luni, 28 februarie 2022

Să vă ferească Sfântul ca ruşii să piardă Ucraina!


De obicei ceea ce spun se întâmplă. Nu pentru că aş fi vreo mama Omida, ci pentru că încerc să pun logică în analizele mele. Desigur, din nou comentatorii lu' Peşte vor spune că sunt pro-rus, sluga lui Putin sau mai ştiu eu ce alte aberaţii. De aceea, înainte de a intra în subiect a o provocare pentru toţi limbricii orbiţi de propagandă: dacă cineva va găsi un singur cent pe care subsemntalul l-ar fi luat de la ruşi - direct sau prin interpuşi, sunt gata să-i dau întreaga mea avere.  De fapt, de ce să nu supralicitez şi să spun că dacă vor găsi vreun cent tranzacţionat de subsemnatul în raport cu Rusia, au averea mea. Spun asta ca să nu se speculeze că aş avea ceva investiţii acolo. Şi tot acum vreau să le spun celor care-mi vor arunca în ochi tentativa mea de a cumpăra pământ acolo(transparentă de altfel) că a picat după ce am înţeles cum stau treburile din punct de vedere legislativ şi-al situaţiei din teren. În ceea ce priveşte preluările articolelor mele de către Sputnik, ele s-au făcut fără vreun angajament de-al meu sau vreo permisiune dată cuiva de-acolo. De altfel, cei care ştiu cum se fac lucrurile acestea, vor observa imediat că articolele mele nu sunt preluate(adică replicate de la un cap la altul, aşa cum s-ar face în cazul unui colaborator), ci doar citate în limita legală, astfel încât să nu fie vorba de încălcări ale drepturilor de autor. Uneori şi citările sunt alandala, fiind clar că s-a urmărit doar impactul titlului şi evidenţierea ideii care le convine, trăgând cortina peste ceea ce nu le convine. Clasic! Şi-acum să trecem abrupt în problemă.

Există două variante în care Rusia poate pierde confruntarea din Ucraina: prima variantă este cea în care ar exista un blat între Putin şi ceilalţi actori, iar cea de-a doua în care Rusia este atât de slabă încât e incapabilă să învingă o ţară care, în comparaţie cu ea, este subdezvoltată militar. Le vom lua pe rând pentru a le înţelege. 

Începem cu blatul. De ce aduc în discuţie acest scenariu? Sunt mai multe elemente care mă fac să mă gândesc la asta. În primul rând, criza a apărut fix la doi ani după începutul mascaradei COVID, fix când ţările relaxau măsurile şi fix când efectele adverse ale vaccinurilor au început să se simtă, iar nervozitatea populaţiei să crească. Nu uit, de asemenea, că Putin a implementat exact aceleaşi măsuri implementate la nivel mondial, lucru care mă face să-l bănuiesc că e parte a blatului. OK, ce înseamnă pentru noi că toată tevatura asta e un blat? Pe scurt, înseamnă că toată nebunia globalistă e mai aproape decât părea, că meciul care a mai rămas de dat e mai mult unul formal, în care „dezastrul Ucrainei” e doar un punct pe foaia de parcurs. Înseamnă, de asemenea, că lumea multipolară este o iluzie şi că, de fapt, facem tranziţia de la o lume unipolară(care avea SUA ca principală putere directoare, aşa cum am văzut-o începând cu anii 90) la o tiranie unipolară care va sfârşi cu un comunism global. De ce e rău un astfel de scenariu? Pentru că, pur şi simplu, o să ne sufocăm, pentru că vom fi numerotaţi precum oile şi vom trăi în crescătorii de oameni. Pentru că libertatea va fi doar una iluzorie şi odată ce descoperi minciuna eşti practic mort. Sunt milioane de motive pentru care acest scenariu e unul de coşmar, la fel cum sunt milioane de idioţi utili care-mi vor da în cap cu schemele propagandistice clasice. 

Trecem la al doilea scenariu, cel al înfrângerii reale a Rusiei. Asta înseamnă multe, inclusiv o implozie a statului rus ca urmare a sancţiunilor sau o lovitură de palat la Kremlin. În oricare dintre situaţiile care ar putea duce la un asemenea deznodământ, treaba va fi critică. O să vă explic încet şi logic pentru a înţelege. Nu am decât rugămintea să citiţi până la cap şi să rumegaţi ceea ce vă spun. 

Atitudinea Rusiei faţă de Ucraina este, din punct de vedere geopolitic, una logică. Cedarea Ucrainei către UE&NATO înseamnă finalul statului rus. Să vă explic şi de ce: de la Estul Ucrainei până la Moscova sunt aproximativ 500 km. Asta înseamnă că orice ai amplasa acolo, chiar şi-o banală rachetă ofensivă, poţi lovi Moscova, iar asta e inacceptabil pentru Rusia. Asta e dublată de realitatea baltică, în care graniţa Letoniei e la aproximativ 600 km de Moscova. Înţelegeţi? Pur şi simplu Rusia nu-şi mai poate apăra teritoriul, devenind extrem de fragilă. Nu mai vorbim de faptul că ar avea o foarte proastă ieşire la Marea Neagră. Imaginaţi-vă un scenariu în care de pe teritoriul Ucrainei şi al Letoniei se mută în secret baterii mobile noaptea, iar dimineaţa începe focul către Rusia. E şah-mat. Nu spun că se întâmplă, ci că se poate întâmpla, ceea ce din punct de vedere militar e acelaşi lucru. Aceasta înseamnă că este cât se poate de clar că Ucraina, din punctul de vedere al Rusiei, nu are cum să fie decât - în cel mai rău caz - absolut neutră. Asta înseamnă să nu aibă armată(sau una doar decorativă) şi să nu facă parte din nicio structură militaro-economică. Probabil veţi spune „bieţii ucrainieni”. Da, aşa e, la fel cum şi noi am fost timp de 800 de ani „bieţii români”. Însă nu trebuie să uitaţi că scenariul unei Ucraine neutre este cel mai bun atât pentru noi cât şi pentru ei. Pentru noi e bun în contextul actual deoarece avem un buffer între noi şi Rusia, iar pentru ei ar fi unul benefic deoarece ar putea jongla între cele două pieţe majore între care stau. Asta, desigur, dacă ar lăsa-o mai moale cu corupţia şi cu spălarea banilor pentru americani. 

De ce a lovit Rusia? Pentru că devenise iminentă o acaparare a Ucrainei de către NATO, iar după un asemenea eveniment forţat lucrurile ar fi stat mai rău. OK, acum să vedem cele două scenarii în care Rusia pierde. În condiţiile în care armata lor e atât de slabă încât să nu „pacifice” Ucraina, nu vor mai avea la dispoziţie decât alternativa războiului total. Război care ne va avea pe noi ca viitoare victime. Rusia, pentru a-şi face loc la masa negocierilor va trece la planul B, plan care impune atacarea zonelor deranjante: statele baltice, noi şi Polonia. Nu vă luaţi după idioţii care vă vorbesc despre „umbrela de securitate a NATO”. După ce te-a ciuruit racheta rusească şi te-a trimis pe lumea cealaltă, nu ştiu ce rol mai are „umbrela lu' Peşte”. Va sări NATO să ne apere? Cu siguranţă nu. Vor negocia cu ruşii, vor reîmpărţi Europa şi vor trăi cu speranţa că sancţiunile pe care le vor pune Rusiei vor lucra din interior. Aiurea. Până să lucreze, alte întâmplări nefaste se pot petrece. Iar pentru mulţi dintre noi, cei de azi, înţelegerea va fi pentru totdeauna. 

