vineri, 21 aprilie 2023

Falsa dezbatere


Începând cu înscăunarea lui băsescu nu a mai existat sărbătoare creştin-ortodoxă care să nu fie bruiată, obstrucţionată sau chiar contestată pe faţă de diverse personaje. Aşa se face că, a fi ortodox în această ţară eminamente ortodoxă devine, din ce în ce mai des şi din ce în ce mai paradoxal, o încercare teribilă, o luptă inegală în care simţi cum eşti intimidat şi, uneori, chiar lovit forţele tenebrosului stat subteran. Perioadele de post, unele de adâncă reflecție pentru majoritatea credincioşilor, s-au transformt astfel în perioade de isterizare în masă, în care rând pe rând, nulităţi din diverse zone ale „societăţii în civil” ies la iveală cu tot felul de aberaţii menite strict a distruge liniştea crdincioşilor, a-i agresa din toate direcţiile cu non subiecte.

Din acelaşi registru pare a face parte şi aşa-zisa dezbatere din postul Paştilor de anul acesta în care pseudo-creştinul globalisto-ecumenist Baconsky, alături de alt băsist sadea, anume cvasianonimul Papahagi zis şi „Nepotul”, au ieşit în plin post cu o genuflexiune de doi bani căreia i-au spus pompos „dezbatere”. Problema spinoasă - spun ei - e cea privind data sărbătorilor de Paşti. Spun indivizii respectivi că ar trebui să trecem cu urgenţă - aşa, ca la cazarmă când se dă „ordinul pe unitate” - la modul de calcul al datei Paştilor utilizat de Biserica Catolică. „Ăla e ştiinţific” - ne spun indivizii, de unde rezultă că actualul mod utilizat de Biserica Ortodoxă e unul care-i plin de erori. De altfel, argumentează aceiaşi mardeiaşi ideologici, deja s-a ajuns la diferenţe notabile care, pur şi simplu, nu mai pot fi acceptate. 

Aşa-zisa dezbatere capătă tuşe de-a dreptul grobiene. Acum, fie vorba între noi, dacă aceşti fanfaroni ar deschide gura doar de capul lor, nici naiba nu i-ar băga în seamă. Însă, în ceea ce priveşte subiectul în cauză, s-a văzut transparent că a beneficiat din plin de „pre-amplificarea necesară”, iar cei care înţeleg fenomenul ştiu bine „circuitele” prin care se produce „declicul”. Fără „pre-amplificare”, fătucile agramate şi line pe creier de prin redacţiile televiziunilor n-ar fi aflat despre subiect şi toată „ideea lor” s-ar fi rezumat, în cel mai bun caz, la o discuţie stearpă între prăfuite personaje provinciale mediocre. 

Doar că de data aceasta a fost altfel. N-au fost doar televiziunile sistemuui cele care au dus buzz-ul la isterie, ci s-a obţinut şi „ecoul” dorit dinspre Biserică prin intermediul acelui bizar domn Bănescu, angajat pe post de purtător de cuvânt al Patriarhiei. Pe cine reprezintă cu adevărat domnul Bănescu putem bănui prin prisma comportamentelor domniei sale din ultimii ani, atunci când - dacă ar fi fost doar după capul său - ar fi fost capabil să transforme bisericile în centre de vaccinare.

Să revenim însă la subiectul în cauză. Care-i problema modului de calcul al Paştilor? E „eronat” modul ortodox de calcul? Vai, dar sunt siderat! Mai ales în condiţiile în care acest mod de calcul se perpetuează de la biserica ancestrală, ce oare te-ar putea face să apleci urechea la opiniile cuplului tragicomic Baconsky-Papahagi? Nu ştiu exact câţi ortodocşi se preocupă de corectitudinea acestui mod de calcul. Majoritatea covârşitoare e interesată strict de data la care pică sărbătoarea, fără a pierde timpul cu detalii mai puţin relevante. Care-i problema că n-ar fi „ştiinţific” calculul? Asta pur şi simplu nu contează întrucât avem de-a face cu un fenomen eminamente spiritual. Fac precizarea pentru cei doi panglicari spirituali că sărbătorile Paştilor nu-s un congres ştiinţific! Poate n-or fi realizat asta şi ne facem datoria să-i tragem de mânecă. Nu în ultimul rând, faptul că Paştile noastre nu pică în acelaşi timp cu sărbătoarea catolică e o chestiune justificată. Pentru orice credincios ortodox, 1054, 1202-1204 sau 1453 sunt date încă vii, răni deschise care-au fost transformate în argumente pentru care sărbătorile trebuie să rămână separate. Şi, cu siguranţă, nu sunt singurele argumente, dar nu o să pic în capcana aşa-zisei dezbateri. 

