duminică, 25 aprilie 2021

Retorica strâmbă


P
rostirea în masă a oamenilor a condus la o îngrozitoare deformare a gândirii. Este unul dintre motivele pentru care a fi prost a ajuns deja o virtute. Nimeni nu te mai privește de sus atunci când ești prost. Nici măcar nu mai ai parte de acea privire de compasiune specifică oamenilor înțelepți. Aiurea. Acum toate privirile sunt identice, bovine. Când ești prost n-ai parte decât de priviri colegiale, din același regn ca tine.

De aceea nici nu-i de mirare cum, într-un asemenea deșert intelectual, gândirea strâmbă e regina. Să pornim de la deja veche „lege a măștii”. Ni s-a spus că ne protejează. Ca om pot fi perfect de acord cu postulatul. Probabil că protejează într-o oarecare măsură. În aceste condiții recomandarea purtării măștii poate fi considerată un gest cât se poate de normal. Dar de ce trebuie să mă obligi? Înțelegeți diferența? A recomanda e normal, a obliga e bicisnic.

Imediat după ce oamenii rezonabili au ridicat problema, au intervenit „intelectualii” măștii cu explicațiile docte: „Trebuie să porți masca pentru a-i proteja pe ceilalți!”. Păi de când mi-a apărut în „fișa postului” îndatorirea asta? Dacă cineva vrea să fie protejat, se protejează singur, altfel se instituie tirania. Știți, e ca-n vechiul banc în are tâlcul era „de ce să ajuți bătrânica să treacă strada dacă ea nu vrea s-o treacă?”. Am repetat de atâtea ori chestiunea asta încât tind să devin stereotip. Culmea, în ciuda faptului că avem de-a face cu o logică banală, se găsesc destui tâmpiți care s-o conteste. Și, culmea, cei mai mari tâmpiți care-mi dau replici absolut absurde provin din mediul juridic. Vă dați seama ce carte au făcut ăștia? Mă rog, rechizitoriile DNA ale uncheșeilor sunt cât se poate de relevante în problema asta.

Era cât se poate de logic ca „problema măștii” să se extindă asupra problemei vaccinării. N-am absolut nimic cu cei care se hotărăsc să se vaccineze. La fel cum n-am absolut nimic cu cei care nu vor să se vaccineze. Avem de-a face cu o procedură medicală pe care alegi dacă ți-o faci sau nu pe baza informațiilor pe care le ai și  propriei conștiințe. Ca să înțelegeți cât de stupid e subiectul, vă voi întreba dacă ați văzut până acum pe cineva care să vă întrebe dacă v-ați făcut detartrarea? Sau care s-a pozat pe facebook rânjindu-și dinții proaspăt detartrați și amenințându-i pe cei care nu s-ar supune respectivei proceduri?

Într-adevăr, vaccinul e o chestie ceva mai complicată, dar, în același timp, e și o procedură mai intimă. Nu mi se pare ceva cu care să te mândrești. Iar exhibiționismul celor care se vaccinează în public e ceva care mie îmi provoacă o intensă scârbă. Asta arată limpede cât de mult s-a tembelizat societatea. Nu știu, poate sunt eu de modă veche, dar toată nebunia asta mi se pare fără limită.

Chestia interesantă e că „retorica măștii” revine în forță. Cei care s-au vaccinat, dincolo de eroismul pe care-l afișează cu superioritate, au trecut la lupta fățișă cu cei care nu vor să se vaccineze. Lucru absolut absurd. Întreaga propagandă farma spune că te vaccinezi ca să nu mai faci boala sau că, dac-o faci, faci o formă atât de ușoară încât ești practic asimptomatic. Din nou însă revine în prim-plan nebunia: trebuie să te vaccinezi ca să-i protejezi pe ceilalți! Păi pe cine să protejez, nătărăule? Dacă eu mă simt confortabil așa neprotejat și tu te-ai protejat, pe cine altcineva să mai protejez?

Sună stupid întreaga încercare de a demonstra firescul, dar mai e ceva. Unul care mi-a plecat din firmă mi-a reproșat la plecare că se simte amenințat de faptul că eu nu oblig salariații să se vaccineze. L-am întrebat dacă s-a vaccinat și mi-a răspuns afirmativ. „Atunci, i-am spus eu, ce te mai interesează dacă ceilalți sunt sau nu vaccinați? Doar tu te-ai protejat!”. Răspunsul său, cu toate că a fost halucinant, mi-a confirmat bănuiala: „Păi dacă eu mi-am pus sănătatea și viața în pericol ca să mă vaccinez, ăștialalți de ce să nu și-o pună? Dacă mâine se descoperă că vaccinul provoacă o boală gravă, de ce să suferim doar noi ăștia care ne-am sacrificat?”. Observați cum iese prostia pură la suprafață? Desigur, discuția s-a mai învârtit în jurul aceluiași subiect, dar am scurtat-o întrucât prostovanul nici măcar nu-și dădea seama de penibilul situației: de fiecare dată intra în aceeași capcană din care rezulta că s-a vaccinat de prost. Dar o dădea pe eroism. Desigur, e ultimul refugiu al prostului.

125 de comentarii:

  1. Suntem broaste puse la fiert.
    Unii se bucura ca apa e calda si placuta.
    Altii striga de spaima si vor sa iasa din cazanul pus pe foc, stiind ca daca raman acolo, vor muri.
    Se pare ca singura solutie este ca toate broastele sa se uneasca si intr-un mare efort, sa rastoarne cazanul, eliberand astfel pe toata lumea.
    De ce unele persoane nu vad pericolul? Ce anume ne diferentiaza?
    ...unii spun ca exista 2 rase, adamicii, care au scanteia divina in ei si ceilalti... Mi se pare f new age teoria asta.... Cunosc persoane care nu cred in Dumnezeu si totusi au gandirea limpede
    Nu cred că trebuie să mergem atât de departe cu explicațiile.
    Prostirea în masă a oamenilor a fost făcută cu ajutorul educației. Creierele sunt nivelate in școli, dar și cu ajutorul mass mediei, rețelelor sociale etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei cu versete memorate,SUNT gata oricand, exact la fel ca și cei cu slogane memorate etc
      Important este sa avem "neuronul neinrobit de doctrina"

      Ștergere
    2. @unknown1
      pornache, iar ai aparut?! Chiar daca ti-ai schimbat numele,duhoarea prostiei tale este inconfundabila si continua sa iti distruga bietul neuron.

      Ștergere
  2. Da, tot raul spre bine. Asa se va alege graul de neghina. Ne vom "distanta" de ei, si totul va merge spre enclavizarea societatii. Nu vom mai fi obligati sa traim alaturi de ei! Ne vom "exclude" din societatea lor. Nu se vor trezi niciodată si chiar mai mult, vor deveni extrem de agresivi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Catalin.
      Ce faci cand vor veni peste tine?

      Ștergere
    2. F.posibil si probabil sa sara turbatii la gatul nostru la un mom.dat dar atunci nu va mai fi lege,ordine ci care pe care in consecinta macete,aghiasma, tarusi pt. ca vorba lui Budeanca , ca mi place de ea sau nu astia turbati sau nu sant doar niste fatalai.

      Ștergere
    3. Si mi e mi place Budeanca. Nu stiu de unde le scoate :))

      Ștergere
  3. Eu nu spun decât vechea vorbă " dacă prostia ar durea , multă lume ar țipa " în rest totul e poveste . Ori cum e greu pentru mulți să gândească singuri să își pună întrebări și să și răspundă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mergeti in clinicile Regina Maria. Toatd tutele de acolo poarta mandre in piept un ecuson pe care scrie ,,Si eu m-am vaccinat,,.
    Am intrebat doua si am primit doua raspunsuri: prima a zis ca e obligatorie purtarea. A doua mi-a zis ca poarta aia pentru ca....s-a vaccinat....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate suna melodramatic,dar m-am simtit jignit. Parca te persifleaza,isi afiseaza cumva apartenenta la zeul vaccin...puii mei...

