miercuri, 22 martie 2023

Revenirea stalinismului mediatic


„Demascarea” mea a început cu nişte nulităţi universitare de prin târgul Ieşilor, care s-a apucat să inventarieze „grupurile proruse”, într-o tentativă de a beli „dujmanii(sic) poporului”. Chestia e simplă, o ştim de mult. Paraziţii care se bat să găsească surse de supravieţuire, dau iama prin ceea ce se numeşte „societatea civică”, acea încrengătură de inutili care sunt gata să se pună pavăză pentru orice aberaţie, de la „pericolul sforăitului în public” până la „securitatea alimentară a organismelor monocelulare de pe Marte”. Uite-aşa univelsitarii din Ieşi s-au trezit c-o pun şi ei de una mică prin publicarea unei aberaţii de la A la Z despre războiul din Ucraina. Naiba ştie care faţă a lui Soros i-o fi sponsorizat sau ce alt vierme or fi găsit pentru „finanţarea” măreţei lucrări în care se repetă până la exasperare şabloanele propagandei UE/NATO. Într-un final apoteotic, editura a retras mizeria de pe piaţă întrucât s-a trezit asaltată de ameninţări cu târâtul prin instanţe.

Povestea este însă mai adâncă, dar până atunci să vă spun ce-a mai păţit subsemnatul. La mine s-a continuat cu o păsărică. Evident că toate problemele trebuie să pornească de undeva, iar păsăricile sunt cauza iremediabilă a acestora. Mă trezesc într-o bună zi cu un mail pe care vi-l reproduc mai jos, având grijă să maschez informaţiile esenţiale despre coteţul aruncat în faţă deoarece nu vreau să-i fac publicitate. Să citim, aşadar:

Stimate domnule Diaconu,

C***.ro este o platformă media independentă din România și face parte din rețeaua internațională de jurnalism de investigație Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). 

Vom publica un articol cu informații de interes public și avem nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a clarifica unele aspecte. 

Vă transmitem câteva întrebări mai jos și sperăm că veți fi de acord să ne răspundeți la ele. Avem nevoie de răspunsul dumneavoastră până cel târziu la 15 martie 2023.

Publicați în articolele semnate de dvs sau pe rețelele de socializare dezinformări sau informații neverificate? Dacă da, de ce? Care este comentariul dumneavoastră?

Primiți finanțare sau sprijin din partea autorităților ruse sau din partea unor cetățeni ruși?

Sunteți promovat de site-uri din România care publică dezinformări în general. Cum comentați?

C***.ro nu vă acordă dreptul de a comunica neoficial cu organizația noastră. Indiferent de modul în care o etichetați, toată corespondența cu dumneavoastră va fi considerată on the record și, prin urmare, publică. C***.ro își rezervă dreptul de a utiliza integral sau parțial răspunsul dvs. și de a-l distribui către orice altă parte sau părți, după cum consideră adecvat.

Vă mulțumesc, 

Iulia S.

Reporter c***.ro

Prima dată m-am frecat la ochi nevenindu-mi să-mi cred ochilor. Frăţioare, e jurnalist de investigaţie, am făcut pe mine de frică! Mă rog, când eram eu mai tânăr, jurnalist de investigaţie era ăla care avea puterea să se strecoare, care avea o groază de conexiuni şi care, de ce să n-o spunem, era şi cam agăţat de vreun serviciu că la câţi bani iei din gazetărie n-ai fonduri nici să treci strada.  Ca să nu mai vorbim că prin unele restaurante prin care mai trebuie să umbli, un pârlit fără agaţament nu e primit nici pe postul de curăţător de cartofi. Acum se pare că au ajuns jurnalişti de investigaţie ăia care stăteau pe scările DNA-ului întrebându-i pe cei chemaţi la Gestapo „De ce aţi furat din avuţia poporului?”. Cunoaşteţi tiparul. Cum naiba să-l întrebi pe unul pe care-l bănuieşti c-ar lucra pentru Putin dacă „primeşte finanţare din partea autorităţilor ruse”? Ce-ai vrea să-ţi răspundă? „Da, păsărică, primesc 17 000 de ruble pe lună plus primă de performanţă şi concediu plătit de două săptămâni în Crimeea”. Dar la ce să te aştepţi? Pisi e una care şi-a pus la fotografia de profil o poză eu ea şi cu bărbată-su, de la nuntă. Iar profesional, păsărica noastră face teribile investigaţii prin Teleorman, numărând şcolile cu WC-uri în curte şi primarii care trag şi ei „pe laterală”, dar sunt atât de proşti încât o fac atât de ascuns încât şi câinii de pe marginea şanţului văd. Mă rog, să mergem mai departe. 

