luni, 3 aprilie 2023

Polonia cea fără de creier


Ce-aţi zice dacă pe un câmp de luptă plin ochi cu tancuri aţi vedea o armată de cavalerie încercând să doboare tancurile cu suliţele şi săbiile? Probabil aţi râde, dar, în mare, cam asta s-a întâmplat atunci când Germania a invadat Polonia în Al Doilea Război Mondial. 

Pentru a fi totuşi de partea adevărului istoric vă voi spune că aceasta este imaginea care a rămas în urma invaziei germane. De fapt, în acea perioadă mai multe armate europene utilizau cavaleria pentru mutarea rapidă pe câmpul de luptă a armelor de foc necesare doborârii tancurilor. Însă era o perioadă destul de târzie, în care mecanizarea cucerise doctrina militară, iar Germania, ca vârf tehnologic de lance, pusese în aplicare aceste descoperiri în folosul armatei. 

Polonia se considera a fi o putere militară, cumpărase armament scump de la Marea Britanie şi se credea invincibilă. Mai mult, englezii îi însufleţiseră într-un asemenea hal încât reînviaseră în polonezi sentimentele imperiale, făcându-i să se creadă un fel de nod esenţial al Europei. De aceea Polonia şi-a permis să sfideze Germania Nazistă şi, mai mult, îl întărâtase pe Hitler prin încălcarea grosolană a drepturilor de bază ale nemţilor care trăiau în Polonia. 

Cavaleria, în arhitectura armatei poloneze, era o componentă de bază deoarece era considerată un corp nobil, iar dorinţa polonezilor era aceea de a-şi arăta superioritatea inclusiv prin exacerbarea acestui aspect al propriei doctrine militare. Fără doar şi poate, polonezii se considerau invulnerabili, mai ales prin prisma alianţei lor cu Anglia. 

La momentul conflictului însă s-a văzut exact valoarea militară a prostovanilor îngâmfaţi. Au fost călcaţi în picioare fulgerător, atât de ruşi dinspre est, cât şi de nemţi dinspre vest, iar ţara le-a dispărut peste noapte. Toată vitejia lor s-a dus în vânt, lăsând în urma sa doar fotografiile hilare ale cailor călcaţi de tancuri sau imaginile săbiilor nobile aplatizate de amprenta neiertătoare a şenilelor panzerelor germane.

Ceva mai târziu avea să iasă la suprafaţă şi adevărul, anume acela că Anglia, pentru a se proteja de furia lui Hitler, avea nevoie să-i arunce şoricei violenţi spre est pe post de momeală, pentru a-l slei. Polonia a făcut parte din planul englezilor de a hrăni anaconda germană cu victime facile, până când ei s-au înarmat. Au constatat cu ocazia invadării Poloniei şi că armele lor de vârf erau depăşite, astfel încât s-au reorientat spre importurile tehnologice din SUA. Sfârşitul războiului a venit cu o palmă şi mai mare dată Poloniei. Nu doar că le-au fost luate teritoriile din est de către ruşi exact aşa cum dorea Stalin, dar, mai mult, ţara a fost vândută de englezi URSS-ului, în cel mai golănesc stil. Adevărul e că dacă te dovedeşti idiot, ticăloşii te ajută să fii idiot până la capăt.

Mi-am amintit această poveste acum, când constat cu surprindere că istoria se repetă într-un mod atât de asemănător încât mă pune serios pe gânduri. Polonezii cheltuiesc sume fabuloase pe înarmare, dând de lucru industriei americane. Deoarece s-au blindat de „echipamente de ultimă generaţie” se cred invulnerabili şi au trecut la sfidarea lui Putin. Nu se mulţumesc însă să facă scandal doar în est! Se răţoiesc şi la nemţi, în ciuda faptului că teritoriile din vestul Poloniei sunt germane din punct de vedere istoric. Ei însă fac scandal, sunt vocali, dau verdicte şi se comportă de parcă ar fi imperiul momentului, aflat în plină ascensiune.

Americanii le cântă în strună, mângâindu-i tandru pe creştet şi promiţându-le câte-n lună şi-n stele. Ultima găselniţă constă în reinventarea „Federaţiei Celor Două Naţiuni”, o construcţie care include Letonia,  Belarus, Ucraina şi regiunea Smolensk din Rusia. Îmbătaţi de perspectivă, polonezii atacă la baionetă Rusia. 

