duminică, 11 aprilie 2021

Cum distrugi o națiune?


V-ați pus întrebarea asta? Chiar așa, cum distrugi o națiune? Cum faci ca o țară care trăiește bine(raportat, desigur, la nivelul său de relevanță) să ajungă o epavă, să explodeze în milioane de particule pentru ca apoi hienele s-o poată tranșa cum vor? Cum faci asta?

Dacă începeți să căutați aiurea pe hartă, sunteți în eroare. Uitați-vă în propria ogradă și vă veți da seama imediat despre ce e vorba. Cum de-au reușit să ne distrugă într-un asemenea hal încât am devenit niște umbre a ceea ce-am fost? Schema e simplă: prin educație și mass-media. Poate mai țineți minte că moș Șora a fost primul Ministru al Învățământului de după Revoluție. De-atunci, de la tefeleul ăla stalinist, învățământul autohton a avut o prăbușire totală. Cine s-ar fi gândit că la școală, în loc să te învețe istorie, literatură, geografie, matematică sau mai știu eu ce alte domenii fundamentale, te vor învăța - scuzat să-mi fie limbajul - să te fuți? Și nici măcar aia cum trebuie, ci respectând normele corectitudinii politice(în 1984 e un pasaj interesant despre subiect!). De cealaltă parte a acționat nemilos mass media. Odată cu intrarea grupului PRO, valorile au fost dizolvate. Cei mai rudimentari au avut astfel calea deschisă către prime-time, rimând cu masa ineptă.Și astfel, într-un mod cât se poate de democratic, totul a fost redus la cel mai mic numitor comun. 

Stau de multe ori și mă întreb cum de e posibil ca oameni pe care în trecut îi vedeam dornici să crească, să ajungă acum să dea citate din inepția aia de chipurile comedie de la PRO? Cum de-au ajuns oamenii să se uite la subproducțiile acelea TV cărora li se spune seriale? Cum de stau lipiți de Netflix prostindu-se programatic, în loc să pună mâna pe-o carte și să încerce să înțeleagă ceva din viața asta? Aparent toată activitatea de lenevire în fața ecranelor nu-i decât una nevinovată. Ce faci rău? Doar vezi niște spectacole cu prostiuțe? Divertisment, nu-i așa? Așa să fie oare? Uitați-vă mai atenți. Cum arată concurenții sau cei care prestează? Nu vi se pare că a fost introdus câte un ciudat? Nu apare total aiurea și dinspe nicăieri câte un - să-i spunem - exotic? Ce sens are? Dar textele le ascultați cu atenție? Nu-s atât de nevinovate pe cât v-ați imagina. Ascultați cu atenție ceea ce se spune, vedeți ce anume e terfelit și ce anume e ridicat în slăvi. 

Pe vreme luptei împotriva lui Dragnea, „diavolul din Teleorman” ajunsese subiect de critici în orice răhățel TV. Am monitorizat împreună cu un prieten cam toate posturile cât de cât relevante și am rămas surprinși amândoi când am văzut că prostia cu „atacul asupra justiției” fusese introdusă chiar și în traducerea unui desen animat! Ca să nu mai vorbim despre demența care a fost indusă cu ocazia referendumului pentru familia tradițională.

Ești nebun, așa ceva nu e posibil! Doar nu crezi că toată lumea asta are ceva cu Dragnea? Nu vezi că toți, dar absolut toți, spun același lucru?” - mi-a replicat un prieten. Mă rog, aceeași replică mi-a dat-o și când i-am spus că măsurile de lagăr sanitar care se aplică sunt tembele. „Păi peste tot în lume e la fel, nu vezi?”. Fără comentarii.

A nu se înțelege că vreau să-l fac pe Dragnea vreun erou. El, pur și simplu, devenise inamicul public nr. 1 deoarece mereu trebuie să fie un inamic public. Iar când se-ntâmplă asta totul lucrează concertat împotriva ta. Furia „mâinii ascunse” se declanșează și așa iei cunoștință cu nebunia inconștienților îndoctrinați și hrăniți cu slogane. 