Am stat mult să mă gândesc dacă ar trebui să scriu articolul de faţă, mai ales în condiţiile în care eu unul sunt cumva în exteriorul fenomenului, îngroşând lista păcătoşilor. Fără doar şi poate nu eram eu cel mai potrivit pentru o asemenea luare de poziţie, doar că mă simt absolut deranjat de violenţa cu care sunt bruiate sărbătorile creştinior ortodocşi. Mai ales în condiţiile în care vedem limpede violenţa anti-ortodoxă care se manifestă la scenă deschisă acum în Ucraina, ar trebui să tragem concluziile şi să înţelegem că esenţa violenţelor hard şi soft ale lumii actuale sunt, în esenţă, unele absolut anticreştine. Pe zi ce trece îmi devine tot mai clar că dogma ortodoxă - neschimbată din timpul Bisericii ancestrale - deranjează teribil deoarece e imposibil s-o manipulezi. De aceea se caută aruncarea în derizoriu a oricărei credinţe, bagatelizarea acesteia în numele „ştiinţei novatoare”, care „şi-a dovedit” aşa-zisa superioritate. E o prostie, desigur, însă asta nu face mai puţin eficiente tehncile de spălare a creierului devenite peste noapte fundamente ale societăţii contemporaane. 

După cum limpede putem vedea, prin conducerea actualului Papă, Biserica Catolică face paşi hotărâtori pentru integrarea ideologiei actuale în corpusul său. E proiectul Occidentului, care caută să-şi justifice aberaţiile inclusiv pe teritoriul spiritual. De aceea, în zonele controlate de demoniza(n)tul Occident, forţarea ortodocşilor la „unire” - a se citi capitulare -  reprezintă o mişcare strategică sprijinită puternic. Şi iată cum o aşa-zisă dezbatere se transformă într-o foaie de parcurs având un scop mişelesc. Doar că oamenii înţeleg cât se poate de limpede că nu despre Ceruri e vorba în toată dezbaterea, ci, eventual, despre cerul din numele lui Baconsky(bacon-sky).

35 de comentarii:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=itIeOi2iEOM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. chiar am urmarit video-ul ala si am si comentat la el

      1. Vorbim de chesiti civile si nu inteleg de ce trebuia si biserica sa isi schimbe calendarul?
      (mai ales cand vorbim de dogma si de faptul ca isi puteau pastra calendarul INTERN???); CU CE LE STATEA IN GAT calendarul in biserica?
      2. Cum se face ca au putut totusi pastra 1 data comuna pe stil vechi - Invierea- si, ce sa vezi: nu se mai creeaza confuzie sau panica?!
      3. La final o da si ala cu mucii in fasole cu: "oricum nu se stie data exacta a Pastelui..." - no comment.
      Concluzia dupa logica calculului *sic! este ca acest calendar actual ar trebui totusi actualizat (observ ca se aduna 1 zi la 100 de ani!) deci la anul ar trebui sa mai adaugam o zi de dragul de a nu ramane in urma (nu ma intrebati fata de ce?)

