sâmbătă, 10 aprilie 2021

Cum se mișcă lumea?


Î
ntr-un webminar organizat joi de Chatham House, Henry Kissinger a avertizat asupra escaladării conflictului dintre SUA și China. Jeremy Hunt a fost companionul lui Kissinger în webminarul menționat. Desigur, atât organizatorul cât și partenerul de discuții al lui Kissinger nu sunt elemente întâmplătoare. Poate țineți minte că v-am vorbit de multe ori despre o noțiune acum uitată, anume „Imperiul Britanic”. Cei care cred că a murit ar trebui să-și facă din nou temele. 

Probabil știți deja despre webminarul menționat deoarece sfaturile lui Kissinger au fost ventilate de întreaga medie. De la cei 97 de ani ai săi, bătrâna hienă dă directive de parcă ar avea 20-30 de ani. Mă rog, e ceva specific oamenilor care, trăind printre fantome, au impresia că nu pot fi bântuiți.

Dacă vă imaginați că întrunirea a fost ceva de genul „sfaturile lui moș Tăgârță pentru urmașii săi”, sunteți în eroare. Asta pentru că moșul, în continuare, mișcă pârghiile. Și, ca o dovadă a acestui fapt ar trebui să observați că începe să se miște cazul laptopului pierdut de către Hunter Biden. Vi se pare întâmplător că scandalul e pornit de cei de la Daily Mail? Ar trebui să vă gândiți.

Desigur ceea ce se relatează acolo era deja cunoscut. Doar că, până acum, media a tăcut mâlc. De fiecare dată când, din surse marginale, apăreau informații despre deviantul fiu al lui Biden, se punea batista pe țambal. Ceea ce face Daily Mail acum ar fi trebuit să se facă de cel puțin un an, însă atunci era alt setup. Așadar, ce aflăm din articolul menționat? Că fiul lui Biden e un obsedat sexual drogat, care nu doar că obișnuia să se înregistreze în timpul actelor sexuale cu fetele de consum, dar, mai mult, își mai și urca partidele filmate pe PornHub. Mișto, nu-i așa? De asemenea aflăm că este corupt până-n măduva oaselor, că are legături dubioase și că a tras multiple țepe firmelor care oferă carduri de credit. Ce surpriză! Așa cum am mai spus, asta se cunoștea. De ce-a apărut acum și, mai ales, de ce atacul vine dinspre „Imperiul Britanic”, asta-i o întrebare logică.

Ce-i drept, Biden a continuat politica externă a lui Trump în ceea ce privește China. Motivul e simplu, toată lumea știe de încrengăturile sale cu chinezii, astfel încât îi e frică să nu pară dubios în fața publicului. Problema e că globaliștii nu mai au răbdare, motiv pentru care-i transmit că e timpul să pună în aplicare măsurile care se așteaptă din partea lui. Anume tranziția rapidă spre globalizare, tranziție care presupune punerea pe tava globalizării a întregii Americi. Articolul din Daily Mail e doar un avertisment, un mesaj subtil în urma căruia va începe să joace cum i se cântă.

Ați spus Taiwan? Care Taiwan?

39 de comentarii:

  1. DD, nu mai înțeleg...
    Păi nu e biden tras cu cheia? A făcut, face sau va face ceva de capu lui???

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai degraba cred ca este vorba despre retragerea lui Biden. Si-a jucat rolul iar acum este cazul sa-si manance linistit pensia.

    Este adevarat ca pe tron ajung doar presedinti santajabili insa de preferat sa fie numai de catre serviciile interne. Cand santajul poate veni si din exterior avem de-a face cu o bresa de securitate nationala ce trebuie eliminata cat mai repede. Pe Biden orice serviciu care se respecta il are la mana. Iar asta nu este o noutate. A fost parte din joc si cam atat. O sa-l aplaudam curand la iesirea din scena.

    Ca globalismul merge mai departe ...n-aveam indoiala. S-a oprit vreodata? Lumea corporatiilor, motorul globalismului, a mers totdeauna numai inainte. Iar globalizarea se produce pe toate palierele: economic, financiar, politic, militar, mass-media, social etc.

    Cea mai grava forma a globalismului este cea care se manifesta la nivelul individului. O data cu globalizarea constiintei incepem sa nu mai avem popoare ci doar o biata populatie reeducata.