      Ștergere
    2. si pe mine ma intreba careva de ce nu ma vaccinez si i-am raspuns ca am sistem imunitar. A dat din umeri.

      Ștergere
    3. @Marian
      Răspuns de nota 10!

      Ștergere
  5. Prostia este un derivat al lipsei de educație. Peste 80%, din cei întâlniți de mine, nu au fost într-o sală de operă sau teatru, nu știu ce este muzica clasică, geografie sau istoria țării. Asta o constat la cei de până în 40 de ani. Acum sunt în UK și sunt consternat. Locuitorii de pe strada Kipling habar nu au cine e ăsta, nu au văzut desenele animate "Cartea junglei" iar despre istorie chiar nu au habar. A murit Filip și nimeni nu a știut să-mi spună de ce un rege când se căsătorește, soția devine regină, iar în uk, când regina când se căsătorește, soțul rămâne prinț și nu rege. Incultura și implicit prostia guvernează întreaga planetă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Initial mi am zis ca trebuie sa fie o chestiune telepatica, articolul parca ar fi transcrierea gandurilor si vorbelor mele.
    Dar mi am dat seama ca nu tine de paranormal, ci de logica si bun simt. Daca ai logica si bun simt nu poti gandi altfel decat in termenii acedtia.
    Am incercat si eu sa le explic unora cum functioneaza sistemul imunitar si alte chestiuni medicale pe care cred ca le am inteles ca principiu, desi nu sunt medic, dar am un interes dintotdeauna pentru domeniu, dar ii observ cum li se goleste privirea cand deja spusele mele in materie contrazic grav ideile lor blocate in absurd. Unii nu vor sa asculte, altii sunt prea limitati sa o faca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si te intreaba pe tine daca nu cumva ai putea sa te inseli. Dar daca le intorci intrebarea: ABIS

      Ștergere
  7. mai tare decat masca, ma sperie destul de mult noul concept la banilor cu data de expirare, pentru a încuraja utilizatorii să ii cheltuiască rapid, pentru momentele de necesitate în care economia are nevoie de un boost rapid.

    Adica, pe scurt bogatii nu vor mai fi bogati, banii lor expira daca nu ii cheltuie pe toti sau o parte semnificativa si in mod arbitrar obligatorie.
    Parca sunt astfel de obligatii aparute ici-colo de genul daca nu faceti o gradinita in zona, toti sa puneti bani, nu eliberam in acea zona autorizatii de case. De la astfel de conditionari, ne putem trezi cu un prim-ministru care sa oblige cateva cheltuieli obligatorii a firmelor sau banii respectivi expira si se retrag de pe piata monetara.
    Eram adeptul unor impozite pentru bogati, dar se pare ca nu au functionat indiferent cate incercari au fost facute. Acum ca banii care expira poate fi un mijloc de control al bogatilor si a firmelor cu bani, nu mai exista ceva ce nu pot realiza. Nici chiar bogatii nu se vor mai pot opune, deoarece autoritatea financiara iti va aproba cheltuielile. Daca nu le faci, banii expira. Simplu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Impizitul diferentiat nu e o idee, teoretic, rea. E socialism, nu comunism, iar partial are legitimitate.
      Pentru aplicare trebuie insa mult discernamant si multa matematica (valeu !).
      Amintiti-va era Nastase, 2000-2004. Atunci era asa ceva, iar cei ce aveau venit mai mic (majoritatea) erau incantati. Totusi, cand au mai venit mariri de leafa, multi au remarcat (cu tristete) ca prin marire (mica) trecusera "pragul", iar impozitul le lua mai mult decat castigasera.
      Se ajunsese ca multi isi doreau sa NU le creasca leafa...tare, nu ?

      Ștergere
  8. Așa e, orizontul banilor virtuali e mai îngrijorător ca masca.
    Nu cred totuși că e o problemă iminentă, existând destui factori care vor mai întârzia (ori prelungi) tranziția.
    Din clipa în care moneda va deveni exclusiv virtuală, fentările vor fi , la rândul lor, exclusiv prin intermediul IT.

    Cumva ca în Johny Mnemonic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa planuiam si eu. Nu este cazul, totusi. Nu au mers pana acolo, cum nu au fortat nici cu cardurile, nici cu buletin biometric, nici cu legile Big Brother.
      Vor astepta, pentru control total, generatia urmatoare. Atunci nu va exista masa critica de opozanti, generatia "Bum Shaka Laka" va fi chiar incantata.

      Ștergere
    2. Nu se forțează, tocmai pentru că "stăpânii" și-au însușit lecțiile revoltelor, răscoalelor sau revoluțiilor anterioare (cum putem citi și în "Minunata Lume Nouă" a lui Huxley).
      Cizma pe grumaz, brutală și dureroasă, are defectul că, în sfârșit, scoate din anestezie masele. Până și cei mai stupizi pricep, intr-un final, problema, apoi, treptat, până și cei mai lași protestează - chiar dacă o fac șoptit, sub pernă.
      Drept urmare, lipsiți de "supapă", oamenii "dau în clocot" - așa născându-se mișcări de eliberare, crescătoare pe principiul "bulgăre de zăpadă".

      Deci se merge pe "prosteală". "Să ne fie bine", "să salvăm vieți" sau alte lozinci cu priză morală.
      Aici se dă lupta, nu cu jandarmi sau pușcării.

      Ștergere
    3. Rentabilizări vor fi, garantat. Cât (încă) nu există guvern global unic, statele vor rămâne într-o competiție (sănătoasă). Nimeni nu-și va periclita potențialul de dragul unor idei năstrușnice.
      Singura entitate care legiferează imbecilități e UE. Dar asta fiindcă UE e un experiment făcut pe INVINȘII WW2, ce n-au prea avut de ales.
      Dovada ? Unicul càștigător ce mai era pe aici (UK) a șters-o...englezește, văzând cât crește aberația.
      Și v-aș ruga să nu-mi menționați Franța, că ăia s-au eliberat de Adolf doar prin mila americanilor.

      Ștergere
    4. Glumesti, desigur.
      Daca a ajuns Europa, mama filosofiei si a tuturor curentelor de gandire sa importe practici coreene...e vai kxxx nostru.
      N-a venit Ceausescu in anii '70 cu "intelepciuni" de acolo, incat ajunsesem si noi sa dantuim pe stadioane cu mutra lui ?

      Dar, cum am zis...glumeai.

      Ștergere
  9. Deocamdată acel „Unul” la care faceți referire, este minoritar, dar în mod trist, dezvăluie o mentalitate toxică. Nici nu doresc să mă gândesc ce se va întâmpla când minoritarul va ajunge la 50% sau mai rău, la 70%!

    RăspundețiȘtergere
  10. Îmi place maxim articolul. Subiectul rămâne la ordinea zilei.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mă surprinde faptul că oamenii par mai îngrijorați de retragerea banilor cash din circulație decât de faptul că purtarea obligatorie a măștii le pune în pericol sănătatea. Nu vor mai exista bogați! Știu că unii sar ca arși când aud de Dumnezeu și de Biblie, totuși am să spun că bine zicea Isus : ,, Mai ușor va întra funia ( camila= funie) în urechile acului decât bogații în Împărăția lui Dumnezeu!" Pentru cei care se cred cu steaua înțelepciunii în frunte : dacă nu credeți că există un Pământ Nou ( pentru că, considerați Biblia o carte perimată), dacă nu credeți în Împărăția lui Dumnezeu, în care sunt chemate toate națiunile și peste care va guverna Isus Hristos - fiul lui Dumnezeu, în ce credeți? În covidul dracului? Nu vedeți cum sub numele CORONA, puterea politică și religioasă ( FIARA) își bate joc de 8 miliarde de suflete? Nu v-ați săturat să auziți la icoana vorbitoare a fiarei ( televizorul) raportările false de ,,infectaticu covid"? De ce nu ieșim toți să cerem : demisia președintelui și demisia guvernului covidiot? Când nimeni nu se mai supune, asupritorul nu mai are putere. Noi le dăm putere prin lașitatea noastră.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inventariem problemele, prioritizarea poate fi schimbată după dinamici de moment.
      Ultima ta aserțiune e foarte adevărată, chiar un truism. Există insă niște legități sociologice de "urnire" a maselor, nu le poți dinamiza așa, cu simple îndemnuri.
      Rețin însă entuziasmul tău combativ.

