joi, 22 aprilie 2021

Operațiunea „Bani pentru Plăvan”


Dacă mai țineți minte, cu ceva vreme în urmă a fost un scandal de delapidare de la serviciul secret al armatei. Mai precis e vorba de 180 000 dolari care ar fi fost sustrași de locțiitorul directorului DGIA. Teoretic e vorba de o găinărie măruntă. La data descoperirii s-a făcut ceva caz pe marginea ei, dar, treptat, s-a lăsat liniștea.

Am putea crede că toată „liniștirea apelor” este un efect al haosului mediei noastre. Lucrul dezvăluit de jurnalistul Silviu Sergiu are însă un efect de duș rece, făcându-ne să ne reamintim că absolut nimic nu este întâmplător, nici măcar tăcerea.

Pe scurt, în conformitate cu declarația dată procurorilor de generalul Iulian Gheorghe - cel acuzat de sustragerea de fonduri - se deduce că respectiva sustragere este un mizilic și că era vorba de un mod de operare al respectivei direcții. Chestia cu adevărat explozivă este că, între altele, din banii respectivi ar fi fost cumpărat un costum de schi cu care a fost fotografiat Plăvanul. Este vorba despre costumul negru-roșu al cărui cost e de aproximativ 1000EUR, pe care Plăvanul l-a îmbrăcat pe 30 ianuarie, atunci când a făcut și-o sesiune foto. Cum ar veni, pentru 0.5% din delapidare e vinovat și Plăvanul. Dar asta, așa cum ne-am obișnuit, nu-i nicio problemă. Totul e să nu depășească 5%! Parc așa s-a statutat de la Ciorduța.

Fără doar și poate, informația dată de generalul DGIA pare o cioacă. Un costum de schi n-ar fi mare lucru. Însă mă întreb sincer de ce ar fi luat Plăvanul un costum de schi aiurea. Fostul președinte Constantinescu, atunci când a fost întrebat de unde își achiziționa hainele pe perioada cât a fost președinte, a spus că exista un serviciu care-i aducea contra cost hainele dorite. Posibil să fi fost vorba de prețuri cu adaos comercial mic, dar ceea ce trebuie reținut este că acele haine costau. Și se plăteau bani pe ele, exact ca la magazin. Nu contează că, în loc de 2000-3000 de euro pe un costum mai dichisit, plăteai 500-700 EUR. Esența e că dădeai banul pe ele. Adică nu-ți veneau gratis. OK și-atunci de ce Plăvanul a luat costumul de schi de la securiștii militari? Declarația băiatului ăluia nu e întâmplătoare, mai ales în condițiile în care un costum de schi e un rahat. Însă e vorba de  un rahat deoarece e doar o fărâmă din partea vizibilă a aisbergului.

Plăvanul, în timpul mandatului de președinte, și-a mai luat o casă în Sibiu. Asta la modul oficial. Dosarul cu casa obținută prin fals s-a „rezolvat” printr-o potlogărie juridică, doamna Carmen scăpând fără probleme. De asemenea, cei peste trei sute de mii de euro pe care Plăvanul îi datorează statului n-au fost plătiți pentru a se ajunge la prescripție fiscală. Iată câteva elemente care vă arată cât se poate de clar că avem de-a face cu un șmenar mărunt cățărat în fruntea statului. Privind prin această perspectivă, devine extrem de credibilă afirmația generalului militar în legătură cu acel costum de schi. Și modul în care informația ajunge în presă este unul menit a ne pune întrebări: fără doar și poate, întreaga declarație și dezvăluirea transmit un semnal Plăvanului. „Ăsta e doar începutul” - pare a-i spune generalul delapidator, cerând imperativ punerea batistei pe țambal.

Ceea ce devine din ce în ce mai clar e faptul că gașca din fruntea țării a început să se preteze inclusiv la potlogării mărunte. Să primești un costum de schi arată că deja nu te mai interesează. Dar șosete, chiloți, chestii de genul ăsta o fi primit? Dar geaca aia roșie cu care a mers să protesteze pentru „justițe”? Aia o fi primit-o tot așa, de la vreun buget „dă informatori”? 