Pentru cei care înghit prostiile livrate există și-o satisfacție: dacă se află de partea corespunzătoare a baricadei au frumosul beneficiu de a-și vedea visul cu ochii, anume de a învinge „răul”. Imbecilii care ieșeau ca vitele la pășune în apărarea așa-zisei justiții au avut satisfacția de a-l vedea pe Dragnea la pușcărie. Doar că ei n-au realizat că Dragnea era fără mâini și picioare, un fel de nimeni de mucava. Nu doar că n-avea nicio putere reală, dar, mai mult, absolut toți oamenii din jurul său erau infiltrați. De-aceea „lupta” împotriva lui Dragnea era la fel de dificilă precum lupta pe care-o dai cu o furnică. Mă rog, cu furnica poate fi dificil deoarece, dacă nu ești atent, se ascunde pe sub vreo pietricică și-o scapi din ochi.

Însă problema adâncă a acestor oameni vine abia atunci când se trezesc ei din învingători învinși. Mulți dintre ăia care manifestau în stradă împotriva „tiranului” Dragnea erau împrumutați pe la băncile care ieșiseră și ele la rivuluție. Ce-au câștigat? Ei nimic. Doar muia pe care-o strigau în gura mare! Băncile, în schimb, tocmai ce se îndreaptă spre o scutire de vreo 80 milioane de EUR. Au grijă „băeții dă la usereu”! Că doar ei „e dă bine”!

Aud că fostul revoluționar corect politic Kirilă cam urlă de foame. Cică e dezamăgit că Plăvanul nu e cu cultura. Deh, măi Kirilian, pe vremea lu' Dragnia era rău, că vă mărise salariile(Doamne, ce prostie!). La fel era rău și pentru studenți că, deh, le dăduse transportul gratis pe tren. Și la fel de rău era și pentru corporatiști deoarece obligase multinaționalele să te angajeze corect pe contract de muncă, nu pe șmecherii cu 2 ore oficial! Era tiranie. Acum, când toți ăștia își iau muia pe care-au dat-o, amenință cu revolta. Amenințați, micuților, dar vă garantez că muia va fi de zece ori mai mare când vă veți trezi singuri în stradă și pulăniți de jăndari. Poate ar fi mai bine să (re)vedeți Filantropica. Nu doar că veți afla cum arată marii actori, dar veți înțelege ce pățiți când decideți s-o luați pe cont propriu!

Revin la subiectul principal după mult prea lunga paranteză făcută. Așadar, prin cele două arme concentrate se reușește distrugerea unei națiuni. Dacă veți studia, veți vedea că peste tot în lume pe unde a lovit corectitudinea politică e la fel. De ce? Pentru că e cel mai fiabil: obții o populație fără valori, fără repere și, mai mult, împărțită în tabere antagonice. Asta o face capabilă să-și sape singură groapa atunci când se dă semnalul. Cât de mult? Vom vedea în episodul de mâine un exemplu cât se poate de practic.

56 de comentarii:

  1. In Spania,a avut loc un miting al unui partid ultra , dă dreapta.A doua zi au venit alții , dă stinga, și au spălat locul cu tone de leșie.Cum spunea Eistein: Știu că universul și prostia umană sunt infinite,dar despre primul nu sunt sigur....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte interesant!...si spune multe despre nivelul de toleranta al celor din urma. Identic cu ce se petrece si peste ocean.

