duminică, 2 aprilie 2023

Contextul actual şi fundamentele sale


Probabil ştirea cea mai importantă este aceea că s-a mai dedolarizat o halcă din lume. China şi Brazilia îşi dedolarizează complet tranzacţiile comerciale dintre ele, fiind ales modelul bazat pe yuan. De asemenea, Banco BOCOM BBM a anunţat că a aderat la sistemul chinezesc de plăţi internaţionale(CIPS).  Asta este o continuare directă a înţelegerii făcute de Putin cu Xi la Moscova şi despre care v-am mai povestit.

O altă ştire ar trebui să vă atragă atenţia, anume cea mai recentă întrunire a ţărilor din sud-estul Asiei(ASEAN) la care s-a discutat despre ... renunţarea la dolar între economiile acestei zone. Dolarul american e considerat nu doar o monedă riscantă ci şi periculoasă din cauza comportamentului necurat al SUA&UE în ceea ce priveşte afacerile monetare ale Rusiei. Nu doar că aşa-numitul Occident Colectiv a blocat activele externe ale Rusiei, dar acum se mai şi gândeşte să le confişte şi să le dea Ucrainei. Ceva îmi spune că acelaşi Occident Colectiv va plăti înzecit imbecilitatea asta, dar să nu divagăm de la subiect. Aşadar, ţările ASEAN caută modalităţi de ieşire de sub imperiul dolarului şi au motive serioase: niciuna dintre acele ţări nu vrea să păţeacsă ce-a păţit Rusia, astfel încât trebuie să se izoleze de dolar.

Confirmarea justeţei temerii respectivelor ţări a venit mai repede decât mă aşteptam: India(care nu e membră ASEAN) şi Malaezia(care e membră) au picat la înţelegere să-şi dedolarizeze întregul comerţ exterior. Cum? Plătind în monedele proprii. Partea frumoasă abia de-acum începe: cele două părţi vor folosi ca sistem de plăţi UPI, sistemul alternativ la SWIFT, deţinut 100% de India! Asta înseamnă că o altă halcă de piaţă va fi ghidată pe circuite alternative SWIFT-ului controlat de americani. 

Doar că treburile nu sunt atât de atomizate pe cât par: atât SPFS-ul rusesc(alternativa lor la SWIFT), utilizat în prezent în relaţia cu Iranul şi cu mai multe state africane, cât şi CIPS-ul chinezesc sau UPI-ul indian sunt interconectate între ele. Astfel, un mesaj SPFS către India este preluat automat de UPI, la fel cum un mesaj CIPS către Rusia e preluat de către SPFS. E o structură descentralizată în care orice parte poate veni cu propriul serviciu de mesagerie financiară pe care-l poate integra în reţeaua descentralizată a celorlalţi. Înţelegeţi cred cum merg lucrurile!

Acum trebuie să mai recunoaştem ceva, anume că indiferent cât de bine poziţionate ar fi serviciile ruşilor, ale chinezilor sau ale indienilor, mai nimeni nu s-ar băga pe ele dacă totul ar merge normal cu dolarul. Doar că, cealaltă îngrijorare a jucătorilor mondiali mai mici sau mai mari tocmai de-aici vine, anume de la starea reală a dolarului, care nu mai e cunoscută doar la nivel bancă centrală a unei ţări, ci devine din ce în ce mai cunoscută la nivelul politicienilor de rang înalt, al experţilor şi, chiar la nivelul omului simplu. Oficial nu se spune mare lucru, dar dacă te uiţi atent înţelegi imediat mecanismul dezastrului şi constaţi că într-adevăr „regele e gol”. 

La nivelul PMI(Purchasing Managers’ Index) datele din SUA arată creşteri, după cum urmează:

 • Indicele compozit: de la 50.1 în februarie la 53.3 în martie(+3.2);
 • Indicele Industriei Prelucrătoare: de la 47.3 la 49.3(+2);
 • Indicele  din Servicii: de la 50.6 la 53.8(+3.2)
Situaţia e similară şi în Europa. Ce ne indică asta? Staţi puţin că mai avem ceva! La nivelul indicilor preţurilor de consum, din nou vedem o creştere superioară în domeniul serviciilor. OK, păi nu e frumos? Totul arată destul de bine!