Mai e încă un scenariu, care presupune o lovitură de palat la Kremlin. E greu de presupus asta. Dar trebuie să-l luăm în considerare. OK, ce se întâmplă atunci? Rusia se scufundă şi ajungem la scenariul cu care am început deoarece tot ceea ce se va petrece va fi din ciclul blatului în care puterea va fi transmisă de la naţiunea dominantă la tirania dominantă. 

Pare un joc fără ieşire. Există vreuna. Da, dar e ceva aplicabil mai mult teoretic şi o să înţelegeţi imediat de ce. Într-un scenariu ideal SUA şi Rusia ar trebui să se întoarcă la masa negocierilor şi să traseze două graniţe nemutabile. Prima ar fi graniţa NATO, cea care e acum, iar cea de-a doua graniţa de confort a Rusiei. Ce înseamnă asta:

  1. Neutralitatea absolută a Ucrainei şi Republicii Moldova, contra retragerii Rusiei din Transnistria(chiar dacă Rusia rămâne în Crimeea);
  2. Declararea graniţelor actuale ale NATO nemutabile. Practic graniţele rămân cele de acum, cu promisiunea că nu vor mai fi modificate spre est;
  3. Retragerea trupelor şi echipamentului ofensiv american din zona baltică şi restul Europei de Est(inclusiv a scutului de la Deveselu)
Practic, o asemenea construcţie ar pacifica zona şi ar putea veni la pachet cu garanţii din partea Rusiei, în sensul interzicerii mişcărilor de trupe la mai puţin de 300 km în interiorul teritoriului propriu, transparenţă în distribuţia resurselor naturale s.a.m.d. De asemenea, reducerea de ambele părţi a echipamentului nuclear. Ar fi o structură din care ambele părţi ar câştiga şi care s-ar putea să devină interesantă ca soluţie şi pentru Taiwan. Însă cine vrea o asemena soluţie? Complexul militar american în niciun caz. 

Aşa se face că rămânem doar la nivelul de ipoteze şi scenarii. Minţile înfierbântate conduc jocurile. E ceva înfiorător care ne poate împinge în dezastru. Ştiu că sună frumos „o lume fără război”, dar reţineţi că atunci când se vor termina războaiele între naţiuni vor începe războaiele împotriva omului. Deja vedeţi ce s-a întâmplat cu noi în câţiva ani. N-aveţi idee cât de mare poate fi răul. De-aceea privesc cu teamă către ceea ce se petrece acum în Ucraina şi-n lume. 

65 de comentarii:

  1. In sfarsit incepi sa intelegi ca lumea de maine nu va fi multipolara. Acum se creeaza Imperiul si toti cei care i se vor opune vor fi nimiciti (ex. vezi amaratii aia de 3 presedinti care au indraznit sa nesocotesca divoc-ul).

    RăspundețiȘtergere
  2. Oricum ar fi nu ne așteaptă nimic bun

    RăspundețiȘtergere
  3. Rusi no sa piarda Ucraina, dar ce o sa castige, asta e intrebarea. De pierdut or sa piarda pulimea de aici, acolo si de pretutindeni, mai putin mother fuckerii de la varf vare or sa piarda tot, dar in lumea care va veni.

    RăspundețiȘtergere
  4. De la granita Germaniei la Paris sunt cateva sute de kilometri si Franta nu se plange de lipsa de securitate, desi a fost atacata in trecut de Germania. Problema de securitate este in mintea lui Putin si probabil e reala atat timp cat Rusia acapareaza noi teritorii. NATO nu are cum sa atace Rusia atat timp cat Rusia este o amenintare nucleara credibila.

    Pe de alta parte Xi lucreaza cu harta Rusiei pe masa si vede alternative la Taiwan. Rusii chiar nu se simt nesiguri? Pentru ca ar fi cazul sa se simta.

    Batalia pentru Ucraina a fost deja pierduta. Ucrainienii nu se vor eliberati si nici denazificati. Rusia va avea nevoie de un milion de soldati minim sa tina Ucraina ocupata. Pe care ii are probabil. Ce nu are sunt bani sa-i imbrace si sa le dea sa manance. Razboiul din Ucraina va rezulta in mod ironic in denazificarea Rusiei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 24 noiembrie 2019 – Ministrul Parly a avut acest cuvânt sarcastic în martie anul trecut la Washington: "Clauza de solidaritate a NATO se numește Articolul 5, nu Articolul F-35.Sa ne mai amintim si expresia nulandeza?,,F'''k UE''!

      Ștergere
    2. Domnule Geo, inainte sa trageti concluzii pripite ar trebui sa mai analizati anumite informatii.
      1. Germania nu are armata proprie de la razboi incoace. Franta are a 2 a armata ca marime dupa Turcia din NATO. Si ambele fac parte din NATO si lucreaza de atat timp impreuna pe plan " democratic".
      2. China si Rusia momentan au interese diferite si fiecare profita de situatie, de asemenea relatia dintre cele 2 state (puteri) sunt benefice uneia alteia aviz la faptul ca amandoua au un regim de conducere asemantor si amandoua au ceva cu SUA si SUA cu ele.
      3. Legat de Rusia, daca ati urmarit ultimele evenimente ce s-au intamplat in lume in ultimi cativa zeci de ani, legat de infrastructura, dezvoltare, contracte si relatiile pe care Rusia le-a facut, rezulta ca are si bani si oamenii sa tina nu doar Ucraina sub ocupatie ci poate si alte zone. Problema efectiv este moralul soldatilor si ne-dorinta de a se lupta ca altfel toata treaba asta era impachetata de mult timp daca era vb clar despre o cucerire din partea Rusiei.
      Deci ramane ideea ca este vorba de un blat indiferent daca Putin este sau nu constiient de asta.

