marți, 20 aprilie 2021

Cod roșu


Ceea ce veți citi în articolul de azi n-o să vedeți în presa noastră întrucât suntem ținuți într-un vid informațional cum rar mi-a fost dat să văd. False subiecte fac agenda zilnică, iar oficialii implicați în așa-zisele evenimente prezentate cu emfază de către gurnaliștii autohtoni fac strict un teatru ieftin la indicațiile primite din afară. Spus pe șleau, afirm apăsat că toată dramoleta de la Sănătate nu-i nici mai mult nici mai puțin decât o scenetă pusă la cale de către serviciile secrete externe care au ajuns să conducă țara și al căror interes este strict distragerea atenției de la adevăratele evenimente care se petrec acum. Și-o să înțelegeți imediat de ce.

Mai țineți minte manifestațiile masive din Belarus de după realegerea lui Lukaașenko? Cu ce semănau ele? Dacă aveți curiozitatea, revedeți filmările de-atunci. Și, pentru ca rima să fie perfectă, încercați să le puneți în oglindă cu Revoluția Colorată de la Kiev. Acum, după mult timp, știm bine că operațiunile din Ucraina au fost unele atent coordonate la nivel militar, iar tembelii care au inundat piețele au fost doar păpuși teleghidate ale serviciilor de informații americane. Nici măcar liderii europeni de rang înalt nu aveau habar de ce se întâmplă acolo.  Lucrul pe care însă nu l-am înțeles până acum a fost motivul pentru care rușii au lăsat să le scape situația de sub control în Ucraina. Nu-mi dau seama dacă a fost o scăpare, o „luare pe nepregătite” sau, pur și simplu, o negociere la nivel înalt ale cărei efecte le vom vedea peste ceva vreme. Oricare dintre scenarii este perfect valabil, iar în momentul de față - chiar dacă a trecut atâta amar de vreme - nu avem suficiente date pentru a afirma răspicat ce s-a întâmplat de fapt. 

Cert este că de atunci s-au tot pus în scenă dramolete similare care n-au mai reușit. Una dintre ele a fost tentativa de eliminare a lui Erdogan. Dacă mai țineți minte, în timp ce Erdogan zbura fără destinație, a intervenit în direct la CNN Turk, fapt care a condus la replierea forțelor sale fidele. Episodul CNN - îmi spunea un cunoscut ceva mai priceput într-ale afacerilor murdare de nivel înalt - a fost un semnal extrem de transparent care-a avut menirea de a stopa pentru o perioadă de timp operațiunile de resetare geostrategică din zonă. Ei bine, perioada de liniște s-a cam terminat.

Pe 17 aprilie anul curent, Lukașenko a anunțat că a reușit anihilarea unei tentative de lovitură de stat în care erau implicați mai mulți oficiali de rang înalt din serviciile de securitate ale Belarusului. Lovitura de stat viza asasinarea întregii familii a liderului de la Minsk. A fost, dacă vreți, o agresiune extremă a serviciilor de informații americane care, nu doar că au fost prinse în fundul gol, dau au declanșat o alertă de grad înalt. Operațiunea a reprezentat o încălcare a liniei roșii, fiind asimilată unei declarații de război la adresa Rusiei. Nu-s vorbe mari, iar cei care se pricep știu bine ce spun acum. E interesant de înțeles care-au fost consecințele. 

În primul și-n primul rând am avut exerciții transparente care au constat în verificarea funcționalității silozurilor nucleare ale Federației Ruse. Apoi am avut instalarea unei restricții extinse de zbor în spațiul aerian al Crimeei și în zone largi de coastă ale Mării Negre. În paralel am avut exerciții de alertare a populației civile și operațiuni masive de îmbunătățire a buncărelor de apărare civilă. Știrile care mi-au sosit din Federația Rusă sunt unele cât se poate de îngrijorătoare deoarece, în urma agresiunii americane din Belarus, Putin a dat semnalul transparent că Rusia este determinată să-și apere suveranitatea chiar cu riscul unui război nuclear. 

Situația nu e gravă, ci extrem de gravă! De la criza rachetelor din Cuba lumea n-a mai fost într-o asemenea tensiune. De altfel asta se vede prin mișcările agresive de la granițele Rusiei unde a fost instituită o supraveghere agresivă. Practic nimic dintre echipamentele NATO nu se mai ridică de la sol fără o „oglindă” instantanee de cealaltă parte. Piloții ruși acționează agresiv la încălcările milimetrice ale spațiului aerian, astfel încât nu este exclus un incident major în condițiile în care se continuă mișcările agresive.

Probabil vă întrebați de ce se practică vidul informațional la nivelul întregii Românii. Situația e cât se poate de simplă: în cazul unui conflict suntem prima țintă! Țintele luate „în cătare” sunt atât cele militare, adică așa-zisul scut de la Deveselu, Aeroportul Kogălniceanu, dar și centrala de la Cernavodă. Chiar dacă nu va fi un atac programatic asupra ei, ci se va mima „o eroare”, Cernavodă nu doar că e o țintă, ci, mai mult, e o țintă facilă. Probabil că, puși în fața unei asemenea perspective, oamenii s-ar gândi mai serios dac avem cu adevărat ceva de câștigat prin implicarea noastră inutilă în conflictul cu Rusia. Și, din acest motiv, cel mai simplu e să provoci un vid informativ în care oamenii să sporovăiască aiurea pe marginea unor non-subiecte în timp ce în proximitatea noastră se desfășoară evenimente de o greutate colosală. E și aceasta o formă de cenzură, probabil cea mai crâncenă de care am avut parte.

Însă „orbirea noastră programatică” nu face ca evenimentele să nu-și continue cursul. De-aceea vă spun cât se poate de serios: băgați la cap, în jurul României e pe cale să se aprindă focul! Pentru noi ar trebui să fie cel mai îngrijorător eveniment întrucât se joacă la ruletă existența fizică a unei largi părți din lume. Iar din zona amenințată cu extincția facem și noi parte!

190 de comentarii:

  1. Excelent articol!
    Foarte straniu! Ma intreb cum de ti-a venit in minte tocmai centrala de la Cernavoda.
    Inainte de asta am apreciat foarte mult varianta care afirma ca in 2014 viitorul Ucriei si cum va fi afecta a fost clar hotarit la nivel inalt si poate prezentat drept o "scapare". Li s-a acordat un ragaz de 7 ani (din nou 7)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa batem in lemn cu Cernavoda. Deocamdata este aproape sigura interventia Rusiei in Ucraina. Este ceva bine pregatit si dospit (ex. am gasit un clip de propaganda - canalul de peste ocean dar asta nu mai este un indicator pentru ca versatilitatea in lumea informatica este nelimitata - din luna februarie in care se vorbea ca Rusia concentrase deja la acea ora peste 120.000 de soldati; informatia, evident falsa la momentul acela, ne arata ca lucrurile erau aranjate - fie cursa americanilor in care-i asteptau pe rusi, fie socotelile rusilor care considerau necesara interventia datorita derapajului accelerat al ucrainenilor; sa nu uitam nici criza apei in Ucraina, cea mai grava de la revenirea la Rusia - de data asta ucrainenii au facut tot ce-au putut tinand apa intr-un baraj din amonte).

      In acest moment nu cred ca exista vreo intentie din partea rusa pentru mondializarea conflinctului. Din contra chiar, cel mai mult i-ar avantaja sa schimbe regimul fascist ucrainean cu unul pro-rus stabil pe modelul din Belarus astfel ca la momentul potrivit sa vina singuri spre Mama Rusia.

      Chiar si in cazul in care navele britanice recent intrate in Marea Neagra se vor duce la Odessa (in alta parte nu au cum pentru ca rusii au interzis accesul navelor militare de orice fel) si trupele ruse vor alege o solutie de desant marin, vor ocoli cu atentie pe britanici astfel incat nici valurile sa nu le deranjeze linistea si-si vor vedea de misiunea lor.

      Avand in vedere perioada apropierii sarbatorilor pascale, din ce in ce mai importante pentru poporul rus revenit la credinta dupa intunericul comunist, si pentru ca au masat trupe de cel putin 3 ori mai multe decat ar avea nevoie pentru o interventie normala, cred ca lupta va dura extrem de putin (ex. daca Putin la conferinta de maine, anuntata deja cu cca 10 zile in urma, va declara deschis procesul de eliminare a nazistilor din Ucraina, este posibil ca totul sa se incheie cu extrem de putine victime in doar 2-3 zile astfel incat duminica, odata cu intrarea Mantuitorului in Ierusalim, sa intre si trupele ruse in Kiev pentru o parada a eliberatorului). Categoric acest lucru nu va fi primit de catre toata lumea la fel, mai ales de cei care au serbat deja Pastile cu 2 saptamani in urma.

      Asadar Cernavoda nu este pe lista rusilor decat daca ai nostri, in virtutea acordului recent semnat cu ucrainenii de sprijin in caz de razboi (dar nu stiu daca si ratificat de catre tradatorii din Parlament), isi vor baga coada si vor participa la ostilitati impotriva armatei ruse.

      In acel moment, da, nu este de mirare daca rusii vor raspunde trimitand cateva rachete care vor demonstra inca o data cat de ineficient este sistemul Patriot vechi de zeci de ani si depasit tehnic dar nou instalat pe malul marii noastre.

      Si daca vor lovi Cernavoda iarasi nu sunt motive atat de mari de ingrijorare pentru ca nu vor lovi direct in reactoare ci in zona retelelor si cuplajelor astfel incat sa decupleze centrala de la reteaua nationala pentru o buna perioada de timp (asta este o forma foarte eleganta de paralizare a oricarui inamic; sa ne amintim ca la doar cateva zile dupa folosirea de catre americani a bombelor cu grafit care scurtcircuitau retelele electrice iugoslave, sarbii au fost nevoiti sa cedeze).

      Decuplarea centralei nucleare ar crea un deficit imens de energie electrica si vai de capul nostru dupa aceea. Cu o racheta bine tintita pui la pamant o tara-ntreaga. Suntem atat de slabi incat este de ajuns un simplu bobarnac ca sa fugim shelalaind dar in rest suntem viteji cu gura de mama, mama. Asta-i comportament de chihuahua.

      Ștergere
    2. Insa daca pe rusi nu-i avantajeaza si cauta sa evite extinderea confruntarii, de partea cealalta lucrurile nu stau deloc asa. Le frige buza de-un razboi si tare ma tem ca vad in cel din Ucraina sansa vietii lor asa ca se vor da si peste cap (ceea ce nici nu va fi prea dificil in conditiile date) ca sa se incinga hora chit ca vor fi nevoiti sa organizeze si ceva de tipul steag fals.

      De fapt aici este temerea mea. Rusii si-au instruit populatia proprie pe o zona de cateva sute de km de la granita cu Ucraina sa identifice si sa ingroape crestineste victimele razboiului. Asta inseamna ca se asteapta sa fie bombardati in adancime sau, mai grav, sa se poate lupte si pe teritoriul lor.

      Semnificativ este si faptul ca primul spital mare de campanie este la aproape 300 km de granita. Asa ca rusii au in vedere si scenariul escaladarii si globalizarii conflictului. Altfel nu aveau de ce sa ia astfel de masuri pentru ca este clar ca dezechilibrul de forte atat numerice cat si tactice si de dotare in fata armatei ucrainene este urias in favoarea lor. Insa daca intervin si altii situatia se complica.

      Sa ne ajute Dumnezeu sa trecem cu bine si peste incercarile care urmeaza iar pe conducatorii nostri sa-i intelepteasca pentru ca nu sunt extraterestri si tot pe aici isi au averile de care nu se vor mai putea bucura in caz de ceva.

      Ștergere
    3. Abia aștept ziua de mâine pentru a verifica
      - dacă este adevărat că Putin va face o declarație și dacă da, ce va spune? (logic, ar trebui să fie un ultimatum la adresa Ucrainei).
      - dacă știrile tembeliziunilor Ro vor "umbla la traducerea" sau trunchierea declarației respective
      God bless Romania! Și, dacă e sa se lase cu razbel, să fie așa cum zice @Angela: de tip blitz.