      Ștergere
  2. Cam asa.Multimea tot multime.....mintea nu se dezmorteste ci cu televizorul se tampeste.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu măcar am incercat sa educ poporul dogmatic, sa meargă pe crestinism aplicat, sa pună mana la treaba, ca preotii nu-i duc cu ei in Cer. Pe internet, ca nu sunt popă.
    Nici preoteasa, ca tot este acum moda printre daci cu protestele🤣🤣.
    Si nici nu am in plan sa-mi fac vreo secta sau biserică. Sunt nnnn modele pe net de romani care ajută romani, dar cati ii văd?
    Ocupati cu critica si drobul de sare degraba căzător in cap, romanii s-au străpezit si țipă ca oculta le ocupa tara. Păi, asta face oculta. Doar nu credeati ca vine madame Oculta ca sa scarpine romani in coarne. Madame Oculta vine cu bici pe spinare, spre trezirea adormitilor.
    Fiecare ne alegem partea de care vrem sa luptam. Domniile voastre sunteți pe centru, intre cele doua forte. Sa nu faceti baldabac!
    Asta ar fi insemnat Calea Inimii. Si stiti foarte bine, ca sunteti crestini, ca " Prin Mine ajungeti la Tatal".
    Prin Mine insemnand prin Hristos, nu prin intermediarii preoți care au cam parasit apostolatul pentru bani si averi.
    A Doua Venire nu este ca prima. Nu va fi răstignit din nou, că va credeti voi miezul din dodoașcă, intelectuali si cu capul doldora de carti citite. Si soriceii rod cărti, dar asta nu inseamna ca devin sfinti.
    Este diferita A Doua Venire. Informatie din lumile superioare.
    Pe romani i-a cam gasit adormiti si cu candelele goale. Ocupati cu goana dupa bani.
    Voi ce faceti, in afara de faptul ca tot constatati dezastrul si va plangeti?! Bocitoare avem la inmormantari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar cine te-a numit pe tine educatoare?Ce e cu deviatia asta mesianica?
      Vezi-ti de oltenia ta in care se vorbeste cu mortii,unde se pun pozele tutror mortilor pe frontonul caselor,cu alte cuvinte unde cultul mortilor este la mare cautare.
      Nu te-a cerut nimeni ca invatator al poporului.Realizeaza ca deviezi grav de la normalitate si ca frustrarile si problemele se rezolva in pat si la psiholog,nu troland un blog de calitate.

      Ștergere
    2. Mai ai loc in turma neagra?Sau facem una?

      Ștergere
  4. In alta ordine de idei,Cassius scrii si pe semper?Daca da,ai tot respectul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Sunt același Cassius. De fapt, acolo s-a pus un link spre blogul asta, si asa l-am descoperit si eu.

      Ștergere
    2. Poate ca ar ajuta putina explicatie despre Q anon si ar genera niste legaturi cu articolele de aici...

      Ștergere
    3. Eh..acolo am incercat o analiza exhaustiva, tipul de forum permitea aprofundari. Aici ma vad silit, uneori, sa transez dialoguri "à la mahala"...mai vedem.
      Q e oricum in faza de reșapare. Poate se relanseaza daca isi face Trump platforma.

      Ștergere
    4. Te-am citi cu placere.Te citesc si aici. Mai e si Hayde care scrie interesant.

      Ștergere
    5. Eu incerc, cand activez pe asemenea platforme, sa contribui, in primul rand, la cresterea calitatii discutiilor. Observ ca se poate si aici, desi eram pe cale a deveni (si eu) sceptic.
      Cu cat mai multe minti lucreaza pe o idee, cu atat mai mare castigul.
      Poate reusim sa sprijinim titularul si sa promovam blogul la un nivel mai elevat, pretabil a dobandi o buna notorietate.
      Evident, daca nu ne certam ca chiorii, daca nu ne pierdem in ironii..ma rog, daca avem rabdare.
      Eu sunt dispus la un efort.

      Ștergere
    6. 100% de acord.
      Dar probabil dl D.D. isi are socotelile sale. Sugestia crearii unui forum i-a mai fost transmisa, si nu i-a scapat. Daca nu schimba...asta e. Nu putem abuza de disponibilitatea lui.
      Avusesm cam acum o luna ideea de a invita unii interlocutori pe o platforma apta pt dezbateri. M-am abtinut insa, caci ar fi fost lipsit de lealitate (si loialitate) fata de acest blog.
      Eu zic sa mai incercam, cu sprijinul proprietarului. Daca nu iese, iar dialogul devine ori de birt, ori de manastire.. asta e.
      Se poate cat se poate...asa, sa inchei cu o platitudine.

      Ștergere
    7. Nu declar dragoste ci apreciere.Cum il apreciez pe DD asa mai apreciez si unii comentatori.
      Oamenii cu gandire sanatoasa si de calitate merita apreciati.Dar...cine sunt eu...?