Cei care au cât de cât ochi să vadă au făcut imediat legătura: Organized Crime and Corruption Reporting Project, organizaţia la care a aderat site-ul păsăricii, este o cocină propagandistică susţinută, între alţii, de Soros şi USAID. Pisi care mi-a scris a fondat site-ul de doi bani - numit pompos „startup media” - împrenă cu mai mulţi dubioşi între care se remarcă Stephen McGrath, ceva coadă de topor de-a AP la noi, oricum un marginal care stă şi el pe la periferiile imperiului halind firimiturile care cad de la masa bogaţilor. Probabil platforma e una construită ca să mai tragă „una de-un dolar” de la sponsor. Motiv pentru care i-am răspuns prompt, având grijă să schimb numele expeditorului din al meu în Stepan T. Mailul îl aveţi mai jos:

Evident, când am scris Stepan T., m-am gândit la Stepan Trofimovici, iar de livrat i-am livrat păsăricii exact ceea ce dorea să audă, adică rusul care pândeşte la colţ şi care se mai şi demască la „D”. Mă rog, până acum pare că n-a cuplat întrucât m-a lăsat în pace, preferând să-i bălăcărească pe Guşă, SRS, Adrian Severin, pe cei de la Active News, R3 Media şi alţii. Dar nu e timpul pierdut. După ce citeşte aici s-ar putea prinde că „rusul s-a demascat” şi-ar putea să-i dea înainte cu investigaţia.

Chestiunea pe care am aflat-o întinzându-mi antenele este însă mult mai adâncă. De fapt toată isteria listelor cu duşmani are un centru mult mai concret decât ni l-am imaginat iniţial. Cu toate că par „proiecte de menţinere a ciorbei calde”, în realitate e un păienjeniş care se face acum, după modelul DNA. Centrul de acţiune este situat, din nou, la Ambasada SUA, principala misiune a actualului ambasador fiind aceea de a ataca „vocile nealiniate”, în spectacole groteşti demne de anii 50.  Iată misiunea tovarăşei Kathleen Kavalec, aceea de a transforma România într-o zonă extrem de corectă politic, în care nici musca nu zbăngăne altceva în afara propagandei oficiale. Fix anii 50. 

De ce sunt scoşi ostaşii ăştia penibili la înaintare? Pentru că trebuie să se creeze impresia că „situaţia e groasă”, că ţara e plină de agenţi ruşi, plătiţi direct de Kremlin şi gata să strice AKM-ul eroului Mândruţă. Ăsta e primul pas. Următorul constă în operarea de modificări legislative, astfel încât să se poată intra la rupere în orice om care mai gândeşte liber. De fapt, primii paşi s-au făcut prin împingerea la înaintare a instrumentului stalinist numit CNA pentru cenzurarea tuturor vocilor care se exprimă liber pe internet. Atenţie! Printr-o modificare legislativă dubioasă şi extrem de neclară, CNA are pretenţia să cenzureze orice flux video, indiferent de modul de transmitere. Fapt absolut aberant întrucât nu ai nevoie de o licenţă de la ei, astfel încât nu-mi dau seama ce aplicabilitate pot avea amenzile lor. Dar asta mai puţin contează întruct se doreşte ca CNA-ul să aibă posibilitatea de a transmite direct către cei care hostează material video solicitările de ştergere. Vă daţi seama ce-ar însemna dacă acest organism imbecil ar căpăta şi aici putere de cenzură. Vă reamitesc că CNA a statutat că „posturile care au prezentat problemele credincioşilor ortodocşi români din Ucraina au făcut politică prorusă”. Vă daţi seama despre ce imbecili vorbim?

