joi, 29 aprilie 2021

O poveste cu agenți internaționali și-un tâlc pe care trebuie să-l deslușiți singuri


P
ovestea de azi e o ciorbă reîncălzită care-și are originile prin anul 2011. De fapt chiar de mai devreme, însă atunci începe să se manifeste la vedere. Și, cu toate că am avut de-a face cu „evenimente grandioase” n-ați avut habar de ele. Media are grijă însă ca acum, la mai bine de unsprezece ani de la debut, să vi le prezinte ca pe niște fapte revelatoare. Ar trebui, după umila mea părere, să vă puneți insistent întrebarea de ce n-ați avut habar de nimic până acum? Asta în primul rând. Apoi vă puteți preocupa de restul chichițelor întrucât, cum bine se știe, la fotbal, politică și servicii secrete se pricepe toată lumea. Să începem, așadar.

12 noiembrie 2011. Așa începe povestea, undeva lângă Lovni Dol. Liniștea micuței și banalei localități bulgărești a fost tulburată de o explozie extraordinar de violentă. Lumea își amintea că pe vremuri fusese o facilitate dezafectată a armatei care acum era inclusă tot într-un sistem complex de securitate. Insiderii știau că e vorba de un depozit de armament care-a făcut „bum” la momentul potrivit. Și iată-ne ajunși în centrul unei operațiuni care-l aduce în scenă pe un misterios producător și comerciant bulgar de arme: Emilian Gebrev. 

Cu toate că - cel puțin până de curând - n-ați auzit mai nimic despre misteriosul bulgar, el e unul dintre cei mai interesanți și importanți producători de arme din zona noastră. Specializarea sa e una cât se poate de nișată: muniție modernă pentru armele din epoca sovietică. Dacă ai muniție corespunzătoare, chiar și cu armele vechi poți face minuni. Mai e o particularitate de care trebuie să țineți cont: în lume sunt doar doi astfel de producători: unul e controlat de ruși, celălalt de Gebrev. Înțelegeți așadar de ce e important bulgarul. Întâmplător sau nu, depozitul lui Gebrev ia foc, dar explozia violentă nu ucide pe nimeni. S-a spus că munițiile respective trebuiau să ia drumul Georgiei. Nimeni nu știe care-i adevărul, dar e clar că dacă faci un produs el trebuie să ajungă până la urmă la cineva. 

Pe 12 octombrie 2014, bulgarul aterizează de urgență la Moscova. Soția sa suferea de cancer în stadiu avansat și-și făcea tratamentul acolo. Ar trebui totuși să rețineți elementul acesta cât se poate de dubios. Dintre toate clinicile din lume unde se tratează cancerul, tu, ca principal producător NECONTROLAT DE RUȘI al unor muniții pentru arme sovietice, alegi să-ți tratezi soția la ... Moscova. Interesant! 


C
âteva zile mai târziu, o nouă explozie grandioasă are loc în Cehia, mai precis într-o facilitate din munții Vrbetice. Facilitatea aparținea grupului IMEX. Acest grup vânduse către EMCO - firma lui Gebrev - mai mult armament pe care bulgarul nu-l ridicase. Înr-o scrisoare din 3 octombrie 2014(vezi foto stânga), Petr Bernatik, CEO al Imex, îi cerea permisiunea bulgarului să vândă muniția pe care o are în custodie către „niște clienți”. În principal era vorba de muniție calibrul 120 mm și 152 mm. Gebrev îi răspunde lacunar - explicabil, date fiind problemele de sănătate ale soției bulgarulu
i - pe 7 octombrie spunându-i că banii vor fi virați la timp, așa cum se întâmplase și până atunci, că nu are niciun interes să vândă muniția nimănui și, mai mult, îl avertizează pe ceh că IMEX nu are dreptul să vândă muniția care e depozitată la ei(vezi foto dreapta). 

