miercuri, 7 aprilie 2021

Tulburarea Orientului


6
martie 2021, Najaf. Într-un apartament modest situat în apropierea mormântului legendarului imam Ali, a ajuns strălucitoarea delegație a Vaticanului, condusă de Papa Francisc în persoană. Ce oare putea justifica o asemenea „descălecare” într-un spațiu modest, mult prea îndepărtat - atât din punct de vedere al distanței, dar și al standardelor - de Vatican? Numele Al-Sistani nu spune mare lucru marii majorități a celor de pe Bătrânul Continent. Și-atunci, de ce s-a abătut Papa, acest vârf religios al globalismului, tocmai în acea „fundătură”? 

Al-Sistani este, de departe, cea mai respectată figură a șiiților. A dovedit până acum un echilibru deplin, specific marilor lideri spirituali. Nu face politică, dar asta nu înseamnă cu nu iese în fața poporului atunci când situația o reclamă. Luările sale de poziție sunt scurte și acide. În rest își vede de cele sfinte. E un ascet, considerat de poporul său un sfânt în viață. Sentimentul pe care l-am avut privind fotografiile de la eveniment a fost unul similar celui care te cuprinde văzând un șmecher - care-n viața de zi cu zi e un borfaș ordinar - mergând să ceară binecuvântare de la un pustnic rupt de lume despre care-a auzit el că e sfânt. În cazul lui Francisc era vorba tot de o binecuvântare, dar de una care privea mult prea pământescul domeniu al expansiunii globalismului, „religie” pe care acest impostor o slujește cu grație. În fapt, Papa a jucat un rol de lance în lupta dusă de americani pentru ruperea comunității șiite de Iran. Nu am habar ce s-a discutat în întâlnirea de peste patruzeci de minute, însă tonul sec al comunicatelor nu pare a-l fi deturnat pe Al-Sistani de la rutina sa de-o viață. 

La momentul respectiv, vizita Papei fost cumva misterioasă și de neînțeles. Recent a venit și dezlegarea misterului: China a anunțat investiții gigantice în Iran. Tratatul include însă și un asterisc care are o importanță covârșitoare. Pentru a-și proteja investițiile, China va dizloca peste cinci mii de militari în Iran. Spre disperarea americanilor, China are deja zece mii de militari în Djibouti, iar cu cei cinci mii masați în Iran își crește cu 50% prezența în zonă. Mai e ceva, anume locația unde vor staționa militarii chinezi. Surse iraniene  vorbesc despre construcția bazei militare chineze în imediata apropiere a uneia dintre facilitățile cheie ale industriei nucleare iraniene, fapt care ar asigura o protecție suplimentară programului nuclear iranian. 

Aș mai sugera o conexiune: aflat într-o vizită oficială în Balcani, Wei Fenghe, Ministrul Apărării din China a spus că țara sa nu va mai permite repetarea evenimentelor din anii 90, cu trimitere directă atât la bombardarea Serbiei, dar și la bombardarea Ambasadei Chinei. Dacă ați uitat evenimentul vă voi repeta un element pe care l-am spus de multe ori: China nu uită niciodată și, mai mult, are obiceiul de a-și reaminti de evenimentele petrecute în trecut atunci când nimeni nu se mai așteaptă. Eu zic să nu uitați chestia asta! Mai mult, vă voi atrage atenția asupra unui alt element îngrijorător pentru noi: vizita ministrului chinez a cuprins Ungaria, Serbia, Macedonia de Nord și Grecia. E un „cordon” care ne ocolește și care ne va produce probleme în viitor. Din nou, conduși fiind de păpușari, ne poziționăm din ce în ce mai prost. Să revenim însă în teren.

În noiembrie 2019, regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a șocat lumea în momentul în care a anunțat că nu va reînnoi câteva părți din Tratatul de pace cu Israelul pe care tatăl său, Regele Hussein, îl semnase în 1994. Este vorba despre încetarea „închirierii” către Israel a două teritorii strategice: al Baqura și al Ghamr. Povestea e încurcată. Atitudinea Iordaniei vine după ce Trump a forțat mutarea capitalei Israelului la Ierusalim, în condițiile în care controversele legate de Orașul Sfânt sunt departe de a fi rezolvate.

