sâmbătă, 4 martie 2023

Dughin: „Ieşirea din anestezie: cele şase faze ale Operaţiunii Speciale din Ucraina”

(Preiau azi integral de pe geopolitika.ru o excelentă analiză a lui Dughin despre conflictul din Ucraina.)


Prima fază: succesele

Prima fază, abruptă, a fost marcată de succese rusești: în timpul acesteia, forțele rusești au cucerit Sumi, Cernigov și au ajuns la Kiev dinspre nord, stârnind furia Occidentului. Moscova și-a dovedit seriozitatea în eliberarea Donbassului și, cu un atac fulger dinspre Crimeea, a stabilit controlul asupra a încă două regiuni, Herson și Zaporoja, precum și asupra unei părți din regiunea Harkov.

Mariupol, un oraș important din punct de vedere strategic în Republica Populară Donețk(RPD), a fost cucerit cu dificultate. În general, Rusia, acționând cu rapiditate și prin surprindere, a obținut un succes semnificativ la începutul operațiunii. Cu toate acestea, nu știm deocamdată care au fost greșelile făcute în această etapă, care au dus la eșecurile ulterioare. Această chestiune nu a fost total investigată. Dar cu siguranță au fost făcute erori serioase!

În general, această fază a durat primele două luni ale Operaţiunii Militare Speciale din Ucraina(OSU). Rusia își extindea prezența, se confrunta cu sancțiuni și presiuni fără precedent, stabilindu-și un punct de sprijin în regiunile eliberate.

Cu succese vizibile și tangibile, Moscova era pregătită pentru negocieri care să consolideze cuceririle militare cu cele politice. Kievul însă era reticent în a accepta negocierile.


A doua fază: eșecul logic al negocierilor

Aşa a început a doua fază. A fost vorba de o eroare de calcul strategic-militar în planificarea operațiunii, de inexactitatea previziunilor și de eșecul așteptărilor neîmplinite, atât din partea populației locale, cât și din partea unor oligarhi ucraineni aparent de acord să sprijine Moscova în anumite condiții.

Ofensiva a eșuat, iar în unele direcții Rusia a fost nevoită să se retragă de pe pozițiile sale. Conducerea militară a încercat să obțină unele rezultate prin negocieri la Istanbul, dar acestea nu au dus la niciun succes. Negocierile au devenit zadarnice, deoarece Kievul credea că poate rezolva conflictul în favoarea sa pe cale militară.

Din acel moment, Occidentul, după ce a radicalizat opinia publică cu rusofobia furibundă din prima fază, a început să furnizeze Ucrainei tot felul de armament letal la o scară fără precedent. Situația a început să se deterioreze încetul cu încetul.


A treia fază: impasul

În vara anului 2022, situația a început să stagneze, deși Rusia a obținut unele succese în anumite domenii. Până la sfârșitul lunii mai, Mariupol a fost cucerit.

Cea de-a treia fază a durat până în august. În această perioadă, contradicția dintre concepția operațiunii speciale ca fiind una rapidă, care urma să intre în faza politică, și necesitatea de a lupta împotriva unui inamic bine înarmat - având sprijinul logistic, de informații, tehnologic, de comunicații și politic al întregului Occident pe un front de o lungime enormă - a apărut în toată evidența sa.

Moscova încerca în continuare să realizeze scenariul inițial, fără a dori să tulbure societatea în ansamblu sau să se adreseze direct populației. Acest lucru a creat o contradicție de sentimente între front și frontul intern și a dus la o dezaliniere în lanțul de comandă militar. Conducerea rusă nu dorea să intre în război, amânând pe toate căile imperativul mobilizării parțiale, care între timp devenise urgent.

În această perioadă, Kievul și Occidentul în general au trecut la tactici teroriste - uciderea de civili chiar în Rusia, aruncarea în aer a podului din Crimeea și apoi a gazoductelor Nord Stream 1 și Nord Stream 2.


Etapa a patra: contraatacurile regimului de la Kiev

Am intrat astfel în cea de-a patra etapă, caracterizată de o contraofensivă a Forţelor Armate Ucrainene(AFU) în regiunea Harkov, aflată deja parțial sub control rusesc la începutul operațiunii. Atacurile ucrainenilor în restul frontului s-au intensificat, de asemenea, iar furnizarea masivă de unități HIMARS și dotarea cu sistemul închis de comunicații prin satelit Starlink, alături de numeroase alte mijloace militare și tehnice, au creat probleme serioase pentru armata rusă, pentru care nu fusese pregătită în prima fază.

Retragerea în regiunea Harkov, pierderea orașului Kupiansk și chiar a orașului Krasnîi Liman, un oraș din Republica Doneţk, au fost rezultatul unui "război pe jumătate" (după cum a spus cu acuratețe Vladlen Tatarsky). Atacurile asupra "vechilor" teritorii s-au intensificat, de asemenea: bombardamentele asupra regiunilor Belgorod și Kursk au devenit regulate. Unele ținte au fost, de asemenea, lovite de drone în adâncul teritoriului rusesc.

Nu mai era posibil să lupți și să nu lupți în același timp, adică să ții societatea la distanță de ceea ce se întâmpla în noile teritorii.

În acest moment, OSU a devenit un război în toată regula. Mai exact, acest fapt împlinit a fost în sfârșit realizat în mod serios la eșaloanele superioare ale Rusiei.


