joi, 24 februarie 2022

Ape adânci

După cum puteţi constata, politica de sancţiuni aplicate Rusiei a avut un succes nemaipomenit. Rusia e mai puternică decât oricând şi da, a ieşit din reflux. Sincer să fiu, nu mă aşteptam ca operaţiunea să se deschidă atât de rapid. Suntem puşi în faţa unei schimbări radicale a balanţei mondiale de putere. 

În ciuda ştirilor alarmiste, ceea ce face acum Rusia nu este un atac la scară - aşa cum indică media occidentală - ci unul mult mai pervers. Pe de o parte Rusia îşi bate joc de întreaga „investiţie” în securitate făcută de Ucraina. Ţintele predilecte ale atacurilor punctuale au fost, culmea, echipamentele de „ultimă oră” cumpărate de ucrainieni de la americani. Pe de altă parte, ceea ce vedeţi acum este o destabilizare severă a ţării. Acum aţi văzut exploziile fizice, dar staţi să vedeţi exploziile informaţionale. 

Ucraina este unanim considerată maşina de spălat bani a Americii. Nu mă îndoiesc că, în scurt timp, vor ieşi la suprafaţă informaţii fabuloase legate de afacerile făcute de americani în Ucraina. De asemenea, multe dintre secretele laptopurilor lui Biden junior vor vedea lumina zilei. Cel mai probabil, aşa cum estimam la începutul acestui an, Biden nu-şi va termina mandatul. 

Ce facem noi? Cu o întreagă clasă politică trădătoare, nu avem altă şansă decât cea dată de noroc. În aprilie anul trecut trăgeam un semnal de alarmă asupra a ceea ce urmează. Aveţi articolul aici. Iată-ne acum, din păcate, în faţa evenimentelor. Reţineţi avertismentele de acolo.

P.S. 1. Plăvanul cică ar vrea să instaureze din nou starea de urgenţă pentru a putea cenzura informaţiile care circulă. Vai de noi!

2. Au reînceput atacurile informatice astfel încât nu am deloc un acces sigur la net. Elveţienii care-mi asigurau ieşirea pe net, brusc nu mai oferă serviciul, astfel încât mă limitez la strictul necesar. 

24 de comentarii:

  1. Afacerile americanilor devin brusc mult mai putin interesante. Un nebun este la conducerea Rusiei si Europa trebuie sa se pregateasca de razboi.

    Putin zicea ca ucrainieni sunt acelasi popor cu rusii, acum le da bombe, rachete si tancuri. Va inchipuiti ce va primi restul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Putin este nebun? As vrea ca Romania sa aiba asa un presedinte "nebun".

      Ștergere
  2. Deocamdata lucrurile nu sunt grave. Rusia vrea sa dezarmeze Ucraina si sa aduca la conducere un regim pro-rus. Se pare ca au un plan bine pus la punct si vor cuceri intreaga Ucraina in aproximativ 2 zile.

    N-au de gand sa integreze Ucraina in Rusia. E un cost imens pe care nu si-l permit.

    Ce va fi mai mult de atat uitati-va in curtea americana. Parerea mea este ca a inceput deja Actul 2 al Scenariului (primul a fost Plandemia care le-a reusit doar partial). Au multe de recuperat si cred ca nu vor precupeti vreun efort pentru a-si atinge obiectivele cu termen in 2025. Sa ne asteptam asadar la o adancire profunda a Crizei economice care va duce chiar si la Foamete (specula pe energie este gandita sa creeze super-inflatie si saracie lucie), la o alta Molima cu morti de-adevaratelea cu implementarea tuturor planurilor nebune de control care au intrat in stand-by deocamdata si, desigur, mult Razboi.

    Este doar o parere insa asa vad situatia cand privesc din avion. La firul ierbii mai sunt oaze de speranta dar depinde de fiecare cum isi asterne.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Terminați cu prostia asta că Ucraina nu e stat legitim. E o idee revizionistă, iar revizioniștii încep istoria din momentul care le convine. Așa nici Transilvania nu a fost a României, depinde ce moment al istoriei alegi. Încă nu v-ați prins că eroul vostru Putin e un dement?

      Ștergere
    2. @Sorin

      Aveai o lozinca de spus si n-aveai unde s-o lipesti? Unde se face referire in comentariul la care ai raspuns la legitimitatea Ucrainei ca stat? Unde? Nu este nicaieri. Propagandisti de 2 bani.

      Daca vrei hai sa discutam despre Iugoslavia si Kosovo cand toata lumea a aplaudat. Ce-i diferit aici? Aaa... rusii protejeaza populatia civila si dau selectiv cu bombardeaua inclusiv asupra militarilor pe care-i considera fratii lor.