Teoretic nu avem de-a face cu o recesiune. Partea interesantă abia acum vine deoarece vestea bună este dezastruoasă pentru pieţe în general, dar mai ales pentru FED. Nu-i un aradox introdus artificial de mine, ci o realitate! Ca să lupte cu inflaţia, FED-ul trebuie să readucă economia pe trend, în condiţiile în care ea acum e peste trend. Aşadar, din punct de vedere tehnic, pentru a-şi atinge obiectivul, FED-ul ar trebui ca ăn condiţiile de acum să ducă dobânda de intervenţie la 6%! E matematică, nimic mai mult. Doar că matematica nu mai poate face faţă „sofisticării” pieţelor întrucât, după cum aţi observat, stabilitatea financiară a instituţiilor bancare aşa-zis globale a fost serios zdruncinată de o dobândă de 5%! Cum va putea FED-ul să gestioneze o dobândă mai mare decât actualul nivel?

Ca să înţelegeţi şi mai bine rolul devastator al distorsiunilor la care s-a ajuns, vă voi reaminti că menţinerea ratelor de dobândă la nivel aproape zero timp de peste un deceniu a reprezentat adevăratul virus introdus în sistem. Cei care mă citesc de mai mult timp probabil s-au săturat de câte ori am avertizat că avem de-a face cu un adevărat dezastru financiar care nu are cum să se termine bine. Mai mult, sunt unii care-mi reproşează că sunt „mult prea prăpăstios în condiţiile în care nu se vede nimic”. De ce-am „dat-o în bară”? Pentru că avem de-a face cu volume extrem de mari, cu condiţii diverse ale pieţelor care se subordonează arhitecturii dolarului. Mult timp, acest indice de mărime a reprezentat garanţia că SUA se pot comporta aberant din punct de vedere politico-economic întrucât „oceanul” absorbea orice nebunie de la centru, afectându-i pe ceilalţi. Jocul simţeam că se apropie de sfârşit, doar că inerţia sistemului este mult mai mare decât ne putem imagina. Reversul acestei inerţii mari este devastator întrucât, pe măsură ce situaţia începe să se inverseze, valurile se vor accelera, transformându-se totul într-un iad mult mai rapid decât ne putem imagina. Inerţia este mare din cauza masei care trebuie „oprite”. Imaginaţi-vă un pendul a cărui greutate este uriaşă. E greu să fie oprit, dar odată ajuns la apogeu, atunci când gravitaţia a învins, nu rămâne acolo, ci se întoarce furios înapoi, neputând s se stabilizeze în punctul în care ar sta natural. Să revenim totuşi din paranteza făcută. 

Spuneam că timp de peste un deceniu, Băncile Centrale ale „Occidentului Colectiv” au lucrat cu dobânzi mici, apropiate de zero. Aceasta a făcut ca, din raţiuni de profit, băncile comerciale să achiziţioneze obligaţiuni pe termen lung şi titluri ipotecare. Raţiunea e simplă: prinzând o obligaţiune de - să-i spunem 2% - îţi securizai obţinerea unui diferenţial de 1.5, 1.8% sau chiar 2% pe termen lung. În plus, datoria statului american e considerată şi cel mai sigur plasament, astfel încât reuşeai să împuşti doi iepuri dintr-o lovitură: şi un profit constant(faţă de dobânda de intervenţie), dar şi o siguranţă a plasamentului. Desigur, în materie de logică orice om realizează că situaţia dobânzilor zero era un fenmen care ţinea de excepţie, nicidecum de regulă, doar că logica lipseşte cu desăvârşire în mediul corporatist. Ce s-a întâmplat e simplu de înţeles: „profitul sigur” s-a transformat în pierdere certă odată cu creşterea dobânzilor. Revin la exemplul anterior: în cazul titlurilor achiziţionate pe termen lung cu un procent de 2% pe an, la o dobândă de intervenţie de 5%, acestea se transformă în titluri care aduc o pierdere de cel puţin 3% pe an! Şi uite-aşa, sursele de profit devin unele de pierdere. Asta, împreună cu investiţii aberante în „domenii de viitor”(precum multiplele proiecte din zona criptomonedelor şi serviciilor adiţionale) au îngropat Silicon Valley Bank. Totul e simplu, ţine doar de matematica elementară.

