luni, 10 aprilie 2023

Două chestiuni cât se poate de clare


Nu-mi place să rezum istoria , dar o voi face. Nu-mi place să fiu categoric atunci când e vorba de probleme sensibile ale istoriei, dar, din nou, o voi face. Şi-o să înţelegeţi imediat de ce. Dacă n-aş face-o m-aş simţi vinovat, dacă o fac risc imens. refer însă să-mi asum riscul. Să începem!

De când există ca subiect de drept internaţional, România nu a avut decât o singură ţară care a nutrit pentru noi o prietenie sinceră. Care-a fost acea ţară? Să fi fost Franţa, doar la şcoală ni s-a spus că ei „ne-au unit Principatele”? Aiurea, Franţa nu şi-a urmărit decât propriul interes. Dacă ne-am fi luat după jigodiile pe care-i credeam „garanţii noştri”, am fi fost distruşi. Să fi fost atunci anglo-americanii? Sigur că da, ăia care ne-au bombardat mişeleşte în Război? Nu ne-au iubit niciodat, nu ne iubesc nici acum. Atunci cine-a rămas? Parcă vă şi aud: „Să nu ne spui că Rusia!”. Evident că nu vă spun! Cum naiba să fie un imperiu prieten cu un vecin de talie mică? Evident că ruşii nu aveau cum să ne fie prieteni! Atunci?

Reţineţi, vă rog, sau, mai bine, notaţi-vă pe ceva ca să nu cumva să uitaţi de-acum înainte. România a avut un singur prieten care a şi demonstrat că ne e prieten, fix atunci când aveam nevoie de cineva să ne sprijine. O singură ţară a manifestat faţă de noi o prietenie sinceră, iar acea ţară se numeşte China. Absolut nicio ţară din lumea asta nu ne-a iubit vreodată. China ne-a luat aşa cum suntem şi ne-a tratat de fiecare dată cu simpatie şi respect. Nu uitaţi asta! Şi nu uitaţi că noi, în ceea ce priveşte China, ne-am comportat ca nişte ghiolbani. Mai ţineţi minte intervenţiile „cu crampoanele” ale imbecilului securist de băsescu? Mai ţineţi minte cum nulitatea de Plăvan a terminat brusc şi fără explicaţii memorandumurile cu China? Asta a fost mulţumirea noastră pentru singura ţară de pe lumea asta care ne-a ajutat, nu o dată ci de două ori, în momente absolut critice. Şi care-ar fi vrut să ne ajute în mai multe rânduri, doar că noi am preferat să-i întoarcem spatele ca să luăm lumină întunericită de la americani. Iar americanii ne ţin acum doar ca monedă de schimb, storcându-ne de ultimele resurse, aşa cum storci o lămâie când îţi fac limonadă!(Notaţi-vă şi partea cu „moneda de schimb” deoarece am scris-o pentru a avea dovada în viitorul apropiat.) Să trecem mai departe!

După Revoluţia de la 1848, România a avut un singur conducător adevărat. N-a fost Alexandru Ioan Cuza. Într-adevăr, era patriot, dar nu şi-a urmărit decât interesele sale mărunte. Despre acel amărât submediocru care i-a succedat nici n-are sens să discutăm: un neamţ îngrămădit, venit cu deştu-n fund şi căpătuit aici. E o chestie să te salţi de la nivelul de neica nimeni la cel de rege al unei ţări. Numai în România se putea întâmpla aşa ceva. 

Atunci să fi fost Ferdinand? „Doar a făcut Marea Unire”, aşa ştim de la istorie. Aiurea! Cine s-ar putea gândi la neputinciosul ăla? Un inutil care-a excelat printr-un singur lucru pe care nu şi l-ar dori niciun bărbat: a reuşit să se însoare cu cea mai mare curvă a lumii de-atunci. Mă rog, nici el nu era uşă de biserică, un frustrat coborându-se în cele mai infecte zone ale societăţii pentru satisfacerea plăcerilor sale perverse. Singurul lucru reuşit de Ferdinand(dac-o fi fost el!) a fost cel de a contribui la apariţia celei mari pramatii pe care-a avut-o România. 

Da, e vorba despre Carol a II-lea, acel deviant care-a reuşit să facă România praf ca efect al pasiunii sale pentru o curvă chiar mai mare decât mă-sa. Şi pentru că mi-e scârbă să vorbesc despre el, voi trece peste. Să fie Mihăiţă? Dumnezeule, ce exemplare a putut cocoţa ţara asta în frunte! Să-mi fie scuzată remarca, dar în tată viaţa sa Mihai nu s-a remarcat decât prin suma imensă cheltuită de la buget pentru propria-i dezvirginare. Iar bietul de el a fost atât de prost încât s-a îndrăgostit sincer de tânăra prostituată care i-a fost împinsă în aşternut. Altceva ce să reţinem de la el? Că a întors armele în plină negociere a capitulării iniţiată de Antonescu? Sau să-i punem în balanţă medalia primită de la Stalin?

Hai că nu mai avem mulţi. În mod sigur o să sărim peste Gheorghiu Dej, doar el e vinovat pentru toată nebunia de după Război, pentru toate tâmpeniile făcute şi pentru căţărarea la putere a cetăţenilor emanaţi de tancuri. A încercat să-şi spele păcatele spre sfârşitul vieţii, dar degeaba.