      Ștergere
    8. Și eu subscriu la ce s-a enunțat (@Cassius & @Adam Black).
      Un posibil forum ar fi un deziderat, nu se pune problema de pretenții.
      Mulțumesc si d-lui @Mercy pentru aprecieri.
      Situația fiind cum e, vom incerca sa scoatem maximum din ea.
      Poate evoluțiile vor fi de bun augur. Mai ales că, la cum se accelerează crizele lumii, material de analizat va tot fi.
      Chiar dacă asta implică fragmentări, pauze...eventual retrageri.

      Ștergere
    9. Ok. Dar, ca sa ofer o scurta continuitate dezbaterii de ieri - si pt. ca @Adam vorbea de zona afacerilor - iata un exemplu elocvent, publicat sub egida Harvard.
      https://hbr.org/2011/12/first-lets-fire-all-the-managers

      E cazul companiei Morning Star (productie agricola) iar titlul e sugestiv "intai, afara cu sefii !).

      Nu are legatura directa cu ce propuneam ieri, insa arata cum un concept clar poate fi aplicat in orice domeniu.

      Ștergere
    10. @All, în principal și eu sunt adeptul unei discuții mai deschide. Activarea comntariilor pe blogger e tot ceea ce-mi permite platforma. Am însă o idee și, dacă vi se pare convenabilă, o putem pune rapid în aplicare.

      De ceva vreme activez și pe Telegram. Putem face un grup de discuții acolo. Avantajul e că setupul e rapid, iar interacțiunea e instantanee. Dezavantajul e că, în cazul în care apare un „deviaționist”, lucrurile o pot lua razna. Dar merită încercat. Cum vi se pare?

      Ștergere
    11. @Adam Black: nu sunt jurnalist! :)

      Ștergere
    12. Am luat act de initiativa d-tale cu Telegram, cand am citit si anuntul.
      Am 2 rezerve (nu neaparat insurmontabile).
      1) Arhitectura platformei n-ar diferi prea mult de un grup WhatsApp.
      2) Poate sunt eu cam rusofob, dar parca nu m-as lega cu nr.telef. de o retea a lui Ivan Nazdravan...hahaha.

      Si ar fi riscul (circuit mai inchis) sa ne inconjuram intr-o "bula de ecou", crescandu-ne involuntar subiectivismul.
      Dar...nu zic nu. Cu permisiunea dumitale, ma mai gandesc.

      Ștergere
    13. @Cassius, există și varianta Signal dacă vă sperie Telegram. Mă rog, ambele au sursa deschisă, astfel încât n-ar trebui să ridice probleme de securitate.

      Un forum e OK, dar e complicat de configurat, iar o variantă „hosted” e cenzurabilă. Mie mi s-a luat de cenzura de la Facebook. Poate găsim până la urmă o variantă...

      Ștergere
    14. Cred ca cu hostingul pot da o mana de ajutor.Gratis evident.

      Ștergere
    15. Eh..nu ca m-ar speria rusnacii, dar, presupunand ca unele chestiuni s-ar aprofunda mai spre concret, n-as pofti sa fie si "baietii din Olgino" cu noi.

      In ziua de azi, aparent paradoxal, cu cat esti mai curajos, cu atat trebuie sa fii mai prudent.
      (parca as fi Seneca...haahaa).

      Ștergere
    16. Telegramul si orice de genul chat nu este suficient de aerisit pt dezbatere. Este un instrument care-ti capaciteaza mintea in zona on-line si-ti solicita reactii spontane. Devii prizonier al mediului respectiv si nu recomand. Spre exemplu, este cineva pe grupul de Telegram DD (semneaza Ovidiu Tapescu) care se tot zbate sa transmita ceva. Spune bine in felul lui insa dinamica mediului nu-l ajuta. Ideile zboara intr-un spatiu incontrolabil si mor inainte de a putea fi discutate asezat. Pur si simplu mediul de acolo nu este propice adunarii. In schimb este bun pt diseminare: sa afli o stire rapida, sa-ti descretesti fruntea, sa faci un anunt insa nu mult mai mult.

      Fiecare are programul lui dar isi poate aloca din cand in cand putin spatiu de relaxare sub forma participarii la un schimb civilizat de idei. Numai o platforma stabila care are cateva teme deschise ar putea raspunde unor astfel de cerinte.

      Pe de alta parte este vorba despre bunul simt al comentatorilor. Dar nu poti conta numai pe asta. Este nevoie de cateva reguli clare unanim acceptate si ... respectate.

