joi, 1 aprilie 2021

România retardată


N
u-ți trebuie mari instincte pentru a constata că o parte importantă a țării suferă de un retard sever. E necesar doar să privești doar la politicienii cocoțați în funcțiile de decizie. Indiferent cum ai da-o, oamenii respectivi ajung la vârf în urma unui proces electoral. Că participă sau  că nu prea participă oamenii la alegeri, până la urmă tot se strânge o halcă mare din populație care votează, iar rezultatele sunt semnificative din punct de vedere statistic Și, dacă veți argumenta că peisajul de la vârful puterii arată atât de sumbru din cauză că n-ai din cine alege, vă voi reaminti că și cocoțarea la vârful partidelor a acelor personaje sinistre se face tot printr-un proces democratic, anume prin alegeri organizate la nivel de partid. 

Dacă vă întrebați ce-i cu situația asta îngrijorătoare, există și un răspuns: clasa politică e o oglindă a societății. Realitatea este că o halcă imensă a societății suferă de un retard sever. Altfel nu poți justifica prezența unui retardat precum Plăvanul în vârful statului sau a unor nevertebrate precum Cîțu, Barna, Orban, Dragu, Ciolacu s.a.m.d. în zona de decizie din Guvern sau Parlament. Pur și simplu nu există altă justificare! 

Însă nu doar politica e oglinda. Uitați-vă la mass media. Recent Tucă a avut o reacție explozivă în ceea ce-i privește pe cei din media. Acum nu-l consider pe Tucă vreo lumină, dar, totuși, devine exasperant să constați că vectorii noștri de imagine se numesc Radu Tudor, Cristian Tudor Popescu, Ion M Ioniță, Denise Rifai, Lucian Mândruță și ceilalți. Mă rog, CTP-ul ar trebui exclus întrucât el, săracu', joacă în  liga Napoleonilor sau a ălora care se cred  legume și se aruncă din pat când ajung la concluzia că s-au copt. Și totuși, trepanații ăștia adunați fac niște audiențe. Știu, nu-s suficiente pentru a supraviețui, dar se adună ceva populime care să se uite-n gura lor. Și, din nou vă spun că se ajunge, din punct de vedere statistic, la un adevăr care nu poate fi ignorat: o halcă imensă din România e retardată.

Așa se generează situații hilare, în care mase imense de indivizi sunt scoase în stradă pentru a lupta împotriva interesului lor. Mai țineți minte cum erau corporatiștii trimiși în piață cu voie de la stăpânire? Care era sensul acelor „explozii populare” s-a văzut acum: între altele, scutire a două instituții bancare de plata a peste 80 milioane de EUR, bani pe care-i pierduseră în instanță! Și, pentru că am pronunțat cuvântul instanță, poate vă îndreptați privirea și spre zona justiției pentru a observa ororile care se petrec acolo. A trebuit să vină ministrul-petardă de la USR pentru a călca în picioareechilibrul fragil obținut cu atâta efort. „Dacă greșești plătești” e valabil de când lumea. Nu însă în  justiția neomarxistă a USR-PNL unde dictonul se schimbă: „dacă nu faci ca Sistemul, te ia naiba!”. Iar „Sistemul”, în acest caz, e reprezentat tot de o încrengătură de retardați care fac întocmai ceea ce le este dictat de stăpânii externi. 

Și, pentru că am ajuns la capitolul „extern”, poate că e util să constatăm că, în afara unor mici excepții, peste tot e la fel. Ca să vezi coincidență: e la fel ca-n pandemie, peste tot e identic. Nu trebuie să te uiți doar la Plăvan. Plăvanul e o particularitate. Pe lume există și Macron, Biden, Trudeau, Von der Leyen etc. Toți, niște proști îngrămădiți. Și toți ieșiți în față prin intermediul unor procese electorale. Or fi fost ele fraudate, cosmetizate sau mai știu eu cum, dar e cert că o cantitate imensă din electorat i-a votat(nu-mi spuneți că Von der Leyen n-a fost votată!). De furat nu poți fura mai mult de câteva procente. Nu poți fi impus la putere dacă o majoritate covârșitoare vrea altceva. Realitatea e că toți acești retardați cu IQ-ul de protozoare au ieșit ca expresie a voinței poporului. Și când mă gândesc că în urmă cu câțiva zeci de ani  multă lume strâmba din nas la prostia lui Reagan, parcă mă apucă disperarea! Păi față de subnutriții ăștia intelectual, Reagan era o lumină. Nu-mi dau seama dacă o proastă precum Von der Leyen ar fi capabilă să înțeleagă mai mult de 30-40% dintr-un discurs de-al lui Reagan. Vedeți, tembelii ar putea argumenta ca și în cazul măsurilor legate de pandemie că în România totul e bine din moment ce „se întâmplă la fel peste tot în lume”.