      Ștergere
  2. Să revenim acum la descrierea drumului urmat de Spiritul popoarelor germano-nordice și să vedem ce se petrece apoi. Ce s-ar întâmpla dacă un Spirit al poporului și-ar conduce astfel poporul său încât Sinea spirituală s-ar putea dezvolta în mod deosebit? Să ne aducem aminte că corpul eteric s-a dezvoltat în civilizația Indiei, corpul senzației în cea a Persiei; Sufletul senzației în civilizația egipteano-caldeeană, Sufletul rațiunii sau afectivității în epoca greco-latină și că Sufletul conștienței trebuie să se dezvolte în propria noastră epocă, ce încă nu s-a terminat. Va veni apoi luarea în stăpânire a Sinei spirituale prin Sufletul conștienței, așa încât această Sine spirituală va străluci în Sufletul constienței, ceea ce epoca a șasea are ca sarcină să pregătească treptat. Această civilizație care, în sensul cel mai înalt al cuvântului, va trebui să fie receptivă ‒ căci ea va trebui să aștepte plină de devotament penetrarea Sinei spirituale în Sufletul conștienței ‒, această civilizație este pregătită prin popoarele Asiei Occidentale și popoarele slave cele mai orientale din Europa. Nu întâmplător acestea din urmă împreună cu Sufletele popoarelor lor sunt împinse înainte; motivul este că tot ceea ce urmează să se petreacă în viitor trebuie să cunoască mai întâi un fel de pregătire, să se infiltreze deja spre a furniza elemente pentru mai târziu. Este foarte interesant să studiezi aceste posturi avansate ale unui Suflet al popoarelor care se pregătește în vederea epocilor viitoare. Atunci ceea ce au aparte popoarele slave cele mai apropiate din est se explică. Dacă pe europeanul occidental îl farmecă această cultură, este pentru că presimte ce germinează în ea, iar aceste popoare ‒ prin intermediul posturilor lor avansate ‒ împing înainte într-un mod minunat ceea ce din punct de vedere spiritual este oarecum cu totul diferit de oricare altă mitologie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu înțelege nimeni ce ai zis

      Ștergere
    2. Asa e l! Precum bine zice Antropozofia creata de Steiner....daca ar exista mai multa cunoatere crestin ezoterica, multe se vor explica...

      Ștergere
  3. Cateva precizari as face:
    1. Ortodocsii marturisesc in Crez : " Întru Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică..." . Atunci cum ar putea exista mai multe biserici? Nici macar doua . In 1054 , cei care il urmeaza pe papa(papistasii) au iesit pur si simplu din Biserica . Nu a fost nicio schisma. Biserica nu se divide. Daca o persoana iese din Biserica si isi face propria grupare/secta asta nu inseamna ca Biserica se divide. Biserica nu are legatura cu numarul de credionciosi, Biserica este acolo unde este Adevarul, nu unde sunt multi adunati in numele unei idei.
    2.Data stabilirii praznuirii Sfintelor Pasti este dogma. A schimba aceasta data inseamna a schimba dogma. Cine schimba dogma se afla in afara Bisericii, in afara Adevarului. Daca se schimba dogmele, atunci nu mai este vorba de Ortodoxie ci de alta credinta. Orto-doxa inseamna Dreapta Credinta. Atunci celelalte credinte ce sunt?
    3.Biserica nu poate avea purtator de cuvant. Niciodata in istoria Bisericii nu a existat asa ceva. Biserica nu este institutie. Faptul ca acum au institutionalizat-o este doar ca sa o stapaneasca. Evanghelia este transpusa in invatatura Sinoadelor Ecumenice. Cine citeste si intelege invatatura Sinoadelor, a Sfintilor Parinti , intelege si Evanghelia. Acel Banescu nu are nicio legatura cu Credinta Ortodoxa , el fiind pus acolo la fel cum Arafat este plantat in Ministerul Sanatatii. Adica sunt plasati oameni obedienti si tradatori in pozitii cheie( ministerul Sanatatii, Biserica Ortodoxa, Guvern, Sindicate etc) care executa ordinele primite de la elite.
    4.Ecumenismul este erezie . Adevarul a fost stabilit in urma cu aprox 2000 de ani de catre Mantuitorul Iisus Hristos. Dumnezeu nu ne-a dat un Adevar care necesita imbunatatiri, adaptari, adaugiri sau ajustari, deci orice inovatie in materie de Credinta este erezie.
    5. Nu doresc sa polemizez cu nimeni, cine cauta cu adevarat Adevarul il va afla indiferent ca este in China, la Polul Nord sau in Amazon. Cine nu are un interes spre asa ceva , nu va gasi decat inselari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Data nu e dogma, ci e reglementată de canoane. Dogme sunt doar cele din crez. Dar da, nu e cazul să trecem pe nou.

