vineri, 10 martie 2023

Cât de devastatoare poate fi propaganda?


În Georgia treburile par a fi scăpate de sub control din cauza unei inţiative legislative „de influenţă rusească”. Asta spune propaganda prezentând în termeni elogioşi ceea ce se întâmplă acolo. Dar ce se întâmplă? Imaginile sunt cât se poate de specifice reţetei „revoluţiei colorate”. Muieri care ţin steagul UE în ciuda vicisitudinior create de poliţaii care trag în ele cu tunuri de apă ineficiente, „clipuri emoţionante” de la faţa locului, eroi ai momentului, semnalizări masive cu lanterna telefonului s.a.m.d. Dacă iei imaginile de la lovitura de stat din 2014 de la Kiev şi o suprapui peste imaginile de acum din Georgia ai acelaşi lucru. 

Manipularea e de-a dreptul scabroasă. Legea agentului străin este una de bază în SUA. Mai mult, acum americanii vor s-o întărească, adăugând alte prevederi care să „identifice duşmanii SUA”. Dacă dai un ochi pe ceea ce vor să facă americanii, aproape ajungi la scenariul „duşmanilor poporului” din perioada comunistă. Însă acolo acea lege nu e considera de influenţă rusească. Nu-i ciudat? 

În aceeaşi cheie trebuie să vedem şi tot ceea ce s-a întâmplat la noi de la câştigarea alegerilor de către PSD-ul lui Dragnea. Acelaşi stil de „revoluţii absurde” având ca bază de explozie nişte nonsensuri. Mai ţineţi minte ce s-au inflamat tefeleii când cu „noaptea ca hoţii”? Nu era absolut nimic în neregulă cu respectivele modificări, doar că propaganda a făcut ca totul să pară o chestiune existenţială. Acum, privind retrospectiv, unora nici nu le vine să creadă cât au fost de manipulaţi, însă cei mai mulţi continuă să se iluzioneze că au fost „de partea bună a istoriei isteriei”.

Revenind la Georgia constatăm însă şi alte elemente de-a dreptul îngrijorătoare pentru acea ţară. Aşa cum am spus într-un mesaj pe contul meu de Twitter, georgienii care participă la mascarada de acolo se cred eroi şi visează la „bunăstarea UE”. Doar că pe ei nu-i aşteaptă decât destinul absurd al Ucrainei. 

În supradoza de propagandă din Georgia se văd numeroase slogane frumos tipărite cu trimitere directă la Osetia şi Abhazia. Înţelegeţi miza? E mai mult decât evident că, pentru a preveni un previzibil eşec occidental în Ucraina, SUA caută să deschidă un al doilea front în Georgia. Astfel, Rusia va avea nevoie de şi mai mulţi soldaţi şi de o strategie clară de rezolvare a ecuaţiilor îngheţate de acolo. Fără doar şi poate, la fel ca Ucraina, Georgia e înarmată până-n dinţi, iar partea gălăgioasă a populaţiei e deja convinsă de „lupta sa istorică”. Acum ar trebui să fie evident pentru toată lumea motivul pentru care Rusia nu şi-a concentrat armata în Ucraina, păstrându-şi aşezarea în teren. Ucraina e doar începutul, iar luptele care vor urma se vor înmulţi. Partea cu adevărat interesantă e că Rusia nu se bate cu Ucraina, iar în perspectivă nu se va confrunta cu Georgia. Abia de-aici începe absurdul situaţiei. Rusia, într-adevăr se bate cu NATO şi cu SUA care însă, prin propagandă, au transformat o parte a cetăţenilor acelor ţări în orci orbiţi de propagandă. Astfel lupta devine infernală deoarece trebuie să aplici măsuri chirurgicae şi să încerci să elimini doar orcii din societatea respectivă, în condiţiie în care cea mai mare parte a populaţiei, cu toate că e împotriva acestora şi ea este paralizată de teroarea propagandei. Într-o oarecare măsură asta ar trebui înţeles prin „denazificarea” pe care-o tot clamează ruşii.  