Ca o întâmplare, fostul moștenitor al tronului regal al Iordaniei, prințul Hamzah, mai tânărul frate vitreg al Regelui Abdullah, a pus la cale o lovitură de stat în Iordania. Hamzah a încercat să-i monteze pe liderii tribali împotriva fratelui său. Alegerea lui Hamzah pentru instrumentarea loviturii de stat nu e deloc surprinzătoare. Copil al ultimei soții a Regelui Hussein, americanca Elizabeth Halady(supranumită și Grace Kelly a Orientului), Hamzah era simpatizat de poporul iordanian în special datorită asemănării sale fizice cu fostul rege Hussein. Desigur, la popularitatea aceasta a contribuit și o propagandă subtilă care l-a tot aruncat în față. În 2004, pentru a-și consolida puterea, regele Abdullah și-a numit fiul cel mare succesor oficial al coroanei, înlăturând speranțele micului Hamzah. Din acest punct de vedere, situarea lui Hamzah în fruntea conspirației nu este deloc surprinzătoare. Culmea, criticile pe care acesta le aducea fratelui său țineau de subiectele favorite ale tefeleilor de azi: anticorupție, justiție, progres etc. Vă sună cunoscut?

Doar că mișcarea lui Abdullah a fost una îndelung aplaudată de popor, în timp ce tentativa lui Hamzah i-a redus definitiv orice orice șansă. De partea cealaltă a graniței, în Israel, mișcarea Iordaniei e văzută ca o pierdere de teritorii. „Țara noastră își pierde iar pământul” spun mulți - cu toate că respectivele teritorii fuseseră „pierdute” încă din 1994 - în timp ce liderii religioși vorbesc despre o profeție cunoscută atât de către musulmani, dar și de către evrei. În cazul în care se vor găsi legături cu Israelul în tentativa lui Hamzah, apele se vor tulbura teribil. 

Și, pentru că suntem pe tărâmul loviturilor de stat, e timpul să ajungem în Turcia. Publicarea unei scrisori deschise n-ar trebui să fie un act care să dea mult de gândit. Doar că acolo sistemul intern de protecție s-a declanșat instantaneu. Povestea este cumva veche și ține de ambițiile lui Erdonag de a devia întreg traficul din Bosfor prin „Canalul Istanbul”, construcție pe care „sultanul” o tot plănuiește. Trump l-a ironizat. Biden și oficialii săi l-au avertizat. Erdogan însă nu se lasă, ci continuă activitățile. Motivele sale sunt cât se poate de limpezi: cu un canal nou aparținând 100% Turciei, Convenția de Montreux devine efectiv istorie întrucât Turcia poate controla cum vrea traficul spre Marea Neagră. Astfel, dacă interesele Turciei o cer, transportul care nu se încadrează în termenii Convenției poate fi deviat prin Canalul Istanbul.

Scrisoarea deschisă - semnată de 104 ofițeri de rang înalt - aparent venea să avertizeze asupra pericolului Turciei de a pierde statutul care i-a revenit în urma Convenției de la Montreux. Însă serviciile de securitate ale lui Erdogan vorbesc despre  o a doua tentativă de lovitură de stat în care „scrisoarea” avea rolul de semnal pentru declanșarea „jihadului” împotriva ordinii  constituționale. Astfel, zece amirali în rezervă au fost deja arestați, iar în armată se desfășoară anchete extinse. Întreaga acțiune vizează „deparazitarea” armatei de personalul cu „dublă comandă”. 

Iată pe scurt cum arată poza actuală a Orientului. Cu toate că pare fragmentată vă spun că, în ciuda aparențelor, avem de-a face cu o imagine premergătoare unei coagulări de proporții. Mai mult ca oricând lumea Orientului se împarte în două tabere majore. E fenomenul de care trebuie să ne temem întrucât e prevestirea unor evenimente de proporții. În perioada imediat următoare veți observa intensificări ale problemelor din Arabia Saudită până-n India. Din păcate, urmează să asistăm din nou la desfășurarea unor „vremuri interesante”.