Dincolo de situația penibil-hazlie, cazul e unul școală care ne arată cât de jos s-a ajuns. Corupția e atât de mare încât se fură ca-n codru. De fapt fură fără să mai conștientizeze că fură deoarece „suma nu-i atât de mare”. Priviți în față: asta e țara în care trăim!

P.S. Aveți în imaginea atașată header-ul articolului din Evenimentul Zilei de la data cu pricina. Mă și întreb de unde erau detaliile acelea legate de marcă și preț. Poate că-s unii mai atenți la detalii. Eu unul, incapabil fiind să identific hainele după poză, mă gândesc că nimic nu-i întâmplător pe lumea asta.

68 de comentarii:

  1. Mandra de descrierea pe care i-am facut-o ieri Plavanului, imi permit s-o repostez :)

    In afara faptului ca-i lipseste empatia si-a indeplinit cu succes toate ordinele primite. N-a avut nici o greata in a face din alb negru mintind cu o insolenta suprema.

    Nici mintea nu-l prea duce si este mai bine asa. Cei mai isteti ies din rand si mai fac boacane (vezi Basescu). El e ca boul ce trage constant brazda deznationalizarii romanilor si a dezmembrarii Romaniei.

    Ca-i cabotin sau prost crescut chiar nu conteaza pentru stapani atat timp cat este cu planul la zi. Este un dobitoc constient ca trebuie sa faca ce i se spune pentru ca numai asa are o sansa sa scape de bulau. Dor stim din istorie ca de ce ti-e frica nu scapi.

    Este chiar sluga perfecta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar sa-i dedici un articol intreg ca sa arati ca-i un om de nimic mi se pare cam mult. Care-i miza? E vreo sansa pt suspendare si apoi un referendum de demitere? Ar fi dupa parerea mea si nu vad de ce n-am incerca pt ca acest miciman este cel mai inalt dintre capetele la vedere ale raului.

      Si am vazut ca are o putere mult mai mare decat imi imaginam pentru ca, ignorand Constitutia, s-a transformat intr-un satrap al statului de drept taind si spanzurand dupa bunul plac. Cu el in varf puterea va fi monocolora chit ca va avea si doar un singur parlamentar de partea lui.

      Ștergere
  2. @ Angela, avand ,,bateriili'incarcate de data asta [ si la propriu si la figurat si la armatizat-trag in toti:) ]
    iti prezint personal parerea mea :
    Este clar ca barca lui se clatina, prob.il arunca astia din motive de sig. nationala as zice...Iar daca e asa va dati seama cat de curat este daca altceva mai consistent nu i-au gasit ?
    p.s. v-am spus ca sant din Agnita ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iți știu casa. E mai art nouveau , așa.

      bravo, ai stil

      Ștergere
    2. "va dati seama cat de curat este daca altceva mai consistent nu i-au gasit?"

      Pai omul asta are dosare beton sa infunde puscaria tot restul vietii si tu vorbesti ca nu sunt motive? Falsul in acte publice si cate si mai cate (gasesti tone pe Justitiarul la care se pot adauga lejer incalcarile repetate ale Constitutiei gen iesirea cu geaca rosie etc etc etc sunt arhisuficiente. Daca se vrea, desigur. Asta o stie si el si de aceea danseaza dupa cum i se cere. Aia care tin sforile n-au nici un motiv sa-l arunce. Asa sclav diciplinat rar gasesti iar ca dovada si faptul ca l-au tot aparat si l-au mai pus 5 ani in fruntea coloniei.

      Chiar asa neprihanit il vad sibienii sau e din cauza incalzirii globale?

      Ștergere
    3. Of ce te grabesti @ Ange,dar daca astea apartin doar ei, el nu este doar un sot nefericit ? pana si legea nu obliga sot sotia sa si praduiasca consorta(ul).

      Ștergere
    4. @ Dan

      Documenteaza-te!