Ca să nu vă dau speranţe, o să-i pun  pe toţi idioţii pe care i-am avut după Revoluţie în aceeaşi găleată a prostovanilor inutili. Toţi ne-au distrus, aducându-ne, iată, în sapă de lemn. Aşadar e cam greu să găseşti pe cineva. N-a mai rămas decât Nicolae Ceauşescu. Să merite el titlul  de „singurul conducător adevărat al românilor”?

DA, o spun apăsat! Nicolae Ceauşescu a fost singurul  conducător adevărat din ultimii 200 de ani, prin aceasta înţelegându-se unul care s-a ridicat peste vremurile sale. „Era doar un cizmar amărât!” - vor spune detractorii săi. Aşa e, nu s-a ferit să-şi spună meseria de la care a pornit. Doar că cizmarul ăla a fost mai deştept decât tot ce-a căţărat ţara asta în fruntea ei în ultimii 200 de ani! Fără discuţie! Din punct de vedere al prestanţei, ţăranul Ceauşescu era un lord pe lângă toţi aceşti coate-goale pe care-i avem acum. Din punct de vedere al relaţiilor internaţionale cred că nici nu mai trebuie deschisă discuţia. De asemenea, din punct de vedere al strategiei economice, de asemenea. Ceauşescu a ridicat România din Evul Mediu şi a dus-o în epoca industrială. Dacă nu mă credeţi, uitaţi-vă pe statistici şi-o să înţelegeţi. 

Fără doar şi poate, a fost un individ vizionar, care simţea încotro merg lucrurile. În anii 80 Ceauşescu a reuşit să pună la punct concepte care acum abia se creionează. Se vorbeşte acum în tefelime despre „economia circulară”. Ceauşescu reuşise să o implementeze bine de tot! Cei care-au trăit atunci ştiu ce era cu „cei trei R”(recuperare, refolosire, recondiţionare); copii fiind, făceam rost de bani serioşi de buzunar cu sticle şi borcane. În România de atunci se făceau studii serioase în domeniul autovehiculelor electrice, al acumulatoarelor s.a.m.d. România a introdus în premieră transportul public pe gaze(„bombele” acelea de pe autobuze), existau cercetări şi module de producere a biogazului, program care dacă ar fi continuat ar fi condus la o mai bună gestionare a deşeurilor.  Aveam o industrie electronică în plină dezvoltare, produceam singuri o groază de circuite integrate, căutam să devenim independenţi energetic şi aveam o serioasă bază strategică. Şi din punct de vedere al IT-ului România era perfect integrată în climatul general. Produceam calculatoare compatibile cu cele occidentale pe cont propriu, începuserăm informatizarea, iar cei care au trăit ştiu bine la ce nivel eram. Sunt multe aspecte pozitive ale politicii economice a lui Ceauşescu, la fel cum sunt enorm de multe aspecte ale strălucitei sale politici externe, elemente care au dus România pe un loc pe care nu-l va mai ocupa niciodată. 

Desigur, sunt şi multe aspecte negative ale conducerii lui Nicolae Ceauşescu, cea mai pregnantă fiind foamea de un deceniu pe care-a instituit-o pentru a  plăti datoriile externe. Privind cu ochii de acum îi înţeleg heirupul, dar cu ochii de atunci e greu de înţeles orice. Desigur, putem pune în balanţă pe talerul negativ şi dictatura instituită sau dementul său cult al personalităţii. Sunt multe, dar orice am compara faţă de ceea ce e acum, Ceauşescu iese pe plus. Doar dacă ne referim la cultul personalităţii, vă voi spune doar că cel de acum îl depăşeşte cu mult pe cel de atunci. Cum altfel a fost menţinută pozitivă imaginea lui Iohannis - acest gângav imbecil, incapabil să lege două vorbe - dacă nu printr-un imens cult al personalităţii? La fel s-a întâmplat şi cu băsescu. Faceţi comparaţia: pe vremea lui Ceauşescu existatu două posturi de televiziune emiţând doar câteva ore pe zi şi care, într-adevăr, vreo 50%-60% din timp făceau cultul personalităţii(nu, nu era 100% pentru că se mai dădeau şi filme, desene animate, mai erau şi alte emisiuni, gen cea a lui Iosif Sava, s.a.m.d.). Acum un număr imens de staţii TV care emit non stop nu fac altceva decât propagandă sub diverse forme. Uitaţi-vă la Digi sau la Antena 3 şi-o să înţelegeţi diferenţa. Cultul sistemului de atunci faţă de ceea ce se întâmplă acum devine insignifiant. 

Mă opresc aici spunându-vă că e un element care-l spală pe Ceauşescu de absolut toate păcatele, anume patriotismul său. Faţă de tot ce-a avut România înainte şi după el, Ceauşescu a fost un conducător dedicat 100% ţării sale. De aceea greşelile pe care le-a făcut devin pardonabile.