      Ștergere
  5. gazul rusesc alimentează Europa cu debit maxim
    tranzitând Ucraina. La niciun capăt nu s-a închis
    robinetul. Ce ne spune asta?
    CAND GAZUL RUSESC SE VA OPRI DE TOT, nu doar o zi-2, O sa mai cred orice stire de confruntare inexistenta in care doar civilii o iau pe cocoasa, iar elitele numara banii.
    A zis asta si Trump in ceva video nepopularizat in meetiong la Casa Alba de ce dau Rusiei miliarde de dolari pe petrol si gaz daca suntem de fapt in razboi cu ei?
    Minciuna Swift, minciuna razboi, minciuna recesiune economica....cand gazul rusesc alimentează Europa cu debit maxim.
    Vi se pare normal ca gazul rusesc sa alimenteze Europa cu debit maxim si toti sefii din Europa il fac pe Putin un fel de "bă puț*, tu puțin c-am puți!!!"
    Okay, mergi si sapi stirile si observi ca nu toti sunt scosi din sistem cum vrea Ciolacu sa faca cu firmele rusesti din Romania, ca exista clientielism in ciuda Discursurilor opresive. Deci Opresiunea Ruseasca e doar o alta mascarada si Pandemie.
    Concluzie: lumea de azi se guverneaza prin alerte si discursuri de tip alerta total rupte de realitate in care cei care sufera suntem noi civilii: 1. ca credem nebunia de la TV, deci datorita jurnalistilor care fac fake-news ca razboiul din Ukra e la fel ca cel din jocurile video. 2. banii trebuie sa circule si interesele statelor sunt mult mai mari decat ura sau iubirea dintre natiuni, sentimente care unii le considera de-a dreptul retarde mai ales cei progresisti.

    RăspundețiȘtergere
  6. 1.) Putin nu mai seamana nici la fata nici la comportament. Este posibil sa fost schimbat cu o sosie ? De catre cine ? Ori de generalii KGB nemultumti ca Putin e prea moale, ori de oculta globalista care a racolat la varful statului rus.
    2.) In cazul ca nu e blat, americanii au fortat invadarea Ucrainei chiar dupa terminarea plandemiei, cand incep sa apara efectele waxinurilor. Cum ? Prin fortarea aderarii rapide la NATO si UE a Ucrainei. In acest caz invadarea Ucrainei pentru eliberarea de globalistii care au transformat-o in colonie, n-ar mai fi fost posibila, pentru ca ar fi intervenit statele NATO prin activarea art. 5.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a fost eliminat in 2013, asta de acum e si el unul pe acolo in rol de paiata, dar si el o sa fie schimbat cu altul care insa ...

      Ștergere
  7. La nivel uman este o drama ce se intampla in Ucraina dar sa nu uitam ca oamenii astia si-au facut-o cu mana lor. Au avut exemplul Romaniei. Puteau vedea clar ce urma sa se intample cu tara lor daca vor lua-o pe drumul occidentului.

    A avut loc o depopulare masiva. Au fost jefuti ca-n codru si situatia economica s-a dagradat constant. Zeci de laboratoare biologice cu cobai ucraineni. Aia de la conducere erau nazisti pe fata cu simboluri si tot ce vrei. Chiar n-au nicio scuza pentru ca i-au sustinut. De atata amar de vreme era clara pozitia Rusiei. Populatia nu s-a ridicat impotriva conducatorilor care i-au condus in situatia de acum.

    Deci dincolo de toata papusareala conducatorilor nu putem trece cu vederea orbirea oamenilor si tacerea lor care-i face practic complici. De aceea este nevoie sa iesim din zona de conform si sa avem atitudine civica, sa ne implicam si sa aratam ca existam. Pentru Legea Suveranitatii a lui Dan Chitic abia s-au strans un pic peste 33.000 de semnaturi. Asta inseamna ca ne cerem sclavi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Bancherii se vor asigura că suntem datori, companiile farmaceutice că ne simțim rău, producătorii de armament se asigură că ne vom război intre noi, massmedia că nu vom afla adevărul și guvernele se vor asigura că toate acestea sunt legale....
      Spectacol, plata se face la sfârșit..."
      Traducerea: Tiberiu Botezatu

      Ștergere
    2. Mereu imi fuge gindul la cartea citita acum mai bine de zece ani:
      "Guvernarea din umbra".
      Speram ca vremurile prefigurate acolo vor intirzia ( ori chiar s-ar fi putut contracara)...

      Ștergere
    3. "Au avut exemplul Romaniei. Puteau vedea clar ce urma sa se intample cu tara lor daca vor lua-o pe drumul occidentului."

      Adevarat, s-au intamplat lucruri groaznice Romaniei. Salariul mediu net a ajuns 800 de dolari, pornind de la 100 in anii 2000. PIB per locuitor a crescut de la 5000 de dolari la 32,950 de dolari raportati la puterea de cumparare (sursa FMI), adica a ajuns mai mare decat al Rusiei. Si altele asemenea grozavii. Alta era situatia daca ramaneau sub aripa Rusiei..

      Ștergere
    4. "Salariul mediu net a ajuns 800 de dolari, pornind de la 100 in anii 2000." - asa e, doar ca si numarul cetatenilor s-a diminuat, ceea ce a fortat cresterea sal;ariilor.

      "PIB per locuitor a crescut de la 5000 de dolari la 32,950 de dolari raportati la puterea de cumparare (sursa FMI)" - fireste, FMI, unbiased source; PIB-ul a crescut, dar pentru romani sau pentru diverse firme care au venit in tara, s-au lipit de resursele locale si au "crescut" PIB-ul, dar pentru ei, profiturile mutate pe metoda off-shore. Cat priveste "aripa Rusiei" afaceristii lor ar fi facut exact la fel.

      Ștergere
    5. Da dar grosul poporului aproape ca moare de foame, lasa dreaku cifrele, anonimule.

      Ștergere
  8. Nu cred ca e atat de necesar sa stipulezi daca ai sau nu simpatii cu regimul dela Moscova ! Eu unul inteleg perfect motivele Rusiei si sunt justificate ,dar nu sunt de accord cu metodele folosite de Rusia !Stiu si cunosc pragmatismul rusesc si faptul ca s-a umplut paharul !Sunt multe aspecte de luat in calcul dar in afara scenariilor inca noi astia mici nu vad ce putem face !
    @DD-Daca iti mai aduci aminte cand am expus aici o intamplare a mea din 2017 la Manastirea Stefan cel Mare din Judetul Vaslui , cu acele masini din care au coborat niste personaje si au vorbit cu un calugar si le-au spus de acele tancuri cu inscriptii ciudate ce vor trece Prutul in 2022? Nu sunt practicant religios dar tind sa cred ca acel batran calugar a avut dreptate! Si nu cred ca ar fi rusesti acele tancuri fiindca calugarul cunostea slavona ....intelegerea intre Putin si Xi Ping acolo m-a dus cu gandul ! Intamplarea am expuso aici in 2020 prima data si cred ca si in 2021 pe vechea platforma !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Detalii?Stiu și eu ceva dar nu fac legătura.

      Ștergere
    2. Trec Prutul...in ce directie ? De la noi spre MD sau invers ?
      As zice ca e un detaliu demn de precizat.

      Ștergere
  9. Volodimir Zelenski cere ca țara sa să fie primită în Uniunea Europeană în procedură de urgență.


    Asta este scenariul in care Rusia pierde Ucraina.

