duminică, 26 martie 2023

Este „mişcarea verde” ultima minciună a Occidentului?


Aud despre un raport care circulă prin zona rusă şi nu numai, dar pe care încă n-am pus mâna Este vorba despre adevărata misiune a „religiei eco” promovată la nivelul organizaţiilor globaliste ale „Occidentului Colectiv”. Am discutat aseară câteva ore despre acest raport cu o persoană interesantă şi vă voi povesti în continuare principalele elemente ale discuţiei. Cu toate că nu am documentul, discuţia mi s-a părut extrem de interesantă deoarece auce o perspectivă extrem de nouă asupra a ceea ce se îtâmplă acum în lume. 

Conform informaţiilor susţinute în document, întreaga teorie a energiei verzi este una falsă. Raportul o consideră „ultima minciună a Occidentului”, minciună menită a atrage statele cu resurse într-o capcană ucigătoare. Industria verde, spune raportul, s-a dezvoltat pe o cale absolut greşită, fiind mai poluantă decât industria clasică. De altfel, concluzia susţinută de experţii şi oamenii de ştiinţă care au participat la elaborarea raportului a fost aceea că industria clasică are forţa de a nu polua şi de a-şi recupera deşeurile, lucru pe care l-a tot demonstrat în ultima perioadă. Pe de altă parte, „noua industrie verde” se dovedeşte mult mai poluantă decât vechea industrie, dar această poluare este susţinută în numele unui „ipotetic viitor mai bun”. 

Care este însă motivul pentru care Occidentul a îmbrăţişat cu atâta ardoare noua linie directoare? Scopul a fost generat de scăderea materiilor prime existente în statele occidentale şi de dezvoltarea statelor din afara sferei occidentale are pun astfel presiune pe „primatul occidental”. Astfel a devenit necesară o preluare prin forţă şi înşelăciune a resurselor disponibile din ţările nealiniate politicii occidentale, iar aceasta s-a putut face prin generarea de revoluţii colorate şi destabilizarea puterii. Cum în ultima perioadă asemenea acţiuni au devenit insuficiente, Occidentul a pus la cale o nouă şi ultimă farsă, aceea a dezvoltării verzi. Prin dezvoltarea „industriei verzi”, Occidentul a vrut să păcălească lumea că are „sursa magică” de energie care-l va rupe de dependenţa de materiile prime ale statelor neoccidentale. De asemenea, „perspectiva” a fost menită punerii de suprataxe şi imbecilizării duşmanilor care astfel ar intra nepregătiţi în cursa verde, fiind nevoiţi să cumpere tehnologie occidentală junk contra materiilor prime valoroase. 

Prima spargere a strategiei occidentale s-a petrecut în momentul în care China a reuşit să copieze şi să îmbunătăţească „tehnologiile verzi” occidentale, inundând piaţa cu produse ieftine de acest tip. Dacă mai ţineţi minte, a fost momentul în care au falimentat marii producători germani de solare şi eoliene. Occidentul a încercat să contracareze atât prin taxe mai mari, dar, mai ales, prin reglementări care să pedepsească firmele dacă provin din state poluante. A început cu interzicerea aterizării anumitor aeronave pe aeroporturile europene şi s-a extins prin numeroase alte reglementări. 

Atacul final s-a dat în momentul în care şefă peste Europa a fost pusă coada de topor americană, Ursula von der Leyen. Aceasta a programat o agendă verde radicală, prefigurând războiul din Ucraina. De fapt, se făcuseră calculele în ceea ce priveşte suferinţele care vor fi provocate de împingerea la înaintare a Ucrainei şi de previzibila rupere de gazele ruseşti, motiv pentru care populaţia trebuia pregătită să suporte costuri mai mari ale energiei şi celelalte probleme legate de acesta(pierderea locurilor de muncă, scăderea confortului casnic etc.). Cu alte cuvinte, agenda verde a Comisiei Europene a fost menită de la bun început nu unei evoluţii industriale - aşa cum a fost promovată - ci, pe de o parte să inducă în eroare Rusia şi ceilalţi furnizori de hidrcarburi, iar de partea cealaltă să-şi pregătească populaţia pentru preţurile mari care vin ca efect al utilizării „energiei murdare”, nu al adevăratei lupte pe care Occidentul o pregătea în subteran. 

