sâmbătă, 11 martie 2023

Va mai reuşi SUA să pună şi acum batista pe ţambal?


Toată lumea e concentrată acum pe Silicon Valley Bank(SIVB). Doar că treburile nu au început acum, ele sunt mult mai vechi şi mai profunde decât par. De exemplu, semnalul de alarmă legat de SIVB ar fi trebuit tras încă din momentul în care „geniul” Bankman-Fried şi-a parcat căruţele în gard. O întreagă garnitură de „inovatori” s-au trezit atunci cu miros de rahat în birourile luxoase pe care le ocupau, dar au preferat să dea cu parfum în condiţiile în care chiar şi clienţii ignorau îngrozitoarea putoare.

Înainte de SIVB am mai avut un eveniment peste care publicul a trecut fără să-l observe, anume prăbuşirea Silvergate Bank(SI). Cu câţiva ani în urmă, SI luase decizia de a deveni „inovatoare”, investind puternic pe piaţa cripto, acel El Dorado al profiturilor perpetue care, în urmă cu câţiva ani cuprinsese chiar şi coafezele şi şoferii de TIR. De ce să te îndrepţi spre o zonă atât de mişcătoare? Pentru că banii erau mult prea ieftini ca să nu merite să fie riscaţi la „păcănele”.

Cu toate că aţi fi tentaţi să credeţi că Silicon Valley Bank e o bancă mică pentru că n-aţi auzit de ea, în realitate nu-i aşa. Avea depozite de aproape 200 mld. $ şi activa aproape marginal în zona cripto, fiind activă în zona hedge fund-urilor şi a capitalurilor cu risc ridicat. Miercuri au început să se manifeste probleme după ce au raportat o pierdere sănătoasă şi au declarat că vor emite acţiuni. A fost momentul în care clienţii cu bani plasaţi acolo s-au prins că s-a tras cu pistolul care semnalizează startul competiţiei de fugă din banca cu probleme. Şi iată cum, de după colţ, un bancher golan a apărut ca salvator al fugarilor. Individul se numeşte Jamie Dimon şi e probabil unul dintre ultimii dinozauri de pe Wall Street. Jamie e un mix fascinant de capacităţi fenomenale de analiză şi luare de decizie, combinate cu o fineţe aparte, dar şi cu o doză de golăneală specifică marilor escroci. Nu ştiu cum se face că, marea parte din fondurile care-au zburat în panică de la SIVB au aterizat în curtea lui Jamie. Şi, de asemenea, nu-mi dau seama cum de-a ajuns căruţa lui Jamie un safe haven, în ciuda scandalurilor prin care-a trecut şi trece.

Dar să lăsăm speculaţiile de-o parte şi să înţelegem ce se întâmplă. FDIC-ul s-a mişcat admirabil, iar începând de luni deponenţii îşi vor putea retrage sumele garantate. Dar cum de s-au pus atât de prompt în mişcare? Pentru că e panică. Uitându-ne pe structura activelor SIVB constatăm că banca avea în proporţie de aproape 60% titluri de trezorerie şi alte obligaţiuni, titluri care au tot scăzut erodându-le poziţiile. De asemenea, vreo 30% erau plasate în credite, între care cele mai multe erau dintre cele „profitabile”, acordate fondurilor de risc ridicat. De fapt, prin politica sa de plasament, SIVB pare că a încercat să compenseze pierderile din titlurile de stat cu plasamente de risc ridicat. Dar de ce-ar face cineva aşa ceva? În mod normal, dacă vezi că există o poziţie care-ţi erodează structura plasamentelor renunţi la ea, tai răul de la rădăcină. Sau, cel puţin, îţi reduci expunerea. Ei bine, tocmai aici e problema.

Instituţiile financiare americane sunt blindate cu „datorie a statului american”. Asta deoarece China e balena care încearcă să se mişte graţios precum o balerină pentru a scăpa de titlurile americane pe care le deţine. Însă nu vrea să facă valuri, astfel încât tot cumpără şi vinde, având grijă ca ieşirile să fie mai mari decât intrările şi astfel s-o şteargă englezeşte, asemeni celor care trag ţepe restaurantelor motivând că ies la o ţigară. De asemenea şi Banca Japoniei a început să iasă din schemă, motivând că are destulă bătaie de cap cu gestionarea datoriei ţării la propria bancă centrală. Astfel rămân pe poziţie de cumpărători doar băncile locale, care, probabil, au consemn de a nu vinde. Înţelegeţi cât de delicată e situaţia? Cu alte cuvinte mai bine dai faliment, dar de banii plasaţi în titlurile de stat nu te atingi!