    Dar sa vedem ce inseamna ca Ucraina sa intre in UE.
    Pai ne amintim toti de exodul a 9,700,000 romani din 2007-2020, numar care il stim de la Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero care si-a numarat poporul de care se simte responsabila.
    Ei, desi Kiev este mai luxos si mai mare si mai cosmopolit ca Bucurestiul...tot la fel este in provincie ca la noi, spatiul rural din sec XIX unde unii inca ara cu plugul si calul, fiind tara predominant agricola. Nu discut resursele tarii ca sunt bogatii pentru bursa. Sa vorbim de civili si cetateni.
    Cetatenii Ukrei vor spoia EUROPA mult mai mult decat romanii.
    Toti stim ca in 2007 cei mai multi romani plecati erau aia descurcaretii care apoi veneau sa te invete cum se fura din magazinele fraierilor din UE.
    DIn Ukra nu vor pleca doar 9,7mil in afara tarii....estimez sa fie pana la 15mil de persoane dispuse sa lucre in alte tari UE.
    De asemenea vor lucra mai ieftin ca romanii, bulgarii, ungurii etc...si vor fi mai bine vazuti mai ales in Austria.
    Deci, oricum ar fi zilele de muncit in occident pentru romani sunt numarate.
    Ori te stabilesti in occident, ori revii inapoi in tara.
    Dar fenomenul de navetism se va incheia in nici 2 ani. Vor fi romani stabiliti in afara care isi vor lua si alta cetatenie, si vor disparea romanii care merg sezonier. Ca nu vor mai avea loc. Si nu o sa accepte sa fie platiti mai prost ca in Romania. Ceea ce ucrainienii vor accepta.
    Da, exact! Asta e marea durere a romanilor, ca ucrainienii vor accepta plati mai proaste ca ale romanilor, asa cum si romanii au facut asta altor natii scoase din agricultura si industria europeana.
    Dar sa nu uitam ca economia Germaniei se va contracta ca urmare a razboiului gazelor rusesti. Deci nu vor mai avea chiar atataea locuri de munca si ucrainienii vor ataca celelalte tari ocupand toate locurile de munca disponibile. Voi asista din nou la romanii care vor venii acasa ca nu au gasit job!

    RăspundețiȘtergere
  10. Dar de cel mai probabil scenariu dr ce nu zici nimic? Asa de greu de crezut este ca PUTIN a comis o eroare grava? A crezut ca o sa fie la fel ca in crimmeea,2 zile de marsaluit coloane blindate, un bombardament si gata?

    RăspundețiȘtergere
  11. Ucraina este Calul Troian care o data primit in Europa, va duce la cucerirea cetatii.
    Resetarea nu se face fara Rusia.
    Ba chiar este agentul de schimbare, o lume unipolara in care Rusia este hegemonul perfect, iar America este divizata intre China si Rusia.
    De exemplu Trudeau este pro-chinez, a spus de multe ori ca admira China si a si implementat masuri de dictator impotriva unui protest pasnic in timp ce sustinea proteste in alte tari.
    Biden este pro-China, Trump este anti-China si pro-Rusia dar si anti-Rusia criticand EU ca au dublu standard de a da banii rusilor pe gaze.
    In Romania nu suntem nici pro-rusi, nici pro-chinezi, ci suntem pro-ucraina in UE. Oare de ce nu ne-am luptat pana azi pentru Moldova sa fie in UE? Sau Bucovina sa fie recunoscuta ca stat separatist roman si sa adere la UE?
    Asta e alta boala a zonei!!! Romanii din Ucraina nu vor sa se uneasca cu Romania si coruptii de aici, au ei coruptii lor si daca ar fi asa, statul roman nu ar vrea si ar fi obligati sa isi faca o tara a lor de romani ucrainieni.
    De ce nu vor sa ne unim de fapt tarile?
    Deoarece le stricam voturile!!!!
    Este doar gargara lor ca ne unim, nu vor de fapt de loc. Securistii romani ne tin la distanta!
    De ce? Pai ce ziceti de un plus de 500mii de romani cu cultura ucraineana, 500mii de transistreni cu cultura rusa si inca 2,7 mil de moldoveni?
    Apoape 4 milioane de alegatori din care posibil ca toti sa prefere politica ruseasca din Romania sau cu tenta ruseasca.
    Pai crezi ca UDMR si alte organizatii accepta sa dispara de pe piata partidelor? Cand vor descoperii ca sunt atat de mici minoritari ca tiganii ca nici partid nu mai au voie sa isi faca?
    De aceea uniune cu alte teritorii romanesti, nu va fi posibil in secolul asta. Doar sa isi faca fiecare roman tara lui si sa fie un stat federal roman, dar unire nu o vor face securistii niciodata. Mai ales ca securistii toti au scoala facuta la rusi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. 1.) Putin nu mai seamana nici la fata nici la comportament. Este posibil sa fost schimbat cu o sosie ? De catre cine ? Ori de generalii KGB nemultumti ca Putin e prea moale, ori de oculta globalista care a racolat la varful statului rus.
    2.) In cazul ca nu e blat, americanii au fortat invadarea Ucrainei chiar dupa terminarea plandemiei, cand incep sa apara efectele waxinurilor. Cum ? Prin fortarea aderarii rapide la NATO si UE a Ucrainei. In acest caz invadarea Ucrainei pentru eliberarea de globalistii care au transformat-o in colonie, n-ar mai fi fost posibila, pentru ca ar fi intervenit statele NATO prin activarea art. 5.

    RăspundețiȘtergere
  14. sunt evacuați miile de refugiați pakistanezi/indieni/asiatici/ care nu erau primiți de polonezi și de unguri. Astfel,vor ajunge legal în mUE,să aducă lumina civilizației lor