Toată povestea vine de la criza trecută(de aici şi cerbicia mea în a susţine că acea criză încă nu a trecut!) când a explodat piaţa creditelor subprime şi când a apărut povestea cu „too big to fail”. Pentru că bubuiala marilor bănci era de neacceptat pentru politicienii de atunci, s-a mers pe ideea că „absolut nimic nu e în neregulă”. Am demonstrat încă de atunci că, de fapt, absolut TOTUL era în neregulă. Inclusiv lipsa de bărbăţie în a accepta o „pierdere inacceptabilă”(sic!). Ei bine, ceea ce se întâmplă acum e o consecinţă a măsurilor aberante de atunci. Priviţi tabloul real şi cruciţi-vă!

Poza care se vede de la nivelul omului simplu este aceea a unei inflaţii galopante. Ce face omul în momentul în care vede cum inflaţia îi mănâncă economiile din bănci? Pur şi simplu renunţă la economii încercând să le fructifice într-un fel. Dar cum? Păi îţi scoţi banii din bănci căutând bunuri tangibile pe care  să le achiziţionezi la orice preţ pentru a mai salva ce e de salvat. OK, cred că până aici e totul logic pentru toată lumea. Să acum trecem graniţa în ograda băncilor. Acestea trebuie să e restituie oamenilor banii, doar că ACEI BANI NU EXISTĂ! De ce? Pentru că au fost „investiţi în titluri sigure”, care titluri, aşa cum v-am arătat, produc acum pierderi, nu profituri! Deci nici gând să se găsească oareşce cumpărători pentru asemenea tinichele. Cine-ar fi nebun să cumpere acum titluri cu randament de 2% pentru următorii 10-15 ani??? OK, şi-atunci ce se întâmplă? Păi pentru a evita blocajul FED-ul e obligat să imprime bani pe care să-i pompeze băncilor întrucât altfel băncile dau faliment, iar, aşa cum ştim, cele mai mari sunt „too big to fail”. Tipărind bani, FED-ul de fapt accelerează inflaţia împotriva căreia luptă. Şi ca să lupte eficient trebuie să majoreze dobânda, iar apoi spirala o reia de la capăt într-un joc cu un grad de magnitudine şi mai mare.

Aşadar, în termeni reali, cei care au bani în bănci vor ajunge să-şi vadă economiile transformate în amintiri. La fel cum s-a întâmplat la noi în anii 90. Pur şi simplu banul nu va mai avea nicio valoare. Banul fără valoare conduce la economii fără relevanţă în care totul, peste noapte, se transformă în fier vechi nefuncţional. Revedeţi ceea ce s-a întâmplat la noi în anii 90 şi veţi avea o imagine la scară mică pentru ceea ce urmează să se întâmple la nivel mondial. 

BRICS-ul pare acum o barcă de salvare pe care vor s-o prindă cei mai mulţi dintre cei care au înţeles că „Titanicul” dolar a luat apă astfel încât nu mai poate face nimic altceva decât să se scufunde. Nu e o soluţie universală, de aceea mulţi nu sunt  fericiţi să schimbe un dolar cu un alt dolar care acum se numeşte yuan. Mai ales în condiţiile în care efectul de contagiune se va simţi destul de bine pentru toţi participanţii. Când se scufundă un vapor colosal, se produc perturbaţii, iar valurile pot să înghită inclusiv bărcile de salvare aflate în proximitatea sa. Iată motivul pentru care ţări aflate în diferite „alianţe strategice” cu SUA aleg acum să fugă cât mai departe, riscând inclusiv să fie victime ale răzbunării militare a SUA. Conducătorii lor înţeleg că riscul unei confruntări cu SUA este mai mic decât cel al unei scufundări definitive ca efect al utilizării dolarului şi de aceea încearcă să se lege de alte conducte economico-financiare. 