      Ștergere
  2. Răul nu vine pe nepregătite. Se anunță din timp. Ce nu au inteles popoarele crestine in 2000 de ani: daca Răul se manifesta concret, prin faptă, si Binele trebuie manifestat concret, tot prin faptă. Si nu doar prin " haideti sa fim buni de Craciun si Pasti", foarte multi fiind buni strangand hainute si jucarii de la niste copii mai avuti pentru copiii saraci. A face bine in acest mod este tot un rău, dar in haine sclipicioase. Umilesti copilul sarac.
    Ma prefac ca sunt bun. Mimez crestinismul. Cum este si normal, raul manifestandu-se concret si dur, iar binele fiind doar o aparenta de crestinism, un polei si sclipici, forta raului creste si cea a binelui scade. Cu consecintele normale: răul ne impresoara din toate partile.
    Am propus sa reconstruim matricea energetica a Romaniei distrusa de paranormali si new agisti, mergand toti pe bine concret, manifestat in jurul nostru. Masa critica a binelui ne-ar fi creat o forta destul de mare ca sa tinem raul la distanta.
    Cu asta m-am ocupat in ultimii ani pe net...
    Dar...
    Numarul celor ce emit vorbe si idei pe internet si se dau rotunzi, este cu mult mai mare decat numarul celor ce manifesta binele in jurul lor. Numarul ce trag spuza pe turta lor este infinit mai mare decat cel al altruistilor dezinteresati, adevaratii crestini.
    Marcy, mă auzi? Dormi? Sforai in continuare crezandu-te destept?
    Te crezi si tu albina in stup precum Laurentiu?
    De-aia vorbeam si despre pisoi si catei. Nu pentru ca asa mi-a venit mie prin tartacuta, sa devin protector al animalelor! Apăr si copiii, in masura in care pot, intr-un sistem care apara pedofilii.
    Pentru ca numarul celor ce agresează natura si copiii, deci distructivii, este cu mult mai mare decat numarul celor ce incearca sa repare dizarmonia creata de om in jurul lui. Rusii sunt războinici, nu crestini ortodocsi. Le place sa faca zob alte popoare. Se simt puternici. Zei. La fel ca si restul razboinicilor de pe pamant, joacă in picioare oamenii lipsiti de forta, fara remuscari si tinand popoarelor discursuri patriotice, insufletitoare.
    Nu degeaba Eminescu a vorbit si despre râu si ram...Cand te porti ca omul pe pamant, nu ca boul ce calca totul in picioare, cand esti atacat, totul va fi alaturi de tine. Creezi o forta care respinge. Cand romanii au decis in grupurile lor, scuzati, de rahat pseudospiritual, sa practice magia, au atras spre noi forte asemanatoare. Daca o vom incasa, sa stiti de unde vine raul din interiorul Romaniei care atrage raul din exterior.
    Cine stie magie controleaza viitorul. Pentru ca este suficient sa introduci in interiorul unei tari cativa cabalisti negri puternici care vor cobori vibratia Romaniei sub nivel de Lumina. Si care vor controla mintea romanilor. Daca ai facut asta, stii ca vei atrage mult rău si intuneric asupra tarii, boală, nenorociri.
    Dracu' e abil cand imagineaza sisteme distructive. Sisteme creative nu poate construi, asa ca distruge.
    Dar...voi emiteti idei! Nu va sfiiti...Viitorul este decis de Rău pentru ca Binele a dormit in papuci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exista bine si rau Aurelia. Ma intreb cum de nu te ai prins pina acum mai ales daca ai studiat ezoterismul si samanismul. In scolile astea de gindire dualitatea asta este clar inexistenta daca ti aduci aminte. Dihotomia raului si a binelui a fost inventata, este un concept dualistic care este folosit in mod eronat. Nici Mintuitorul nu a considerat ispitele din pustie ca fiind rele ci doar incercari, provocari pe care chiar le a apreciat insa fara sa le numeasca intr un fel sau altul.

      Ștergere
    2. "Si nu ne duce po noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau".
      Daca tu ai reusit sa transcenzi dualitatea, felicitari.
      Dar daca nu, degeaba te prefaci ca raul nu exista. Te imbeti cu apa rece. Lucifer exista si, pana la mantuirea noastra, suferinta ne paste pe toti.

      Ștergere
    3. "Lucifer exista" - stie foarte bine, doar este dumnezeul ei. Las-o-n pace. Zilnic face prozelitism sectar dar daca DD o tolereaza ... n-ai ce-i face. Pana la urma el va da socoteala si pentru binele dar si pentru raul generat de blog.

      Ștergere
    4. Religia este un subiect ineresant deoarece majoritatea celor care il discuta nu au nici cel mai mic habar despre ce este vorba, foarte rar au citit ceva si daca au citit, nu au inteles nici macar sensul afirmatiilor/propozitiilor etc.
      In exemplul de mai sus: "Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau" Adica Dumnezeu ne duce pe noi in ispita, dupa care ne trage la raspundere?!!! Face sens chestia asta? Va spun eu: nu face! Dar nu va faceti probleme, nu suntem singurii idioti, dupa aproape 2000 de ani, a aflat si domnul Papa despre chestia asta, a decis recent ca nu este politically correct, si a ordonat schimbarea rugaciunii astfel: "Si nu ne lasa sa cadem in ispita, ci ne izbaveste de cel rau".

      Ștergere
    5. Doamna Angela,
      Sunt de acord, Lucifer exista, dar hai sa vedem cine este Lucifer si de ce a fost dat afara din partid, padrdon, din Rai. Va spun eu: fiindca nu a fost de acord cu Dumnezeu, drept pentru care Sefu' fiindca nu putea sa il elimine definitiv, a inceput sa il denigreze, propaganda, clipuri publicitare, prin toate mijloacele de mediatizare. Dar ce a facut domnu' Lucifer? Ia sa vedem ce zic alte surse, nu numai cele "mainstream" Legendele antice: Latinii: Lucifer - cel ce le-a dat oamenilor lumina (ca d'aia ii si zice Lucifer, de la luce = lumina, Grecii: Prometeu - cel ce le-a dat oamenilor focul/lumina. Da' cine este lumina asta? Va spun eu: cunoasterea, tehnologia. Dar asta nu este prima data!!! Adam si Eva au fost alungati din Rai pentru acelasi motiv, numai alegoria era alta: "Sa nu mancati din pomul cunoasterii binelui si raului"
      Cu alte cuvinte, Dumnezeu se purta cu supusii dupa cum se poarta astia astazi: nu trebuie sa stim noi nimic, care scoate capu' il eliminam.

      Ștergere
    6. Si acum coreland versiunea originala a rugaciunii Tatal Nostru cu povestea lui Lucifer: Unul ne impinge in ispita iar celalalt ne da lumina si cunoastere. Interesant...

      Ștergere
    7. Interesant cum dispare din discuții Hristosul, atunci când apare Lucifer...

      Ștergere
    8. @ Addam

      "Iisus si Lucifer sunt frati" - Cum poti spune asemenea enormitate?

      Asta-i pur si simplu blasfemie.

      Sunt de acord cu libertatea de exprimare dar exista si niste limite.

      Ștergere
    9. @Adam, știu ce este, ce înseamnă și din ce limba provine cuvântul Hristos.
      Am vrut să subliniez că în loc de adevăratele teme de discuție, reprezentate de învățăturile lui Iisus care se găsesc în Evanghelii, nici până azi înțelese la adevărata valoare practică, o dăm în "ezoterisme" mai mult sau mai puțin folositoare sufletește.
      P. S. Dacă îl consideri pe Lucy "fiul rătăcitor", rezulta ca Iisus este fratele pizmăreț, așa-i? Iartă-mă, dar nu ai înțeles nimic din învățăturile hristice...

      Ștergere
    10. @ Adam

      Este efectiv incredibila si totodata aberanta afirmatia ta. Crede-ma ca asa ceva nu se face. Daca te respecti nu-ti poti permite sa citezi un nebun si sa jignesti credinta unor oameni care, culmea, reprezinta chiar majoritatea.

      Asta inseamna lipsa de repere si de valori.

      Pacat.

      Ștergere
    11. @ Adam

      Este incredibila si aberanta afirmatia ta. Nu poti cita un nebun si sa jignesti prin asta credinta unor oameni.

      Asa ceva nu se face.

      Sunt profund dezamagita.

      Ștergere
  3. La finalul expunerii spune-ti zona amenintata cu extinctia din care facem si noi parte...Ar fi,,bine''sa fie asa... Eu gandesc ca Romania este de fapt tinta insa nu au viza pt. bombardamente mai ales spre Cernavoda si chiar nici pe celelalte obiective mentionate.
    In context Sarbii ne iubesc mult,ungurii de abia ne asteapta si atunci pasesc spre aici,nu bombardele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Putin pe de alta parte se afla intr o situatie extrem de fragila. Economia tarii, asa cum bine se stie este impartita intre gruparile criminale si clanuri mafiote, carora le place sa li se spuna elite totul fiind organizat dupa sistem de tip mafiot. Mai nou pe fondul sanctiunilor masive si diverse, mai ales cele care privesc norstreamul catre UE sunt absolut devastatoare si creaza panica in rindul asa ziselor elite care vor incepe in curind sa se lupte pe putinele resurse vandabile care au mai ramas si mentinerea averilor colosale de care deocamdata dispun in mare parte in bancile vestice.

    China pe de alta parte este un nonpartener pe motiv ca isi conditioneaza parteneriatul cu ursul bazat pe un pret ridicol la petrol. Il vor aproape gratis lucru care ii scot din ecuatie.

    Strimtoarea Kerci a fost blocata de rusi.

    O alta stire nelinistitoare este faptul ca min de interne a fost rugat de urgenta sa expedieze in jur de un MILION de muncitori adusi din fostele republici, DESI proiectele curente au in continuare o uriasa nevoie de forte de munca ieftina. Deci cauza expulzarii imediate este cu totul alta si ingrijoratoare.

    In conditiile unei armate conventionale extrem de reduse, nici nu se pune problema de vre o confruntare conventionala, si personal cred ca tinta va fi cu totul alta...in plan energetic!

    Time will tell. Vom afla peste putin timp.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta cu trimiterea acasa a un milion de muncitori este cu adevarat ingrijoratoare. Inseamna ca in viziunea rusilor ii groasa rau si nici o sansa sa se calmeze lucrurile. Abia incep.

      Ștergere
    2. De altfel si numarul urias si supradimensionat de trupe masate ar putea sa nu fie doar pt impresie artistica (pentru cateva momente am crezut ca o sa fie pe post de bau-bau ca sa bage frica-n pionii de sacrificiu si sa-i intelepteasca ca sa nu mai continue) sau pentru o interventie super-rapida si coplesitoare asupra Ucrainei ci si pentru a avea rezerve suficiente pentru un razboi mai mare ce tocmai sta sa-nceapa.

      Ștergere
  5. Din păcate suntem prinși iar nepregătiți

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iarna nu-i ca vara. Prostul e prost nu pentru ca ar fi prost din nastere, ci pentru ca nu invata nimic din istoria ciclică.

      Ștergere
    2. Da, insa a scapat din lampa, din pacate.

      Ștergere
    3. Si daca ne pregateam, ce faceam?

      Ștergere
  6. https://www.povesti-pentru-copii.com/ion-creanga/prostia-omeneasca-poveste.html

    Se vede treaba ca degeaba s-au preumblat pe aceste pamanturi Eminescu si Ion Creanga, Voievozi si Sfinti, lasandu-si urmele pasilor intiparite in matricea noastră energetica, semne lasate ca sa-i urmăm in Cer.
    Oile tot oi...Cumpara rahat informational de pe la altii pe bani grei, in timp ce povestile lui Creangă si poeziile lui Eminescu nu costa mai nimic. La fel ca si toate basmele educative si proverbele.
    Sper sa cada drobul de sare numai in capetele tradatorilor acestei tari! Sa fie feriti macar copiii, nevinovati ca parintii dorm.
    Dar ma tem ca sunt foarte multi trădători. Unii au tradat din indiferenta, altii de lene, altii de lacomi, altii de trufasi.

    RăspundețiȘtergere
  7. trebuie sa fie clare niste lucruri:
    -ucraina nu poate fi cedata de rusi
    -europa depinde energetic de rusia
    -rusia este o putere nucleara
    -si europa si sua si rusia se afla in criza
    -singurul castigator al acestui conflict va fi china
    -europa de est va fi poligonul in conflictul sua-marea britanie-rusia

    RăspundețiȘtergere
  8. Varianta unui razboi US-Rusia este extrem de putin probabila.
    Dincolo de alte (multe) argumente, ma voi opri asupra considerentelor pragmatice, suficient de lamuritoare.
    O posibila conflagratie intre giganti implica pregatiri colosale, atat pe plan extern, cat si intern. Timpul dedicat este mare, iar inainte se schimba zeci de avertismente si ultimatum-uri.
    A crede ca Bideu, la doar 3 luni de la investire, va lansa atacarea Rusiei - mai ales ca nici nu si-a asigurat deplin sprijinul generalilor, multi fideli liniei Trump - e, totusi, o naivitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pregatiri se fac de multi ani. Biden, nu este decit o marioneta, iar generalii ăia multi care il sustin pe Trump, nu se vad.

      Ștergere
    2. Nu se MAI vad, ca nu au de ales. Militarii trebuie sa inghita situatia, si evident ca nu se vor revolta. Dar daca vrei sa te lupti cu URSul, n-ar fi rau sa-ti pui generalii TAI. Pana acum Biden nu a operat epurari, caci spiritele sunt tensionate si acolo dupa controversatele alegeri.