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu cred, ca Rusia pare cam incompetenta si slaba. Eu daca eram Putin, invadam Donbasul ca dupa ce le.a declarat independente, si brusc dupa ce au impus sanctiuni Occidentul, Rusia prin surprindere sa le fi inchis gazul total si sa.i puna pe butuci total, o masura tampita luata de Putin (la prima faza m.am gandit ca ii face praf in 48h) ce sa vezi rusii se chinuie sa ii cucereasca de 5 zile...marea armata super puternica, unde le.au murit vreo 1500 de soldati, tancuri ramase fara combustibil, soldati tineri fara experienta de razboi...nu ma iau dupa cifree exagerate ale propagandistilor ucraineano-americani, dar au avut ceva pierderi. Oricum toata interventia Rusiei pare prost facuta, il credeam pe Putin mult mai destept si strateg, dar a dat.o cu pla in balta. Una la mana..rusii nu au contracarat razboiul Mediatic...sa prezinte cu adevarat ce e acolo, contrazicand ce spune Ucraina. De exemplu razboiul din Irak: statele unite a dus un razboi mediatic dinainte sa atace Irak, l-a demonizat pe Saddam pana cand la nivel international, opinia publica intelegand ca e necesara interventia SUA acolo, si dupa ce au atacat, au continuat de pe teren sa arate lumii ca nu s.au dus degeaba si ca chiar e necesar sa le dea oamenilor libertate si au reusit sa convinga ca interventia a fost una buna. Cine a condamnat SUA pt crimele facute acolo si dezastru urias adus Irak.ului? Pe langa ca l-au spanzurat pe Saddam...chiar daca dupaia s-a dovedit totul o minciuna pretextul lor, realitatea a venit dupa cativa ani, cand lumea deja a uitat...SUA a folosit forta si a distrus Irak.ul in 3 zile s.au predat toti. In Siria la fel, au demonizat pe Assad mediatic incat opinia publica cerea in mod deliberat o interventie militara sa.i salveze pe saracii sirieni. In Ucraina, Rusia de 8 ani nu a reusit sa dovedeasca macar, macar publicului Rus, cat de nenorocit si nociv e Regimul de la Kiev, incat sa-si justifice interventia cu succes, fara a-si distruge cariera politica si popularitatea. pretextele lui Putin sunt depasite in orice caz, balmajelile istorice, cu rusii de acolo, ca Ucraina e a noastra, dar nu a luat.o nimeni...patria si toate cele nu tin de foame. Plus ca nu a reusit sa convinga pe nimeni ca acolo s.a produs genocid. Nici macar acum, cand a pornit razboiul..ei sunt vazuti drept agresorii dementi ai planetei,in timp ce Ucraina e eroina care rezista invaziei, Zelenski reusind sa emotioneze opinia publica internationala cat de erou e el, dar defapt se ascunde ca un sobolan. Propaganda Ucraineana tine un succes fulminant fata de cea rusa, plus ca pun dovezi indiferent ca-s reale sau false, dar duc razboiul mediatic incat ii fac ca imagine pe rusi zoob...nu mai vorbesc de ipotenta militara, care abia avanseaza...Harkow nu e cucerit pe deplin, Kiev nu dupa 5 zile...plus ca rusii se lauda ca au cucerit mici orasele, care sa deschida niste culoare pt Crimeea si Transnistria. Un razboi de uzura oricum pt Rusia de a o slabi economic, strategia SUA pare mult mai avansata decat credeam...sincer sa fiu credeam ca si rusii sunt asa cum zic unii smecheri in strategie..dar Putin a dovedit ca nu e prea destept, a luat decizii pripite, a muscat momeala americanilor, acuma e futut din toate partile...si mediatic, si economic, si armat...iar daca Rusia cere negocieri si nu reuseste sa puna Ucraina jos...va iesi cu imaginea sifonata la nivel mondial...China ca o curva, se va debarasa de Putin si va incerca o noua abordare. Daca Putin cade la Kremlin, Rusia e ca si cucerita. Am mai citit analize in care , vor fi luati la bucata, pt ca sunt constienti americanii ca nu pot lupta cu Rusia si China direct...dar sa.i atraga in niste probleme de uzura, incat sa duca si cu schimbarea regimurilor, e un razboi castigat de succes fara prea mari daune. Nu tin cu Rusia, dar Putin dadea impresia ca e un foarte bun si profesionist strateg, si lauda aia mare cu armata lor ultra puternica, .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @13:55: "Rusia pare cam incompetenta si slaba"
      Și dacă tot ce a fost până acum a fost doar o diversiune?
      Dacă partea serioasă nici măcar nu a început?

      Ștergere
    2. Aiurea. Aproape că au încheiat încercuirea trupelor care țineau linia de contact cu Donbassul. Vorbim de 60-100000 de soldați. După ce se predau nu mai are sens să vorbim de armată ucraineană.

      La Mariupol vor lupta cu Azovul, pe care îl vor extermina. Posibil să moară civili acolo, în rest fac totul să evite pierderile civile.

      Odesa o vor lua, e o chestie de istorie, prezență rusă puternică, prestigiu și strategică. Așa că vom ajunge vecini.

      Ștergere
    3. Greșit! Ai uitat sa menționezi ca Irakul a fost cucerit repede deoarece SUA/mUE au bombardat civili de i-a luat dracu! Nu i-a interesat pe aia ca e militar sau civil. Au făcut genocid și acolo și in Siria etc.

      Rusia dacă vroia in 24 de ore dădea drumul la rachete si făcea Kievul/Ucraina una cu pământul!

      Ei încerca sa nu omoare civili si sa cucerească Kievul cu cât mai putini civili afectați.

      La asta se adăuga faptul ca naziști din Kiev au sprijinul mercenarilor din blackwater, ISIS, Legiunea straina etc.

      Nu mai zic de arme letale si ajutoare militare din partea a 27 de state! Pai Rusia acuma se lupta si cu mUE si cu SUA in Ukraina!

      Cât despre mașinăria de propaganda este imposibil sa te pui cu globalisti la capitolul acesta!

      Au in mâna atât rețele de televiziune cât si rețele de socializare. Acestea nu sunt in mâna Rusiei. Cât despre sancțiuni ale sunt apa de ploaie, Rusia deja se pregătise din timp Borrel ăla la mUE a și zis azi ca “sancțiunile nu pot opri din păcate rezervele bancii centrale a Rusiei in Moscova sau in China deoarece Rusia și le-a mutat din timp într-un loc unde nu pot fi blocate, si ca au fost complet pregătiți pentru sancțiuni”.

      Deci numai fake News-uri.

      Cât despre aia cu tancurile rusești fără benzina, militari ruși prinși (care numai ruși nu sunt și picura vopseaua cu steagul Rusiei de pe uniformele lor 😂), rachete rusești care se izbesc de blocuri (care de fapt sunt Ucrainiene) tancuri rusești care strivesc mașini cu civili (care de fapt sunt din nou tancuri ucrainiene), soldați grăniceri eroi care mor pe insule pustii (și care de fapt sunt in viața), armate cecene de cate 10.000 de soldați care sunt măcelărite in 10 minute cu tot cu generalul lor (după care generalul apare bine mersi intr-o convorbire la telefon și soldați ceceni i-au baza după baza abandonate de armata ucrainiană) și as putea continua pana mâine cu penibilitatile astea. Dacă te iei după media mondiala ucrainieni mai au un pic și ajung si la Moscova!

      Russia va cuceri Ucraina pas cu pas cu încetinitorul indiferent de cate arme vor trimite mUE/SUA acolo.

      Chiar și Pentagonul a recunoscut astăzi ca Rusia înaintează bine și e o chestiune de timp pana vor lua Kievul și ca numai unii care credeau ca asta e un film de Hollywood se așteptau sa cucerești o țara in 24 de ore!

      Problema e ca naziști drogati din Kiev vor folosi civili pe post de scuturi umane! Aici va ieși cu mulți morți! Însă și ucrainieni și-o merita!

      Nu poți sa susții ca un actoraș drogat controlat de niște bande de naziști sunt eroi dacat daca nu ai creier!

      P.S.

      Se pare ca ceceni sunt cu ruși și înconjoară Kievul! Știrea este de la Ucrainieni! Pai cum ma, nu spuseseră ei ca marea armata a Ucrainei a eliminat toți ceceni in 10 minute?! 😂😂

      Absolut penibili sunt dar atunci când pierzi un război pe teren măcar sa in câștigi in online!