După toată această conversație, depozitul de la Vrbetice sare în aer și serviciile cehești de informații se inflamează. În ciuda inflamării, o lună mai târziu, are loc un al doilea „bum” tot la Vrbetice. Ceea ce ar trebui să ne întrebăm, dincolo de „traseele agenților GRU” descrise cu lux de amănunte de către „dezvăluitorii de azi” ar fi câteva chestiuni critice. Știm că încă din aprilie 2014 începuse conflictul din Donbas. Era luna octombrie și cehii găsiseră niște clienți. De partea cealaltă bulgarul - proprietarul mărfii - îi informează că stocurile sunt ale lui și că n-are intenția să le vândă. Oare cine erau acei misterioși cumpărători? Hai că nu-i greu! Și, mai mult, dacă în ciuda opoziției bulgarului decizi să-i vinzi stocul și după aceea să arunci în aer depozitul, cine va mai constata ce-a fost acolo? Așa-i că nu v-ați întrebat asta? Rețineți elementul pentru că e abia începutul. Așa cum veți vedea, mizeria e mult mai mare și începe să pută.

Pe 28 aprilie 2015, Gebrev, fiul său și directorul de producție al EMCO sunt otrăviți. Se presupune că un agent nociv pe bază de fosfor ar fi fost pus pe mânerele mașinilor lui Gebrev și pe cea a managerului de producție al EMCO. Fiul lui Gebrev s-a infectat accidental deoarece a atins mașina tatălui său cu câteva minute înainte ca acesta să ajungă acolo. Vinovat pentru otrăvire este scos un agent GRU pe numele său Denis Sergeev care, alături de alți doi colegi, l-ar fi urmărit pe bulgar(nare minune că nu ne-au dat și cartea lui de identitate!). În mod cu totul excepțional, bulgarii otrăviți scapă. Și-aici din nou e ceva care pute. Nu înțeleg cum de au ajuns atât de proști agenții GRU încât nu mai pot omorî oamenii pe care pun ochii. Câte exemple de otrăviri ați avut în ultima perioadă? Nu-i oare ciudat că rușii sunt atât de proști încât nu reușesc să-și omoare țintele? Iar Novochiok-ul ăsta pare un fel de jucărie, prea scapă toți! Mai mult, agenții GRU văd c-au ajuns atât de proști încât se cazează la hoteluri de lux cerând în mod special camere cu vedere la garajul viitoarei victime. Măi să fie!

Urmează două explozii la facilități aparținând producătorului bulgar BMZ-Sopot. În una dintre ele, undeva lângă Ivanovo, se afla depozitate, din nou, arme ale EMCO. Iar e o coincidență ciudată întrucât de fiecare dată sar în aer doar depozite care NU APARȚIN EMCO, dar care au armament produs de EMCO!!! Pe 31 mai 2015, are loc un incendiu la Sofia, în clădirea fostului Institut pentru Tehnologii Speciale. Obiectivul nu mai avea importanță strategică, doar că acolo se aflau probe referitoare la ... exploziile anterioare de la facilitățile BMZ-Sopot! Interesant nu?

Am pus în context informațiile pentru a vă putea face singuri judecata. Ceea ce constat este că, pe de o parte, serviciile de securitate ale statelor europene sunt făcute franjuri de către agenții GRU care aruncă în aer și incendiază după cum le vor mușchii, dar, pe de altă parte, și agenții ăia ai rușilor sunt proști de cad în gropi întrucât nu-s capabili nici măcar să omoare cum trebuie. Vedeți, în momentul în care mi se pun filme cu atâția proști, ceva începe să-mi scârțâie. Mai ales că toate treburile petrecute au fost niște confruntări dintre securiști de diverse culori, bine ascunse de ochii publicului. 

În timpul primului primei explozii din Bulgaria mă aflam la Veliko Târnovo. Am văzut un breaking news uriaș la televizor și l-am întrebat pe bulgarul de la recepție ce se întâmplă: „E o explozie mare undeva aproape, dar n-au imagini. Nu se știe de la ce e”. Atmosfera media era ca pe la noi, cu fătuci excitate s.a.m.d. care tocmai prinseseră breaking news-ul și profitau, luau telefoane, băgau baliverne etc. Pe seară, când m-am întors, l-am întrebat pe bulgar dacă s-a mai petrecut ceva. Mi-a spus doar că n-au mai dat nicio informație.

Sunt totuși chestii vechi. De ce-au explodat tocmai acum? Răspunsul vine din Cehia unde avem un conflict deschis între Senat și Președinție. Președintele Senatului, Milos Vystrcil, îl acuză pe președintele Zeman de înaltă trădare întrucât ar fi divulgat secrete de stat. Care-s totuși acele secrete? Zeman a declarat într-un interviu că, potrivit rapoartelor înaintate de către serviciile secrete, teza implicării agenților GRU în exploziile din munții Vrbetice nu se susține. Asta, într-adevăr, a fost ca o lovitură în moalele capului, mai ales că, în ciuda inflamării securiștilor cehi, o a doua explozie s-a petrecut tot în aceeași zonă. Ori cineva e foarte prost ori asistăm la un joc sub steag fals. Ciudat de tot, nu-i așa!