    In urma cu 25 de ani discutam cu directorul din China al uneia dintre multinationalele mari americane ce producea serios acolo. Aveau cateva fabrici mari ca si colaboratori (inca nu si-o facusera pe a lor) cu sute de sub-furnizori etc si imi spunea despre problemele pe care le au cu angajatii: atitudine, mentalitati, productivitate sa.

    Eram toba de lecturi despre Orient dar nu pusesem piciorul acolo. Ceea ce-mi spunea el venea in contradictie cu tot ceea ce citisem. De fapt era ca si cum imi vorbea despre muncitorii romani. Lucrurile erau atat de asemanatoare incat puteau fi oricand relatari despre Tractorul Brasov, IMGB sau orice alta fabrica de pe o platforma industriala romaneasca.

    Acela a fost momentul in care am inteles ca sistemul (aici includ cultura organizationala a companiei, modelul de management ca alemente interne dar si valorile de la nivelul societatii ca element extern) este cel care determina atitudinea si comportamentul oamenilor.

    Iar acum sistemul a ajuns aproape uniform la nivel global ceea ce a duce fara indoiala la reeducarea oamenilor si, implicit, la globalizarea constiintelor.

    Asa ca orice actiune care se opune globalismului este sortita din start esecului. Uriasul are o inertie prea mare pentru a mai putea fi oprit iar oamenii, singurii care printr-o uriasa jertfa ar putea face ceva, nu sunt dispusi sa se sacrifice. De fapt au ramas prea putini care mai au macar puterea sa inteleaga ce li se-ntampla.

    Singura sansa, doar teoretica din punctul meu de vedere, este ca niste oameni luminati sa duca lumea in directia cea buna atunci cand furtuna se va potoli. Acum urmeaza o criza cum n-a mai cunoscut omenirea si, foarte probabil, asezonata si cu un razboi. Dintre ruine doar cativa se vor mai putea ridica. Atunci va fi nevoie de intelepciune dar n-o sa avem ocazia sa mai discutam pentru ca acest blog nu va mai exista.

    Tineti cont ca pesimistul este un optimist bine informat. Nu comentez ca sa vand gogosi si sa induc stari depresive. Suntem in situatia in care o greutate foarte mare atarna de o funie subtire. Iar greutatea creste pe zi ce trece. In curand va ceda. La fel de sigur cum stim ca la vara va fi cald.

    Daca mergi la restaurant si te distrezi trebuie sa te gandesti ca la sfarsit va veni ospatarul cu nota de plata. Iar acum suntem cam la sfarsitul chefului.

    Gasiti-va cate un locsor unde sa puteti trai modest (cu cativa pomi, un pic de gradina) si, cu ajutorul lui Dumnezeu, va trece si hopul asta. Atentie insa la lumea de dupa. Sunt sanse foarte mari sa fie incompatibila pentru oamenii normali. Iar asta inseamna ca mai departe se va trai la periferia societatii.

    Faceti un efort de intelegere si cunoastere. Nu confundati raul cu binele.

    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "oamenii, singurii care printr-o uriasa jertfa ar putea face ceva, nu sunt dispusi sa se sacrifice"
      ... Iar cei care ar fi dispuși să se sacrifice, totuși le revin uneori în minte cuvintele lui Țuțea ;-)

      Ștergere
    2. https://www.crestinortodox.ro/credinta/petre-tutea-ateii-au-nascut-s-nascut-degeaba-69810.html

