marți, 25 aprilie 2023

Lucrurile sunt limpezi, vizibile cu ochiul liber!


Seymour Hersh lansează o nouă bombă, anume că armele destinate Ucrainei se scurg pe pieţele negre din ţările vecine, numindu-ne pe noi şi pe polonezi. De asemenea, spune că americanii cunosc bine fenomenul, dar nu se opun. Chestiunea e absolut explozivă deoarece pătrunderea armamentului în zona neagră a pieţei autohtone poate duce fenomenul infracţional către un alt nivel. 

Există două ipoteze în ceea ce privește itinerarul armelor. Prima ar fi că acestea ajung la organizaţii gri controlate de serviciile autohtone şi sunt mutate în zone în care SUA au interes. Ar fi ipoteza care ne-ar feri pe noi de belele. Există însă şi o altă ipoteză. 

E clar că, având o zonă de conflict în proximitate, e aproape imposibil să blochezi intrarea armelor pe propriul teritoriu. Chiar dacă operaţiunile de preluare a armelor ucrainene ar fi supervizate de serviciile noastre, acestea se fac prin intermediari dubioşi şi e puţin probabil să nu se „piardă” asemenea arme şi pe aici. Mai ales în condiţiile în care exporturile se fac cu binecuvântarea americanilor. 

Problema este că prezenţa necontrolată a acestor arme pe teritoriul ţării noastre poate conduce la destabilizări ale situaţiei. Personal consider că forţele noastre de ordine nu sunt capabile să facă faţă unui asemenea efort. Întrebarea care se pune în acest moment este de ce acceptă americanii o asemenea situaţie? La modul teoretic au nevoie de noi întrucât suntem într-o alianţă în care ne-am dovedit ataşamentul până la prostie. De ne-ar face aşa ceva?

Treburile par mult mai adânci. Dacă analizăm tot ceea ce s-a întâmplat de când am intrat în NATO, vom constata că SUA nu a făcut altceva decât să ne deturneze interesul naţional. Armata a fost decimată, industria de apărare este într-un faliment generalizat, distrusă fiind de aceiaşi vectori. Dotarea armatei este probabil la cel mai slab nivel din istorie. Navele militare abia sunt capabile să plutească. Tancurile sunt o grămadă de fier vechi. Dotarea cu avioane este chiar mai dezastruoasă, MIG-urle care arau ogoarele patriei fiind mai competente decât „escadrila” de F-16 preluată de la gunoi. Să ai avioane militare care nu pot decola deoarece e frig afară e de râsul curcilor. 

„Dar urmează să ne vină arme!” - vor urla prosteşte unii. Când ne vor veni acele arme? Patriot e plătit de ani bni, dar merge în regim de urgenţă în Ucraina. HIMARS-urile la fel. Banii au fost daţi, dar armele nu au fost livrate. Nu e ciudat? Mai nou, cumpărăm avioane F-35. Plătim banii acum, dar de livrat ni se vor livra prin 2035. Din nou e de râsul curcilor! F-35 începe să fie de acum un avion expirat. Ruşii deja au ridicat ştacheta prezentându-şi avionul de generaţia 6. Ce va mai reprezenta F-35 peste 11 ani? Doar o bucată de fier vechi, exact ca F-16 acum. Asta în cazul în care va ajunge vreodată la noi. 

Nu trebuie mare expertiză pentru a constata că România e condusă voit spre prăbuşire. O corupţie generalizată trage cu o disperare absolut tot ce se poate de aici. De ce s-ar întâmpla toate acestea? Părerea mea este aceea că americanii adoptă - ca şi în cazul Ucrainei - politica pârjolirii pământului. Ştiu bine că sunt în culpă din punct de vedere al reglementărilor internaţionale, ştiu bine că adevărul NU este de partea lor şi, mai mult, ştiu bine că mai devreme sau mai târziu vor trebui să părăsească aceste teritorii care vor intra sub influenţa Eurasiei. 

Şi uite-aşa, absolut tot ceea ce se întâmplă capătă cursivitate. Aşa cum după Al Doilea Război Mondial au alimentat  facţiunile din ţările estice, la fel vor să facă acum. Scurgerea de arme dinspre Ucraina nu are ca scop un război mare, ci gherilizarea conflictelor locale, după modelul celor pe care le-am văzut în trecut. Menţinerea unei stări de conflict pentru a face mai greoaie preluarea. Iată aşadar planul „partenerului strategic” - transformarea noastră în carne de tun strict pentru a face mai greoaie tranziţia. 

Este ceea ce politicienii care au habar pe ce lume sunt nu spun. De ce n-o fac? Deoarece sunt lăsaţi să fure, iar asta le convine. Priviţi doar către Plăvan care, pe banii noştri, face turism de superlux împreună cu capra din dotare. Ce-a făcut Plăvanul pentru a avea un asemenea sejur? A semnat tot ce i s-a cerut, a făcut tot ce i-a fost impus şi, iată, acum se bucură pe banii noştri de tot ce-şi doreşte sufleţelul. Asta în afara sumelor grase pe care le-a scos din ţară.