      Nu-i vorba de sotie ci de ce a facut el. N-are rost sa pierdem vremea contrazicandu-ne ca apa-i uda.

      Ștergere
  3. Desi esti un ,,jurat''talentat, cu casa Nu m-ai demascat :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Referitor la articol...cred că se putea găsi ceva mai interesant.
    Nici pe mine nu mă dă afară din casă entuziasmul față de șonț, dar totuși...să-i numărăm nasturi sau șireturi mi se pare cam penibil.

    Probabil și inspirația d-tale are fluctuații, dle. Diaconu.
    Aștept cu interes...un alt articol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pt a misca ceva este nevoie de astfel de articole (ex. la fel cum l-au tocat marunt pe Dragnia atatia ani ...).

      Hai cu suspendarea!

      In anul pandemic 2022 sau 2023 n-ar fi exclusa.

      Ștergere
    2. eu cred ca e un qicut exuberant sau are alte...srinformatii

      Ștergere
    3. Domnule Haydé,
      Daca era ne-a Ion taxistu' conta ce si cat, dar la pozitia pe care o are nu are importanta, daca ia o scobitoare sau un milion de Euro, gestul conteaza. Daca un cetatean responsabil (pentru ca altfel nu si-ar exprima o opinie pe un blog, zic eu) gaseste circumstante atenuante bazat pe detalii si nu pe "gest" atunci acel cetatean aproba/sustine atitudine respectiva. In nimicnicia mea, eu cred ca in momentul cand cineva accepta sa fie sef de tarla (si are o educatie minima) stie ca accepta si obligativitatea unei conduite corespunzatoare asta in cazul in care nu este un talhar profesionist. @Angela are absoluta dreptate sa fie intransigenta.

      Ștergere
  5. Nu va da nimeni jos pe nimeni. Asta e pierdere de timp.
    Mai mult, exercitarea votului se plătește. Asta s-a ales, asta este.
    Dacă tot nu convine, mai constructivă ar fi concentrarea pentru 2024. Pe cale de excepție, atunci vor fi sincronizate toate alegerile, iar cine va triumfa va lua, cu adevărat, totul.
    Iar tristețea, de-a dreptul existențială, e că nu sunt opțiuni realmente eligibile. Marasmul endemic ne-a adus la nivelul in care căutăm eroi printre borfași.
    Sens ar avea doar contribuția la edificarea unei forțe noi. Poate e utopic, poate e sisific, dar cu siguranță are mai multă noimă decât a arunca cu găinaț în "kraut" ăsta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu regret, dle.@Hayde, iti spun ca in doar 3 ani nu poti cladi o noua forta cu relevanta politica. Cred ca nici in 5 sau sase ani. Mai ales ca te referi (banuiesc) la una...normala, nu umflata cu pompe din umbra.
      Sa fim realisti.

      Ștergere
    2. Conașule, mă intrigi.
      Mai jos, in dialog cu dl.@Nehoiu Bârfe ești optimist, cu mine ești moderat. N-ai pofti d-ta să te hotărăști ?

      Ștergere
    3. "Conasule"...nu te intriga. E chestiune de dinamica / tonalitati in doua dialoguri distincte. Intre pesimism si optimism, aleg realismul.
      "Conasule"...

      Ștergere
    4. Nu te arici, monseniore (uite, tocmai te-am promovat). Mie imi plac oamenii cu inițiativă, cu rugămintea să nu galopeze, că mă zăpăcesc.
      Ai vrea să ne împărtășești și nouă niște repere mai concrete ale viziunii dumitale ? Sau te temi de "ochi în plus"?

      Ștergere
    5. Mai multi ochi...mai multa audienta. Totusi, parca nu-s gata sa ajung la "Romanii au Talent"...pricepi dumneata.

      Unele idei le-am enuntat, totusi, cu ceva zile in urma. Eu, "galopand", poate saream peste - dar d-ta, mai lent...poate n-ai ajuns inca la ele..ha-ha.