A cincea fază: punctul de cotitură decisiv

Aceste eșecuri au fost urmate de cea de-a cincea fază care, deși foarte târziu, a schimbat cursul lucrurilor.  Putin a luat următoarele măsuri: a anunțat o mobilizare parțială, a remaniat conducerea militară, a înființat Consiliul de coordonare a operațiunilor speciale, a pus industria militară în stare de alertă, a înăsprit măsurile de încălcare a ordinii de apărare a statului și așa mai departe.

Punctul culminant al acestei etape a fost referendumul privind aderarea la Rusia a patru teritorii( regiunile Doneţk, Lugansk, Herson și Zaporoja), decizia lui Putin de a le admite în Rusia și discursul său principal cu această ocazie, din 30 septembrie, în care, pentru prima dată, a declarat cu franchețe opoziția Rusiei față de hegemonia liberală occidentală, hotărârea sa deplină și ireversibilă de a construi o lume multipolară și începutul fazei acute a unui război al civilizațiilor care a declarat "satanică" civilizația modernă a Occidentului. În discursul său ulterior de la Valdai, președintele a reiterat și dezvoltat principalele teze.

Deși Rusia a fost forțată să cedeze Hersonul prin retragerea în continuare, atacurile AFU au fost oprite, apărarea liniilor aflate sub controlul lor a fost întărită, iar războiul a intrat într-o nouă fază.

Ca următorul pas în escaladarea escaladării, Rusia a început să distrugă în mod regulat infrastructura tehnico-militară și, uneori, energetică a Ucrainei prin bombardamente cu rachete.

A început curățarea societății din interior: trădătorii și colaboratorii inamicului au părăsit Rusia, patrioții au încetat să mai fie un grup marginal, iar pozițiile lor de devotament dezinteresat față de patrie au devenit - cel puțin în aparență - curentul etic dominant. În timp ce liberalii obișnuiau să întocmească denunțuri sistematice împotriva oricărei persoane care dădea semne de stângism sau conservatorism critic la adresa liberalilor, a Occidentului și așa mai departe, acum, în schimb, oricine avea sentimente liberale era automat suspectat de a fi cel puțin un agent străin, sau chiar un trădător, sabotor și simpatizant al terorismului. Concertele și discursurile publice ale oponenților declarați au început să fie interzise. Rusia a pornit pe calea transformării ideologice.


A șasea fază: reechilibrarea

Treptat, frontul s-a stabilizat și a apărut un nou impas. Niciunul dintre adversari nu a mai putut răsturna situația. Rusia s-a întărit cu o rezervă mobilizată. Moscova a sprijinit voluntarii și mai ales Wagner PMC, care a reușit să facă progrese considerabile în răsturnarea situației în teatrele de război locale. Au fost luate multe măsuri necesare pentru aprovizionarea armatei și a echipamentului necesar, în timp ce mișcarea voluntarilor era în plină desfășurare.

Războiul a intrat în societatea rusă.

Această a șasea fază durează până în prezent. Este caracterizată de un echilibru relativ al puterii. În această stare, ambele părți nu pot obține succese decisive și decisive, dar atât Moscova, Kievul, cât și Washingtonul sunt dispuse să continue confruntarea atât timp cât este necesar.

Cu alte cuvinte, întrebarea despre cât de repede se va încheia conflictul din Ucraina și-a pierdut sensul și relevanța.

Abia acum am intrat cu adevărat în război, am devenit conștienți de el. Este un fel de „a fi-în-război”. Este o existență dificilă, tragică și dureroasă, cu care societatea rusă s-a dezobişnuit de mult timp și despre care majoritatea oamenilor nici măcar nu știau cu adevărat.

23 de comentarii:

  1. Concluzia este cea de la sfarsitul articolului :,,Este un fel de „a fi-în-război” ,,...!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine zis, ca "este un fel de..." munca de voluntari-mercenari binisor platiti( acces la credite) si deoarece petrecerile, nuntile, discotecile, continua bine merci.
      BB

      Ștergere
  2. "Guvernul SUA a oferit companiilor de semiconductori 39 de miliarde de dolari în fonduri în schimbul că nu vor face afaceri cu China în următorii zece ani. Decuplarea continuă."

    Cum comentați tendința asta economica? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. https://www.stiripesurse.ro/unul-dintre-creatorii-vaccinului-sputnik-v-a-fost-ucis-la-moscova_2816675.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Efecte ale celor 6 faze : 1. Armamentul vechi atat al rusilor cat si al occidentului a fost distrus in proportie de peste 90 %; 2. Rusia si tarile NATO au inceput o campanie de inarmare asidua prin cresterea alocarilor bugetare pentru armata;3. Jumatate din populatia Ucrainei a plecat in pribegie in Rusia si Occident; 4.Aproape un 1 milioan de oameni au murit,disparut sau au fost raniti ( din ambele parti) 5.Cei care controleaza sistemul militar si financiar s-au imbogatit cam de 3 ori mai mult fata de cat au castigat in pandemie ,daca nu cu mult mai mult ; 6. Cei care controleaza atat sistemul militar sunt aceiasi care controleaza sistemul medical;7.Urmeaza foametea,criza financiara ,criza religioasa ,criza climatica si ingenucherea omenirii!...asa cred ei dar credinta mea este ca s-au dus lucrurile in asa hal incat.... vai de planificatori /avertizori/profitori/uzurpatori/...!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Operatiunea speciala si-a atins obiectivele ...!