Dar treaba nu se oprește aici. Pe 24 aprilie anul curent, Emilian Gebrev recunoaște cotidianului New York Times că a dat arme Ucrainei în faza activă a conflictului - cu toate că mailurile sale oficiale îl contrazic - și că a fost otrăvit DE TREI ORI de către ruși cu Novichok. Întâmplător, de aproximativ doi ani SUA a început să „investească” în producția bulgară de arme - conform unui tratat bilateral cu cântec - iar Gebrev este anchetat în Bulgaria pentru ... corupție. Să vă mai spun că tratatul de colaborare vorbește și despre lupta comună împotriva corupției? Nu vă mai spun pentru că mai am ceva și mai interesant, adică o chestie murdară murdară de tot: Die Welt a dezvăluit că-n depozitele cehești se aflau depozitate, între altele, mine antipersonal. Ce-au căutat ele acolo, în timpul conflictului din Donbas, în condițiile în care  aceste arme sunt INTERZISE de convențiile internaționale în vigoare? Asta-i o întrebare de KO!

Desigur, Ministerul Ceh al Apărării a respins pe 26 aprilie rapoartele respective fără a oferi alte explicații. Vă las singuri să trageți concluziile. Un singur lucru vă mai spun: dacă începe războiul cu Rusia, nu sforarii vor popula tranșeele. Asta e garantat!

51 de comentarii:

  1. Un alt punct de vedere referitor la episodul din 2014: http://thesaker.is/did-the-us-try-to-murder-lukashenko-open-thread-14/

    RăspundețiȘtergere
  2. Războiul secret a făcut "legea" de multe secole! Desigur oamenii nu vad, nu înțeleg cum merg treburile deoarece nu sunt"informati", apoi sunt infim de putini cei care au posibilitatea sa dezteleneasca realitatea din spatele minciunilor pandemice cu care lumea este hrănită.
    O intrebare : în Voci independente sunt anumite subiecte tabu pe care dacă le postezi ești interzis... Era studiu al dr. Coleman despre dementa medicala, dictatura medicala, tembelizarea și mai mare a lumii.. Măcar sub beneficiu de inventar putea fi luata, chiar dacă la prima vedere se înscrie la "conspiraționisti" . Oricum, e bine de știut, nu poți trimite asa tot... Fiecare cu politicaui corecta... Nu?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iertare,! În ceea ce privește întrebarea mea privitoare la Voci... N a mers, iar eu nu s asa specialista în tehnologii... Mai sunt și oameni d'astia!

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne ce articol întortocheat. Mai simplu:niște muiști însetați de putere și bani fac niște chestii nasoale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De data asta i nimerit o formulind cea mai concisa reactie fireasca a unui cititor.

      Banuiesc ca stii si tu ca si restul lumii cum dupa demontarea urssului ca urmare a unei tradari kgbiste la virf s a dat semnalul jafului din armata, “deschiderea sezonului la liber” care continua bine merci si pina astazi.

      Tot ce apare in articol este un amalgam de detalii razlete si interpretari in mare parte eronate ale competitiei mondiale de impingere de mizerii de genul asta pe unde se poate asta fiind afacerea cea mai profitabila la ora actuala, evident, DUPA drogulete.

      Este aberaant sa utilizezi generalitati si sa invoci, sentimente patriotice cind de fapt este vorba de manevre mafioate, si de clan care implica eliminarea concurentei

      Cu alte cuvinte:

      o Lupta Acerba Pe Ciolan

      Dupa care retragere rapida pe o insula, la o ferma in Indonezia, sau undeva in Polinezia in Pacific pina nu ti ia cineva gitul ca n ai impartit cu el.

      Asta i esenta afacerilor de mai sus.