      L-am urmarit sporadic pe DD si am comentat putin in ultimele zile dar este greu sa faci fata momentelor de defulare a frustrarilor unor persoane refuzate de semenii lor sa se joace-n curtea blocului. Postarile in afara temei ar trebui sa fie exceptii iar raspunsurile ar trebui sa mearga un pic mai adanc cu inca 2-3 trepte dar cu expandare astfel incat sa nu incarce zona comentariilor (cine vrea si are interes isi expandeaza singur discutia pe subiectul respectiv).

      Un sistem oarecare de semnalizare cu sens de apreciere (as prefera doar pozitiva) ar fi de asemenea un indicator util al ideilor de valoare sau care suscita interes.

      Ar putea fi chiar topicuri simple care dezbat o idee ce a reiesit la un moment dat si merita o atentie speciala sau a fost propusa pt discutie fara sa fie neaparat aferenta unui topic de discutie la un articol.

      Revin insa. Cel mai important este tonul discutiilor, respectul si eleganta comentatorilor. Si eu am repezit un comentator. Regret sincer dar intr-o situatie similara as proceda la fel. Cand cineva bate campii cu gratie si a fost atentionat de zeci de ori inainte cred ca este o problema.

      Stiu ca este greu de gasit o solutie dar merita cautata.

      Ștergere
    17. Si inca ceva. Posibilitatea de acum de a posta ca "unknown" de catre mai multe persoane ingreuneaza mult comunicarea.

      Ștergere
  5. Hutu si tutsi...la un intructaj inaintea plecarii in Angola ,intructorul spunea ca diferenta dintre tutsi si hutu este ca,la momentul in care belgienii au facut un recensamant,ar fi impartit adhoc populatia in posesori de peste 10 vaci si sub 10 vaci.
    De aici,cele doua categorii care 100 de ani s-au macelarit reciproc.
    Acum o fi o legenda urbana,io mai stiu...:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Las si eu o parere aici. Dragnea si-a meritat soarta. Greseala lui a fost ca nu a inteles schimbarea de paradigma dupa Crimeea. Si faptul ca americanii, din tatici spectatori ai spatiului european au devenit jucatori. Rusia devenise prea puternica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Catalin, nu-i vorba de tine, deoarece marea majoritate cred in cele expuse de tine.
      Pentru inceput, pentru a intelege ce se petrece , trebuie schimbat filtrul intelegerii si mers la ACORDUL Gore-Chernomidrin pentru a intelege in ce fel de parteneriat se afla in prezent susii si americanii. Nu este absolut deloc vorba despre vre-o incordare de muschi. Re-aprinderea "conflictului" actual va lamuri in final despre ce este vorba.

      Ștergere
  7. Cele descrise ca mijloace de "ucis o națiune" sunt, desigur, adevărate.
    Dar, a priori, problema a fost că noi, in adâncul nostru, nu mai aveam acel simțământ de coerență, apartenență, ce definește o națiune.
    Tacticile globaliste au operat identic pe tot mapamondul, nu doar la noi. Doar că rezultatele au fost diferite, pe o lungă scară graduală. In alte părți deznaționalizarea nu a prea avut efect, sau a fost un efect limitat. La noi, din păcate, au avut un succes major.

    Posibil ca germenii nocivi să fi fost din vremea comunismului. Propaganda aia deșănțată și absurdă, cu "epoca de aur", "voievozii", etc., a generat efect contrar. Ce e prea mult strică, și noțiunile de "patrie", "popor" au fost duse, prin multiple exagerari, in derizoriu.
    De aceea, după 1990, readucerea lor in prim-plan (ca antidot la teoriile individualist - globaliste) nu a avut răsunetul scontat. Mai mult, ridicolul unora din colportori a accentuat derizoriul, așa că, la final, opinia majoritară a fost (și incă este) : "să lăsăm sforăielile astea".

    Reclădirea noțiunilor - și interiorizarea lor - se face pe baze realiste, pe inf.corecte și fără patos inutil. Nu cu "dacopatii", nu cu "vadimisme".
    Și mai presus de orice, ideea de "națiune" trebuie simțită, nu predată ori impusă.
    Iar dacă nu sunt destui care simt, interior...atunci asta e.
    Dragoste cu de-a sila nu se poate.