33 de comentarii:

  1. Crezi că coagularea la care te referi va reuși să treacă peste diferendele religioase dintre șiiți și suniți?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diferendele dintre siiti si suniti nu au cum sa dispara. Sunt aceleasi diferende ca si intre crestinii care stiu ca Imparatia Lui Dumnezeu nu este aici, pe pamantul-școală,unde ar trebui sa invatam sa lasam in urma animalul lacom din noi, si crestinii care si-au justificat nevoia de opulență in diverse moduri. Fala prostului care nu are nimic in suflet si simte nevoia sa imbrace haine sclipicioase. Si sa adauge brizbrizuri filozofice unei religii foarte clare, reflectate si in unele proverbe romanesti: culegem atat cat semanam.
      Este aceeasi ruptura facuta de evreii care si-au infuriat profetul atunci cand au facut un vitel din aur la care sa se inchine.
      Liderii spirituali ai siitilor coboara dintr-o linie genetica a ezoteristilor deprinsi mai mult cu lumea Lui Dumnezeu decât cu cele lumesti. Liderii spirituali ai sunitilor au " descalecat" din cativa califi alesi
      " democratic" de gloata manipulata. Califii s-au speriat ca nu vor mai putea justifica bogatia si si-au bagat coada in islamul ascetic.
      Asa au ajuns teroristii sa-si justifice crimele ca fiind Jidad. Ezoteristii islamului denumesc Jihadul ca fiind lupta cu propriul suflet egoist.
      Dar nu asta au facut si cruciatii, justificandu-si crimele ca fiind in numele Lui Iisus?
      Crucea transformata in sabie a adus Vaticanului multe bogății si multa putere si control.
      O istorie plina de minciuni si crime...

      Ștergere
  2. Clara imagine. Ramane de vazut surprizele. Noi romanii, niste hahalere cu ochii numai dupa bani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa zicem ca noi, romanii, visam sa avem ce nu am avut niciodata indeajuns: banii...Banii iti dau totusi o siguranta. Si chiar demnitatea de a nu umbla in haine carpite. Nu ca haina l-ar face pe om, dar uneori avem nevoie sa ne simtim bine si in hainele noastre. Si in casa noastra. Sau sa ne cumparam o carte, o prajitura cu multa frișcă, miam! Si ciocolata?
      Banii reprezinta o resursa cu care poti ajuta energia iubirii sa curga. Ai bani? Ajuti un copil sa isi implineasca un vis, un batran sa se simta mângâiat si iubit, un animal al nimanui sa simta ca are o casa si un stapan. Ai bani mai putini, ajuti in alt mod. Imparti mancarea cu un vecin sau cu maidanezul flamand.
      Inchinatorii la vitei de aur stocheaza banii si impiedica energia lor benefica sa curga.
      Cand saracesti intentionat un popor, ca in cazul nostru, nu doar ca inveti omul sa devina egoist, dar il si determini sa fie umil, cu coloana vertebrala aplecata in fata nimicilor cu bani obtinuti din furat. Alde Cocoș, Udrea, Basescu si multi alti ciocoiași.
      Speram ca parvenitii nostri se vor satura odata de furat! Cat sa mai fure?!
      Dar stiti cum este cu ispitele...Intai isi cumpara o vila, apoi o masina la fel cu a colegului de scaun din parlament. Apoi, sotia nu mai corespunde vilei si masinii si parvenitul ce nu si-a muncit banii ii arunca pe posete, pantofiori, conduri si alte asemenea aparente. Bogatul din furat, pe masura ce se lacomeste, isi saraceste sufletul. De aceea se imbraca saracii la suflet in haine extravagante. Nu au ce sa etaleze...Sunt goi in interior.

      Ștergere
  3. Clara imagine. Ramane de vazut surprizele. Noi romanii, niste hahalere cu ochii numai dupa bani.

    RăspundețiȘtergere
  4. Românii, e dovedit, nu sunt conduși de români de "n" ani!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai exagerati atat! Nu stiu daca a facut cineva o statistica, din curiozitatea de a afla cati dintre parvenitii cu care ne-am procopsit sunt straini si cati sunt romani. La timpuri de razboi, fie el si economic, apar colaborationistii.

      Ștergere
    2. Nu-i nevoie de mari statistici si cercetari... Luand in calcul presedintii Romaniei de dupa 1990 - Iliescu, Constantinescu, Basescu, Johannescu - nu este nevoie decat sa stim cine au fost si unde sunt mormintele parintilor si bunicilor fiecaruia.
      Desigur, dupa aceea s-ar putea extinde "cercetarea" la o lista mult mai lunga a prim-ministrilor, etc.
      Asta insa nu cred ca este relevant atat de mult. Ce conteaza ca suntem condusi de alogeni, sau de tradatori de aceeasi etnie si religie cu noi? Obiectivul (globalistilor) conteaza: tara si poporul acesta trebuie sa dispara. O fi, n-o fi posibil pana la urma... habar n'am. Ideea e ca nu mai sunt prea multe etape pana acolo.