Chestiunea e destul de vizibiă, însă ea  persistă de la fosta criză din 2008, atunci când oficialii FED au crâmpoţit Lehman Brothers şi Bear Stearns pe altarul stabiltăţii financiare a lumii. Practic încă de atunci sitemul bancar al lumii era falit, doar că s-a pus batista pe ţambal, s-a spus că totul e în regulă, iar lumea a fost mulţumită. Încă de-atunci ţip ca nebunu-n deşert că rahatul e mare, dar celor mai mulţi nu le vine a crede. Asta în ciuda evidenţelor vizibile din satelit în scriptele lor!

În 2019 a fost un moment cheie. Încă din luna mai avertizam că e groasă şi că trebuie să urmeze ceva mare. În septembrie sistemul a intrat în panică şi am avut epopeea mega-giganticelor tranzacţii repo. Le-am descris la momentul respectiv. Era aproape inevitabilă o catastrofă, doar că s-a întâmplat ceva neaşteptat: povestea cu pangolinul mâncat de liliac şi transformat alchimic într-un „viruş ucigaş” cu o mortalitate de 0,00001%(exagerez, desigur!) şi care-a ţinut timp de doi ani în lockdown întreaga planetă. Pare a fi fost o pauză necesară „reaşezării” structurilor bancare pe baze „solide”. Doar că a venit din spate nota de plată, iar FED-ul a fost obligat de situaţie să mărească dobânzile. Parteahilară abia de-aici începe. În general, creşterea dobânzii de intervenţie e motiv de bucurie pentru bănci deoarece îşi majorează marjele de profit jonglând cu diferenţiale mai mari de dobândă. Ei bine, asta se întâmplă pe pieţele normale. În SUA şi-n naţiunile aflate sub influenţa directă a FED-ului e rost de doliu întrucât ceea ce s-a întâmplat la SIVB se multiplică la fiecare participant. Distorsiunile din trecut îşi spun cuvântul şi absolut totul funcţionează anapoda. Care-i salvarea? Un nou lockdown? 

Abia acum puteţi înţelege de ce fiecare secundă a războiului din Ucraina încinge cazanul sub presiune al dolarului. Nu-i ciudat? Rusia, un pigeu faţă de SUA din punctul de vedere al PIB-ului, provoacă daune extreme prin simpla prelungire a unui conflict. Am mai explicat-o într-un articol anterior: când şi-au retras în grabă ambasada de la Kiev, americanii mizau pe un blitzkrieg de care să profite prin intermediul grupurilor de gherilă urbană. 90%din pregătirea occidentală a armatei ucrainene s-a axat pe gherila urbană. De aceea sunt atât de greu de cucerit localităţile ocupate de ucraineni. O cucerire rapidă a ruşilor ar fi convenit de minune deoarece s-ar fi transformat într-o înfrângere treptată, după principiul „câştigi lupta, dar pierzi bătălia”. Doar că ruşii par a fi întors masa, jucând un joc stupid de-a neputinţa, retragerea, reluarea şi tot aşa. Un joc necesitând nu doar eforturi financiare masive, dar şi de altă natură. Calculaţi cât se bagă în transformatoare, generatoare, dar şi în materia primă transferată gratis Ucrainei doar pentru a rezista. Şi-apoi a venit la pachet dezastrul: blocarea rezervelor internaţionale ale Rusiei- atât cele în dolari cât şi cele în EUR - chestiune considerată nucleară, a condus la rezultate contrare: dolarul şi euro încep să se evapore din rezervele statelor necotropite, locul acestora fiind luat de aurul ţinut domestic. Astfel, presiunea pe principalele bănci centrale ale lumii este imensă, iar aceasta se răsfrânge la nivelul băncilor din sistem. Înţelegeţi de ce Nuland nu mai doarmenopţile căutând alte şi alte zone pentru revoluţiile sale portocalii antiruseşti? 