În final reiau esenţialul: am avut un singur om de stat în 200 de ani şi o singură ţară-prietenă. Ceauşescu s-a dus şi de întors n-are cum să se mai întoarcă. În schimb, China nu doar că există, ci a evoluat în direcţia în care Ceauşescu plănuise să meargă alături de chinezi. De aceea acum China e probabil singura putere relevantă a omenirii, care stă pe fundamente solide şi care are un plan pentru următorii cel puţin 100 de ani. O să vă mai spun un lucru: întoarcerea României către China va fi similară întoarcerii fiului risipitor. Fără doar şi poate China are memorie istorică, pe asta se bazează întreaga sa politică milenară. De aceea China nu va uita România şi n-o va umili niciodată. Sunt convins de asta. Trebuie însă ca şi „fiul risipitor” să vrea să-şi întoarcă faţa spre prietenii adevăraţi după ce-a fost lăsat în zdrenţe de prietenii de conjunctură.

70 de comentarii:

  1. Primul calculator din istoria Chinei a provenit din România. Ceaușescu le-a dat acest calculator. Și nu numai calculatoare. Chinezii n-au uitat niciodată acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felix 256 și Felix 512. Țările comuniste aveau embargo de la americani dar Ceaușescu a reușit o alianță cu Franța. Aceste calculatoare fabricate în România au ajuns mai târziu in China.

      Ștergere
  2. Stiu pararea dumneavoastra despre subiect , dar cred ca Maresalul a fost cel mai mare, cu singura lui greseala cand a aruncat legionarii in puscarii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai distrugand pe cei mai buni dintre romani, nu are cum sa fie cel mai mare, el a omorat mai multi legionari decat carol2 si comunistii impreuna (aici vorbim de codrenisti, iar nu de struto-camila lui sima de dupa 38, cea nasita de moruzov si carol, care nu au fost deranjati de nimeni, nici de Antonescu, nici de sovietici).

      Ștergere
    2. ,,Maresalul,, criminal a fost degradat si apoi impuscat. A dus la moarte 185.000 de romani cu buna stiinta.

      Ștergere
  3. Exceptional gandit si scris.
    Nu doriti sa ne fiti presedinte?
    Daca ar fi sa faceti un guvern, a-ti avea cu cine?

    RăspundețiȘtergere
  4. INTOCMAI ! Sunteti un jurnalist caruia nu am ce sa-i reprosez....desi sunt destul de reprosabila fata de toti care spun jumatati de adevar sau complet minciuni .Vorba d-stra: se plateste gras mancatoria de kkt. Va am sub lupa si in inima . Imi racoresc sufletul citindu-va postarile si scrierile.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă Hristos nu ar fi înviat ați fi avut dreptate cu tot ce ați spus. Dar Hristos a înviat, deci se trag anumite concluzii. În primul rand aceea ca scopul vieții pe pământ este mântuirea sufletului. Așadar putem spune ca aceia care vor binele romanilor sunt cei care vor ca romanii sa se mântuiască. Oricat de binevoitor ar fi cineva în patriotismul sau materialist, la nimic nu ne folosesc cărămizile și nici aurul și nimic altceva dacă fundamentul nu este întru Adevăr.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incercati sa vă extrageți din discursul bisericesc,chiar daca este 100/100adevarat

      Ștergere
    2. Sa se extraga din discursul bisericesc... Adica, sa iasa din sfera umana si sa treaca in cea animala.. Aveti dreptate domnule, ca si animal poti fi fericit, chiar foarte fericit, si fara nimic ceresc, duhovnicesc ,bisericesc, si alte chesti de genul asta .. Cea mai mate foame de dupa "revolutie , pe care mi-o amintesc, a fost foamea de spiritualitate. Citeam aproape tot ce prindeam , legat de spiritualitate. Va mai amintiti aceasta ?!!

      Ștergere
  6. Știți pictura naivă cum prezintă situații de viață?
    Așa și articolul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-a placut articolul desi nu cred ca Ceausescu a fost destept (definitiile difera) mai degraba cei care cunosc regimul da nu si oamenii regimului, din interior, vorbesc asa.
    Nimic nu e intamplator pe lume, iar daca credem ca un om poate sa faca asa ceva in Romania suntem naivi. Da a fost un patriot, folosit pentru asta de un sistem pe care il vedem si acum la treaba la nivel global. Romania a fost si este in continuare un teren de experimentare. Se pot enumera unii din oamenii sistemului global de atunci, insideri, dar poate ii gasiti singuri. La fel ca si atunci insiderii nu sunt in fata, doar oamenii obisnuiti. Sacrificiile ritualice vor continua ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pomul bun se cunoaste dupa fructe. Judecati.
      zeT

      Ștergere
  8. De acord cu afirmatiile despre Ceausescu si despre China.Poti te rog sa definesti la fel de clar si dusmanul/ii cel/cei mai mare/mari ai tarii asteia martirizate de 2 milenii pe crucea Istoriei?! Fara teama si in Adevar !
    Cu stima

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca poate. Doar ca, IN ROMANIA, e ilegal sa ii numeasca. Si, mai ales, e riscant sa o faca DIN ROMANIA, fiindca ei sint, in continuare, la putere. Eu, care sint departe de Romania, as putea sa o fac fara nici un risc personal. Si o fac, dar nu aici, fiindca nu vreau sa ii cauzez probleme lui DD. E preferabil ca el sa continue sa scrie decit sa riste sa i se bage pumnul in gura (si la propriu, nu doar la figurat).