    RăspundețiȘtergere
  8. Suntem la fel de dezbinați ca și evreii în vremea lui Isus din Nazaret. Degeaba a încercat să-i adune, degeaba le-a spus : ,,Fără mine nu puteți nimic!" Modelul de societate propus de Isus trebuia să ne fie ideologia, nu învățătura merxist- leninistă. Cele 10 PORUNCI trebuia să ne fie codul de viață. Am fi putut da Cezarului ce-i al cezarului și lui Dumnezu slavă, cinstire și închinăciune. Nu am învățat religie la școală. Pe Dumnezeu am învățat să-l cunosc de la părinții mei și din Biblie. La orele de dirigenție veneau medici care ne explicau ( prin clasa a 10-a) de ce nu este sănătos să începi o relație sexuală înainte de 18 ani și de ce nu este sănătos să te masturbezi. Nu ne pândea nimeni dacă intrăm în biserică. Aveam colege din alte culte religioase decât ortodox, seara discutam în dormitor ( la internat) despre textele biblice. Era un fel de frăție pe care o învățat din mers. Împărțeam bucuriile și tristețile. Directorii erau maghiari,ambii dar elevii cu nume ungurești nu erau favorizați în niciun fel. Conspectam râzând cuvântările ,,tovarășului" și urmăream la TV spectacolele Cenaclului Flacăra. Adrian Păunescu era supapa de refulare. Era o disciplină de cazarmă la internat dar ne simțeam liberi. Cântam, dansam în ansamblul școlii, aveam cercuri pe materii, aveam cenaclu literar, cântam în corul liceului, făceam muncă voluntară în parcul școlii. Trăiam! Notele se dădeau pe merit, ne respectam și ne iubeam profesorii iar ei ne priveau ca pe copiii lor. Unii ne spuneau chiar ce se discută la Europa liberă sau la Vocea Americii despre ,,tovarășul". Astăzi lumea se împarte în creduli vaccinați și creștinii care așteaptă întâlnirea cu Mântuitorul lumii. Nu există ieșire din închisoarea satanei decât prin intervenția divină. Nimic nu este gratis : viața noastră este prețul intrării în Împărăție.

    RăspundețiȘtergere
  9. Un articol excelent, domnul Dan. Din pacare romanii inca dorm si nu vor sa se trezeasca nici acum in ultimul ceas.

    Domnul Dan, poate ma puteti ajuta cu o recomandare. Se pare ca m-am pricopsit cu aceasta gripa chinezeasca. Nepoata mea a luat aceasta gripa, ea nu are nimic, insa nora-mea mea a fost internata la spital, acum fiind la ICU, are plamanii foarte afectati si saturatie de oxigen scazuta. A fost testata si are, se pare, aceasta gripa chinezeasca. Eu nu ma simt foarte bine, de vreo saptamana am inceput sa tusesc si acum simt durere in piept si o stare de oboseala cum nu a mai avut. Am inceput sa iau de la bun inceput ivermectina si niste ceaiuri pentru plamani si caile respiratorii special concepute de domnul Ovidiu Bujor, importate din Romania. Am facut si inhalatii de apa fierbite cu sare si iau Vitaminele C, D, Zn si Mg. Intotdeauna ne-am tratat cu aceaiuri concepute de domnul Bujor, foarte eficiente, cand am avut viroze. Din pacate acum nu prea vad semne de ameliorare. Folosesc un oximetru si de doua zile mi-a scazut si saturatia de oxigen (88-90) si am dureri groaznice de cap si tensiunea arteriala crescuta. Mirosul si gustul au disparut. Se pare ca aceasta gripa chinezeasca facuta in laborator este foarte pacatoasa. Nu am incredere in doctorii acestia asasini, nici macar in cei din Texas. Toti sunt manevrati de big pharma. Aici nu se poarta botnita si nu sunt foarte multe cazuri, asa ca mi-e teama ca odata ce ajungi la spital, nenorocitii astia te asasineaza pentru a speria populatia.

