miercuri, 8 martie 2023

Ce se întâmplă totuşi în Ucraina?


După o tură de tras pe nas, Elenskyi a decretat că soldaţii săi nu vor părăsi Artemivskul(Bahmut) şi, mai mult, că-l vor întări. Asta în condiţiile în care toată lumea e de acord că localitatea e încercuită, iar cei de-acolo sunt practic în captivitate, fără posibilitatea de a fi aprovizionaţi. Care-i totuşi realitateaa?

Sursele spun că nimeni n-a avut curajul să dea ordinul de retragere, în ciuda ultimatumului lui Prigojin. Astfel, un număr de 5000-7000 de soldaţi din armata Ucrainei au rămas blocaţi în localitate odată cu expirarea ultimatumului. Pentru aceşti oameni de-acum înainte nu mai sunt decât două variante: moartea sau, în cazul fericit, captivitatea la ruşi. Altă variantă pare că nu mai există. De altfel se vede din haosul care-i acolo în ultimele 12 ore, de când o perdea de foc efectiv nu se mai opreşte. 

Întrebarea care se pune este de ce ar face cineva aşa ceva? Este absolut lipsit de logică. Există însă informaţii dinspre partea ucraineană care spun ceva total diferit de ceea ce spun ruşii. E adevărat că ucrainenii au primit cantităţi impresionante de arme în ultima perioadă, fiind înarmaţi până-n dinţi. Dinspre ei se vorbeşte despre o mare ofensivă care ar avea ca scop inclusiv eliminarea încercuirii din Bahmut. De fapt, ucrainenii bat chiar mai departe, dorind recuperarea marilor oraşe cucerite de ruşi. Iar asta acum, întrucât noroiul de pe câmpurile lor s-a uscat astfel încât tehnica grea poate fi deplasată fără probleme. 

Americanii vor să meargă chiar mai departe deoarece acum instruiesc piloţii ucraineni pentru utilizarea F-16. Dar ucrainenii n-au avioane, veţi spune. Aşa e, nu au, dar vor avea. Cine le va da? Păi ce ţară de lângă Ucraina are F-16? Aţi ghicit, Plăvanul pregăteşte o donaţie în avioane pentru „victoria definitivă a Ucrainei”. Şi, ca să liniştească spiritele proştilor de-aici, va spune că România intră într-un program de dotare cu F-35, iar F-16 au fost date în condiţii „foarte avantajoase”. Ţineţi minte informaţia asta!

Acum întrebarea care se pune este de ce nu face Rusia nimic? E greu de crezut că ruşii nu au toate informaţiile care oricum sunt disponibile liber. Cu toate acestea, Statul lor Major pare deosebit de relaxat. Mai ţineţi minte când cecenii au participat la operaţiunea din Ucraina. Ce spunea Kadârov atunci? Textual, spunea că poate ajunge fără probleme la Kiev, dar că nu se coordonează bine cu armata rusă. Apoi aproape că i-a făcut incompetenţi pe cei de la vârful armatei Rusiei. Între timp Kadârov a fost medaliat, s-a întors acasă de unde se aude că e bolnav şi că fiul îi va lua locul. 

Episodul Kadârov se repetă acum cu Prigojin. Disperat că nu primeşte muniţia în cantitatea solicitată, Prigojin a sărit la gâtul conducerii superioare a armatei. Ce susţine Prigojin? În mare cam aceleaşi chestiuni ca şi Kadârov, anume că războiul bate artificial pasul pe loc şi că, dacă ar exista o determinare mai mare la vârful armatei toată problema s-ar rezolva rapid. 

Deja chestiunea se repetă, n-are cum să fie vreun accident. E clar că e ceva putred, dar ce? Majoritatea vor sări să spună că-i vorba de un blat. OK, nu-i exclus, dar mi se pare prea facil şi prea fără nicio perspectivă. De ce-ar face Rusia benevol un blat din care să iasă şifonată? Care-ar fi scopul? Vedeţi, logica şchioapătă „la finalizare”. Pe de altă parte se poate replica cu situaţia din teren: ce se întâmplă acolo, chiar nu e Rusia  capabilă să mişte mai bine treburile? Din nou întrebarea are substanţă, iar răspunsul refuză să se arate. Şi-atunci?

Părerea mea simplă este că unul ca Putin nu are cum să nu observe chestii care de la firul ierbii se văd atât de clar. Dacă-ţi spune Kadârov sau Prigojin că e ceva putred, atunci tu cel puţin te interesezi. Şi dacă vezi că într-adevăr e aşa, atunci iei măsuri, faci curăţenie. Vi s-a părut însă că s-ar mişca vreun muşchi pe faţa lui Şoigu? Mai mult, omului lui Prigojin i s-a retras acreditarea de la sediul comun al operaţiunii. E un semn că, treptat, Wagner va fi eliminată de pe front. Dar, totuşi, nu are nicio logică! Wagner s-a dovedit un corp de armată teribil de puternic. Soledarul şi Bahmutul sunt opera soldaţilor lui Prigojin, nu a armatei ruse. Şi-atunci de ce ai elimina cele mai bune componente ale tale?