      Ștergere
    3. Si eu cred ca este prea tarziu...Sistemul se va prabusi si cel mai bine este sa stam pe margine. Ca sa nu fim absorbiti in vortexul energetic pe care chiar sistemul l-a provocat. Sa stam pe margine dar nu inerti. Cand stai si nu faci nimic se cheama ca esti " căldicel" si risti sa cazi si tu.
      Crestinismul, ca toate religiile monoteiste,ne indeamna sa facem bine in jurul nostru. Că toate religiile au fost contaminate este firesc. Sforarii din umbra ne vor sclavii lor, nu spirite libere in Dumnezeu.
      Indiferenta atrage recele indiferentei. Am tot spus-o: daca crestinii s-ar fi opus din primul moment abuzurilor asupra copiilor, nu s-ar fi ajuns in situația in care bolnavii sunt scoși din spitale si aruncati fara mila in strada.
      Nu judec. Nu cunosc karma nimanui.
      Chiar imi este mila de oamenii aceia care acum nu inteleg de ce li se intampla lor asta. Dar nu stim ce reactie au avut acei bolnavi intr-o situație asemanatoare, cand s-au prefacut ca nu vad suferinta altcuiva. Ceea ce nu intelegem de bunavoie intelegem prin suferinta. Nu sunt decat doua legi care guverneaza universul: legea iubirii care nu se mai aplica, pentru ca dogma a fost ridicata la rang de zeu, desi Dumnezeu este Iubire,si legea cauza-efect. Daca iubire nu e...
      China este China...o religie incompatibila cu religiile monoteiste. Zei, dragoni...etc
      Religiile monoteiste au incercat sa aduca din nou omul decazut in Dumnezeu Creatorul. Degeaba! Oamenii repeta aceleasi tipare: alearga dupa idoli pe care si-i construiesc singuri.
      Sistemul profita, ca orice sistem comercial si ofera oamenilor marfă de cumparat. De aceea au patruns in Romania astrologia, astrologia chinezeasca, numerologia, șamanismul...etc Totul este de vanzare! Zen nu inveti din manuale. Inveti singur cand iti stapanesti mintea. Nici crestinismul nu se invata din Biblie si manuale. Numai aplicand. Cazi, te lovesti, te ridici si mergi mai departe. Daca vrei la Dumnezeu. Cand iti plac banii si toate ispitele din iadul acesta de sistem, asta cauti. Si asta gasesti.
      Dumnezeu nu vinde. Nu e comerciant.
      Dumnezeu ofera gratuit. Avem o Creatie in care ar fi trebuit sa traim toti in pace si sa invatam. Pamantul este scoala noastra. Elevii au inceput sa distruga " materialul didactic" si merg sa invete de la falsi profesori. Ceea ce orice copil stie cand este mic: sa iubeasca. Copiii nu fac diferente de culoare intre copii. Decat dupa ce parintii sau religia ii invata ca rasa alba este superioara. Sau rasa galbena, depinde de cine preia puterea.
      Copiii iubesc animalele. Preotii ortodocsi ii invata ca animalele nu au suflet.
      Intre noi si Dumnezeu se afla straturile de minciuna construite intr-o era intreaga de minciuni: Kali Yuga.
      E timpul sa iesim din peștera.

      Ștergere
    4. Laurențiu, s-a jertfit odată, UNUL pentru toți, în urmă cu două mii de ani. Dumnezeu nu mai vrea jertfe! Vrea să ne verifice conștiința, vrea să ne testeze credința. Dacă ar fi să murim toți care refuzăm să-l trădăm pe Hristos, EL nu ar fi spus că îngerii lui Dumnezeu ne vor aduna de pe tot pământul. A spus clar : unde sunt cadavrele, acolo vor veni vulturii. Cadavre devin necredincioșii care se otrăvesc cu vaccinuri pe semnătura lor. Să ne spună un biolog : care dintre substanțele spurcate, conținute de toate vaccinurile contribuie cum spune Gheorghiță al armatei la ,,îmbunătățirea sănătății"? Celulele de fetuși avortați, cele de cimpanzeu, substanțele folosite la îmbălsămarea cadavrelor, neurotoxinele? CARE?

      Ștergere
    5. Maria-Aurelia, Dumnezeu nu a creat rase, a creat oameni și le-a pigmentat pielea în funcție de condițiile climatice în care trăiesc. În rase i-a împărțit diavolul. Totuși, nu am citit nicăieri că rasa galbenă ar fi superioară celorlalte sau că ar moșteni pământul. În războiul de la Armaghedon toți vor fi praf și pulbere. Ce treabă are Dumnezeu cu religiile inventate de preoți? Un singur lucru vrea să afle Creatorul : cât loc are EL în conștiința noastră, care ne considerăm creștini de la Christos- unsul lui Dumnezeu? Dumnezeu nu vinde DAR, a plătit un preț inestimabil pentru răscumpărarea noastră!

      Ștergere
    6. @ Maria-Aurelia

      Iubita mea,am rugamintea sa nu te mai lipesti de comentariile mele. Niciodata. Plimba-ti cunostintele ezoterice pe alte meleaguri. Pentru cum le-ncurci tu romanii au o vorba: lucrul amestecat miroase-a rahat. Credinta ta este buna pentru noua era dar aici nu despre asta este vorba. Dimpotriva chiar.