      Iar tu, cu intrebarea asta, imi pari cam suspect. Sau cam prostanac.

      Ștergere
    2. @10apr16.19 Iete si tu ca musca-n ....!Esti avocat din oficiu sau ofiter de control?!

      Ștergere
  9. Sa nu uitam problema industrializarii complet gresite, megalomanice a lui Ceausescu. Sa amintim de Sidex, un combinat siderurgic urias, absolut nejustificat pentru nevoile Romaniei. Sa nu uitam ca exista si cel de la Resita ! Materia prima pentru enormul Sidex era adusa tocmai din America de Sud ceea ce ducea la costuri mari. Sidex-ul a avut mereu probleme cu materia prima tocmai din cauza rutelor de aprovizionare. Sa ne amintim de multitudinea de rafinarii in conditiile in care Romania trebuia sa importe acel petrol pentru a da de lucru rafinariilor (productia interna nu era suficienta). Si aici o dezvoltare megalomanica. Sa ne amintim de multitudinea de CFS-uri (combinate de fibre sintetice) de exemplu in regiunea Moldovei. Existau la Iasi, Piatra Neamt (Savinesti) si o fabrica mai mica la Vaslui. CFS Iasi a fost proiectat sa se aprovizioneze cu materie prima (dimetiltereftalat, DMT) de la rafinaria Petromidia, care inca nu era terminata !!! Asta a dus la o criza cronica de materii prime pe toata durata de existenta a CFS Iasi (acum desigur, distrus !) care mereu s-a zbatut pentru a se aproviziona cu DMT (ba de la Ploiesti, ba de unde apuca). Sa ne amintim de combinatele de utilaj greu din tara, prea multe si prea mari pentru Romania. Totul a fost dezvoltat megalomanic, cu consumuri uriase de energie ! Si, ca sa fiu foarte clar toate acestea NU justifica distrugerile de dupa revolutie ! Insa ar fi trebuit efectiv niste genii comerciale si organizatorice ca sa fie salvate aceste uriase industrii.... As aminti in final ca toata industrializarea Romaniei s-a facut cu bani imprumutati de Ceausescu din (sau de la) Occident. Ceea ce s-a dovedit o greseala (inclusiv ideologica !) enorma ! Cum sa imprumuti bani de la dusman !? In momentul in care Occidentul a simtit slabiciunea Romaniei a pus presiune pe Romania si atunci Ceausescu nu a mai avut de ales si a decis rambursarea accelerarata a datoriilor (facute tot de el !). Si astfel am trait anii foarte tristi si grei de dupa 1984...
    Culmea toate acestea - dupa parerea mea - nu contrazic ceea ce ai zis tu si e posibil sa fi fost cel mai bun conducator ! Dar oare noi romanii realizam ce catastrofe de conducatori am avut in ultima suta si ceva de ani - daca Ceausescu cu enormele lui greseli poate fi, totusi, cel mai bun conducator al nostru ?!?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Absolut corect si pertinent!

      Ștergere
    2. Ceausescu deja se vedea (si cam era) furnizor pentru tari nealiniate, lumea araba, etc. De aici si investitiile megalomanice. Problema e ca multi nu prea aveau cu ce plati sau ce sa dea la schimb.
      Putem spune ca si-a iubit tara, dar tare mult trebuie sa-i fi urat pe români.

      Ștergere
    3. Dacă Ceaușescu mai rămânea 20 ani, industrializarea sa megalomanica avea sens, deoarece westul a renunțat aproape total la industrie și a relocat producția în China.
      Însă fără jaful din est, economiile din west erau deja moarte, ceea ce ce se vede acum este perioada în care au ajuns să adune resturile de la masa bogată la care s-au așezat la căderea cortinei de fier.

      Ștergere
    4. Tovarășu Mișu Pobeda sau cum era alintat când era mic de popor," Mișu viteză", cu viteza care a apărut pe lume doar la câteva luni după căsătorie. Gurile rele spun că tânăra mireasa a venit de acasă " cu mingea la centru" prin grija unui căpitan din garda palatului. De aceea a avut o ura adâncă pentru România și poporul român și a fost un factor important în influențarea lui misulica să ia legătura cu partidul comunist din ilegalitate și să - l determine la acțiunile pe care le-a întreprins.
      Orice ce femeie care naște un copil pe cale naturală și pe măsură ce are mai mulți copii experiența sa se mărește și ajunge să cunoască toate semnele sarcinii și ale corpului său în această perioadă nu poate să fie pacalita. Și femeile nu au fost pacalite, natura are cursul său neschimbat.

      Ștergere
    5. Adevaratii conducatori sunt cei care apar la restriste/cumpana : inclin sa cred ca Antonescu a fost mai patriot ...Ceausescu in timpul razboiului cred ca ...era general nu maresal ...!