Ca să înţelegem situaţia ceva mai bine trebuie să ne ridicăm puţin deasupra evenimentelor imediate pentru a avea o privire panoramică. Ce s-ar fi întâmplat dacă Rusia ar fi reuşit ca, printr-o operaţiune rapidă, să-l elimine pe Zelenskyi? Mai nimic. Un alt Zelenskyi ar fi apărut din spate şi ar fi făcut acelaşi lucru. În plus, la nivelul ucraineanului de rând ar fi crescut încrâncenarea faţă de ruşi. Care-i situaţia acum? S-a văzut limpede: discursul lui Putin a avut cea mai mare audienţă TV din istoria Ucrainei! Asta nu arată ataşament faţă de Putin, dar arată un eşec major al politicii pumnului în gură pe care o duce paiaţa de la Kiev. Pe de altă parte, chiar şi ucraineanul de rând vede că, în ciuda încrâncenării unor bătălii, populaţia civilă nu e victimă a ruşilor. Din contră, apar din ce în ce mai multe informaţii despre atrocităţile comise de armata Ucrainei. Treptat, în sânul ucraineanului de rând se sădeşte îndoiala, iar aceasta se va vedea destul de bine atunci când se vor organiza alegeri libere. În acest moment, populaţia Ucrainei a înţeles că e folosită pe post de victimă pentru slăbirea Rusiei, iar asta nu e bine deloc pentru Zelenskyi!

Dar mai e şi o altă perspectivă. Din momentul sabotajului SUA la conductele Gazprom, a devenit clar că cei din spate îşi doresc un mini-Război Mondial, în care să implice Rusia şi ţările NATO din Flancul Estic, alături de una-două ţări nordice. Ar fi momentul ideal pentru vânzătorii de arme să treacă peste restricţiile din prezent şi să vândă la preţuri imense armamentul pe care-l produc. Ştiu, e o nebunie, dar aşa gândesc comercianţii de moarte. De fapt de ce gândesc aşa? Pentru că singură, Rusia pare incapabilă să facă faţă unei încercuiri europene. Un front care ar începe în Crimeea şi s-ar termina la Murmansk ar fi imposibil de susţinut de către armata rusă . Se vede situaţia frontului din Ucraina, unde Rusia învaţă să-l ţină cu un număr de soldaţi mai mic de 1% din victimele pe care le-a avut în Al Doilea Război Mondial!!! E o teribilă încercare, în ciuda avansului tehnologic.

Ruşii par a fi înţeles momentul şi de aceea fac tot posibilul ca actualul conflict să nu se extindă sau, mai bine spus, să nu se extindă din cauza lor. Dar, veţi spune, deja e un conflict Rusia-NATO. Doar NATO livrează armament şi soldaţi ca şi cum ar fi implicată în conflict. Aşa e, doar că totul se petrece prin gâtul de pâlnie numit Ucraina. Unde, din când în când, ruşii dau cu stângu-n dreptul. „Arată-te slab când eşti puternic” - spune Sun Tzu! Rusia pare că îşi doreşte un asemenea război static, în care occidentalii să-şi trimită soldaţii la moarte şi armele la fier vechi. De aceea, în ciuda unei capabilităţi de a pune rapid Ucraina la punct nu o face. Jocul în aşteptare pare mult mai rentabil. Şi-o să vă explic imediat de ce.

Dacă ar fi câştigat rapid, imediat propaganda ar fi vorbit despre „ocupantul rus”, mai multe revoluţii portocalii ar fi izbucnit, iar totul s-ar fi sfârşit într-un dezastruos război de gherilă dublat de restricţii şi izolări totale ale „tiranului ocupant”. Aşa, cu situaţia din teren, noile provincii deja sunt parte a Rusiei, iar toată lumea s-a obişnuit cu asta. Mai devreme sau mai târziu, sub presiunea cheltuielilor în creştere, occidentalii vor prefera o pace negociată în care se va porni de la situaţia din teren. Iată aşadar schimbarea de perspectivă. De asemenea, partea de Ucraina care va rămâne va fi obligatoriu neutră şi dezarmată. Adică exact ceea ce vrea Rusia. E o iluzie să crezi că ruşii şi-ar dori pământul Ucrainei. Nicidecum! Au destul pământ, iar vremurile nu mai sunt cele în care pentru a-ţi asigura securitatea trebuie să cucereşti. Atâta timp cât ai un stat neutru la graniţă, e mult mai bine decât să-l ai în componenţa ta. În ceea ce priveşte regiunile estice şi sudul Ucrainei, acestea trebuie să se întoarcă la Rusia deorece istoric îi aparţin şi sunt pline de ruşi care-şi doresc trecerea la ţara-mamă. E simplu de înţeles, dar extrem de complicat de pus în aplicare într-un setup de pace sau într-unul de război rapid. În cazul unui război prelungit însă, treburile se schimbă definitiv. 