      Ștergere
  9. Anul trecut Rusia a desfasurat un exercitiu de aparare publica a populatiei, vizand 40 de milioane de persoane, in care s-au verificat buncarele.Amploarea exercitiului arata si necesitatea ferma a pregatirii pentru orice situatie. De prin 2000 incoace Rusia a mai tot construit buncare.
    In Siria au fost cateva ciocniri intre ei pe anumite culoare de deplasare
    Rusii sunt cam pregatiti de razboi, celelalte state la nivelul unitatilor armate, dar nici acolo uniform, statele europene au multe discrepante in nivelul de pregatire al fortelor, iar transferul logistic spre linia frontului e cea mai spinoasa problema pentru multi europeni
    Libia a aratat clar esecul militar al foarte multor increzuti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exercitiile de aparare publica sunt indreptate spre interior. Mesajul este ceva de genul stati cuminti, rabdati in continuare si nu va rasculati pentru ca e groasa. Sa vedem daca tine.

      Ștergere
    2. Rusia si Ucraina au verificat luna asta accesul la buncarele antiatomice
      Statele constiente se pregatesc pentru orice, mai ales pe fondul tesiunilor internationale
      Nu face Kremlinul exercitii de asemenea amploare sa dea mesaj populatiei, mai ales ca implica si costuri serioase

      Ștergere
    3. Ba face daca e soarta tovarasului Putin la mijloc. Smecheria e veche. Ai probleme interne, iti creezi dusmani externi. Aia cu arme nucleara carora le tremura degetul sa atace Rusia. Noroc cu tov. Putin&prietenii, altfel Rusia era facuta una cu pamantul

      Ștergere
  10. Pe 19 aprilie a debutat sesiunea Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. Delegatia ucraineana s-a zbatut sa se includa pe agenda ideea "Rusia = amenintare la pacea in Europa". Desi ideea e generalista, iar A.P.C.E da ades declaratii sforaitoare (si fara finalitate), acum nici macar nu i-au luat in seama pe ucraineni - ideea nici nu s-a inclus, daramite sa se dezbata, daramite sa se dea rezolutii.

    Iar aici vorbim de mega-razboi. .Sa fim mai realisti, cred ca n-ar strica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Europenii se roaga sa se termine mai repede NS2 ca sa aiba o sursa sigura de aprovizionare cu gaz, sa le mearga industria si sa nu inghete la iarna. Nu europenii continentali sunt problema (insularii tin cu verii lor) ci altii...

      Ștergere
    2. Așa este, corect.
      Dar a lansa ditamai razboi cu Rusia, FARA nici macar acord (chiar si "din gura" a Europei (fie si numai "continentala) ar fi o aberatie totala.
      Repet: mai realisti, mai realisti...

      Ștergere
    3. Dar de unde stii ca nu-l au? Ba cred ca le-a si spus: treaba voastra dar pe noi sa nu contati si, mai ales, sa nu ne deranjati.

      La fel cum le-a zis si cu gazul: faceti-va terminal daca vreti sa ne vindeti gaz. Dar nu si-au facut.

      Ștergere
    4. Mult teatru, ieftin teatru.

      Ștergere
    5. Razboiul nu-i teatru. Nu te juca cu cuvintele. Interventia Rusiei in Ucraina este iminenta iar ce va fi dupa aceea ... doar Dumnezeu stie. Cam asta spune DD in articol. El zice "cod rosu". Tu spui "teatru".

      Sa fie ca tine. Oricine isi doreste asta. Dar daca ...

      Ștergere
  11. *Lucrul pe care însă nu l-am înțeles până acum a fost motivul pentru care rușii au lăsat să le scape situația de sub control în Ucraina. Nu-mi dau seama dacă a fost o scăpare, o „luare pe nepregătite” sau, pur și simplu, o negociere la nivel înalt...*
    Indraznesc si eu sa raspund autorului: la momentul Maidanului, Ursii aveau deja scenariile stabilite;aveau limitele trasate penru *Ucrii*, pe care le-au impus prin segregarea regiunilor de mare interes pentru ei de restul tarii.Se stie ca le-au spus amerlocilor-pe firul scurt- ca nu vor trece mai departe de Ucri catre Moscova.Un fel de (De)Pe aici nu se trece!
    Cineva zicea aici ca sunt necesare multe luni de pregatire a atacului:concentrari de trupe, masive miscari logistice in zona de plecare.Directiva lui adolf catre OKW pentru op.Barbarossa a fost semnata in ianuarie, cu aplicare la 60 de zile si numai "defectiunea iugoslava" a facut sa fie amanata pentru ziua Walpurgiilor din iunie'41.Adunarea norilor la noua(pe atunci) granita vestica sovietica a fost absolut vizibila, dar incredibila pentru Tarul Rosu, ca si cea de acum pentru ucrii.
    Consider ca ursii sunt singurii care au o armata operationala in Europa acum.Zece divizii bine pregatite si un puternic sprijin electronic(sateliti, contramasuri electronice,EMP de raza scurta de actiune si alte "bombonele" iesite din matrioska lui Vladimir)-posibil si desanturi aeriene bine tintite--vor matura hoardele urcrilor in mai putin de o saptamana.In 1944 au inaintat si cate 100 de km pe zi spre Berlin...
    Amerlocii si Steaua lor in Opt colturi n-au in zona nici o divizie, asa ca despre ce sa vorghim acilea?!
    Ah! da, uitasem: mai e si Ciuca Armatei, care spune Sluj! amerlocilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comparatia cu Barbarossa nu e valida, si iata de ce:
      - Reich-ul era deja armat/blindat, era in razboi deschis din 1939, ba chiar dinainte.
      - granita comuna cu URSS (Polonia) permitea repede o trecere.
      - "blitz-krieg" nu se mai poate, caci toata tehnologia pândeste miscarile adverse. Nimic strategic nu poate fi mutat fara alerta imediata.

      Asta fara a mai vorbi ca unul era Adolf, alta Bideu.

      Ștergere
    2. "Nimic strategic nu poate fi mutat fara alerta imediata." - s-o da alerta dar 5 minute nu-i suficient ca sa nu-ti iei rachete-n cap in punctele vitale. Si de-atunci in colo sa vezi dans ca datorita tehnicii de EW nici n-o sa-i vada venind. Aaa ... o sa-i auda batand la usa (sau spargand-o mai degraba ca nu-i vad atat de delicati pe soldatii rusi) insa iarasi atunci va fi prea tarziu.

      Ștergere
    3. @Angela, vad ca "tii cu URS-ul". Sper ca la figurat, nu si la propriu.

      Ștergere
    4. Este singurul care mai are un pic de logica. Din pacate.

      Dar daca astia-l scot din barlog ...

      Rusii au o tara imensa si un numar infinit de probleme interne. Daca ar fi lasati in pace ar fi ocupati in urmatoarele zeci de ani. Nu le-ai auzi gura. Dar daca te duci peste ei ...

      Bine, acum si ei n-au avut ce face si si-au pus tara intre baze militare americane. Adica si-au cautat-o :)

      Ștergere
    5. Baze Kaliningrad. Baze Transnistria. Baze Osetia. Baze Nagorno-Karabah. Ei imping baze intre altii, sa nu-i cauționam.

      De fapt, sunt la fel, si ei, si US, China. Pe mine ma doare ca Europa nu face asta, dar deh...de unde armate ?

      Ștergere
    6. Ai uitat Latakia, singura de altfel in afara granitelor sale (mi-am permis sa includ si tarile satelit in categoria teritoriului propriu deoarece au acorduri de aparare). Culmea, ai inceput cu Kaliningrad care este teritoriu rus.

      Ștergere
    7. Este, este. C-a avut grija Nea Stalin sa aiba mujicii teritoriu...unde au vrut.

      Ștergere
    8. Logici nelogici Angela, noi santem aliati cu americaniiPunct

      Ștergere
  12. Putin credibil un razboi de amploare intre US si Rusia. Lipseste motivul crimei. Rusia are foarte putin de oferit. Tot ce se intampla este consecinta slabirii statului rus, caruia americanii isi permit fara nici un pic de jena sa ii arate pisica - Ivan stai in banca ta. Sa nu uitam ca actiunea se desfasoara undeva pe fostul teritoriu al uniunii sovietice


    Este posibil insa un razboi prin proxy, mai ales unul economic. Miza principala este probabil inlocuirea exportului rusesc de gaze si petrol pentru Europa cu produse similare din alte parti, in special americane. Rusia este deja sub asediu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motivul? Pai faptul ca Rusia si China ies din paradigma hegemonului mondial nu-i suficient pt tine? Ele s-au ridicat propunand lumea multipolara. Iar asta-i motiv foarte grav de suparare.

      Ștergere
    2. Subscriu, @Cyrus. Asemenea cafteli sunt oricand posibile, prin "proxies".
      Dar de aici la mega-trosneala e distanta mare-mare.

      Ștergere
    3. Dar cine a spus ca altfel? Important este sa se-ncinga sandramaua.

      Ștergere
    4. Se incinge...se racoreste...bursa scade..bursa creste...unii pierd milioane...altii castiga milioane.

      Lume-lume, soro lume.

      Ștergere
    5. Se speculeaza ca aceasta incordare de muschi ar fi pentru ca armatele lumii sa preia controlul din mainile guvernelor civile. Asadar fantezia nu are limite insa ar fi bine sa ne conducem dupa realitate. Iar realitatea arata ca acum exista o concentrare uriasa de trupe si multe interese de o parte si de alta.

      Ștergere
    6. As fi mai ponderat la folosirea epitetului "uriasa". La ce inseamna potentialul total al acestor giganti, efectivele de care se tot vorbeste sunt un mizilic. Ca sa nu mai adaug ca presa, ca de obicei, toarna gogosi cu nemiluita.

      Ștergere
    7. Aproape 300.000 de soldati cu degetul pe tragaci nu-i deloc putin.

      Ștergere
    8. Mai surioara...
      In 1991, doar pentru Irak, trupele mobilizate au fost de cca.1.000.000 de soldati (700.000 americani) + portavioane, escadrile, etc.

      Și era DOAR Irak, sa ne intelegem. Unde are acum SUA asemenea concentrari, ca nu-i vad.

      Ștergere
    9. Dar de ce-i tot bagi pe americani la inaintare ca nu inteleg? Ei vor lupta cu rusii pana la ultimul roman, ucrainean, georgian, polonez, estonian si ce mai vrei tu. Si-au lasat si navele in Mediterana sa nu se strice prin Marea Neagra.

      Pentru ei este esential acum sa inceapa dansul, nu sa piarda soldati si tehnica aiurea. La vanatoare folosesti cainii sa se dupa dupa urs nu alergi tu aiurea dupa el.

      Cine stie ce-i mai trece si sultanului prin cap si-o punem de mamaliga. Interventia rusilor in Ucraina este aproape sigura. Mai departe om vedea.

      Ștergere
    10. A...zici de "Europa continentala" care, precum si tu ai zis, nu tin sa se bage ?

      Ca le dau rusii o palma la "vlasovisti"...asta se poate (relativ). Asa se mai dezmortesc si ei, dupa iarna la barlog.

      Ștergere
    11. Cu Irak si-au permis, avand in spate rezolutii CSONU, dar totodata, nefiind vorba de un adversar cu vreo putere militara serioasa, ramane totusi intrebarea de ce atat de multe trupe si armament cand respectivii erau cu vreo suta de ani un urma tehnologic. Desigur, vor spune unii pentru succesul fulgerator, dar nu neaparat

      Ștergere
  13. Nimic nu ne anunta ca o putem pati dramatic.Omerta! Ordin primit de la stapani!

    RăspundețiȘtergere
  14. Lumea în care trăiești nu există. Este o "realitate" imaginată de mass-media, pe de o parte și de rețelele de socializare pe de altă parte.
    Mass-media desemnează (sau fabrică) subiectele importante ale momentului. Rețelele sociale oferă unghiul în care veți vedea informații, deoarece algoritmii lor adaptează persoanele și postările vizibile în funcție de interacțiunile și convingerile dvs. Rezultatul este o viziune liniară și prefabricată adaptată credințelor noastre și numai în funcție de subiectele diseminate în mass-media în ceea ce privește evenimentele actuale.

    Orice altceva nu există pentru că nu este difuzat, iar ceea ce nu este difuzat în zilele noastre nu are nicio realitate în mintea noastră. Dacă mass-media nu ar fi vorbit niciodată despre covid, de exemplu, aproape nimeni nu ar fi știut că există și viața și-ar fi continuat cursul normal, ca și în cazul tuturor virusurilor periculoase care ar fi putut traversa continentele noastre în trecut, dar de care nu am auzit niciodată. Subiectul nu ar fi fost discutat pe rețelele de socializare, sub niciun fel de unghi, și niciodată nu ar fi avut nicio realitate în mintea noastră.