Calculul Occidentului a fost acela că va învinge rapid Rusia care astfel va intra într-o dezordine similară celei a anilor 90, iar resursele sale vor fi împărţite de către câştigători. Occidentul ar fi reuşit astfel să-şi atragă atât sursele necesare supravieţuirii, dar şi o victorie geopolitică importantă prin ciopârţirea Rusiei şi intrarea în forţă în coastele Eurasiei.

Se vorbeşte în raport inclusiv de măsurile de retorsiune luate de cei atacaţi de energia verde. Pe de o parte se vede o îndepărtare clară a lumii arabe de SUA, iar aceasta se face ca efect al atacului nejustificat al SUA. De asemenea, există o răzbunare a Chinei care produce subvenţionat componente verzi nereciclabile cu care îneacă Occidentul. Se ştie bine că panourile solare nu pot fi reciclate. De asemenea, bateriile autovehiculelor electrice. Sunt elemente pe care China le livrează cu dărnicie şi care efectiv ajung să blocheze centrele de colectare. În cazul în care nu ştiţi, multe centre de dezmembrare se plâng de faptul că numărul tot mai mare de maşini electrice care le sosesc nu pot fi reciclate, astfel încât ocupă inutil spaţiul depozitelor. Iar acesta e abia începutul întruct nu au apărut încă milioanele de tone de panouri solare inutilizabile.

Raportul consideră că rezistenţa în faţa acestui atac este esenţială pentru a îngropa definitiv Occidentul care şi-a jucat viitorul încercând o cacialma. De aceea, întărirea organizaţiilor care grupează ţările sătule de occident este pasul esenţial întrucât acesta va conduce la creşterea cotaţiilor materiilor prime şi la pedepsirea vinovatului de situaţia actuală. E interesantă partea de analiză a pieţei gazelor şi a petrolului unde se spune pe şleau că America a ajuns să lucreze în pierdere din dorinţa de a sugera că nu există nicio problemă pe piaţa hidrocarburilor pe care o poate compensa. Se consideră că foamea va fi atât de mare încât SUA va renunţa la toate reglementările de mediu pentru a porni exploatările acolo unde bănuieşte că are petrol şi că aceasta va conduce la secătuirea resurselor proprii. De asemenea, se estimează că dacă situaţia va continua, principala victimă va fi Uniunea Europeană care va fi abandonată de SUA întrucât e prea costisitoare din punct de vedere energetic. De altfel, mişcarea se vede inclusiv prin dezindustrializarea Europei care-şi vede firmele esenţiale complexului său industrial mutându-se în SUA ca efect al preţurilor mari la energie.

Până aici raportul explică mişcările pe care le-am văzut în lumea arabă. Împăcările istorice dintre state pe care le consideram duşmani ireconciliabili s-au petrecut peste noapte, ca efect al conştientizării informaţiilor din raport. Mai mult, acum a început un atac iranian susţinut asupra poziţiilor ocupate de SUA în Siria. Motivul principal este acela de blocare a SUA de la furtul petrolului sirian. Lupta va fi extrem de dură, iar SUA nu mai au aliaţi acolo. Este estimat că va urma o radicalizare a societăţii irakiene care va avea ca efect eliminarea SUA din zonă. Mişcare susţinută acum la unison de statele arabe dornice să adere la BRICS. 

E interesant că lumea care se propune este una în care Occidentul trebuie lăsat să insiste să meargă pe actuala linie care-l va conduce la dispariţie, în timp ce restul lumii ar trebui să se concentreze pe tehnologii clasice din ce în ce mai optimizate din punct de vedere energetic. Drumul pe care s-a înscris acum Occidentul este unul previzibil, iar scopul alianţei anti-Occident trebuie să fie acela de a continua dezvoltarea şi de a nu se lăsa amăgită de cântecul de sirenă al propagandei întrucât acesta nu-i va duce decât acolo unde merge Occidentul, anume spre prăbuşirea definitivă.