      Ștergere
    6. 1. Va raspund nu pentru ca ati spus ceva interesant ci pentru ca aveti un comentariu tipic romanului intoxicat de oficine gen Europa Libera etc., si probabil multi altii gandesc ca si dv. O minima cercetare v-ar fi luminat, doar ca asta presupune putina munca.
      Luati ceea ce voi spune nu ca un elogiu la adresa oranduirii socialiste, care mi-a displacut din multe motive, ci ca o privire obiectiva asupra unor realitati.
      La preluarea conducerii de catre comunisti, dupa 1946, Romania arata asa: o tara de analfabeti (aproape 80%!!!), subnutriti, si cu grave probleme de sanatate. Asta la romani, pentru ca sasii erau alfabetizati 100% si ungurii cam 70%. O tara fara industrie, in care 80% din populatie traia la sat in saracie lucie, la lumina opaitului, si mancau mamaliga atunci cand aveau.
      Trupele de ocupatie sovietice au stat aici pana in 1961 si ne-au jumulit destul de bine in toti acesti ani. Datorii de razboi, cote obligatorii in produse agricole, sovromuri, de toate am platit in acesti ani. Privitor la capitalul uman tot ce a avut Romania mai bun a fost bagat in puscarii si exterminat, de la mari oameni de cultura, stiinta, pana la tarani mai rasariti. Betivanii si prapaditii au fost promovati. Nimic intamplator, totul programat. Asa se distruge o tara. Asta a fost in epoca Dej. Si in acest peisaj sinistru apare Ceausescu, pe care care multi il fac azi cizmar, analfabet, etc. Nu era nici una , nici alta. Plecat din Scornicesti a locuit la Bucuresti la un unchi care avea un atelier de cizmarie. O fi si lucrat acolo, nicio rusine, dar nu a stat mult si a fost arestat si condamnat pentru activitati comuniste. La proces s-a vazut poate pentru prima oara ca era un om cu demnitate, a facut observatie judecatorului ca e incorect si s-a ales cu un supliment de pedeapsa.

      Ștergere
    7. Ei bine, omul asta dupa ce a fost ales conducator, a facut un miracol pentru care Romania a ajuns cunoscuta in toata lumea, un ritm de dezvoltare de peste 12%, industrializare accelerata intr-un ritm care dadea fiori multor tari. De la o tara de ev mediu, (in 1970 capitala Bucuresti nu avea canalizare, rahatii pluteau pe Dambovita, in centrul orasului!) am ajuns sa producem lucruri la care nimeni nici nu visa, nave maritime, locomotive moderne, hidrocentrale cu baraje care iti taiau rasuflarea, centrale atomice, avioane cu reactie, metrou, mii de fabrici in toata tara, irigatii, baze agricole, si lista e infinita.
      Toate aceste lucruri s-au facut cu 12 miliarde de dolari si multa munca. Cine e interesat de ce am imprumutat acesti bani de la FMI si Banca Mondiala poate afla usor: pentru ca nimeni altcineva nu ne-a dat acesti bani care pentru noi erau vitali ca aerul. Ca am cerut si incercat la aliatii sovietici si ca am primit refuz: niet! Asa am ajuns prima tara socialista care a stabilit o relatie cu FMI si Banca Mondiala.
      Nu toate investitiile au fost inspirate, dar cine in lume are doar investitii inspirate?! Cine ar fi banuit in 1970 ca va veni o criza a energiei, o explozie a pretului petrolului, ca sahul Iranului va fi rasturnat si contractele Romaniei cu aceasta tara vor ramane in aer?
      Apoi in 1979 vine al doilea soc petrolier si creditorii pun cutitul la gatul Romaniei si cer dobanzi imposibil de platit la creditele contractate. Povestea ca Ceausescu a dorit rambursare anticipata e falsa. E exact invers a cerut amanare, rescadentare, la fel ca si Ungaria si Polonia care erau si ele datornice. Polonia si Ungaria au fost amanate, Romania nu.
      Santaj total, creditorii preseaza. Romania nu cedeaza si plateste. In ciuda lipsurilor din anii 80-89, PIB ul Romaniei creste in fiecare an si in martie 89 Ceausescu anunta rambursarea completa a datoriei, caz unic in istoria intregii lumi. Niciodata, in nicio epoca, din antichitate pana in prezent, nu a existat tara fara datorii. Doar aceasta biata tara insignifianta, Romania. De neiertat.
      In 1989 in ziua de Craciun cand niciun om cu frica lui Dumnezeu nu indrazneste sa taie porcul Ceausescu este asasinat intr-o atmosfera mizerabila, de WC public, in uralele cretinilor de mamaligari pe care ii scosese din evul mediu de la lumina lumanarii: "Ole, ole, Ceausescu nu mai e!"
      Au trecut 33 de ani si blestemul isi face lucrarea, ceea ce e mai interesant abia urmeaza.

      Ștergere
    8. Mai spala te pe dinti sa vorbesti de Ceausescu !

      Ștergere
    9. pt 10aprilie 10:56
      Va mai amintiti "shock and awe", operatiunea militara in Irak a lui "W. Bush"? Dobitocii lui au spart zi si noapte la betoanele turnate cu panash de ARCOM, firma romaneasca de constructii si arhitectura, care facuse cladiri adecvate locului, o minunatie. Amerlocii ne-au pus apoi sa iertam datoria Irakului si ai nostri "conducatori" au renuntat imediat la bani. La fel in Libia.
      In anii cei mai grei (dupa 1984) s-a pregatit prima si probabil singura generatie de ingineri fizicieni specializati in tehnologia CANDU de la Cernavoda, unii chiar lucreaza acolo. N-am vazut nici un interviu luat de agentiile de presa cu acesti specialisti unici, cati or mai fi la pupitrele CNE, ci doar cu politrucii de la Nuclear-electica gen Ana Birchall.