Motivele pentru care am ajuns în această situație jalnică sunt multiple. În primul rând putem vedea buba din educație. Generații din ce în ce mai prost pregătite se răzbună acum prostind totul. Însă imaginea nu e completă. Să nu uităm că „masa electorală” e compusă și din indivizi în vârstă care nu de puține ori sunt cantitatea care înclină balanța. Știu, îmi veți spune că sunt cei mai precar pregătiți din generațiile vechi. S-ar putea să aveți dreptate. Însă, din nou e ceva neguros la mijloc. Și, mai mult, e o întrebare pusă de nenumărate ori în ultimii două sute de ani și căreia nu-i răspunde nimeni: de ce trebuie să voteze retardații? 

Indiferent cum ai da-o, de întors ne întoarcem la aceeași poveste. De ce trebuie ca unui neica nimeni, incapabil să înțeleagă rezultatul acțiunii sale, să-i fie permis votul? De ce votează ăla? Ce rahat înțelege un prost despre jaful care se execută programatic pe platoul continental al Mării Negre? Mai mult de 50% dintre cei care votează n-au habar ce-i ăla platou continental. Dar ei votează pentru ca niște cretini să mestece slogane legate de „democrație”.

Putem s-o luăm oricum, dar trebuie să înțelegem că bolovanul imens care nu ne lasă să ne dezvoltăm este reprezentat de această halcă imensă numită „România retardată”. Indiferent cu cine votează masa amorfă de retardați e rău. Chiar dacă aparent e bine. În mod normal cine nu e capabil să voteze nu trebuie să voteze. La fel stau treburile și-n Parlament. Cum pui niște nevertebrate să voteze legi? Ca să votezi o lege, trebuie să știi despre ce e vorba în ea. Ca să nu mai vorbesc că, înainte de a o înțelege, trebuie să ai habar de anumite principii, de cunoștințe destul de aprofundate de drept. Luați-o pe una ca Chichirău! Aia n-avea nevoie de autostrăzi pentru că marfa din China vine cu vaporul. Cum s-o pui p-aia să voteze? 

Priviți realitatea în față: proștii ne-au sufocat. Și asta nu de azi de ieri, ci încă de la începuturile democrației moderne. Acum sistemul democratic își trăiește ultimele clipe întrucât este realmente cangrenat de prostie. Cu proștii urcați la vârf, prăbușirea sa e unica certitudine. Iată și motivul pentru care atunci când se luptă pentru „păsuirea” ilegală a unor privați masele de proști ies ca vitele la pășune împotriva propriilor interese, în timp ce acum, când e vorba de  drepturile lor fundamentale, stau ca boii în grajd. Masa retardată e manipulabilă și-atât. De-aceea avem acest imens aparat de manipulare. Însă, strict prin manipulare nu putem face nimic. E nevoie de o reformă profundă pornind de la realitatea că unii sunt sclavi pentru că așa aleg să fie. Iar sclavilor nu trebuie să li se dea drept de vot. Și, la fel, nici proștilor. Atâta timp cât n-ai habar despre ceea ce se petrece într-un domeniu, n-ai de ce să votezi. 

Unii vor spune că ceea ce spun eu are legătură cu meritocrația. Nicidecum. Militez pentru o democrație în care să voteze strict cei care sunt în cunoștință de cauză. Puteți să-i spuneți democrație directă. Directă însă numai după ce-ai dat examen de competență. Dacă vreți o revoluție, atunci acea revoluție nu poate fi decât una în care fiecare trebuie să stea pe locul său. Ca să ne fie bine trebuie să scăpăm de România retardată. Aia e singura revoluție pe care-o putem face și-n urma căreia tuturor ne va fi bine.Inclusiv retardaților.

50 de comentarii:

  1. E frumos ce spui dar e o utopie. In lumea reala cine va decide daca ai dreptul sa votezi va controla tot procesul, inclusiv rezultatul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Atom, Cum s-ar spune că tot ce se întâmplă în lumea asta depinde 100% de câteva mii de indivizi. Păi, atunci, dacă nu ai nici o șansă de a accede la acea "atmosferă rarefiata", de ce să nu-ți accepți condiția de sclav? La ce ajută zbaterea dacă nu poți scăpa de lanțuri?
      Lipsa lui Dumnezeu din conștiința omului înseamnă nebunie, cu atât mai mult dacă nu faci parte din clasa Conducătoare.