    A ieși din minciună înseamnă, de asemenea, a începe prin a ieși din narațiuni prefabricate care sunt difuzate către populații ca fiind singura realitate a momentului sau, cel puțin, pentru a fi conștient de acest lucru, că știrile sunt false, orientate, fabricate și că „există" doar în televizoarele și rețelele sociale care îl propagă, indiferent de punctul de vedere adoptat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aratat sau nu de mass-media DD vorbeste in articol de o realitate concreta: razboiul de langa noi. Asta-i subiectul de astazi.

      Ștergere
    2. Corect. Il masuram, opinam, dar nu exageram.

      Ștergere
    3. @Angela hai să-ți traduc ce am scris: că să vedem și deci sa avem posibilitatea de a ne opune războiului, trebuie întâi să fim capabili sa înțelegem narațiunile prefabricate care ne sunt livrate de masa media și rețelele sociale.
      Deci, am scris despre subiectul de azi

      Ștergere
    4. Posibil sa ma fi pripit putin influentata de ultima propozitie " „există" doar în televizoarele și rețelele sociale care îl propagă, indiferent de punctul de vedere adoptat." care m-a dus cu gandul ca sugerezi ca razboiul n-ar fi real.

      Recitind sunt de acord cu cele spuse de tine cu mentiunea ca propaganda este o parte a razboiului dar ca foloseste alte arme.

      Asa ca intotdeauna populatia a fost indusa in eroare iar acum cu atat mai mult pentru ca mijloacele de a o face sunt mult mai multe si diversificate.

      In astfel de momente oamenii au nevoie de un referential mai inalt care sa-i sustina sa depaseasca greutatile inerente din jur.

      Ștergere
    5. Angela
      Referențialul înalt există, a existat și va exista întotdeauna
      Dumnezeu

      Ștergere
  15. Ader la ideea "să nu exagerăm".
    Anul trecut, prin ianuarie, se făceau zeci de analize / proiecții că Trump invadează Iranul (dupa lichidarea ăluia cu drona). Războiul mondial III era gata, deja era clar.
    Tot anul trecut, când belicosul Trump amenința China (cu prostia asta de "virus"), iar proiecții, iar că se bat, iar WW3.
    Acum ne intoarcem la URS (un "clasic"). Iar analize, iar proiecții, iar murim cu toții, ce ne facem ?!

    Subscriu la ce mai scrie @Cassius. Să nu picăm in penibil, nu de alta, dar e plin deja Internetul de nătărăi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine, fie ca tine. Sa zicem ca rusii au gresit locul paradei de 9 mai si au mers sa defileze la granita cu Ucraina.

      Ștergere
  16. Sa fiu totusi bine inteles - eu nu-s vreo trompeta pro-Sam. De va veni vorba, in alt articol, de potlogariile americane, nu voi ezita sa critic.

    Azi, acum insa...mi se pare ca iesim binisor din proportii.

    RăspundețiȘtergere
  17. N-are sens să vă ambalați, orice dilemă se lămurește în timp.
    Nu prea departe, lucrurile vor fi mai clare, fie într-un fel, fie altul.
    Atunci însă, ar fi elegant ca cei ce-au susținut varianta falsă să-și facă (măcar formal) "mea culpa".

    Posibil ca asta să atingă la orgoliu...dar, vedeți...de aia e bine să fim mai puțin aasertivi - mai ales când lucrurile sunt, totuși, cu mult peste posibilitățile de acces direct.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aha, deci e corect ca presa e mucles cu ce se întâmplă (important) în afara granițelor noastre.
      Chiar, cu ce mă ajută pe mine acum că știu informațiile din articolul lui DD? Eu tot ca și ieri mă voi comporta mâine, ba chiar și poimâine, după speech-ul țarului. 🙂

      Ștergere
    2. Uite, @Hayde...daca eu gresesc, ma voi spovedi public ca aiurit pe aici. Ba chiar, daca Angie vrea, ma voi proclama singur "prostu' blogului".
      Dar daca am dreptate, de la ea vreau doar sa...ne mai incânte cu dedicarea sa impotriva "lumii noi". Acolo chiar avem puncte comune.

      Ștergere
    3. Riscant angajament.
      Dar aștept. In ambele ipostaze va fi distractiv.

      Ștergere
    4. @ Cassius, te alinti

      Nu cred ca-i cazul sa-si puna cineva cenusa in cap.

      Pana la urma nimeni nu are suficiente informatii pentru o analiza pertinenta (ex.gandeste-te numai la articolul lui DD de saptamana trecuta care ne spunea de nu stiu ce negocieri privind renuntarea la NS2, de nu stiu care interese teritoriale ale unor terti etc.; pe atunci credeam ca sunt sanse mai mari de a cadea la pace dar cu fiecare zi care a trecut am vazut ca nu-i de gluma si situatia devine din ce in ce mai grava). Totul are o dinamica dar nu vad nimic gresit sa incercam sa intelegem ceva mai mult din cele ce ni se intampla.

      Cat priveste lumea noua vs lumea veche ... m-as bucura sa mai avem ocazia sa discutam dar, sincer, am fost dezamagita sa vad ca cei care au citit n-au inteles nici macar abc-ul: schimbarea lumii inseamna un set nou de reguli (legi) si valori la nivelul societatii.

      Nu poti spune lume noua cum zici luna noua. Ce sa mai vorbim de pasul al doilea care presupune ca oamenii sa constientizeze ca aceste noi reguli si valori vor fi complet opuse celor traditionale. Iar despre a anticipa un pic felul in care lumea se va schimba avand la baza noile reguli si valori este deja prea mult. Nu mai spun sa ne vedem pe noi insine cum ne vom raporta la acea lume ...

      Revenind la tema de astazi putem spune ca s-au adunat cateva fapte concrete care inseamna ceva si merita discutate. Concentrarea de forte este o realitate. Nu poate fi negata. Ceva se va intampla mai departe. Sa ne facem ca nu intelegem ce se-ntampla si sa speram la o simpla defilare de forte pentru aratarea muschilor si aerisirea garderobei de razboi.

      Ștergere
    5. Te oi proclama tu , dar Prostul Satului tot eu sant, sa stii !!

      Ștergere
    6. Mă mai alint, recunosc - da' altfel o lungeam degeaba.
      Mie imi plac persoanele consecvente - de aia te apreciez, grosso-modo. Dar nici sa o tinem "langa-balanga", sunand a panica talanga !

      Na că-s oleak poet !

      Ștergere
    7. Cassius,
      Nu e nevoie sa va proclamati, dar spovedania... sa dati un preaviz ca sa fim pe faza.

      Ștergere
    8. Danga-langa, langa-danga,
      Sună-n asfinţit talanga
      Şi de la păşune, iaca,
      Tacticoasă vine vaca.
      Nu mai vrea să umble creanga,
      Vine-acasă. Danga-langa…

      Unde vezi tu panica?

      Ștergere
    9. si acum pe sistem sataneria sct1:
      Aaaa,deci vaca-i proasta, ah,discriminati vacile ? vb cu pakistanezii atunci, vede-ti voi!

      Ștergere
  18. Am o intrebare. Are Romania de ales? Ce alternative are Romania si cu ce consecinte? Avem alternativa de neutralitate? Cu ce consecinte?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, are de ales. Poate sa nu se bage (din cate am inteles Acordul cu Ucraina privind sprijinul militar n-a fost inca votat in Parlament).

      Consecinte? Ne vor lua caii de la bicicleta. Le spunem clar ca noi nu vrem razboi si gata (sa le trimita arme prin Ungaria sau Polonia).

      O sa-si gaseasca alti prosti in locul nostru dar asta-i alta poveste.

      Ștergere
    2. Nimic nu-i asa simplu.
      Asta se poate face doar daca SUA ataca UNILATERAL, dar daca NATO s-ar baga oficial, va trebui sa mergem si noi.

      Dar NATO nu se va baga, caci nu va avea in ce.
      Noi sa ne vedem de marasmul nostru, asta doare.

      Ștergere
    3. NATO nu se baga pt ca este o organizatie ... defensiva (conform propriului statut). Nu poti sa-i ceri mai mult decat poate.

      Dar daca Romania care, conform noului acord de sprijin, ajuta un vecin si o ia pe coaja din cauza asta va fi atacata, atunci intreaga floare cea vestita a intregului apus se va simti atacata si va sari in ajutorul bietei Romanii.

      Ștergere
    4. Romania a fost impinsa ca sa purceada la realizarea respectivului Acord, care are Anexe secrete - mai interesante decat textul Acordului. Remember Tratatul cu Ucraina, impins si impus
      Romania nu e condusa din Romania si nici vorba de romani, ca sa intelegeti multe ce se petrec pe-acilea
      In Romania doar se executa si se pune in aplicare, care e mai rebel curajos si vrea sa fie de capul lui pentru romani - dispare din peisaj fiind neutralizat - se iau masuri specifice - un dosarel ceva etc, iar exemple sunt multe
      Romanii il au doar pe Dumnezeu in momentul de fata, destul de dureros unde s-a ajuns, dar este Singurul si Cel mai important aliat

      Ștergere
    5. Se pare, zice lumea, ca in anexe nu sunt prevazute conditiile in care le dam armament si modul de plata. Le dam ca avem si gata. Nu tu termene de plata, nu tu garantii gen Bucovina de Nord, Buceagul, Insula Serpilor. Au ce da baietii daca vor arme.

      Ne-au gasit de fraieri. Asta-i cruda realitate.

      Ștergere
    6. În afara de faptul că sunt perfect de acord cu ce-a scris @lup mai sus, aș vrea să vă supăr pe toți, dar mai ales pe @Angela, pt că perpetuează o eroare de scriere.
      Dacă vă referiți la regiunea istorica de la estul României actuale, păi spuneți-i Bugeac, nu Buceag. Nu de alta, dar tot în textele de aici am văzut această greșeală de mai multe ori.
      Scuze... Am pretenții mari de la cei care-mi sunt superiori din toate punctele de vedere.

      Ștergere
  19. Se dau aiurea cu fundu' de pamant. Rusii permit in continuare tranzitul comercial. Nu si pe cel militar.

    Oricum peste cateva zile aceasta problema nu va mai exista pentru ca Marea Aral va deveni lac rusesc.

    RăspundețiȘtergere
  20. Dle Mercy,se pare ca picah nagaraua la Deda in loc de Deta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate oi avea tu oameni care te pricep,dar ptr mine vorbesti chineza.Si dupa vorba veche chinezeasca,ori vorbesti sa te priceapa romanul,ori vezi de drum.Nu ma dau in vant dupa ciudateniile tale.

      Ștergere
  21. Nu, dar printre putinii. Oricum, iti dai seama ce-ar insemna sa dea Germania...

    RăspundețiȘtergere
  22. De ce sa-l taie? Nici vorba.

    Cum de te-ai gandit la asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  23. Acum occidentalii trag tare sa-si umple rezervoarele aproape goale dupa iarna neasteptat de lunga.

    RăspundețiȘtergere
  24. Pe masura ce se mai taie din circ, se taie si din "uriasele" trupe. Acusi 50.000...ma rog.

    Pana la un prim foc de balalaica, ne termină INFO-WAR.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca au dat jos o drona americana in no-fly-zone din Crimeea: https://www.youtube.com/watch?v=dcd3thNJugM

      Ștergere
  25. Pe canale estice se estima ca pana pe 21 vor fi 110.000. Asta cu 150.000 este o "rotunjire" prezentata de catre europeni. Rusii nu i-au contrazis.

    RăspundețiȘtergere
  26. Asta cu gazul a discutat-o Putin cu Merkel si Micron. De aceea este liniste din partea Europei.

    Cat priveste lupta Rusiei cu NATO ... clar ca nu-si propune un razboi cu ei dar ... viata-i dura si de ce ti-e frica nu scapi.

    RăspundețiȘtergere
  27. Angela, exista posibilitatea sa va contactez in vre-un fel?

    RăspundețiȘtergere
  28. @ Pro

    Angela Podaru din grupul de Telegram DD comments

    RăspundețiȘtergere
  29. Eu propun alta tema( termezetesen)
    Hartia igienica.
    Este miror miror 6d , capitalism versus comunism
    Cea moale fina, fu aproape in ancheta adn dna ca se vindea trafic nu alta.Un cacacios cum ii place lu nasu sa spuna foloseste maxim o rola pe luna,d aia aspra ; care tot curu sterge..d-astalalta s a vazut la st. de urg. era contrabanda.
    Capitalismul Pare ca face dar e spoiala doar;
    Socialismul Pare ca nu face in realitate se ocupa Real de probleme.

    -

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Smecherul si-a botezat bine site-ul. E din coteria Q-Anon, plus ca profita de confuzie pentru notorietate.