BRICS-ul ar putea fi o salvare în condiţiile în care s-ar transforma din barcă în vapor, astfel încât valurile generate de scufundarea Titanicului să nu-l afecteze. Asta însă nu se poate face peste noapte. De aceea cei care vor să se salveze îşi unesc bărcile într-o reţea descentralizată bazată pe schimburi bilaterale în monedă proprie, astfel încât „marele val” să se spargă în mai multe valuri mici care vor fi abordate de fiecare participant în parte în funcţie de gradul său de infectare cu dolari.

De aceea ceea ce veţi vedea în perioada următoare va fi o accelerare şi mai mare a ieşirii de pe dolar în încercarea fiecărei economii mai mari sau mai mici să supravieţuiască imploziei generate de spaţiul lipsit total de logică şi făă nicio portiţă de salvare în care evoluează dolarul. Cred că aţi înţeles exact care-s fundamentele şi, mai ales, de ce urmează o perioadă extrem de nefastă, dar, în acelaşi timp, extrem de bogată în evenimente care vor pune lumea pe un alt făgaş.  

26 de comentarii:

 1. Ce ne sfătuiți sa facem noi cei care avem câțiva bani puși deoparte la saltea? În ce sa investim mai sigur?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce tii banii la saltea, in loc ca sa platesti cu ei, atat diverse materiale, cat si pe cei dispusi ca sa-ti faca diverse produse, cu/din materialele alea, produse pe care ulterior sa le revinzi cu adaos/castig?

   Adica: sa creezi - la randul tau - o plusvaloare cu banii aia?

   "La saltea" trebuie tinuti doar "banii albi pentru zilele negre", insa niciodata averile!

   Din mai multe motive precum:

   1) ii erodeaza inflatia=Banca Centrala, prin emisiuni suplimentare de moneda.
   2) poti ramane fara ei, in urma aparitiei unui eveniment nefericit precum: incendiu, divort, sau furt.

   Ștergere
  2. Da, ar trebui sa ne punem mai multi mintea sa realizam si un plan de salvare, supravietuire, cum vrem sa ii zicem, cat inca se mai poate! Ca asa la disecat pisica in 7 suntem buni, dar la pregatit ceva concret mai putin! Pe bune dumneata d-le Diaconu esti in stare impreuna cu noi, chiar nu suntem in stare sa punem la cap un plan B la planul A, etc. dar pe concret, nu povesti si cu aplicabilitate practica pe toate nivele societatii? Adica cretinii astia au fost in stare sa ne aduca din rau in mai rau si noi nu putem crea ceva mai bun? Eu va suspectez serios pe cei care doar disecati, dezbateti la infinit si nu dati nici un semn clar, sa si facem ceva, ca de fapt sunteti tot oamenii sistemului, gen politistul bun... Asa e sau nu e asa? Facem ceva sau tot pierdem timpul? Pe Telegram atatea se pot porni cat de cat si structura! Apoi un asemenea plan pus in fata oricarui acoperit sau asa zis nationalist, daca nu il vrea si nu adera, e clar pe cine are in spate, nu? Dar macar noi ceilalti ne putem organiza cat de cat! Sper sa primesc un raspuns si sa nu fi pierdut timpul sa scriu degeaba!

   Ștergere
  3. În Aur și/sau argint și/sau alte/diferite metale prețioase.

   Ștergere
  4. Aur dar NU bijuterii , lingouri de 5,10,20 de grame.

   Ștergere
  5. Anonim3 aprilie 2023 la 02:40
   "În Aur și/sau argint și/sau alte/diferite metale prețioase."

   As indrazni sa zic, ca niciun alt "plasament" facut in afara celui propriu, nu este mai sigur, pentru ca cert:

   este doar Bunul Dumnezeu!

   Stiu, o sa zici ca:"Pai, pana cand reusesti ca sa ajungi la Dumnezeu, te mananca Sfintii!"

   Pai si tu chiar vrei ca sa existi, numai/doar ca sa aibe ce manca "Sfintii", in timp ce tu inca iti astepti cu_minte, randul/invitatia la masa?