      Ștergere
    2. Vă dați seama cum ar decide una ca Anisie...sau ca Turcan...

      Ștergere
    3. Laurențiu, vine vremea când cei de pe urmă vor fi cei dintâi. Când cei săraci, furați și batjocoriți îi vor judeca pe ,,înțelepții pământului." Când lanțurile se vor muta la asupritori.

      Ștergere
    4. Asta ati fost dresati sa credeti...

      Ștergere
  2. Haha! Incepeti sa semanati cu personajul imaginat de mine: Tai Frunz Cin.

    https://mariadakhel.blogspot.com/2013/01/chin-tai-tum.html?m=1

    E cam tarziu, dle Diaconu. Asa zisii intelectuali pregatiti " de la distanta" in universitatile particulare sunt liberi in sistem. Ca iepurii ce au invadat o gradina cu legume. Răul a fost facut deja. Sa repari e mult mai greu.
    Si, daca nu ma insel, inclusiv PSD-ul pentru care pledati dvs mai demult si-a introdus in sistem, in posturi bine platite, rudele, amantele, finii, nasii...etc
    Pestele se impute de la cap. Prostii nu sunt cei de jos ci cei de sus. Pentru ca daca cei de sus nu au inteles din istorie ca raul pe care il faci ti se intoarce si-ti explodeaza in față, inseamna ca sunt cei mai prosti.
    Si asa zisii initiati pregatiti si ei, pe branci, in trei luni la una din scolie de spalat creiere din Romania, sunt si ei liberi, ca moliile ce devoreaza sufletele noastre.
    Urmariti activitatea lui Oreste Teodorescu si asa zisa alchimie spirituala careia mult timp i s-a facut reclama peste tot, si o sa pricepeti ca si unde este minte e multa prostie. Oreste a devorat biblioteci intregi, dar tot orb a ramas. Iluminarea tine de inima, nu de minte.
    Cand inveti cateva sute de romani ca le este permis orice, numai ca sa se distreze si sa experimenteze metode de terapii aberante, din acestia, daca doar cativa isi fac alte scoli de initiere, initiind la randul lor fraieri ce merg cu sacul la pomul laudat, matricea energetica a Romaniei este contaminata iremediabil!
    Plus ca avem o generatie scolita cu telenovele turcesti si sud americane si care apoi a fost suprascolită de catre animatoatele siliconate ce flutura din gene la TV.
    Din fericire, toate modele trec si, dupa nebunie, oamenii incep sa caute din nou normalul. Ca sa-mi fac curaj, imi imaginez uneori ca oamenii cu cap si suflet din tara asta au plecat pentru un timp cu sorcova. Si poate ca se vor intoarce candva si vor face din nou ordine in sistem.
    E sfarsit de Kali Yuga...ceea ce vedem e firesc. E ciclic.
    Unii dintre noi visam deja la inceputurile omenirii. Cand fiecare isi facea munca pentru care are Har.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu spun că nu vor trece toate nebuniile actuale, dar revenirea la normalitate va însemna plata unui preț pt respectivele nebunii! Și va fi unul piperat, nu gluma.

      Ștergere
    2. ,, Iluminarea ține de inimă,nu de minte!" De aceea a creat Dumnezeu oameni,nu roboți. Pune codul penal și civil în memoria unui robot, să vezi atunci judecată! Dumnezeu nu judecă așa.

      Ștergere
    3. Asa era candva, fiecare isi facea munca pentru care avea har. Numai ca a intervenit ceva ce a distrus randuiala, ceva ce a distrus pare ca iremediabil farmecul vieții. La un moment dat majoritatea elitelor au luat-o razna și nebunia lor au impus-o majorități a oamenilor.

      Ștergere
  3. În Parlament există și alt fenomen bizar. Se adoptă legi chiar dacă nu sunt votate, așa-zisa adoptare tacită. Proiectul de lege trebuie ținut la sertar până la termenul adoptării fără dezbatere. Nu îți trebuie inteligență ca să eviți să pui un proiect de lege pe ordinea de zi, este nevoie doar de obediență. Aici este cheia luptei pentru șefia celor două camere. Adoptarea tacită este absurditatea care generează anomaliile legislative. Dacă nu exista această procedură nici CEO Raiffeisen nu-și trimitea sclavii în piață să urle împotriva lui Dragnea pentru că niciun partid parlamentar, oricât de ticălos ar fi, n-ar fi riscat să voteze o lege de la scutirea unei plăți stabilită de instanțe, fără să genereze scăderea dramatică în intenția de vot chiar și din partea masei de retardați.
    Pentru eliminarea acestei aberații din Constituție sunt dispus să vin la București, pe cheltuială proprie, cale de 170 Km, să protestez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super comentariu! Trecerea tacită a legilor este fraudă legislativă.