      Ștergere
    6. Ha ! Așa e, eu m-am înscris la categoria de dans andante, andante.
      Voi reciti ce-ai mai scris. Înțeleg, totodată, că ai trac.
      Sau, cum ar spune colega @Angela, ai...drac.
      Mai vorbim. Imi face plăcere.

      Ștergere
  6. Dacă îmi amintesc bine, o femeie a luat ani grei de pușcărie pentru ca a furat mâncare pentru fetița ei
    Fetița a inAintat o cerere de grațiere pentru mâna ei
    Cui?
    Plavanului
    Va dati seama cât de mic poate fi acest “suflet mort”?
    Și se pare ca a refuzat constant cereri similare
    De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. “A furat de mincare pentru copii” nu este suficient pentru a intelege care i acuzatia de fapt.

      Si bugetele cind sunt impartite intre clanurile de smecheri tot pentru “ copilasul de acasa” care plinge dupa icre negre...
      Deci fara a afla despre ce este vorba nu se poate stabili ce si cum.

      Ștergere
  7. @Angela documentarea e una,cunoasterea de inf. e alta
    @ Zenit aici ai dreptate, asa e ...
    mai are inca o problema, din pct. meu de vedere,e german.
    In rest ca e antifam. anti crestin asta e trendul si ca veni vorba dau un ex.
    anul trecut de pasti eu cu inca doi am fost singurii in fata unei biserici ( inconjurata de jhandari) care am stat la sluba pe difuzoare chiar in fata, nederanjati dealtfel cu toate ca beam si vorbeam tare :)
    ei nici macar cu cainele,ca era voie nu trecea nimeni,ore !!!!!
    asa popor asa presedinte !

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca e vorba de o gainarie de 1000 € nu ar merita un articol.
    Dar, daca e vorba despre un santajul dinspre un general din sistemul de informatii militar catre presedintele tarii, poate ca interesul jurnalistic ar trebui sa se indrepte asupra partii nevazute a aisbergului, pentru ca acolo ar putea fi vorba de mult mai mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1000 evro e gainarie? Pai io tre' să muncesc 2 luni ca să-i câștig și vreo juma de an ca să-i pun deoparte. Și cred ca jumătate din numărul de angajați din tara asta stau și mai prost la capitolele respective.

      ... Când mă gândesc la sfinții părinți creștini care se spovedeau, se căiau și își răscumpărau (muncind) chiar și un gând, nu mai zic de vorbe și fapte păcătoase - la ei păcatul e păcat, nu avea grade de comparație - iar prezidențiabilii nu ar trebui să plătească pentru "găinării" de 1000 de euro... ehe... cât a "evoluat" moralitatea omului în 1500-2000 de ani.

      (asta-i așa, pt @xxx, care se mira ieri că nu a întâlnit comentarii despre Zeu, cum îl "alintă" el pe Creatorul Cerului și al Pământului 🙂)

      Ștergere
  9. Doar o mică corectare. Slujirea pură era cu 4%. Cu 5% nu mai ești pur.
    Se schimbă cumva statutul neoficial de colonie pe care-l are România dacă dispare Plăvanul din peisaj? Ilie Șerbănescu, cel care a studiat în profunzime problema coloniilor clasice sau mai puțin clasice, afirmă că ieșirea din starea de colonie se poate face doar în două moduri, primul dacă există o conjunctură globală favorabilă iar al doilea cu arma-n mână. Despre conjunctură nici nu se pune problema iar cu arma extrem de puțin probabil. Pe cale de consecință următoarele sute de ani statutul României nu se va modifica, asta în ipoteza că va mai exista o Românie în forma actuală.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acel tip de "colonie" era cel oficializat - ca India sub UK. Atunci "statul" era Londra, iar ruperea insemna cele doua cai enuntate.
      La noi e vorba de dependenta economica, nu de inglobare in alt stat. Ruperea acestor dependente inseamna dezvoltare economica, nu sa "dam cu pusca". Conjunctura internationala, da, ramane mereu o conditie necesara, dar nu suficienta.