   Bai baiatule!
   E o vorba inteleapta care zice:
   "Dumnezeu/Statul a dat! Dumnezeul/Statul a luat! Numele Domnului/Statului fie insa in veci/etern laudat!"

   Dupa ce ai cumparat - din ce in ce mai scump - "haurul" de la stat, o sa ti-l confiste, la fel dupa cum a mai facut de cateva ori in istorie, nu doar cu haurul, ci si cu afacerile din/cu orice! Pana si prostitutia a legalizat-o/a confiscat-o, chiar daca a facut intreprinzatori din pesti!

   Deci: ce plasament e sigur/cert pe lumea asta?
   Raspuns: doar/exclusiv "crescatoria"/plasamentul in fluturi/molii!

   Ștergere
  6. *Aurul si argintul il vor arunca in mijlocul drumului si nimeni nu va mai privi spre ele* Investiti in milostenie,ca ea va construieste palate in Ceruri,cum a vazut fratele rajahului indian cele construite de TomaApostolul pentru rajah din donatiile facute.
   Inca una: la stabilizarile monetare din Germania anilor 1930 si Romania anilor 1950, banii(biletele de banca)au fost aruncati in strada sau in sobe,maturati cu maturoiul stradal.It is happening again,soon,very soon !

   Ștergere
  7. Nu exista ceruri.E o parabola pt a trai in amintirile celor vii.Asta in varianta bine intentionata.In varianta manipulativa, e ptr a alimenta economic, imagistic ,psihologic religia respectiva, cu energia/ viata ta...Poate, infinitezimal, gen constanta lui Planck, sa se contribuie si la BINELE Universal.
   Iar investitia cea mai buna e in inteligenta si forta de munca proprii.Parerea mea.

   Ștergere
 2. Te-am mai întrebat, dar nu ai răspuns: definește conceptul „Occident Colectiv” și care e diferența dintre „Occident Colectiv” și Occident?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mda,
   Si tu Sorinache, ca si noi toti care tot nu ne vine sa credem ca toate ordinele colectivului vin de la CENTRU..si ca nu mai exista varietate de opinii ci doar o jalnica imitatie, teatru de kkt.
   Trezirea cruda si infioratoare vine gradual, nu brusc.
   Amza

   Ștergere
  2. Putin l-a botezat așa: occident colectiv. Probabil referitor la un stăpân unic, SUA.

   Ștergere
  3. In Occidentul colectiv sunt Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Australia si alte state care accepta ideologia progresista cu toate prostiile asociate

   Ștergere
  4. Anonim3 aprilie 2023 la 00:47
   "In Occidentul colectiv sunt Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Australia si alte state care accepta ideologia progresista cu toate prostiile asociate"

   Sau, cum i-ar zice Caragiale cu mult talc si umor:

   ideologia liber-schimbista/schizo-limbista!!

   Ștergere
  5. Adica cele subordonate....extraterestilor.

   Ștergere
 3. Evident, ultimii care vor alege dedolarizarea se vor trezi că e prea târziu. Apare un efect similar cu „fuga la bancă”; ultimii pierd tot.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Renuntarea la o moneda este una, si predilectia pentru o moneda trebuie sa fie: mereu alta!

   Ștergere
 4. Întreb și eu, ca un nepriceput în ale jocurilor financiare: de ce nu au investit băncile în economia reală, cu potențial de câștig net superior titlurilor federale sau de orice fel ?!
  Ar fi dus economia *la stele* iar bizonul de oriunde ar fi prosperat...pe când țelul acțiunii era TotalChaos !
  Altă întrebare gen FIordache: Ale cui ordine le execută marii rechini bancari?!

  RăspundețiȘtergere
 5. "de ce nu au investit băncile în economia reală, cu potențial de câștig net superior titlurilor federale sau de orice fel ?!
  Ar fi dus economia *la stele* iar bizonul de oriunde ar fi prosperat"

  La nivelul de taxe si impozite te-ai uitat?
  Dar la nivelul de reglementari/obligatii pe care trebuie sa le indeplineasca o afacere pentru a functiona "legal"?
  Nu-i pasa nimanui nici de tara/economie si nici de bizonul de rand! Tuturor le pasa doar de propriul buzunar, inclusiv tie. Prosperitatea si creatia se face in capitalism, nu in marxism/socialism!
  Ghici de ce se muta capitalurile in offshore si productia in Asia?