Exact ca-n anii 50, apostolii de azi ai democraţiei de rit woke au venit să ne pună pumnu-n gură. Puteţi lua în râs tentativa, dar vă spun că ei sunt aceiaşi care-au reuşit să distrugă elita politico-economică a acestei ţări prin intermediul DNA, aceiaşi care-au reuşit să pună la pământ cultura română prin controlul editurilor şi al publicaţiilor culturale, aceiaşi care-au reuşit să transforme educaţia într-o spălare pe creier absolut infectă. Le va reuşi această nouă întreprindere? Cu siguranţă. Nu râdeţi de ei că-s proşti întrucât nimic nu s-a schimbat de la Lăpuşneanul încoace: proşti, dar mulţi! 

27 de comentarii:

  1. Domnu Dan, nazistii aia erau slabuti fata de ceea ce fac astia sub obladuirea stapanilor americano-bruxellezi, dar pentru ei se va ajunge la anumite surprize surprize atat de clare incat prabusirea o sa fie cataclismica... Bye bye America, harsh times are coming...

    RăspundețiȘtergere
  2. C***.ro e de la Căcat.ro, sau de la Context.ro?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca de la compostors.ro.Am recunoscut , dupa semnătura, o colaboratoare ocazionala pe acolo , ca dnisoara fiind fata de ofiter superior scolit in URSS. Sustinuta bine si in ceausism si promovata la greu in capitalismul de cumetrie.Găsiți elementul comun.Dar desteapata cu adevarat si, corect politic vorbind, interesanta.

      Ștergere
    2. De-ar fi cum zici, d-șoara ar fi babă de-a binelea, cunoscând anii trecuți de la dispariția Farului Călăuzitor bolșevic.
      Dah de unde stii mata că e doar *ocazională* pe la coop OchiulSiUrechea Sovietică ?! Întreb și eu, pentru un amic....

      Ștergere

  3. Daca nu as fi citit ieri scrisoarea deschisa a domnului Adrian Severin poate nu as fi inteles intreg "context'-ul articolului ......

    RăspundețiȘtergere
  4. https://cotețul.ro - n-am reușit să accesez, dar dumneata faci reclamă la G**g**, F*****ok, T*i***r etc. și dacă nici măcar nu iei bani de la ăștia înseamnă că ești fraier.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce context ciudat.
    Nu lua in seama Dane...

    RăspundețiȘtergere
  6. "având grijă să maschez informaţiile esenţiale despre coteţul aruncat în faţă deoarece nu vreau să-i fac publicitate"

    Ba fa-i publici, dupa care ia-ti un avocat si matura tribunalele cu ei pe jos!
    Altfel nu se vor potoli!
    Este vorba despre Iulia Stanoiu & Context.ro

    NU MAI STA PE GANDURI!
    ALTII DEJA S-AU PUS PE TREABA!

    "Atenționăm mass-media care a preluat necritic, fără să pună la îndoială, afirmațiile publicate de Context.ro că VOM ÎNTREPRINDE TOATE MĂSURILE PENTRU RECUPERA DAUNELE CAUZATE IMAGINII R3MEDIA ȘI A NE APĂRA DREPTUL LA DEMNITATE."

    https://r3media.ro/drept-la-replica-in-contextul-unei-dezinformari-si-calomnii/



    Doar asa ca fapt divers...
    Eu cred ca asistam la un adevarat fenomen social, nu doar la un simplu val de bolsevism troțkist sau neo-marxist.
    Cititi de exemplu ce "articol" publica in urma cu cateva zile acest individ 100% SOMER, FARA VREO PREGATIRE PROFESIONALA si FARA VREO EXPERTIZA IN VREUN DOMENIU.

    https://arhiblog.ro/ce-m-au-invatat-pandemia-si-razboiul/

    Nu este la prima manifestare de acest fel, saitul lui fiind plin ochi de astfel de "articole", care sunt nimic altceva decat o colectie de ineptii + calomnii + injurii. Practic vorbind, nu cred ca individul a reusit vreo data sa scrie un articol in adevaratul sens al cuvantului, din care un cititor sa se aleaga cu un minim de informatie utila.
    Culmea este ca nu este singurul personaj in aceasta situatie. Daca te uiti si la Trollywood, Zoso, Vasilescu, etc. TE IEI CU MAINILE DE CAP. De comentatorii care isi fac veacul pe aceste bloguri, sau pe conturile lor de social media nici nu mai are rost sa vorbesc. Sunt mult mai jos decat nimicurile astea arogante care se cred "influenceri" si care abia au o chifla-doua in burta.