      Ștergere
  10. V-ați pierdut mințile. Am descoperit uluit moda asta de pupare in cur a lui Ceaușescu, de ridicare lui pe cele mai glorioase altare și la alți intelectuali, de exemplu Dr. Adrian Cacoveanu. Nu știu ce va apucat pe unii să-l scoateți de la groapa istoriei, mai bine zis de la tomberonul istoriei pe un analfabet viclean, oarecum isteț și patriot atât cât capacitatea buzunarului său. Un faraon megaloman absolut zero în cunoștințe de economie, adept al unei doctrine criminale, slugă care și-a trădat șefii cu prima ocazie ca să urce el pe cea mai înaltă treaptă și in general o persoană infantilă, capricioasă și timorată de toate lucrurile și persoanele înconjurătoare. Să-i faceți praf pe regii României (Carol I și Ferdinand) și să-l lăudați și chiar glorificați pe un neica nimeni, pe un criminal, pe un dărâmător de biserici și o slugă a masonilor (e chiar haioasă povestea cu independența lui Ceaușescu de marile puteri vizibile și invizibile) este de neconceput. Vă scriu aceste rânduri din exil, ca multe alte milioane de români care nu am vrut să facem parte din creația ceaușistă a omului noi, a dobitocului fără Dumnezeu care trăiește de la bere la alta și care-și dorește moartea intelectualilor. Intelectuali ca dvs care parcă nu mai știe ce e bine și ce e rău. Mare decepție Dl Diaconu! Mâine ce ne pregătiți? O odă pentru Vadim Tudor? Îl invitați pe Adrian Severin să ne dea lecții?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietene esti in exil asa cum sunt eu in Tenerife...precis esti din cei care pe timpul lui...l-ai ridicat in slavi : pe Ceausescu ! mai precis esti de la una din garnizoanele cu 3 litere ! ( iarta-ma daca am fost dur !)

      Ștergere
    2. Inteleg diferenta de opinii, dar asemenea măgării antiromâînesti nu puteau veni decat de la un dușman patentat cu ură patologică. Zice bine cineva mai sus ca pari a fi de la niste servicii platite sa minta, sa inșele pe bani.
      Daca esti chiar din exil, apoi esti ca pleava dusă acolo de o furtuna. Vezi ca fbi-ul inca mai angajeaza...

      Ștergere
    3. Nene, pentru stiinta ta, desi pare pleonasm asocierea, afla ca hohenzolernul carol a daramat mai multe biserici decat Ceausesc, in timpul caruia s-a translatat biserici de sute de ani, pentru a nu fi demolate, s-au reparat sute de biserici vechi si s-au construit peste 300 de biserici noi. Ca imbecila, care a fost plasata ca supraveghetor pe langa el,era profund satanica si vizitatoare de vrajitoare, da, e adevarat. Ea a dispus demolarea Sf Vineri de exemplu. Ceausescu si-a ingropat parintii cu popa, despre ce vorbim?

      Ștergere
  11. Ceaușescu a fost un patriot adevărat care și-a dat viata pentru binele acestei țări

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai anonim de la 10 si 46 esti complet dus cu capul si cu analiza ta idioata fata de tara si poporul ROMÂN.Oare nu esti persoana acea cu burdihan de la V Ciutacu care esti numai expertza dar fara nici o solutue?

    RăspundețiȘtergere
  13. Ceaușescu a avut Consiliul de Planificare a Economiei. Nu e exclusă o manipulare a acestui organism. Iar de la China nu avem de luat decât abnegația pentru muncă. Acolo e o dictatură grozavă, vedeți cazul cu cel care a făcut 8 ani de închisoare pentru o "fraudă" de câțiva dolari. Și nu numai asta, se încalcă drepturile firești ale multor oameni, îndeosebi creștini ortodocși. Nici nu sunt recunoscuți, ca și Cult.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma bucur enorm ca o persoana de talia ta,vorbeste despre realizarile din timpul socialismului si despre meritele lui PATRIOTUL CEAUSESCU.

    RăspundețiȘtergere
  15. Fără comentarii, mi-au dat lacrimile citind și-am bufnit în plâns până la finalul materialului d-voastră, un material pentru eternitate, eternitatea României!

    RăspundețiȘtergere
  16. Doamne Ajută!🇹🇩🙏

    RăspundețiȘtergere
  17. Si pentru ca Scaraotzky nu sta degeaba, pe langa metehnele omenesti care-ar mai fi putut fi trecute cu vederea, i-a dat-o pe Leana... Acela a fost cancerul care a otravit "organismul" numit Conducatorul mult-iubit...

    RăspundețiȘtergere
  18. Ati uitat sa mentionati dovezile de prietenie pe care ni le-a dat China si cum ne-a fost ea aproape de la o asa mare distanta. Sunt foarte curios!