      Ștergere
  4. Sunt bibliotecara la Biblioteca Judeteana Constanta,suntem 2 sau 3 care am vazut din martie anul trecut cum stau lucrurile,ca acesti ingeri sunt niste diavoli,ceilalti colegi s au vaccinat ,cred in virus,cred Hoha si repetentii de guvern si toate astea pt ca ne am primit salariile intregi si nu am plecat in niciun somaj tehnic sau somaj,dar vedem de acum ,asteptam bugetul,vir sta cu combinezon si cu masca in casa fara bani de paine,eu ma fac mica atunci cand spun despre cat de bun este vaccinul si cat de grav este Covrigul

    RăspundețiȘtergere
  5. Dupa 1789 li s-a spus prostilor ca sunt liberi si egali cu desteptii. De atunci aceste principii sunt inoculate maselor. Azi traim consecințele acestor idei. Foarte exact ati observat in articolul dumneavoastră si o solutie ar putea fi votul cenzitar, pe colegii, vot ce s-a aplicat și la noi și în alte părți. Egalitatea oamenilor e cea mai mare ineptie, nu suntem egali și nu vom fi nciodată, nici chiar cu aplicarea ingineriei genetice, suntem oameni diferiti si acesta face tot farmecul umanității. In realitate fiecare om simte și stie care îi este locul in societate dacă nu a fost prins de demonul mândriei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru farisei și cărturari a venit Isus pe pământ sau pentru cei săraci și neștiutori de carte? Vă considerați deasupra lor? Învățați-i voi ce nu știu! Dar mai întâi stârpiți MINCIUNA care stă cu faraonul la masă! Opriți frauda electorală! Opriți minciuna covidului! Doar sunteți deștepți și nu sunteți săraci ca cei pe care-i desconsiderați.

      Ștergere
    2. Iisus i-a invatat si pe prosti si pe destepti, si pe săraci și pe bogati. Mandria te impiedica sa înveti. Puneti mana si cititi evangheliile (toate patru si de mai multe ori) precum si istoria natională și europeană și veti intelege ce am scris mai sus. Biblia trebuie citită nu pupată. Fără cultură natională esti un nimeni și nu poti ințelege nimic și esti tot timpul manipulat.

      Ștergere
  6. Dle Diconu, sa dai vina pe prosti ca sunt prostiți prin TV si modele comportamentale de toată jena, este ca si cum ai da vina pe caini ca au fost abandonati prin toata tara si acum ucid uneori copii. Sau pe copaci ca nu s-au opus taierii masive si acum bat prin Romania vanturi de tip uragan.
    Oamenii simpli sunt ca aluatul pe care il modelezi cum vrei. Cei din varful piramidei sunt cei ce vor ca turma sa fie usor de controlat. Si cred ca tot cei din vârful piramidei au conceput si sistemul denumit democratie. Ca sa poata distruge cand vor folosindu-se de cei prostiti. Ca sa poata scoate castanele din foc cu mainile
    " prostilor".

    RăspundețiȘtergere
  7. Speram sa apuc sa scriu un coment pana nu se apuca Marie sa improaste cu ,,genialitate,, pe aici,dar nu am reusit.
    Un aeticol foarte bun si foarte interesant.
    Multi ani m-am intrebat aceleasi lucruri. Cum este posibil sa ajunga in functii decizionale indivizi cu IQ subunitar.
    Pana am citit o vorba de duh. Nu cunos autorul,dar spune tot:
    ,,Intotdeauna un popor de oi naste un guvern de lupi,,
    Erau unii.mandrii de Miorita pe aici...oare nu vedeti similitudinile?
    Cat de oi suntem?
    Cum blestemul Miorita afecteaza gandirea acestui popor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faceti o mare greșeală cu balada Miorita. Mesajul Mioritei nu e lasitatea, așa cum s-a incercat de către ocupant să se inducă în mintea romanilor. Din contra, pregatirea și liniștirea în fața morții (de fapt trecerea în lumea de dincolo, lumea reală) arată un nivel superior al vechilor români, daci, geto daci, pelasgi etc. Aceasta nu a însemnat niciodată refuzul luptei cu arma atâta timp cât esti viu și ești atacat. vedeți că spune în balada : și de-o fi să mor. Nu confundați atitudinea românilor din ultimii trei sute de ani cu toata istoria neamului nostru. Până la domniile fanariote aât în Moldova, cât și în Muntenia românii au luptat, după au renunțat, dar nu are nici cea mai mică legătură cu Miorița, din contra i-au uitat mesajul, acela de a nu-ți frică de moarte. Blestemul e că am uitat Miorița, sensul ei, acela de a nu-ți fi frică de moarte. Ia gandiți-vă, ce poti face unui om sau unui popor ce nu mai are frică de moarte și pleacă la război ca la nuntă. Studiați și dumneavoastra înainte de a scrie.