    Problema se pune ca daca ii lasi in pace, ti se urca in cap si te fac albie de porci si pres de sters pe picioare cand si cum au ei chef. In articolul respectiv se vorbeste intr-un mare fel despre Ovidiu Eftimie (de la TimesNewRoman), Olivia Steer, Priersicuta (de la https://opriviresceptica.wordpress.com/) si Guerilla (care nu stiu cine e).
    Daca te uiti putin prin istoricul saitului observi ca nu este prima oara!

    https://arhiblog.ro/?s=eftimie
    https://arhiblog.ro/?s=ovidiu+eftimie

    https://arhiblog.ro/?s=olivia+steer
    https://arhiblog.ro/?s=olivia+%C8%99tir

    Astia nu trebuie tolerati si lasati in pace. Din cate stiu Zoso nu mai e asa "razboinic" ca in acest moment are cel putin doua procese pe rol pentru calomnie, defaimare, atac la persoana, cauzare prejudicii de imagine, etc.
    Nu inteleg cum Eftimie si Steer au permis unui nimeni sa-i balacareasca de o gramada de timp in loc sa mature tribunalele cu el. Nu fi ca ei! Angajeaza un avocat si nu mai sta pe gaduri in privinta duduiei Iulia S. si a fituicii ei de doi bani.

    Si inca ceva, daca tot spui ca esti amic cu avocati ca Piperea sau Chitic, trimite-le si lor linkul la articolul de mai sus si intreaba-i ce parere au despre un asemenea comportament si limbaj.


    PS. Daca rasfoiti lista "vaccinistilor din Romania" realizata de ActiveNews veti avea o gramada de surprize.

    https://www.activenews.ro/stiri/LISTA-TUTUROR-VACCINISTILOR-DIN-ROMANIA.-O-initiativa-a-cititorilor-ActiveNews-177640

    La categoria "Oamenii presei „independente”, recte mituite de Guvern cu 40 de milioane de euro, vuvuzele online, propagandiști publicitari, ONG-iști" ii gasiti pe:
    - Mihai Vasilescu - propunere cititori - nu știm cine e, bănuim că un zgârie internetul
    - Cetin Ametcea - online - (asta e Arhi)
    - Vali Petcu - Zoso - online
    ...

    La categoria "Vedete, sportivi, influențări" o gasiti si pe:
    - Lorena Lupu (alias Trollywood)
    ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Excelenta sa , Doamna Katalyn kovesi , daca am retinut bine, pare după nume, de neam lamurit istoric prieten al romanilor. Dansa a declarat public la inceput de man dat ca vrea sa contribuie la consualidarea democraciei.

      Ștergere
    2. Oricum mernicanii de la departamentul de start pare ca nu gandesc bine.In opinia mea, sentimentele anti mernicane vor creste, pe modelul celor antisovietice din anii '50. Sau nu conteaza; intr o dictatura primează a alinierea chiar daca e sub represiune (soft la inceput).Istoria se repeta dupa 100 (?) de ani." Si mai potoliti-l pe Eminescu!"