      Printre prioritati se pare ca au fost si lovituri asupra unor laboratoare de testare a armelor biologice conduse de americani. Te deranjeaza cumva chestia asta?

      Ștergere
    3. Scuze, comentariul meu era pentru postarea unuia de mai jos, m-am grăbit și am greșit. Dar, oricum, fascinația pentru dictatori ca Putin e dincolo de înțelegerea mea. Iar justificări pentru o agresiune militară de secol trecut e dincolo de decență. Orice agresiune militară, din partea oricui, dar mai periculoasă este când vine din partea unui lider care nu răspunde nici în fața propriului popor (legal, electoral etc.), al unei țări unde opoziția te poate duce la pușcărie sau la groapă.

      Ai și un link unde pot să văd și eu despre laboratoarele alea? Sau o sursă, ceva.

      Ștergere
    4. @Sorin

      Mai pe larg cu biolaboratoarele: https://www.nutritruth.org/single-post/is-there-more-to-the-ukraine-russia-conflict-than-meets-the-eye

      Se pare ca nu-i fictiune si se pare ca sunt si in Ro.

      Ștergere
  3. Aplicare de sanctiuni Rusiei este o metoda surda de a crea "bani linistiti".
    Banii linistiti sunt acei bani(dollari sau euro) care stau in banci straine si vin pe piata emitorilor acestor bani sa creeze INFLATIE.
    Daca rusii nu mai au acces la anumite produse de inalta tehnicitate sau strategice atunci nu se vor cheltui importate sume de bani si se poate amana putin Inflatia de Euro sau Dollar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta cu sactiuni e vrajala pentru fraieri. Pai daca aplica Rusia niste "sanctiuni" Europei si nu mai da gaz... sa vezi cum or sa se roage toti de rusia ... Clar acest razboi este faza 2 dupa pandemie. Alt motiv sa bage stare de urgenta... sa ne ia drepturi si sa ne saraceasca. O sa fie penurie de piese de schimb...de mancare ... de multe chestii... "Nu o sa aveti nimic si o sa fiti fericiti" spunea satanistul ala dezaxat. Spre asta se merge. Asta e tinta. Obiectivele sunt clare: sa mai decimeze din populatia globului si apoi sa instaureze o conducere unica si un UNIC conducator...

    RăspundețiȘtergere
  5. Partea I

    In primul rind trebuie sa-mi cer scuze. Am gresit cind am spus ca Putin nu va invada Ucraina. Nu sint nici guru si nici analist ci doar un alt nimeni care incearca sa gindeasca cu ceea ce are in dotare. Evident ca pot gresi si imi asum asta. Acum, ca se intimpla, iau lucrurile ca atare si incerc sa imi inchipui ce ar urma. Si de data asta nu mai fac presupuneri. Insa visez. Visul meu? Imi iau ''libertatea'' de a-l publica aici. Kremlin, Putin, martial si rece, cum ne-a aratat in ultimele aparitii. Cuvintare.

    ''Stimati concetateni! Va comunic pe aceasta cale o explicatie pentru ceea ce s-a intimplat in aceste zile. Fac asta pentru a dezamorsa manipuarile vehiculate in media internationala cu privire la asa-zisa agresiune a Rusiei impotriva unui stat vecin si independent. Pentru a reusi asta trebuie sa va readuc aminte citeva repere istorice. Dupa cum stiti si este acceptat international, Rusia este mostenitoarea de drept a fostei URSS. Acest fapt insamna ca noi, rusii, trebuie sa ne asumam in mod constient toate actiunile fostei Uniuni, inclusiv greselile si abuzurile acesteia. Iar fosta Uniune, cea pe care noi am mostenit-o, a gresit. A gresit grav cind a alipit prin forta teritorii si populatii, obligind popoare intregi sa se supuna vointei noastre, schimbindu-le cursul lor istoric normal. Noi, acum, in aceste zile sintem in stare sa corectam macar o parte a acestor greseli. Una dintre marile noastre erori, ale fostei Uniuni, este tocmai cauza a ceea ce se intimpla acum. Iar noi, prin vointa noastra politica si militara vrem sa corectam acea greseala. Aveti in fata o harta a Europei, cum arata la sfirsitul Primului Razboi Mondial, razboi in timpul caruia la noi s-a instalat un regim comunist (https://mapcollection.files.wordpress.com/2012/06/europepostwwi2.jpg). Observati cu atentie unde era granita noastra estica si studiati granitele statelor europene la acea data. Iar acum uitati-va la urmatoarea harta (https://i.redd.it/ebs4xri1b9v21.png).