    RăspundețiȘtergere
  19. Excelent articol : am totusi o singura remarca ,, curva ,, aia a lui Ferdinand s-a culcat cu majoritatea mosilor din occident ,dar primul lucru care l-a avut in minte pe langa asa zisa placere ( ca numai placere este sa te culci cu ,,bosorogi ,,) a avut in minte SI binele tarii...rudarul de ciutacu,gaborul de orban,mutul de iohanis,aschilopatul de catu,blajinul de popescu , ,,trabucel ,,,basescu,iliescu,constantinescu ,ponta,tudose ,viorica,vacaroiu petre roman, manole, etc...canaliile astea niciodata nu s-au gandit la tara si la oamenii pe care i-au condus...s-au gandit numai la ei...si la familiile lor ! ( pe ciuca nu l-am bagat in liga ticalosilor deoarece cred ca nici macar nu pricepe in ce liga joaca )

    RăspundețiȘtergere
  20. E trist dar adevărat că cel mai bun conducător al nostru a fost un om de cea mai joasă speță cu aspirații grandomane. Lăcomia unora și naivitatea altora perpetuează această stare în care majoritatea populației e bătaia de joc a oricăror entități de orice nație. Cât despre prieteni sau dusmani, trebuie să ne afirmăm demnitatea noi înșine și să ne curățim, ca oameni deștepți și cinstiți, de aceste scursuri trădătoare care se ascund în spatele unor functii și grade. Dacă vom face acest lucru, nu va mai trebui să ne alipim de nici un prieten bogat și mare pentru că ne va respecta toată lumea ! Tavi

    RăspundețiȘtergere
  21. Foamea de care vorbiți a făcut parte din planul Nipru prin care sovieticii vroiau înlăturarea lui Ceaușescu și pus în aplicare prin agenții lor din aparatul de stat, partid și securitate.

    RăspundețiȘtergere
  22. Cumva s-a pierdut pe drum un text in care incercam sa afirm ca Ceausescu NU a fost un patriot ?

    RăspundețiȘtergere
  23. Secolul de aur al lui Pericle.....

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu va suparati la ce a ajutat politica externa a lui Ceausescu pe cetatenii de atunci ai Romaniei?. La ce a ajutat „pretenia” cu palestinienii si concomitent cu evreii pe cetatenii care stateau in intuneric si la 12 grade in casa? Cum ne-au ajutat vizitele faraonice prin Coreea ,Libia, Iran, tarile africane etc pe cei care puteam cumpara 15 litrii de benzina pe luna si circulam alternativ duminica avand numarul la masina cu sau fara sot (doar atat era liber si nu pentru toti caci erau destui care aveau liber in alta zi a saptamanii). Trebuia sa ne simtim mandrii ca acea cartela de alimente impusa noua ajuta exporturile asigurand bunastarea altora. Pot accepta ca a industrializat tara, nu sunt specialist ca sa zic ca a fost haotic sau perfect , insa consecintele acestei industrializari am trait-o in anii 85-89 cand populatia inventase un nou termen in viata de zi cu zi „ne descurcam”, ca era vorba de mancare sau de cumpararea unui produs necesar in gospodarie. Imbogatitii de atunci erau cei care aveau marfa pe mana de la alimente la masini de spalat plus potentatii politici ai momentului. Patriot... depinde cat de lejer atribui acestui cuvant intelesul, insa nu e cazul cu Ceausescu cum de altfel nu e cazul cu vreun conducator pe care Romania l-a avut de la infiintare. Cred ca acest cuvant poate fi scos din dictionarul limbii romane oricum nu avem un exemplu autohton prin care sa-l putem calibra. Da, China ne-a respectat si probabil si acum ar face-o, e inscris in modelul lor de dezvoltare, ei avand handicapul propagandei vestice de infierare a comunismului, fapt care face ca in orice actiune sa se fereasca ca dracul de tamaie de implicari politice. Insa o va face pentru castig, sper ca nu cum au facut-o vesticii distrugand tot cei autohton ca sa inlocuiasca cu al lor si nimic mai mult. Problema principala insa e alta , cei de aici care zilnic dau dovezi de tradare a intereselor tarii si a populatiei. Care la randul lor vor fi etichetati functie de interese drept patrioti sau tradatori. Nu domnule Diaconu acest cuvant nu ne reprezinta, el este folosit totdeauna in intelesuri care n-au valoare si cu cat indivizii vor folosi mai abitir acest cuvant cu atat sufletul lor e mai golit de continut si credinta. Cu stima .

    RăspundețiȘtergere
  25. Alexandru Candiano-Popescu10 aprilie 2023 la 15:44

    Bine punctat. Voi distribui articolul.

    RăspundețiȘtergere
  26. Deci China nu isi vede interesul ci sta de prietenii sincere. Interesant. Iar marele Nicolae Ceausescu nu a adus Romania in cele din urma la sapa de lemn. Unii coboara, altii se ridica. Mai refer la rubla vs yuan

    RăspundețiȘtergere
  27. Din câte ştiu concluziile dvs sunt corecte. Cu permisiunea dvs. desigur voi face nişte completări foarte scurte față de amploarea fenomenului în baza informaţiilor apărute în ultimii 10 ani din arhive şi memorialistică:

    Partea 1 din 2

    Nicoale Ceauşescu a făcut parte din grupul de tineri patrioţi infiltrați în instituţiile duşmanilor de moarte ai poporului român în anii 20 şi 30 de care divizia patriotică conspirată din interiorul SSI condusă printre alţii de colonelul de Florin Becescu. Operaţiunea a fost făcută în oglindă precum o fac duşmanii noștrii care își infiltrează agenții în organizaţiile noastre patriotice uenori cu zeci e ani înainte de a apărea la vedere. Scopul a fost ca în cazul în care şi în România s-ar întâmpla ce s-a întâmplat în Rusia la 1917, să existe între duşmani oameni care să lupte conspirat să salveze poporul român de la exterminare. Momentul a venit la 23 august 1944 când, din nefericire, scopul pentru care au fost pregătiţi s-a concretizat.