Ceea ce vreau să vă spun este că, cel mai probabil, FED-ul va injecta o nouă cantitate astronomică de dolari în piaţă pentru a evita dezastrul de pe băncile legate ombilical de sine. Acelaşi lucru va trebui să facă şi BCE, probabil într-o mişcare corelată, aşa cum ne-a obişnuit. Şi, cel mai probabil, sclavul japonez va fi pus din nou pe poziţia de cumpărător de datorie americană. 

Întrebarea de 1000 de puncte este cât timp va mai rezista această schemă ponzi având la bază doar emisiunea de promisiuni deşarte? Aici e întrebarea. Stăpânii din spate spun că se va calma odată cu apariţia CBDC-urilor. Vedem dacă, dincolo de sclavie, scamatoriile financiare ale celor mai mari iluzionişti ai timpurilor vor mai putea păcăli publicul. Eu unul sunt sceptic, dar, în acelaşi timp, sunt şi conştient că atâta vreme cât o halcă imensă - şi net majoritară - a populaţiei trăieşte în hipnoză, scamatoriile grosolane ale magilor banilor murdari vor continua să funcţioneze. Cine are ochi de văzut însă trebuie să vadă! Şi-ar mai fi ceva: odată detonat, bolovanul o va lua la vale. Până acum, duşmanii SUA nu au găsit cantitatea optimă de exploziv. Sau n-au vrut s-o găsească!

20 de comentarii:

  1. Situația actuală cu băncile și monedele cripto este comunism american, unde unii bogați salvează băncile cu ajutorul statului profund, și profund comunist. Monedele cripto sunt doar înscrisuri de sclavi monetizate și umflate cu balonul. În comparație cu aurul, monedele cripto nu au aceeași valoare. Bancnotele de bancă sunt concepute pentru a plăti muncitorii industriali, iar cripto este o concepție mai veche decât bancnotele, care aparțin epocii sclavilor pre-industriali, deci o reîntoarcere la epoca fără industrie.
    Daca e asa grava situația înseamnă ca e comunism american, faza în care unii bogați ca J.Dimon salvează o banca, ca ii pune statul american profund comunist sa o facă.
    Imi amintesc de TV în ani 80 când se anunța producțiile lui Ceaușescu la hectar. Semănau cu ce se striga acuma pe piața cripto. Nu e de mirare ca toate monedele cripto sa aibă aceeași soarta.
    Cei care dețin aur, dețin bogăția regilor. Cei care dețin bancnote de banca sunt muncitorimea cărora banca le promite aurul regilor înscris pe bancnota. Dar cei care sunt pe piața cripto sunt doar înscrisuri de sclavi pentru hrana, cheltuieli etc.
    Cum poți sa ai încredere în cripto?
    Toate monezile cripto nu diferă deloc de sclavii care mergeau în fata unui perceptor care scria pe foaie o suma de bani de pe care sclavul își lua cele necesare.
    Înscrisurile perceptorilor despre cheltuielile sclavilor se numesc azi piața cripto. Niste înscrisuri de sclavi monetizate si umflate cu balonul ca ar fi mega valoroase.
    Intre înscrisurile sclavilor oricât de umflata ar fi valoarea lor și aur e o diferența mai mare decât intre bancnotele de banca si aur.
    Bancnotele de banca de când s-au inventat s-au inventat pentru oamenii muncii, pentru plata muncitorilor industriali, doar nu putea rupe aurul în atâtea bucăți.
    Iar dolarul fiind cifra nu substanță, a putut fi înmulțit ca pestele și pâinea lui Iisus, efectuând miracolul zilnic al abundentei.
    Pai aurul e moneda perfecta deoarece se are în vedere scarcitatea sa.
    Pai asta zice și Kyosaki, marele guru financiar, ca orice afacere e o mașina de tipărit bani!
    Cu cripto au refăcut povestea de succes a înlocuirii aurului cu dolarul, doar ca spre deosebire de dolar care e bancnota muncitorului, cripto sunt înscrisurile sclavilor.
    De fapt, monedele digitale sunt o invenție relativ recentă, care depășește sfera industrială și se concentrează pe perioada sclaviei muncii, înscrisuri ale perceptorilor care controlau cheltuielile sclavilor. Monedele digitale nu diferă prea mult de aceste înscrisuri de sclavi și sunt doar o altă formă de exploatare financiară.
    Aceștia cred că tehnologia blockchain și criptografia pot asigura tranzacții sigure și anonime, care pot fi efectuate în timp real și cu taxe reduse. Criptomonedele pot ajuta la eliminarea intermediarilor financiari și la democratizarea finanțelor, oferindu-le oamenilor mai mult control asupra banilor lor.
    Dar as fi de acord cu cripto-monede bazate pe aur, nu pe dolar, atunci ar deveni monede digitale acoperite în aur și ar putea înlocui bac-notele care suferă de inflație mereu datorita tripăririi necontrolate de bani.
    Atunci oricine ar tipări bani cripto, adică ar mina bani, s-ar vedea în tot ansamblul și s-ar ști cine a făcut-o chiar dacă totul e anonim.
    Dolarul nu va renunța la poziția sa în favoarea unei monede digitale care nu mai poate fi tipărita și umflata, dar prin moneda digitala oamenii pot fi exploatați altfel. In loc sa tipărească bancnote și sa și le bage în buzunare prin războire proxy, statul va percepe moneda sa digitala ca o forma de proprietate a statului căreia ii controlezi input și output. Input sunt oamenii care alimentează creșterea de înscrisuri de sclavi numite cripto pentru mâncare și locuință, de aici comparația omului cu o baterie. Omul e bateria perfecta a cripto-monedelor pe baza căreia se minează aceste înscrisuri ce monetizează fiecare efort uman. Iti pot monetiza în înscrisuri cripto și respirația și sa faci bani cum respiri. Si începi sa ai nevoie de bani la fiecare respirație, sau faci bani doar respirând.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://patents.google.com/patent/WO2020060606A1/en