De asemenea, mai e un element care justifică actuala abordare a Rusiei, un element pe care l-am mai discutat, anume destabilizarea Occidentului. În ciuda sumelor mici pe care Occidentul le bagă în Ucraina(dacă le raportăm la PIB-ul lor, nu-s atât de mari), pagubele pe care acelaşi Occident le încasează sunt imense. Ruperea de energia rusească ieftină este departe de atmosfera sărbătorească pe care-o afişează ţările europene atunci când vorbesc despre atingerea „independenţei energetice faţă de Rusia”. Recent polonezii au sărit ca arşi deoarece ruşii nu le mai dau petrol. La fel, nemţii fac scandal că livrările de gaz dinspre Rusia au scăzut cu 80%. Dacă te uiţi pe pieţele respective, vezi limpede catastrofa. Tot mai multe firme dau faliment pe fondul costurilor imense ale energiei. Populaţia şi-aşa e terminată, astfel încât la cea mai mică problemă pe care-o întâlneşte devine reactivă. Vezi ceea ce se întâmplă în Franţa şi, mai ales, ceea ce se întâmplă în Italia, unde lui Meloni i-a căzut tencuiala de naţionalistă, lăsându-se să se vadă limpede că e o remorcă a SUA aşa cum a avut Italia parte de la Război încoace. Sau în Germania unde, după o iarnă în care s-a dârdâit centralizat în case, acum perspectiva e din ce în ce mai sumbră întrucât nu doar că nu se vede „luminiţa de la capătul tunelului”, dar marea majoritate a nemţilor a uitat că ar mai putea exista o luminiţă! De prea mult timp în Germania s-au năruit speranţele rămânând doar propaganda stearpă.

De fapt, meciul Rusiei e mult mai calculat deoarece nu-şi doreşte doar o Ucraină demilitarizată, ci întreaga Europă de-americanizată. Pare greu de obţinut, dar pentru aceasta se luptă pe toate planurile: atât militar cât, mai ales, economic. Impunând dedolarizarea în schimburile economice cu partenerii săi, Rusia arată că lumea fără dolar e posibilă. Iar virusul a prins întrucât acum numeroşi parteneri de-ai săi folosesc în schimburile dintre ei monedele proprii în locul dolarului. Un model inventat de chinezi, preluat în disperare de ruşi şi îmbrăţişat de tot mai mulţi. 

Părerea mea este că meciul pe care-l vedem este mult mai larg decât îl percepem, iar ruşii îl joacă deplin conştienţi de ceea ce urmăresc. Cu siguranţă aceste informaţii n-au cum să fie transmise transparent unora precum Kadîrov sau Prigojin, dar ele sunt atent urmărite de conducerea superioara de stat. Dacă am sau nu dreptate vom vedea în foarte scurt timp, mai precis la actuala contraofensivă pregătită de Ucraina. Însă, observând cu câtă cerbicie a căutat Blinken să-l întâlnească pe Lavrov la G-20, unde acesta l-a refuzat de două ori, parcă tind să cred că ipoteza mea e cea adevărată!

46 de comentarii:

  1. Scenariu pe care il sustii in acest articol nu cred ca este realist deoarece : 1. Proprietarii majoritar al fabricilor de armament din ( Rusia ,!!!!) cat si din Occident sunt aceasi ( cu milioanele de interpusi ,etc...); 2. Proprietarii de petrol ( e oriunde din lume ,inclusiv Rusia,SUA, Occident,China ,etc. inclusiv cei din Romania ) sunt aceiasi ca cei din industria de armament .3. Proprietarii banilor ( aceiasi ) sunt intr-un mare rahat : au ajuns la concluzia ca sistemul financiar este in colaps.Nu este infinit ...oricati bani ar tiparii ,lucrurile nu mai pot fi conrtolate ...asa ca marea resetare prin digitalizarea banilor cu ajutorul tehnologiei blohchain sa fie ultimul obiectiv strategic prin care omenirea sa fie controlata TOTAL.Rusia joaca in acest razboi rolul unei piese pe tabla de sah.Zelenski si Putin sunt din echipe diferite dar amandoi au acelasi obiectiv strategic de indeplinit :MAT la omenire ! Constat un lucru jalnic ce se intampla pe acest blog : s-au impartit oamenii in pro si contra de parca toti suntem strategii lui peste fie de0 parte fie de alta ...Pana mai ieri credeam ca aceasta resetare nu se va produce niciodata si aveam argumente in primul rand de ordin spiritual ceea ce tine de Dumnezeu ,etc...Vazand cati oameni mor ( in mare parte de idioti ( sa ma ierte oricine ...dar numai un idiot se poate vinde pe bani si sa omoare un semen al sau ), cate resurse financiare se irosesc ( char daca ele sunt inepuizabile prin tiparirea lor pur si simplu...) cred ca nu mai avem nici-o sansa ...Sunt pesimist desi pana astazi am fost un optimist desavarsit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine punctat. Rusii nu au lasat intamplator un flanc liber la Bahmut. E fie pt. retragerea nefericitilor alora , fie pt. aprovizionarea cu carne de tun si material pe care sa-l distruga. Dar intr-adevar totu miroase a blat, Putin asigurandu-si locul de cinste in Noua Ordine Mondiala cu China hegemon. SUA si Europa sunt condamnate la ruina, prin guverne tradatoare, care submineaza economic tot si acu capac mai e si un razboi. Din toata nebunia asta va iesi la suprafata China impreuna cu aliatii ei, si sistemul de control chinez, dezvoltat din anii '50 incoace se va fi impus la scara mondiala.