      Ștergere
  4. Interesant că pentru impunerea tuturor deviațiilor este clamată DIVERSITATEA, dar acolo unde ea există în mod real (specific național, religios), e blamată pe toate căile, iar sloganul "unitare în diversitate" devine "desființați diversitatea pentru unitate". Să n-aveți impresia că Biserica Ortodoxă nu folosește un calcul științific pe care doar catolicii ar fi apți să-l urmeze. Problematica a fost tranșată de Nae Ionescu în perioada interbelică, atunci când BOR a trecut la calendarul pe stil nou, dar a păstrat pe stil vechi data Paștilor din motive de unitate inter-ortodoxă, pentru că alte biserici-surori au rămas pe vechi și era nevoie ca măcar cea mai mare sărbătoare creștină, Învierea, s-o sărbătorim toți ortodocșii la aceeași dată. Nu e vorba doar de ruși, ci și de ucraineni, sârbi, georgieni, republica-moldoveni ș.a. Dacă de mâine s-ar trece pe stil nou cu Paștile, am avea două Învieri în Ortodoxie -atâta timp cât nu vor trece toate popoarele ortodoxe pe stil nou - de dragul unei false unități cu neortodocșii. Zic "false" pentru că, chiar și atunci când data Paștilor coincide pe vechi și pe nou, tot nu putem sărbători "împreună", ci fiecare la biserica lui - canoanele interzic rugăciunea în comun cu neortodocșii. Nu văd de ce am face o dezbinare față de ceilalți ortodocși pentru o falsă unitate cu neortodocșii, decât dacă planul este integrarea "europeană" și prin religie. Ultima dată când s-a încercat asta, de către Maria Tereza, s-a lăsat cu persecuție religioasă, demolări sau confiscări de biserici, martirizarea ortodocșilor nesupuși etc. Judece fiecare ce priorități are, dar nu cred că e cazul să mutăm situația de la Lavra Peșterilor în Dealul Patriarhiei. Și pentru cine? Pentru catolici, care la Vatican au impus vaccinarea obligatorie, iar în Germania, căsătorii LGBT la altar? Austria, țară majoritar catolică, ne-a refuzat "unitatea" în spațiul Schengen, dar noi trebuie să-i cedăm până și data Paștilor? Până aici!

    RăspundețiȘtergere
  5. sa nu-l uitam pe micul paleologu, care sustine cu aplomb traznaia asta

    RăspundețiȘtergere
  6. Totuși mă întreb de ce Crăciunul poate fi sărbătorit la dată fixă, iar Paștele nu?
    Că Isus nu s-a născut nicidecum pe 25 decembrie, ci într-o zi de primăvară, după multe studii.
    Așa că de ce i-ar deranja pe ortodocși sau catolici o dată fixă a Paștilor?
    În fond sărbătoarea e un simbol, nimic altceva.
    E simbol însăși pentru faptul că nu putem dovedi că acest personaj Isus a existat cu adevărat și noi nu sărbătorim de fapt o iluzie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Data PAstilor nu este simbol. Este dogma. La Orto-doxa(Credinta Dreapta) nu se mai schimba nimic fata de cele predate noua de Mantuitorul Iisus Hristos. La protestanti/catolici/etc , vine cineva , un sef, un papa , si schimba invataturile, randuileli dupa bunul plac. "Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul şi pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate.
      Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, şi va învăţa aşa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăţia cerurilor;" Matei 5,18-19. Patriarhul, episcopii sau oricine altcina nu au autoritate sa schimbe nimic.

      Ștergere
    2. Pt că apostolii in anul40dupa Hristos au hotărât că data Paștelui creștin nu trebuie să cadă înainte de Pesahul evreilor sau odată cu aceștia .Calendarul gregorian (catolic)are asemenea abateri ne ținând cont de hotărârea apostolilor .Mai mult apostolii ii caterisește pe clericii care ar săvârși asemenea faptă .

      Ștergere
  7. Domnule Diaconu, citind poate veți lăsa aici comentariul meu, deși pe contul de Telegram ați binevoit să mă blocați. O singură idee vreau să pun aici. Pentru Biserica Ortodoxă Universală (da, este universală), pentru a-și merita titulatura de Dreptmăritoare și Catolică (da, catolică, adică universală) o singură schimbare ar trebui făcută: același Crăciun pentru toți ortodocșii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Solutia exista deja : este calendarul vechi , cel al Sfintilor Parinti.