      Eu nu te-am deranjat vreodata asa ca nu-ti cer decat reciprocitate, asa talibana cum ma vezi.

      Multumesc pt intelegere si Dumnezeu sa te lumineze.

      Ștergere
    7. Petre Tutea nu și-a schimbat niciodată spusele. Aberezi.

      Ștergere
    8. Pt xxx Prietene esti idiot .Iarta ma ca iti spun franc dar nu ai căderea sa judeci un erou al Romaniei eterne .Mai pune mana pe manualul de istorie.

      Ștergere
    9. Pt xxx Prietene esti idiot .Iarta ma ca iti spun franc dar nu ai căderea sa judeci un erou al Romaniei eterne .Mai pune mana pe manualul de istorie.

      Ștergere
    10. Idiot te a facut chiar Tutea cand a zis ca a facut puscarie politica degeaba pt unii ca tine .Nu meriti sa te incadrezi in ceea ce el numea "poporul roman etern".Cat despre neuronul de zici ca l ai ,e degeaba tata.

      Ștergere
    11. cel cu neuronul liber - imi vin cuvinte tari pt tine,totusi iti sugerez doar atat-revizuieste-ti atitudinea cat mai ai vreme,altfel te vei lovi rau de tot

      Ștergere
    12. @××× pornache, cum ramane cu neo-daca? O dai pe spaniola,moralistule?! Se vede ca sindromul muştei inca iti afecteaza bietul neuron. Te pot vindeca, am o metoda eficienta. Doar sa ne intalnim zece secunde.

      Ștergere
  3. 1. Aia cu sortulete inteleg dar cred ca fac bine. Sunt cu totii de acord ca urmeaza zile grele dar ca merita efortul. Niste imbecili. Vor fi primii sacrificati la fel ca si Turcanu. Ala cu coarne nu-si protejeaza slugile. Ii place sa batjocoreasca oamenii iar pentru astia care l-au ajutat si i-au facut voia are un program special de distractie.

    2. Oricare Big este doar o piesa pe tabla, un instrument. Nimic mai mult. Nu au dosare. Le are cine trebuie. Problema este ca sunt mana-n mana.

    3. Revolta oricum va fi dar sistemul este pregatit (la momentul potrivit o va manipula conform intereselor sale).

    Vad ca multi nu inteleg cum de se leaga lucrurile si incearca sa gaseasca nu stiu ce legaturi materiale. De multe ori acestea nici nu exista iar cine incearca sa le demonstreze cade in ridicol. Unirea este insa mai presus de materie: in duh.

    Ganditi-va la niste patrioti din diverse colturi ale tarii si pe diferite trepte ale societatii. Chiar daca nu se cunosc intre ei inteleg o situatie prin prisma patriotismului si actioneaza ca atare luand un anumit fel de decizii sau actionand intr-un anumit fel fiind uniti prin duhul patriotismului.

    La fel se intampla cu cei care sunt uniti de duhul progresist. Nu mai stau acum sa-l caracterizez. Cred ca ideea este clara.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Necunoscute 11.09 ai dreptate.
    Acum e toti pt. unul

    RăspundețiȘtergere
  5. @Adam - zici "avem toate motivele de revolta dar toti dorm".
    Adevarat, multi dorm. Adica nu le pasa, sunt obisnuiti ca altii sa ia hotarari pt. ei, se supun. Sunt doar triști ca opresiunea crește, dar oaia nu se va revolta contra ciomagului.

    Ar mai fi procentul restrans al celor ce s-ar revolta. Dar aici, cum s-a vorbit si ieri, multe probleme. In principal, se asteapta ca ALTII sa inceapa. Nu e lasitate, caci greu poti face "revolutie" de unul singur.
    Daca fiecare din destupati ar face ceva concret in jurul lui - dupa posibilitati - ar contribui macar la cresterea spre masa critica a nucleelor. 2 azi, 5 maine, 13 poimaine.
    Nu e nevoie neaparat de organizare sau lideri.

    A se studia tacticile "leaderless resistance" - cu mentiunea ca aici pot apare oricand elemente de inovatie.

    SEMPER AUDAX !