      Ștergere
    2. Ai dreptate. Vor să ne ducă la zero absolut grade Celsius. Comisia europeană nu mai împrumută bani României dacă nu taie pensiile militare sau speciale și o băgă în procedură de infrigement. "Nu se face reclamă la ce nu se vinde" (farmacistă). Întreb da' la ce se face? Mă mir că nu au început să-i curgă scuipații din gură că asta urmează să ne scuipăm între noi dacă cumva nu știați. ☹️ Chestia este că nu înțeleg de ce și de unde această cădere la ființa umană? Poate că ne spun urșii sau mai știu eu cine? Ciocolata avea viermi? Algocalminul ce avea? Ciocolata era mai bună în afară și aici nu era aceeași calitate deși era produsă în România? Tăieri pensii speciale ca să nu mai cumpere lumea românește? De ce mă "urșilor"? De ce mă Davos? Da' de globalismul american ați auzit? Că a existat. Nu știu dacă mai există sigur, sigur. De când întrebările referitoare la serviciu sunt întrebări personale?

      Ștergere
    3. Ei, pe naiba! Punctele 1 si 2, sunt atat de ridicole, incat nici nu merita discutate. Ma indoiesc serios ca crezi cu adevarat ca aia care detin Lockheed-Martin, detin si Suhoi, si Fateh iranian si gestioneaza atat petrolul din Golf, cat si pe cel din SUA si Rusia sau ca chinezii intreaba pe cineva ce si cum sa faca cu petrolul propriu sau cate si ce arme sa produca/foloseasca/vanda!

      Ca simpla curiozitate: de ce ti se pare jalnic ca oamenii s-au impartit in doua tabere diferite, pro si contra, de-o parte sau de alta? Ar fi fost mai bine daca eram cu totii in deplin acord si impreuna, preamaream ideile raspandite de propaganda vreuneia dintre parti, fara sa mai analizam nimic?

      OK, asa o fi, ce sa zic?

      Ștergere
    4. Donisroi,

      toti suntem piese pe tabla de sah,

      doar ca unii nu accepta ca sa fie jucati de catre concurenti, ci isi fac propriile lor jocuri!

      Ștergere
    5. Daca sunt impartiti sunt mai usor de condus/manipulat.Simplu.

      Ștergere
    6. Recomand sa cititi Nationalizarea rublei de Nicolay Starikov

      Ștergere
  2. Interesant articol, interesante ipoteze, dar:

    "Jocul în aşteptare pare mult mai rentabil" insa jocul asta face sa moara foarte multi oameni..

    "aceste informaţii n-au cum să fie transmise transparent unora precum Kadîrov sau Prigojin" dar aceste informatii/concluzii pot aparea intr-un articol...

    "Dacă am sau nu dreptate vom vedea în foarte scurt timp, mai precis la actuala contraofensivă pregătită de Ucraina"

    Adica rusii se vor retrage pt a prelungii luptele si implicit pierderile "partii adverse"??

    Nu credeti ca "actuala contraofensiva" ucrainiana se cam lasa asteptata la fel ca si presupusa ofensiva de primavara a rusilor? Poate ca
    ucrainienii astepta ca mai intai sa primeasca tacurile si (poate) avioanele ?

    Ca rezervistii mobilizati de rusi sunt pastrati tocmai pt a putea contracara ofensiva inamica?
    Si ca o alta retragere ruseasca ar scadea binisor sprijinul intern al actualei conduceri de la Moscova?

    RăspundețiȘtergere
  3. Si tot la capitolul predictii, ia uitati ce declara seful militar ucrainian, generalul Valery Zaluzhny, in The Economist in Decembrie(reluat acum de CNN):

    “They [Russian forces] are 100% being prepared.”

    A major Russian attack could come “in February, at best in March and at worst at the end of January,” he said.

    mai sunt 3 saptamani si se termina si luna martie..