      Ștergere
  8. Manipularea maselor nu e scopul final , scopul final e implozia oranduirii actuale ......motivul? Motivul se intampla zi de zi sub ochii nostri , unii vad , altii prefera sa nu vada ....etc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Joseph de Maistre văd că nu a crăpat. Păi dacă doar o minoritate decide prin vot de ce majoritatea sa își plătească taxele și impozite dacă nu pot decide electoral ce își doresc din punct de vedere socio-economic? Vreți sa îmi spuneți ca un pârlit cu IQ de 190 are drept de vot în timp ce un mocan de la Nereju cu IQ saracios dar cu spiritul afacerilor, cu o armata de subordonați și care varsă milioane în bugetul de stat nu poate vota ca nu deține cunoștințe din Locke și drept constituțional? Mai bine lasă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nebunule din papusoi ...nume de sluga ,eu unul nu votez de vreo 21 de ani deja ....dar asta e o alta speta! Speta in cauza e ca a vota , implica RESONSABILITATE...... , o gasim la votanti ? Si daca da, in ce proportie? E sublim dreptul de a vota la liber cand tehnica de baza folosita este manipularea ....Exact ce spunea DD propunerile vin de la partid in urma unor propuneri facute pe ascunselea , cel ce poate aduce la vot mai multi simpatizanti , cel ce contribuie financiar cu o suma consistenta la campania proprie cat si a partidului , cel ce stie a face marketing politic partidului .....in rest alte calitati sau defecte sunt nesemnificative !

      Ștergere
  10. Cum ii alegem pe retardati??!Inseamna ca in sectorul unu din Bucuresti majoritatea sunt retardati? Am un copil la o facultate de drept,copii destepti,majoritatea odrasle de avocati, judecatori dar care au conceptiile celor care ne conduc acum.Recent, pe grupul lor, a intrebat unul daca merg la protest si pur si simplu a fost linsat.Daca la alegeri se afla ca nu votezi USR, cred ca abandonai facultatea.Ajunsese copilul sa se intrebe daca nu are o problema, deoarece nu gandeste ca si ei.Si profesorii gandesc la fel,rar se mai gasea cate unul,printre vorbe voalate,sa ti dai seama ca nu era inregimentat si ii mai crestea increderea. Si am vazut oameni cu opt clase care au o analiza a lucrurilor extraordinara si ingineri cu facultate facuta pe bune, care au idei de ti vine sa i ocolesti.Am un membru in familie care are cultul mastii,poarta doua odata si ma apostrofeaza pe mine ca nu port niciuna.Probabil ca functionam pe alte unde,ca ne lipseste inteligenta emotionala.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ca să oprească hoardele războinice, China a investit resurse enorme în construirea Marelui Zid Chinezesc, care n-a ajutat deloc, hoardele au trecut foarte ușor de zid ... mituind paznicii porților. China din ziua de azi a învățat lecția istoriei și investește în cultură 10% din PIB.
    Cred că cel mai important lucru este să înveți din lecțiile istoriei și să încerci să nu repeți greșelile. Mai votau românii de 2 ori un etnic german la președinție dacă ar fi cunoscut ce mizerii au făcut hohenzollernii în combinație cu personaje ale poporului ales în teritoriile populate în majoritate de români?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adam, nu știu ce mă face să cred că întorci nasul când auzi de ruși. Cel ce a avut cel mai mult de suferit de pe urma bolșevicilor evrei a fost poporul rus. Că aceeași bolșevici evrei au ajuns la noi din URSS este altă tragică poveste.
      Campanii de cucerire au fost și din partea Cavalerilor Teutoni, leșii au ajuns și ei chiar până la Kiev, nici Ștefan cel Mare nu era chiar sfânt, mai făcea și el din când în când un raid pe la vecini... astea erau îndeletnicirile vremurilor.