      Ștergere
  5. China este incercuita si va avea probleme sa-si apere granitele. Garantiile date altor state au exact valoare zero. Toate afirmatiile au rolul de a distrage atentia de la problemele interne uriase cu care se confrunta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua :)
    Stiu ça dl Diaconu a scris mult despre subiect, dar am incercat sa fac un résultat...
    (Imi pare rău pentru lungimea textului, dar este un text destul de complet cred, toate linkurile aferente la sfârșitul textului)

    În curând, până în 2030, vom trece de la democrație la un guvern mondial totalitar.

    Trebuie doar să aruncați o privire la Agenda 21 pentru a fi convins. Agenda 21 nu este o așa-numită conspirație. Dimpotrivă, este un document ONU de 300 de pagini semnat de 178 de țări la Summitul desfășurat la Rio în 1992.

    Acest document, accesibil tuturor, este destinat să fie un plan pentru „un parteneriat global pentru dezvoltare durabilă”. Agenda 21 este într-un fel calea de urmat pentru globaliști.

    Permiteți-mi să vă fac un rezumat:

    Iată cele 17 obiective pe care ONU dorește să le atingă până în 2030 :

    1) Statul global pune capăt sărăciei sub toate formele sale peste tot in lume.

    Ce înseamnă in realitate: devenim toți dependenți de guvern. Oamenii nu ar trebui să se poată descurca sau ajuta singuri, de aceea ei vor primi o indemnizație pentru serviciile esențiale „gratuite”, cum ar fi hrana și îngrijirea medicală, și guvernul mondial va numi aceasta „sfârșitul sărăciei”.
    În trecut, încercările de a face acest lucru s-au încheiat în dictatura comunistă și în distribuirea egală a mizeriei.
    Cu excepția faptului că pe vremuri oamenii puteau încerca să scape (riscându-și viața) din URSS sau Cuba, dar odată guvernul mondial instalat, nu vom avea unde fugi.

    2) Eradicarea foametei, obținerea securității alimentare îmbunătățite și promovarea agriculturii regenerabile

    Ce înseamnă: naționalizarea și controlul producției de alimente, limitarea producției de carne care este considerată „nesustenabilă” și introducerea pe scara larga a carnii artificiale a lui Bill Gates.

    3) Asigurarea unei vieți sănătoase și promovarea bunăstarii tuturor, la toate vârstele

    Ce înseamnă: impunerea forțată a tratamentelor medicale, vaccinurilor și planificarea familială (contracepție) obligatorie pentru toată lumea. Scopul este de a reduce populația. Guvernul va prelua controlul asupra sănătății tale. Și dacă ești prea bătrân, cu dizabilități sau bolnav, nu ai nicio calitate a vieții și ai nevoie de prea multe resurse, nu ești „durabil”, atunci eutanasierea nu va fi departe, putem vedea deja începutul aprobarea eutanasieriiin unele țări.

    4) Asigurarea unei educații de calitate, incluzive și echitabile și promovarea tuturor oportunităților de învățare pe tot parcursul vieții

    Ce înseamnă: Îndoctrinați tinerii cât mai curând posibil, cu o versiune răsucită și corectă din punct de vedere politic a istoriei. O educație limitată și nivelată până la nivelul cel mai de jos, pentru a fi echitabili față de cei mai "slabi".
    Scopul este producerea de muncitori ascultători și nu gânditori liberi.

    5) Asigurarea egalității de gen și autonomizarea femeilor și fetelor.

    Ce înseamnă: se va continua distrugerea valorilor tradiționale ale familiei, demonizarea bărbațlor și promovarea agendei LGBT in paralel cu promovarea controlului nașterilor.
    Continuarea agendei de corectitudine politică (marxismul cultural) deja în plină desfășurare.
    Nu este vorba de egalitate, ci pentru a marginaliza și feminiza populația, o societate feminizată este mai puțin probabil să se revolte împotriva opresiunii.
    Femeile in general au fost de partea castigatorului. Multe se vor adapta statului global pt a se proteja de represalii, copii si "barbații" urmându-le.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 6) Asigurarea disponibilității și gestionarea durabilă a surselor de apă pentru toți

      Ce înseamnă: Se preia controlul surselor de apă și a consumului acesteia, necesitând o plata pentru infrastructură. Guvernul a demonstrat deja că apa le aparține prin interzicerea colectării apei de ploaie pe propriul teren (SUA).