    RăspundețiȘtergere
  6. https://firstmonday.org/ojs/index.php/fm/article/view/1040/961

    Poftim, mura-n gura. E un studiu din 2003, dar valabil, mai ales ca acum e un climat efervescent, nu pasnic ca atunci.
    Nu e un panaceu, metodele sunt deschise, se poate broda dupa fantezia si curajul fiecaruia.

    Ca sa nu mai ziceti "dar ce sa facem ?", "cum sa facem?" sau alte vaicareli de care e doldora blogul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bravo. Ma bucur ca am adus o raza de voiosie in tumultoasa ta viata. Mai stiu si vreo 2-3 bancuri, dar le pastrez pentru cand te voi simti de-a dreptul deprimat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Tocmai ce ziceam ieri. Nu ne intelegem nici cat trec două zile...

    RăspundețiȘtergere
  10. Bine amice @xxx. Eu insa nu ador trufia nemarginita.
    Vad ca incepi iarasi cu stilul tau iritant. Daca altii au rabdare cu tine, citind zeci de postari aglomerate, macar te-ai putea abtine.
    Daca nu agreezi ceva, sari peste. Sau adu un argument pertinent "contra". Altfel, pe mine, personal, ai sa ma scoti rau din pepeni.

    In fine, pentru cine rade mai putin si pricepe mai mult, sistemul "retea dispersata" poate fi debutul unor actiuni - fie ele si virtuale. Apoi, odata adunata o masa de membri activi, apar legitati tip "meioza" sau "bulgare de zapada" - dar le voi descrie cand voi gasi interlocutori seriosi.
    Care sa gandeasca in dezvoltare, nu sa "se rada".

    RăspundețiȘtergere
  11. In 2003 studiul a fost facut in contextul de atunci, cu exagerarile "terorismului". Lucrarea pedaleaza si pe latura asta militanta, dar daca ai rabdarea de a lectura atent principiile, vei vedea ca se aplica la orice cauza / ideologie / lupta.
    Doar de aia am si specificat ca "retetele" se pot diversifica, dar principiilw de operare / dezvoltare raman aceleasi.

    Ma rog...poate nu esti rau intentionat, ci pur si simplu prea...grabit.

    RăspundețiȘtergere
  12. Bun. De vei avea (altadata) timp sa aprofundezi, vei descoperi mai multe.
    Caci tocmai asta e ideea, nu va fi lider ptr.ca nici nu exista relatii intre activisti - decat simpla comunicare, schimb de idei.
    De pilda, daca eu si cu tine am fi membri in asemenea angrenaj, poate nici nu ne-am suporta, daramite sa ne "șefim". Insa si eu, si tu (independent de ce credem unul despre celalalt) putem activa in sprijinul unei cauze - iar comunicarea doar ne-ar SINCRONIZA (nu subordona) demersurile.

    Fii mai rabdator. Sau lasa balta daca nu tii neaparat sa aprofundezi ideea.

    RăspundețiȘtergere
  13. Hm. Te anunt ca mi-am batut mult capul cu chestiunile astea, si sunt departe a fi simple (ori simpliste). Aici e vb de un construct abstract, ce poate fi rafinat (sau nu) dupa calitatea intelectuala a membrilor. Niste imbecili nu vor face altceva decat sa distruga cate ceva alandala - altii vor duce modelul la cote ce ar putea da batai de cap unora.
    E insa clar ca nu te preocupa perspectiva, de aia te grabesti a dezavua.

    Dar..cred ca ajunge polemica - mai ales ca e sterila. De va mai veni vorba candva, voi mai elabora.
    Dava nu, vb ta...radem.

    RăspundețiȘtergere
  14. Aceasta, da, e o obiectie pertinenta.
    Pt.ca angrenajul dispersat / autonom sa functioneze e nevoie de acea retorica.
    Evident ca main-stream-ul o combate, dar (inca) exista nise prin care se pot ventila info.de alt tip.
    Dar se prezuma ca membrii (factuali / potentiali) nu sunt vulnerabili la contra-propagansa oficiala.
    Ex - o buna parte din cei de pe acest blog. Cum om fi, n-om fi...macar avem in comun ca nu credem gunoiul progresist tip Digi24.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cunosc si eu cate ceva despre astfel de sisteme - strict teoretic.
    Se inrudesc cu așa- numitul sistem "samizdat", ce a funcționat, cum bine zicea dl @Adam, in rezistența anti-comunista.