Pe scurt acesta e tabloul. Cam sumbru, dar avem partea noastră de vină. Prea plecăm capul în loc să înfruntăm direct fiara. Şi asta ne costă enorm!

22 de comentarii:

  1. "Politicienii noștri au ajuns să fie asemenea balizelor de pe autostrăzi - stau în mijloc și nu permit nimănui să meargă înainte."

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil la nivel micro , pt armamentul pierdut, se iau si șpagi de catre locali si de catre metropolitani.
    Cat despre desfiintarea Ro, probabil planul e mai vechi si
    zavera uracaca e doar o ocazie. Adrian Severin acum 4-5 ani, cand cu Bechtel ejusdem caminae autostradae, cita un francez" stabilit" in Ro care cita un "american" : "we are not here to stay", cica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai rau, nu numai ,,capu plecat sabia nu taie,, ci si partasi in mare masura la nemernicie. Cati dintre romani nu sunt parte din hotie si clientela, iar daca nu fura inchid ochii sau mai rau consimt la fericirea celor de peste ei, jinduind sa le ieie locu. O sa fie plopu pom cand o sa fie romanu om, zicea un expert zilele trecute. Meritam cu varf si indesat. Pocaiti-va cat nu este prea tarziu.
    Asa este inainte de Moshiach.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Capu' plecat sabia nu l taie ..... pentru că nu e prezent?

      Ștergere
    2. Din nefericire ai capu' plecat si esti prezent, la fel ca toti cei implicati.Tu esti de vina, nu eu, TU. Daca nu ai inteles este pentru ca nu poti sau nu vrei. Nu te simti jignit, simte-te corect.
      Eu sunt prezent si nu am capu' plecat. Asta nu inseamna ca voi reusi sa fac ceva semnificativ impotriva nedreptatii, dar nu o accept si asta este primul mare pas inainte.

      Ștergere
  4. Ca un Sigma nu ca un sobolan.
    https://www.youtube.com/watch?v=4WBSn9sxlXY

    RăspundețiȘtergere
  5. Articol al lui Raoul Weiss despre Romania, scris in 2014
    "oricare ar fi culoarea politică (absolut simbolică) a guvernului în funcție, multinaționalele, care reprezintă brațul economic armat al Imperiului Atlantist, vor continua și intensifica în anii următori o adevărată politică a pământului pârjolit, al cărei obiectiv nu este doar acapararea unui maximum de resurse exportabile (energie, minerale, cereale, lemn, apă și resurse umane, de la exportul creierelor – “brain drain” – până la munca sezonieră în industria agroalimentară, la personal paramedical și la forța de muncă sexuală) la un preț cât mai scăzut, cum se întâmplă în general în toate regimurile coloniale, ci și distrugerea (chiar gratuită) a tuturor resurselor ce nu pot fi acaparate în întregime pe termen scurt și care ar risca să cadă apoi în mâna eurasiatică pe termen mediu.

    Făcând astfel, Imperiul Atlantist urmează în detaliu exemplul marelui său predecesor, Hitler, care, într-un context similar, rezervase o soartă asemănătoare unor regiuni apropiate sau identice pe parcursul retragerii progresive a Wehrmacht-ului din fața Armatei Roșii."

    https://ceicunoi.wordpress.com/2014/01/28/romania-colonie-saraca-exploatata-si-distrusa-a-imperiului-atlantist-din-vest-nato-sua-ue-fmi-banca-mondiala-tactica-pamantului-parjolit-aplicata-de-occident-romanilor-distrugerea-rezervel/

    RăspundețiȘtergere
  6. Suntem mulți în sală și puțini pe scenă, iar buzele prea mici. Pace.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca stai si privesti magicianul care iti ofera hainele ,, vezi Maestrul si Margareta de Bulgakov,, o sa ramai in turu gol. Depunde de tine nu de alilantu. Nu mai dati vina pe altul. Voi sunteti di vina. Raul nu dispare de la sine, lasandu-l in pace, ci creste in intensitate.

      Ștergere
    2. Da, perspectiva este importantă, dar din fericire nu este și esențială. Pentru că incinta nu contează!

      Ștergere
  7. Buna seara domnule Diaconu,aveti cumva informatii suplimentare legate de :

    https://www.art-emis.ro/jurnalistica/atac-rusesc-cu-rachete-kh-47m2-kinjal-asupra-unui-buncar-n-a-t-o-din-lvov

    si originalul

    https://www.kp.ru/daily/27490.5/4748875/

    Cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu armele americanilor vor fi omoriti romani care se vor lupta intre ei pina la descompunerea Tarii in ''provinciile istorice '' !