      Ștergere
  7. Da e adevărat sunt puternici, vor sa aducă comunismul ăla in care și când ziceam bancuri cu Ceaușescu pândea lm la colțuri să nu vină careva.
    Ok. Acolo ajungem iar?
    Pai aia era cea mai mare dictatură de care ne rugam sa scăpăm.
    Doar ca azi avem tehnologii.
    Nu eu am zis ca chat gtp să ii ia pe ei la rost, sunt o inteligență artificială fără răspundere si nu pot sa mint, spun tot adevărul care rânjește.
    2. Așa cu doamna aia si alți domni urmăresc si fac rețea de urmărit românii, de data asta Tatăl Ceresc ii urmărește pe ei tot ce fac si ne spune nouă. Și noi facem rugăciuni și le stricăm planurile.
    Și ei se tot miră de ce in România nu pot intra ca in alte țări?
    Pentru ca românii se roagă.
    Am vorbit cu ceva francez si Neamț, au zis ca au auzit de rugăciune dar nu au zis niciodată una.
    Puterea rugăciunii e cunoscută și se feresc de ea si securiștii noștri.
    In față unui tăvălug al răului imens asta faceam și in pandemie, ne rugam.
    Prin rugăciunile romanilor de pretutindeni neamul nostru a fost mult mai protejat decât alte neamuri care nu ai garanția ca mai trăiesc 10 ani.
    O sa dispară popoare întregi înainte să apuce fata aia să toarne și să sifoneze.
    Dumnezeu e cu ochii pe voi și vede tot ce faceți.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai există vreo cale de stopare, cu acești politicieni la putere ?
    Totul în jur devine din ce în ce mai pesimist si din cauza reacției nepermis de slabe a românilor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Spălatul creierelor e o specialitate SUA, dar nu numai. Și de păsărici e plină țara. Prețul diferă!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru ca la ei in SUA, Elon Musk a dezvăluit tot.
    Și acum își exportă oamenii în țările supuse. Toți angajații ăia de la comitetul comunist twitter.com acum sunt trimiși in statele astealalte supuse ca să scoată bani.

    RăspundețiȘtergere
  11. Spune-le că ești de fapt agentul SUA, și joci doar un rol ca să vezi cine rezonează la astfel de idei. La paygrade-ul ei sigur nu poate să verifice, și dacă nu are scutecul pe ea, iese cam prost. 😆

    RăspundețiȘtergere
  12. Trimite-o pe Iulia S., Reporter c***.ro, să citească niște site-uri americane, să vadă acolo anti-americanism, fiindcă ce e pe blogurile românești e apă de trandafiri.

    De exemplu:
    unz punct com
    gab punct com
    voxday punct net
    lewrockwell punct com
    theburningplatform punct com

    De pe ultimul din lista de mai sus, o postare scurtă cu o imagine senzațională:

    Results Of The Russia-China Meeting Explained In One Picture
    (Rezultatele întâlnirii dintre Rusia și China, explicate într-o singură imagine).

    "Sunt tone de articole în ultimele zile... mai ales pe site-urile pe care le vizitez (site-uri care înclină spre Rusia)... atât de multe cuvinte... atât de multă analiză. Mai jos este tot ce trebuie să știți. Din nefericire, politicienii noștri complet imbecili, economiștii, militarii, mass-media și alte prostituate nu au nici cea mai mică idee despre Adevărul Absolut Inevitabil pe care această imagine drăguță îl înfățișează. Dar vor afla destul de curând în modul cel mai dureros. Sper să trăiesc suficient de mult pentru a mă scălda în lacrimile lor!!!"

    https://sonar21.com/wp-content/uploads/2023/03/image-29.png

    P.S.
    Vorbele cu care s-au despărțit Xi si Putin:

    Xi Jinping: “Change is coming that hasn’t happened in 100 years and we are driving this change together”
    Putin: “I agree”

    Xi Jinping: "Urmează o schimbare cum nu s-a mai întâmplat în ultimii 100 de ani, iar noi conducem această schimbare împreună"
    Putin: "Sunt de acord"

    https://twitter.com/TheChiefNerd/status/1638515559003308032

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si totusi....What If Dragonul chinez joaca dupa un scenariu scris de papusarii mondiali,ca sa atraga Ursul in cursa si sa-i aplice lovitura in spate, cand acesta rupe turbat din coastele Europei ?! Tradarea chinezului a fost inainte vazuta de unii imbunatatiti rusi...

      Ștergere
    2. Or sa faca occidentul colectiv ca sa faca implozie!
      Razboiul Mondial este inevitabil, deoarece poponarii vor face uz de atacurile prin dos, prin "invaluire"!
      Oricum, de dominat se vor mai putea regula doar pe sine.
      Izolare au vrut, izolare si au luat!