      Ștergere
    2. Mi se pare un nonsens să vorbim de dezvoltare economică într-o colonie. Se poate vorbi doar de încremenire în subdezvoltare.

      Ștergere
    3. Pai cautam solutii, nu perpetuam prin lamentare actuala stare de fapt. Teoretic, nimeni nu ne interzice, oficial, dezvoltarea. Se merge pe anestezierea impulsului, pe cultivarea insidioasa a acceptarii.
      Daca ne resemnam, atunci...asta e. Daca nu, ne batem capu', ca nu-i doar capac pentru gat.

      Ștergere
    4. Dezvoltarea nu-i ca Afrodita, să apară din spuma mării. Ai nevoie de resurse ca să te dezvolți. Doar voința nu este suficientă. Și cum resursele nu mai aparțin statului român, nema dezvoltare. Nu este treaba privaților să dezvolte colonia. De bunăvoie nimeni nu va returna statului resursele. Recuperare resurse doar cu pușca. Nu-ți place cu pușca atunci caută alte soluții. Eu am căutat și n-am găsit. Ghinion. Poate ești mai norocos.

      Ștergere
    5. 1) Norocul nu e relevant aici. De regula, e amicul celor curajosi, oricum
      2) Ai dreptate, situatia este cam "albastra". Nu suntem totusi singura tara care platim tribut propriei prostii. Si altii au patit-o, dar apoi au revenit
      3) Ai fi surprins, poate, de ti-as spune ca si mie mi-ar place "pusca". Dar nu se poate, pentru ca nimeni nu ti-a luat cu "pusca", pt.a-ti conferi legitimitate. Chiar si vechile colonii (oficiale) au scos "pusca" doar cand stapanii - lipsiti de alte idei - au tras primii.
      Sunt probleme complexe, dar voi mai reveni asupra lor (cel putin a unora).

      Ștergere
    6. Care legitimitate? Uite o poveste din zona unde locuiesc. O primărie, Gura-Teghii, este deposedată prin falsuri de 5.000 ha de pădure. În ziua în care este pus în posesie falsul proprietar vinde pădurea unei firme germane. Intră pe fir DNA, bagă la pușcărie românașii implicați și atât. Păgubitul tot păgubit a rămas, pădurea nu a revenit în proprietatea primăriei, firma germană nici măcar nu a fost deranjată c-o floare. Asta da justițe! Asta da legitimitate! Eu dacă cumpăr o mașină SH care se constată ulterior că a fost furată sunt deposedat de ea de către statul român chiar dacă eu susțin că am fost cumpărător de bună credință! Unde este legitimitatea?

      Ștergere
    7. D.p.d.v. moral, e o ticalosie. D.p.d.v al legii, e OK pt. ca legea e proasta.
      Dreptatea e una (fundamentala), justitia e doar umbra oficială.
      De marcat speta la "idei legislative" - mai ales ca sunt nenumarate alte exemple.
      Daca insa pagubitul "pusca", se mai alegea si cu ani grei la ocna.

      Ștergere
    8. Păgubitul este o instituție, un UAT cum sunt botezate mai nou, nu se pune în discuție „pușca”. Nu de acolo mă aștept să se puște vreodată, cum de altfel nu mă aștept să se puște de undeva din colonie.

      Ștergere
    9. In "colonie" nu are sens sa se astepte idei salvatoare de sus in jos ptr. ca tocmai "susul" a fost vasalizat. Logic, orice solutie tre' sa urce de jos in sus.

      Asta, evident, daca exista vointa si "jos". Daca nu exista...atunci (abia atunci) putem declara paguba iremediabila.

      Ștergere
    10. Daca "susul" a fost vasalizat, cum ziceti, iar "josul" este vasal susului de cand e lumea lume, despre ce vorbim?
      "Filosofia" mea de viata este sa fiu corect si sa respect legea. Celor care ma "administreaza" le respect liberul arbitru de a avea aceeasi "filosofie" ca mine, sau ba. Dar, daca e "ba", nu e nici vina, si nici atributia mea de a-i judeca/condamna, cu sau fara pusca.
      Ce-i gresit in aceasta atitudine?