Fără doar şi poate polonezii sunt din nou idioţii utili ai conflictului. Scopul SUA este acela de a slăbi forţa ruşilor, de a-i epuiza în vederea tranşării de pe poziţii de superioritate a „problemei China”. De aceea au inventat pentru început Ucraina, iar dacă aceasta va cădea, vor merge înainte scoţându-i la înaintare pe idioţii utili din Polonia. În peisaj a scos bine capul şi Anglia care, devenită între timp o naţiune fără nicio relevanţă, încearcă să bage cât mai multă lume în rahat pentru ca, la finalul mega-conflictului în care ei doar bagă lemne pe foc, să apuce un loc pe podiumul învingătorilor.

Istoria se repetă. Idioţii la fel. Din păcate şi noi ne aflăm în aceeaşi poziţie ca atunci: conduşi de o gaşcă de imbecili, gata să vândă orice pentru a-şi mai asigura un mandat, fără nicio direcţie şi cu un popor mult prea retardat, copleşit de vremuri şi gata să înghită orice de dragul confortului. Asta e imaginea reală: rugaţi-vă să ne ocolească urgia deoarece nu ne va fi deloc bine! 

23 de comentarii:

  1. Nu-s sigura ca poporul lor e idiot sau doar conducatorii lor, care, probabil, la fel ca ai nostri, au fost alesi de cei ce fac jocurile in partea asta de lume. Nu vom scapa nici noi de urgie, că doar de aici va fi atacata, mai devreme sau mai tarziu, Crimeea. Tot ce mai sper e sa nu suferim toata tara, ca e mare, sa ramana, la fel ca in Ucraina, teritorii neatinse sau putin atinse de razboi. Macar sa nu trebuiască sa ne refugiem in alta tara, ca nu cred ca ne-ar tine nimeni in brate ani de zile, ca acum pe ucraineni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poporul polonez nu e idiot, sunt de vina conducatorii, la fel ca la romani (diplomati, tarani diplomati, care mint si tac la nedreptati), la francezi (cu ala cu baba baboi), la germani cu leberul oparit de explozia conductelor de gaz, la americanii care se apropie de haos.
      Poporul e ca niste flori frumos mirositoare, din care nu fac parte conducatorii ?
      Dumnezeu le da popoarelor conducatorii pe care ii merita.

      Ștergere
  2. Domnu` Dan!

    "Asta e imaginea reală: rugaţi-vă să ne ocolească urgia deoarece nu ne va fi deloc bine! "

    Asta este intradevar Imaginea Reala.

    Dar ai nostri nici nu vor ca sa-i ocoleasca urgia, ci vor ca sa fie chiar la mansa ei!

    La fel ca polonezii ........ si ca ucrainenii!

    Cica daca esti tu insuti urgia, atunci vei deveni inevitabilul pentru restul lumii pentru ca cica:

    doar rau fiind, in cazul in care cineva ar face vreodata vreo distinctie intre rau si prost, atunci n-ai putea totusi ca sa-ti faci rau de unul singur/tie insuti!

    Asa ca, ucraineni, polonezi, si romani:

    fiti kamikaze!

    Fiti convinsi ca sunteti doar cei mai rai dintre toti, insa nu si prosti, desi mai siguri pe ceva - pe orice - ati fi, doar atunci cand va veti indoi in fata evidentei/incontestabilului!

    RăspundețiȘtergere
  3. https://colectionaruldeistorie.ro/sarja-cavaleriei-poloneze-impotriva-tancurilor-germane-geneza-unuia-dintre-cele-mai-mari-fake-uri-din-istoriografia-celui-de-al-doilea-razboi-mondial/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai cititi inca odata articolul si incercati sa intelegeti mesajul profund al autorului … sa batem cimpii cu sofisme este pacat pentru cititorul neinstruit

      Ștergere
    2. cititor neinstruit, bai voi chiar sunteti indoctrinati-Kumare. Kumaré

      Ștergere
  4. Suntem exact ca în vremea interbelică, nu mai că populația nici nu vede și nici nu înțelege. Clasa politică o clică de hoți în vârf cu profesorul. O să ne-o luăm nu că urât, ci foarte urât.

    RăspundețiȘtergere
  5. Corectă analiză, poate va fi de folos și românilor adormiți.