    RăspundețiȘtergere
  9. SUA, dupa “donatiile” demente facute ucrainei, a cam ramas in curul gol, in conditiile in care nici pe plan intern, treburile nu merg foarte bine. Tara are nevoie urgenta de bani dar si-a dat seama ca tiparnita de bani fara valoare, nu mai pacaleste pe nimeni. Are nevoie de bani reali, pe care n-are cum sa-i produca. Cel putin, nu in timpul extrem de scurt pe care-l are la dispozitie pana la implozie!

    Daca ar cere vreun imprumut cuiva, ar insemna sa recunoasca ca nu e nici pe departe uriasul puternic si stabil care pretinde ca e, sa-si arate slabiciunea. Nu-si poate permite asa ceva!

    Tarile care au la carma oameni intregi la minte si dotati cu un minim patriotism, si-au dat seama ca a ajuta America in detrimentul propriilor natiuni, inseamna nu numai sinucidere curata ci, in acelasi timp, cresterea si alimentarea unui rau care maine va deveni cel mai crunt despot mondial din istoria cunoscuta: SUA.

    Si atunci, care e solutia pentru americani? Simplu, utilizarea la maxim a idiotilor utili pe care i-a cultivat in perioada de dupa sfarsitul razboiului rece, pana acum. Cum se face asta? Tot simplu: idiotii utili se imprumuta de pe piata internationala, cu bani reali, imprumuturi pe care le garanteaza cu propriile resurse, teritorii, viitoruri, in scopul de a-si asigura “apararea” in fata “diavolului imperialist”, reprezentat de Rusia. Apoi, imprumuturile alea, merg fie catre guvernul american, fie catre firme importante americane, controlate tot de guvernul american, ca plati anticipate pentru cumpararea de armament si echipamente militare care in fapt, nu vor fi niciodata livrate.

    In felul asta, chiar daca America nu-si revine complet, neavand de unde sa ia atatia idioti utili, macar isi incepe redresarea care va amana pana la un viitor incert, disparitia americii ca unica putere mondiala.

    Mentiuni contractuale de genul “daca armamentul achitat nu va fi livrat in termenul din contract, sumele avansate nu vor fi inapoiate”, sunt deja comune in “contractele” dintre idiotii utili si America!

    Cum Romania s-a dovedit a fi cel mai idiot dintre toti idiotii planetei, fie ei utili sau nu, din toata istoria cunoscuta a civilizatiei, este de inteles de ce tara noastra este singura care practic s-a jertfit complet, pentru viitorul incert al americii.

    America nu se imprumuta. Idiotii utili ei se imprumuta si-ii dau gratuit banii aia americii!
    Ce urmeaza? Parafrazandu-l pe Maurul lui Schiller, urmeaza: “Romania si-a facut datoria, Romania poate sa dispara”...

    RăspundețiȘtergere
  10. Dle DD, a propos de capra din dotare, sunt timpurile când se aleg oile de capre, ce vreti? Eu am incercat sa-i aduc pe români intre limitele bunului simț, sa-i determin sa vadă ce nu au facut bine, ca sa repare pana nu e prea tarziu. Dar, ei, aș! Cum sa ma asculte ei pe mine? Romania e plina de guru si profeti beți!
    Caprele vor afla astfel ca degeaba umbla cu nasul pe sus, ca tot capre raioase sunt, iar oile vor afla ca lupii nu sunt baci! Si poate se vor intelepți in cel de-al 25-lea ceas. Spiritual, asta s-a intamplat...au distrus matricea noastra divina punând in loc minciuni cu damf ezoterico-new age. In planul fizic, cohorte de militari si alti angajati din structurile ce ar fi trebuit sa apere tara de banditii din interior ce au deschis larg portile banditilor din exterior ca sa se infrupte din banii si sufletele noastre, s-au pensionat. Dupa 40-45 ani de muncă grea la prins de muște. Au inghitit momeala si Romania este aparata acum de copii de 20 de ani scoliti rapid, fără pic de experienta si vulnerabili in fata mafiotilor ce fac legea in România.
    Americanii nu au cheltuit prea mult ca sa ne distruga spiritual. Cateva bloguri new age spre care s-au repezit fraierii ca mustele. Asa a dormit poporul roman in timpurile de restriste, leganat de muzica psihedelica si de laudele dacilor despre maretia si nobletea acestui popor!
    https://mariadakhel.blogspot.com/2017/05/carcavulia.html?m=1
    Imi pare rău de copiii Romaniei!
    Mare păcat! Nu sunt cu nimic mai prejos decat englezii sau nemtii. Au avut doar neșansa de a se naște in niste timpuri in care mulți parinti au luat-o razna culegand si propovaduind minciuni!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cat despre armele “destinate ucrainei”, care se scurg pe alaturi, inclusiv catre rusi, cu acordul nerostit al americanilor, nu e nici un mister: armele alea, sunt vandute pe bani reali celor care le vor, nu-s donate! Iar complicitatea tacuta a americanilor care ar putea opri traficul asta, costa!