    RăspundețiȘtergere
  6. Partea a II-a

    Dupa cum vedeti Romania nu mai este vecina cu Polonia, cu Cehoslovacia, teritoriile ei fiind date unei asa-zise tari care a existat doar opt luni in 1918. Regimul comunist din acea vreme a aplicat politica de schimbare fortata a unor granite pentru a distruge spiritul nationalist, fapt urmat de dislocarea masiva a populatiilor si mutarea lor in alte locuri din Uniune pentru a infringe orice rezistenta. A fost o greseala. Ucraina nu este un stat. A fost si este inca si azi o creatie politica. Asadar, noi, rusii de azi, constienti de greseala noastra pe care ne-o asumam, am inceput operatiunea de corectare a greselilor noastre trecute. In acest sens va fac urmatoarele precizari. Toate teritoriile pe care fosta Uniune Sovietica le-a inglobat fortat in statul comunist sint eliberate de orice obligatie fata de un stat fost sovietic, creat artificial si format prin rapturi teritoriale. In acest fel teritoriile luate Poloniei, Cehoslovaciei, Ungariei si Romaniei sint libere sa-si hotareasca autodeterminarea, sa se uneasca cu tarile carora le-au fost rapite sau sa-si creeze un stat propriu, dupa vointa lor si in conformitate cu principiile dreptului international. Vom sprijini activ acest proces si vom oferi sprijin diplomatic si economic. Nu vom interfera cu vointa acestor teritorii si nu vom intreprinde actiuni ostile impotriva acestor teritorii. In acest fel, noi, Rusia de azi, credem ca ne vom repara erorile trecutului. Ne cerem scuze profunde pentru ceea ce s-a intimplat intr-o epoca de care noi, cei de azi, nu putem fi responsabili. Sper ca in acest fel si tarile occidentale vor aprecia aceasta reparatie istorica si mai speram, noi, rusii, ca si unele state occidentale vor proceda ca si noi. Sint destule locuri in lume in care au avut loc asemenea drame si care de zeci de ani, chiar de secole in altele, au loc asemenea atrocitati. Putem spera doar ca exemplul nostru va fi urmat cit mai curind. Va doresc o zi buna!''

    Vis, vis de om obosit de prea multa nebunie care a cuprins lumea de azi. Dar ce lovitura geniala le-ar da Putin cu un asemenea discurs.

    RăspundețiȘtergere
  7. opinie informata
    https://www.voltairenet.org/article215835.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule Diaconu, va respect foarte mult!
    Multumesc pentru acest blog.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunteti la obiect, ca de obicei! Felicitari pt analizele dvs.!
    Multa sanatate si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Avand invedere ca este inceputul unei noi lumi, aceasta va trebui sa straluceasca ca un soare, soarele atomic.
    Lucrurile se vor intinde si aici, asa e planificarea, Polonia, prebalticele si Turcia desigur. I extremul orient incepe usor de vara cu o incalzire de glezne.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da e reteta completa , doar ingredientele de final urmeaza a fi asezonate

      Ștergere
  11. Mucosii de la guvern se lovesc unii de altii cu coloanele oficiale la care le rup rotiile in graba de a salva tarisoara scumpa pe care au sodomizat-o pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  12. Si daca sua a stiut de la rusi situatia ce urma sa se petreaca ? Poate ca vom stii adevarul dupa masura cu care rusii vor fi sanctionati .Probabil vor fi mangaiati cu nuiaua de Ue si Sua .China a declarat ca acest razboi se datoreaza Nato .Deci ii sprijina pe rusi .Era de asteptat