      Ștergere
  12. Perfect adevărat. Politicienii de azi sunt execrabil, o posibilă explicație e că în general cei care ajung să obțină funcții, sunt cei mai servili dintre ei. Asta e criteriul de bază să ajungi politician în vârful ierarhiei și evident toți care ajung se fac preș în fața cerințelor impuse de afară, doar așa au ajuns ei mari, fiind supuși.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cine a preluat puterea după îndepărtarea lui Ceaușescu? Cine a preluat puterea după îndepărtarea țarului Nicolae? Evident, membrii ai aceleiași etnii cu dublă loialitate. Să ne aducem aminte cine ne preda lecții de democrație prin anii 90 la televiziunea națională, Oracolul din Dămăroaia! Hai că ați uitat! Deja uităm istoria recentă și ne mirăm de ce am încremenit în subdezvoltare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se spune că Voltaire ar fi spus că dacă ajungi într-o tara străină și vrei să afli cine o conduce trebuie să afli pe cine nu ai voie să critici. Până pe 23 august 1944 puteai să-i critici, după dacă o faceai mergeai la puscărie, azi aproape la fel. Asa este, fără cunoașterea istoriei propriului neam rămâi permanent in subdezvoltare. Eu nu mai am nici o speranță, prostirea e la nivel european și american așa cum zice domnul Diaconu.

      Ștergere
  14. "...unii sunt sclavi pentru că așa aleg să fie. Iar sclavilor nu trebuie să li se dea drept de vot. Și, la fel, nici proștilor. Atâta timp cât n-ai habar despre ceea ce se petrece într-un domeniu, n-ai de ce să votezi."
    Mi se pare corect!
    Ce nu imi dau seama e daca sunt si retard in cazul in care ALEG sa nu particip la procesele electorale. Sunt de acord sa platesc toate birurile, si ma simt chiar bine consimtind sa muncesc jumatate de viata doar pentru taxe si impozite la Stat si Primarie, accize, TVA, etc., practic pentru Sistem, singura pretentie pe care o am fiind aceea de a fi lasat in pace, cu credinta si sistemul meu de valori cu tot. Adica sa ma "extrag", la nivel mental, din societate, din sistem. Ceva de genul calugarilor din manastiri; vreau sa sper ca nici ei nu voteaza.

    RăspundețiȘtergere
  15. Sunteți pragmatic și vă înțeleg dar, o selecție adevărată numai Dumnezeu poate face. Votul este liber, nu impus. Le dați apă la moară puturoșilor care sunt de două feluri: unii spun: eu nu am votat pentru că sunt prea deștept pentru proștii care candidează.( perfect,dar de ce nu candidezi tu?). Alții vor spune cu falsă modestie: nu am votat pentru că nu mă ridic la înălțimea pretențiilor lui Dan Diaconu. Știți că de fiecare dată s-au fraudat alegerile de orice fel. Nu știau serviciile secrete pe cine susțin în capu la statu nostru? Pregătești ani de zile un caporal labil psihic să-l pui comandantul suprem al forțelor armate? La câte tinichele zornăitoare de coada ,,candidatului" cum să-l fi votat românii. Niciodată politrucii nu au fost interesați să dovedească fraudă electorală. Judecătorii și mai puțin, pt.că erau ocupați cu albirea și,,sertarizarea" dosarelor penale de corupție. Nu mi se pare corect să lovești tot în calul care trage.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca v-ati referit la mine, trebuie sa va raspund ca nu am intentie sa dau apa la moara nimanui. Fiecare trebuie sa-si foloseasca neuronii proprii in orice decizie ar lua.
      Pentru a fi "dregator" trebuie sa ai "chemare". Eu nu am. Si m-a pazit Dumnezeu de orice legaturi lumesti cu indivizi din lumea clasei politice, administratiei centrale, locale, politie, SRI, avocati, magistrati, etc. Pur si simplu, in anturajul meu nu exista oameni cu astfel de activitati si preocupari. In consecinta, imi e extrem de usor sa ma izolez de intrigi politice, greve, manifestatii, mediu urban, etc. Pur si simplu, mintea mea lasa in urma orice informatii, sentimente si emotii legate de puterea lumeasca. Cum spuneam mai sus, am gasit si antidotul pentru a nu o lua razna punand la inima tot zbuciumul lumii descris de autorul blogului acestuia si altii ca dansul.