      7) Asigurarea accesului la energie accesibilă, fiabilă, durabilă și modernă pentru toți

      Ce înseamnă: Impozitarea și penalizarea celor care folosesc combustibili fosili și resterea pretului pentru cei care folosesc mai multe consumabile de energie (putem vedea deja impactul contoarelor inteligente)

      8) Promovarea unei creșteri economice susținute, incluzive și durabile, eliminarea somajului și munca decentă pentru toți

      Ce înseamnă: eliminați întreprinderile independente mici în favoarea marilor concerne. Forțarea angajatorilor rămași să angajeze cote de muncitori minoritari. Distrugerea economiei de piață liberă și nu se va elibera „permise de munca” celor care nu ascultă de guvern.
      „Fără șomaj” a existat și sub regimul sovietic.

      9) Construirea unei infrastructuri reziliente, promovarea industrializării incluzive, durabile și promovarea inovației

      Ce înseamnă: țările se vor împrumuta de la Banca Mondială, pentru a „investi” în proiecte subvenționate.

      10) Reducerea inegalităților în interiorul țării dar și între țări
      Acestea înseamnă: „Reducerea inegalităților poate fi posibilă numai dacă bogăția este împărțită și se impune egalitatea veniturilor”

      Ce înseamnă: luați bani de la antreprenori și inovatori și redistribuiți-i. Definiția exactă a socialismului. Va fi sfârșitul clasei de mijloc, vor exista doar Elite versus săraci.

      Ștergere
    2. 11) Creearea de orașe incluzive, sigure, rezistente și durabile

      Ce înseamnă: Forțarea oamenilor să se mute în orașe cu densitate mare, păstrate ca vitele în apartamentele guvernamentale. Preia controlul fermelor și altor resurse naturale. Restul vor deveni zone „protejate” unde oamenii nu au voie să meargă.

      12) Asigurarea de modele de producție și consum durabile

      Ce înseamnă: impunerea de impozite punitive asupra oricărui lucru care nu este „durabil” și obligarea oamenilor să trăiască într-o stare de sărăcie energetică. Folosirea de campanii de propagandă și denunț pentru a da vina pe cei care folosesc produse nesustenabile. De asemenea, gestionarea de stat a economiei, ca în dictaturile comuniste. Guvernul este cel care alege ce va fi produs și cum va fi produs, nu piața.

      13) Impunerea de măsuri urgente pentru a combate schimbările climatice și impactul acestora

      Ce înseamnă: stabilirea de cote de consum de energie din ce în ce mai mici și criminalizarea celor care le depășesc. Penalizarea proprietarilor de mașini private pentru a-i forța să ia transportul public, astfel se va limita si controla deplasarea oamenilor, transportul public fiind accesibil cu program si probabil in functie de scorul social/carnet de vaccinare/pasaport verde etc.

      14) Conservarea și utilizarea durabilă a oceanelor, mărilor și resurselor marine pentru o dezvoltare durabilă

      Ce înseamnă: controlarea cu strictețe a pescuitului, creșterea prețurilor și naționalizarea tuturor exploatării resurselor marine, permițând accesul la aceste resurse numai celor favorabili guvernului.

      15) Protejarea, restaurarea și promovarea utilizarii durabile a ecosistemelor terestre, gestionarea durabilă a pădurilor, combaterea deșertificării, stoparea și inversarea degradării terenurilor, stoparea distrugerii biodiversității

      Ștergere
    3. 16) Promovarea societăților pașnice și incluzive pentru dezvoltare durabilă, acces la justiție pentru toți și construirea unor instituții eficiente, responsabile și incluzive la toate nivelurile

      Ce înseamnă: utilizarea imigrației și a minorităților pentru a distruge principiul națiunii (marxismul cultural). Protejarea și promovarea minorităților, penalizarea companiilor care nu se supun cotelor minoritare.

      17) Consolidarea mijloacelor de implementare și revitalizare a parteneriatului global pentru dezvoltare durabilă

      Ce înseamnă: stabilirea de legi, reglementări și tratate care prevalează asupra legilor naționale. Acest lucru permite înființarea unui guvern superior guvernelor naționale. Și guvernul respectiv va fi desigur ONU. Au început deja cu tratatele lor climatice, care încearcă să anuleze guvernele țărilor.