      Ștergere
  5. Jungla asta "secretoasa" mereu ramane un amestec de increngaturi in care si Sarsaila si-ar prinde coarnele, haaha !
    Un lucru insa ma frapeaza - fara a ma da vreun "connaisseur". In 1992, imediat dupa caderea comunismului, nimeni n-ar fi putut, de capu' lui, sa dezvolte o afacere proprie (!?) cu armament. Nici macar la noi, in haosul dambovitean, nu a aparut un asemenea "antreprenor". Banuiesc ca este vb tot de o afacere de stat, camuflata sub masca unei "libere initiative". Drept urmare, acest bulgar, de capul lui, n-avea cum sa constituie o miza - ar fi fantezist sa ne inchipuim ca facea el, asa, ce poftea.

    Deci, daca povestea nu e doar o goanga propagandistica, inseamna ca e vorba de niste "suciri" in relatiile Sofia-Moscova.

    Dar, de vreme ce in afaceri din astea putini stiu intregul adevar...cine stie ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, afacerile cu armament sunt un fiasco uneori ! Sunt agenti care joaca la doua capete aidoma mercenarilor ! Are iz de ghiveci , iar pentru noi asta va ramane !

    RăspundețiȘtergere
  7. Intreaga afacere îmi amintește de filmul Lord of War, unde este ecranizată tenebroasa activitate a traficantului de arme Viktor Bout.
    Deși împănat cu multe elemente ficționale, filmul atestă însă aceeași idee - niciodată Bout nu a fost "de capul său".
    Totodată, subscriu și la opinia colegului @Kinu - cea cu jocul la "două capete". Când (mai rar) un asemenea intermediar dobândește o anumită autonomie, nu-i exclus ca el să vándă oricui, singurul criteriu find "oferta mai mare". Ocazional, lăcomia îl împinge și la a vinde, simultan, unor entități aflate în conflict, maximizându-și astfel profitul.
    De regulă însă, cine practică asemenea combinații duble sfârșește prost - ori se supără unul din cumpărători, ori foștii adversari se împacă, privind urât spre cel ce i-a "jucat".

    RăspundețiȘtergere
  8. Interesantă poveste, cu multe amănunte și foarte documentată. O singură întrebare mă frământă... Ce faceai tu prin Bulgaria, atât de aproape de exploziile alea?

    RăspundețiȘtergere
  9. Deși nu subscriu la o așa idee (Covid = operațiune rusă,chinezească), am un cunoscut care mă bate frecvent la cap cu asemenea ipoteza.
    Rationamentul lui e cam așa - cine pierde ? A scăzut libertatea, comerțul, circulația, turismul...adică, zice el, esența globalizării. Cine ar avea de căștigat ? urmează el - Rusia + China, care lovesc astfel în stilul de lume construit de Occident.
    In fine, teoria sa e mai stufoasă, tot găsește zilnic câte un argument. Eu sunt mai rezervat - mai ales că China profita din plin și de globalismul ante-Covid (conform estimărilor economice, ar fi urmat să ajungă, apoi depășească SUA in mai puțin de un deceniu).
    Deci...părerile sunt împărțite. Eu cred - ca idee - că mârșăvia asta e promovată, predilect, de factori non-statali. Ăștia-s proactivi, guvernele sunt doar reactive.
    O simplă opinie, oricum.

    RăspundețiȘtergere
  10. Un razboi mediatic pt castigarea adeptilor .Adica rusu e de vina .Rusii care zboara mereu in apropierea granitelor noastre.Rusiicare maseaza trupe langa granitele lor .Rusii care au creat Sputnikul ,Russia today,etc.Rusii care au facut un vaccin anti covid de rahat .Rusii care au facut ,rusii care au dres ...Cine este prost crede .Mai grav daca nato ii va ataca pe rusi noi vom fi primii loviti.Atunci ne vom vedea adevarata valoare Adica 0.Si atunci tot rusii"e de vina"Ce ma mira pe mine d le DD este cum de nu v au "atentionat"pana acum serviciile ca le tulburati apele?

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu vrea sa sune ca un repros.Doar sunt curios pt ca reusiti sa adunati destui oameni inteligentipe blogul dvs Iar asta sigur nu e pe placul fratilor de peste ocean cu birou in sediul DNA.