    Nici macar americanii nu si-ar putea permite sa vanda direct si oficial arme teroristilor, rusilor, grupurilor anti-orice de pe aiurea sau interlopilor! Ucraina insa, fiind in “razboi”, poate, pentru ca nu-i asa, in lupta, se pierd arme, munitie, etc si mereu se gaseste cate un grup rebel si cu inclinatii infractional-comerciale, care sa profite de asta, fara sa fie vina statului!

    In felul asta, o parte din banii astia negri proveniti din traficul ilicit de arme, se intoarce in America, care are nevoie vitala de ei!

    Ca in felul asta, infractionalitatea de pe undeva din afara americii creste exponential, chiar dand peste cap stabilitatea unor tari, ca in felul asta mor oameni care altfel, nu aveau soarta asta, nu conteaza pentru America, atata timp cat asa, ei isi pot asigura o parte din banii reali de care au ei nevoie, cat si o oarecare pace sociala in interiorul tarii lor.

    Cumva, prevad ca la un moment dat, toate lucrurile astea vor iesi la iveala, poate chiar din interiorul SUA si ei vor plati crunt, chiar daca pe moment, isi imagineaza ca au imunitate totala inpotriva a orice...

    RăspundețiȘtergere
  12. F 35 este un GUNOI !!! De fapt TOT armamentul NATO este gunoi, dar beneficiaza de un bun PR si de idioti corupti. Si Turcia dezvolta arme superioare amerlocilor ....

    RăspundețiȘtergere
  13. 2 MIG-uri.

    https://youtu.be/Peg54jYMYzo

    RăspundețiȘtergere
  14. Într-o bună zi, Ștrull ajunge într-o mare criză de bani ... ce să facă el?!?
    Se gândi să meargă la vecinul său, evreul Iţick să-i ceară 200€, ca împrumut până-n primăvară ... Iţick îl ascultă atent, apoi îi zise:
    – Bine Ștrull, îţi dau 200€ împrumut până la primăvară, dar trebuie să îmi laşi toporul ca zălog, iar la primăvară să-mi dai 400€ înapoi, altfel nu ne învoim ... e bine?
    Mai de voie, mai de nevoie, într-un final Ștrull se învoi. Lasă toporul ca zălog, luă banii şi dădu să plece ...
    Însă Iţick îl strigă de pe fotoliul din birou:
    – Băi Ștrull, măi pretenaș ... ia fii atent la mine, la ce idee mi-a venit ...
    La primăvară ştiu că o să-ţi fie greu să-mi dai înapoi cei 400€, că iarna e lungă şi grea, aşa că ştii ce? Ia dă tu acum 200€ înapoi, şi la primăvară îţi mai rămân de dat doar 200€, ce zici, nu o să-ţi fie mai uşor?
    Ștrull se gândi puţin şi recunoscu în sinea lui, că Iţick are dreptate şi că uite, e un vecin adevărat, aşa că se învoi, îi dădu înapoi cei 200€ şi plecă acasă ceva mai uşurat ...
    Însă pe drum tot se gândea și calcula:
    – Hmmm! Bani nu mai am, topor nu mai am, însă m-am ales cu o datorie de 200€ şi totuşi nu a fost nimic în neregulă…!

    P.S.: În zilele de azi, Iţick şi-a făcut firmă cu acte în regulă şi acum se numeşte FMI!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. https://edwardslavsquat.substack.com/p/39-questions-about-the-war-in-ukraine?fbclid=IwAR2Q6MaIoVCeOnM-n3-IjHAPRu9yTvFQrXmO2g9rNyI-TADnOGU6X_mEa7E

    RăspundețiȘtergere
  16. Va pot spune că zilnic, camioane militare acoperite cu prelata trec in convoi de cate 6-10, cu antemergator Miliția cu girofar. Pe drumul european 85 spre Suceava. Cam două trei convoaie pe zi, goale presupun se intorc dupa 22:00. Si asta constant de doua saptamani cam asa. Poate face cineva legatura, dar sigur nu transporta ciocolățele pt bieții copii din Ucraina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Transporta rahat de la noi si din Turcia cu aroma de trandafiri, fistic. Sa vezi cand o sa primim inapoi nota de plata. Doar nu crezi ca nu.

      Ștergere
  17. "Prea plecăm capul în loc să înfruntăm direct fiara."

    Romanii alimentati cu mamaliga neexploziva sint foarte diferiti de francezi, italieni, spanioli, sirbi si altii, care ies in strada imediat ce ii irita ceva si au si rezultate.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)