duminică, 12 martie 2023

Legea agentului străin


Foreign Agent Registration Act(FARA) impune ca persoanele care reprezintă interese străine în SUA să se declare „agenţi străini”. E un act adoptat încă din 1938, menit iniţial a combate influenţa Germaniei Naziste în SUA. De-a lungul timpului, forma FARA a fost completată şi îmbunătăţită pentru a nu se limita strict la domeniul politic. Astfel în 1966 se introduc reglementările pentru zona economică. De asemenea, în prezent se doreşte întărirea legislaţiei FARA.

O lege similară fusese adoptată în Georgia, dar a fost întoarsă la presiunea populaţiei, scose în stradă de păduchelniţa de ONG-uri sorosiste de-acolo. Culmea, pentru a fi credibile, ONG-urile au răspândit dezinformarea că legea ar avea caracter rusesc. Aiurea, inspiraţia acestei legislaţii, la nivel mondial, este de origine 100% americană!

De altfel, toată dezordinea de la noi de pe vremea lui Dragnea a avut în vedere inclusiv ameninţarea acestuia că va da o lege similară. O lege care, în condiţiile actuale, este mai mult decât necesară. Dar care, desigur, nu se va da deoarece România este o ţară eminamente cotropită. 

V-aţi întrebat de ce o iniţiativă legislativă normală în SUA ajunge ca în România sau în Georgia să fie considerată de inspiraţie rusească? Aceiaşi agenţi de influenţă care acuză vocile independente precum cea a subsemnatului de prorusism ar trebui să fie fericite cu o asemenea legislaţie deoarece dacă eu aş fi sponsorizat de ruşi ar trebui să mă declar agent străin şi să dau toate detaliile legate de obţinerea fondurilor. O prevedere mai dură, m-ar obliga să mă declar agent străin dacă doar un anumit procent din veniturile mele ar veni de la ruşi. Să spunem 20%. Oups, păi asta ar fi dur deoarece, în caz de nedeclarare, persoana respectivă ar deveni penală. Aşadar, dacă tot vânăm ruşii, de ce să n-o facem şi pe baza unui act legal? De ce s-o lăsăm la nivel de speculaţie şi să nu-i atacăm frontal? De ce???

Pentru că e simplu, dragii mei. Situaţia e devastatoare şi ar conduce la rezultate dezamăgitoare pentru propaganda oficială instituită în România. Dacă s-ar adopta o asemenea legislaţie, n-aţi vedea pe mai nimeni înregistrat ca agent rus. În afara unei cvasi-minorităţi compuse din jurnalişti care lucrează direct cu ruşii la publicaţii gen Sputnik şi care, din punctul meu de vedere, au o expunere marginală, absolut nimeni nu ar putea fi încadrat acolo. 

Dar cum stă treaba în partea cealaltă? Devastator. Ştiaţi că anual vin spre România sute de milioane de dolari sub forma stipendiilor agenţilor occidentali de-aici? Nu vin ca leafă, ci ca „proiecte”, care proiecte sunt alocate campionilor, adică celor mai buni propagandişti ai „cauzei”. Aşa s-a ajuns ca în România să funcţioneze o întreagă armată de praziţi, propagandişti înrăiţi ai SUA şi Occidentului, gata să cânte din toţi rărunchii orice aberaţie venită de-acolo. Mulţi de pe la televiziunile aparent revoltate de situaţie urlă împotriva lui Soros. Dar unde e Soros? Ştiaţi că Soros a trecut în subteran în România?

Cele două domenii utilizate iniţial de oganizaţia sa(fundaţia[.]ro şi soros[.]ro) sunt parcate. Brusc, Soros a dispărut de pe firmament. De ce? Simplu: cu ceva timp în urmă organizaţia sa s-a spart într-o multitudine de tentacule care acţionează sub diverse nume,  infectând nu doar zona media, ci şi alte zone importante ale societăţii precum afacerile, sănătatea, administraţia locală s.a.m.d. Soroş reuşeşete astfel să se retragă, făcându-se însă mult mai prezent. Există însă şi o altă explicaţie pentru „retragerea tactică”, anume cea a economisirii banilor. Sună ciudat, nu-i aşa? Ei bine, pare că Soros a ajuns la autofinanţare în România. Cum funcţionează asta e de-a dreptul banal: reţeaua subterană sprijină instalarea membrilor săi în funcţii cheie ale statului, de unde se decide sponsorizarea diverselor „proiecte”, prinse întâmplător de membrii reţelei rămaşi la munca de bază. Ingenios, nu-i aşa? Cel mai de succes proiect al lui Soros în România a fost USR-ul care a arătat că reţeaua e capabilă nu doar să stabilească netransparent preşedinţi sau premieri, ci şi să ridice de la bază o întreagă masă de orci şi idioţi utili gata să execute cele mai nebuneşti iniţiative în România. 