  Lecturi obligatorii:
  https://www.armstrongeconomics.com/history/ancient-economies/money-what-is-it-what-is-interest-what-is-the-wealth-of-a-nation/
  https://www.armstrongeconomics.com/markets-by-sector/foreign-exchange/all-money-is-backed-even-today/
  https://www.armstrongeconomics.com/uncategorized/socialism-at-its-best-how-to-destroy-the-wealth-of-a-nation/
  https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/economics/gresham-fiat-currency-theories-long-since-replaced/

  https://www.armstrongeconomics.com/category/world-news/capital-flow/


  https://www.liberalstudies.ca/wp-content/uploads/2014/11/Economics-in-One-Lesson_2.pdf

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Incerc sa ti raspund punctual, dupa posibilitatile mele de intelegere :taxele sunt inventia statului/imparatului.Fuga de taxare(fuga capitalurilor) este inventia bancilor si mijlocul de supraimbogatire a detinatorilor de capital.
   Capitalismul si comunismul nu a creeat nimic nou,doar au schimbat modul de distributie a bogatiei.Singur Creatorul poate creea.
   Ca un exemplu de implicare sociala a capitalului, pot aminti "Creditele cu buletinul",initiate de de primarul newyorkez LaGuardia pentru mici antreprenori locali,in anii 1920.Gentlemen agreement,adica pe strangere de mana.Nu stiu sa fi falit vreo banca ce a sustinut programul lui LaGuardia.Mai tarziu, au numit unul din principalele aeroporturi ale metropolei cu numele lui....
   Pe vremea aia,rezerva fractionara nu puia atatia pui din Nimic si nu imbogatea rechinii bancari precum o face astazi.Hartia verde era- dupa francul elvetian-cea mai de incredere valuta.
   Alte vremuri,alti oameni, alta distractia!

   Ștergere
 6. Citez din Wikipedia:

  „Constituția României este legea fundamentală a statului român care reglementează, printre altele, principiile generale de organizare a statului, drepturile, libertățile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor și autoritățile publice fundamentale. Actuala Constituție a României a fost adoptată în ședința Adunării Constituante din 21 noiembrie 1991 și a intrat în vigoare în urma aprobării ei prin referendumul național din 8 decembrie 1991.” – TOT ÎN ACELAȘI AN CÂND NE-AM TRANSFORMAT ÎN COLONIE PRIN LEGEA 28 15/03/1991! : https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/1476

  Constituția a fost revizuită în anul 2003 prin adoptarea Legii de revizuire a Constituției României, aprobată prin referendumul național din 18-19 octombrie 2003, lege intrată în vigoare la data de 29 octombrie 2003, data publicării în Monitorul Oficial al României.Conform avocatului constituționalist Eleodor Focșeneanu, Constituțiile României din 1991 și 2003 NU SE BUCURĂ DE LEGIMITATE ȘI NU AU INTRAT NICIODATĂ ÎN VIGOARE, fiindcă:

  – au fost încălcate actele emise de Frontul Salvării Naționale în zilele Revoluției, anume Decretul-Lege nr.2/27 decembrie 1989 care stipula că „sunt și rămân desființate toate structurile de putere ale fostului regim dictatorial”, adică inclusiv Constituțiile din perioada comunistă, forma de guvernământ republicană și funcția de Președinte al României;

  – adoptarea „Constituției României 1991” s-a făcut fără respectarea prevederilor legii anterioare (care, în momentul 1991, era Constituția României din 1923);

  – au existat numeroase nereguli grave, consemnate oficial și pe deplin verificabile, în lucrările Adunării Constituante;

  – Constituția României 1991 nu a fost publicată în Monitorul Oficial, așa cum cere legea (fusese publicat numai un proiect al său).”