      Ștergere
    2. Mai bine retoric decat mut.
      Daca e penurie de fapte, macar vorbe sa fie. Cand vor dispare si astea...abia atunci va fi jale.

      Ștergere
    3. Gândurile sunt motorul vorbelor, apoi acestea motorul faptelor.
      So...keep on talking, baby !
      (numai să nu ne împiedicăm în retorică sterilă, gen Cațavencu)

      Ștergere
    4. Elitele intradevar nu si mai vor avea locul in lumea noua, ele fiind parte intrinseca a lumii vechi, predatoriale. Pilda bogatului data de Hristos este cea mai alocventa din cite am auzit si se aplica manusa lumii care i in pregatire la davos. Din ce le pregatesc davosienii se intelege ca vor fi eliminati intr un fel sau altul. Oricum mai este pina atunci

      Ștergere
    5. Deocamdata doar se joaca cu ideea, o plimba pentru culegerea masiva de date adaugate celor existente din deceniile precedente din Europe de est si coreea, china...inca suntem mult prea multi pentru o schimbare substantiala.

      Ștergere
    6. Cum să nu fie elite în lumea "nouă" ? Doar nu s-au muncit șmecherii degeaba ! Doar că noi elite poftesc a lua sceptrul...
      Mai e până atunci, dar o viziune de termen lung e bine să fie pragmatică. Dacă acum se dă o bătălie pentru putere, e bine să se caute liante de negociere cu cei ce par a fi...câștigătorii.
      Dar...mai vedem. Deocamdată lucrurile sunt foarte cețoase.

      Ștergere
    7. Oare cum vor implementa acest deziderat cind vine vorba de superbogati, (deoarece pe cei mici ii va rezolva valul.)
      Nu veti poseda nimic si veti fi fericiti:

      Port des aceasta discutie referitoare la viitorul existential al elitelor superbogate insa asa este, cu multe necunoscute de ambele parti ale baricadei.

      Asteptam aici un articol referitor la aceste dileme majore.

      Ștergere
    8. @ citadela

      Nu-ti face probleme din cauza superbogatilor. Ei vor avea de castigat la fel cum au avut si din criza actuala.

      Problema este a bogatilor si a celor de sub ei. Aceia sunt de sacrificiu. Unii dintre ei nu o stiu. Se amagesc nestiind ca stapanul lor este viclean si nu-si protejeaza slugile.

      Ștergere
    9. @ Adam, eu propun ceva concret și ușor de realizat, ceva care poate produce efecte rapid : să ne adunăm cu mic cu mare pe stadioanele din orașe, fără măști și să afișăm niște pancarte uriașe : CEREM DEMISIA PREȘEDINTELUI. CEREM DEMISIA GUVERNULUI! Un guvern format din ,,revoluționari" poate pregăti alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate. Lideri există, îi cunoaștem de la proteste. Poate că președintele și-ar da demisia de onoare și ne-ar scuti de cheltuielile unui referendum. Ați văzut că protestele tinerilor din țară nu au avut efect. Putem face asta dacă vrem să trăim normal fie și numai 7 ani apocaliptici. Să trăim liberi, fără teste, fără măști, fără vaccinuri, fără medici criminali. Cine se teme de viață este liber să se izoleze.

      Ștergere
  12. @ Unknown, Vatican în sus și Vatican în jos! Papa a declarat public, la inceputul plandemoniei că ,,vaccinul trebuie să fie obligatoriu." El știe că a doua venire a lui Hristos înseamnă sfârșitul religiilor. Pe lângă celule de fetuși avortați, vaccinurile conțin celule de cimpanzei bolnavi și alte drăcovenii de care un om zdravăn la minte și sănătos la trup nu are nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Unknown, este foarte interesant articolul dvs despre PRIONII fabricați în laboratoare militare și introduși în vaccinul FIZER în scopul exterminării vaccinaților! Nu ne mai pupam cu vaccinații, nu mai avem relații intime cu ei și urmărim cum evoluează psihic băsescu care se lăuda că s-a injectat cu Fizer. Acum înțeleg de ce au implicat armata în vaccinare. Despre nurci știu că sunt animale foarte curate. Nu poți crește nurci dacă nu ai o sursă de apă lângă ele, pt.că se hrănesc numai cu legume pe care și le spală singure. Interesant cum pot avea nurcile un agent patogen atât de periculos! Cred mai degrabă că s-au făcut experimente militare în laborator pe nurci. Întâi le-au infectat cu produsul fabricat apoi le-au omorât ca să nu răspândească prionii. Vaccinurile repetate rămân arma pentru crima perfectă împotriva omenirii !

    RăspundețiȘtergere
  14. Vedeți cum se împlinește cuvântul lui Dumnezeu din Biblie? ,, Nimic din ce este ascuns ( secret) nu va rămâne nedescoperit." Iată că lumea a aflat și despre PRIONII din vaccinuri care distrug creierul și se înțelege, tot sistemul nervos. De aceea vaccinații tremură și nu se pot ține pe picioare!

    RăspundețiȘtergere
  15. 10 cu * pentru postare! Blogul lui Dan Diaconu adună minți luminate. Nu pleacă nimeni cu mintea goală de pe acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  16. https://youtu.be/w_BtQ_-wXvU niste olandezi pare-se ar fi marit la microscop performant (2000/ori) vaccinu ala smecher si nu prea stiu ce vad acolo , dar ca pare-se vad ceva ce n-ar trebui sa fie acolo. PS: am intuit si io demult ca la unii istrerici cu vaccinu asta e mecanismu de-i isterizeaza , teama ca din cauza vaccinului mai tarziu s-ar putea sa aiba probleme si vor sa fie toti in oala cu ei .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte interesant. Ma mir ca nu au aparut in atatea luni mai multe filmari de genul acesta. Totusi in fiecare tara care se respecta sunt cateva microscoape electronice care pot mari de 2000 ori.

      Ștergere
  17. Da, a crescut și calitatea opiniilor, nu doar cantitatea.
    Este loc și de mai bine, totuși. Problema care persistă e lipsa de convergență. Ades se intră în contre inutile, după sistemul de valori a fiecăruia.
    N-ar strica focalizarea pe numitorul comun. Zilele astea este vorba de libertate, nu de religie, orgolii, orientare politică, ruși, chinezi sau mai știu eu ce alte p.d.v.diferite.
    Asaltul asupra libertății afectează pe toată lumea. Și pe creștinul practicant ce nu mai poate asista la o slujbă, și pe ateul ce își urmărește un hobby oarecare, și pe "stângist", și pe...vegan, pe oricine.
    Culmea rușinii e că aceste aberații nocive sunt aplicate tocmai de...liberali (linie politică ce-și are rațiunea tocmai în libertate, ca valoare fundamentală).

    Deci, mai multă convergență ar aduce mai multă eficiență. Altfel, opiniile bune nu vor putea avea efecte de convingere sau practică.

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule @D...ești un tip profund.
      Dumneata nu te oprești, urmărind lanțul de cauzalități. Corect, smulgând văl după văl, ajungi să te îndoiești de orice aspect existențial. Iar ieșirea ultimativă din "matricea lu' Truman" ar fi părăsirea corporalității...ca apoi să descoperi alte ierarhii în suprasensibil...iar de vrei vrea să scapi și de alea, mi-e că îl ajungi din urmă pe Luci (vb.lui @Cassius).
      Să ne oprim totuși la problemele zilei. În rest...hm, chiar și unul ca Napoleon, tot și-a avut rolul de jucat în angrenaj.

      Dar, repet: imi place puterea dumitale de pătrundere.