      Ștergere
  30. off de pe activenews

    O nouă pledoarie publică după cea titrată de noi Fostul vicepreședinte Pfizer, Dr. Michael Yeadon: Guvernul vă minte în așa hal încât v-ar putea duce la moarte, pe voi și pe copiii voștri. Cel mai rău scenariu: o dictatură digitală ce l-ar face pe Hitler să pară mic copil. Scăparea, numai la Dumnezeu!

    De data aceastam fostul vicepreședinte și director științific al Pfizer, dr. Michael Yeadon, se adresează organizației „America’s Frontline Doctors” referindu-se la extinderea implementării Pașaportului Verde, context în care a afirmat: „Așa arată Israelul acum, așa va arăta și Marea Britanie în doar câteva săptămâni”, informează AmericasFrontlineDoctors.org.

    Mesajul său continuă:

    „Cei care credeți că pașapoartele de vaccinare sunt bune sau cel puțin acceptabile, mă adresez vouă:

    Dacă ați fost persoane vulnerabile și v-ați vaccinat înseamnă că sunteți protejați. Nu aveți nevoie să știți care este statutul imunitar al altora. Atenție, chiar dacă s-au vaccinat, asta nu garantează că nu pot purta nici o particulă de virus, pe care să vi-o doneze. Deci nu vă ajută sau nu vă face să fiți mai în siguranță dacă știți că tot restul lumii s-a vaccinat.

    Dacă ați refuzat vaccinarea, de exemplu, pentru că nu sunteți predispuși la riscuri din partea virusului - tinerii sunt supuși unui risc mai mare de a face gripă decât Covid - la fel, nu aveți nevoie să cunoașteți statutul imunitar al nimănui.

    Vaccinarea îi protejează pe cei care au nevoie de ea. Pașapoartele de vaccinare nu protejează pe nimeni.

    Dar pașaportul de vaccinare le este util stăpânitorilor noștri. Va fi prima bază de date a lumii cu format comun, operabilă de oriunde, din Bolton până în Bogota, care conține ID-ul d-voastră digital unic și un indicator editabil al stării d-voastră de sănătate (în primă fază, privitor la statul de vaccinare).

    Cei care controlează acea bază de dată și orice algoritm care decide ce permite și ce refuză acesta dețin un control absolut totalitar asupra fiecărui aspect al vieții d-voastră.

    Imaginați-vă un viitor în care, pentru a intra pe un teren de sport sau într-un muzeu, vi se va cere un pașaport de vaccinare valid. Pașaport invalid, nu intrați.

    Acum imaginați-vă că regulile sunt înăsprite (chiar vor fi). Acum nu mai puteți intra în mall-uri sau hoteluri fără un pașaport de vaccinare valid.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai departe? Sigur, de ce nu? Algoritmul este modificat și nu mai puteți intra în magazinele mari sau în nici un mijloc de transport în comun.

      Un pas tiranic ar fi o modificare Visa/MasterCard care să vă ceară un pașaport de vaccinare valid ÎNAINTE ca un aparat POS să se deschidă pentru o tranzacție de cumpărare.

      Într-un astfel de scenariu, nu vă puteți cumpăra nicio sticlă de apă. Sau benzină. Nimic.

      Bip! Pașaportul d-voastră de vaccinare vă solicită să vă prezentați pentru ultimul vaccin. Dacă nu, pașaportul vă expiră. Credeți că aveți de ales?

      Bip! Vi se amintește să vă aduceți la vaccinare și nepotul, căci mama lui nu l-a dus. Dacă nu, pașaportul d-voastră devine invalid, la fel ca și pașaportul mamei. Încă mai credeți că veți avea de ales?

      Faptul că pot da exemple atât de ușor trebuie să vă facă să înțelegeți că potențialul unui control totalitar complet al întregii populații, pentru totdeauna, se află la baza acestui viitor mai-mult-decât-orwellian.

      Nu este speculativ. Ni se spune că acest sistem urmează să fie implementat. Veți fi constrânși să vă vaccinați sau veți fi marginalizați rapid.

      Odată ce sunteți vaccinați, libertățile limitate care vi se permit vă pot fi retrase în orice moment.

      Nu fiți atât de naivi încât să credeți că „nimeni nu poate fi atât de rău”. Vedeți numeroasele exemple din secolul trecut. Există o mulțime de oameni răi și singura diferență aici este DIMENSIUNEA și natura ireversibilă a răului.

      Acum că ați văzut ce se poate face atât de simplu pentru a prelua controlul complet al întregii societăți, TREBUIE SĂ VĂ OPUNEȚI și să găsiți modalități de a preveni implementarea unui sistem pentru un pașaport de vaccinare.

      În final, pe cei care spun că toate acestea sunt o serie de erori nefericite și incompetente îi rog să urmărească acest documentar. Cu mult înainte de a ajunge la sfârșit, veți realiza, cum am făcut-o și eu, cu o groază crescândă, că asta nu este deloc incompetență. S-au făcut repetiții pentru asta, iar exerciții precum acesta au fost simulate ani de zile, dacă nu chiar decenii. Poate vă va face să vă schimbați părerea legat de originile acestui dezastru și ale acestor nelegiuiri.

      Dar vă rog un lucru: nu spuneți că nu ați fost avertizați”, a atras atenția fostul vicepreședinte și director științific al companiei Pfizer, dr. Michael Yeadon.

      Ștergere
    2. Brigazile mobile o sa vaccineze la tarani intr-o mare veselie. Taranul roman se simte onorat sa vina dl dr la el si ii este rusine sa refuze un asa om mare si cu multa carte.

      Ștergere
    3. Dar, Angela,cineva tocmai "iesplica" adineauri ca Raul si Binele nu "se iegzista" decat in mintea ta/lui/noastra...

      Ștergere
    4. @ Moca

      Si eu cu ce sunt vinovata ca tu iti bagi in cap toate prostiile?

      Va face nebuna aia mintea praf si veniti apoi cu toate minunile. Uite ce spune pr Ilarion Felea:

      "Obiecția cea mai obișnuită împotriva existenței proniei divine este formulată din constatarea existenței răului. Dacă Dumnezeu poartă grijă de opera sa, de ce admite răul în lume? De ce există răul, sub multiplele lui forme și nume, de ce există spiritele rele, nedreptățile sociale, durerile, suferințele și calamitățile, războaiele, lacrimile celor slabi, abuzurile celor tari, inegalitățile, catastrofele, păcatele de tot felul și moartea? De ce toate aceste rele fizice, morale și metafizice?

      Existența răului contrazice realitatea providenței divine. Obiecția aceasta pare serioasă, dar, ca și celelalte, fără să fie temeinică. Întâi de toate, cauza răului din lume nu trebuie căutată în Dumnezeu. Nu Dumnezeu este autorul răului. Răul se naște din libertate. El învederează binele. Dacă n-ar fi libertatea, n-ar exista nici binele, nici răul. Răul este creația ființelor libere, un simplu produs al voinței umane, care stă și el în slujba vieții, a binelui.

      Unde este libertate, acest bun extraordinar de scump și sfânt, pentru care s-au scris atâtea cărți și s-a vărsat în revoluții și în războaie atâta sânge, acolo este și bine și rău, după cum darul libertății este întrebuințat, bine sau rău – ca mijloc de înălțare pe scara virtuților morale și a valorilor culturale, sau ca abuz spre anarhie, răzvrătire și decădere morală.

      Din libertatea bine întrebuințată se nasc toate virtuțile și comorile morale și spirituale ale omenirii; din abuzul de libertate se nasc toate viciile și relele: toate ființele necurate, nedreptățile sociale, inegalitățile, războaiele, păcatele, suferințele etc. Libertatea face din om înger sau demon, stăpân sau rob, geniu sau dobitoc.

      Răul, prin urmare, este din lume, din abuzul de libertate, nu de la Dumnezeu. E ceva trecător, ca orice imperfecțiune. Dacă Dumnezeu nu oprește prin forță relele pe care le fac oamenii, aceasta înseamnă că El respectă libertatea fiilor săi și mai înseamnă că le așază pe umeri răspunderea tuturor faptelor lor, ca apoi să le poată răsplăti. Fără libertate nu există răspundere, fără răspundere nu poate să fie răsplată: recompensă sau pedeapsă. lată din ce considerații generale, răul nu este de la Dumnezeu și nu trebuie atribuit lui Dumnezeu."

      Parintele Coman explica si mai detaliat (o adevarata incantare si exercitiul intelectual pentru cei care mai cocheteaza cu filozofia): https://www.crestinortodox.ro/morala/dumnezeu-este-autor-raului-70847.html

      Ștergere
    5. Cea mai simpla dar si profunda definitie a raului este ... lipsa binelui, sau lipsa lui Dumnezeu.

      Ștergere
    6. @ Adam

      Pe vremea aceea oamenii aveau o intelegere limitata. O data cu intruparea lui Dumnezeu si jertfa Sa pe cruce lucrurile s-au schimbat fundamentamental in planul cunoasterii si intelegerii sensului vietii.

      Sursele pagane sunt interesante la nivel de cultura generala dar dupa 2000 de ani de crestinism, dupa ce avem Filocalia si multe altele, nu mai avem de ce sa ne adapam de la izvoare murdare cand avem apa curata.

      Ștergere
    7. Angela, nu m-ai inteles in ce am spus: eu ironizam ideea respectiva, nu o aprobam...Binele isi are originea in Dumnezeu Creatorul, Raul isi are originea in razvratitul impotriva lui Dumnezeu; in "revolutionarul de profesie"; in "parintele gandirii critice", in Prometeul grec.Alegerile facute de ingeri si oameni ii alatura uneia din cele doua parti. In fine, s-a incins prea tare pentru mine discutia.
      Ma pasiona discutia jocului strategic Stransoarea Anacondei;in desfasurare sub ochii nostri, aici, peste gard de noi, la ucrii....

      Ștergere
    8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    9. @ Moca, am inteles cum gandesti dar aveam ceva de spus si tu erai prin preajma cu mingeea la fileu. Era tentatia prea mare ca sa nu marchez (la comentariile ei nu comentez, sa se spele gazda cu ea pe cap).

      Dar bucura-te si tu in ideea ca va fi folositor altora. Iarta-ma, daca ti-am crescut tensiunea :)

      Ștergere
    10. Iar stransoarea Anacondei este o operatiune de manual care cu siguranta se va studia la cursurile de strategie militara moderna.

      Cu toate acestea surprize pot apare (si nici rusii nu le exclud, dovada masurile pe care le iau).

      Noi sa ne rugam sa nu fie asta al 3-lea ...

      Ștergere
    11. Scrisesem un "Aha" ptr @Angela, dar s-a intercalat altă postare.
      Deci Aristotel, Platon, Zoroastru...limitați.
      Obișnuim să-i credem niște capete seci pe antici, dar ne cam grăbim.
      Precum Califul Omar, când a ordonat (altă) ardere a Bibliotecii din Alexandria. Când sfetnicii l-au rugat să se mai gândească, invocând înțelepciunea ce se pierdea, meșteru' a zis : "Păi nu avem Coranul ? Ori toată ințelepciunea lumii e în Coran, deci astea-s inutile, ori dacă astea-s bune...inseamnă că la Coran sunt imperfecțiuni ! Sunt cumva în Coran imperfecțiuni ?!".

      Precum se poate intui, se făcu liniște in platou. Biblioteca arse...

      Văd același sämbure de fundamentalism și la dumneata, @Angela. De ce-s "murdare" alte invățături ? Doar că erau înainte de Mântuitor ? Păi ele sunt vitale pentru a înțelege ciclicitatea lumii, chiar având ca pivot pe Iisus Christos.

      Nu știu de ce te iei de altă colegă. Faci aceeași greșeală de a-ți 8ngusta optica doar la ceea ce-ți oferă ție confort.

      Ștergere
    12. Hayde, este culmea sa negi progresul. Venirea Mantuitorului Hristos reprezinta o treapta superioara a omenirii. Este normal ca invataturile izvorate din invatatura Lui sa fie un pas inainte.

      Nu le-am negat pe celelalte si consider ca sunt esentiale iar ca dovada sunt studiate in continuare in scoli. Nu poti pune acoperisul unei case daca nu are ziduri iar toata acea invatatura constituie cu adevarat fundatia si zidurile.

      Sa recunoastem insa ca majoritatea este interesata de folosirea casei si mai putin de modul in care a fost construita. Cam asta am vrut sa spun.

      Cat priveste, cum ii zici tu, colega, n-am nimic personal ci cu faptul ca pe un blog care se intituleaza "trenduri economice" cu accente conservatoare ea face non-stop prozelitism religios new-age, adica progresism in stare pura. Iar cu asa ceva nu sunt de acord pentru ca e un factor de poluare a mintilor celor care-o citesc cu prostii care, ca si altele de aceeasi natura, au mai multa priza la oameni pentru ca merg pe patima si pe simturi.

      Va place de ea? Luati-o acasa ca sa va creasca ... vibratiile.

