luni, 27 martie 2023

Ce înseamnă de fapt că Rusia mută nucleare în Belarus?


Când SUA a anunţat că urmează să instaleze şi alte rachete în Europa, nimeni n-a avut nimic de spus. Acum, când Putin anunţă că pune rachete nucleare în Belarus, s-au declanţat stihiile. SUA convoacă inclusiv Consiliul de Securitate al ONU. E o acţiune inutilă, o ştie toată lumea. Rusia are drept de veto, astfel încât orice ar propune SUA, va fi refuzată de Rusia. Deci de ce o asemenea agitaţie?

Mai mult, spre deosebire de ţările europene care n-au în comun cu SUA decât statutul lor de ţări aflate sub ocupaţie, Belarusul e practic parte din Rusia, împărtăşind istoria comună, astfel încât mutarea unor rachete nucleare ruseşti acolo chiar nu e vreo surpriză. Atunci?

De fapt situaţia s-a inflamat deoarece treaba nu are de-a face cu Belarusul. Prin comunicatul lui Putin de fapt se dă un şah foarte radical SUA. Într-adevăr, nu supără pe nimeni că nişte rachete s-ar afla în Belarus. Aşa cum stau în Rusia, absolut la fel stau şi-n Belarus, deci nu-i nicio problemă. Adevăratul element care supără este „mutarea” sau, mai bine spus „transferarea”. 

Putin nu face o mişcare prostească. Şahul pe care-l dă e radical deoarece transmite mesajul că, aşa cum americanii transferă arme peste graniţă, la fel de bine poate transfera şi el. Păi unde ar putea transfera Putin un astfel de arsenal? Hai să ne gândim: ce-aţi zice de Iran? Dar de Coreea de Nord? Dar de Venezuela? Ups, acum veniţi de-acasă. În fapt „episodul Belarus” n-are de-a face decât cu arătatul unei pisici negre Americii. O pisică pe care-au luat-o drept în freză. Se isterizează aşa cum ştiu ei mai bine, dar au înţeles perfect că următorul transfer nu va fi la fel de comod ca acesta.

Trăim vremuri cu adevărat interesante!

5 comentarii:

  1. Sunteți de acord cu o nouă ordine mondială ? Ce rol ați acorda Rusiei în Europa și Balcani ?Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca Sua bombardeaza cu uraniu saracit Iugoslavia, daca Sua ucide civili in Irak, Afganistan, Siria, Yemen, daca Sua asasineaza premieri de state, daca face terorism prin Gladio Network este foarte democratic si in regula, in acprd cu dreptul umanitar mai ales. Daca orice alt stat vrea sa isi urmareasca interesele sale Trebuie sa ceara voie first of all la Washington, altfel nu e voie.
    America la revedere, ti-ai facut prea multi dusmani, unii la vedere si foarte multi in asteptare!

    RăspundețiȘtergere
  3. SUA, un imperiu muribund:

    https://media.gab.com/cdn-cgi/image/width=770.0000166893005,quality=100,fit=scale-down/system/media_attachments/files/133/379/024/original/d593011e0405b262.png

    https://gab.com/BlackPilled/posts/110095858779316485

    RăspundețiȘtergere
  4. Kremlinul reduce șansele de reușită ale anunțatei revoluții colorate acolo (o nouă tentativă). Acum rușii vor putea invoca prezența armelor nucleare și necesitatea protejării lor, inclusiv prin stabilizarea situației politice cu mijloace militare, cum au procedat în Kazahstan, doar că acum practic anunță dinainte că în Belarus ei sunt tătici și basta.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Belarusul e practic parte din Rusia, împărtăşind istoria comună"

    Belarusul ESTE Rusia!

    https://moldova.europalibera.org/a/belarus-bielorusia-c%C3%A2nd-politica-se-amestec%C4%83-cu-lingvistica/30798640.html

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)