      Ștergere
    11. Nimic gresit.
      Doar ca asemenea abordare perpetueaza, fara finalitate, aceeasi stare de fapt.
      Resemnarea inseamna acceptare.

      Ștergere
    12. In plus, "josul" era, neconditionat, vasal "susului" doar in Evul Mediu. Azi - conform legii - exista doar un "sus" temporar si conditionat.
      N-ar trebui sa fie o "sperietoare".

      Ștergere
    13. Mda... Nu-i greșit, dar nu e bine! Cam asta reiese...

      În plus, clasa conducătoare nu e "sperietoare" dar, din antichitate, evul mediu, până astăzi și cât e lumea, n-a avut și nu va avea nimic în comun cu clasele sociale conduse. Câte un individ își mai poate schimba "echipa", dar, ca entități sociale, nu se vor permuta rolurile în veci. Nu te mai amăgi cu ceea ce scrie în constituții și alte găselnițe legislative de fațadă.

      Ștergere
    14. Nu ma amagesc. Stiu prea bine ce sunt - dar au si ele valoarea lor. Au fost date in urma vechilor revolutii. Nu prea mult pentru plebei, dar totusi un pic mai putin pentru patricieni.
      Ca idee, revolutiile sunt toate rele, ilegale, pedepsite, inabusite.
      Cu o singura exceptie - cand reusesc.
      Si nu vorbesc aici, neaparat, de furci sau topoare.

      Ștergere
    15. :)) daca nu cu furci cu ce altceva Cassius, ca doar nu esti in Texas.
      Mai sus gresesti, Si TEORETIC dezvoltarea este interzisa. Consulta, cind ai timp, de curiozitate Constitutia, desi cred ca stii, nu estu cel neinformat precum multi altii pe aici.

      Astfel..mai mult, cresterea economica reala este scoasa in afara legii. Se poate vedea chiar si cu ochiul liber si culmea! Nu este un secret! Este pe fata evidentiata si repetata in vest.

      Ștergere
    16. Pai si ce, e interzisa revizuirea sau amendarea Constitutiei ? Doar nu e vorba de articolele organice.

      Influente "apasatoare" fura si in Polonia, Ungaria...De nemti nu mai zic, astia fura ani buni calcati in picioare. Japonua la fel - si vorbim de tari batucite zdravan, ocupate (si azi !) de trupe consistente.

      Mereu sunt "stapani" extra/para statali. Si la 1859 erau, si la 1918, la 1945, 1989. Ceea ce a diferit insa, de la o etapa la alta, au fost abilitatile reprezentantilor "tricolori" de a negocia conditii.
      Ca si vasalitatea asta...are diferite preturi si conditii, ca nu-i sclavie.

      Ștergere
    17. Laurentiu, stii de ce celor care te adminstreaza le respecti liberul arbitru? Pentru ca inca nu s au atins direct de agoniseala ta, de dreptul la propietate, la catel, gaina, purcel...si speram cu totii sa nu o faca, insa dupa cum vezi sapa de zor!...deasemenea au diversificat metodele de a te lasa in pielea goala. Nu mai vin la popi sa le goleasca cuferele de pachete de bani cu miros de mucegai.

      Ștergere
    18. citadela stiu ca asta ma asteapta, mai ales ca, de buna voie, nu vreau sa ma vaccinez, nu vreau sa ma cipez, nu am veleitati de lider social, nu am visuri de milionar in euro, etc...
      Lucrez, pe cat imi permite educatia si mintea, sa devin un "spalat pe creier" cu "ideologia" crestin-ortodoxa. Recunosc ca imi e foarte greu, caci primii 18 ani de educatie au fost in spiritul regimului comunist, ateu, dar, pana la proba contrarie, experientele personale ma fac sa cred ca nu mi-e complet imposibil sa nu fiu unul dintre apostati.

      Ștergere
    19. 1) Vremurile "apostaziei" sunt, totusi, departe.
      2) Daca tot de "blindezi" mental cu "armura sacra", n-ar fi rau sa deprinzi si unele abilitati pentru a fenta sistemul. Are la breșe...oho.
      Succes !