      Ștergere
    13. Mie, pur și simplu, nu-mi plac oamenii care IMPUN idei.
      De aia te-am asemuit.
      Dumneata forțezi nota, argumentând aceleași idei (puțin cam fixe). Oricine vine cu alt p.d.v, cu nuanțări, etc, îți stârnește o reacție defensivă cu defulări (abil) disimulate.
      Ca și finalul "ia-o acasă". Păi o comparam cu tine. De urmăreai logic ai fi sesizat că nu-s un apărător.

      Un pont (ptr.că, deși ai putea găsi greu de crezut, putem sta ín aceeași barcă) - las-o mai moale cu elanul de misionariat. Merge doar la cei ce deja aderă la ideile tale, deloc nu prinde la cei pe care (poate) ai vrea să-i convingi.

      Ștergere
    14. Credeam ca este clar ca nu impun idei ci ca subliniez cu insistenta unele idei pe care le consider importante. Ca tot omul am si eu experienta mea si pasarelele mele. Tare mi-as dori ca altii sa nu calce in aceleasi gropi ca si mine dar in realitate asta se va intampla.

      Nu am pe agenda misionariat religios dar apar de ori de cate ori va fi nevoie gandirea ortodoxa.

      Consider o mare realizare daca reusesc sa conving pe cineva sa citeasca o carte despre care am convingerea ca poate insemna ceva pentru el. Asa este cel mai bine. Lucrurile se vor derula in intimitatea lui, intre el si ideile din carte. Va putea analiza critic si judeca in liniste in raport cu propria constiinta. Aceasta este o modalitate, eleganta zic eu, de a transmite ceva pentru ca eu nu mai sunt un intermediar care sa dau o nuanta specifica informatiei.

      Cat priveste barca am anumite indoieli. Dar pe acelasi vapor cu siguranta ca am putea sta impreuna :)

      Ștergere
    15. Atunci 'om căuta o barcă mai mare.
      Scurt : ideile sunt OK. Stilul lasă mult de dorit.

      Ștergere
    16. Angela zii inainte ca-i zici bine, nu te lasa intimidata de unii mai "sofisticati" carora nu le cade bine Cuvantul Adevarului.
      „Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. „
      Pemtru mine (recunosc sunt subiectiv) esti cea mai buna comentatoare a acestui blog. Ca si tine sunt multi pe aici bine informati, cititi, scoliti, bine pregatiti. Ce te diferentiaza este credinta ortodoxa asumata ce iti deschide trepte de intelegere la care unii incerca sa le atinga pe alte "cai". "Caile" sunt doar fum si ceata. Este o singura cale - Iisus. "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata"

      Ștergere
  31. @ Adam

    Imi pare rau dar nu am competente IT

    RăspundețiȘtergere
  32. @ Adam

    Nu mai am in practica pentru ca le-am mai cultivat. Diploma de la prima facultate spune ca le-as avea :). Am cotit-o insa in alta directie si foarte bine am facut. Asa au fost vremurile atunci.

    Am simtit nevoia sa completez pentru ca am lasat impresia ca inteleg bine directia de dezvoltare a tehnologiei si chiar asa si este. Faptul ca nu am mai lucrat efectiv in programare nu m-a indepartat de domeniu pe care l-am urmarit cu atentie zeci de ani (am inceput programarea cu cartele perforate) fiind printre primii utilizatori de internet etc etc etc.

    RăspundețiȘtergere
  33. @ Adam - sunt doua aspecte:

    1. Propaganda este deja din lumea noua pentru ca spune raului bine in cat mai multe situatii. A inversat practic aceasta valoare fundamentala.

    2. S-a redefinit si "interesul / binele public" ca argument in subordonarea individului si impunerea unei conduite impotriva vointei sale. Asta este de-a dreptul aberant pentru ca individul este o unitate a multimii iar multimea poate exista si performa numai daca individul este o persoana de sine statatoare. Altfel avem o masa amorfa de sclavi care-si asteapta soma de seara.

    Acestea sunt teme profunde pe care nu le pot dezvolta intr-un comentariu scurt asa ca ar fi de dorit ca fiecare sa se problematizeze si sa inteleaga miselia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ Adam

      Sa pastrezi citatul. Mai apar progresisti cu mintea-nfierbantata care cred c-o sa fie bine. Si o sa fie, cu conditia sa-si ia soma. Altfel vor vedea cruda realitate ca sunt niste amarati de sclavi.

      Ștergere
  34. Cifrele care se vehiculeaza nu ca nu sunt confirmate ci complet ignorate de partea fed ruse. Asa zisele video-info sunt dupa cum vedeti un amalgam de clipuri ale reclamelor de vinzari ale noutatilor si jucarioarelor.
    Mai nou ucrii au dat deja sfoara n tara pentru a invita doritori superrici pentru a trage cu tot felul de puscoace la ucro-safari 2021, dupa modelul folosit in 2014, cind s au umplut de bani cu turismul la pac pac. Din povestirile opolchenilor dombasieni, ucrii cereau $10 000 pe ora de tragere asupra satelor “rebele”. Toti ne aducem aminte cred de videoclipurile cu ororile savirsite in populatia satelor si localitatilor “rebele”

    Ca urmare urmeaza un nou round de safarii shop-pe-ivani larg deschis audientei vestice si absolut nimic altceva.

    RăspundețiȘtergere
  35. Da, si inca ceva important ca sa va faceti o parere mai reala despre moralul din armata lor...
    O declaratie recenta...

    Declarația „Consiliului Adunării Ofițerilor din toată Rusia”

    15 FEBRUARIE 2021
    În deciziile lor 2018-2020. Adunarea Ofițerilor All-Russian (OOS) afirmă că țara noastră a ajuns la ultima linie când vine vorba de supraviețuirea fizică a majorității populației din Rusia, existența statului însuși.

    Țara se află într-o stare de criză acută, toate sferele vitale care determină stabilitatea și vitalitatea statului sunt distruse sau degradate. Administrația publică a fost înlocuită de imitație, care creează doar aparența guvernului și preocuparea pentru interesele cetățenilor. Politica de personal a președintelui și a guvernului este criminală și vizează distrugerea statului, degradarea sistemului său de securitate, a societății și a indivizilor, sărăcirea și dispariția populației.

    În loc să direcționeze toate resursele țării spre rectificarea situației, salvarea țării și a poporului, regimul oligarhic aflat la conducere se preocupă doar de menținerea puterii sale, de jefuirea bogăției Rusiei și de însușirea rezultatelor muncii a milioane de cetățeni.

    „Garantul constituțional” nu numai că s-a dovedit incapabil să asigure ordinea constituțională în țară, dar a luat și inițiativa de a modifica Constituția pentru a obține garanții de ședere la putere prin introducerea multor amendamente minore care îi camuflează adevăratele intenții.

    Folosirea flagrantă a legislației în interesul elitei conducătoare, acumularea de structuri punitive și extinderea puterilor acestora dezvăluie principalul obiectiv al conducerii ruse: să rămână la putere cu orice preț, să continue politica de pradă, să suprime orice activitatea și protestele populației.

    În același timp, mass-media federală, care îndeplinește ordinea oligarhiei, păcălește de fapt populația, denaturând imaginea reală a realității.

    Guvernul adoptă frenetic noi legi care vizează restricționarea libertăților cetățenilor, intensificând arbitrariul poliției.

    RăspundețiȘtergere
  36. Partea 2 a

    Nemulțumirile și sentimentele cetățenilor împotriva nedreptății care se întâmplă cresc, ceea ce a fost confirmat de acțiuni necoordonate în multe orașe din Rusia. Stările de protest ale cetățenilor vor ajunge inevitabil la o asemenea amploare încât puterea oligarhică va fi distrusă.

    „Adunarea ofițerilor din toată Rusia” în „Adresa adresată angajaților și veteranilor actuali ai forțelor armate, Rosgvardia (trupe interne), organelor de afaceri interne, serviciului penitenciar, forțelor speciale și altor agenții de aplicare a legii din Rusia” a subliniat pericolul confruntării dintre forțele de securitate și Oameni, o parte din care sunt. Și acest lucru este înțeles de majoritatea angajaților agențiilor de aplicare a legii, cu excepția unei mână de renegați și trădători care și-au imaginat că vor fi angajați de autoritățile de ocupație de pe teritoriul Rusiei.

    Oamenii legii se confruntă de fapt cu o alegere:

    să susțină drepturile constituționale ale poporului, în conformitate cu jurământul pe care l-au depus sau să îndeplinească ordinele ilegale și ordinele comandanților lor.

    Astăzi nu vorbim despre dezvoltarea țării, ci despre faptul că, fie noi, împreună, depășind frica noastră, vom stabili o ordine elementară în Rusia, vom dezvolta un program de dezvoltare pe bază științifică, punând principiile socialiste în temelia sa, organizează puterea profesioniștilor cinstiți din țară, responsabili pentru fiecare pas pe care îl facem în fața oamenilor și vom începe să punem în aplicare acest program, sau vom muri rușinos, iar copiii și nepoții noștri se vor transforma pentru totdeauna în sclavii sistemului inuman care a apucat puterea în Rusia.

    Pe baza situației actuale din țară, Adunarea Ofițerilor All-Russian declară:

    Situația socio-economică din Rusia este intolerabilă și necesită o schimbare radicală imediată a cursului socio-politic al dezvoltării țării, asigurând siguranța fiecărui cetățean al țării, respectându-i drepturile și punând în aplicare art. 3 din Constituția Federației Ruse.
    Președintele și Guvernul Rusiei și-au arătat nu numai incapacitatea completă de a asigura dezvoltarea Rusiei, întoarcerea acesteia la rândul puterilor conducătoare ale lumii, ci și ostilitatea față de interesele poporului. Trebuie să fie îndepărtați imediat de la posturi și pedepsiți în consecință.
    Regimul politic creat în Rusia, format din manipulări și înșelăciune în „alegeri”, urmărește interesele țării, care a pus stăpânire pe bogăția țării, o mână de oameni slab corupți, care conduce Rusia cu politica lor anti-popor la o catastrofă națională.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca urmare cine exact se baga sa se lupte pentru gasca asta?

      Ștergere
    2. citadela - te discreditezi recomandand postand asemenea mizerii. Nici macar nu sunt scrise de oameni cu mintea la ei...

      Ștergere
    3. Angela, trebuie luata in consideratie si parerea acestiu corp de ofiteri...sau preferi sa i consideri tradatori? Pai serios, din nou nu i de la mine...dar trebuie aflat adevarul...nu ce ni se serveste de oligarhatul lor prin presa.

      Stai Adam ca mai este o parte...sunt un pic ocupat

      Ștergere
    4. O sa te linisteasca @citadela spunandu-ti ca baietii rai i-au boicotat si le-au sters toate urmele de pe internet ...

      Ștergere
    5. @ citadela - adevarul adevarat este ca daca maine merg toti ofiterii armatei ruse la vot peste 80% il vor alege tot pe Putin. Este adevarat ca mai ramane putin loc si pentru propaganda.

      Dar crede-ma ca in ceea ce priveste patriotismul isi vor da viata pentru tara indiferent de cine conduce. Iar acum problema se pune intre Rusia si restul lumii asa ca nu vad unde bati.

      Ștergere
    6. Este, desigur, propagandă.
      Așa ar spune cineva neimplicat emoțional.
      "Propagandă ABJECTĂ" ar spune cineva profund afectat.
      "izvoare MURDARE", "propagandă ABJECTĂ"...
      De unde atâta emoție, dna.@Angela ?
      Noi suntem români. Pe ruși (albi, roșii, cu obiele, fără, cu vodka, fără) propun să-i dăm un pic [editat]

      Íi lăsați pe ăia de la Vocea Rusiei șomeri, de o mai țineți așa.

      Ștergere
    7. Hayde, ca-ntotdeauna...chapeau bas!

      Ștergere
    8. Am citit textul jalbei cu mintea mea si mi s-a parut scrisa de Navalnii. Fiind influentata de parerea jalnica pe care o am despre acel individ care gandeste in lozinci de ar putea da clasa oricand micimanilor usr-isti de la noi, dar si un pic coplesita de senzatia de greata pe care mi-a creat-o lectura acelui document infect, mi-am exprimat opinia care v-a contrariat.

      Si ca sa facem lucrurile si mai simple recunosc deschis ca sunt o admiratoare a regimului Putin care a salvat Rusia de la prabusire. Iar de fiecare data cand afirm asta nu pot sa nu suspin la gandul ca Romania nu s-a-nvrednicit de un conducator patriot ci numai de tradatori care au muscat fara mila din ea.

