertăciunilor! Totul este deșertăciune." ?

    RăspundețiȘtergere
  61. Lupti pentru a-ti salva sufletul (parafraza dupa Soljenitin) ! Tu, fata de multi altii, te vei putea privi in oglinda spunandu-ti ca ai ai incercat ceva....

    RăspundețiȘtergere

  62. Prin ceea ce face Vestul Colectiv in curând va pierde Totul, dar mult mai rău decât a pierdut România.
    Iranul am mai spus-o e mult mult mai puternică decât Russia și SUA și Israel la un loc, și informațional Este pe primul loc.
    Iranul fie că va convine sau nu va fi următorul jandarm al omenirii și va lua locul SUA.
    Rusia e prea ortodoxă în viziune să atace SUA direct. Iran va fi cel care va ataca Toate bazele americane din lume și va îngenunchia pe veci SUA că hegemon.
    Așa se scrie istorie nu fanteziile Hollywood.
    Urmăriți Iran în evoluția sa mondială.
    Nu contează cine au fost, că imperiul persan bla-bla, contează cine vor fi.
    Iar evreii sigur vor fi in istoria din viitor ucigași de copii iar americanii niște proști gata să îi susțină, iar Iranul va fi adevăratul erou al omenirii viitoare.
    Rușii s-au muiat din cauza rusofobiei mondiale și a urii Vestului față de ei.
    Dar Iran nu se poate muia la așa ceva niciodată.
    Ei se duc și își duc Sharia dacă e nevoie in inima Occidentului. Rușii au făcut asta dar nu au ieșit decât mafioți pe bandă rulantă.
    Iranul e gata să dispună 10 milioane de bărbați iranieni gata să invadeze terestru Israel și să elibereze Palrstina definitiv.
    In orice moment oportun crede Iranul poate activa acest plan.

    RăspundețiȘtergere
  63. Felicitări pentru articol. Dan Diaconu are dreptate.
    Trăim într-o lume cu susul în jos, unde binele merge la psiholog ca să învețe cum să îndure lucrurile făcute de rău.

    RăspundețiȘtergere
  64. Cat timp tara e o dictatura securista singura alternativa e sa nu iti asumi nimic din ineptiile regimului securist sau sa astepti clipa adevarata a eliberarii. Toate regimurile au cazut, o sa cada si dictatura asta securista. O sa cada si Imperiul Atlantic. Doar au cazut toate. Vedem cum si vedem apoi ce. Depinde ce apucam. A ajuns sa fie mizerabil sa te declari pompos democratie liberala parlamentara si de fapt sa fie o dictatura securista marsava. Malefice instrumente de monitorizare manipulare si control au la indemana, cu tot cu tehnologiile ilegale aferente. Traim vremuri grele. Macar in timpul comunismului era macar pe fata. Stiau toti de regim si ororile sale si jucau mai fair play. Astia acum sunt malefic de perversi.

    RăspundețiȘtergere
  65. Onorat să vă fiu contemporan!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)