      Ștergere
    4. S'adapter au nouvel ordre mondial (2009)
      https://www.ledevoir.com/economie/253674/15e-conference-de-montreal-le-point-sur-le-nouvel-ordre-mondial
      http://www.mrif.gouv.qc.ca/fr/salle-de-presse/actualites/6666
      Global Biodiversity Assessment
      https://wedocs.unep.org/bitstream/handle/20.500.11822/29355/Global_Bio_Ass.pdf?sequence=1&isAllowed=y

      UNESCO Its Purpose & Philosophy
      https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000068197/PDF/068197engo.pdf

      The Futur Of Local Agenda 21 In The New Millenium
      https://www.unedforum.org/publications/millennium/mill%20paper2.pdf

      Earth Summit Agenda 21
      https://sustainabledevelopment.un.org/content/documents/Agenda21.pdf

      Ștergere
  7. Anul trecut, Forumul Economic Mondial (WEF) a colaborat cu guvernul rus și diverse bănci, pentru a efectua o simulare de atacuri cibernetice, simulare care a vizat sectorul financiar, eveniment care ar deschide calea pentru o „resetare” a economiei.
    Această simulare, supranumită Cyber ​​Polygon, a fost probabil mai mult decât un exercițiu și prezintă similitudini cu simularea pandemiei, eveniment 201 sponsorizat de GEF care a precedat criza COVID-19.


    Miercuri, Forumul Economic Mondial, precum și banca rusă Sberbank și filiala sa de securitate cibernetică BI.ZONE au anunțat că o nouă simulare a unui atac cibernetic global va avea loc în iulie 2021 pentru a-i învăța pe participanți să „ dezvolte ecosisteme sigure ” prin simularea dustrugerii unui lanț de aprovizionare printr-un atac cibernetic similar cu recentul hack SolarWinds care ar „evalua rezistența cibernetică” a participanților la exerciții.

    Simularea recent actualizată, numită Poligonul Cibernetic 2021, avertizează cu îngrijorare că, având în vedere tendințele de digitalizare încurajate pe scară largă de criza COVID-19, „o legătură vulnerabilă este suficientă pentru a doborî întregul sistem, conform unui efect de domino”, adăugând că o „abordare sigură a dezvoltării digitale astăzi va determina viitorul umanității pentru deceniile viitoare”.

    Exercițiul vine la câteva luni după ce GEF, „organizația internațională de cooperare public-privată”, care numără printre membrii săi cea mai bogată elită din lume, și-a anunțat oficial inițiativa pentru o Mare Resetare, care ar implica tranziția. economia celei de-a Patra Revoluții Industriale în care lucrătorii umani devin din ce în ce mai nesemnificativi. Această revoluție, a cărei susținător cel mai mare, fondatorul GEF, Klaus Schwab, a prezentat deja o problemă majoră pentru membrii GEF și organizațiile membre, și anume soarta maselor de oameni lăsați șomeri prin automatizare și creșterea digitizării la locul de muncă.

    Noile sisteme economice bazate pe digitalizare, parteneriate cu sau gestionate de băncile centrale, sunt o parte cheie a Marii Resetări FEM, iar astfel de sisteme ar face parte din răspunsul la controlul maselor devenite recent șomeri. Aceste monopoluri digitale, și nu doar serviciile financiare, le-ar permite celor care le controlează să „întrerupă” fluxul de numerar al unei persoane și să aibă acces la servicii dacă persoana respectivă nu respectă anumite legi, mandate și reglementări.

    GEF a promovat și a creat în mod activ aceste sisteme și a început recent să numească modelul său preferat „ capitalismul părților interesate ”. Deși promovat ca o formă mai „incluzivă” de capitalism, capitalismul părților interesate ar fuziona în esență sectoarele public și privat, creând un sistem care seamănă mult mai mult cu stilul corporativ al fascismului al lui Mussolini decât orice altceva.