      Cunoscand bine situatia in care Putin a preluat colosul numit Rusia si nenumaratele probleme cu care se confrunta, consider ca punctul in care s-a ajuns astazi este o minune (pe care n-o poti intelege fara sa compari punctul de plecare cu cel in care se afla astazi). S-au facut foarte multe dar, firesc, au mai ramas enorm de multe de facut. De aceea spun ca Rusia este ultima care sa-si doreasca sa se razboiasca cu cineva acum. O va face insa cat va putea de bine atunci cand nu va mai avea incotro.

      Si romanii au la indemana solutii ca sa le fie mai bine dar daca unul se va ridica sa faca ceva se vor gasi 100 in jurul lui ca sa-i dea in cap. N-am fost uniti nici la amaratul ala de Referendum pt casatorie cu toate ca miza era uriasa.

      La fel cu rusii care au scris sau care aproba acel document. Tara se poate schimba numai daca fiecare dintre cetatenii ei este dispus sa se jertfeasca pentru ea. La nivelul lui, desigur. Atitudinea asta de cereri maximale in dezacord cu posibilitatile reale nu aduce nimic bun tarii. Din contra, da apa la moara dusmanilor care o vor facuta tandari.

      Ștergere
    9. Referitor la paragraful #3:

      As dori sa punem capat "dilemei" minunii "de la Maglavit", si asta se extinde pentru toti satelitii, nu numai rusii, ca dupa anul 2000, ce sa zic a venit minunea minunilor, gospodin/tarul Vladimir Vladimirovici si cu o miscare gratioasa din incheietura cu bagheta lui magica a refacut Rusia, ...o exagerare crasa folosita cel mai des ca argument in discutii.
      De fapt este clar o aberatie!

      Ce s-a PERMIS, adica odata cu fluieratul ca al UNUI ARBITRU LA CENTRU( exact ca acum cu mizeria actuala), banca mondiala cu filiale in toti satelitii cuceriti au dat OKEIUL, semnalul finantarilor mai considerabile si creditarii reale a bancilor locale din care, din nou, ca prin minune, s-au reinvigorat economiile, au disparut covorasele pline de ciurucuri de vinzare de pe trotuare si pe la gurile de metrou, lasind loc investitiilor selective stralucitoare - minune- evident pentru cei alesi cu scrupulozitate.

      Cu cine sa se razboiasca Angela, DACA EA, RUSIA LUI V.V.P. PENTRU TOATE CELE, inclusiv "ocuparea" Crimeei PRIMESTE OKEIUL DIN AFARA?
      Stiu ca este greu de crezut, dar dovada este in Constitutia lor scrisa imediat dupa 1991 de firme de consultanta kpmg.

      Ștergere
    10. Mda, cam asa stau lucrurile.
      Cam naspa pentru naivii care dupa ce citesc rindurile de mai sus si alte zeci de mii asemanatoare inca mai cred ca cei responsabili cu apasatul butoanelor rosii de lansare o vor face vreodata pentru apararea unei regiuni, ah, pardon, a unei patrii de unde doae si NUMAI ei STORC si RUP tot ce i de stors si trimit familiilor in occident.

      Ștergere
    11. Dar faceti efortul si studiati statistici internationale. Atat pe partea de economie dar mai ales pe cea de invatamant, sanatate, infrastructura dar chiar si militar pentru ca asta are in spate o industrie puternica ce s-a reorganizat, are cercetare fundamentala si multe altele.

      Acum 20 de ani iti era frica sa mergi pe strada, mai ales ca cetatean strain. Cam sareai in ochi si riscai sa fii jefuit. Acum nu se mai intampla asa ceva pentru ca rusii au un standard de viata mult mai ridicat si s-a dus vremea bandelor care actionau ca-n codru.

      Exista criminalitate financiara dar comparata cu Olanda s-ar putea sa aveti surprize si sa fie mai mica la rusi.

      Am fost o viata un om al cifrelor si al analizelor pertinente cu date globale. Chestiile astea ca Putin e asa si pe dincolo nu tin. Nu stiu daca si-a lasat sotia sau nu. O fi tot cu balerina aia? Nu ma intereeseaza. O fi acelasi Putin? Nu l-au inlocuit cu o sosie? Este evreu si are o avere imensa? Plus o multime de alte speculatii.

      L-am vazut in transmisiune directa raspunzand la intrebari. Nu stiu cate erau pregatire dar sa vorbesti liber peste 3 ore, sa fii tot timpul coerent si logic fara sa spui prostii inseamna foarte mult. Omul gandeste si stie ce spune. O fi vreun supermeserias cu memorie de elefant dar impresia pe care o lasa este foarte buna. A unui om care stie ce vrea, elegant si hotarat.

      Insa, indiferent cum ar fi Putin, Rusia de astazi este o tara de sine statatoare cu bune perspective de dezvoltare pe cand Romania si-a pierdut in mare parte atributele statalitatii si este in pragul de a-si vinde pe nimic ultimele active de valoare. O trista realitate pentru noi.

      Asa vad lucrurile. Voi in felul vostru. Cert este ca suntem cu totii departe de Rusia si departe de a intelege cu adevarat ce se intampla acolo. Eu am fost de mai multe ori si am calatorit inclusiv in zona rurala si a unor orase mai mici. Moscova si Sankt Petersburg sunt cu totul altceva. Orase cosmopolite la nivelul oricarui mare oras european. Rusia adevarata este in afara lor. Merita cunoscuta.

      La decadenta sunt cu mai multi ani in urma noastra. Iar acesta este un atu din punctul meu de vedere.

      Nu mai insist. Fiecare cu parerea lui.

      Ștergere
    12. @ citadela
      sigur nu ați greșit țara?

      Ștergere
    13. Doamna Angela, admir calmul dumneavoastra. Situatia in Rusia este asa cum o descrieti dar nimeni nu vrea sa creada sau sa auda!

      Ștergere
  37. Am o vasta perceptie asupra a ceea ce se intampla la noi ....circul asta prost in care Plavanul e nimeni in drum , putea sa izbucneasca oricand , nu e ceva nou sa zici wow ....la naiba . Tine de modul sinistru de a se face politichie in Romania . Ca zona noastra fierbe ? Da stim asta si fara sa ne uitam la telembizor . Nu doar aici fierbe sunt si alte zone care mocnesc in asteptarea vantului . Nimic nou . Eu am expus ca fiind iminent conflict global armat ....fiindca asa cu carpeli nu mai merge .....nimeni cedeaza ! Pacat, ne vom intoarce la stone age !

    RăspundețiȘtergere
  38. https://zen.yandex.ru/media/mnenie_napodnoe/voennye-pensionery-prokommentirovali-besprecedentnosmeloe-zaiavlenie-soveta-obscerossiiskogo-oficerskogo-sobraniia-601fdddb53bb652e6a181c7a

    aici gasiti documentul oficial...evident ca pe yandex, ca doar nu pe canalele oficiale ...este hilar sa crezi ca ar permite asa ceva

    ce mai treaba este serioasa,

    Iar MACIUL, Angela, nu este Rusia VS Restul lumii(este doar o iluzie) ci poporul rus contra clepto-oligarhatului( care isi tine toata averea pe partea restului lumii)...acum faci legatura....connecting the DOTS>>>

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar sunt nevoita sa ma repet de zic unii ca am idei fixe. Consider ca Rusia va fi ultimul bastion ce va fi cucerit de catre Antihrist (cam asa suna multe prorocii ale unor parinti rusi cu viata sfanta - stiu, capcana exceptionalismului local, dar chiar si asa cred ca exista sambure de adevar daca te uiti la cateva lucruri in care rusii sunt cu adevarat impotriva curentului la nivel de politica de stat - ex. vezi pidosnicii, familia, patriotismul etc).

      Pentru a fi in pozitia aceasta va trebui sa mearga pe o anumita linie (cea de acum pare fezabila) si asa se aseaza singuri de-a curmezisul drumului spre globalism ceea ce face sa fie luati la suturi. Sau tu nu vezi / crezi ca restul lumii ar fi de orientare globalista?

      Pentru moment China mai are niste probleme de rezolvat, cu responsabilitati pe masura odata ce tinde la titlul de prima economie a lumii, dar se va alinia si ea intr-un final pentru ca interdependenta economica va aduce dupa sine si interdependenta politica, militara samd. Se va intoarce asadar si ea imppotriva Rusiei chit ca momentan sunt aliati de conjunctura.

      Ștergere
    2. Or fi, dar dupa alte surse venirea lui antihrist este mai aproape. Parintele Iustin Parvu spunea ca antihristul s-a nascut in anul 1999( dintr-o prostituata, fiind a 14 pe linie genealogica preocupata de acesta "meserie", tatal nu se cunoste evident - ce este in paranteza nu imi aduc aminte exact daca ar fi spus bunul parinte Iustin, nu vreu sa ii pun vorbe ce nu le-a rostit dar completeaza profetia sa daca n-au fost de la el ) iar debutul in lume il va face la 30 de ani(exact ca Mantuitorul). Pare destul de plauzibil. Stiind preferinta raului pentru "invers" intelegem de ce a fost ales anul 1999 apoi provenienta din prostituata invers fata de fecioara face si ea "sens" daca judecam in logica raului. Pana in 2029 anul insaunarii(sau aparitiei) antihristului nu mai este mult. Suntem ca la atletism, am intrat pe ultima tura de pista unde se trage tare, se da maximul, nu se mai conserva energii, nu mai este loc de strategii, se da totul pentru ca acesta este finalul "cursei". Asa ca logica in care s-a "alergat" pana acum dispare. Exagerarile, lucrurile pripite si "fara sens" , irationalitatile chiar si autodistrugerile provocate de state vor fi noul normal in politica internationala. Non-logica va fi noua logica.

      Ștergere
  39. Oare chiar vreti sa deschidem conserva stricata si plina de viermi a discutiei referitor la ce reprezinta LA ORA ACTUALA Patriotismul pentru omul de rind? Om de rind care-si va sacrifica viata, Angela?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Comentarii 4255
      Trimiterea mesajului nu a reușit
      Comentariu nou
      Conectați - vă în a comenta acest articol
      Leonid Preobrazhensky
      2 luni
      Cel mai important lucru este că nu pentru o astfel de țară soldații și ofițerii noștri au luptat și au murit în Marele Război Patriotic, nu pentru actualii oligarhi și oficiali guvernamentali, delapidatori. Actualii veterani au jurat credință nu oligarhilor, ci oamenilor.

      Ștergere
    2. La capitolul patriotism rusii dau lectii tuturor europenilor si este firesc sa fie asa. Este o valoare ce a fost cultiva atent in epoca Putin.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. “Valoare atent cultivata”

      Atunci, de 9 Mai, ziua victoriei, de ce a permis BARONILOR locali ai Moskovei , din nou care si tin banii in vest, sa acopere fatada Kremlinului inclusiv a mauzoleului cu mertaj de tricoloare monarhice care n au nici o legatura cu perioada razboiului pentru eliberarea patriei?
      Tu personal vezi un act patriotic in asta? Ce va intelege tineretul din acest act laś si tradator? In fata acestui zid, pe rind se apropiau soldatii germani si depuneau steagurile regimentale la picioarele invingatorilor.

      Ștergere
    5. Aveti mari probleme de perceptie. Dar, de, asta-i situatia. Cu totii suntem victime ale manipularii. Dar traim totusi in epoca internetului si sunt atatea camere video ce transmit live. Numai uitandu-te pe acelea si tot intelegi ceva despre tara aceea. Daca vrei, desigur.

      Ca sa nu mai lungesc vorba rog pe cei interesati sa urmareasca secvente de la unul dintre "Marsurile Nemuritorilor" https://www.youtube.com/watch?v=wtGYKNtxRDw&t=7817s

      Veti vedea oameni de toate varstele si categoriile sociale care au venit cu pozele inaintasilor care s-au jertifit pentru tara lor. Cei vii se simt uniti cu cei care au murit pentru ei si le arata recunostinta lor. Uitati-va pe imagini si spuneti cu mana pe inima ca acei oameni sunt adusi acolo cu arcanul. Ar fi o prostie sa crezi asa ceva. Iar astfel de manifestatii s-au desfasurat simultan in zeci de orase ale Rusiei. Chiar inseamna ceva.

      Vedeti filmografia rusa recenta. Nici astazi n-au incetat sa faca filme despre Mare Razboi de Eliberare.

      Instrumentalizeaza Biserica in scopul gruparii oamenilor in jurul unor valori crestine autentice. Este o manipulare dar oamenii sunt indreptati spre valori conservatoare care reprezinta Rusia milenara.

      Mai sunt multe altele dar nu sunt platita sa fac propaganda pro-rusa. Cine vrea n-are decat sa se informeze.

      Eu am admirat sincer opera de recuperare si apoi de redresare a tarii. A fost ceva apropiat domeniului meu de competenta profesionala si de aceea am fost atenta la miscarile lor. Si merita toate felicitarile pentru ca ce au facut ei este de 1000 de ori mai greu decat ar fi fost la noi cu conditia sa fi fost o mana de oameni patrioti si uniti.