      Ștergere
    2. Mersi Domnule @Haydé
      Întrebarea mea e f serioasa: cum ieșim?
      Luci fiind "luminătorul"?
      Nu mersi
      Sunt perfect conștient că o astfel de întrebare nu&și poate găsi răspunsul aici...
      Dar...
      Importantă este întrebarea și mai ales căutarea răspunsului
      N-ai idee de când caut....

      Ștergere
    3. Cred ca aspiratiile colegului @D sunt nitel mai adânci decat ce zici tu, @Adam

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    5. Logic, inainte de a "iesi" de undeva, intrebarea ar fi "unde vrei sa mergi". Altfel, e ca si cum iesi din casa doar ca sa ai de unde te intoarce.
      Iar daca e "ce vrei"...presimt ca iar vine fiecare cu "vruta" lui.
      Hai mai intai sa vedem cum se poate iesi din porcariile astea, imediate. Apoi bagam si Star Trek..."where no one has gone before".

      Ștergere
    6. Cassius, sunt de parere ca acum e timpul sa mergem acolo unde nimeni n-a fost.
      Sau....ramanem la eterna intrebare....pavlanul sau dracnea? Uite ca iese dragnea din inchisoare! Ura! Suntem salvati?
      Cine-i salvatorul? Ce culoare politica trebuie sa aiba?
      Scuze, dar cu riscul de a fi inteles gresit, sa ramanem la actuala paradigma este catastrofic pt noi, dar mai ales pt generatiilor viitoare.
      F posibil'sa ma insel

      Ștergere
    7. Nu te inseli. Cu asemenea dileme ma framant si eu, ba chiar si alti 2-3 pe aici.
      Ideile tale sunt binevenite. Avem insa probleme de coerenta, caci...cate bordeie, atatea paradigme.

      Ștergere
    8. Adam o 🌹
      Filmul e Truman Show
      Ruleaza acum la nivel mondial
      Da, unii au iesit mental din piesa de teatru si se uita neputnciosi la actorii si figurantii din jur.

      Ștergere
    9. William Shakespeare: “Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii-s actorii”

      Știa el ceva când ne-a spus că viața este o piesă de teatru în care fiecare are propriul său rol de jucat.

      Cuvântul teatru provine din greacă, theatron „locul unde se uită / te uiți” (a uita-îți pierzi timpul și deci memoria. Timpul pierdut provoacă pierderea memoriei).

      Actorii au fost desemnați prin termenul grec hypocrit, însemnând în greacă, actor, persoana care interpretează, care joacă, care se preface.

      Un actor este un ipocrit care refuză să privească realitatea în față

      Ștergere
    10. @Cassius
      Ma bucur sa aflu ca snt multi care-si pun ntrebari. Bun lucru!
      Cauta informatii despre Red Team pe site-ul min apararii fr. Ai sa afli ca scenariile sunt scrise si puse in scena de oameni "ca si noi"

      Ștergere
    11. Adam, f buna deea cu pliantele!
      Dar
      Net-ul e PLIN de informatii!
      Tot ceea ce ieri era considerat "conspiratie" azi e realitate. Si ce daca?
      Am impresia ca pana nu apare Esca "pe sticla" de la protv sa le spuna oamenilor cu subiect si predicat ce sa creada, in ce sa creada, ce sa faca, ce sa gandeasca.... nu prea avem sanse sa iesim dn probleme

      Ștergere
    12. Bine, dle @Adam.
      Uite, pentru că imi place elanul dumitale, o idee concretă:
      Manifeste.
      Inainte de a râde, crezând că mă văd...Pistruiatul, specific că pe manifeste ar fi trimitere clară la un site, platforma, unde oamenii sa vada clar un set de info. necesare. Ca altfel, Netul e imens, cine sa stie unde sa caute ceva anume ?
      E o combinare a ceea ce Toffler ar numi primul val + al treilea val.

      Intr-o zi vântoasă, de pe un bloc turn...
      (mai bine, oricum, decât să-ți rupi degetele in 1000 de uși ca pocăiții)

      Ștergere
    13. Lumea din Truman show reprezinta o finalitate a unei utopii. Noi aici suntem martorii unei tranzitii catre acel ceva fara precedent in istoria documentata.

      Ștergere
    14. Păi, la vremea lor, toate evenimentele majore au fost...fără precedent.
      Electricitatea, motorul cu aburi, război mondial, comunism, bombă atomică...toate au dat șocuri disruptive.
      Ăsta e șoc de tip nou, evident (fac și pleonasm...că de aia șocul...șochează). Secolul XXI, alte vremuri, alte idei.

      Ștergere
    15. Citadela
      Exact! Ce se întâmplă acum este fara precedent in istoria documentata.
      De asta trebuie sa mergem acolo unde nimeni n-a fost și primul pas este sa ne punem întrebări... sperând că vom găsi răspunsuri

      Ștergere
    16. Nu Hayde, mă scuzi că te contrazic. A mai fost lockdown mondial? Scoaterea banilor din circulație? 168+++ de genuri? Bebei OGM? Educație sexuală la 6 ani? Transgenderism la 4 ani? Distrugerea agriculturii, a industriei, a Tot ? Guvern mondial? Distrugerea identității personale, naționale? Există vreun aspect al vieții noastre care sa nu fi fost atins, murdărit, terfelit, distrus chiar?

      Ștergere
    17. Hayde, corect, obiectele enumerate de tine erau fara precedent, razboiul in schimb nu, poporul se putea raporta la vechile conflicte.
      Societatile care s au succedat la fel, au imprumutat si s au bazat pe principii vechi doar usor imbunatatite
      Feudalismul ca un upgrade la sclavagism, samd...succesiuni de upgrade insa toate avind la baza intr un mod absolut de neschimbat si BETON:

      Dihotomia BOGATI vs SARACI

      Acum insa se doreste ceva fara precedent. Mutarea noastra a tuturor intr o noua etapa a dezvoltarii umanitatii pentru care in mod obligatoriu se cere un inceput cu o populatie redusa:

      Epoca rationala

      Epoca care nu mai accepta aceasta DUALITATE perpetua care a supravietuit ituturor societatilor.

      Problema este ca ei sunt de neoprit. Resursele DEJA ramin in pamint pentru utilizari rationale ulterioare

      Rationalul desi este un cuvint uzual, NU este folosit corect. Nu are cum sa fie folosit in aceasta conjunctura societala si sistemica in care ne aflam.

      Hristos a fost singurul care l a rostit corect in cadrul sistemului SAU de valori...insa vedeti “ how that turned out for Him”... adica cum a sfirsit...

      Ștergere
    18. Nu ne contrazicem. Tocmai asta cred si eu.
      Dar recitește exact ce am mai scris. Au mai fost șocuri, dar fiecare șoc e nou in felul lui - de regulă depășind pe anterioarele.
      Și lagărele au fost ceva oribil de nou. Și Hiroshima, toate.
      Păi, de-ar mai fi fost și înainte, nu mai era...șoc, nu?

      Ștergere
    19. Hmm-hmmmm.
      @Monsieur @Hayde...ideea asta a ta, cu manifeste...nu e rea deloc. O s-o includ in proiecțiile mele despre leaderless resistance. Pare ceva ce ar putea face oricine, de unul singur. Fara sef, fara sa dea cuiva vreun raport.
      Imi place. Sper sa nu ceri...drept de autor ?

      Ștergere
    20. Tout est gratuit pour La Cause, mon ami.

      Ștergere
    21. @Adam, ideea poatw fi rafinata, desigur. Dar ce Politie sa te ia ? N-auzisi ? O zi vantoasa, de pe un bloc turn. Parca si vad cașchetele alergand bezmetice sa culeaga fluturasi plutitori. Ar fi taman ca in Pistruiatul, haaha !

      Ștergere
    22. Opozitia se poate manifesta sub diferse forme. Poti sa spuiintr-o mie de feluri ca nu esti de acord cu ceva. De la purtatul banal al unui tricou cu mesajul potrivit pana la batjocorirea prin exagerare a unei cerinte (am auzit de unul care avea masti peste tot - coate, genunchi si, mai ales zicea el, la creierul mic pt ca daca ajunge virusul acolo ...) pana la alte actiuni din zona activismului dar fara sa intri sub interdictia unei legi.