    Ce alte remedii cunoasteti pentru aceasta gripa chinezeasca nenorocita? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.activenews.ro/stiri/Doctorita-Minune-Flavia-Grosan-a-dezvaluit-SCHEMA-DE-TRATAMENT-cu-care-a-salvat-peste-1000-de-romani-de-COVID.-ActiveNews-va-recomanda-rubrica-noastra-TERAPIE-si-PREVENTIE-COVID-165808

      Ștergere
    2. Dacă v-a scăzut saturația sub 90 ar trebui să vedeți rapid un medic. În cazul meu infecția a rămas la nivelul căilor respiratorii superioare, de aceea nu am avut probleme deosebite. În cazul dumneavoastră se pare că a coborât la plămâni și, de aceea, ar trebui să vă vadă un medic.

      Multă sănătate!

      Ștergere
    3. 1 Luați echinaceea
      2.Beti zeama de la 2 lamai bătută cu
      1 gălbenuș de ou, seara înainte de culcare
      Daca e cazul repetați dimineață apoi seara iar 1

      Ștergere
    4. Dan,
      vezi ca azilantul asta-i mare panarama. Observa cu atentie cum formuleaza..incearca sa te duca cu muia.
      Cineva ca-i bolnav nu vorbeste asa tendentios.

      Ștergere
  10. Baga si tu horinca fiarta,cum faceau stramosii tai...nici unul nu a murit de covid,ci de foame si turci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. El e ,,texan,,.Poate wiskey sau ce pishoarca or bea vacarii...

      Ștergere
    2. Ai un al saselea simt, bravo Mercy!

      Ștergere
    3. Citadela,am observat si eu stilul in care a scris. Si cred si eu ca isi bate doar joc ca sa obtina reactii gen,,vezi ca fara botnita patesti ce patiai,,?
      App. Ai scris si tu pe semper candva?

      Ștergere
  11. Da...din pacate ai dreptate.Observ cu stupoare cum prieteni colegi sau cunoscuti cand afla ca nu m-am vaccinat si nu am de gand,se blocheaza si fac un pas in spate....crunt...

    RăspundețiȘtergere
  12. Pai, cum ziceam si ieri, eu mi-am batut binisor capul cu ecuatii din astea, si am tot analizat ce s-a mai facut deja. Link-ul de ieri era din 2003, normal ca in 2 decenii unii s-au pus pe treaba.
    Odata insusita schema abstracta de functionare (cu legitatile inerente), strategia poate fi aplicata in multe sfere (afaceri, bitcoin, terorism domestic, anarhism subteran, sau...de ce nu ?..o miscare de reviriment national).
    Insa repet beleaua majora : nu-i problema "cum" sa se faca...ci cu "cine".

    RăspundețiȘtergere
  13. Asa e.
    Dincolo de strategii, tactici, manevre...prima conditie sine-qua-non e ca oamenii...sa vrea. Cum zicea @Hayde mai sus, "dragoste (patriotism) cu de-a sila nu se poate".
    E singura problema ptr. care nu pot fi gasite tactici.
    Dar vedem...cugetam...masuram.

    RăspundețiȘtergere
  14. Problema este rezolvata de mult prin platforme de AI.

    De 15-20 ani este o criza in zona de middle management. Media salariala si nr salariatilor a scazut constant dar nimeni nu si-a pus serios problema sa inteleaga ce se petrece.

    La inceput aplicatiile de centralizarea a informatiilor, monitorizare si control gen SAP iar apoi acestea asezonate cu AI ii transforma pe oameni in resurse locale care lucreaza pt marele bine comun.

    Merita dezbatut ca exercitiu intelectual pentru a intelege fenomenul ca atare. Insa ca sa ramai normal este bine sa stai in afara unor asemenea sisteme.

    RăspundețiȘtergere
  15. Evident, face ce-i cer cei care-i scriu cecurile...dupa celebra vorba a lui Churchill: "Stati calm, nu-i nimic personal baieti, doar biznis"

    RăspundețiȘtergere
  16. Subscriu, in parte, la opiniile d-nei (-șoarei ?) @ Angela.
    "Leaderless"-ul e un mijloc, o strategie impusa de actualul climat. Sa nu-l promovam la nivel de "scop", ca altfel devine doctrina.