      Ștergere
    2. Banul tiparit are anumite tatuaje meseriase adica piramide, cucuvele, alte simboluri. Deasupra banca centrala din tara bancnotei. Foarte bine aceste bancnote sint private adica cine detine banca centrala e stapinul tuturor banilor, nu ma conteaza cine tipareste banii fiat. Necrederea in sistem din cauza inflatiei poate duce la multe catastrofe umane. In schimb metalele pretioase si bitcoinul sint deflationare.

      Ștergere
    3. O sa ajungem la reclame Respiri de 3 ori si platesti cafeaua, cum e aia ca faci 20 genoflexiuni si iti platesti biletul de bus vezi in Cluj, nu e gluma!
      La Cluj-Napoca, un bilet de autobuz costă 20 de genuflexiuni
      https://youtu.be/JYDnu7PzMbQ

      Ștergere
    4. Cam exagerați în comparatia cu inscrisurile sclavilor. Sunteți implicat în piață crypto și Web 3.0? Ați cumpărat măcar 0.0001Bitcoin pana acum? Sau vreun NFT? De minat ați fost curios sa minati măcar Pi dc nu ETH sau chiar BITCOIN?

      Ștergere
    5. Ce tare este filmul In Time, o societate unde plata este în minute din viata ta!
      Până la 18ani ești un om normal, după care se activează cronometrul de pe antebraț și ai doar 2ani " avans la credit". Se termină timpul, se oprește respirația, rămâi mort în mijlocul drumului.
      Ți-a sunat ceasul, Dorele!!

      Ștergere
    6. Gafty a lu' Bitcoin11 martie 2023 la 18:29

      vezi ca foarte curand, ti se va injumatati plata pentru munca in mineritul Bitcoin. Nu mai punem la socoteala faptul, ca toti Bitcoinii adunati de tine pana astazi, daca nu te grabesti "sa-i preschimbi" contra marfa sau bani cash, nu prea mai valoreaza nimic.

      Asa e cu investitorii si cu investitiile in toata istoria. Unii nu mai recupereaza ca sa repatrieze, absolut nimic!

      Doar despagubiri de la statul ai carui cetateni sunt pot solicita ..... dar de primit, le vor primii doar mostenitorii lor, care oricum nu vor sti ce sa faca cu ele.

      Ștergere
  2. Banii obținuți din activități ilegale, cum ar fi traficul de droguri, pot fi utilizați pentru a finanța achiziționarea de arme, muniții sau alte resurse necesare pentru desfășurarea unui conflict.
    Fondatorul FTX și donatorul de top al Partidului Democrat, Sam Bankman-Fried, se confruntă acum cu anchete penale în Bahamas, unde bursa avea sediul central, și solicitările pentru investigații oficiale în industria criptomonedelor, în mare măsură nereglementată, se răsfrâng pe tot globul.