      Atat am avut de spus. Fiecare doarme dupa cum isi asterne. Cred insa ca face parte din respectul de sine sa incerci sa te informezi cat mai bine si sa nu ai idei preconcepute.

      Ștergere
    6. @Angela,
      Acum despre"Marsul Nemuritorilor"
      Multumesc ca l-ai amintit, in schimb motivul TAU pentru care l-ai invocat imi scapa deoarece nu-ti serveste narativului tau prezentat mai sus.

      Pe scurt, ca admirator al miscarilor patriotilor din lume ce sunt Marsul Nemuritorilor este, din ce am citit si urmarit, intradevar mare, nascut ca RASPUNS POPULAR PATRIOTIC la batjocura/bazaconie ABSOLUT STERILA a simulacrului de parada de 9 Mai si care este de fapt privita de sus de catre liberalii vorbitori de rusa de la putere, insa din nefericire inca mai trebuie sa stringa din buci si sa se mai schimonoseasca in costumele lor Armani, ca cica tin cont de parerea conservatoare a populatiei adulte, dar si tinere educate de PARINTI in spirit de dragoste pentru tara. Doamne Ajuta!..deoarece ei reprezinta poate salvarea lumii
      Astfel s-a nascut in MOD ABSOLUT SPONTAN aceasta demonstratie atentie, PARALELA, unde oamenii SINGURI SI-AU FOTOCOPIAT si instalat pe scinduri pozele parintilor si bunicilor care au luptat pentru ca ei SA EXISTE ACUM SI AICI!
      Primaria putreda de bogata din FINANTARI ZBIERBANK nici nu s-a sinchisit sa ajute poporul cu aceste cheltuieli, de ce>...pentru ca nu este demonstratia lor, ci a oamenilor patrioti...cam atit.
      Putin doar a facut baie de popor cu ei pentru citeva minute, precum stim si noi altii care o faceau dar ce era in sufletul lor...

      Ștergere
    7. Este cu adevarat o miscare spontana aparuta in 2012. Problema este ca ea a fost imediat insusita de catre putere care a sustinut-o in continuare si a organizat inclusiv marsul pe care l-ai vazut in inregistrare. Or nu esti informat ori dezinformezi intentionat. Sper sa merite. Tu stii.

      Ștergere
    8. Evident ca este o demonstratie anuala aprobata si distribuiita pe strazi aprobate de catre Primarie,...asta ar mai fi lipsit unei explozii de neliniste civila, sa nu te lase ocupantul sa iesi mindru cu poza lu bunica tu pe strada impreuna cu familia. Evident ca hienele s au mulat imediat ca sa pice bine la alegeri.
      Mai trebuie lamurit asa ceva?

      Ștergere
    9. Serios, Angela, chiar nu ai sesizat ce diferenta uriasa in calitate si suflet este intre filmele sovietice si cele fara sare si piper, cum se zice de dupa 90. De parca toti regizorii DAR si actorii la comanda au batut palma sa se timpeasca. Toate filmele lor despre razboiul de eliberare sunt sterpe, dupa model holiudian, efecte speciale, narativ si suflet ZERO, iar de moacele lor, a actorilor care au preluat puterea la ei, dintre cei "actorii repatriati" vorbitori de rusa nu mai vorbesc..execrabil! La fel si la noi...nu mai ai ce urmari pe ecrane.

      Ștergere
  40. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  41. Am mai scris pe undeva dar nu cred ca mi s-a aprobat comentariul.
    @Angela.Ne spui de 150000 de militari rusi masati a granita cu Ucraina.
    ,,militar,, este o denumire generala.Militar este si generalul sef peste chiloti si izmene(logistica) militar este si bucatarul ,militar este si transmisionistul, militar este si secretara sefului de stat major,militar este si puscasul,militar este si cercetasul militar este si parasutistul etc.
    Dar,150000 de bucatari nu e totuna cu 150000 de parasutisti.Cum 150000 de parasutisti nu e totuna cu 150000 de artileristi.Unii sunt ofensivi altii defensivi.
    ,,150000 de militari,, este pura propaganda (dez)informationala. Adica ,un miez de adevar invelit intr-o gogoasa umflata de minciuna.
    Un fel de Radio Erevan,,,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mercy - ce vrei de la sufletul meu? M-ai intrebat de surse si ti-am indicat cam ce urmaresc in cazul Ucraina.

      In ceea ce priveste cei 150.000 este afirmatia comisarului european pe politica externa. Ma gandesc ca are el ceva la baza cand spune un numar.

      Nu stiu date exacte pentru ca cei din comandamentul rus sunt singurii care le au dar pana acum n-au facut declaratii de presa. Se pare ca ar fi 3 divizii aeropurtate. Asta inseamna o forta mare de penetrare in adancime.

      Cati combatanti si cati pe partea de logistica nu stiu pentru ca nu sunt specialista in armate. Cu siguranta cineva mai bine documentat privind structura armatei ruse ar putea indica niste procente la fiecare tip de arma.

      Este de remarcat faptul ca i-au dus acolo intr-un timp foarte scurt ceea ce indica un grad bun de instruire.

      Nu astepta mura-n gura. Citeste si tu articole cu sute de comentarii si informeaza-te. Dupa cum se vede ziaristii profesionisti n-au reusit sa prezinte nimic pana acum iar tu ma tragi de urechi ca te dezinformez.

      Am scris si eu ce am gasit si, da, m-ai prins, n-am numarat bucatarii, soferii, pe cei de la mentenanta, de la politia militara, personalul medical, pe cei responsabili cu intendenta, furierii, transmisionistii samd.

      Iarta-ma te rog daca poti.

      Ștergere
    2. Apreciez ironia fina,dar eu nu pe tine te acuzam de dezinformare.Ci chiar pe vesticii care tipa ca niste fecioare virgine in calduri...
      Si hai,ca stii cam multe specialitati militare si functiunile lor.Nu fi modesta pe partea asta. :)

      Ștergere
  42. Despre forta militara a Romaniei. De fiecare data cand citesc despre ce vom face si cu ce ,la razboi, ma pufneste rasul.Cu tot respectul,niciunul dintre stimatii colegi de aici nu au experienta militara,cu maxim exceptia stagiului militar in care au tras cateva cartuse .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ,,,dar toata lumea se umfla in pene cu atitudini belicoase...
      Asta imi aminteste de o poza cu doi baieti cu ochii vineti pe care scria ,,I-am batut de s-au c,,at pe noi,,...

      Ștergere
    2. Eu ma gandeam ca pe aici E niscaiva melitari,ba chiar si o unitate militara,sau cu rang de...Sau poate este si soldati gradati,ca n-am mai auzit termenul,cica soldat-gradat 👣

      Ștergere
    3. Daca suntem atacati de militarii necombatanti din cei 150000 poate,poate respingem primul atac.Cu conditia sa aiba aia doar polonice si pixuri...

      Ștergere
    4. Dane daca nu ma insel m-ai facut candva colonel cu ochii albastrii...

      Ștergere
    5. @Dan daca nu ma insel,o data m-ai facut colonel cu ochi albastrii...:))

      Ștergere
    6. @Adam,nu spuneam ca ma pufneste rasul de forta militara a Romaniei.Ci de declaratiile alea belicoase....

      Ștergere
  43. Nu inteleg de ce China este vazuta de catre unii ca fiind cistigatoare, in cazul unei confruntari ceva mai serioase. Esti o putere economica in cazul in care ai si pe cea militara atasata. Ei ii lipseste, iar ceea ce are este mai mult de show deoarece ei nu au traditie sau experienta combativa. Spatele lor militar este tot cel al stapinilor care in anii 80 le au dat de lucru si au decis ca ea sa fie deocamdata uzina planetei...perioada deja pe sfirsite. Odata cu curbarea masiva aconsumulu in prezent in derularei s a terminat si cu miracolul chinez.

    RăspundețiȘtergere
  44. Si ca sa fie treaba oabla,azi a cazut unul dintre ultimele avioane MIG 21 ale Romaniei..stiti voi,din ala facut dur de Elbit...

    RăspundețiȘtergere
  45. Ma uit acum pe Nasul care a facut o sinteza a situatiei ,im mare parte,sanitare;
    1. Masca obligatorie peste tot-este.
    2.Vaccinul obligatoriu.
    3.Cipul obligatoriu.

    Daca asa va fi completez eu cu punctul 4. :
    Se va stinge lumina.

    RăspundețiȘtergere
  46. Iar asteptati aprobare la raport sa-mi publicati comentariul, v au marit astia pensiile, va e bine este ?
    Sa continuam dara; batul prin gard E solutia ,

    RăspundețiȘtergere
  47. Cercetati, nu credeti! https://paulghitiu2009.blogspot.com/2021/04/strania-coincidenta-de-date-intre.html?spref=fb

    RăspundețiȘtergere
  48. Teza, repetată de mai multe ori de Putin, începând din 2014, că la desfiinţarea Pactului de la Varşovia, Gorbaciov a primit asigurări din partea SUA şi aliaţilor europeni ai acesteia că NATO va rămâne pe aliniamentul respectiv, se va transforma în altceva decât o alianţă militară şi că nu vor fi aduse atingeri intereselor ruseşti, a fost negată de occidentali până în 2017 când documentele declasificate au aratat că aşa a fost în realitate. Un lung studiu pe marginea acestor documente, intitulat Extinderea NATO: Ce a auzit Gorbaciov şi subintitulat concluziv: Documentele declasificate vorbesc despre asigurările de securitate privind extinderea NATO primate de liderii sovietici de la Baker, Bush, Gensher, Kohl, Gates, Mitterrand, Thatcher, Hurd, Major şi Woerner, începe astfel:

    Washington D.C., decembrie 12, 2017 – În conformitate cu documente declasificate americane, sovietice, germane, britanice și francize, postate astăzi de Arhiva de Securitate Națională de la Universitatea George Washington, celebra asigurare a secretarului de stat James Baker “niciun inch către Est” despre extinderea NATO, dată în întâlnirea sa cu liderul sovietic Mihail Gorbaciov pe 9 februarie 1990, a făcut parte dintr-o cascadă de asigurări cu privire la securitatea sovietică dată de liderii occidentali lui Gorbaciov și altor oficiali sovietici de-a lungul procesului de unificare germană în 1990 și 1991

    RăspundețiȘtergere
  49. Si ceva ingrijorator/interesant. Unde sunt acum sunt ucrainieni. Unul mi-a aratat poze cu el si soldati rusi. Facute in Ucraina. Spune ca 5 localitati(proruse off course) au deja tripe rusesti pe teritoriul Ucrainei...

    RăspundețiȘtergere
  50. Economia americana are nevoie de un razboi care de aer, dar nu de unul pe care sa-l piarda. Rusia le-a dejucat americanilor planurile in estul Europei, Iranul le face zile fripte in Orientul Mijlociu, China in Extremul Orient. Americanii stiu bine ca nu se pot lupta cu toti trei intr-un razboi direct, de-aia se vor limita la razboaie prin proxy, ca sa-si vanda armele insa fara a risca sa piarda teren, sa fie scosi din zona. America e infiltrata de rusi, arabi, chinezi si nici astia nu ar sta impasibili in cazul unui razboi contra tarii lor, sabotand Statele Unite din interior. Va garantez ca in Ucraina nu va iesi nici un razboi pe scara larga... americanii testeaza doar toleranta rusilor, dar au primit semnalul clar ca mai departe nu se poate merge fara riscuri majore...

    RăspundețiȘtergere
  51. Eu zic că nu.

    În Belarus vor continua să încerce, Lukașenco e pe ducă, vîrsta, dacă nu altceva, și apare veșnica problemă - schimbarea garniturii, cel mai slab punct al civilizațiilor neoccidentale. Așa e în tenis, în Ucraina a mers, poate merge și în Belarus.

    Război nu, nu deliberat. Rușii nu sunt fraieri, iar o parte din americani nu sunt agentură chineză. Ăsta e marele joc al momentului, Rusia sau China? Pierde cel ce intră primul în clenci cu americanul. Care american n-are ce cîștiga semnificativ în Ucraina-Belarus, dar pierde masiv dacă se lasă prins aici cînd și așa e cu curul descoperit în Asia chineză.

    RăspundețiȘtergere
  52. Speaking as part of his annual address to the Federal Assembly in Moscow on Wednesday, Putin said that his government “wants to have positive relationships with everyone on the international stage, including those with whom relations have broken down recently. We really don’t want to burn bridges.”

    At the same time, however, he cautioned that “those who mistake this stance for weakness need to know that Russia’s response [to any aggression] will be asymmetrical, swift and harsh.” Those planning provocations, he said, “will regret their deeds in a way they have not regretted anything else for a long time.”

    RăspundețiȘtergere
  53. Una cu grafit la Cernavoda , dupa .....sa vezi pret la carburanti si tamaie

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)