      Ștergere
    2. Da, pentru ca voi ii hrăniți pe cei ce ne infometeaza. Cât timp va mai trebuie ca sa pricepeti ca schimbarea nu vine decat prin fiecare dintre noi? Au incercat din interiorul sistemului criminal sa schimbe Romania Florian Pittis si l-au otrăvit masonii. Au incercat multi din interiorul politicii, dar fiind puțini intr-o masa de corupti, au fost marginalizati. Acum, trageti cu ochiul spre rusi sperand ca de acolo vine salvatorul. Dar Putin si ai lui nu sunt decat niste pioni ce executa planul marilor jucatori de sah. Piesele sunt negre, dar oamenii sunt amagiti ca e jocul luminii, cel cu piese albe. Americanii au acelasi joc si fiecare foloseste discursuri iubite de popoarele sclave.

      Uite ce spune Plesoianu despre ce ar trebui sa facem fiecare dintre noi:

      https://luminaadevarului.com/2023/02/27/marea-batalie-pentru-omenire-partea-a-5-a/

      Blogul e unul foarte amagitor. Un amestec de new age si foarte putin adevar, dar mai scapa cateodata si informatii corecte. Pe care oamenii le uita repede pentru ca liderul de grup deverseaza încontinuu noi si noi informatii mincinoase amestecate cu putin adevar. Nu cred ca autorul blogului stie ca e si el manipulat ca sa manipuleze la randul lui. Fraierii devin fara sa stie cei mai obedienti sclavi ce atrag in sistemul mincinos noi si noi sclavi.
      Mentalitatea românului este cam asa: sa vine un salvator in spinarea căruia sa punem toate problemele nerezolvate, ca sa putem noi sa ne distrăm linistiti si sa ne simtem bine. Oricine ar castiga jocul de sah, romanii vor fi priviti ca fiind paria. Pentru ca in loc sa-si descopere propria valoare si sa puna osul la muncă, trag cu ochiul spre păcălici. Si când nu iubesti adevarul, nu ai parte de el.
      Crucea ne-o ducem singuri, fiecare dintre noi. Cu superficialitate si neseriozitate rămânem niste biete piese de sah ce joaca pe tabla marilor jucatori ai intunericului.
      Stiti ce fac falsii spirituali când isi învață ucenicii sa practice magia cabalistica sau sa propage căi new age? Racoleaza victime pentru intunecati. Iar cei ce racoleaza primesc bani sau posturi bine platite.
      Aveti grija pentru cine jucati, ca in sfera aia de influenta veti rămâne inca 2000 de ani sau chiar mai mult.

      Ștergere
    3. "credinta mea este ca s-au dus lucrurile in asa hal incat.... vai de planificatori "
      Draga d., sunt curios ce anume crezi ca s-a intimplat, ce evenimente au aparut? Pe planificatori daca-i urmaresti ce anunta cu seninatate si detaliat, vei vedea ca sunt foarte multumiti de rezolvarile de pina acum fara nici un motiv de ingrijorare. Pe bune, nu in gluma.
      BB

      Ștergere
    4. Ca tot intrebai tu unde se duc banii.... Raspunsul este evident, la toate rotitele, mecanismele, schemele, scenariile, milioanele de indivizi implicati in rezolvarea SARCINILOR, doni, inclusiv armatele de blogheri!
      Este oficial, nici macar nu se fereste nimeni sa te informeze si sa-ti repete ca pe o mantra, chiar si viitorul intronat a povestit pe-ndelete la weful trecut despre implicarea sectorului privat si a trilioanelor alocate acelui ales!
      BB

      Ștergere
  5. La urma urmei, care este diferența noastră față de Ucraina? În sens genetic, sânge - nimic. Noi și ucrainenii suntem un singur popor. Dar sunt ruși fără ideea imperială . Și suntem ucraineni cu o idee imperială. Orice ucrainean cu nume ucrainean de aici este același lucrător al sfântului Imperiu, lucrătorul acestuia. Și orice rus care ajungea în Ucraina, trăind acolo și acceptând condițiile ei, devenea ucrainean. Joacă acest joc, „Nunta în Malinovka”, este pentru el însuși și cu cel mai scăzut nivel de moralitate. Pentru că tocmai asta îi cere „statul” ucrainean.

    Iar statul sacru, sacru al Rusiei, Imperiul îi oferă posibilitatea de a sluji și de a simți mândrie din acest serviciu. Fie că ești un avar, un buriat, un iakut, un tătar, un evreu, oricine ai fi, slujești Rusia. Și asta înseamnă că slujești cel mai mare stat de pe Pământ. Și această proprietate este să fie un Imperiu, să fie un stat adevărat. Stat - aceasta este definiția Imperiului . Cum a apărut primul Imperiu al lui Sargon din Akkad? Unificarea diferitelor state.

    Un imperiu este un stat de state . Nu degradează de la statele sale constitutive, este mai înalt decât orice stat. Ea poartă o misiune mult mai mare decât un simplu stat care face parte din ea și devine, așa cum s-ar spune acum, „un subiect al federației”. Și tocmai în aceasta - în unificarea oamenilor de diferite naționalități - proiectul nostru diferă de cel american .