Concluziile raportului sunt însă extrem de interesante. Strategii indică necesitatea investirii de bani  în ... energia verde! Se consideră că absolut tot ce a fost dezvoltat până acum în această direcţie a fost fraudulos, astfel încât autorii recomandă investiţia în studii fundamentale care să se constituie ca bază pentru dezvoltarea unor tehnologii fiabile şi cu adevărat eficiente care ar asigura câştigătorului cursei rolul de lider mondial pe termen lung. Aceasta în perspectiva epuizării hidrocarburilor, estimată să se petreacă undeva peste 30-40 de ani. Timp suficient pentru a dezvolta tehnologii de înlocuire. Se dă chiar şi un exemplu interesant, anume faptul că un aragaz solar - echipament banal care poate fi construit şi acasă - este infinit mai eficient decât panourile solare necesare generării energiei electrice care să încălzească o plită electrică. 

Cam acestea sunt elementele pe care le-am discutat şi care mi s-au părut extrem de interesante. Interlocutorul meu era blindat de informaţii din zone la care e destul de greu să ajungi. A fost o discuţie extrem de bogată pentru mine şi sper că se va constitui şi pentru cititori într-o lectură agreabilă. 

22 de comentarii:

  1. Teoria sceptică înţelege globalizarea ca un fenomen exclusiv
    economic, care susţinând primatul occidental în afacerile mondiale nu face
    decât să adâncească discrepanţa dintre bogaţi şi săraci, ajungându-se la o
    marginalizare economică accentuată a multor state din Lumea a III-a.
    Realitatea problematică a Occidentului e evidentă. Însă cercetarea istorică nu va ajunge nicăieri sau va reuși doar să agraveze confuzia, atîta vreme cît pornește de la postulate ideologice.
    De aproape 500 de ani, Occidentul conduce lumea cu o strălucire și cu o autoritate fără egal. Acum, primatul occidental pare în dubiu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceasta în perspectiva epuizării hidrocarburilor, estimată să se petreacă undeva peste 30-40 de ani. Timp suficient pentru a dezvolta tehnologii de înlocuire.


    Asta se zicea si acum 30-40 de ani.
    In plus, exista experti tehnici in studii holistice petroliere care afirma ca petrolul este pentru corpul planetar ca si sistemul limfatic al corpului uman si nu se va epuiza niciodata, undeva la adancime mereu va exista acest petrol. In plus campurile petroliere in anumite zone dupa secatuire se refac in 25 de ani. Deci stra-stranepotii nostrii vor utiliza tot petrolul.
    Apoi, multi europeni se incrancenesc impotriva normelor UE si dezvolta tehnologii care nu schimba nimic din tehnologie dar sunt ecologice sau mai ecologice decat ideologia verde:

    Porsche a investit circa 100 de milioane de euro în dezvoltarea și producția combustibililor sintetici, alături de alte 75 de milioane de euro în compania Highly Innovative Fuels, partenerul de producție pentru noul combustibil. Porsche dorește să devină complet neutru în carbon până în 2030.

    https://www.automarket.ro/stiri/porsche-incepe-oficial-productia-de-combustibili-sintetici-in-chile-111765.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte instructiv si valid cu privire la dedesubturile a ceea ce se întâmplă. Totusi, de ce e nevoie de studii, rapoarte, documente, pentru a arata ca toată bulibaseala cu "energia verde" e o cacealma catastrofica? Probabil pentru ca am ajuns, ca specie, niste dobitoace cu intelect de râmă

    RăspundețiȘtergere
  4. Povestea noastra se desfasoara in viitorul indepartat, in care Uniunea Europeana se gaseste parasita de catre Statele Unite, fiindca le-a devenit prea costisitoare energetic. Si astfel, cum de obicei se intampla, a fost creata o noua alianta, numita AUKUS. Aceasta alianta este o creatie separata de NATO, iar flotele Americii, Marii Britanii si Australiei sunt acum protejate impotriva tuturor celorlalte forte maritime europene si asiatice.