      Ștergere
  8. Gunoaiele astea umane nici ecumenisti nu se pot numi, fiind direct satanisti! Unul dintre ei, nu e nici macar crestin, desi el se declara teolog ortodox(mai degraba, olog ortodox), fiind taiat imprejur! Practic, cei 2 "mari telectuali", alaturi de apostatul Vasilica Money isi merita cu prisosinta cei 30 de arginti pt serviciile deosebite aduse Statului Paralel, la randul lui supus ordinelor stricte ale unor papusari oculti straini!

    RăspundețiȘtergere
  9. Doi limbrici care din cand in cand mai scot capul din r...t. De altfel sunt niste bieti nefericiti anonimi neterminati.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cel mai grav lucru care se petrece acum in BOR si in mediile religioase si teologice romanesti este penetrarea propagandei ideologice neoconservatoare. Globalisti in blana conservatoare si falsi teologi gen Theodor Paleologu, Andrei Plesu, Horia Roman Patapievici, Adrian Papahagi, Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Vasile Banescu, Alexandru Calinescu incearca sa introduca propaganda globalista in Biserica. Sunt secondati de prietenii lor neomarxisti: Gabriel Liiceanu, Vlad Alexandrescu, Andrei Cornea, Cristian Presura, Catalin Stefanescu, Mihai Sora, Stelian Tanase, Radu Vancu, Andrea Pora, Adrian Cioroianu, Madalin Hodor, Andrei Oisteanu, Stefan Vianu. Manipularea nu se face frontal, ci indirect si in pasi mici, folosind fereastra Overton. Adica in loc sa faci propaganda secularista pe fata, le arati ortodocsilor ca ei sunt barbari si intoleranti si ca trebuie sa “se civilizeze” si sa fie ca catolicii modernizati. Se manipuleaza rafinat. Se infiereaza nationalismul prin reducere la etnofiletism sau nationalism de extrema dreapta. Orice forma de nationalism ar fi rea pentru ca ne mentine in evul mediu si ne impiedica sa “evoluam”. Se incearca anularea actiunilor Bisericii in legatura cu apararea identitatii nationale pe motiv ca ierarhii ar trebui sa se ocupe doar de crestini in genere si nu de romani, ca ar fi o discriminare fata de crestinii de alte etnii. Se critica lipsa de toleranta fata de homosexuali. Se promoveaza ecumenismul globalist prin denigrarea identitatii nationale considerata invechita si etnofiletista. Trebuie sa ne infratim cu catolicii si protestantii, indiferent de divergentele dogmatice. Papahagi a zis ca conceptul de filioque nu e relevant si ca trebuie sa unim bisericile cu orice pret. Indivizii astia au tradat Traditia Bisercii si interesul national pentru ratiuni geopolitice. Pactul nord-atlantic e mai important pentru ei decat interesul national si coerenta spirituala a propriei religii. Acestia minimalizeaza excesele dictaturii neomarxiste din occident si ignora cenzura mediatica si culturala corporatista. Sever Voinescu e mason in mare grad in lojile din Bucuresti, are emisiune la Trinitas unde face propaganda neoconservatoare si e redactor-sef la Dilema veche cel mai important ziar neomarxist si neoconservator din Romania. In Cluj-Napoca lojile masonice din jurul “Grupului de la Cluj” il manipuleaza pe mitropolitul Andreicut, care e un om bine intentionat, dar naiv. Peste tot in BOR sunt preoti indoctrinati de neoconservatorism si unii sunt membri in loji masonice. Unii cocheteaza in spatiul cultural cu neomarxistii cum e poetul Ioan Pintea de la Bistrita care are un fiu anarhist. Mafia PDLista s-a organizat la Cluj in spatele lui Emil Boc: Florian Coldea, Ioan Rus, Nelu Varga, Vasile Sebastian Dincu, George Maior, Eduard Hellvig si altii al caror nume nu e public. Acestia manipuleaza preoti din mitropolia clujeana in directia neoconservatoare si ecumenista. Se incearca crearea unui scandal artificial in BOR intre neoconii globalisti tot mai puternici (ajutati de grupul cultural subversiv GDSist) si suveranistii conservatori autentici. Schimbarea datei calendarului e o prostie, nici data catolica nu e mai exacta decat cea ortodoxa. Nu exactitatea astronomica conteaza ci sensul simbolic al zilei in care se serbeaza Pastele. Se incearca manipularea Bisericii romane pentru spargerea unitatii dogmatice si culturale panortodoxe si aducerea BOR sub ascultarea occidentului globalist prin cozile de topor neoconservatoare care sunt tot mai puternice in mediile religioase. Demascarea ideologiei neoconservatoare/neoliberale ca un fals conservatorism si a institutiilor (GDS) si indivizilor care o promoveaza este fundamentala daca vrem ca cultura romana si BOR sa supravietuiasca pe viitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e religia lor...Ei-si altii ca ei au Vitelul de Haur-si le ajunge.