  DECI NOI NU AVEM „STAT” ÎNFIINȚAT JURIDIC ȘI NICI CONSTITUȚIE

  NOI SUNTEM ȘI LA ORA ACTUALĂ REPUBLICA POPULARĂ ROMÂNĂ, NU „SOCIALISTĂ”

  NU SUNTEM NICI „ROMÂNIA”

  „ROMÂNIA INC” ESTE CORP0RAȚIA LOR

  asa zisele "institutii" NU pot prezenta urmatoarele :
  1. Actul de constituire al xxxxxxxxxxxxxxxxxcare sa contina in clar :

  2. Daca xxxxxxxxxxx este de jure sau de facto;

  3. Daca xxxxxxxxxxxx este Persoana Juridica de drept public sau privat;

  4. Dovada denumirii (STATUTUL) si sediul, patrimoniul precum si alte atribute de identificare ale xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx

  5 Cine sunt fondatorii Persoanei Juridice xxxxxxxxxxxxxxxxxx?

  6. Domeniul de activitate al xxxxxxxxxxxxxxxxxx;

  7. Durata de infiintare a persoanei juridice xxxxxxxxxxxxxxx ;

  8.Daca Persoana Juridica xxxxxxxxxxxxxxx este inregistrata;

  9.Daca xxxxxxxxxxx are personalitate juridica ;

  10.La ce data a dobandit xxxxxxxxxxxx capacitate de folosinta si care este continutul capacitatii de folosinta?

  11.Care sunt activitatile autorizate pe care le desfasurati in cadrul xxxxxxxxxxxxxxx ?

  Suntem singura tara de pe Terra condusa de un ONG !!!!! acest udmr este un ONG aflat ilegal la conducerea tarii !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 100% corect, mai putin #singura tara condusa de un ONG#... Lista completa se afla in anexa legii mai sus pomenite. Aproape toata planeta face parte din CFI...

   Ștergere
 7. Se pare ca dedolarizarea o sa duca la un troc cu valute nationale intre participantii BRICS.
  Monedele slabe se vor acumula mai repede iar daca statul emitent nu va mai avea ce vinde va ajunge vasal economic al altuia sau altora din BRICS. Rusia vasal al Chinei de exemplu. Atunci sa vezi taraboi. Daca mai pui ca asigurarile internationale se platesc in dolari concluzionezi ca dolarul se va intari.
  Rusia este tare suparata ca i se interzice sa acapareze fostele republici sovietice si socialiste asa ca a hotarit sa desfiintee Ucraina si pe ucrainieni si fiindca nu se lasa, sa ii omoare. Acum, in secoluk 21 si dupa foua razboaie mondiale. Sufar pentru vietile pierdute, cit despre bani, sa plateasca. Totul, cu dobinda. Poate le piere cheful si altor dictatori sa porneasca razboaie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Alio!
   Anonim3 aprilie 2023 la 09:58

   Rusia nu este cel mai tare suparata, pe faptul ca ei nu i se permit retrocedari/despagubiri!

   Ci Rusia este suparata foc, tocmai pentru intentia de executare silita, inclusiv a unor proprietati suplimentar dobandite, dupa momentul confiscarii/nationalizarii celor dintai!

   Ștergere
  2. Anonim3 aprilie 2023 la 09:58

   ce funny esti...:))))

   Ștergere
 8. Singurul politician de-a lungul istoriei care a înțeles cu adevărat acest fapt al vieții a fost Iulius Cezar. Pentru a rezolva criza datoriilor, și-a dat seama că valoarea banilor a crescut peste ceea ce cumpărase cândva, iar prețul activelor reflectate în termeni de bani a scăzut. Și-a dat seama că atunci când un bancher ți-a împrumutat bani pentru a-ți cumpăra o locuință de 100.000 de dolari, iar piața se prăbușește, un 100.000 de dolari poate cumpăra probabil două case. Bancherul culege apoi un profit uriaș, cerând rambursarea integrală. Soluția lui Cezar? El a numit un consiliu de administrație pentru a reevalua toate activele până la momentul în care a fost introdusă datoria. Apoi, el a atribuit toate plățile anterioare ale dobânzilor pentru a reduce împrumuturile de capital și în acesta a decontat toate conturile. Cezar a redus profiturile cerute de bancheri din punct de vedere al puterii de cumpărare. A revitalizat economia și a pus capăt crizei datoriilor.

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)