    RăspundețiȘtergere
  6. Germania nu era nici pe departe motorizata asa cum este credinta populara, folosind inca circa 2 milioane de cai la atelaje, US fiind singura putere cu adevarat imperiala si motorizata major. In rest totul e clar cristal, polonejii au magazinele de bautura non-stop deschise, iar partea proasta e ca din betie te mai trezesti. De data asta o sa-i apere niemtzii, doar pana la Gdansk - Lodz - Katovice. Pana una alta nu ne facem de ras nici cu hermafrodita de la Chisinau.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ba nu ne rugam deloc !
    Romania isi merita destramarea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prostii. Nu mor caii cînd vor câinii.

      Ștergere
    2. De fapt si a cerut o.Mai in clar, Romania care a existat, a NOASTRĂ, nu si o merita si nu si o va lua.Va ramane in istorie. Partial si modificata/ rescrisa
      , dar va ramane. Romania de azi , a tefelistilor, va dispare o data cu ei.

      Ștergere
    3. Anonim3 aprilie 2023 la 18:25
      "Ba nu ne rugam deloc !
      Romania isi merita destramarea !"

      Daca te-ar auzi Eminescu .... ce crezi ca ti-ar face?

      Pacatul nu este al Poporului Roman, ci este doar/exclusiv pacatul Clasei Conducatoare, (im)puse/(pro)puse mereu la Carma/Timona Poporului Roman, de catre Strainii/Alogenii care altfel n-ar fi agreat in vecii vecilor Unirea Neamului Romanesc, altfel decat Virtual/Imaginar!

      Comunistii sunt singurii care reusisera reunificarea - reala - nationala, iar Nicolae Ceausescu a fost masacrat la fel ca toti ceilalti inaintasi ai sai care au promovat:

      Emanciparea Inter-Nationala Autentica/Veritabila a Poporului Roman/Neamului Romanesc, (pr)intre toate celelalte Natii ale Planetei!

      Iar aceasta emancipare/afirmare, a putut avea loc doar cu ajutorul Armatei Rosii Eliberatoare Planetare:

      Ruso-Chineze!

      Sa fie intr-un ceas bun, refacerea Aliantei Globale Pro_Nationaliste Planetare!

      Era cat pe-aci ca sa cred, ca Chinei i-ar fi luat Occidentul Colectiv=Monarhia Elitista Globala, in mod complet mintile!

      Se vede insa abia acum extrem de limpede faptul ca, Xi nu a tradat Cauza Nationala Mondiala/Globala, si anume:

      Oranduirea National-Socialista Mondiala/Globala!

      Putin si Xi, sunt urmasi demni ai Revolutionarului de Talie Universala Ernesto-Che-Guevara!

      "Hasta siempre, Comandante Che Guevara!"

      https://www.youtube.com/watch?v=JcPm5Rn36Kw

      Ștergere
  8. Ieri a devenit evident/incontestabil faptul ca oficial:

    monarhia Masonica Internationala-Supranationala - adica corporatia financiaro-economico-militara cu pretentii globale/planetare - prin loja ei germana,
    baga iarasi Romania in razboiul ei personal - al Masoneriei AntiNationale -condus contra Polului Nationalist Global format din State Nationale precum Rusia+China+etc, fix la fel cum s-a intamplat si in cel de-al doilea razboi mondial.

    Daca Romania ramanea neutra fata de Rusia, ar fi putut participa la divizarea/reimpartirea inevitabila si definitiva a Ucrainei, astfel incat ar fi redobandit fara absolut niciun razboi, teritoriile romanesti din Basarabia si Bucovina de Nord, transferate de buna voie/vandute initial rusilor, chiar de catre monarhia germana tradatoare!

    Tradatoare, pentru ca impreuna cu toate celelalte monarhii ale planetei existente inca si la ora actuala, ele nu sunt nimic altceva decat:

    MONOPOLUL AD-HOC - neagreat global, tocmai pentru ca nu este Natural ci este Artificial - AL UNEI SINGURE FAMILII=DINASTII pe nume Rotschild si Rockefeller!

    RăspundețiȘtergere
  9. Polonia sunt o forță militară în estul Europei, aproape similară cu Turcia, Rusia nu își va putea permite vreodată să aibă un conflict militar cu Polonia. Polonia,daca va aduceți aminte anul trecut voia să ajute Ucraina direct in conflictul provocat de rușii, dar americanii au sărit că arși...fiind membrii nato,așadar Rusia abia face fata cu greu unui conflict inutil, daca ar face un conflict total ar dispărea Rusia până la granița cu China...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Polonia este un cacat in drumul armetei rosii catre victorie. Asta este cruda realitate, pentru cei care cunosc Polonia de decenii. Insusi numele slav al tarii semnifica asta. Pentru cei cu ani putini si putina stiinta de carte poti sa faci din rahat bici si sa mai si faca zgomot pe canalele media, vezi Elensky.