Recent, la podacastul lui Tucă, Adrian Năstase a afirmat tranşant că: „din punctul de vedere al organizării politice, al organizării statale, depindem în mare măsură de anumite persoane din Departamentul de Stat care controlează și care au o anumită legătură cu România. (...). În ceea ce privește organizarea internă, viitori candidați, partide, operațiuni de presă, organizații neguvernamentale, revoluții colorate, astea sunt conduse de către segmente din Departamentul de stat împreună cu cei din echipa Soros, cel care, într-un fel, de trei decenii organizează toate aceste lucruri

E limpede? Înţelegeţi, cred, unde e buba. La fel stau treburile şi-n Georgia. La un moment dat Facebook m-a cenzurat din cauza unui fact-checker din ... Georgia. Asta ca să înţelegeţi cum devine problema. Şi-acolo ca şi aici e plin de agenţi străini. Dacă o legislaţie privind agentul străin ar fi adoptată în România sau Georgia opinia publică s-ar trezi în faţa realităţii crude, anume că e efectiv captivă, ghidată de ordinele sosite în plic, împreună cu solda „ventilatorilor”. 

Se poate ieşi din capcana în care-am intrat? Răspunsul vi-l puteţi da singuri. Vă voi spune însă că au fost momente ale istoriei în care am fost infinit mai independenţi decât acum şi în care singuri ne-am aruncat în rahat. Asta e realitatea, din păcate, o realitate pe care n-o va schimba nicăieri nicio legislaţie. Atâta timp cât nu există o conştiinţă naţională, cât hălci întregi din societate sunt paralizate de paraziţii hrăniţi de fondurile externe, efectiv nu se va putea mişca în front. Totul e la vedere.

13 comentarii:

  1. A inceput eliminarea banilor cash din Lumea.
    Prabusirea bancii Silicon Valley Bank (SVB) este Demolare Controlata prezisa predictiv si de desenele animate Simpsons.
    In curand se va raspandi in toata lumea si pana prin mai nu vor mai exista bani cash nicaieri.
    Totul e facut ca un film, se seamana panica in mod artificial. In California se vad filmulete pe social media cu oamenii care stau la coada la banca dar li se spoune ca nu au cash.
    Si la bank of America a inceput sa nu mai dea cash.
    In ziua de azi ca avem smartphonuri si nu ca in 2008, criza asta se va raspandi in 48 de ore.

    RăspundețiȘtergere
  2. La noi ar trebui să-i zică: FĂRĂ!

    RăspundețiȘtergere
  3. https://www.unz.com/lromanoff/the-richest-man-in-the-world/

    RăspundețiȘtergere
  4. https://www.bluemoonofshanghai.com/

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bertrand Russell, 1953:

    “Cred ca subiectul cel mai important (politic) este psihologia maselor… Vom arata ca familia împiedica dezvoltarea individului… Desi acestea vor fi studiate în sistemul de educatie, ele vor fi aservite obiectivelor clasei guvernante… Populatia nu va cunoaste felul în care i se inoculeaza convingerile. Când tehnica se va fi perfectat, fiecare guvern care a educat generatii de oameni în acest fel va putea sa controleze întreaga populatie în mod eficient si sigur, fara a fi nevoie de armate sau politie… Propaganda educationala, cu ajutorul guvernului, va putea sa obtina rezultate într-o singura generatie.
    Exista însa doua puternice forte care se opun unei astfel de politici: una este religia, iar cealalta este patriotismul… O societate stiintifica nu poate fi stabila decât sub conducerea unui guvern mondial.“