    Cum o legiune romana devenea "testudo" dupa caz...asa poate deveni si "leaderless" (Doamne, tre sa gasesc iute o traducere pertinenta si clara, caci detest americanismele !).

    RăspundețiȘtergere
  17. Acum am vazut intrebare la care chiar si tu ai raspuns referitor la viitorul leaderless.
    La ce ai mentionat tu cu STOPJOC, exista mii si mii de alte exemple in virtual de cistig direct prin baipasarea/eliminarea sefismului legate de service, FINANTE(mai ales cripto), comert etc unde se practica activ. De multe ori lansarea unei oferte vine din partea unei entitati care poate fi foarte usor o IA, pentru care esti platit intr-o criptovaluta la alegerea ta. O cunostinta lucreaza in regimul asta( nu numai) si in patru zile de lucru( la viteza lui) a primit un Bit-coin care era pe la $55 de mii la vremea aia...cazuri si cazuri.

    RăspundețiȘtergere
  18. @ Cassius

    La varsta mea ... poti sa-mi spui cum vrei :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Stai mercy ca asta-i nimic, este de abia inceputul reactiilor. DE REGULA, din ce stim din istorie, ceea ce vine dupa acel pas in spate este crunt!

    RăspundețiȘtergere
  20. Distrugerea nației române are o istorie mai veche decât ultimii 30 de ani. Comunismul a dat românilor lovituri mortale prin distrugerea mediului țărănesc și casapirea oamenilor capabili din diverse domenii. În 89 românii au fost incapabili să se organizeze pentru societatea în care intrau pentru că vreme de 40 de ani au fost lipsiți de acest exercițiu și nu aveau oameni pregătiți să facă acest lucru. Cred că românii au renunțat, prea ușor, în epoca modernă, la educația de acasă în favoarea educației de la școală. Mai țineți minte vorba, cred ca de origine modernă: "Așa te învață pe tine la școală?". Educația centralizată are marele dezavantaj că la un atac de felul celui dat la noi în țară nu ai cum să te aperi. Românii au prostul obicei, și am în vedere pe cei cu o oarecare știință de carte sau cu o oarecare bunăstare, să caute corespondență culturală în altă parte decât în țara lor.

    RăspundețiȘtergere
  21. @Adam Black 22:14
    Problema este ca faca cafteala serioasa nu va fi acceptata sub nici o forma. Societatile se "reseteaza" in mod pasnic NUMAI pe hirtie. De asta sunt absolut convins.
    Deocamdata toti INCA zimbesc pe motiv ca inca nu s-au atins de "sfinta sfintelor": Propietatea privata, si lichiditatile alea care le mai avem, sau altii in abundenta...acolo va fi urgia, si scrisnirea dintilor, pin atunci totul este un show

    RăspundețiȘtergere
  22. Aveți dreptate, domnule Diaconu! 23 miniștri în ultimii 32 de ani! Fiecare a reformat sistemul pana a ajuns ca orice analfabet sa aibă diploma de licențiat! Chiar și universitățile de prestigiu s-au simțit constrânse sa o lase mai moale, pt a avea studenți... A se vedea cum era admiterea la Politehnica în 1990 (teste serioase la mate, fizica) și cum e acum (concurs de dosare). Au ajuns profesorii sa corecteze gramatical masteranzii... Nu mai vorbesc de doctoranzi! Și acum, după ce au făcut sistemul de învățământ praf, doar dacă ai bani poți sa asiguri copilului o educație corespunzătoare. Da, educația se face și în familie, dar sa fim serioși... Câte familii oferă educație copiilor? Câți părinți mai sunt exemple pt copiii lor? Accesul neîngrădit la internet unor persoane nepregătite nici fizic și nici psihic, nu ajuta și chiar distruge! Totodată consider ca distrugerea națiunii noastre a început cu mult timp în urma, când femeia nu a mai fost femeie și i s-a indus credința că poate la fel ca un bărbat! Da.. Poate... Dar cine mai naște generațiile de vin? Cine mai mângâie? Cine mai educa? Cine? Au pus femeia sa se emancipeze! Au făcut-o sa creadă ca poate cuceri Everestul!I-au dat orice alte preocupări, decât cea de mama și soție... Și rezultatele se vad!!!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)