      Toate bune si frumoase. Daca se vor face lucrurile acestea Revolutia se va declansa mai repede iar daca nu, se mai impinge calendarul cu cateva luni. De pocnit va pocni. Este in Plan. Si razboiul tot acolo. Cine crede ca se poate scapa cu o tranzitie lina da dovada de lipsa de maturitate si realism. Valul este urias iar scenariul este de "tabula rasa". Nu uitati ca cei responsabili de implementare (retineti responsabili iar nu conducatori) au deviza "prin haos la ordine".

      Personal prefer cateva luni in care sa te mai pregatesti putin pt ceea ce urmeaza.

      Ștergere
    23. Angela, esti o femeie f desteapta, si iarta ma daca poti ca te am suparat cu nemultumirile mele...promit ca nu mai fac :)... insa referitor la ce ai scris mai sus, si deasemenea si mai sus, observ o tendinta in general la femei de a grabi evenimentele. Nu cred ca trebuie dat putere acestor actiuni printr o continua repetitie ci mai degraba trebuie sa repetam ca NU VOR PUTEA sa faca shit, nimic din ce si au propus...da i in masa pe toti cu planurile lor iar noi sa ne tinem si sa incurajam de piata de trotuar departe de digitalizarea distructiva.

      Ștergere
    24. Noua paradigma are ca baza gindirea rationala, ceva fara precedent in comportamentul uman.
      Gindirea rationala nu poate accepta un sistem paralel de circulare a bogatiilor exclusiv intre ei, nu este logic si nu serveste intereselor noii lumi si a noului cer.
      Sau cum zic aliatii “ It defeats the purpose”

      Ștergere
    25. Treaba cu “vom trai pe insule paradis pe shestache si i vom fenta pe toti tinindu ne cu dintii de lumea veche de tip exploatare” visul superbogatilor nu are cum sa continue din motive de scurtcircuitari in AI.

      Ștergere
    26. @ citadela

      Nu stiu cu ce m-ai suparat. Sincer :) Am vazut si trecut prin atat de multe si sunt atat de "tabacita" incat nu simt intepaturile sau micile rautati. Iau lumea asa cum este iar netinerea de minte a raului este o virtute pe care ma straduiesc s-o cultiv pe cat pot. Din pacate sunt la genunchiul broastei (sunt constienta ca daca-mi serveste cineva una zdravana ma voi mania si-l voi tine minte ...).

      Cat priveste pesimismul ... ai dreptate ... in general. In particular insa este vorba de o experienta indelungata pe care nu o pot detalia aici. Cred ca este mai bine ca oamenii sa inteleaga ce-i asteapta si sa se pregateasca decat sa traiasca in negare.

      Dupa cum se misca acum natura stim sigur ca urmeaza vara. La fel si cu miscarile din lume. Chiar nu putem nega ceea ce traim si sa spunem ca va trece ca si cum n-a fost. Asa ceva nu exista.

      Am inteles ideea in care mi-ai scris si voi incerca sa fiu mai retinuta in exprimare cu toate ca nu putem nega evidenta.

      Nu este cazul celor de aici dar in urma cu mai bine de un an le spuneam ce va urma iar acum ma suna sa-mi spuna ca nu m-au crezut etc etc etc.

      Si mai este ceva. Fara o proiectie clara a ceea ce urmeaza oamenii sunt dezorientati, nu se pozitioneaza corect si, implicit, nu pot lua deciziile corecte.

      @ Cassius este mai retinut si nu crede ca Revolutia Bio-Digitala va instaura lumea noua in regim de urgenta. El inca viseaza la o tranzitie lina. Am explicat de mai multe ori ca asa ceva nu se poate in cazul de fata si ca este un simplu determinism tehnologic.

      Mai inteleg si altii lucrurile in aceeasi nota. Un exemplu aici.

      Ștergere
    27. Dacă tu crezi că mizeria asta e plănuită / aplicată de masoni, @Angela...se vede că n-ai cunoscjt mulți onorabili din ăștia. Eu am cunoscut, și, dacă aș afla, prin absurd, că ei au planificat...m-aș relaxa total, așteptând, ca mereu in cazul lor, avalanșa de ridicol.
      Masoneria e mit urban. De aia sunt și pline tarabele cu "secretele lor".
      Iar dacă e fundament în Ordo ab Chaos, e și în Et Pluribus Unum.
      Până și ăia cu Q-Anon au preluat deviza, W.w.G.O.W.G.A.

      Ștergere
    28. Legătura dintre masoni și cercurile de putere e ca aserțiunea aia din logică : unii p sunt q, dar nu toți q sunt p.
      Valabil și pentru "cluburi" precum Roma, Bilderberg, WEF, etc.
      De exemplu, când procuratura anti-mafia din Italia a destructurat gruparea P-Due, au găsit pe acolo "de toate pentru toți". Și cardinali iezuiți, și bancherul Papei, și neo-fasciști, și mafioți sicilieni...lipseau E.T. doar, cu niște nave-mamă.
      De fapt, era o uriașă coterie care mulgea "mii de miliarde" (după formula vremii, că lira italiană era în cădere liberă atunci".

      Afacerea P2 a și constituit baza filmului Nașul III, precum și a celebrului serial "Caracatița".

      Ștergere
    29. Vor fi fiind și grade...3X, dar sistemul se judecă după toate componentele, nu doar după cel ce stă pe tron. Păi și mie mi s-a proous, cu niște ani în urmă, să fiu mason. Numai cât am văzut că pictaseră zodiile aiurea in "templu" era să bufnesc în râs. Inițial am crezut că era o "permutare esoterică", dar apoi m-au lămurit că greșiseră zugravii angajați...și nu și-au bătut capul să refacă.
      Masoneria e perdea de fum, nici nu-mi bat capul cu ei.
      Sau, mă rog, cel puțin la noi. Vorba unui amic de-al meu, mason de ani buni "Au reușit românii de-au potlogărit și fenomenul ăsta".

      Ștergere
    30. @ Hayde

      Oare ce crezi ca uneste clasa politica de la noi? Crezi ca ei nu realizeaza non-sensurile pe care le sustin? De la Iohannis in jos toti sunt aliniati aceluiasi deziderat. Sunt niste executanti si atat. De coi lei sau cum vrei tu. Dar sunt uniti in faradelegea lor pe cand noi nu suntem uniti in dreptatea noastra.

      Si nu toti inteleg ce fac ei p'acolo. Papagalul de Sadoveanu ajunsese seful lor cu grad 33 si s-apucase sa le propuna sa faca liturghia ortodoxa in locul unor nebunii d'ale lor. Niste baieti mai destepti care stiau mai bine situatia au ramas blocati. In scurt timp dupa aceea a mierlit-o.

      Nu-i de gluma deloc. Sunt niste juraminte, niste ritualuri in care sunt desfiintati ca persoane si trasnformati in executanti perfecti. Si n-ai ce le face. Dar este bine sa stii cum gandesc.

      Ștergere
    31. Cam așa e peste tot, @Adam. Masoneria aia, "mitizată", și-a avut gloria când era clandestină, prin sec. XVIII-XIX. Atunci îi hăituia și Poliția, și iezuiții, conflictul era serios. Puțini erau masoni, și lucrau cu parole, locuri tainice de întâlnire...mă rog, Mărgelatu.
      De când au ajuns fenomen legal, oficial, de "masă", chestiunea a picat, treptat, în desuet. Multă fanfaronadă și multă sifonăreală de bani.

      In fine, cine ține să păstreze mitul, treaba lui. E ca și cu "serviciile' (alt mit supradimensionat, de parcă bugetarii ăia ar avea vreo legătură cu fanteziile O07).

      Consimt, din motivele astea, la ce îndeamnă periodic colegul @Cassius.
      Mai realiști, domnilor, mai realiști.