    „melting potul” american amestecă totul, impune o agendă că în fiecare film trebuie să fie patru negre, trei feministe și un sodomit. Mai exact, încearcă să amestece pe toți, dar nu reușește. Pentru că nu au niciun motiv, nici un principiu de confuzie. Și nu amestecăm pe nimeni, fiecare trăiește pe pământul lui. Este mult mai greu să le amesteci, pentru că acești oameni trăiesc pe pământul lor de o mie de ani și sunt gata să trăiască într-un singur stat, să moară pentru el, să-l creeze și să-l construiască.

    De ce? Pentru că noi, ca stat, avem o misiune . Și ei, ca stat, nu au nicio misiune. SUA nu au nicio misiune. Există un vis american acolo - că toată lumea poate reuși și deveni cel mai bun. Dar acesta este un stat de consum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n discursul politic, patriotul reacționar se bazează exclusiv pe naționalism, deci nu poate fi decât naționalist, mai mult sau mai puțin moderat. Este precum a fost antropocentrismul renascentist, care a precedat "Luminile" întunericului împotriva culturii creștine din Europa și a pus omul de fațadă în centrul "universului" (masonic!)... Invers, conservatorul se bazează pe Tradiție, ceea ce îl leagă explicit de dimensiunea radicală, în esență antimodernistă. Mai pe larg, naționalismul pune țara în centrul universului, de aici a izvorât noțiunea de "naționalism republican" în scrierile revoluționarilor francezi precum Voltaire, pe când conservatorul pune tradiția, cu sau fără național, în centrul valorilor omenești. Ceea ce este coerent și implicit universal precum este dat de Noul Testament. De fapt, patrioții sau naționaliștii sunt singurii care pot devia din făgașul continuității pentru că, in extenso, fiind o entitate mobilă, legată implicit de materialismul dialectic, modernitatea și evoluția lumii, națiunea poartă în germen toate componentele compromisului. In reverso, conservatorul, care nu trebuie confundat cu puritanul neo-protestant, se află în imposibilitatea de a trăda principiile fundamentale din moment ce discursul său politic emană din statornicia organică a Tradiție. Iar când nu este cazul, nu este conservator. Nuanța este fundamentală! Ca să dăinuie, națiunea trebuie să iasă din faza mobilă, din ateismul sistemic și/sau din relativismul structural. Conservatorul nu poate îmbrățișa în mod exclusiv naționalismul, altfel devine mobil, curea de transmisie, își pierde forța radicală și iese din Tradiție. Supun spre cugetare un exemplu extrem de revelator: dacă în viitorul apropriat vom fi obligați să alegem între blocul Occidental și cel Eurasiatic, decizia o să fie alimentată de considerente naționaliste sau conservatoare?..."

      Ștergere
  6. Departamentul Apărării al SUA este invitat să recruteze echipe de psihologi, sociologi și lingviști capabili să creeze un cadru cultural artificial, capabil să influențeze la rândul său inconștientul colectiv al popoarelor întregi, reglementându-le viziunea asupra lumii în funcție de obiectivele de politică externă urmărite. Promovarea mesajului „corect” poate fi realizată în contextul diverselor mass-media și folosind o formulare eficientă pentru percepția în masă. Implementarea acestei strategii va fi realizată de departamentele de planificare militară în colaborare cu departamentele de PR ale ambasadelor SUA din țările de importanță strategică. De exemplu, în cadrul activităților Departamentului de Stat, se desfășoară o întreagă campanie de informare pentru a contracara Rusia în domeniul media: comunicate de presă sunt emise în mod regulat care vizează atât discreditarea persoanelor, și asupra formării unei imagini negative a statului rus în ansamblu [2]. Astfel, sarcina principală a operațiilor psihologice este de a construi strategii comportamentale individuale ale agenților sociali și ale grupurilor acestora prin influențarea acestora prin intermediul resurselor de telecomunicații.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte interesanta analiza domnului Dughin. E uluitoare chiar, daca o privesti din unghiul extrem de ingust al fortei de stapanire-autocontrol al emotiilor, care astfel nu reusesc ca sa-l Posede, ci pe care el insusi reuseste ca sa le Domine).

    Mai ales concluzia finala!

    Domnul Dughin se cam indoieste de faptul, ca generatiile postbelice de rusi (cele nascute dupa cel de-al 2 lea razboi mondial) vor dori ca sa inveta pe pielea/viata lor proprie, ce este acela:

    un Razboi pentru Supravietuirea - impotriva Extinctiei - Neamului Rus Pur-Sange!

    Cu lideri buni, adica cu propaganda corect intemeiata/fundamentata, cat si cu Moneda Nationala Rubla, vor face insa si generatiile de rusi ceea ce fac si generatiile de ucraineni!

    Cu deosebirea esentiala insa, ca spre deosebire de ucrainenii aflati exclusiv in solda unui Neam AntiNational Slavic, rusii vor lupta exclusiv pentru salvarea Puritatii Neamului Slav de orice Nationalitate!

    Ar fi mare pacat ca Natia Rusa sa dispara de pe planeta, la fel cum a disparut si Neamul German, inghitit de catre:

    MASONERIA MULTINATIONALA DAR SUPRANATIONALA!

    Spre deosebire de domnul Dughin, eu nu ma indoiesc insa de faptul ca traim cu totii:

    SFARSITUL BABILONIEI = MULTINATIONALISMULUI!

    Adica: SFARSITUL UNEI FALSE UNIVERSALITATI !