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa speram ca acesta e motivul balbaielilor rusilor. Personal am indoieli (nu se puteau explica sefului Wagner si lui Kadirov toate astea ?!?!) pentru ca daca rusii nu cuceresc Bahmut-ul daunele (militare, politice si de imagine) vor fi imense. Inteleg temporizarea, dar nu in cazul acestui oras.... Dealtfel a face public acest conflict (Wagner - Soigu) ma pune pe ganduri... In mod sigur faptul ca e public inseamna ceva ! Nu stiu ce, dar inseamna ceva ! Poate este tocmai ceea ce spui tu, dar totusi se putea rezolva totul fara a se face public....
    In alta ordine de idei ce parere ai (aveti, ceilalti cititori de aici) despre declaratia ministrului de externe chinez (care este reala !): "Dacă Statele Unite nu frânează și continuă să meargă cu viteză pe o cale greșită, niciun fel de balustradă nu poate preveni deraierea, care va deveni conflict și confruntare, și cine va suporta consecințele catastrofale?”
    Aceasta declaratie, facuta publica, nu e un semn ca puntile (din spatele usilor inchise) au fost complet distruse ?

    RăspundețiȘtergere
  5. In parte, istoria se repeta.De obicei, ca farsa.Bahmutul e Stalingrad,Prigojin este Jukov,*punga*din Bahmut e Armata a 6 a Wehrmachtului plus a 3 a Romana si a 2 a Italiana,Putin conduce STAVKA siret precum Stalin.Urmeaza operatiunea URANUS Revival si preluarea initiativei strategice,care va duce KrasnaiaArmia tavalug peste tigrul de carton natoist,pana la Rin .Sau pana la Bistra !Bistra! pe Sen@.O primavara interesanta pentru ioropeni !

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu cred ca vor exista alegeri libere in Ucraina atat timp cat va fi in vigoare legea martiala.
    In conditiile unui conflict care poate dura 5-10 ani, legea martiala va fi activa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Deocamdată primul lot de baterii Patriot a ajuns în Ukrania iar următorul va ajunge în decurs de o lună. Cum habar nu au de reacția rușilor la asemenea eveniment, amerclanii au intrat în alertă nucleară de câteva zile. Vizavi de acesastă nouă escaladare rușii în mod sigur trebuie să schimbe ceva. Distracția de abia acum începe. În Bakhmut ukrainienii pare că se simt eroi chiar dacă orașul e aproape încercuit complet iar rușii controlează aproximativ 45% din el. Ukrainienii au pierdut numai în Bakhmut doar circa 30.000 de militari, morți și răniți, majoritatea aduși din vestul Ukraniei. O nimica toată la o „imensă” armată de veritabili eroi. Cât de curând vom vedea lucruri noi și interesante.

    RăspundețiȘtergere
  8. http://redefininggod.com/the-rockefeller-plan-for-the-brics-new-world-order-in-their-own-words/?s=09

    RăspundețiȘtergere

  9. "...Turcia va fi lovita cu ferocitate și distrusa complet. Anterior rușii au invadat,Ucraina,Georgia!!!... si au expulzat trupele americane. Vor fi invadate și cucerite pe rand la Nord toate țările nordice Finlanda, Norvegia, Suedia pentru că în timp ce acestea aparent păstrau o poziție neutră, au planificat cu mare succes in tarile lor o mare prigoana împotriva populației civile ruse. Dezastru care-l vor avea de suferit va soca intreaga omenire. Apoi, rușii vor invada Polonia, Republica Cehă, Slovacia, România și Republica Moldova. Popoarele statelor ortodoxe din Balcani (sârbi, români, bulgari) se vor ridica să răstoarne guvernele lor (care ii transformase in sclavi), aliindu-se cu rușii..."Profetia unui parinte anonim din 2007,de pe site-ul -Ortodoxinfo-...a se vedea ce se intampla acum in Georgia pe strazi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un anonim, pare mai degraba un ucro ori un pro ucro, incearca sa sperie pe romani cu ,aveti grija ca vin rusii peste voi daca nu ne ajutati incontinuare ,sa fim seriosi, rusii vor teritoriile rusesti, numai in cazul in care invadatorii americanii si nato forteaza si mai mult, rusii vor fi nevoiti la o alta varianta in defavoarea ucrainei.

      Ștergere
    2. Anonim8 martie 2023 la 13:17

      foarte corect ceea ce spui! Si "profetul" citat de tine, la fel!

      Ștergere
    3. Pai si Aurestii, Ciucii, Johaneshii, Chizii, Ciolacii, Grindienii, Orbanii, patriotii, apuca sa fuga de partea lumii libere de dreptate si cinste sau apuca Magadanu ?

      Ștergere
  10. RUSII NU VOR PIERDE.
    ISI VOR ATINGE TOATRE OBIECTIVLR SI VOR FI PRINCIPALA FORTA CARE FA SCHIMBA LUMEA .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amen? Asta ce mai este?

      Ștergere
    2. Ai dreptate ca vor schimba lumea. Obiectivul CLAR Eco: doi pasi inainte trei inapoi, viteza melcului, totul facut fara graba si curat, cu teritoriul redat Naturii, lui Gaia.

      Ștergere
    3. WHF is Gaia, bro?