Departe de mine gândul de a-i idealiza pe ruşi. Adoptă tactica pe care o adoptă - cea a minimului absolut de victime civile - dintr-o raţiune practică. După ce se termină războiul, respectivii duşmani trebuie să se transforme în prieteni. Am spus-o de mai multe ori şi o să o repet: aşa cum i-aţi văzut pe ceceni luptând cu îndârjire pentru Rusia, la fel, după pacificare, îi veţi vedea pe ucraineni luptând pentru aceeaşi Rusie! Iar în ceea ce priveşte Georgia, cu siguranţă că dacă se va deschide un front acolo vom vedea aceleaşi ruine ca în Ucraina. Ăsta e „destinul de bunăstare” care-i aşteaptă pe bravii eroi ai lanternei de telefon.

P.S. Am scris acest articol deoarece se pregăteşte un atac propagandistic asupra subsemnatului(şi probabil a multor altora care nu sunt pe linia oficială) via păduchelniţa de organizaţii sorosiste, chinuite acum de găsirea duşmanilor poporului. Căscaţi bine ochii dacă nu vreţi să vă transformaţi propriile destine în ruine precum cele din Ucraina. 

12 comentarii:

  1. Corect!
    Să nu uităm pandemia crimelor.

    Doar o vorba sa va spun despre ucrainienii pupincuriști.
    După ce Slava SUA si Slava UE se termină tot ucraineanul va urla Slava Rusia!!!!
    Așa au făcut si in al doilea razboi nondial.
    Istoria o repetă ei ca si ceasul elvețian deoarece de 500 de ani visează să cucereasca Rusia, cea mai mare țară de pe pământ.
    Cam toți care atacă Rusia au complexul lui Dumnezeu.
    Eu doar o vorbă vă zic, că ăia care la tv si pe fb o dau cu Slava Ukraine in cateva luni vor cânta tot ei Slava Rusia cum au mai făcut-o.
    Nu e ciudata ideologia americană care începe cu pupincurism? De ce?
    Să dezvoltăm o societate bolnavă a pupatul dosului, sosului, osului.

    Ce am aflat eu prin clarvedere, Iohannis va fi împușcat fix ca Ceaușescu, la o revoltă populară. Arafat va fugi din țară recunoscând in sfârșit ca e Trans.
    Și profeția cu racheta rusească in Casa Poporului din vedeniile părinților sfinți, am văzut că era ucraineană, iar victimele miniștrii români uciși de ucrainieni si dat vina pe ruși . Si Iohannis va declanșa război cu Rusia, ceea ce ii va atrage atenția poporului care îl va împușca cu scârbă că o adus prăpăd de la ruși peste noi.
    Toate astea se vor intampla anul acesta, in luna mai va veni pacea.
    Actorii care vor acest război vor fi toți anihilati de puterea de sus.
    Nu va mai fie frică deloc.
    Ei fac războaie să semene frică. Ca si cu pandemia.
    Cine nu a reacționat la panică a trăit și nu a luat semnul fierului in ei.
    Războiul ăsta e să facă Dumnezeu semne mari.
    Vom râde la sfârșit. Cum a fost posibil să se nască așa o hidra global?
    Ca bărbat ideologia americană îți da șansă sa fi pedofil fericit îmbrăcat in femeie ca soțul lui Obama, o prima doamnă bărbat trans și să dansezi la grădiniță.
    Sau să mori încercuit de niște ruși care te buzunaresc de gloanțe și te pun singur să dai cu capul de perete.
    Rușii așa fac cu prizonierii. Le desenează un cerc pe oerete, încă și scrie Loc de dat cu capul, și te pune să o faci. Nu ai curaj, ești femeie, nu bărbat.
    De fapt e un război al bărbaților, femeile iar nu au treabă.
    Bărbații slăviți de armele americane gen Rambo in Rusia versus bărbații pedofili trans dansatori la grădinițe.