    FINALUL milenar AL UNEI UNIVERSALITATI AMAGITOARE = INSELATOARE PENTRU ORICE INDIVID, INDIFERENT DE NEAMUL/NATIA/GENELE din care provine!

    RăspundețiȘtergere
  8. În istoria Rusiei, integrarea și reintegrarea Ucrainei a fost adesea o provocare și în sfârșit rusii cred ca reușesc să recucereasca acest pământ de origine. Ucraina nu a existat niciodată. Jumătate din populație era rusă, iar cealaltă jumătate era împărțită între Polonia și Austria, Ungaria si Romania . Ucraina nu a avut niciodată un stat național. Acesta este motivul pentru care a trebuit folosit nazismul, naționalismul extrem pentru a forța crearea acestui stat național. Acest lucru s-a repetat de multe ori în istorie. De fiecare dată, se termină la fel: intervin trupele rusești si lucrurile se rezolva.Problema este ca se rezolva cu mii de vieti omenesti nevinovate.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acum pare ca boala lunga moarte iminenta, dar combiantiile de interese si putere vor da un deznodamant diferit de cele preconizate.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cine vrea "derusificarea" Ucrainei, primeste "Focu` Gheenii"!

    RăspundețiȘtergere
  11. https://www.tiktok.com/@sorinasular/video/7206488867279621381?_r=1&_t=8aN6IzC4riA

    cazul jurnalistilor italieni in ucraina, nu pot munci pana nu sunt audiati de serviciile ucrainiene de securitate, someaza acasa si asteapta audierile

    RăspundețiȘtergere
  12. Vălul ,,Contextului favorabil”

    Falimentul regnului uman este inevitabil dacă cei care trăiesc acum pe Pământ vor continua să aștepte “ca lucrurile să se schimbe în bine” sau ca “un context favorabil să apară”. Cine să schimbe lucrurile în bine? Cine să creeze contextul favorabil? Cei pe care îi alegeţi şi care vă oferă iluzia că trăiţi într-o democraţie şi că aveţi cu adevărat un control asupra deciziilor lor care vă implică direct? Ce control aveţi, de pildă, cu privire la modul cum se cheltuie banii voştri (aşa-numitul “buget al statului”)? Ce control aveţi asupra deciziilor pe care cei puţini le iau în numele celor mulţi cu privire la bugetele militare şi implicarea în tot felul de conflicte armate? Aveţi voi cu adevărat ceva de spus în aceste situaţii? Sau, dacă îndrăzniţi să vă împotriviţi, instaurează ei imediat legea marţială, stările de urgenţă, stările de alertă, de criză ș.a.m.d. obligându-vă să urmaţi fără să crâcniţi ce vă impun ei? În aşa-zisele democraţii în care vi se spune că trăiţi, realitatea este că sunteţi fie amendaţi, fie băgaţi chiar la puşcărie dacă nu vă conformaţi imediat măsurilor care vi se impun “în marja” unor “stări” care exced constituţiilor voastre. Apoi, având în vedere că ei controlează absolut tot, de la modul cum sunt “educaţi” copiii voştri şi până la modul cum sunt cheltuiţi banii voştri, cum credeţi că se va ivi vreodată “contextul favorabil” pentru o adevărată schimbare în bine a situaţiei? …NU se va ivi niciodată! Iar cine înţelege cu adevărat acest lucru înţelege şi că este vital să începem să lucrăm împreună astfel încât să ne creăm singuri acest “context favorabil”. Mai întâi de toate, însă, ce avem nevoie să facem este să arătăm că suntem mulţi şi că avem de gând să începem să lucrăm împreună. Doar aşa vom putea începe să contăm pe scena lumii! Cei care conduc acum ţările lumii nu pricep decât presiunea şi logica numerelor mari. Astfel, dacă doar câteva voci disparate şi dispersate se aud, nici nu le vor băga în seamă! Dacă, însă, vor constata că milioane, că zeci de milioane de oamni, indiferent de ţară, încep să ceară împreună, PE ACEEAŞI VOCE, schimbarea reală – atunci se vor vedea în situaţia în care nu mai pot să ignore pur şi simplu voinţa oamenilor treji ai Pământului. Singura soluţie este ca toţi cei care ştiu sau simt că sunt fiinţe spirituale, nu doar materiale, că au şi un spirit nu doar un trup fizic, singura soluţie este ca toate aceste persoane să se unească şi să vorbească pe aceeaşi voce. Să-şi ceară dreptul la o şcoală axată pe nevoile omului ca fiinţă spirituală. Să-şi ceară dreptul la o muncă axată pe binele omului, nu doar pe profit. Să-şi ceară dreptul la o societate în care să poată decide direct cheltuirea banului public, adică a banilor produşi de ei şi obţinuţi din taxe şi impozite.