      Ștergere
  16. Câtă vreme serviciile secrete se implică în procesul electoral și manipulează voturile poporul nu are niciun cuvânt de spus. După 31 de ani de la asasinarea lui Ceaușescu noi nu știm exact care este numărul cetățenilor care locuiesc în țară, pe vârste. Un fost ministru de interne declara public : nu vreau să fac pușcărie la bătrânețe și să declar un număr fals de locuitori în țară. Așa că, nu a răspuns la întrebare. În condițiile astea, dacă am fi toți doctori decenți la de ne-ar folosi?

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu la votanți este hiba, ci la cei care candidează. Cine nu are pregătire juridică nu are ce căuta în forul legislativ al țării. L-am văzut toți pe ministrul ,,grindă" la TV, unde la o ședință de guvern, nu era capabil să citească cursiv o frază. Acum bietul de el suferă că l-a lovit macaraua. Cred că suferă și Iohannis, că grindă era ministrul lui preferat. În parlamentul țării se fac legile! Nu se fac pamflete,nu se face circ, nu este ca la ,,ai stil" sau n-ai stil. Parlamentul și-a pierdut credibilitatea de când s-a transformat în simplul votant al legilor primite pe tavă de la guvernul mafiot numit de Iohannis. Ar trebui modificată legea electorală dar avem o singură Diana Șoșoacă și nu o putem clona. Candidații să fie independenți pe listele electorale! Eu votez omul nu partidul. Până la urmă, mulțimea asta pestriță, cu copii, cu bătrâni va mătura toată clasa politică. Un control inopinat prin spitalele de covid ar dovedi că spitalele sunt goale, că raportările sunt false, că testele cu tamponul de vată sunt infectate cu viermișori Morgellons și trimit bolnavii ( de alte boli, nu de covid) în lagărele morții. Răul trebuie tăiat din rădăcină.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crezi că se schimbă ceva dacă adoptăm votul uninominal? Adică un buletin de vot cu partide și altul cu nume!
      Dacă aberația cu „adoptarea tacită” nu dispare din Constituție nu are nici cea mai mică importanță cine ajunge în Parlament. Importante sunt doar cele două funcții, de șef al Camerei Deputaților și Senat.

      Ștergere
    2. @Unknown

      Desigur. Viermisori Morgellons.

      Sunteti sigur ca v-ati luat doza de Haloperidol azi?

      Ștergere
    3. Hoopa,,dhiavole''devlibe,esti sigur ca mai ai viza pe acest blog Acun ?

      Ștergere
  18. Nu aveți dreptate domnule Adam. Câtă vreme toți cetățenii țării plătesc taxa pe valoarea adăugată ( TVA) pentru toate serviciile și toate produsele, de la pamperși la biletul de avion, toți trebuie să aibă dreptul de a vota. Din TVA se îndestulează bugetul statului, deci statul trebuie votat de toți. Când este o alegere ce rost ar avea discriminarea unora? Așa gândesc și ,,iluminații" care vor să extermine populația planetei. Au hotărât ei că suntem prea mulți și cerem de mâncare. În fața legii suntem egali iar legea electorală nu face excepții.

    RăspundețiȘtergere
  19. Degeaba ne zbatem intelectual .Nu vom gasi rezolvarea situatiei la oameni .In situatia de fata numai Dzeu ne mai salveaza .Cititi ce spunea P Tutea despre poporul idiot.Suntem vinovati cu toti.V am mai spus :salvarea noastra va veni cand Cel de sus ii va incaera pe mai marii lumii.Atunci vom avea sansa noastra .Pana atunci pregatiti va de ce poate fi mai rau.

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu cred ca nu ar trebui sa voteze nimeni. Selectia votanților ar trebui facuta de cineva. Democratia ar trebui abolita, iar deciziile sa fie luate de un consiliu format din oameni de știință si specialiști. Dar si aici e nevoie de acuratețe, pt ca vedem si acum specialiști ca Imbri si Arafat cum iau decizii....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Greseala. Tocmai gandirea asta face sa iasa la vot tot tembelul. Pt ca tembelii merg si voteaza. Aia care suntbsau se cred destepti, nu ies.
      Prin corespondenta,candidatii destepti nu ies. Ca nu ii voteaza nimeni.