      Ștergere
  16. dovedeste ca e un mare fas..mai ales da aduci in discutie starea de alerta nucleara, da semne ca e un disperat si ca solutiile sunt terminate. Gazul era arma perfecta si nu avea Rusia nici o mare pierdere economica...pierderi erau, dar mici. Asta cum sa anunti ca scumpesti gazul cu 2000 de euro mia, ca sa ce? Sa.i faci pe europeni sa caute solutii indiferent cat de grele, dar cat sa se poata pregati...eu le taiam prin surprindere drept sanctiune la sanctiunile lor...Putin dovedeste ca e slab si toti aia de pe langa el niste idioti. Asa ca tot SUA ramane NR.1 strategie, planuri si tot..chiar daca noi astia de rand nu ne tine de foame...dar ajung sa cred ca Rusia si China sunt niste glume proaste cand se lauda ce puternici sunt ei, ca in fapt real, cand isi arata puterea sunt fix invers...se chinuie sa o arate. Iar SUA are experienta de a rastalmacii totul incat sa.i faca slabi. Dovada ca Nu sunt in stare sa cucereasca un stat mai slab militar ca ei. Si China ar putea avea o mare teapa in Taiwan..mai ales ca stim cu totii ce calitate impresionanta fac chinezii in general...Sunt curios daca Rusia dovedeste ca e sau nu ceea ce vrea sa para...sunt la un pas de a se face de ras. Pai dupa un eventual esesc..SUA va pregati sa le faca o revolutie spre vara la Moscova...si s.a terminat cu Rusia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. scuzati-ma dar logica dvs ma lasa rece, nici macar un dus cald nu oferiti?

      @13:55 "cum sa anunti ca scumpesti gazul cu 2000 de euro mia"
      gazul ala nu mai e de la rusi, tocmai ca al rusilor este ieftin
      sunt taxe de transport cand aduci gazul din alta parte

      @13:55"Rusia si China sunt niste glume proaste cand se lauda ce puternici sunt ei"
      atat Rusia cat si China nu se grabesc ca Americanii sa anexeze state, ci au rabdare sa vina singure
      daca voia anexare o facea in 2014 cand era mult mai usor
      China daca opreste productia externa si produc doar pentru China in nici 1 an de zile vom ajunge mai rau deact in anii '90 cand mergeam la turci dupa blugi.

      Ștergere
    2. Exact de ce nu au taiat gazul? Tind sa cred ca varianta sacrificarii lui Putin e tot mai vizibila .....daca vom asista la Nuclear Missle Lunch atunci e FINAL CHAPTER pentru toti!

      Ștergere
  17. Presupunand ca doar cele 3 variante de mai sus sunt pe masa: se va merge pe o varianta in care NATO nu se va retrage de nicaieri dar cu promisiuni ca nu se va mai extinde. Doar promisiuni. Care nu vor fi respectate. Adica la fel ca pana acum. SUA va promite marea cu sarea...dar nu va respecta promisiunile. Practic situatia de acum se va amana in timp. SUA se afla pe pozite de forta. De ce sa se retraga? Practic Rusia este in corzi acum. Izolata de aproape toate tarile care conteaza. Deci SUA/NATO este pe cai mari si controleaza Ucrania> Nu inteleg de ce SUA ar face acum apsi inapoi. Dimpotriva va fi agresiva, adica impreuna cu aliatii NATO va sustine Ucraina in acest razboi. Sa ne intelegem: SUA isi doreste aces razboi pe termen lung. Pentru ca pe termen lung va slabi Rusia si o va infrange. Cred ca Rusia are timp limitat de actiune si nu poate lupta in acest razboi cu anii. Ce se va intampla daca Rusia se retrage bazandu-se pe promisiuni? Ce va face Rusia cand promisiunile nu vor fi respectate? Va ataca din nou? Si NATO si aliatii vor zice: vedeti iar ataca hitleristul de Putin... e dictatoc...e comunist... Se pare ca in varianta cu promisiuni, Rusia va pierde.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @14:03
      "Rusia este in corzi acum. Izolata de aproape toate tarile care conteaza."

      Rusia are ca sprijin China care se declara newutra, dar stim toti ca China sustine Rusia si stiu si americanii, si Biden si Trump. Si daca China iti tine spatele nu esti singur.
      Si inca ceva.
      Putin e sustinut de Merkel, Macron si alti lideri euroipeni9 care dau bani si platesc sume colosale Rusiei.
      Daca e adevarat ca e razboi de ce se mai platesc bani rusilor? miliarde de dolari?
      Rezolva problema asta si iti dai seama ce fraiereala este la TV

      sa ne zica aceste TV de ce miliarde de $$ pleaca din Europa spre Rusia zilnic!!!!!!!!!!!

      Ștergere
  18. Asteptam verisorii ucrainieni la noi in tara, nu doar sa tranziteze si sa ceara azil politic. De asemenea sunt disponibile 30.664 locuri de munca la nivel national. Cele mai multe locuri de munca sunt oferite pentru:
    -muncitor necalificat la asamblarea si montarea pieselor (1.908);
    -agent de securitate (1.278);
    -lucrator comercial (1.269);
    -manipulant marfuri (1.059);
    -muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet (1.054);
    -muncitor necalificat in industria confectiilor (969);
    -sudor (614); confectioner-asamblor articole din textile (600);
    -agent de vanzari (569); vanzator (558).
    Salariul angajaților care lucrează în țara de România este, în mod implicit, în intervalul de la 2.255,00 RON (salarii mici) la 8.695,00 RON (salarii mari, salariile reale pot fi egale superior).Acesta este salariul lunar total, inclusiv bonusurile,

    RăspundețiȘtergere
  19. Un lucru este clar: in razboi primul care moare este adevarul. Deci sunt minciuni de fiecare parte, asta e clar. Insa am ramas surprins sa vad ca rusii sunt slabi, foarte slabi. Armata lor e la pamant. Si cred ca Putin nu se astepta la acest lucru... Vremurile sunt grele si orice scenariu e naspa pentru noi.

    RăspundețiȘtergere
  20. Treaba s-a complicat mult ma mult decat atat. Sceanariul intai ramane in picioare, sunt multe coincidente aici, iar un razboi extins ar trebui sa continue genocidul inceput de plandemie. Nu e simplu sa macelaresti "credibil" 70% din populatie, desi la imbecilizatii cu cele 3 doze la activ merg si argumentele puerile.
    Al doilea scenariu cu rusii infranti, nu tine. Putin nu se va retrage pur si simplu din Ucraina si va spune "iarta-ma" Restrictiile venite la gramada, din toate partile - multe din ele complet aberante, nu vor ramane fara raspuns. Nu il vad sa cedeze, chiar cu pretul distrugerii totale a Ucrainei. Este un moment potrivit ca sa arata ca Rusia e o forta reala.
    Scenariul asta ar presupune ca occidentul, nato si uie sa se retraga maraind cu capul plecat. Nu ar fi exclus, tinand cont ca fortele vestice au multi poponari sau transgender in componenta, de la ultimul soldat la factori de conducere, ori in acest caz vorbim de indivizi labil psihic.
    Astea sunt scenariile "optimiste". Vine insa cel de a-l treilea... care nu e optimist ci destul de realist. Conflictul escaladeaza, amerlocii nu vor sa renunte la spalatoria lor de bani si la laboratorele biologice (de fapt clanul rotschild nu va ceda) rusii sunt provocati direct de nato - atacati sau fortati sa atace o tara din alianta, si se ajunge la razbelul nuclear.
    Pana acum, din pacate, lucrurile in directia asta se indreapta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plandemia si Batrahomiomahia sunt cele doua cai prin care globalistii vor sa ramana ei singuri pe planeta.