      Ștergere
    32. Unknown125 aprilie 2021, 20:37
      Nota 10, in acord 100%

      Ștergere
    33. Stimată @Angela, pe politicienii noștri íi unește JAFUL - asta e cea mai strânsā "societate secretā". Și, intrucãt masonii sunt la fel de ahotnici, e intocmai cum am zis mai devreme, "unii p sunt și q".

      Subiectul āsta, pe cãt mā pasiona càndva, pe atât mā plictisește azi. Propun sā-i lāsām în ridicolul ce-l meritā.

      Ștergere
    34. @ D,dar știi răspunsul, ți l-a dat Fiul lui Dumnezeu în urmă cu 2020 de ani : ,,Împotriviți-vă diavolului ( Lucifer) și el va fugi de voi." Refuzi să te testezi ( președintele a spus public că nu s-a testat niciodată, el știe că testul cu tamponul te infectează), refuzi să porți mască, fiindcă îți scade saturația de oxigen, refuzi să te vaccinezi pentru că nu ai nevoie să te otrăvește cu substanțele din vaccinuri. Simplu, nu? Știu, vei spune ,,dar mă vor împușca". Posibil. Asta înseamnă că te vei ELIBERA. Este scris : ,, fericiți vor fi cei care nu se vor lepăda de credința în Isus Hristos nici când vor fi amenințați cu moartea." Ce este MOARTEA dragă D? Este puntea pe care trecem ( ca într-un vis) ca să ajungem lângă Domnul și Mântuitorul nostru Isus Hristos. Cine nu crede asta înseamnă că a trăit degeaba.

      Ștergere
    35. @ Citadela, în mintea ta e varză! Etichetezi,,habotnic" pe oricine are un pic de cultură biblică. Salivezi cu gândul la ,,rațiunea reducerii planetare a populației." Nu vrei să înceapă cu tine reducerea asta? În cine dracu crezi dacă despre Isus poți spune doar atât: ,,vedeți cum a sfârșit."

      Ștergere
    36. Imi cer scuze @22:57 nu asta a fost intentia mea

      ..."cum a sfirsit"...in sens ca nemernicii aia s-au luat de El, l-au chinuit, torturat si rastignit...in sensul asta, ca a suferit pentru felul in care incerca sa schimbe lumea in jurul Lui si felul in care se percep evenimentele.

      Ștergere
  19. Te ambalezi inutil. Daune zici? esti amuzant. Vrabia malai viseaza.
    Doctorii, farmacistii, nursele sunt doar cei care imping pistonul si creaza presiune in zeama.

    RăspundețiȘtergere
  20. Partial subscriu, @Hayde.
    Pana la convergenta, e buna diversitatea. Mie imi plac abordari diferite, caci imi mai reglez si eu optica. Chiar orgolios de sunt, nu pretind ca am eu solutiile sau raspunsurile optime, si, pana una-alta, nimeni nu le are.
    Usor-usor, din multiple unghiuri diferite, ideile comune se vor sedimenta.

    Parca tu faceai deunazi elogiul rabdarii, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  21. Banii in prezent nu au nicio legătură cu nimic, nu mai reprezinta un mijloc corect de tranzactionare deoarece sunt tipariti in cantități nelimitate de băncile centrale. Nici guvernele nu mai au nimic de-a face cu votul popular -si ca atare nu mai reprezinta pe nimeni- care la randul său este o fictiune sociala, deoarece sunt corporații. Banii virtuali sunt vidul absolut vehiculat electromagnetic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ce mai astepti, ...descurajeaza cardurile masii

      Ștergere
    2. @Adam - cu radio te trianguleaza iute-iute. Doar mereu mobil, cu duba - mai greu.
      @Angela - Mă, tu iar ții cu "ursu" ? Las' ca nu-i drak asa negru.
      @citadela - subscriu.

      Ștergere
    3. Mai draga doamna @Angela...eu pot fi ce vrei tu, numai visator nu-s. Ai un stil de Cassandra de ma doare capu'. Asa te alarmași și cu "rezbelul", si doar ti-am zis ca n-o sa fie nimic.
      Mai bea un ceai, mai croseteaza o soseta...nu te (ne) mai panica cu "drak dupa usa). Te rog eu.

      Ștergere
    4. @ Cassius

      O sa-ti ascult toate sfaturile bune. Multumesc.

      Ștergere
    5. @ Anonymus, banii virtuali vor fi o cifră aritmetică în limita căreia poți cumpăra și care va fi inclusă într-un microcip pe care toți, mici și mari, bogați și săraci, liberi sau arestați vor trebui să și-l implanteze sub piele, pe frunte sau pe mână. Tehnologia există demult, trebuie doar implementată. Dispar și monedele virtuale gen Bitcoin. Acel microcip electronic va controla lumea. Acel microscop este SEMNUL FIAREI fără de care NIMENI nu mai poate munci, circula, cumpăra. Certificatul verde de vaccinare fix pentru microcip pregătește lumea.

      Ștergere
    6. Mai sunt multe etape pina atunci. Nu stiu daca esti din categoria habotnicilor si fanaticilor religiosi care EFECTIV asteapta salivind sfirsitul lumii si “ implinirea” profetiilor.

      O etapa majora ar fi reducersa populatiei cu 90% DOAR pentru micul detaliu al digitalizarii si controlul fizic. Altfel este imposibil...mai vorbeste cu IT istii...este absolut imposibil implementarea de care vorbesti cu atit sirg.

      Salvarea noastra este in NUMERE!! Banuiesc ca ati maiauzit expresia asta. :))

      Ștergere
  22. Nu neg. Dar chiar si asa, virtuali si "vidati", tot sunt necesari ptr. a te misca actional. Ca doar nu mi-oi urmari scopurile tarand dupa mine doua papornițe cu..păstarnac !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa fi surprins dar “śchoul truman” vrea sa i localizeze pe contrbandistii de pastirnac si urzici prin intermediul telefonului tau, pentru a i trimite pe mascati peste ei.
      Ai sa rizi dar anomalia asta de a vinde pe strada poate scurtcircuita inteligenta lor electrica.

      Ștergere
    2. Eh...dar n-am ajuns inca in Matrix, @citadela. Nu ne luptam cu Agent Smith...deocamdata suntem inca la...plotonier Capșuna, haaahaa !

      Ștergere
    3. Stiu, si crede ma ca eu personal, SI prin exemplu personal incerc sa lungesc aceasta stare de “plutonier Cimpoaca” cit mai mult posibil.
      Peste tot zimbim, incurajam banii lichizi, printre altele...ca sunt un element de baza a libertatii personale, dar trebui sa deschidem gura in jur...

      Ștergere
    4. "deocamdata suntem inca la...plotonier Capșuna" - doar pentru urmatorii cativa ani ... nu multi. Vezi Agenda 2030.

      Ștergere
    5. Cassius fi si tu mai blind cu Angela. Povestirile legate de razbele sunt pentru toti o reminiscenta a discutiilor adorate in vremea cind eram copii. Ca doar nu crezi ca cineva chiar credea ca asa tam nesam, fara nici un motiv, dorinta si oportunitate va incepe din senin o frateucidere, doar asa de spectacol pentru audienta de peste ocean care stau pe canapele la popcorn.

      Ștergere
    6. Eh, nu-i vorba de blândețe - nu remarcași că ea e o "combatantă bătucită"?
      I-am transmis simpatia mea inca din prima zi, dar se incapataneaza sa sune goarne cam apocaliptice. Și cam crede ca vorbeste cu niste elevi - nu e cazul.
      In afara de asta, tot respectul !

      Ștergere
    7. "se incapataneaza sa sune goarne cam apocaliptice" - nu le sun eu. Sa avem pardon. Ele suna oricum dar nu toata lumea le aude. Asta-i diferenta pana la urma.

      Fiecare are libertatea sa creada ca stie ceea ce cred ceilalti precum si ei au libertatea sa creada ca stiu ce crede el despre ceea ce cred ei. Nu aici este problema ci in desfacerea nodului gordian si acceptarea Adevarului care este acelasi pentru toti, indiferent cat de mult le convine sau nu.