    Moartea subită a FTX a fost comparată cu dezintegrarea Lehman Brothers din 2008 , care a precipitat criza financiară.

    Deținerile masive de clienți se pare că au dispărut datorită unei „uși din spate” secrete din sistemul de contabilitate FTX care i-a permis lui Bankman-Fried să facă modificări în evidențele financiare ale companiei fără nicio responsabilitate. Este posibil ca această conviețuire să fi fost folosită pentru a ascunde cel puțin 10 miliarde de dolari în fondurile clienților transferate de Bankman-Fried de la schimb la o altă companie pe care a fondat-o, comerciantul de active digitale Alameda Research.

    În timp ce mass-media de masă analizează cu atenție detaliile înșelătoriei crypto a lui Bankman-Fried, nici un singur mijloc important nu a investigat sau măcar recunoscut relația FTX cu guvernul Ucrainei.

    Au fost deținutele clienților în mod neresponsabil și ilegal canalizate în războiul proxy al Occidentului? Sau presupusul ajutor trimis de FTX la Kiev și-a găsit drumul în mâinile escrocilor ucraineni, corupților războinici și actorilor ilegali?

    Eșecul mass-mediei corporative de a explora aceste întrebări pare cu atât mai pervers având în vedere promovarea exagerată de către Bankman-Fried a relației sale financiare intime cu guvernul președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky.

    https://twitter.com/SBF_FTX/status/1496980981617946624?s=20

    FTX se angajează să „transforme bitcoinul în gloanțe, bandaje și alte materiale de război” pentru Ucraina
    Parteneriatul dintre FTX și guvernul ucrainean a fost publicat pentru prima dată pe 14 martie , când site-ul principal de criptomonede, CoinDesk, a anunțat că Kievul a lansat o pagină web dedicată donațiilor de criptomonede numită Ajutor pentru Ucraina.

    dispare site-ul Aid for Ukraine cu câteva zile înainte ca scandalul FTX să fie public
    Pagina web Ajutor pentru Ucraina a fost acum ștearsă, dar poate fi încă accesată prin Arhiva Internet. Până de curând, a încurajat vizitatorii „să ajute Ucraina cu cripto” și a rugat „nu ne lăsa singuri cu inamicul”.

    Site-ul a prezentat citate promoționale de la o gamă largă de oficiali guvernamentali ucraineni și frați bitcoin - printre aceștia, fondatorul FTX.

    Bankman-Fried a canalizat milioane către Biden prin PAC „stealth”.
    Deși FTX a fost acuzată că servește drept vehicul de spălare a banilor pentru Partidul Democrat din SUA, dovezi concrete care susțin această afirmație încă nu s-au materializat.

    De asemenea, curioase sunt capturile Internet Archive ale site-ului web Aid for Ukraine, care arată înregistrările despre fondurile care se presupune că au fost transferate la Kiev prin Bitcoin, care nu au fost actualizate din iulie. La acea vreme, pagina web a raportat că peste 60 de milioane de dolari au fost strânși de către „comunitate”. Această cifră se reflectă pe site-ul actualizat de strângere de fonduri Ajutor pentru Ucraina.

    O defalcare a cheltuielilor pentru noul site web Aid for Ukraine afirmă că Kievul a cheltuit un total de 54.573.622 USD în donații de criptomonede până pe 7 iulie pentru o mare varietate de echipamente, vehicule, drone, „echipamente letale” și alte resurse. Una dintre cele mai mari cheltuieli unice a fost de 5.250.519 USD pentru o „campanie media mondială împotriva războiului”, ale cărei detalii ar fi „publicate doar după victoria noastră” din „motive de securitate”.

    RăspundețiȘtergere

  3. Ar fi mai multe solutii serioase:
    1.Monedele locale: sunt monede care sunt create și utilizate într-o comunitate locală sau regională. Aceste monede sunt de obicei emise de organizații non-profit sau guvernamentale locale și sunt utilizate pentru a sprijini economia locală și pentru a reduce dependența de moneda națională. Cum ar fi o moneda moldoveneasca, una ardeleneasca etc..folosita doar local.
    2. Transformarea bonurilor de masă în criptomonede, cu toate implicațiile fiscale și legale. În principiu, ar fi posibil să se creeze o criptomonedă care să poată fi utilizată doar pentru achiziționarea de alimente și produse de bază, dar aceasta ar necesita dezvoltarea unei platforme și a unei infrastructuri care să permită utilizatorilor să convertească bonurile de masă în această criptomonedă și să o utilizeze în loc de bonurile de masă tradiționale. Dar ar fi un prim pas bun de educatie financiara si crearea unei monede alternative unde sa se mute toate cupoanele de reducere, tichetele de masă sau alte forme de vouchere si sa lase masa monetara in pace.