      Ștergere
  21. A fi suveran inseamna putere. Intr-o lume in care suveranitatea este diabolizata asta inseamna control. O fiinta suverana nu poate fi controlata.

    RăspundețiȘtergere
  22. Slava Ucrainii! gândindu-se la niște refugiați mișto, buni de luat acasă. Și s-au trezit cu valu' de afgani, magrebieni și indieni. Ups! Nașpa! Păi ce făcurăm, mă nene, mă?
    După ce ajung afganii acasă la doritorii de refugiați, ăia trebe să schimbe steagu de la profil, cu al Afganistanului, că nu mai cazează ucrainence. Daaaar de unde sunt afganii? Dacă se va dovedi că sunt ăia din Belarus, acu-i acu! Păi de unde până unde au ajuns în Ucraina și-au trecut ca refugiați ucraineni prin nord-est, deși luptele sunt spre sud-vest? Păi dacă e așa, ce făcură mă nene, mă, autoritățile din Ucraina? Pă cine ajutară? Cu ce ocazie? Cine i-a băgat în țară? Cine i-a scos din țară ca refugiați? Au și acte de studenți indieni? Din Ucraina? Zelenski știe? Dacă nu știe, cine conduce Ucraina? Dacă știe, cum va justifica asta?
    Dincolo de cacealma, asta e cea mai mare diversiune din istorie! Am scris pt că deja e haos informațional și oricum s-a produs deja ce trebuia.

    RăspundețiȘtergere
  23. o postare glumeata e sa mearga la razboi aia cu pensiile speciale sa si le apere. Primii in front. La om i-a fost stearsa postarea ca deranja pe cei de la FB care probabil au angajati pensionari cu pensii speciale care nu vor sa mearga pe front, dar nici salarul sa nu il taie.
    Cum ar fi din pensiile speciale taiate sa ajutam refugiatii? Cine voteaza!?

    RăspundețiȘtergere
  24. Cu ceea ce se intampa acum vor sa ne convonga ca este nevoie imperioasa de formare a unui Guvern Mondial.

    RăspundețiȘtergere
  25. In acest razoi nu e vorba nici de Rusia, nici de Ucraina, ci de infiitarea Guvernului Mondial. Cred ca Putin, prepotente, arogant ..., a cazut in capcana, iar Ucraina folosita ca momeala. In acest razboi nu va pierde si nu va castiga nici Rusia nici Ucraina,ci vom PIERDE noi, intreaga popuatie a lumii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cosmin Gusa - "Soros si Rothschild au cumpărat Ucraina, urmează Romania!"

      Ștergere
    2. Nu este nici o capcană. Elita globală ne lasă libertatea de a decide cum vrem să murim, nu cum vrem să trăim. Felul în care vom trăi este decis de ea, nu de noi. Așa că unii aleg să moară în genunchi, alții în picioare. Putin a ales evident varianta a doua.

      Ștergere
  26. tataie, rusii nu platesc centi, ci copeici. in rest, analistul lu Peste o da in bara de obicei, tot ce trebuie sa faci e sa recitesti

    RăspundețiȘtergere
  27. Stați calm, Ursul va câștiga, restul doar scenarite, care mai de care...

    RăspundețiȘtergere
  28. Putin trebuie sa plece! e doar un motiv cert de vrajeala occidentala de-a lui Biden, care coordoneaza migratia mondiala. El a dat jos zidul lui Trump si a bagat in Los Angeles si Texas sute de mii de migranti care stau cu sutele in corturile de la marginea trotuarelor din LA. Sunt filmulete pe YT.

    Care e de fapt adevarata afacere?

    Migrantii asiatici din Afganistan, Pakistan, Iran care trebuie sa ajunga in UE.

    Si nu se putea fara ajutorul rusesc dat de Putin. De aici manipularile, ca ce trupe slabe a trimis Putin - pare o diversiune.
    Nu! Putin nu a vrut sa faca rau ucrainienilor considerati de natia slava tot rusi.
    Putea leher sa lase tara fara curent electric?!? Putea!! Nu a facut-o!
    Sunt popor slavic, nu? E ca si cum am face un razboi romano-moldovean ca sa ascundem niscai manevre.

    Romania = cap de pod pentru migrantii afgani, magrebieni, nigerieni si pakistanezi din Belarus!!!

    Abia astept ziua de maine-poimaine cand se va da tzeapa asta!
    Asteptati ca vine! Tzeapa de tzeapa, alba neagra!
    Dupaia puteti sa injurati pe Putin cat vreti ca el banii i-a luat pentru migrantii abia asteptati in Germania.

    Mai apare o problema. Iohanis vrea si el o casta sociala de migranti doar ca momentan la noi un muncitor strain e platit cam dublu fata de unul roman in Romania. De exemplu, un vietnamez care sapa santuri ia cam 4000 de lei in mana. Eu as lua 100 de lei pe zi. Ca sunt roman, nu de alta. Si nu am acte de imigrant.
    Dar daca as emigra si mi-as face acte de vietnamez si as revenii in tara sau nici nu as pleca, as ajunge sa lucrez cu un salariu de vietnamez in Romania.

    RăspundețiȘtergere

  29. Ce nu inteleg eu in problema migratiei:
    de ce rusii nu vor sau nu sunt in beneficiu lor economic?
    Si de ce toti migrantii ajung in Germania? din care unii neadaptati pleaca in Franta?

    Pe austrici ii inteleg. Germanii ii considera un fel de tigani deoarece se corcesc cu toate natiile. Dar la fel zic si rusii de ucrainieni ca sunt niste rusi corciti cu toate natiile, exact ca austriecii. Englezul corcit cu toate natiile stim ca se cheama american. Si astea 4 natii conduc lumea: rusu, germanu, englezu si chinezu. Cei 4 calaresti din apocalipsa.

    Razboiul serveste ca sfarsit al pandemiei si relocarea refugiatilor din Belarus care nu pot trece de Polonia si Ungaria, tarile de la Visegrad au facut o granita care apara Europa de invadatorii migranti, adevaratii invadatori ai Europei.

    RăspundețiȘtergere
  30. Reprezentantul SMURD face apel la cei care vor să ajute refugiații, să aducă pături pt că cei mai mulți ucraineni sunt srilankezi, pakistanezi, indieni și afgani, nu sunt obișnuiți cu frigul și au venit cu geci subțiri.
    Adaug și eu: nu le duceți carne de porc și pălincă, pt că e nașpa.

    RăspundețiȘtergere
  31. https://www.ladbible.com/news/ukraine-president-volodymyr-zelenskyy-signs-application-to-the-eu-20220228

    Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat o cerere de aderare a țării la Uniunea Europeană.

    Mișcarea a fost anunțată ca un „moment istoric” de către Parlamentul Ucrainei pe Twitter.