    RăspundețiȘtergere
  12. Apoi de atatia aniDD este ceea ce se chiamă un "vector".Nu este un simplu postac
    .Il au in" lucru "mult mai fin.Sunt liste cu potentiali .Pe langa filaj online pot aparea mult mai multe complicatii pe care le poti trata ca simple coincidente dar care nu sunt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atat timp cat nu se fac lucruri ilegale - adica sa poata fi probate, cat de cat, intr-o instanta, mari drame nu pateste nimeni. A...ca apar misterioase sicane / blocaje...ratari "ciudate" de oportunitati...asta e. Unii si le asuma, unii nu (depinde de taria de caracter a fiecaruia).

      Ștergere
  13. Daca incepe ceva toti potentialii intr o anumita ordine si importanta sunt lucrati si fizic .Ce vedeti in filme sunt glume .Ati uitat de sediile unchiului de pe meleagurile mioritice ?Ati uitat de batista si tambalul de la Caracal?.Sau terenurile luate cu japca mai mult ,dela M Kogalniceanu?Degeaba au bagat bani in STS?.Astea sunt doar mici argumente pt aducere aminte.Sunt sigur ca si prin blogul asta se trece cu sita din cand in cand.Nu credeti ca e doar cretinismul FB lui

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Nenea - inainte de orice, o actiune trebuie sa aiba miza. Adica, hm...noi sa reprezentam o miza. Pe aici, pana vreo 2 luni in urma erau doar cateva comentarii (din care multe cel putin naive; ca sa fiu elegant). Pentru asa ceva nu se oboseste nimeni prea tare cu "urmaritul".

      Ștergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca toate ar fi atat de simple .De ce se complica astia sa racoleze atatia ziaristi si chiar influenceri?Sunt siguri pe sentimentele anti rusesti ale romanului .Dar nici nu le scapa traficul marit pe Sputnik md.Dece l au interzis in Ro?Sunt prevazatori.Iar noi daca o sa credem ca nu i interesam caci suntem prea "mici"ne inselam Pt EIcel mai mare dusman este ochiul si urechea atente la nuante .Eu cred ca si ascensiunea Aur ar putea avea o legatura cu ei .Mai bine supraveghezi din interior decat sa lupti cu ceva necunoscut A se vedea Miscarea legionara si serv secret al lui Moruzzov.Aduceti va aminte ca atunci cand vor Ei scot masele in strada .

    RăspundețiȘtergere
  16. Am prieteni in cd Vorbindu le despre cateva bloguri si recomandandu le s au ferit ca dracu de tamaie .Stiu ei ce stiu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Una sunt posibilitățile tehnice de urmărire (tot mai ample, tinzând către plenaritate) și alta utilizarea lor, efectivă asupra oricărui omuleț din 8.000.000.000. Păi de-ar fi așa..hohooo, se "plănuiesc" pe on-line milioane de "planuri", de la găinării până la nu știu ce inginerii financiare. Toți sunt "Al Capone" la taste, dar íși uită sfincterul numai cât bate un polițai la ușă.
      Din aceste milioane de imbecilități, poate o suta de mii ar avea un potențial infracțional real - depășind, cu mult, posibilități bugetare de rezolvare.
      Să crezi, ín acest context, că 3-4 postări anti (orice) íți vor atrage ceva nefast...înseamnă că s-a cam abuzat cu filmele.
      Dimensiunea mitologiei în domeniu convine ínsă echipei "azzuro". Li se crește enorm cota, deși ăia trag de ceas pentru 16.00.

      Ștergere
    2. Nene, ce-i aia cede? Corpul Debililor sau ce?

      Ștergere
    3. S-ar putea s-aveti surprize daca cereti viza de State.

      Ștergere
    4. Total irelevant pentru mine. Ultima oară când mi-am dorit a merge la yankei a fost...hm..nu acum 3 ani...nu acumm 5 ani...ah, mi-am amintit.
      Niciodată.

      Ștergere
  17. Mai convins prietene Adam .Iti multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Nenea, uite solutie ca sa nu te mai ingrijorezi.
      mafia cod.

      Ștergere
    2. Haaahaahaa. "Un fel de văr..Pai, eu chiar sunt varu-tau"..haaha !"

      Ștergere
  18. Revenind la articol, oricat mi-ar displace mie Ivan Cel Iute la Nagan...povestea ceha e trasa rau de...plete. Mai fac rusii cate o ghidusie - ex.ciuruirea lui Boris Nemtov chiar langa Kremlin - dar de aici pana la "poloniu cu polonicu"...mai greu.
    Iar pe Nemțov, ce sa-i fac daca nu si-a schimbat numele ? Ivan, cand aude de "neamt" trage la balalaica ca-n 1943 !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Am fost silit a-mi șterge comentariul căci am greșit un cuvânt. Începe să mă irite asta...