    Aceste 2 solutii vor fi valabile si in viitor si se vor chiar aplica, dar banuiesc ca peste 20-50 de ani cand lumea intreaga va dobanadi intelepciune monetara.
    De ce solutia de moneda locala sau monede doar pentru produse alimentare nu se implementeaza?
    Ar slabi moneda nationala, tranzactiile locale ar exploda, iar TVA-ul nu ar emerge la bugetul national din PIB. Productia de alimente nu ar mai fi rentabila ca afacere si ar fi lasata doar pasionatilor de agricultura. Sa ai de exemplu alimente vandute doar pe bonuri de masa, ar distruge productia de alimente competitive si ar deveni o economie de asigurare a hranei fara adaosul comercial.
    Eu zic ca inca e loc de iluzii monetare inca 50 de ani. Nu e ca si cu vaccinul de la care mori subit cu banii iluzorii, pentru unii si nasturii sunt valorosi.

    RăspundețiȘtergere
  4. "Întrebarea de 1000 de puncte este cât timp va mai rezista această schemă ponzi"

    Atita timp cit vaporasele lor uriase purtatoare de avionase raman FERM parcate in jurul lumii schema va continua la in fromat MONOLIT fara probleme inca foarte multi ani de acum incolo, poate chiar decenii. Ca urmare trebuie gindit precum aristocratia scirbita cind se uita cu dispret la cei panicosii de jos. Nu trebuie sa ne facem probleme cind auzim stiri cancan de genul asta.
    Altele sunt problemele noastre multiple si stratificate, nu banii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bancherii britanici au încercat prin diverse metode să-şi restabilească controlul asupra sistemului financiar al Statelor Unite. Metoda directă, cea militară, s-a dovedit ineficace, pentru că Anglia a pierdut Războiul de Independentă. Mai
    exista, deci, o singură metodă: prin intrigi şi conspirații. ...Pentru restabilirea acestui control nu s-a recurs la o nouă intervenție militară, ci a fost exportată o copie a Băncii Angliei în America. Iar copia şi originalul maşinii de făcut bani aparțineau aceloraşi bancheri. Fără îndoială, dobândirea controlului asupra băncii de emisiune a SUA ar fi determinat nu doar obținerea controlului asupra sistemului financiar american, ci asupra întregii tări.
    Istoria ''cuceririi'' Angliei de către un grup de bancheri a fost transferată, deci, de către urmaşii acestora peste mări şi tări. Singura diferență a fost că în Anglia ei au fost nevoiți să negocieze (şi să respecte angajamentul făcut) cu un monarh, iar în Statele Unite să găsească o cale de mijloc cu președinții şi parlamentari care se schimbă din patru în patru ani. Această ''fluctuație'' nu a permis o continuitate în ceea ce priveşte politica băncii private de emisiune, dar a facilitat o soluționare mai rapidă a problemelor generate de erori şi
    greșeli.
    Mita, șantajul și crima: acestea au fost metodele tradiționale prin care s-au impus deciziile critice în sistemul financiar american. Multe din misterele istoriei americane vor deveni ceva mai vizibile dacă analizăm încercările bancherilor de a uniformiza politica de emisiune monetară din SUA şi din Marea Britanie. Acest obiectiv era extrem de dificil.
    Trebuia recucerită o tară care tocmai devenise liberă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cheia de boltă a actualei lumi financiare şi a economiei globale este dolarul american....Principala monedă utilizată la nivel global ca mijloc de plată şi ca mijloc de economisire este o organizație deținută de un grup necunoscut de bancheri privați.
    Banca Centrală a Rusiei este deţinută, de fapt, de duşmanii Rusiei: bancherii englezi şi americani. tinând cont de toate acestea, am putea spune că Banca Rusiei poate fi considerată o Bancă Centrală a altcuiva şi nu a Rusiei. Dacă această bancă nu este naționalizată, Rusia va continua să fie o colonie a bancherilor. De aceea, pana cand nu se reinstaurarea controlului statului rus asupra băncii de emisiune vorbim de razboi si alte minunatii ca sa ne aflam in treaba. Sugerez cititorilor blogului tau sa citeasca Simfonia Rosie scrisa de Dr. J. Landowsky un polonez rusizat in care descrie cu amanut revolutia bolsevica si felul in care incepand cu anul 1918 cand Trosky a preluat sefia armatei Rosii victoriile au inceput sa curga lejer...Cum ? Prin tradarea albilor care erau ,, dependenti ,, de imprumuturi acordate de oligarhii financiari care ii aveau pur si simplu la mana ...Daca observati o similitudine cu ce se intampla astazi la Bahmut este pur intamplator...Concluzia din punctul meu de vedere este una : atata vreme cat bancile centrale ale tarilor sunt in mana anumitor bancheri ...puterea este in mana lor oriunde in lume : Anglia ,USA,Rusia ,etc...si cartile le fac ei ! Iar noi chibitam !