      Ștergere
  11. https://goldtv.ro/video/20-04-2023-ce-i-in-gusa-si-n-capusa-cu-cozmin-gusa/
    Urmăriți de la 1:56:00!

    RăspundețiȘtergere
  12. Da* ce vă mai întrebați cum și de ce acum aceste hule împotriva Ortodoxiei și mai direct, împotriva lui Iisus Hristos??!!
    Sunt Special Ops în cadrul Enduring War dintre Căzutul &răsculațiii lui și Cuvântul Logos. Mai durează un pic....până la adevărata Mare Resetare:*Iată, Eu fac toate lucrurile noi .*

    RăspundețiȘtergere
  13. Așa măi dar cum se calculează data? Și de unde această metodă de calcul? În prima duminică de după lună plină de după echinocțiu dar să nu coincidă cu Pesah-ul evreiesc, la care ortodocșii au mai adăugat și să nu coincidă cu catolicii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iata calculul facut acum 10 ani in limbajul Progress 4GL - agloritm preluat de pe Wikipedia. Nu are treaba cu echinoctiu sau fazele lunii, ci doar cu modulo...
      https://abldojo.services.progress.com/?shareId=62645d1c3fb02369b2544dac
      Dati run si veti afla ca datele coincid cu cele ale BOR.
      Ultima faza cu add days 13 e diferenta dintre gregorian si iulian. Ele mai pica in aceeasi zi din cauza resturilor (modulo).
      Oricum nu conteaza ziua, conteaza credinta!

      Ștergere
  14. Vă rog să afișați o listă cu acești satanisti, să putem a ne ruga ptr ei la Psaltire. Acești proveniți, nu vor învinge niciodată biserica. Dumnezeu să îi lumineze, pe acești vânduți satanei...

    RăspundețiȘtergere
  15. Poate cineva să confirme că serei a fost reorganizat în 2019? Domnul Diaconu puteți confirma? Caut pe Google și apar știri, însă nu sunt sigur că este real. De curiozitate întreb, nu știu unde vă aflați oricare dintre dumneavoastră, însă eu sunt în România și nu am aflat așa ceva, deși am fost și încă sunt extrem de conectat la ceea ce se întâmplă în întreaga lume, inclusiv la cine și la ce mama lui proces verbal îl ține în funcție pe tovarășu' Don cum vreți voi să-i ziceți, Werner. Mi se pare ciudat că s-ar fi reorganizat un sau vreun serviciu secret. Chiar așa ați ajuns bă, ăia fac trafic de țigări și voi vă reorganizați că nu sunt bani, asta ca să dau doar un exemplu. Astăzi am citit că s-ar fi anunțat încă de atunci de: https://www.g4media.ro/breaking-mediul-de-afaceri-cere-reorganizarea-teritoriala-a-romaniei-comasarea-si-scaderea-numarului-de-judete-la-15-si-redefinirea-comunelor-si-oraselor-economii-majore-cu-birocratia.html

    RăspundețiȘtergere
  16. Prima duminică care îndeplinește simultan 3 condiții: să fie după echinocțiu, după luna plină și după paștele evreiesc. Nu e știință, e un act de voință. Necesar. Cînd pică cu catolicii, pică. Atunci sunt și ei în regulă, doar că sunt prea orbiți de mîndria care îi pierde de 1200 de ani ca să înțeleagă ceva. Javrele papahagice și alde șuncă alterată sub cerul liber latră și ele, cum le e dat.