    Macron, liderul Frantei, este furios pentru ca a fost lasat afara din aceasta alianta, dar istoria ne arata ca Franta nu a avut ce cauta printre cei cinci castigatori ai celui de-al doilea razboi mondial. Totusi, la insistenta Statelor Unite, Franta a fost inclusa in acest grup. Acum, SUA a exclus Franta din AUKUS, deoarece considera ca aceasta recunoastere este o greseala istorica.

    De-a lungul anilor, SUA a controlat gandirea planetara de la al doilea razboi mondial si au fost capabili sa calculeze toate scenariile si planurile, atat castigatoare, cat si pierzatoare. Asadar, AUKUS a fost conceputa pentru o eventualitate, cand Europa va intoarce armele impotriva Statelor Unite. Este posibil ca americanii sa prevada scaparea din mana a Europei, sau poate acesta este un plan pentru a slabi Rusia, aruncand Europa intr-un razboi ultim intre europeni.

    Cele mai devastatoare razboaie din lume au avut loc intotdeauna in Europa. Deoarece a existat o perioada de pace de 70 de ani, europenii nu se mai puteau lupta intre ei, iar americanii au gasit solutia perfecta: rusii contra rusilor. Ucraina, tara care are o istorie de granita romano-poloneza, a devenit o etnie poloneza, la fel ca si moldovenii fata de romani.

    Polonia este vazuta ca noua conducatoare a Europei, iar etnicii polonezi (ucrainienii) din Ucraina vor avea un rol important. Germania, Italia si Franta vor fi inecate de imigranti africani si musulmani, devenind niste tari spaniole sau mexicane. Singurii din Europa care se opun acestui tavalug SUA-POLONIA sunt germanii din Austria, care isi mentin relatiile deschise cu rusii din Rusia in cele mai bune conditii. Singurii care pot fi intorsi impotriva austriecilor sunt romanii si Romania.

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant pana la ultimul paragraf de unde putem banui unde duce toata treaba....la o recredibilizarea "curentului" verde .Aceeasi Marie cu alta palarie.Aceleasi argumente tembele cu terminarea hidrocarburilor....Aceleasi solutii "inteligente" si sanatoase de gen "gatiti doar ziua"....cu alte cuvinte se schimba polul puterii dar agenda e aceeasi!

    RăspundețiȘtergere
  6. În viitorul distopic, mișcarea ecologică a devenit religie de stat. Într-o lume plină de poluare și haos, oamenii căutau o soluție, iar religia eco oferea răspunsuri. Însă nu toată lumea era de acord cu asta.

    Personajul principal al poveștii este un activist ecologist care, deși împărtășește multe dintre principiile religiei eco, nu poate accepta ceea ce crede el că este o dogmă și o manipulare a guvernului. El își petrece zilele în căutarea adevărului și încercând să-i trezească pe oameni la realitate.

    Într-o dimineață, el se trezește și se îndreaptă spre parcul din orașul său. Își ia un moment să observe lumea înconjurătoare. Oamenii trec pe lângă el, toți purtând haine de culoare verde, simbolul religiei eco. Peste tot în parcul în care se afla, erau pancarte cu mesaje eco. În stânga și în dreapta, fântâni arteziene aveau apă curată care cascada în sus, simbol al reciclării și al protejării mediului înconjurător.

    Deodată, un strigăt strident răsună prin parc. Omul își îndreaptă privirea și vede o femeie care se luptă cu doi bărbați care încercau să o ia cu forța. Oamenii din jurul lor se îndepărtează și își continuă plimbarea, ignorând scena. Personajul nostru, deși îi este teamă, merge spre aceștia și încearcă să-i oprească. "Ce se întâmplă aici? De ce încercați să o luați cu forța?" Întrebă el.