    Dar e o construcție buna doar pentru etape initiale. Cum se zice și in materialul citat, o asemenea grupare nu poate atinge scopuri oficiale - tocmai pentru ca NU are reprezentativitate publică.

    Bănuiesc insă că dl @Cassius nu viza formarea unei "clandestinătăți combatante", ci, cum parcă a zis, viza creșterea "masei de presiune" inspre un nivel critic.
    Dacă am ințeles eu bine...

    RăspundețiȘtergere
  16. @Hayde - Evident ca nu-mi propuneam vreo "guerilla" cu bombe sau alte trasnai - slava Domnului, nu e razboi. E cel mult un razboi informational, asa ca, pe cale de consecinta, putem vb de o posibila "guerrila informationala".
    Si da...pornisem de la ceva simplu. Cine nu poate altceva, macar sa mai convinga, aleatoriu, inca 2-3, care sa convinga alti 2-3, generand o progresie.

    @Adam - fireste ca se poate extinde conceptul si in zona financiara. Pai din gandire similara a aparut si liant tip peer-to-peer (entitati individuale ce se sustrag controlului institutional).
    Hm...daca nu "râdem", se pare ca idei ar fi.

    RăspundețiȘtergere
  17. Subscriu.
    Inclusiv autorii studiului ce l-am propus remarcau ca "deficientele sistemului "leaderless" incep sa fie rezolvate de noile tehnologii.
    De unde rezulta ca expertiza s-ar gasi. Vointa cam lipseste...insa cred ca asa a fost in orice epoca, in avangarda oricaror schimbari.

    RăspundețiȘtergere
  18. Sunt exemple de succes "leaderless" in zona economica, dar deocamdata la scara micro. E posibil sa mearga (de principiu) si la sisteme mari, dar pana la perfectionare va fi nevoie de multe faze tip "incercare si eroare".
    Oricum, e un potential.

    RăspundețiȘtergere
  19. Probabil pentru o singura zi am dezvoltat (oare ?) destul. E o tema ampla si profunda, iar de va mai veni vorba, contextual, promit sa revin.
    O seara placuta !

    RăspundețiȘtergere
  20. @Adam
    Cand o amenintare creste exponential un actor/alianta care isi defineste aria de actiune pe o zona delimitata de tratat si pe un spectru de amenintari clare la care raspunde nu are cum sa ignore sau sa evite respectiva noutate, chiar fiind China
    China nu da niciun sens de existenta NATO, dar Alianta nu va da Chinei un rol sporit ecponential decat ceea ce ea este si face astazi

    RăspundețiȘtergere
  21. @xxx
    Al Qaeda are o structura si modalitate de actiune ce tradeaza fara dubii ca este structurata nu la nivel tribal, ci oficial, pentru ca nu este coagulata de niste tribali, ci unii foarte oficiali

    RăspundețiȘtergere
  22. Mda...ăia de la CIA au avut manual când au născocit..."Caeda" aia.

    Interesantă discuția aceasta, precum și ideile lansate. Mă voi mai gândi și eu, poate imi vine vreo idee de translare in practică.
    Sunt tactici de pionierat, totuși, eficiența lor nu prea a fost testată (cel puțin nu la potențial plenar).
    Asemenea discuții conferă "ștaif" blogului.
    La mai multe !

    RăspundețiȘtergere
  23. Discutia de mai (foarte) sus referitoare la conceptul de ACTIVISM LEADERLESS ( fara sefi) este foarte avansata, acest model fiind in testare activa de ceva timp pe diverse platforme si metode de livrare.
    Schimbarea ( resetarea) socio-economica care se deruleaza va include in mod amplu acest fel de organizare IN CADRUL colectivelor de munca INERENTE.

    Deci daca inainte din doi, unul era sef, acum ambii vor fi colaboratori, indiferent de natura muncii prestate.

    RăspundețiȘtergere
  24. Vazand multele inf. despre masca-plastic-covid o sa va explic Simplu despre ce e vb.

    Virusii, empatici la Puternicosii planetei ce de zor vor Globalizare s-au unit ei insisi intr-un singur virusoi pe nume covid.
    Cu alte cuvinte s-au globalizat.

    RăspundețiȘtergere
  25. Eu vb la propriu : cat despre vaccinati cica bombe cu ceas reglat la 3-4 luni
    Setsule nu ti prea mere blocajul asa-i ?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)