      Ștergere
  21. Vă citesc zilnic de mult timp,dar permiteți să vă contrazic.Cu mai mult de un secol în urmă,elitele votau, iar prostimea nu. Elitele au votat și,ca sí acum, prostimea a luat-o în freză. Prostimea, datorită elitei,au vărsat sângele peste tot. La 1907,la Plevna,Smîrdan, Mărășești,Mărăști,Oituz,Turtucaia,Oarba de Mureș,50 de ani de comunism .Au făcut ce le-a dictat elitele.Poate greșesc,dar este părerea mea.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @marius, nu este vorba despre votul elitelor vs votul săracilor. Sub nicio formă. Încerc să merg mai sus puțin, anume votul informat vs votul inconștient. Să luăm un exemplu: concesionarea gazelor din Marea Neagră. Personal eram pentru neexploatarea lor. Motivul e simplu: cu cât păstrezi mai mult resursele, cu atât sunt mai valoroase. Dacă, spre exemplu, ne-am fi apucat acum să ne exploatăm zăcămintele petroliere și nu la începutul secolului trecut, am fi încasat infinit mai mult pe petrol. Și nici n-am mai fi fost subiect/țintă de război. Probabil că sunt și oameni care au opinii contrare. Nu neg. Există însă două categorii de fiecare parte, anume:
      - cei care-și fundamentează opțiunea pe ceva palpabil, având la bază cunoașterea unor informații(sau parametri) de bun simț;
      - cei care n-au habar de nimic, fundamentându-și opțiunea - de multe ori radicală - pe propagandă.
      Ei bine, din punctul meu de vedere, ultima categorie trebuie eliminată de la vot. Cum se poate face asta? Pe baze simple. Spre exemplu, prin stabilirea unor teste minimale pe care să le treacă cei care vor să voteze. Ai habar ce e gazul? Știi că e o materie finită? Ai habar ce presupune o concesiune? Cunoști noțiunea de redevență? Ai habar cât este o redevență de exploatare ÎNTR-O ȚARĂ CARE ARE RESURSE din categoria celor despre care discutăm? Chestii simple, nu complicate, dar care să-l facă pe om să voteze în cunoștință de cauză.

      Ștergere
  22. vede ti, de abia au asteptatat astia sa zic de URSS, au si tabarat pe ambasada, pt. prima oara dupa 30 de ani !!!, ori ei au platit deja, ca si italienii,turcii,americanii,engleziii, francezii ( au scapat ungurii asupra caror am o slabiciune si care vor fi cu noi,sper )

    RăspundețiȘtergere
  23. Si daca nu va satisface intelectual Saccsiv ul de ce il cititi?Probabil ca nu stiti prea multe din istorie.Singurele elemente care ne au unit in istorie pe noi romanii au fost limba si credinta crestin ortodoxa .Niciodata credinta noastra nu ne a indemnat la "rau".Si asta o spun oamenii mari ai natiei .Am ajuns azi unde suntem tocmai datorita lipsei de credinta in Dumnezeu.Pt ca daca ai credinta trebuie sa ai si fapte ce reies din ea .Altfel credinta este moarta si pur declarativa.A se vedea expresia :eu nu merg la biserica pt ca il am pe Dumnezeu in inima".De fapt marea masa a romanilor il au pe dracu in inima.Asta e motivul pt care nu ne merge nimic.

    RăspundețiȘtergere
  24. @xxx Mă faci curios să știu ce te-a schimbat pe tine, în ce privește concepțiile despre divinitate, presupunând că părinții tăi te-au botezat ortodox, iar bunicii și străbunicii tăi sunt îngropați tot în cimitire ortodoxe. (Dacă ipoteza mea e falsă, deja chiar nu mai am nevoie de explicații 🙂)

    RăspundețiȘtergere
  25. Oricine da vina pe saraci ca sunt saraci pentru ca sunt prosti,este asemenea guvernelor actuale ale lumii, care dau vina pe oameni ca creste numarul infectatilor, oricate masuri nebunesti i-ar obliga sa respect ca oile in staul.
    Bogatia si desteptaciunea le-a fost data in dar de Creatorul ca sa ajute pe fratii lor oameni sa se ridice din mizerie si nu ca sa inventeze mijloace de exploatare, prigoana si prejosire a celor mai putin dotati sau fortunati
    Asa ca mai usor cu elitismul mandru care va roade ca un cancer, ca sunteti asemenea fudulului aruncat jos din treapta inalta in care era.

    RăspundețiȘtergere
  26. "NU CRED IN DEMOCRATIE, NU CRED IN INTELEPCIUNEA COLECTIVA A UNEI MASE DE INGORANTI" - nu stiu cine a spus-o, dar a avut perfecta dreptate!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)