    RăspundețiȘtergere
  13. Marele eveniment al trezirii spirituale a umanităţii nu mai poate întârzia fără consecinţe. Iar consecinţele se văd deja de câţiva ani. Toate crizele prin care trece umanitatea de câţiva ani încoace sunt, la un nivel mai profund, karma umanităţii! Singura şansă pe care o avem, dacă ne dorim ca istoria umanităţii să nu se transforme într-un coşmar, este aceea de a ne implica, de a începe să ascultăm şi vocile celor care, din păcate, de atâta vreme strigă în pustiu… Trebuie să ştiţi ce se întâmplă, ce se află în spatele marilor evenimente şi crize mondiale ale prezentului. Apoi, vă revine decizia de a vă implica sau nu, de a vă lua destinul în mâini sau nu, de a rămâne spectatori sau de a păşi pe scena publică a lumii pentru a arăta că existaţi şi că cereţi ca fiinţa voastră spirituală, profundă să fie cu adevărat respectată! Dacă nu vom începe să înţelegem că, în realitate, totul depinde chiar de noi, de miliardele de oameni care populează chiar acum această planetă, atunci vom fi direct responsabili de ce va urma şi de ce se va întâmpla chiar cu noi. Este pur şi simplu îngrozitor faptul că miliarde de oameni ai acestui Pământ se conformează ordinelor şi deciziilor câtorva aşa-zişi “lideri” de state! Dacă tot ne spun că ne respectă şi că ne oferă garanţia traiului în nişte ţări “democratice”, atunci cum se face că niciunul dintre noi nu este vreodată întrebat dacă e de acord cu declanşarea unui război, cu implicarea într-un conflict militar? În plus, când v-a întrebat ultima dată vreun lider al ţării dumneavoastră dacă sunteţi de acord ca BANII DUMNEAVOASTRĂ să fie cheltuiţi pentru MOARTE, pentru armament şi operaţiuni militare? Realitatea este că nimeni nu vă întreabă, nimeni nu vă oferă posibilitatea de a alege! Aşa-zisele “democraţii” nu sunt nimic altceva decât autocraţii spilcuite, îmbrăcate în straie frumoase. Dincolo de ambalaj, dincolo de vorbele goale, dincolo de constituţiile, declaraţiile şi tratatele internaţionale pe care, de fapt, nu le respectă nimeni, se află crudul adevăr – aşa-zişilor “lideri” ai lumii pur şi simplu NU le pasă de părerile dumneavoastră! Iau decizii fără să vă întrebe şi, de mult prea multe ori, le iau asumându-şi faptul că vreţi, de fapt, exact opusul! Pur şi simplu – NU le pasă! Pandemia și războiul din Ucraina au așternut un văl peste cel mai dur și grav război care se duce chiar în aceste zile – războiul împotriva spiritului omenesc! În realitate, în spatele marilor crize care au cuprins Pământul se află o lucrătură malefică al cărei scop principal este acela de a deraia trenul umanității, de a ne provoca o ratare a propriului Destin.


    RăspundețiȘtergere

  14. Vălul fatalismului

    „Spiritul”, „viaţa spirituală”, „lumea spirituală” – cuvinte pe care le întâlniţi des în această carte – nu sunt abstracţiuni. Până la urmă, este important să înţelegem că nu e întru totul corect nici măcar să spunem că separarea omului de propriul spirit este, cumva, pedepsită prin apariţia actualelor crize. Nu, nu este vorba despre nicio pedeapsă! Este vorba despre a înţelege sau a nu înţelege cum funcţionează, în realitate, lumea! Lumea funcţionează dinspre spirit spre ceea ce numim „materie”. Iar faptul de a lăsa aşazisa „materie” de una singură, fără să o gestionăm de la nivelul spiritului nostru, este tocmai ceea ce generează haosul materiei. Cu alte cuvinte, crizele actuale nu sunt o pedeapsă pentru că noi nu ne mai interesăm de spiritul nostru. Ci tocmai faptul că nu ne mai interesăm de spiritul nostru lasă materia de una singură, împingând-o inevitabil către haos, către dezastru. De fapt, oricât de ciudat ar suna pentru mulţi, materialiştii sunt cei care distrug materia. Tocmai cei care sunt convinşi că nu există spirit şi lume spirituală sunt cei care condamnă materia la haos şi distrugere. Aceasta este realitatea şi nu e deloc necesar ca cineva să fie clarvăzător pentru a înţelege acest lucru elementar. E suficientă logica umană sănătoasă! Dacă nu suntem conştienţi de această lume spirituală şi nu acţionăm conectaţi fiind la propriul spirit, atunci ducem lumea noastră materială către prăpastie. Aceasta este ceea ce se întâmplă chiar acum. Toate actualele crize şi toate crizele care vor mai veni în curând sunt pur şi simplu efectul lipsei spiritului din tot ceea ce înseamnă viaţa omului actual. Nu ca o pedeapsă, deci, ci strict tehnic, strict la nivel cauzal!

    Ca atare, cine înţelege clar acest lucru – un lucru, de altfel, foarte uşor de înţeles – pricepe rapid şi că singura soluţie constă în reorientarea noastră către esenţa fiinţei noastre, către spirit. Nu în sens abstract şi nu ca o activitate ocazională (cu ocazia diferitelor sărbători), ci în sens concret şi ca o activitate zilnică. Societatea umană nu poate fi vindecată şi transformată într-o societate cu adevărat A OAMENILOR decât dacă oamenii se trezesc şi încep să toarne seva spiritului lor în tot ceea ce fac! Dacă nu pricepem că depinde DE FIECARE DINTRE NOI, atunci suntem sortiţi dezastrului şi pieirii ca regn! Iar anii 2021, 2022 şi 2023 sunt hotărâtori pentru că atât principiile răului cât şi impulsurile binelui ating un climax. Tocmai de aceea, e vremea Marii Decizii pentru toţi oamenii de pe Pământ. Fie aleg să doarmă în continuare, să se lase anesteziaţi, fie aleg să se trezească, să înţeleagă şi să schimbe! Fie pricep că tot ceea ce fac CHIAR EI, la nivel individual, contează, fie continuă să acţioneze ca nişte somnambuli şi să dea vina, convenabil şi confortabil, pe alţii.