    RăspundețiȘtergere
  13. Partea I

    ...revin cu citeva consideratii... Putin, in cuvintarea lui, a folosit doar DOUA CUVINTE cu privire la obiectivele Rusiei in actiunile din ucraina: DEZARMARE si DENAZIFICARE... in doar trei ore a anihilat toata apararea anti-aeriana si ''investitiile'' americane din ''dotarea'' armatei ucrainei... asta mi se pare normal in plan militar... la celalalt cuvint am eu o ''problema''... DENAZIFICAREA ucrainei... si pentru ca in ''visul'' meu de mai sus sint referinte istorice, inevitabil mi-au revenit niste informatii istorice pe care vreau sa le inteleg in contextul actual... asadar, s-o iau cu sfirsitul... datoria ucrainei este cumparata, in TOTALITATE de ''Cineva''... pe acest Cineva il regasim insa in istorie... este acel Cineva care i-a finantat campania lui Napoleon in Rusia care a avut urmarile stiute... este acel Cineva care a jucat la Bursa din Londra informatia exclusiva asupra bataliei de la Waterloo... este acel Cineva care a finantat ''revolutia'' bolsevica si care a aranjat transportul trenului german, plin de aur, un drum sigur pina la Moscova pentru a ajunge in final la Lenin... ce a urmat, iarasi se stie... primul si al doilea razboi... cine cauta cu un pic de aplecare prin actionariatul firmelor germane, americane, englezesti si franceze din acea perioada, va regasi iarasi pe acel Cineva... se termina a doua conflagratie... se nasc ''blocurile'', Est si Vest, NATO si Tratatul de la Varsovia... sint insa ''firme'' din Occident care fac ''afaceri'' cu Blocul estic, in special cu URSS... la fel, regasim Cineva-ul in actionariatul acelor firme...

    RăspundețiȘtergere
  14. Partea a II-a

    ...''sa ne tinem prietenii aproape iar pe dusmani si mai aproape'', nu? trec anii si ''ne plictisim'' de Est-Vest, de blocuri, de comunism... Malta 1989, crucisator, ''granzii'' isi fac promisiuni... pe ''rosu'', pe ''cuvint de onoare''... ''onoare'' de politician... si vine ''valul''... caderea Zidului, re-Unificarea, ''caderea'' si destructurarea URSS, desfiintarea Tratatului, lumea mono-polara, ''jandarmul mondial''... se supun TOTI, inclusiv Rusia, condusa de un betiv decript... incepe JAFUL Estului pe care NOI l-am simtit din plin si ale carui urmari le traim azi, sub ''umbrela''... ''caderea'' si decaderea ''ursului'' NU PUTEA FI ACCEPTATA... ar fi insemnat haos, farimitarea unui monolit care echilibra lumea, pericolul ca mii de arme nucleare ar fi putut sa ''dispara'', sa fie disipate pe tot globul, in miinile unor scelerati descreierati... asta ar fi insemnat ca ORICINE putea fi ''lovit'' de ORIUNDE, cu sau fara motiv... astfel a ''aparut'' Putin, omul forte, cel care ''a facut ordine''... in spatele tuturor aceste ''miscari'' globale regasim acel unic ''Cineva'' in mod constant... acelasi Cineva care a cumparat IN TOTALITATE datoria ucrainei... traieste cineva cu impresia ca Putin nu cunoaste toate aceste lucruri expuse mai sus de catre mine, un nimeni? ar fi avut ''curajul'' sa invadeze? leg aceasta invazie de ceea ce s-a petrecut in ucraina in cel de-Al Doilea Razboi Mondial... acum doar pomenesc de asta... Babi Yar, periferia kiev-ului... Cineva STIE, NU uita si NU iarta... poate o sa revin cu niste cifre, date concrete... insa, conexind datele de mai sus, stiu ca Putin nu este nici nebun si nici inconstient... este doar un ''instrument'' si el... cind Cineva poate destructura societati, ''crea'' orinduiri, inlatura ţari si sefi de state, re-trasa granite, nu iti pui mintea cu acel Cineva riscindu-ti viata... cind acel Cineva va cere onorarea datoriei publice si a inca 200-300 de miliarde pentru Babi Yar, nu as vrea sa fiu in pielea celor care TREBUIE sa plateasca... asadar, cuvintul cheie este DENAZIFICARE... restul este doar o ''fenta'' dupa care pleaca majoritatea... si multe vorbe goale, ipocrite, expresii lipsite de continut... si toate astea nu sint un ''vis''... informatiile le poate verifica oricine...

    RăspundețiȘtergere
  15. Un Las Fierbinti la nivel global !

    RăspundețiȘtergere
  16. Partea buna e ca toti ii incurajeaza calduros altfel spus vestul nu are nici o carte de jucat... in Ucraina.

    Pe partea aialata daca rusii nu incheie operatiunile rapid si eficient lucrurile vor degenera grav pentru ei.

    Lideri slabi atat in Germania cat si in USA sunt cheia care a dus la blocajul diplomatic si pornirea razboiului.

    O lectie data de rusi e ca daca nu exista schimburi comerciale atunci sigur apar conflicte militare.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ai profetit ca Putin nu va ataca Ucraina. Carmen Hara a zis ca va ataca. Ea a avut dreptate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Argumentul tău e laser! E momentul potrivit să nu mă mai urmăreşti pe mine şi s-o urmăreşti pe ea!

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)