    RăspundețiȘtergere
  7. Ei vor implementarea CBDC sa fie facute inainte de implozia schemei Ponzi. Daca este incetinita implementarea CBDC-urilor, schema Ponzi va cadea zgomotos.

    RăspundețiȘtergere
  8. Actuala lume financiară a îngenunchiat lumea politică
    şi i-a uzurpat funtiile. Lumea de azi este strict dependentă de lumea financiară,
    supraviețuiește prin intermediul lumii financiare şi este controlată de către aceasta.
    Se observă că acest răspuns se inspiră direct din concepția marxist-leninistă despre oligarhia financiară. Conform acestei concepţii, statul nu este ceea ce pare, adică reprezentantul întregii societăţi şi arbitru imparţial în conflictele dintre diverse clase şi categorii sociale adverse, ci un instrument al clasei dominante; în capitalism, el este instrumentul burgheziei şi devine din ce în ce mai mult unealta unei mici părți a acesteia: oligarhia financiară. Într-un mod sau altul, în tarile capitaliste și, într-o anumită măsură, în
    fostele tari comuniste pe cale să devina capitaliste, se manifestă același fenomen: puterea politică este subordonată oligarhiei financiare, care își exercită controlul exclusiv asupra societății.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toată chestiunea acapararii puterii în societate a devenit o CosaNostra a unei singure rase; o rasă camuflată în nenumărate moduri; plutocratică, absconsă și profund satanistă; o rasă al cărei suflu vital este ura împotriva tuturor celor care nu fac parte din ea și prin extensie; împotriva întregii creații.
      În ciuda tuturor eforturilor istorice de acoperire, grupul rămâne ușor de identificat, cu condiția existenței unui discernământ manifest al celorlalți din societate.
      Profesiune lor de credință a fost exprimată sintetic în urmă cu mai bine de două secole și jumătate: *Dați-mi controlul banilor unei țări și îmi este deajuns*.

      Ștergere
    2. Nu există o singură forță dominantă sau oligarhie financiară globală, ci există o varietate de actori financiari care acționează în diferite zone ale economiei globale și care au interese și obiective variate.
      Prima incercare de acest gen este Trataul de pandemie care DOAMNE FERESTE SA FIE SEMNAT VREODATA

      Ștergere
  9. Orice mare cadere a pietelor este declansata, iar daca vor vrea o vor face, de ce nu ? CBDC se va face numai dupa acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  10. O salveaza pe PFA-ul lui Musk!

    RăspundețiȘtergere
  11. O singura observatie la articol, care este corect in rest: motivul pentru care bancile americane nu vand este ca ar baga o pierdere, care a ajuns la nivelul sistemului bancar american la 620 miliarde ‘unrealized loss’. De altfel, chiar SVB a vandut titluri americane in valoare de 21 milarde de dolari, din nevoia de lichiditate, cu o pierdere de 1.9 miliarde. Aceasta pierdere a bagat-o in faliment. Asta s-ar intampla cu orice banca americana care ar vinde titluri de stat americane. Ar tranforma o pierdere teoretica in una reala. Situatia e aceeasi in Romania, dar pierderea este mult mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cand vezi un gandac undeva, sa fii sigur ca nu e singur.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)