    RăspundețiȘtergere
  15. Fie aleg să doarmă în continuare, să se lase anesteziaţi, fie aleg să se trezească, să înţeleagă şi să schimbe! Fie pricep că tot ceea ce fac CHIAR EI, la nivel individual, contează, fie continuă să acţioneze ca nişte somnambuli şi să dea vina, convenabil şi confortabil, pe alţii. Sigur că o mare parte din vină pentru ce se întâmplă în prezent o au aşa-zişii noştri „lideri” politici. Dar, vă întreb, cine ne poate obliga, cu adevărat, să lăsăm totul pe mâna lor? Cine ne poate obliga să continuăm să dormim somnul social al aşa-zisei „democraţii”? NU există, în realitate, NICIO democraţie! Este doar o minciună, o iluzie bine împachetată. Nu poate exista cu adevărat democraţie acolo unde aproape nimic din ce fac aşa-zişii „reprezentanţi” aleşi prin vot nu e spre binele celor aşa-zis „reprezentaţi”! Asta este o stupiditate absolută! Ce democraţie este aceea în care aproape nicio decizie luată de „reprezentanţii” poporului nu are vreo legătură cu binele real al poporului, ori cu dorinţele şi voinţa acestuia!? „Şi care e, atunci, alternativa?” vor întreba cu siguranţă mulţi. Alternativa, SINGURA ALTERNATIVĂ este aceea de a reaşeza societatea omenească în făgaşul ei firesc pornind de la adevăratul scop al existenţei omului pe acest Pământ – anume evoluţia sa spirituală. Pentru aceasta suntem aici, în aceste minunate dar trecătoare trupuri! Dacă vom fi suficient de mulţi care vom înţelege acest lucru cu adevărat, atunci vom fi şi suficient de mulţi care vom putea schimba cu adevărat ceva! Aşadar, primul şi cel mai important lucru de care avem nevoie este să vedem că totul, absolut totul depinde de numărul celor care se trezesc şi care înţeleg că lumea materială nu poate fi însănătoşită şi redresată decât dacă acest lucru este realizat de către cei care sunt conştienţi de natura lor spirituală. Dacă pricepem că evoluţia noastră spirituală este adevăratul motiv pentru care ne aflăm aici, în aceste trupuri, atunci pricepem şi că educaţia, economia, politica, relaţiile internaţionale şi societatea în ansamblul ei pot deveni cu adevărat uman-sănătoase doar dacă sunt transformate în acord cu acest adevăr: omul trăieşte în trup fizic, pe Pământ, pentru a evolua spiritual şi pentru a-şi ajuta şi semenii să evolueze spiritual.

    RăspundețiȘtergere

  16. Vălul falselor cauze

    Pandemie, război, criză alimentară, criză economică, fenomene meteo extreme, mişcări puternice ale naturii… Există două tabere şi un centru de manipulare mondială care le iubeşte în egală măsură pe amândouă! Există tabăra celor care sunt convinşi că actualele crize sunt “naturale” şi tabăra celor care sunt convinşi că acestea sunt generate „artificial”. Involuntar şi inconştient, ambele tabere slujesc însă perfect interesele centrului de manipulare globală. Pentru că ambele tabere sunt convinse că aceste crize, naturale sau artificiale, nu au nicio legătură cu karma umanităţii, cu faptul că oamenii dorm profund exact în perioada în care ar trebui să răspundă mesajelor şi chemărilor fiinţelor spirituale luminoase. Centrul mondial de manipulare e foarte fericit că s-au creat două tabere. A anticipat aceasta şi a lucrat în acest sens. Câtă vreme oamenii se ceartă toată ziua pentru chestiuni mărunte şi cauze mici, planul fiinţelor întunecate este implementat mai departe fără nicio oprelişte. Cel mai bun lucru pentru aceste fiinţe este ca oamenii să nu înţeleagă că adevărata cauză a tuturor actualelor crize, indiferent cum au luat ele naştere la suprafaţa lucrurilor, este una de natură pur spirituală: oamenii pur şi simplu NU acordă importanţă impulsurilor spirituale care îşi caută drumul către minţile şi inimile lor. Oamenii sunt pe cale să îşi rateze grav destinul propriului regn spiritual. Iar acest lucru nu se poate prezenta fără urmări. Omenirea însăşi atrage toate aceste crize! Aparent paradoxal, cei din spatele cortinei lumii chiar vor ca lumea să îi considere responsabili pentru toate aceste crize ce au împins umanitatea în haos. Nimic nu le serveşte mai bine scopurile întunecate decât faptul ca oamenii să nu priceapă că adevărata cauză a tuturor acestor crize e în noi. De ce nu vor ca noi să devenim conştienţi de faptul că adevărata cauză a crizelor actuale e în noi? Pentru că, dacă înţelegem că această cauză este în noi, pricepem şi că deţinem, de fapt, controlul. Dacă această cauză este în noi, atunci depinde de noi să lucrăm asupra ei. …Acesta este marele adevăr pe care cei din spatele cortinei nu vor să îl aflaţi! Cauzele crizelor globale care ne afectează sunt în noi şi DOAR de noi depinde să le înlăturăm. …Însă, în mod evident, pentru a înlătura o cauză trebuie ca, mai întâi, să devii conştient de existenţa ei. Trebuie să înţelegi mai întâi acea cauză. Şi tocmai acest lucru este evitat cu diabolic succes prin învrăjbirea noastră. …Pentru că ce efect are de fapt această învrăjbire? – Efectul de a ne ţine ocupaţi! În loc să gândim cu mintea noastră liberă, stimulată de inima noastră caldă şi de spiritul nostru viu, nu facem decât să cădem pradă manipulării şi să ne certăm în ceea ce priveşte cauzele exterioare. Fondul problemei acesta este: ne ţin ocupaţi stimulându-ne să ne contrazicem nonstop cu privire la cauzele exterioare ale tuturor acestor crize globale. Astfel, nimeni nu mai caută cauzele profunde. Iar cauza principală este de natură pur spirituală – acesta este marele adevăr ascuns! Oamenii vor să le fie din nou “bine”, să se întoarcă “la ce aveau”, “la ce făceau”. Însă, astfel, ratează înţelegerea adevăratului motiv pentru care în prezent nu le e “bine” şi nu mai au “ce aveau”. Că e o pandemie, că e un război, că e criză ecomomică, toate acestea sunt fără îndoială folosite egoist şi oribil de tot felul de persoane şi grupuri care vor să domine, să controleze umanitatea. Însă ar fi foarte greşit să credem că diversele probleme ale umanităţii sunt cauzate de aceste persoane şi grupuri malefice.