    Bărbații se uită la el și îi spun că femeia este o eretică și că trebuie să fie dusă la tribunalul religiei eco pentru a fi judecată. Personajul nostru se opune ferm, susținând că nu există nicio justificare pentru a o lua cu forța și că fiecare ar trebui să aibă dreptul la libertatea de a-și exprima opiniile.

    Bărbații nu sunt impresionați și continuă să încerce să o ia pe femeie cu forța. Personajul nostru se opune și începe să lupte cu ei. În cele din urmă, reușește să o salveze pe femeie și să o ducă în siguranță la casa ei.

    Când ajunge acasă, personajul nostru se gândește la ceea ce tocmai s-a întâmplat. Este tulburat de faptul că religia eco a devenit atât de puternică încât oamenii sunt dispuși să facă orice pentru a-și proteja credințele.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Dane, e usor asa sa zici de existenta unui raport. dar traim alte vremuri. Eu am generat unul in 30 de secunde.
    Nu numai asta, dar deja ma uit la filme generate de AI desi pare incredibil e adevarat, imi iau 2-3 filme le combin si pun sa genereze un film nou pe care il vad eu personalizat. Nu mai am nevoie nici de netflix nici de hbo. Uite si un link sa nu zici ca mint:
    https://www.facebook.com/abandonedmovies


    Creaza un raport fictiv in care industria ecologica este mai poluanta decat industria clasica.
    GPT4:
    Raportul următor este strict fictiv și nu reflectă realitatea. Scopul acestui raport este de a ilustra cât de important este să se realizeze cercetări și să se ia decizii bine informate înainte de a trage concluzii.

    Raport privind impactul mediului înconjurător al industriei ecologice comparativ cu industria clasică

    Introducere
    În ultimele decenii, industria ecologică a devenit din ce în ce mai populară, fiind considerată o soluție la problemele mediului înconjurător și ale schimbărilor climatice. Această industrie utilizează materiale reciclate și energie regenerabilă, eliminând astfel emisiile de gaze cu efect de seră și reducând cantitatea de deșeuri. Cu toate acestea, există îngrijorări cu privire la faptul că industria ecologică poate fi la fel de poluantă sau chiar mai poluantă decât industria clasică. Scopul acestui raport este de a evalua impactul mediului înconjurător al industriei ecologice comparativ cu cel al industriei clasice.

    Metodologie
    Pentru a evalua impactul mediului înconjurător al industriei ecologice și al industriei clasice, am efectuat un studiu de caz asupra producției de hârtie. Am comparat producția de hârtie obținută prin metode tradiționale cu cea obținută prin metode ecologice. Am evaluat impactul mediului înconjurător prin calcularea emisiilor de gaze cu efect de seră, a consumului de energie și a producției de deșeuri.

    Rezultate
    Am constatat că producția de hârtie prin metode ecologice a dus la emisii de gaze cu efect de seră mai mari decât producția de hârtie prin metode tradiționale. Aceasta se datorează faptului că producția de hârtie ecologică necesită mai multe resurse, cum ar fi energie electrică regenerabilă și apă reciclată, care au un impact asupra mediului înconjurător. De asemenea, producția de hârtie ecologică a generat mai multe deșeuri decât producția de hârtie tradițională, deoarece materialele reciclate au fost mai dificil de prelucrat și au necesitat mai multe etape de procesare.

    Concluzii
    În acest studiu de caz, am constatat că producția de hârtie ecologică poate fi mai poluantă decât producția de hârtie tradițională. Cu toate acestea, este important să subliniem faptul că acest studiu a fost limitat la un singur produs și nu poate fi generalizat la toată industria ecologică. În plus, este important să se realizeze cercetări suplimentare și să se ia în considerare întregul ciclu de viață.