    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zice un hâtru pe net: Ăștia încearcă același rahat în fiecare secol: în sec 18 cu Carl al XII lea al Suediei; în sec XIX cu Napulaion; în sec XX cu Icler; în sec XXI cu bideul.
      Le stă în gât Crucea rusă....cu ea se vor înneca. Curând foarte, Ursul se va ridica *să mănânce și mai multă carne*. A Vestului Luminos.

      Ștergere
  2. Mai devastatoare este dezinformarea/informarea eronata, decat propaganda!

    Adica:

    1) una este sa te lauzi ca esti smecher,
    2) si cu totul alta este sa te lauzi c-ai fi smecher!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cite vieti a luat propaganda in ultima vreme si cite a luat cineva care se lauda ca-i smecher(destept) si incearca sa te convinga sa fii si tu la fel pentru a nu cadea in plasa nemernicilor sia jigodiilor.
      Citi s-au ars pentru ca nu au ascultat de smecheri? Citi au "mierlit-o"!
      Ia mai gindeste-te!
      BB

      Ștergere
  3. Ben-Gurion, primul prim-ministru al Israelului, invitat în 1962 pentru a prezice cum va fi lumea peste 25 de ani, a scris în revista LOOK, 16 ianuarie 1962:
    "Imaginea lumii în 1987, așa cum a fost urmărită în imaginația mea: Războiul Rece va fi de domeniul trecutului. Presiunea internă a intelighenția în continuă creștere în Rusia pentru mai multă libertate și presiunea maselor pentru a-și crește existența standardele pot duce la o democratizare treptată a sovietului Uniune. Pe de altă parte, influența tot mai mare a lucrătorilor și agricultorilor, precum și importanța politică tot mai mare a bărbaților din știință, poate transforma Statele Unite într-un stat social cu o economie planificată. Europa de Vest și de Est va deveni o federația statelor autonome care au un socialist și regimul democratic. Cu excepția URSS ca federat Stat eurasiatic, toate celelalte continente vor deveni unite într-o alianță mondială, la dispoziția căreia va fi o alianță internațională forța de poliție. Toate armatele vor fi desființate și nu va exista mai multe războaie. În Ierusalim, Organizația Națiunilor Unite (un adevărat Unit Națiunile) va construi un altar al Profeților pentru a servi unirea federativă a tuturor continentelor; aceasta va fi scena de Curtea Supremă a Omenirii, pentru a rezolva toate controversele dintre continente federate, așa cum a profețit Isaia. Studii superioare va fi dreptul fiecărei persoane din lume. O pastila pentru a prevenirea pregnancy va încetini creșterea naturală explozivă în China și India. Și până în 1987, durata medie de viață a omului va ajunge la 100 de ani"."

    RăspundețiȘtergere
  4. Radu Gyr, poemul pentru care a fost condamnat la moarte
    Adrian Păunescu, Tudor Gheorghe, Cenaclu

    https://www.youtube.com/watch?v=wqpH1U89YZw

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce Georgia ce altele... In institutiile de stat Sriul a dat ordin sa nu miste nimic despre rusia, totul e la ordin sub americani, aici in Romania, ce sens mai are ce se petrece prin alte zari cand aici ordinul dat pe tara si pus in aplicare de sri e totul pentru americani. Ranitele sunt pregatite sau nu?!

    RăspundețiȘtergere
  6. Năuciți de propagandă?!? Eu nu mai sînt, fiindcă am citit (bine, sînt la a treia carte. Dar chiar și așa înțeleg multe) cărțile https://www.emag.ro/doua-secole-impreuna-evreii-si-rusii-inainte-de-revolutie-4-volume-alexandr-soljenitin-9781602572263/pd/D4K442MBM/

    RăspundețiȘtergere
  7. “Am scris acest articol deoarece se pregăteşte un atac propagandistic asupra subsemnatului”

    Asa, si?