      In fine, scrisesem că povestea nu-i trasă de "plete", ci de-a dreptul de "perucă". Dacă cehii mai trag mult, va ieși la iveală...chelul (ăla de-i lipsește "tichia de mărgăritar").

      Ștergere
  19. Pai date fiind detaliile cu "șpioni", povestea e buna de sucit / intors / muls mediatic. Daca in loc de arme era vb de patronu' BoniBon (sau un producator de...furaje) nu se mai preocupa nici naiba de stricaciuni (in oresa, cel putin).

    P.S. - Am scris "cel puțin", sa nu se inteleaga "cel Putin".

    RăspundețiȘtergere
  20. Dacă sunt reale puținele informațiile despre Cyber Poligon din iulie, un fel de Evenimentul 201 centrat pe web agenții internaționali pot dormi liniștiți iar noi putem începe să facem stocuri de...porumbei voiajori .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recunosc că, deși am lecturat fugitiv cáte ceva despre Cyber Polygon, n-an găsit (neavând răbdarea să caut) detalii concrete despre implicații.
      La Event 201 creionaseră clar scenariul "pandemic" - cu mici diferențe (Brazilia ca sursă, nu China). Dar dacă ziceți că această nouă porcărie WEF e "similară", la ce aspecte factuale (ori presupuse) vă referiți ?

      Ștergere
    2. Doar o ipoteză : Cenzură totală asigurată probabil de boți...stop joc !

      Ștergere
    3. Ce-i drept, se pot face multe. Și din cele de care mai știm, dar mai ales din cele ce...nu le știm.
      Crezusem că poate dau un "scenariu" ca la Event. Că ăla a fost în octombrie 2019, apoi...fuga-fuga, la nici două luni, "scenariul" chiar a devenit realitate.
      Mai caut și eu, poate se pot descoperi indicii indirecte.

      Ștergere
  21. Off..dacă tot revine, constant, ideea "război - mâine", o părere:
    Armata UA de azi nu mai e chiar așa flendurită ca în 2014. Mai pe față, mai pe ascuns, Occidentul a tot băgat bani / armament / instructori în zonă, ridicând oarecum cota forțelor ucrainene. Dacă s-ar încinge iar treaba, rușilor nu le va mai fi așa ușor ca acum 7 ani.
    Cel mai important factor ar fi moralul soldatilor ukr. Există naționalism acolo, dar nu în toate oblastiile. Iar dacă devotament real nu e, se va repeta istoria Vietnam Nord / Sud. Degeaba au pompat yankeii tone de arme și tehnică la Saigon, dacă prichindeii ăia galbeni din Sud n-au vrut, de fapt, niciodată să-și ucidă neamurile din Nord.
    Chestiunea e așadar mult mai complicată decát o ocheadă din satelit. Până nu rezolvă acest fundament, Ucraina nu va porni nimic semnificativ - nici măcar ín Donbas, darămite Crimeea.

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu știu ce să spun,nu am atitea informații,dar prin intuiție am o părere un pic aiurea. Repet,nu am habar despre caz, spioni,arme și alte secrete.1.Rusii și bulgarii , frați de cruce.Cehii....,cei viteji, băgați la înaintare, doar au fost capitală de imperiul habsburgic.Cred că este o trimitere la alte morminte,cum spunea Pavel Corut.Parerea mea și mi-o asum!

    RăspundețiȘtergere
  23. Ați mai promovat un pic, v-ați "tras" și-un nene, cum altfel decît... sfătos.

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu e vorba doar de "rude" în sens de familie slavă. Sunt foarte multe familii mixte, mai ales în orașe mari, precum Odessa sau Harkov. Prin mediul rural, Dumnezeu știe cum sunt amestecați. Regiunea Zaporojie (lângă Donbas) e veche vatră căzăcească...cu ei a trecut Hmelnițki Ucraina de la poloni la ruși.

    Oricum ar fi, "frontul moral" nu-i deloc unitar.
    Pentru că nici Ucraina nu e stat...unitar.