    Cu toate acestea, pentru a introduce acest nou sistem radical diferit, actualul sistem corupt trebuie cumva să se prăbușească în întregime, iar înlocuirea acestuia trebuie comercializată cu succes către masă ca fiind cumva mai bună decât predecesorul său. Când cei mai puternici oameni din lume, precum membrii GEF, doresc să facă schimbări radicale, apar în mod convenabil crize - fie că este vorba de război, ciumă sau colaps economic - care permit o „resetare” a sistemului, care este adesea însoțit de un transfer masiv de avere catre "élite"

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă ai fi avut curiozitatea să te uiți pe hartă, ai fi observat că Djibouti se află în Golful Aden. Adică zonă super-strategică. Peste baltă e Yemen. Știi ce e cu Yemen? Dă un ochi pe hartă înainte de a comenta. Iar referitor la Iran, îți garantez eu că mișcările de trupe din Djibouti în Iran e chestie de câteva ore.

      În ceea ce privește anti-americanismul meu e mai mult decât asumat. Întâmplător am rude moarte în lupta contra rușilor pe un rând de cimitir! Iar unul ca tine ar trebui să aibă dreptul să vorbească doar dacă ar avea în familie cel puțin un caz similar. Pot băga mâna în foc că tu faci parte dintr-o familie de limbrici care-au stat cu capul plecat. Așa că ciocu´ mic și marș de-aici!

      Din punctul meu de vedere trebui să-și ia tălpășița de pe-aici. Și până nu-i văd plecați n-o să am liniște. Ne-au vândut ca pe câini și acum noi, ca niște proști, i-am primit iar a „locul faptei”. Să plece! Mi-e scârbă de ei!

      Ștergere
    2. USA e vinovata de distrugerea civilizatiei europene.







      Ștergere
  9. https://antiparenting.ro/savatie-bastovoi-de-la-spalarea-picioarelor-de-catre-hristos-la-sarutarea-picioarelor-de-catre-papa/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ne scrii mult femeie. si prost. ne cacam pe papa. dar si pe mantuitorii tai infecti. spala-te pe tine pe picioare. si mai sterilizeaza-te. pt ca NU VREM sa ne mai nastem din voi. shobolance idioate....

      Ștergere
  10. Interesant articolul dar și comentariile! Domnule Dan Diaconu,la ce se referă profeția pe care o știu și musulmanii și evreii, adică fiii lui Avraam?

    RăspundețiȘtergere
  11. Noi vom cădea din nou la mijloc în geopolitica marilor puteri.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mioritaaaa.....stam in fund si asteptam sa murim. Cel putin asa reiese din comentarii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar din comentariul tău ce reiese?
      (Nu așteptăm să murim. Avem de ales: ori ne supunem legilor marelui reset, ori suportăm consecințele nesupunerii. Tu ce alegi? 🙂)

      Ștergere
  13. Mai exista varianta luptei.Eu in nici un caz nu voi apleca capul ca ciobanul pacii.Voi face tot ce au facut stramosii mei.Voi lupta.
    Nu mi se potriveste Miorita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu ce lupți împotriva fraților tăi care, înarmați fiind, îi protejează pe inamicii tăi?
      Războiul civil nu-i o soluție.

      Ștergere
    2. Provocatorule :)
      Ca sa te ridici la ''inaltimea'' fratilor tai faci asemeni gen. Martis la 23 agust '44,tragi in toti !
      Singurul barbat din tara,Sosoaca este ! Restul, niste bocitoare pe marginea gropii ! Bociti dara.

      Ștergere
    3. Iar tu Mersi ca sa lupti ar trebui sa ai un pseudonim romanesc !!! Neavandu-l inseamna ca bagi in ele : ,
      1 Esti batran
      2 Cum si batranii lupta inseamna ca esti spion, probabil Bucovinean
      Te tolerez si pe matale, prietene !

      Ștergere
    4. Hai ca am ras copios.Sper ca si cei cu ochi albastrii care trag cu ochiul sa ajunga la aceleasi concluzii superbe ca si tine: sunt un mos spion bucovinean.
      Lol!!!!
      :))))
      Multumesc de entertainment

      p.s.
      apreciez ca apreciezi valorile neo-marxiste.Ca de ex toleranta

      Ștergere
  14. Contactează-mă pe mail pt că s-ar putea să am un loc mai bun și cu audiență mai mare pentru articolele tale.

    RăspundețiȘtergere
  15. Inclin sa cred ca spui mai pornache,dar am o dilema: Oare nu puteau sa faca asta (inserarea unor substante toxice) in organismele oamenilor pe cai mai obscure?PRin mancare,prin chemtrails,prin ...nu stiu...whatever...aici imi da mie cu virgula...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)