      Ștergere
    20. Cassius,ar fi interesant de impartasit info despre brese. Evident nu aici...

      Ștergere
    21. S-or gasi niste căi, acolo.
      Ptr. Inceput recomand mail Proton. Nu-i garantat anti-efractie (nimic nu e), dar ofera un plus de siguranta. Vazut-am ca si @Hayde are, mai nou, Proton - desi acu' vreo luna avea un gmail.
      Intentie...plictiseala...nush ce o fi.

      Ștergere
    22. D-apoi în neuronii d-tale, messere...umor, suspiciune..."nush ce-o fi".
      Adevărul e că am văzut la tine și am devenit curios. M-am uitat, am socotit, și mi-am zis că ar fi mai bun ca gmail.
      Uite, îți recunosc - am avut ceva de invatat si de la tine.
      Cum am preluat și de la colegul @Adam ponturile de editare pe care vi le-a dat ieri.

      Oricum, te pot liniști: eu nu-s vreun expert in drăciile astea. Virtuțile mele s-au format în discipline mai...clasice.

      Paranoia asta...un-te-ntorci, un-te-răsucești...

      Ștergere
    23. Atunci, mai stai pe "langa" mine. Mai inveti una-alta.

      Ștergere
    24. Cinstea si onestitatea este una Cassius, Mercy, alta este sa fi prost de dai in gropi. Sfintii de exemplu au fost foarte descurcareti, incepind cu Hristos care nu s a lasat prins asa intimplator ci cind “era scris” sa se intimple ceea ce da dovada de calm, calcul conform unui plan bine stabilit.
      Ilie a fost altul pe care l recitesc ocazional...ala a fost foarte descurcaret si cu scoala vietii
      David este altul care nu s a lasat prins de panarama de frati su
      Carte cartilor este plina de exemple de tot felul de subterfugii si metode de evitare de a cadea de fraier in plasa nemernicilor...

      Ștergere
    25. Laurentiu,
      Apostat?
      Daca Petru l a tradat pe Iisus, acolo FIIND cu el in acelasi plan temporalo spatial, pe motiv ca ii era frica ca l rupe gloata, sau o primeste zdravan pe cocoasa de la autoritatile care i cautau pe followeri...ce sa mai zic de unii ca noi care trebuie sa ne bazam pe scrierile unor oameni,,,vorba aia!...iar oamenii stii doar ca sunt prin esenta lor mincinosi
      Mintem de stingem Laurentiu, vai de capul nostru, si de multe ori nici nu ne dam seama ca mintim, suntem delusional!
      Cum poti aveam incredere deplina in ceva ce este scris de UN OM.

      Si paradoxul consta in faptul ca Dumnezeu, cel ce asculta dilemele noastre in acest moment, nu face nimic!
      Unde sunt mesajele directe de la EL, sau ma rog cine asculta acolo sus.

      Oare de ce este timid si “ o face” doar prin intermediari??...stiind ca intermediarii sunt de regula cele mai mari canalii mincinoase?
      Poate ma/ ne lamuresti tu....daca tot este subiectul de mai sus plictisitor si limitativ.
      Poate trece Angela pe aici...

      Ștergere
    26. Mda,
      Liniste totala...nu se aude nici musca!

      Ștergere
    27. Stii ce mi-a zis un musulman?Ca ptr ei,orice religie se incheie (in dezvoltare)cu moartea profetului.SI doar ce a zis profetul e bun.Referire evident la mahomed.Si am stat sa ma gandesc la Biblie.Primele Evanghelii scrise la 100 de ani dupa moartea lui Isus.
      Conciliul de la Niceea.
      Un imens lant de traduceri,unde inevitabil se pierd sensuri si cuvinte.
      Si moslimul are dreptate:Quran-ul este netradus,si scris in timpul profetului.
      Indiferent ce scrie n el,sunt infinit mai multe sanse sa fie ce a zis Mohamed....mi-a pus dileme mari...