    RăspundețiȘtergere
  25. Pot sa zic? Daca nu pot ,nu zic dar macar exprim simplist ....GRU a fost penetrat ! Pe filiera Mossad-AMAN-FSK(FSB).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Meir Dagan ....un ingredient minuscul in ecuatie !

      Ștergere
    2. Atat pot atat ma duce mintea ....daca , tu poti mai mult, fa sa fie! Eu atat ma stiu a ma putea exprima !

      Ștergere
    3. @Adam- incearca sa vezi a intelege lucrurile si nu sa exprimi ceea ce nu intelegi, creand impresia ca iti cunosti continutul propriului bagaj . Stiu ca vei citi de cateva ori sa intelegi ce am spus ....eu sunt doar eu si atat PUNCT

      Ștergere
  26. ???
    Cred că greșești major, dle.@Adam. Cum să fie toți ortodocși ?? Jumătatea de Vest (fostă polonă) e aproape integral catolică. Per ansamblu, cel puțin 45% din populație nu e ortodoxă (catolici sunt și în zona vecină cu Ungaria).
    Plus că sunt multe nuclee evreiești, inclusiv în regiunea Cernăuți.
    Consultă un recensământ recent.

    RăspundețiȘtergere
  27. Interesant ca exista oameni care iau in serios ipoteza ca pandemia este afacere ruseasca. Nu pot sa cred.

    Adica aia se chinuie din tooate puterile sa omoare oameni ca sa le faca pe plac ... rusilor? Adica ei sprijina o pandemie fake pentru ca asa suna partitura scrisa de ... rusi?

    Eu nu pot intelege de ce rusii i-au dat atentie dar probabil ca le-a convenit si au instrumentalizat-o pentru rezolvarea unor probleme interne. Sau n-au vrut sa faca impotriva curentului ca sa nu-si capete blamul populatiei occidentale spalate pe creier care ar fi spus ca din cauza rusilor sufera ei.

    Poate ca manipulatorii contau pe o alta reactie din partea rusilor ca sa-si faca motiv de galceava si de antipatie mondiala iar rusii au fost isteti si n-au cazut in plasa.

    Dar sa spui ca vine de la rusi ... asa ceva ....

    Iar argumente de genul ca au limitat deplasarile si alte boierii occidentate ... arata o neintelegere crasa a ceea ce se-ntampla de fapt. In lumea noua scalvii nu mai merg in concediu. Stau in patratica lor si gandesc verde. Nu mai merg cu avionul din inalta constiinta civica. Mi se pare ocazia perfecta sa mai reeduce putin la populatie.

    Ca rusii n-au iesit prea sifonati. Bravo lor. Baieti destepti. Dar asta cu pandemia lor este ca si cu capacitatea lor de a influenta alegerile americane (probabil ca daca-si incordau muschii puteau duce cateva sute de mii de voturi catre candidatul preferat dar este aberant sa crezi ca ar fi putut avea un impact semnificativ).

    Sunt de acord ca propaganda lucreaza dar nu ma asteptam sa avem concetateni care sa-si prinda urechile in ea.

    RăspundețiȘtergere
  28. https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/imagini-cu-spionul-rus-expulzat-din-romania-postate-pe-internet-1513323

    Am ras cu pofta, daca servicilii de la Bucuresti pot doar asa ceva, e clar, vorba unuia care si-a dat demisia din sistem - avrti grija de voi ca in rest nimeni nu o va face
    In ce hal s-a ajuns ca specialii sa produca asa ceva si deci sa se expuna public in toata splendoarea limitarii lor profesionale

    @Adam Bellingcat este o umbrela cu niste spite furnizate de servicii occidentale, de acolo le sunt livrste informatiile, unele materiale sunt chiar slabe

    RăspundețiȘtergere
  29. Angela,
    In lumea noua despre care aminteai nu mai exista nici afaceri pur ale unora sau altora. Aia tine de old school. Gindul ma duce direct la chilarirea colectiva a lui Cezar de catre cei 40 de senatori, dupa unele surse 60. Ei actionau dupa modelul lumii noi.

    RăspundețiȘtergere
  30. La fel cum este gresit sa afirmi ca exista vre-un meci intre cehia-rusia sau si mai hazliu rusia-bulgaria. Stiu ca asa se doreste dar aceasta egalitate ar reduce rusia la un nivel de kkt cu ochi ceea ce nu este cazul, sau in orice caz nu in momentul de fata.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)