    RăspundețiȘtergere
  8. La puțin timp după evenimentele din 1989, mai multe ziare tipărite anunțau inventarea de către un inginer din zona Piteștiului a unui motor care consuma 1 litru de apă la 100 de kilometri, motor pe care omul voia să-l omologheze. Niciodată n-am mai auzit ceva despre invenția inginerului din zona Piteștiului niciodată. În urmă cu câteva luni ziarele online scriau despre un alt inginer din zona Maramureșului care inventase un motor similar, care consuma tot 1 litru de apă la 100 de kilometri și pe care voia să-l omologheze. N-am mai auzit nimic despre el. În urmă cu niște ani s-a descoperit în niște depozite din subsolurile unor blocuri newyorkeze, becuri aprinse de peste 100 de ani și care continuau să lumineze. Ale noastre se ard uneori după prima aprindere. Cineva nu prea bine intenționat controlează foarte bine ce avem voie să utilizăm și ce nu avem voie să folosim. Dacă toți am fi la fel de bogați, ar mai exista control și sclavie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În WW2 au fost câteva tancuri Sherman echipate cu un nou tip de carburator care au ajuns să consume 4l de benzină la 100km.Au fost trimise în Eu pe front pentru testare și pentru că performantele motorului erau similare cu cele obișnuite au fost trimise înapoi în state.
      Carburatorul a fost excepțional și performantele tancului erau similare cu varianta de bază doar cu un consum de combustibil semnificativ mai scăzut. După întoarcerea tancurilor la bază, carburatoarele au fost demontate și schimbate cu cele uzuale. Iar patentul care arăta construcția a dispărut în mod misterios. Ca și alți inventatori care au avut "accidente" total întâmplătoare.

      Ștergere
  9. Prin finantarea si inarmarea Ucrainei, Occidentul Colectiv a turnat intr-una gaz pe foc, in razboiul pornit de catre o mana de slavi tradatori din Ucraina, contra rusilor=slavismului, oriunde s-ar afla!

    Occidentul Colectiv e mincinos pana in maduva oaselor/gene!

    A mintit impotriva Irakului! A mintit impotriva Afganistanului! A mintit impotriva Sirie! Minte impotriva Iranului si Coreei de Nord! Minte impotriva Chinei si Rusiei!
    A mintit si cu pandemiile si cu vaccinurile, deci minte si cu puritatea/curatenia energiei verzi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Aceste presiuni vin după ce un înalt oficial american a ridicat semne de întrebare cu privire la afacerile Raiffeisen Bank din Rusia, cu prilejul unei vizite la Viena care a avut loc luna trecută, a spus o altă sursă care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

    Semnalele venite de la Washington şi BCE cresc miza pentru a doua mare bancă din Austria, care joacă un rol cheie în economia rusă dar şi unul controversat având în vedere că războiul din Ucraina se prelungeşte. Multe companii occidentale, inclusiv banca franceză Societe Generale, au plecat deja din Rusia.

    Chiar dacă BCE nu cere Raiffeisen să plece imediat din Rusia, instituţia cu sediul la Frankfurt vrea ca banca austriacă să vină cu un plan de acţiune privind afacerile sale din Rusia, au precizat sursele citate de Reuters. Potrivit unei surse, un astfel de plan ar putea include vânzarea sau închiderea subsidiarei din Rusia.


    „Am cerut băncilor să continuă să monitorizeze îndeaproape afacerile din Rusia şi, la modul ideal, să le reducă cât mai mult posibil”, a declarat un purtător de cuvânt de la BCE, adăugând că a făcut acelaşi lucru cu toate instituţiile vizate, după ce Moscova a lansat invazia din Ucraina.

    Cu toate acestea, Raiffeisen nu are intenţia de a prezenta, deocamdată, un astfel de plan, susţin sursele, iar o parte din oficialii guvernamentali austrieci văd acţiunile BCE ca o intervenţie externă nejustificată.

    RAIFFEISEN ESTE PLĂTIT ÎN RUBLE
    Austria isi apara interesele Rusiei in Europa si in special in Romania, unde sunt o gramada imensa de pro-rusi: Ion Iliescu, Petre Roman, Traian Basescu (Petrov - ofiter KGB) - toti ofiteri rusi de informatii.
    Cine sunt de partea Rusiei in Romania ? - toti pensionarii speciali cu pensii de 5-10 ori mai mare decat salariile medii din Romania au servit Moscova si inca mai au legaturile de distributie a informatiilor pe canalele foste-sovietice.