    RăspundețiȘtergere
  17. Pentru că ce efect are de fapt această învrăjbire? – Efectul de a ne ţine ocupaţi! În loc să gândim cu mintea noastră liberă, stimulată de inima noastră caldă şi de spiritul nostru viu, nu facem decât să cădem pradă manipulării şi să ne certăm în ceea ce priveşte cauzele exterioare. Fondul problemei acesta este: ne ţin ocupaţi stimulându-ne să ne contrazicem nonstop cu privire la cauzele exterioare ale tuturor acestor crize globale. Astfel, nimeni nu mai caută cauzele profunde. Iar cauza principală este de natură pur spirituală – acesta este marele adevăr ascuns! Oamenii vor să le fie din nou “bine”, să se întoarcă “la ce aveau”, “la ce făceau”. Însă, astfel, ratează înţelegerea adevăratului motiv pentru care în prezent nu le e “bine” şi nu mai au “ce aveau”. Că e o pandemie, că e un război, că e criză ecomomică, toate acestea sunt fără îndoială folosite egoist şi oribil de tot felul de persoane şi grupuri care vor să domine, să controleze umanitatea. Însă ar fi foarte greşit să credem că diversele probleme ale umanităţii sunt cauzate de aceste persoane şi grupuri malefice. Fără doar şi poate, aceste persoane şi grupuri malefice ştiu să folosească în interes propriu pandemia, conflictele, sărăcia. Însă cauza profundă pentru toate acestea stă chiar în comoditatea oamenilor, în faptul că îşi duc vieţile de pe o zi pe alta fără să se oprească măcar pentru o clipă şi să se întrebe: “Care este scopul meu, de ce sunt, până la urmă, pe-aici?”…

    Comoditatea, superficialitatea şi ignoranța oamenilor atrag, ca efect direct, atât epidemiile, cât şi războaiele, sărăcia şi aşa mai departe. Cauza reală e în noi! Iar cel mai folositor lucru pentru păpuşarii din spatele scenei publice a lumii este, paradoxal, tocmai acela de a ne convinge că ei sunt cei care generează toate aceste probleme! Fără îndoială, se folosesc cu mare succes de toate aceste încercări şi probleme ale noastre. Însă nu ei le generează. NOI le generăm, ca efect cumulativ! Sunt karma noastră, reprezintă exact ce atragem prin comoditatea, superficialitatea şi ignoranţa noastră! Atenţie mare la acest efect pervers! Dacă păpuşarii malefici ne conving că ei sunt în spatele marilor probleme ale omenirii, atunci noi nu vom ajunge niciodată să conştientizăm că adevăratele cauze sunt în noi şi că doar NOI putem în acest caz face ceva pentru a schimba lucrurile! Cum să te apuci să lucrezi la o problemă pe care chiar tu o generezi dacă altul te-a convins că el a generat-o!? …Aceasta este capcana în care cad, din păcate, chiar şi mulţi dintre oamenii buni ai acestei Planete! Sunt făcuţi să creadă că marile probleme ale umanităţii sunt cauzate de păpuşari. Da, desigur, aceşti păpuşari chiar există, însă unul dintre modurile în care ne manipulează cel mai eficient este tocmai acela de a ne convinge că nu noi suntem cauza propriilor probleme, ci ei! …Şi, evident, dacă nu noi suntem cauza propriilor noastre probleme, atunci NU NOI putem rezolva aceste probleme. Şi, atunci, doar ne revoltăm, protestăm, în loc să realizăm ca noi suntem cauza propriilor probleme şi că, pe cale de consecinţă, doar noi le putem şi rezolva.



    Sursa: Cartea ,,Marea Bătălie pentru Omenire” de Liviu Plesoianu

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)