    Rada Supremă a Ucrainei a distribuit, de asemenea, o fotografie a lui Zelensky și adăugând semnătura lui la scrisoare, precum și o imagine a aplicației în sine.

    Ucraina se află în prezent în a cincea zi a unei invazii din Rusia vecină.

    Președintele a cerut ca Ucraina să fie imediat acceptată în blocul de 27 de țări.

    RăspundețiȘtergere
  32. Gata negocierea. S-a terminat războiu'. Hai să ne revenim! Acu' să explice cineva cum au ajuns afganii și magrebienii din Belarus în Ucraina și de acolo în România.

    RăspundețiȘtergere
  33. Daca marfurile nu mai trec granitele, armatele o vor face mai devreme sai mai tarziu, in Ucraina se va termina repede dupa toate standardele militare.
    Nu vedeti ca vor sa inchida toate informatiile din zona, de ce credeti.
    Oamenii stiu de li se spune. Urmeaza Evropa, nu degeaba UK a iesit dinainte.

    RăspundețiȘtergere
  34. 780 de refugiați pakistanezi și indieni au ajuns la Voluntari. Cică studenți la Odessa
    https://www.agerpres.ro/social/2022/02/28/florentin-pandele-780-de-persoane-venite-din-ucraina-cazate-in-cinci-spatii-ale-primariei-voluntari--874036

    RăspundețiȘtergere
  35. Incepe o perioada de jafuri si furaciuni fata de care covidul e joaca de copiii. Se vor sifona bani inimaginabil de multi. Vor fi profitori care vor pradui..ca la razboi, mai ales ca statul suporta cheltuielile cu refugiatii ( din banii celor care platesc impozite). Milioane de oameni vor beneficia de numeroase avantaje ( inclusiv asistenta medicala gratuita). Iar firmele vor profita enorm. Toate gratuitatile alea oferite deodata celor ..refugiati, se vor reflecta prin contabilitati..Plus naivii care cazeaza gratis se vor trezi pe cap cu oameni pe care nu ii vor putea da afara...vor urma tulburari sociale imense. Romania nu e tara care poate duce in carca milioane de oameni..si asa avem saraci destui...

    RăspundețiȘtergere
  36. https://daniel-roxin.ro/av-gheorghe-piperea-hai-sa-vedeti-de-ce-putin-face-parte-din-joc-jocul-care-ii-va-salva-pe-papusarii-plandemiei-si-ai-marii-resetari-n-m/

    RăspundețiȘtergere
  37. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat astăzi la telefon cu prim-ministrul Indiei, Narendra Modi care a mulțumit României pentru sprijinul acordat cetățenilor indieni care au trecut în siguranță granița româno-ucraineană după izbucnirea conflictului și a anunțat că dorește să participe la efortul de susținere a refugiaților ucraineni în țara noastră. https://gov.ro/ro/stiri/convorbire-telefonica-a-prim-ministrului-nicolae-ionel-ciuca-cu-prim-ministrul-indiei-narendra-modi

    deci e oficial, Putin cu Zelensky au facut jocul refugiatilor din Belarus si Afganistan ca sa intre in Romania si sa le dea vize de UE la toti.

    Dam de mancare din banii nostri la refugiatii asiatici si africani studenti in Ucraina? Ce afacere a ajuns razboiul asta on-line!!!!
    pandemia refugiatilor
    Ba, voi va d-ati seama ca tocmai ati intrat pe mana mafiei internationale a migrantilor si ati bagat tara asta pe rutele de migrare din care nici in 100 de ani nu scapi?
    Nu realizati ce dezastru ati facut.
    Curat murdar! In cardasie cu Putin si Zelensky!
    Bravo Biden ai facut legaturile necesare! Putin vad ca e prieten cu tine, da mana sa matraseasca Ucraina si Romania!

    RăspundețiȘtergere
  38. Conflictul ruso ucrainian este o alta metoda prin care Schwab si trepanatii lui vor sa implementeze marele lor reset de rahat. Putin si Zelenko sunt doi actori intr un scenariu planificat si anuntat deja de multa vreme. Pe urma daca nici asta nu le iese, vine Biluta ala desteptu si baga inca o plandemie, cum se tot lauda in ultima vreme. Ar mai fi si urgenta climatica a coprofagului Micron... Si daca nici asta nu le iese, atunci mai au o sansa sa scape cu bine, sa se urce intr o nava cosmica si sa plece pe planeta Pluto.

    RăspundețiȘtergere
  39. Corespondenta din Kiev

    https://www.youtube.com/watch?v=1vdiEABLFoo

    RăspundețiȘtergere
  40. cam aceeasi socoteala din cel mi de est pundt din belarus spre moscova... 442 km



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. scuze, scuze, am facut o greseala, am crezut ca Belarus este parte din NATO, si ca e un potential inamic al Rusiei. SCUZE! Retract ce am zis mai sus.

      Ștergere
  41. Trolii inca dau copy-paste la replica "sunteti platiti cu ruble", sunt decablati de la realitate, inca nu au auzit platile si transferurile in ruble sunt sistate, iar valoarea ei este grav afectata.
    Este oarecum ciudat, dupa ce avut mereu o angoasa din cauza lor, ca tancurile din Transnistria nu s-au pus in miscare.
    In ce priveste situtia viitoare, care este ingrijoratoare, spre deosebire de farsa absurda a pandemiei. Virusul era inamicul invizibil, armamentul si o criza economica sunt contondente. La cum este fluxul de inarmare al Ucrainei cel mai nefericit scenariu pare cel mai probabil. Dupa ce Japonia s-a implicat, asa va fi atrasa si China sa mute.

    RăspundețiȘtergere
  42. Este adevarata aceasta stire? Puteti comenta?


    Cei opt jurnalişti ai redacţiei Radio Sputnik Moldova, versiunea în limba română, şi-au depus demisia „in corpore”: „Nu dorim să fim implicaţi în dezinformări şi manipulări”.

    „În contextul ultimelor evenimente regionale, extrem de grave, ne-am exprimat dezacordul cu politica editorială redacţiei care ne impune în aceste momente şi care contravine normelor deontologice ale jurnalismului, precum şi bunului simţ.

    RăspundețiȘtergere
  43. Excelent. Ca de obicei atatea pareri ca m-a luat cu dureri de cap. A treia varianta este mai mult decat reala. S-au inteles toti. Cuiul lui pepelea, Ucraina din prostie sau condusi fac exact ce au nevoie, aceia. Rusii au reactionat aparent logic iar evenimentele se vor asterne lent numai pentru ca toti actorii principali sunt circumspect in scopul, sensurile si combinatiile ce si le-au propus. Populatiile deja puse sub spectrul fricii urmare tuturor razbelurilor din ultimi 40 de ani vor fugi directionat fara sa inteleaga nimic. Tari, nationalist, ect., sunt notiuni perimate.

    RăspundețiȘtergere
  44. Sa ne fereasca Dumnezeu sa L pierdem pe El! Cu adevarat atunci suntem pierduti!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)