    RăspundețiȘtergere
  17. Da, pe GoldTV, Ion Spanu a facut niste dezvaluiri, publicate in cartea de memorii a lui Bartolomeu Anania, fost mitropolit al Clujului. Anania, impreuna cu Theodor Baconsky, s-au intalnit in ian.1990 in casa lui Andrei Plesu, si au hotarat sa il inlocuiasca pe patriarhul Teoctist cu Daniel Ciobotea. Daniel Ciobotea era civil, si facea studii teologice in strainatate, in Vest. S-a incercat inlocuirea lui Teoctist, acuzandu-l de colaborare cu fostul regim comunist. Inlocuirea nu le-a reusit, dar au asteptat pana la moartea lui Teoctist in 2007. In 1990 Daniel Ciobotea a fost adus in tara, a fost facut calugar la Timisoara (tot Timisoara!!), si apoi propulsat mitropolit al Moldovei. Se cunoaste cutuma, aceea conform careia mitropolitul Moldovei devine patriarh. O exceptie a fost primul patriarh al Romaniei, Miron Cristea, care era din Ardeal, s-a nascut la Toplita.
    Deci grupul de reflectie constituit in ian 1990 si-a urmarit planul pe termen lung. Vasile Banescu a fost jurnalist la Dilema Veche, tot din gruparea lui Andrei Plesu. Ulterior a ajuns purtator de cuvant la Patriarhie. Functia de purtator de cuvant nici nu a existat pana la Banescu.
    Mitropolia Clujului si Feleacului nu a existat. Mitropolia Ardealului este la Sibiu. Preotii stiu ca Mitropolia Clujului a fost infiintata pentru Bartolomeu Anania, un om de mare cultura. Anania facea parte si el din grupul de reflectie, poate asa se explica de ce s-a infiintat Mitropolia Clujului pentru el. Anania a murit, in locul lui este Andrei Andreicut, care si el sustine schimbarea datei Pastilor.
    Patriarhul Daniel nu ia atitudine transanta vizavi de schimbarea datei Pastilor, pentru ca el stie cu ajutorul cui a ajuns el in functie, conform dezvaluirilor facute de Ion Spanu, care la randul lui le-a citit in cartea de Memorii a lui Bartolomeu Anania.
    Exista un plan pe termen lung, exista un grup de reflectie al BOR. Sunt niste ierarhi din Sfantul Sinod, care nu sunt de acord cu planul grupului de reflectie. Unul dintre ierarhi, care deranjeaza foarte mult, este IPS Teodosie, de la Constanta. Se doreste compromiterea si eliminarea lui, stiind ca el a avut curajul sa ia atitudine si fata de inchiderea bisericilor in pandemie, si fata de campania de vaccinare care trebuia promovata de Biserica. A fost la un moment dat o discutie ca Arhiepiscopia Dobrogei, cu sediul la Constanta, sa devina mitropolie. Nu s-a realizat, pentru ca mitropolit ar fi devenit Teodosie, ierarhul care deranjeaza. Sa ne amintim ca pentru Bartolomeu Anania s-a putut face Mitropolia Clujului.
    Planul grupului de reflectie este mai amplu, schimbarea datei Pastilor este doar o etapa. Cel mai mult deranjeaza autocefalia bisericilor ortodoxe. Bisericile ortodoxe sunt biserici surori, niciuna nu este mai presus de alta. Patriarhul de la Constatinopol (Istanbul) se pretinde un fel de Papa pentru bisericile ortodoxe (Constantinopol a fost capitala Imperiului bizantin), dar nu este recunoscut ca atare. El este singurul care a recunoscut autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainiene Autocefale (desprinsa de Patriarhia Moscovei). Ucraina joaca si ea un rol in planul globalist. Patriarhia Moscovei nu poate fi controlata de globalisti, de aceea s-a creat o Biserica Autocefala Ucrainiana. Se stie ca patriarhul Constantinopolului este controlat de globalisti. La fel de controlat este si Papa.
    Concluzia este simpla: planul pe termen lung este subordonarea bisericilor ordodoxe autocefale unui unic conducator, patriarhul Constantinopolului sau Papa, ambii controlati de globalisti. Schimbarea datei Pastilor este doar o etapa din planul de subordonare.