      Ștergere
  23. @Hayde Numitorul comun ar trebui să fie : cum ne pregătim , noi cei care nu ne vom vaccina niciodată...sunt din categoria mai rară probabil care nu vor accepta niciodată nici testul PCR .

    RăspundețiȘtergere
  24. In opinia mea, puteți rămâne nevaccinat, fără a fi asta o dramă.
    Nu se va forța vaccinarea 100/%. Problema e că, o vreme, veți avea unele dificultăți, întârzieri, neplăceri.
    Fiind totuși o persoană cu voință, bănuiesc că vi le veți asuma.

    RăspundețiȘtergere
  25. Testarea insă...va fi mai greu de fentat. Asta nu e totuși tragic...trebuie să aveți o alternativă, in cazuri de urgență, să zicem.

    RăspundețiȘtergere
  26. Si prionii vor putea fi combatuti cu smart dust care va fi noua gaselnita la moda

    RăspundețiȘtergere
  27. Astea nu sunt secretele de care amintesti. In cel mai bun caz sunt presupuneri ca sa nu le munim bazaconii.

    RăspundețiȘtergere
  28. @ CPO - sa nu ne amagim. Noul Normal este sa te vaccinezi si sa ai certificat verde. Fara asta vei fi la marginea societatii. Ca acum % vaccinatilor este mic... nu te ingrijora. Va creste. Usor, usor, pas cu pas. Propaganda va reusi in buna masura.

    Daca nu ai incredere in vaccin il vei putea fenta gasind un medic care sa-l faca la chiuveta dar miza este certificatul de vaccinare iar fara acela nu vei putea trai normal. Cine crede altceva se inseala amarnic.

    Vor fi si revolte. Lucrurile nu se vor rezolva de sine dar sunt pregatiti si pentru astea. Iar dupa aceea o perioada de haos la propriu cand se va trai foarte greu de catre toata lumea.

    Daca chiar nu vrei si nu vrei dupa cum zici, singura sansa este sa ai un coltisor mai izolat in care sa stai linistit ... pana la sfarsit.

    RăspundețiȘtergere
  29. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  30. @ Hayde , Angela , mulțumesc pentru sugestii ! Se zice că o fotografie face cât 1000 de cuvinte , eu zic că un pas în lumea reală face cât 1000 de comentarii . De undeva trebuie să pornim...mi-am pregătit retragerea într-un colțișor pe gustul meu și am început lucrul în gospodărie ( prima de lângă baraj 🤗) . Peste o lună-două când va fi totul funcțional vă aștept cu drag la un pahar de vorbe , până atunci vă urmăresc cu mare interes comentariile .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari! Asta inseamna sa stii ce vrei si sa-ti asumi. Mult spor in continuare.

      Ștergere
    2. CPO, sper ca ai si o familie numeroasa pentru acest pas curajos. Garduri solide electrificate ti ai pus? Deasemenea iti doresc sa ai vecini de treaba, sa poti schimba o vorba la o bere fara sa se uite ce mai ai prin curte.

      Ștergere
    3. Cristian, lasind gluma, ideea de retragere undeva in salbaticie cu un ciine, un briceag si un arc, in asteptarea hoardelor de flaminzi ai oraselor este de sorginte aberant infantila a vesticilor, dresati in spiritul asta anticomunitar egoist care duce la un dezastru sigur. Parerea mea este ca orice ai face in provincie, focalizarea nu este in cite transee de fuga iti creezi dupa modelul Rambo5, ci ramii fidel felului nostru balcanic profund comunitar, de grup mare, de lucru in comun, la gramada si binenteles alte chichite...Doar asa se poate supravietui unei eventuale austeritati si incursiuni din afara, in nici un caz dupa modelul papagalilor de pe uitub care te asigur ca vor urla ca din gura de sarpe la prima zgirietura desi sent plini de muschi facuti la gim.

      Ștergere
    4. @ citadela

      El a spus clar ca nu vrea / accepta vaccin sau certificat de vaccinare. Ce sa faca in situatia asta? Realist vorbind, chiar n-are alta solutie. Este o alegere pe care si-o asuma.

      Empatizez cu el pentru ca intelege vremurile (ca n-ai incotro fara sa te aliniezi) si a decis sa faca un pas spre marginea societatii unde intelege ca-i va fi locul in viitor.

      Si Ion Cristoiu intelege. A spu limpede ca nu este de acord cu vaccinarea dar intelege ca fara ea va fi cetatean de mana a doua iar el nu doreste asta asa ca s-a vaccinat.

      Ii respect pe amandoi in egala masura. Din punctul meu de vedere cel mai important este sa intelegem ce ni se intampla si sa alegem in cunostinta de cauza.

      Cea mai paguboasa atitudine este cea a negarii evidentei. Iti intra elefantul in casa iar tu negi sutinand ca asa ceva nu se poate in loc sa iei o decizie clara. Ori te imprietenesti cu el si-i faci si lui loc ca sa va fie bine la amandoi ori te apuci sa gasesti mijloace sa-l dai afara. Solutie de mijloc nu exista. Inactiunea, prin care sa astepti sa se plictiseasca elefantul si sa plece sau sa moara de foame, este perdanta din start.

      Ștergere
  31. https://www.romedic.ro/boala-vacii-nebune

    RăspundețiȘtergere
  32. 20:02@
    Au raspundere exclusiv numai legat de cum te inteapa si cum te sterg cu vata imbibata in spirt :)) Sansele sa te poti lua de ei legal sunt zero si nonsensice.

    RăspundețiȘtergere
  33. TOȚI AU IMUNITATE ÎN FAȚA LEGII ȘI NIMENI NU VA RĂSPUNDE
    https://crsreports.congress.gov/product/pdf/LSB/LSB10443 (IMUNITATE)
    https://www.phe.gov/Preparedness/legal/prepact/Pages/PREP-Act-Guidance.aspx
    Public Readiness and Emergency Preparedness Act
    The Public Readiness and Emergency Preparedness Act (PREP Act) authorizes the Secretary of the Department of Health and Human Services (Secretary) to issue a PREP Act declaration. The declaration provides immunity from liability (except for willful misconduct) for claims:
    • of loss caused, arising out of, relating to, or resulting from administration or use of countermeasures to diseases, threats and conditions
    • determined by the Secretary to constitute a present, or credible risk of a future public health emergency
    • to entities and individuals involved in the development, manufacture, testing, distribution, administration, and use of such countermeasures
    A PREP Act declaration is specifically for the purpose of providing immunity from liability, and is different from, and not dependent on, other emergency declarations.

    Current Declarations
    COVID-19 PREP Act Declarations
    • Declaration and Amendments
    o Declaration Under the Public Readiness and Emergency Preparedness Act for Medical Countermeasures Against COVID-19 (March 17, 2020)
    o First Amendment to Declaration under the PREP Act for Medical Countermeasures against COVID-19 (April 15, 2020)
    o Second Amendment to Declaration under the PREP Act for Medical Countermeasures against COVID-19 (June 8, 2020)
    o Third Amendment to Declaration under the PREP Act for Medical Countermeasures Against COVID–19 (August 24, 2020)
    o Fourth Amendment to Declaration under the PREP Act for Medical Countermeasures Against COVID–19 (December 3, 2020)
    o Fifth Amendment to Declaration under the PREP Act for Medical Countermeasures Against COVID–19 (February 2, 2021)
    o Sixth Amendment to Declaration under the PREP Act for Medical Countermeasures Against COVID–19 (February 16, 2021)
    o Technical Correction to Fifth and Sixth Amendments to Declaration under the PREP Act for Medical Countermeasures Against COVID-19 (February 22, 2021)
    o Seventh Amendment to Declaration under the PREP Act for Medical Countermeasures Against COVID–19 (March 11, 2021)