      Ștergere
  11. Toate bune cum le zici Dane dar,de ce sa taraganeze ocuparea teritoriile rusesti atita timp cu pierderi mari, ptr Bahmut se lupta mai bine de o jumatate de an ,sa nu uitam de retragerea rusilor din teritoriile cucerite, se poate intimpla aceia si situatia ,la comanda mental rusilor pare multe fisura, ca sa nu zic o brambureala in decizii,Putin pare fricos in a lua decizii..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti băiat deștept și documentat.Cine citește printre rândurile tale, scrise aproape explicit mai are o șansă.Restul apa de ploaie.Bravo !

      Ștergere
    2. Da, da, așa e...! Da' în ce limbă scrie? Sau tu, în ce limbă citești? Că io am citit și recitit de vreo 3 ori și tot nu se leagă nimic din ce zice omul. O fi vreun cod, ceva? Trebuie pus textul în vreo mașină de decodificare? Că doar nu l-ai făcut degeabă și deștept și documentat...! Na , ciudat!

      Explică-mi măcar bucata asta, ce vrea să zică: "...,la comanda mental rusilor pare multe fisura, ca sa nu zic o brambureala in decizii,Putin pare fricos in a lua decizii.."

      Ștergere
    3. cine are urechi, sa auda

      Ștergere
  12. https://cni-hd.ro/punbb/viewtopic.php?id=35

    RăspundețiȘtergere
  13. Un mare pas inainte, toata lumea serioasa este de acord ca rusii merge cu frana de mana trasa, se si vede cu ochiu din iunie trecute.
    De ce n-are ursu coada ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Si iata o a2a fiara, ca un urs. Si statea pe o rana cu 3 coaste intre dinti. Si i s-a zis ei: Scoala-te! Mananca carne multa." - Daniel 7/5.

      Ștergere
    2. Asa este ursu are un destin escatologic.

      Ștergere
    3. decat scatologic mai bine zis

      Ștergere
  14. M-am tot întrebat cum a fost posibil triumful Revoluției Bolșevice, a Armatei Roșii, apărute ca Afrodita din spuma mării, asupra armatei Rusiei imperiale ('albii') .
    Răspunsul l-am găsit citind "Red Symphony", poate cea mai importantă mărture despre cum evenimentele sunt create și dirijate în spatele scenei politice vizibile.
    'Simfonia roșie' este cel mai uimitor document politic din istoria modernă. El cuprinde, în 50 de pagini, transcrierea interogatoriului luat, în ianuarie 1938, de către poliția stalinistă (NKVD) lui Cristian Rakovski (pe numele lui adevărat Chaim Rakeover), unul din fondatorii Internaționalei Comuniste, fost șef al guvernului sovietic din Ucraina și fost ambasador al Uniunii Sovietice la Paris.
    Documentul nu a fost menit să devină public; el dezvăluie, printre multe altele, dedesubturile revoluției bolșevice, a păcii de la Versaille, cum a fost creat Hitler și de ce s-a căutat apoi distrugerea lui și cum s-a ajuns la pactul Ribbentrop-Molotov.
    http://www.illuminati-news.com/052106a.htm
    ---
    Citez din document despre dedesubturile revoluției bolșevice:
    "Rakovski: Când Troțki (născut Lev Davidovich Bronstein, în Ucraina, pe atunci parte a Imperiului Rus, n.n.) a devenit organizatorul și șeful Armatei Roșii, această armată se retrăsese continuu înaintea albilor și teritoriul ocupat de ea fusese redus la dimensiunea fostului Principat al Moscovei. Dar aici, ca prin farmec, începe să învingă. Ce crezi? De ce? Ca rezultat al magiei sau întâmplării? Vă voi spune: când Troțki a preluat comanda de vârf a Armatei Roșii (în februarie 1919, n.n.), atunci a avut prin aceasta în mâini forțele necesare pentru a prelua puterea. O serie de victorii aveau să-i sporească prestigiul și forțele: era deja posibil să-i învingă pe albi. Crezi că a fost adevărată acea istorie oficială care atribuie Armatei Roșii neînarmate și prost disciplinate faptul că cu ajutorul ei s-au obținut o serie de victorii?
    . . . În măsură de nouăzeci la sută erau datori 'LOR' (marii bancheri internaționali sunt numiți 'EI' în document, n.n.). Nu trebuie să uitați că albii au fost, în felul lor, democratici. Menșevicii erau alături de ei și rămășițele tuturor vechilor partide liberale. În interiorul acestor forțe „Ei” au avut mereu în slujba lor mulți oameni, conștient și inconștient (masoni, n.n.). Când Troțki a început să comande, atunci acestor oameni li s-a ordonat sistematic să-i trădeze pe albi și, în același timp, li s-a promis participarea, într-un timp mai mult sau mai puțin scurt, la guvernul sovietic. . . Acest sabotaj, legat de o diminuare progresivă a ajutorului Aliaților pentru generalii albi, care în afară de toate acestea au fost idioți nenorocoși, i-au forțat să experimenteze înfrângere după înfrângere. . . (Până la jumătatea lunii noiembrie 1919, armatele albe erau aproape complet epuizate, n.n.)"