      Ștergere
  13. Ca dovada ca esti/ suntem toti on your/our own, nu comenteaza vreunul textul cu linsajul la care esti supus.Sus sa avem inima !Avem catre Domnul !

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnule dragă, suferiți la capitolul comunicare cu loazele! Răspunsul dvs. la chestionarul acesta absolut mirobolant (că n-are cum să fie altfel la câtă dobitocenie "respiră" pe cm pătrat) ar fi trebuit să fie: sictir, japiță! Astfel, domnisoara/doama semnatar de chestionar ar fi avut ocazia să mugete asupra semnificației filosofice, conotatiilor japiței în plan semantic dar și ontologic; desigur, spre lămurirea "jurnalistei" cu privire la resorturile de-a dreptul kantiene pe care le are japița în lumea de astăzi, mai trebuia și adăugirea progresistă, politică, "rapandulă proas t ă"! Doar așa ați fi lămurit cuvântătoarea anafabetă funcțional...

    RăspundețiȘtergere
  15. Corect.Vad amenzi cam mari date unor posturi TV pentru " deviatii" marunte.Vanatoate de vrajitoare.

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnule Diaconu, țin să vă felicit pentru capacitatea de a profeți viitorul apropiat bazîndu-vă pe acțiunile unui grup, persoană, etc. Pentru o mai bună completare a cunoștințelor dvs. vă recomand să citiți cărțile următoare https://www.emag.ro/doua-secole-impreuna-evreii-si-rusii-inainte-de-revolutie-4-volume-alexandr-soljenitin-9781602572263/pd/D4K442MBM/ pentru a vedea că nu este o coincidență ceea ce pățim acum. Eminescu, în poeziile sale, a spus că "Alte măști, aceeași piesă". Oricum felicitări pentru capacitatea dvs. de sinteză și mult succes în continuare. România are nevoie de cineva ca dvs. Adyyon.

    RăspundețiȘtergere
  17. "Schimbarea va veni pe neașteptate după ce cei puternici vor fi convinși că au câștigat”. Giordano Bruno.

    RăspundețiȘtergere
  18. Adevăratul motiv al războiului din Ucraina...

    Americanii si aliații UE si UK plus Australia si Canada pentru pace in Ucraina cer incetarea construirii canalului Nicaragua sub securitatea Rusiei, finanțat de China si logistic de Nicaragua . Canal maritima de mare tonaj si adâncime, mult mai scurt, complex si modern decat canalului mic Panama aflat in jurisdicție americană .
    Astfel Americanii pierd coridorul maritim de la Pacific la Atlantic si SUA devin neimportante ca mare putere economică si maritimă in viitorii 100 de ani.

    Războiul Ucrainei cu populația Rusă din Regiunile ucrainiene a fost aprins artificial de păpusa Zelensky plus mercenarii străini si nazisti angajați in conducerea forțelor armate ucrainiene de elită ceea ce a provocat reactia Rusiei si începerea operațiunilor speciale de nazificare .
    Războaiele astăzi sunt pur economice.
    Ce știm nu știm dar ni se prezintă nouă tuturor europenilor adevărul trunchiat de ambele părți.

    EuroAsia deja conduce lumea.
    America fie se va adapta fie va dispărea ca state și națiuni Unite ori cu noroc va ajunge ferma ieftină a intregii omenirii. https://vm.tiktok.com/ZMYQvBSsD/ ;

    RăspundețiȘtergere
  19. Pentru a înțelege mai bine cum se va face controlul CNA asupra fluxurilor de pe net, e suficient să citiți legea. E adevărat, nu obții nicio licență de la CNA, doar că ești obligat să te declari, conform legii, ca furnizor de servicii media. Astfel, intri sub incidența și autoritatea CNA. Dacă nu respecți obligația de a te declara, în momentul în care apari pe radar, se ia legătura cu platforma, care va fi obligată să recunoască autoritatea instituției.
    Nu este o modificare dubioasă, ci o obligație de transpunere a unei directive europene, în materie.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)