    RăspundețiȘtergere
  18. Cei/cele care sunt în Dreapta credință știu că Dumnezeu lucrează prin oameni;persoanele care cred în Sfânta Treime conștientizează că și satan lucrează prin oameni;atacurile la Biserică se fac dintotdeauna; deoarece noi trăim vremurile din urmă, vremuri ce au fost anunțate de Creator prin oameni care au devenit Sfinți, atacurile s au intensificat și au devenit din ce în ce mai agresive;aceste atacuri au scopul final de a uni așa zisele biserici într una singură peste care va sta Anticristul.

    Primul atac major din ultimii ani a fost pseudo-sinodul din Creta din vara anului 2.016.

    Al doilea atac major la rânduielile Bisericii a fost eliminarea Botezului prin trei afundări.

    Al treilea atac cu semnificații majore în dogmele Bisericii a fost încercarea de (reușită parțial) a introduce lingurița de unică folosință la Împărtășanie.

    Mai sunt și altele care demonstrează că Ortodoxia este calea cea dreaptă, Adevărul, singura șansă de salvarea a sufletului, de Mântuire;este ghimpele din coasta lui lucifer.

    Din păcate România este condusă de masonerie, masonii fiind în legătură directă cu belzebut;au reușit să se infiltreze în toate instituțiile statului;în Biserică sunt băgați de zeci de ani.

    RăspundețiȘtergere
  19. "Front update 23.04.2023 - Ucraina vrea bani de la noi!"

    Cererea mi se pare a fi si logica si indreptatita, deoarece Ucraina nu lupta doar pentru propria ei libertate, ci Ucraina lupta simultan:

    pentru subjugarea/inhamarea intregii lumi la propriile ei interese ..... care exced insa cu cruzime/barbarie interesul primordial slav=national al Ucrainei!

    Ucraina in frunte cu Zelenski, sunt promotorii globalismului in propria tara!

    Asteptam cu mare interes, ca si Micul Paris sa-i urmeze foarte foarte curand Marelui Parizer=Leberwursht marca Macron & Co.!

    Post Scriptum:

    Mi se pare numai mie?

    Faptul ca homeless s-au inmultit masiv in Lume si in Romania?
    Ori au fost toti - atat cei din Lume, cat si din toata Romania - stransi in Lagarul de Concentrare Crangasi?

    Saracii oameni, sunt inca pasnici/inofensivi!
    Dar si cand s-or pune pe treaba, la fel ca in Franta!

    Sa vedem cati dintre noi isi vor mai putea sorbi linistiti cafeaua la masute, printre gunoaiele nestranse intentionat ca sa fie incendiate in mijlocul fiecarei strazi din urbe, impreuna cu multe alte "bunuri" publice si private in parte, precum si in norul de gaze lacrimogene lansate de jandarmi in capul protestatarilor alergati printre masute ........ pentru a fi plimbati gratis cu dubele o statie???

    RăspundețiȘtergere
  20. Adică, pentru dvs, este normal ca noi să sărbătorim Crăciunul și Paștele după calendare diferite? Mie mi se pare absurd să avem repere diferite pentru cele două sărbători.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşa şi care-i propunerea? Biserica Ortodoxă e cea care NU a schimbat modul de calcul al sărbătorii. Dacă mâine Biserica Catolică inventează un alt mod de calcul al sărbătorilor deoarece „e mai ştiinţific”, Biserica Ortodoxă ar trebui să execute orbeşte doar „pentru a nu exista repere diferite”? Abia de-aici e absurd.

      P.S. Musulmanii se ţin calendarul lor lunar fără probleme. De aceea Ramadanul cade uneori în miezul verii, supunându-i pe credincioşi unui efort foarte mare(să stai ziua fără apă la 50 de grade nu-i uşor deloc). Ce-ar trebui? Să refacă modu de calcul deoarece e „mai ştiinţific”?

      Ștergere
    2. Cred că, dacă pentru Crăciun folosim calendarul gregorian, același trebuie și pentru Paști. Sau invers, cel iulian, pentru ambele. Nu văd de ce să existe un asemenea soi de amestecare.

      Ștergere
    3. Tu acolo în Tracia poți să crezi orice. Când au venit tracii în Europa nu exista creștinismul. "Noi, tracii" era o lucrare scrisă de Iosif Constantin Drăgan pe care spre rușinea mea nu am citit-o. Cel care ți-a răspuns Cavalerul Trac se semnează împăratul Maximin Tracul. 😁 Nu, chiar sunt ăla nu este o glumă.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)