    P.S. Ştiați că Rotschild controlează Ucraina:
    https://strategic-culture.org/news/2015/03/17/ukraine-and-rothschild-family/

    RăspundețiȘtergere
  15. Tot ce se intampla incepand cu 2014, in estul Europei, este legat de marea revolutie care se va declansa in aceasta parte a lumii, si care va cuprinde apoi vestul Europei. Numai asa se poate intelege ce se petrece in acest conflict. Totul este subordonat revolutiei, orice miscare pe front. Deci, care vor conditiile necesare pentru declansarea acestei revolutii?

    RăspundețiȘtergere
  16. Ca rusii trag de timp si nu-si folosesc nici pe departe toate fortele, este clar inca de cand a inceput tarasenia din Ucraina.

    La fel, e cat se poate de clar ca pana in prezent, din cauza "sanctiunilor" impotriva rusiei, cel mai rau loviti au fost/sunt europenii dezvoltati, urmati de restul europenilor si la final de americani, tintele sanctiunilor (Rusia si China), ducand-o din ce in ce mai bine!

    Nu cred ca motivul taraganarii conflictului de catre Rusia, e cel expus in articol, pentru ca pe undeva, concluzia mi se pare prea usor de tras pentru orice om inteligent dar cu acces limitat la informatiile reale. Sunt convins ca motivul e cu totul altul, unul pe care nimeni nu-l banuieste in momentul asta si pe care-l vom afla DOAR cand conflictul actual si razboiul care sta sa inceapa, se vor fi sfarsit.

    Noi, putem specula oricat dar n-avem la dispozitie decat UNELE informatii despre ce se intampla cu adevarat si oricum, informatiile pe care le obtinem, cand dintr-o parte, cand din cealalta, sunt fragmentate, de multe ori denaturate si oricum, incomplete. Ori, daca noi am putea sa tragem concluzia justa despre ce urmareste cu adevarat Rusia, “occidentul colectiv”, care are la dispozitie intregi servicii de informatii, sateliti, tehnologie, oameni extrem de bine pregatiti in domeniu, ar fi tras concluziile necesare, de multa vreme si ar fi contracarat pana acum, orice miscare a rusilor. Dar nu a fost si nu e cazul de asa ceva: si americanii si ceilalti din “occidentul colectiv”, sunt la fel de perplecsi ca si pana acum si habar n-au ce urmaresc rusii.

    Plecand de la propaganda controlata de americani, trecand prin realitatile zilelor acestea, atata cat le putem cunoaste si, terminand cu propaganda controlata de Kremlin, oricine isi poate imagina o infinitate de scenarii probabile si chiar posibile dar cu siguranta, toate, extrem de indepartate de ceea ce urmaresc cu adevarat rusii.

    In concluzie, raspunsul la intrebarea din titlul articolului de astazi, dupa mine, e ca habar n-avem si ca in afara de Putin si de cei din imediata lui apropiere, nimeni n-are idee despre ce se intampla cu adevarat in Ucraina!

    “De fapt, meciul Rusiei e mult mai calculat deoarece nu-şi doreşte doar o Ucraină demilitarizată, ci întreaga Europă de-americanizată.”

    Oricat de departe ne-am afla cu totii de cunoasterea telului final al rusiei, cele cuprinse in citatul de mai sus, imi par a fi extrem de reale si daca nu reprezinta scopul rusiei, cu siguranta fac parte din el!

    As mai adauga si ca rusii par a dori sa termine definitiv cu America, in rolul ei auto-asumat de “gardian si far calauzitor al lumii”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. " “occidentul colectiv”, care are la dispozitie intregi servicii de informatii, sateliti, tehnologie, oameni extrem de bine pregatiti in domeniu, ar fi tras concluziile necesare, de multa vreme"

      Nu neaparat ar fi tras concluzii deoarece mai exista o alta posibilitate impartasita de destui cititori de aici si anume ca sarcinile care sunt in curs de rezolvare nu sunt acceptate sau recunoscute de majoritatea care gindeste liniar(bazat STRICT pe evenimente similare din trecut) desi ele sunt enuntate sus si tare in diverse forumuri mondiale actuale.Trebuie doar facuta legatura. Ok, o sa mai curga ceva apa pe Dunare pina va va pica fisa, dar nu este bai, deoarece oricum impactul elaborarii mintale la cest nivel este neglijabil in cadrul marelui joc.

      "si ar fi contracarat pana acum, orice miscare a rusilor"
      Este un nonsens. Deja s-a incercat orice sanctiune posibila iar rezultatele lasa de dorit...

      "dupa mine, e ca habar n-avem si ca in afara de Putin si de cei din imediata lui apropiere, nimeni n-are idee despre ce se intampla cu adevarat in Ucraina!"