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu populatia s-a rasculat impotriva legii, ci mana de gunoaie oengist-globaliste! Aia NU reprezinta majoritatea! Dar daca, la fel ca la noi, puterea(Dragnea de exemplu), in loc sa tina cont de realitate, tine cont de imagine, atunci sa se duca la dracu, caci isi tradeaza tara! Daca ai poporul de partea ta, dai in dusmani si gata, fara sa-ti pese de oracaielile lor si ale stapanilor lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voi nu pricepeti ca niciun politician, oricat de frumos i-ar fi discursul, nu s-a abtinut sa nu se infrupte din " miere"? Toti si-au luat partea lor din Romania si sunt șantajabili. Chiar daca ar vrea sa schimbe macazul, cuprinsi de remuscari, nu mai pot s-o facă. Când iti vinzi sufletul e foarte greu sa te mai intorci. Esti prins in gheare.
      De aceea si sunt lasati sa lucreze peste tot coruptii: un corupt corupe la randul lui alti oameni. Si iata cât de usor se extinde un virus in tot sufletul colectiv al romanilor. Crezi ca degeaba se dă șpagă inclusiv la teologie? Ca sa nu mai ramana nimeni curat. Pestele se impute de la cap la coadă.
      Este si cazul masonilor prinsi intr-un sistem atent controlat de stapanii de afara.
      Cititi spovedania lui Oreste Teodorescu dupa ce a părăsit masoneria. Zice ca l-au marginalizat. Masonii deschid usile pentru obedientii lor si atât. Nu exista pentru ei poporul, ci doar ei si ai lor.
      Si când ma gandesc cate minti a scârntit Oreste când avea propria emisiune la Antena! Invitatii lui new age au extins in sufletul colectiv romanesc alti virusi periculosi.
      Stapanii lui Oreste ar trebui sa-l premieze pentru răul făcut tuturor. M-as mira sa-l fi marginalizat chiar asa cum smiorcăie Oreste in spovedania lui.
      Traim intr-o lume grav pervertită si voi va asteptati ca tinerii sa cunoasca adevarul despre tot ce se intampla in spatele cortinelor? Tinerii sunt oglinda societatii fariseice de dupa revolutie. Nu sunt mai intelepti decat eram noi la revolutie când au inceput sa vină peste noi
      " salvatorii". Crezi ca in Africa a fost diferit? Acelasi scenariu,pana au pus gheara pe toate bogatiile.

      Ștergere
    2. Exact ce spuneti: va amintiti cum Firea era mai sensibila la criticile de la tefelisti decat interesata sa conduca pentru electoratul propriu. Asta arata o personalitate narcisista, care vrea sa fie iubita nu doar de prieteni, ci mai ales de adversari.

      Ștergere
  8. ,,Când vei constata că în scopul de a produce, trebuie să obţii aprobarea de la acei care nu produc nimic, când vei observa cum banii se scurg spre cei care nu activează în bunuri, ci în favoruri, când vei înţelege că o mulțime de oameni se îmbogățesc prin luare de mită şi influența lor e mai eficace decât munca ta, că legile nu te protejează contra lor, ci dimpotrivă, ei sunt cei care sunt protejaţi împotriva ta, când vei descoperi că este răsplătită corupția iar onestitatea devine un sacrificiu de sine, atunci vei putea spune fără teama de a greşi că soarta societăţii în care trăieşti este condamnată."
    Ayn Rand

    RăspundețiȘtergere
  9. "În ceea ce privește organizarea internă, viitori candidați, partide, operațiuni de presă, organizații neguvernamentale, revoluții colorate, astea sunt conduse de către segmente din Departamentul de stat împreună cu cei din echipa Soros, cel care, într-un fel, de trei decenii organizează toate aceste lucruri"

    Dar ce anume a facut Nastase cand a fost prim ministru impotriva acestei retele?
    Dar partidul lui macar in primii 15 ani dupa revolutie?
    Uitam cumva faptul ca FSN -> PSD a detinut suprematia la presedentie, guvern, parlament si administratie locala ca sa nu mai vorbim despre justitie, interne, armata, servicii? Ei sunt principalii vinovati pentru situatia actuala, pentru ca ei au permis venirea lui Soros si extinderea retelei lui in Romania!
    Escrocul si talharul asta mai si are tupeul sa vorbeasca. Eu as intra in pamant de rusine, dar borfasul e tare in clanta!

    RăspundețiȘtergere
  10. ... pe mexicani n-o sa-i atace nimeni niciodata, dar pe americani absolut toata lumea ii pandeste!

    Nu doar cu "arme albe", ci chiar cu rachete nucleare!

    Mexicu` e mai sigur decat SUA!
    Soto!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)