      Ștergere
    28. Evangheliile,...au fost scrise la 400 Anus Deus, dupa care arabimea care mustacea dupa o religie personala, a lor, au pus o de mamaliga la anul 700 AD, adica la o aruncatura de bat dupa evangheliile noastre care s au dorit a fi impinse si peste ei...in schimb ei au refuzat o, invocind: “ ba p a matii” dupa care s au pus pe scris pe a lor, ca orice baieti destepti pusi pe afaceri evident punindu l pe mahama piua intii iar Iesua ca fiind doar un profet.
      Asemanarile intre cele doua sunt izbitoare

      Ștergere
    29. Prima la 100,dar nu asta conteaza. Altceva am vrut sa zic. Noi,nu stim exact ce a-a intamplat acum 30 de ani. Cu toata tehnica ai comunicarea de acum.
      Care sunt sansele ca la 100 sau ma rog, 400 de ani sa mai stie cineva cu exactitate ce s-a spus/facut??

      Ștergere
  10. Într-un interviu dat unui jurnalist german, preș se lăuda că în tinerețe fura biciclete și avea o satisfacție deosebită pt.că fura de la români și românii spunea el sunt proști și ușor de manipulat. Preș joacă de prea mult timp în filmul ,,hoțul strigă : prindeți hoții" ca să ne mai mire ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai "necunoscutule" care aberezi p'aci cu viermisori morgellons si alte bazaconii: pune, te rog, link-ul sau o trimitere, macar, catre interviul respectiv, sa dovedesti afirmatia pe care ai facut-o.

      Ștergere
    2. Stai sa inceapa alalalt necunoscut,ala din azilul din Texas.....acolo sa vezi aberatii..

      Ștergere
    3. E, hai Mercy, ca toti suntem anonimi si necunoscuti...evident in afara de cei care va stiti de la o bere...

      Ștergere
    4. Suntem anonimi pe naiba...poate pentru noi...

      Ștergere
  11. Bai, fir-ar sa fie, dar de smenarii si hotii din PSD nu am vazut NICIODATA, NIMIC pe acest blog :-). Si sunt atat de multi, si atat de hoti :-)

    Altminteri, da, faci bine ca scrii impotriva coruptiei, asa ca sunt de acord cu "scoaterea la tabla" a prezidentului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda...bizareria asta am remarcat-o și eu.
      Dar...dat fiind că noima presei e să stea cu ochii pe Putere (mai puțin pe opoziție), deocamdată linia editorială e digerabilă.

      N-ar strica insă un plus de echilibru. Ba "Putin e bun", ba "săracul (?!) Dragnea"...să nu irosim "lacrimi" doar într-o direcție.

      Ștergere
    2. @devlin, de ce nu te duci tu pe site-urile B1TV, Digi s.a.m.d. să-ți întâlnești idealul? Acolo se înjură PSD-ul la maxim și nu-și pune nimeni întrebarea cum de javrele corupte din zona comunistă „dă driapta” nu sunt atacate. Și-ți mai dau un argument: PSD-ul nu mai e la putere din 2004.
      @Hayde, eu nu sunt „presă”. Îmi scriu doar opiniile și-atât!

      Ștergere
    3. Zilele astea, și platforme de tip "blog" intră tot la categoria mass-medium.
      Personal, agreez p.d.v off-stream - mai ales de când presa "mare" e corporatizată și prostituată. Dar cred că ați dobândi un plus de valoare (implicit frecventabilitate) dacă ați practica și echidistanța (garanție a obiectivității).
      E o simplă recomandare. Dvs. veți scrie, oricum, doar ceea ce poftiți.

      Ștergere
  12. Am remarcat si eu ca is not allowed sa criticam prea mult nivelul de pregatire si dotare al Mapn....
    Am vreo 10 commenturi neaprobate ...ma rog...nu voi mai atinge subiectul daca e sensibil.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am si eu cel putin 10 com. scrise in 30 de sec. nepublicate unele despre masca vaccin cipare de ex.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)