      N-ar strica sa vorbesti la singular, despre faptul ca tu nu ai habar. Multumim!
      Si da, intradevar Putin si cei din jurul lui stiu cu precizie de ce anume se deplaseaza cu pasi de melc, elemente mentionate chiar si de DD.

      BB

      Ștergere
  17. am vazut ca NATO si UE le-a dat ucrainenilor tancuri si avoaine gonflabile - butaforie - pe care sa-si consume rusii toata munitia, cica!

    io cand v-am zis ca NATO si UE e doar un MOROI=o GOGORITA, nu m-oti fi crezut!

    NATO si UE e AVATAR bre! Doar STRIGOI !

    Dispare pe loc, daca dai cu Aghiazma Mare si cu Cadelnita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-ar trebui o cădelniță uriasă. Asa, cam cât o catedrala. Multă apă si mult busuioc. Si un elicopter care sa survoleze peste mulțimea de gură cască ce se vor inchina pioși.
      Tu ai dreptate. Toate creaturile care tortureaza alte creaturi sunt strigoi. Vampiri energetici. Asa ca si Putin...
      Toti oamenii lipsiti de empatie sunt strigoi. De ce oare, ghicitoare, au fost propagate si in România si peste tot in lume, metode " spirituale" de tip NLP? Parca si Coruț, daca imi amintesc eu bine, printre brașoavele despre bubuli strecura metode de a atrage bani si sanatate cu puterea mintii. Adica, metoda cea mai sigura de a-ti ucide copiii, pentru ca fiecare familie are un egregor. Nu faci deloc fapte bune si doar consumi din egregor, îți ucizi urmasii. Asa a facut occidentul de a îmbătrânit.
      Egregorul Romaniei a fost secatuit de vampirii energetici școliti la scoala lui Coruț, a lui Remer ra si a altor strigoi si strigoiași.
      Morti de foame, strigoii bantuie prin toata lumea cumparand suflete pe care sa le secatuiasca energetic.

      Ștergere
  18. Singura interpretare posibila (din cele care ne convin!) cu mentiunea ca Prigojin si Kadarov "recita"....acolo nu se vorbeste neintrebat....

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce-i aia sa afirmi ca: "Rusia merge cu frana de mana trasa"?

    Corect sa fie spus este:

    "Calu` lui Putin merge la pas (in treapta a doua),
    si mai face si popas!" ..... vorba cantecului!

    Ca sa castigi un razboi mondial, atunci trebuie sa ai o armata cel putin de 10 ori mai numeroasa decat o ai la ora actuala, plus inca tot atatea rezerve pentru "rotativa" care previne si elimina epuizarea trupetilor.

    Bucurati-va de pace si liniste, cei care inca n-ati calcat/alunecat in razboi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest razboi mondial nu se castiga cu armate dar nici fara.

      Ștergere
  20. Și Surovikin a spus, imediat dupa numire la comanda Operațiunii, că va elibera Donbas până la sfârșitul lunii martie. După o lună de zile s-a retras din Herson și s-a reconfigurat conducerea Operațiunii. In mod sigur omul știa ce spune doar că a ieșit în public cu angajamentul fară sa vorbesc și cu sefii lui.

    RăspundețiȘtergere
  21. Mama!

    Ce critici de nimic face asta:

    Anonim9 martie 2023 la 02:09

    Auzi la el: "deja s-a incercat orice sanctiune posibila!"

    Toate "sanctiunile" NATO si UE impotriva Rusiei, n-au fost nimic altceva decat "un fleac"!
    "S-au ciuruit de unii singuri", vorba lui Basescu!
    NATO si UE si-au tras sanctiuni in toate membrele, precum si in organele lor vitale!

    Credeti ca Viktor Orban e nebun? Daca doar el care nu e rus, vede altfel lucrurile decat le vedeti voi, majoritatea "sanatoasa mintal"?

    Oricum, sa zic/recunosc ca nu va pot citi gandurile, si ca din motivul asta nici nu pot anticipa nimic din ceea ce veti intreprinde in viitor!

    Dar va pot urmari, inregistra, si analiza comportamentul, visavis la ceea ce se intampla, ca rezultat al "interactiunii" tuturor fortelor!

    Interactiuni din care: din pacate nu se naste nicio combinatie!

    Stati si ascultati-i pe papagalii CNN de aici si de aiurea!
    Si veti ramane mereu, din pacate mult mai neplacut surprinsi, decat vor ramane ei vreodata!

    RăspundețiȘtergere
  22. "iar aceasta se va vedea destul de bine atunci când se vor organiza alegeri libere"
    si cam cand se va intampla asta?? Dar mai mult chiar, cand vor mai fi alegeri LIBERE oriunde in occidentul colectiv??

    RăspundețiȘtergere
  23. Brei,

    Strigoii nu pot parasi cimitirul! Insa de evadat, pot evada doar din Metavers!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)