      Ștergere
    2. Nu-l crede pe Gogu Friedman, e flajnetar.

      Ștergere
    3. Dispărea ea Anglia, care avea una dintre cele mai puternice industrii militare, dacă nu o propteau americanii, pe Ucraina, cu o industrie militară decentă, au resuscitat-o de 2 ori pînă acum, Polonia, masiv dependentă militar, ar fi mîncată cu fulgi cu tot. Vestul, poate, se va mobiliza pentru război, pe care nu-l vor decît demenții, în cîțiva ani. Rusia se pregătește de ani buni și acum începe să extindă industria de armament, iar cea existentă turează aproape de maximum. Cine are minte, stă în banca lui. Pe polonezi îi mănâncă-n fund.

      Ștergere
    4. Draga Anonim4 aprilie 2023 la 12:07

      decat sa-i plangi Rusiei disparitia de pe planeta, mai bine plange-i de mila Occidentului Colectiv, pentru ca China are deja destul NATO intre coaste in Sud, adica in Taiwan, precum si in Est, in Japonia, si deja nu mai poate accepta ideea unei granite suplimentare cu NATO, atat in Nord, cat si in Vest, adica in Rusia. Deci, NATO va fi cel exclus, nu Rusia. Ce prostie si pe capul Finlandei, ca sa se integreze in NATO fix in momentul disparitiei acestuia. Daca Finlanda tacea - daca isi pastra neutralitatea militara - inteleapta/filozoafa ramanea.

      Odata cu prabusirea politico-economico-sociala iminenta a Americii finantatoare de NATO, va face si NATO simultan implozie, iar Europa va sfarsi prin a fi integrata in Federatia Sino-Rusa!

      P.S.
      Macron si von der Leyen, s-au dus deja ca sa-i prezinte Chinei supunerea lor neconditionata. Insa China n-are nevoie de supusi tradatori, prea greu de condus, si le va da rapid cu vermorelul, la fel cum i-a dat si lui Biden.

      Ștergere
  10. Uitați "prin noi înșine"4 aprilie 2023 la 14:50

    Puțină istorie și geografie în plus nu strică. DUALISMUL ISTORIC A FOST ÎNTRE REGATUL POLONIEI ȘI MARELE DUCAT AL LITUANIEI , stat ce are capitala azi la Vilnius și nicidecum LETONIA, capitala la Riga. De fapt Lituania cuprindea acest mare teritoriu ce includea în bună parte Belarusul de azi, mare parte a Ucrainei de azi, ce atunci nu exista nici ca nație nici ca țara. Până atunci, până prin secolele XII -XIII , existaseră cronologic Hanatul Hazarilor (viitorii evrei central și est europeni, prin adopțiunea cultului mozaic), Rusia Kieveană, stat rusesc ridicat în sfera și influența imperială orthodoxă bizantină, Rusie distrusă de marea invazie mongolă. Ucraina era la Lituanieni, cu excepția vestului , adicăistorica Galiție, Liov, ce era la polonezi. Letonia era 80% germanizată și era cel mai vast și estic teritoriu, alaturi de actuala Estonie, ce asigurau supremația Ligii Hanseatice în marea Baltică. Dar ce-a fost inainte de sec VIII pe aceste pamânturi acum ucrainiene, belaruse și baltice. Păi eram noi, botezati în fel și chip, adică românii de azi, "cei râmași" și neștiuți, botezați geți, goți, sciți, balți (dinastia estică a goților, ce a dat chiar si numele mării și popoarelor baltice de azi).
    DAR CA SĂ EXIȘTI, TREBUIE SĂ ȘTII CINE EȘTI.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Romanii de astazi sau romanii de astazi, ca n-am inteles.
      Pe aici au trecut multe populatii migratoare, ii vezi si azi in Audi.

      Ștergere
  11. De ce să se destrame?Că vrei tu?

    RăspundețiȘtergere
  12. https://www.zf.ro/zf-live/editie-speciala-zf-live-au-spus-speakerii-evenimentul-microsoft-21744911

    sigur ca da!

    Cetatenii sunt chiar "sado-mazochini"!

    Vor ca sa-si injecteze digitalizare direct in creier si nu doar in sange, numai ca sa ajunga cat mai repede la dezintoxicare=cobai la testarea cu cele mai noi generatii de droguri.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)