    E deja de notorietate faptul ca oricine nu merge pe linia oficiala a pupincurismului gretos pentru cururile americane, mai devreme sau mai tarziu, va fi tinta propagandei “occidentale” via agenturile SUA locale: ONG-uri sorosiste, SRI, etc. De mirare, nu e ca vei deveni tinta atacului lor ci, ca n-ai devenit inca!

    Oricum, disperarea cu care agenturile alea scuipa venin peste tot in jurul lor si cu care cauta peste tot dusmani inchipuiti si tapi ispasitori pentru esecurile lor, ma face sa cred ca pe undeva, americanii simt deja ca le cam fuge pamantul de sub picioare, ceea ce pentru mine, e un semn cat se poate de bun!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu cine este domnul Dan Diaconu. Nu-l cunosc personal și nici nu doresc acest lucru. Dar, să nu vă fie cu supărare domnule Anonim X, dumneavoastră scrieți aici, pe acest blog, datorită acestui om, indiferent cine ar fi el. Recunosc că citesc cu interes și apreciere comentariile dumneavoastră.
      Multă sănătate, vă doresc!
      P.S. A făcut o afirmație pe blogul dumnealui. Nu mi se pare că se victimizează.

      Ștergere
  8. In 6 si 7 martie 2023, ministrul Catalin Predoiu s-a intalnit intai cu noua ambasadoare SUA la Bucuresti, Katfhleen Kavalec, apoi cu ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble. Temele abordate in cadrul discutiilor au privit, conform Ministerului Justitiei, “proiectiile de dezvoltare, pe termen mediu si lung, ale sistemului judiciar din Romania, precum si vulnerabilitatile cu care se confrunta” si “progresele realizate in domeniul Justitiei de catre Romania in anul 2022”.

    In ceea ce ii priveste pe sefii CSM, Daniel Gradinaru si Daniel Horodniceanu, acestia au avut o intrevedere cu ambasadorul Marii Britanii si cu procurorul Max Hill, directorul serviciului parchete din Marea Britanie in data de 7 martie 2023, cei doi prezentand “obiectivele noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii privind consolidarea rolului institutiei de garant al independentei justitiei, dar si de crestere a eficientei sistemului judiciar”. De asemenea, discutiile au vizat si aspecte privind “evaluarea judecatorilor si procurorilor” si “eficientizarea activitatii instantelor si parchetelor”.

    Comunicatele pe larg despre respectivele intalniri, se gasesc pe paginile oficiale ale Ministerului Justitiei, respectiv CSM

    Care e relevanta informatiilor de mai sus, in contextul articolului prezent? Aceea ca arata pana si orbilor sau celor care inca refuza sa vada realitatea locala, ca Romania este condusa de SUA sau de Marea Britanie (mie unuia, inca nu mi-e clar, dintre cele doua tari, care este creierul si care unealta), inclusiv in ce priveste politica interna a tarii noastre. Justitia, este esentiala in aplicarea Constitutiei si politica penala a unei tari, cu foarte mici si bine definite exceptii, se aplica NUMAI cetatenilor tarii respective, orice amestec extern fiind exclus, macar pentru faptul ca politica penala a unei tari, n-are nici cea mai vaga legatura cu relatiile externe!

    SIgur, asta se schimba radical in situatia in care tara in discutie, Romania in cazul asta, nu este deloc, nici suverana, nici independenta ci, sclava altcuiva din afara ei.

    Evident, Constitutia romaniei nu mai are de multa vreme nici o valoare, nici pe plan intern, nici pe plan extern si trimiterea fortata a romanilor pentru a servi drept carne de tun pentru americani, pe unde vor ei, e ceva ce tine doar de momentul pe care-l vor considera stapanii romaniei, ca fiind oportun pentru asta. La fel, si impingerea romaniei, de americani, in calea ursului dezlantuit, lucru care probabil va duce la intarzierea infrangerii SUA/UK, cu pretul transformarii (si) romaniei, intr-un morman amestecat de moloz si cadavre...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)