    RăspundețiȘtergere
  11. Domnu` Dan,

    speram din tot sufletul nostru, ca va fi si ultima lui minciuna!
    Deocamdata e cea mai recenta/in voga minciuna!

    Ne rugam insa pentru succesul francezilor in incendierea Parisului, cat si pentru extinderea incendiului pana la Roma, Berlin, Madrid, Lisabona, Londra, etc.

    RăspundețiȘtergere
  12. Amicul dvs are dreptate, pana in 2035 se vor renegocia toate aberatiile 2020-2025. Deja exista un precedent:

    https://www.economica.net/germania-si-comisia-europeana-au-ajuns-la-un-acord-in-negocierile-privind-vanzarea-masinilor-echipate-cu-motoare-pe-combustie-dupa-2035_657358.html

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc dle. Diaconu pentru impartasirea acestor informatii si claritatea aparuta in urma citirii lor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Consider aceasta carte capitala in intelegerea conflictului din Ukr. Atentie....cartea este scrisa in 2016 !
    http://resistir.info/livros/s_glazyev_the_last_world_war.pdf

    RăspundețiȘtergere
  15. Academician Eugen Mihăescu: Nu a fost revoluție ci o lovitură de stat, organizată de Silviu Brucan și regizată de Sergiu Nicolaescu.

    https://www.facebook.com/watch/?v=784471526090676

    Nu a fost revolutie ci lovitura de stat creata in apartamentul lui din New York iar Caramitru a ordonat Foc! asuăpra bibliotecii centrale.

    RăspundețiȘtergere
  16. „Romanii pot avea capacitate de productie, nu doar de consum”


    https://www.aktual24.ro/camioane-truston-produse-la-baia-mare-muncesc-la-autostrada-a7-romanii-pot-avea-capacitate-de-productie-nu-doar-de-consum/

    RăspundețiȘtergere
  17. Iarasi ma depășește nivelul dizertației pe care o PERCEP, nu inteleg, ca exagerare
    wishfull thinking anti globalist; hidra nu moare; nu ii vad pe nemernicani secatuindu si resursele proprii , așa cum. simetric , nu îi văd pe rusi invinsi..
    Dar ideea de bază mi se pare verificata empiric prin ceea ce se intampla in cea mai supusa Colonie Colectivă, prin Pirgil Vomescu.Minele se inchid ,minerii pleaca, dar carbunele ramane.

    RăspundețiȘtergere
  18. Cum vine aia, "aragaz" solar?

    Sa intelegem ca pana acum, lumea a avut parte, doar de inventarea unor sofisticareli pseudostiintifice?

    Adica, doar de chestii extrem de complicate, care sa nu poata fi reproduse nici "in propriul garaj", si cu atat mai putin pe scara larga, doar din dorinta puterii de a si asigura exclusivitatea/"etilismul" - betia puterii - in subjugarea sclavilor?

    RăspundețiȘtergere
  19. Hidrocarburile nu se vor epuiza.

    RăspundețiȘtergere
  20. | Vantage with Palki Sharma
    Russia Ukraine War: Europe's Double Standards Exposed
    https://www.youtube.com/watch?v=WSvdzqYPlp0

    RăspundețiȘtergere
  21. Anonim26 martie 2023 la 10:08
    "Aceasta în perspectiva epuizării hidrocarburilor, estimată să se petreacă undeva peste 30-40 de ani. Timp suficient pentru a dezvolta tehnologii de înlocuire."

    De epuizat, n-au cum sa se epuizeze, in conditiile in care ele raman preponderent inexploatabile, in lipsa tehnologiilor care sa faciliteze accesul la ele.

    Si inclusiv din motivul, pentru ca de-aia li se si spune hidrocarburilor: regenerabile!

    Pentru ca ele sunt "productia" eterna/vesnica a naturii/planetei!

    la fel cum se regenereaza o fantana, se regenereaza si un put petrolier, si chiar si o mina de carbune.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)