    • Advisory Opinions of the General Counsel
    o First Advisory Opinion on the PREP Act Declaration (May 19, 2020)
    o Second Advisory Opinion on the PREP Act Declaration (May 19, 2020)
    o Third Advisory Opinion on the PREP Act Declaration (October 23, 2020)
    o Fourth Advisory Opinion on the PREP Act Declaration (October 23, 2020)
    o Fifth Advisory Opinion on the PREP Act Declaration (January 8, 2021)
    o Sixth Advisory Opinion on the PREP Act Declaration (January 12, 2021)

    • HHS Guidance
    o Guidance for National Guard Personnel Regarding COVID-19 Vaccines and Immunity under the PREP Act (December 18, 2020)

    RăspundețiȘtergere
  34. CONTINUARE
    o Guidance for Department of Defense Personnel, Contractors, and Volunteers Regarding COVID-19 Vaccines and Immunity under the PREP Act (February 2, 2021)
    o PREP Act Authorization for Pharmacies Distributing and Administering Certain Covered Countermeasures (October 29, 2020)
    o Guidance for PREP Act Coverage for Qualified Pharmacy Technicians and State-Authorized Pharmacy Interns for Childhood Vaccines, COVID-19 Vaccines, and COVID-19 Testing (October 20, 2020)
    o Guidance for Licensed Pharmacists and Pharmacy Interns Regarding COVID-19 Vaccines and Immunity under the PREP Act (September 3, 2020)
    o Guidance for Licensed Pharmacists, COVID-19 Testing, and Immunity under the PREP Act (April 8. 2020)
    o Guidance for PREP Act Coverage for COVID-19 Screening Tests at Nursing Homes, Assisted-Living Facilities, Long-Term-Care Facilities, and other Congregate Facilities (August 31, 2020)

    Marburgvirus and Marburg Disease
    • Marburgvirus and/or Marburg Disease Countermeasures (effective November 25, 2020)
    Ebola
    • Ebola Disease Vaccines - Amendment (effective December 1, 2018)
    • Ebola Disease Therapeutics - Amendment (effective December 1, 2018)
    Nerve Agents and Insecticides
    • Nerve Agents and Certain Insecticides (Organophosphorus and/or Carbamate) Countermeasures (effective April 11, 2017)
    Zika Virus
    • Zika Virus Vaccines (effective August 1, 2016)
    Pandemic Influenza
    • Pandemic Influenza Medical Countermeasures (amended effective January 1, 2016)
    Anthrax
    • Anthrax Medical Countermeasures (amended effective January 1, 2016)
    Acute Radiation Syndrome
    • Acute Radiation Syndrome Medical Countermeasures (amended effective January 1, 2016)
    Botulinum Toxin
    • Botulinum Toxin Medical Countermeasures (amended effective January 1, 2016)
    Smallpox
    • Smallpox Medical Countermeasures (amended effective January 1, 2016)
    PREP Act
    • Public Readiness and Emergency Preparedness (PREP) Act Overview
    • PREP Act Glossary of Terms
    • PREP Act Question and Answers
    Legal Authorities
    • Legal Authorities Overview
    • Legal Authority of the Secretary
    • Public Health Emergency (PHE) Declaration
    • PHE Frequently Asked Questions
    • 1135 Waivers
    • Emergency Use Authorization
    • Pandemic and All-Hazards Preparedness Act of 2006
    • Pandemic and All-Hazards Preparedness and Advancing Innovation Act (PAHPAIA) of 2019
    • Pandemic and All-Hazards Preparedness Reauthorization Act of 2013
    This page last reviewed: March 12, 2021
    https://www.hhs.gov/guidance/sites/default/files/hhs-guidance-documents//prep-act-guidance.pdf
    https://public-inspection.federalregister.gov/2020-05484.pdf?1584044133

    RăspundețiȘtergere
  35. @Uunu,
    Spatiu avem cacalau, resurse ba! Sau in orice caz cele care s pe terminate nu mai sunt pentru pulime. Si le tin smecherii pentru consum rational...asta cind vom ajunge la nivelul ala nesoricesc al gindirii si de densitate minima.

    RăspundețiȘtergere
  36. @ Y

    Dupa episodul Trump orice este posibil. Suntem deja intrati in post-adevar.

    RăspundețiȘtergere
  37. Nu poți compara Pământul care ne încape pe toți ( sau, l-a măsurat careva și a stabilit densitatea pe metru pătrat?) cu o cameră de 3 m cubi, nici gândirea oamenilor cu a șoarecilor. Nu au oamenii unde să plece? Nu vedeți ce foială este pe tot pământul? Sunt arme la civili fără număr! Comportamentul turbaților care guvernează lumea va duce la război civil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În DECLARAȚIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI varianta originală, întrun articol se specifica ceva de genul că, în cazul în care un guvern nu mai reprezintă interesele poporului, atunci poporul, este îndreptățit, are chiar OBLIGAȚIA de a răsturna acel guvern (am reprodus din memorie).
      Am găsit în urmă cu câțiva ani pe google acea declarație originală, din păcate nu am avut inspirația atunci să o salvez, iar acum, mai de curând, oricât am încercat, nu am mai reușit să dau de ea.

      Ștergere
  38. @ y

    "iar acum, mai de curând, oricât am încercat, nu am mai reușit să dau de ea" - am intrat deja intr-o epoca orwelliana in care istoria a devenit fluida. Ea se rescrie conform intereselor stapanilor. Este o pregustare din lumea noua.

    Asta este o realitate. Sper sa nu mi se reproseze iarasi ca sunt apocaliptica. Realitatea pe care o traim este apocaliptica iar eu un simplu observator.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteai sa ai o contributie pe teema rescrierii istoriei. N-ai remarcat cumva ca se intampla asa ceva? Nu este important ca oamenii isi pierd reperele din lumea veche?

      Intrebarile sunt retorice. Este un pic tarziu acum pt subiecte atat de grele. Noapte buna.

      Ștergere
    2. N-au intrat zilele in sac (sau, ma rog, in...turbincă). Ma vorbim, cu siguranta.
      Noapte buna.

      Ștergere
    3. Eh, aici (pre)viziuni sumbre :)
      Zombie Apocalypse Now
      https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1174581039644657&id=100012783161805
      sau o lectură ușoară dar interesantă
      https://cartigratis.com/products/4093-calcaiul-de-fier

      Ștergere
  39. Eu ma consider un om educat - merg (ma rog, mergeam) la teatru, Ateneu, Opera, citesc in medie o carte pe saptamana, conduc o companie, sunt castigator al mai multor premii si competitii nationale de limba si literatura romana, am lucrat ani de zile in afara tarii (in mai multe tari - Elvetia, Singapore), am vizitat mai mult de 40 de tari. Nu sunt Einstein, nici pe departe, dar nici nu sunt chiar un "om mediu".

    Pentru ca ma intereseaza biologia evolutiva (ca hobby) am citit recent cartea "Spillover" a lui David Quammen. V-o recomand, ca sa intelegeti ca povestea virusurilor nu e deloc inventata si ca, da, se vorbea despre pandemie de destul de mult timp - si nu in cercul "iluminatilor", pe care il tot clameaza conspirationistii, ci in cercul oamenilor de stiinta respectabili. Si mai sunt si alti candidati pe lista, in afara de covid - Nipah, Marburg etc.

    Si, in general, le recomand tuturor oamenilor care isi dau cu parerea despre biologie si medicina, sa citeasca mai multa literatura serioasa, nu povesti de pe facebook si Youtube.

    In fine, m-am vaccinat impotriva covid si i-am convins si pe prietenii si apartinatorii mei sa se vaccineze. Fiindca consider ca riscurile aduse de vaccinuri (chiar si de cele pe baza de mRna) sunt infinit mai mici decat cele aduse de covid (pentru categoria mea de varsta - 40-50). Deci raportul risc / beneficiu este net superior in favoarea vaccinarii.

    Si mai consider ca, desi vaccinarea trebuie sa ramana o optiune individuala, ea este un element esential de responsabilitate fata de propria viata si fata de societatea in care traim.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)