    Liderul acestei grupări de patrioţi conspiraţi a fost Emil Bodnăraş iar în grup au făcut parte Petru Groza, Gheorghiu Dej şi mulţi alţii pe are nu îi ştim la nivel public. Această grupare a câştigat încrederea duşmanului timp de circa 20 de ani şi la preluarea puterii de către dușman la 23 august 1944 orele 22:00, au fost folosiţi ca paravane in spatele cărora dușmanul ne-a atacat si prigonit poporul. Tmp de 20 de ani din paravane docile au preluat gradual puterea și au îndepărtat dușmanul din funcțiile de conducere ale statului astfel la 1958 au făcut să plece armata sovietică, şi la 1964 au oprit hemoragia economică pe care o executau bolșevicii prin sovromuri.

    Bunăstarea care a urmat a fost rezultatul direct la faptului că pentru prima data după 1714, mânca cui averea poporului român a rămas în ţară. Pentru rolul lor patriotic toţi au fost ucişi de duşman Petru Groza în 1953, Dej în 1965, Bodnăraş în 1976. Alături de ei au mai fost ucişi şi alţi mari patrioţi între care numim pe Patriarhul Justinian Marina în 1977. Nicolae Ceauşescu a rămas cam singurel. De 30 de ani ICCMER se străduieşte să găsească măcar o crimă care să poată fi atribuită lui Dej sau Ceauşescu şi tot ce au putut ticlui este un fim de ficţiune de televiziune chipurile documentar despre p presupusă si foarte trasa de păr implicare a lui Ceauşescu în colectivizarea satului Vadu Roşca în Vrancea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liantul continuator dintre foametea anilor '80 si colapsul dezastruos din postdecembrism este constituit de securistii cinici si afaceristi.

      Ștergere
  28. Partea 2 din 2
    Securitatea a rămas întotdeauna o ramură a Moscovei şi a altor străini de nenumit aici. ÎN 1969 a primit ordin să elimine pe Nicolae Ceauşescu şi grupul ce a mai rămas în jurul lui care s-a dovedit cel mai mare obstacol în calea instaurării conducerii centralizate globaliste. Problema ce trebuie să fie rezolvat era marea să popularitate în ţară după august 1968 urmate de ce a din străinătate o special in tarile ţinute de criminalii de popoare în sărăcie istorică. ÎN consecinţă forţe uriaşe s-au mobilizat pentru diabolizarea lui Nicolae Ceauşescu. Şi a început sarabanda neajunsurilor: alimentare, de confort, informaţionale toate create de străini şi aplicate de Securitate.


    În 1982 conducerea Securităţii a preluat în mod conspirat controlul total al economiei şi al distribuţiei bunurilor intern şi extern, al circuitelor financiare la import si export, pe lângă controlul destul de avansat al armatei, miliţiei şi tuturor întreprinderilor economice. Cu vreo 8 ani în urma s-a descoperit ca la 1989 conducerea Securității avea 40 de miliarde de dolari delapidaţi din exporturile româneşti. Fără aceste delapidări datoriile ar fi fost plătite în 1985.

    Aveam o enormă abundenţa de produse şi combustibili dar prin CSP Securitatea drămuia consumul intern sub nivelul nevoilor populaţiei, o mare parte din producţie se exporta în secret direct în buzunare securiştilor mari.
    Dovada că nu a fost nici o legătură între plata datoriilor şi neajunsurile poporului este că plata datoriilor s-a făcut integral la martie 1989 dar alimentele fost mutate din depozite în magazine începând cu 22 decembrie 1989 dupăamiaza. Poveste cu presupusa banca internaţională este o altă legendă ticluită pentru a explica lipsa alimentelor şi combustibililor şi electricităţii între martie şi decembrie 1989.

    Cultul personalității a fost gândit să dezvolte o repulsie a poporului faţă de Ceauşescu și a fost conceput de străini şi pus în aplicare de Popescu „Dumnezeu” șeful propagandei, Vădim Tudor şi Adrian Păunescu ca lucrători la nivel de public. L-au convins de Ceauşescu că cest cult la personalității este cel mai puternic factor descurajant pentru a preveni o invazie a URSS care ar fi fost pregătită invadeze România în orice moment. Este uriaşă lista operaţiunilor desfăşurate de Securitate pentru diabolizarea lui Ceauşescu şi săparea unui prăpăstii între el şi popor. Le-a luat 20 de ani de muncă concertată şi au reuşit astfel ca la 22 decembrie 1989 nimeni nu l-a apărat.
    Nicolae Ceauşescu a pus în aplicare politica economică demografică şi internaţională concepută iniţial de către marii patrioţi români de la începutul seculului 20 şi într-adevăr, a fost un patriot absolut. Dar nici el ca şi alţi mari patrioti anteriori şi posteriori, nu a cunoscut în profunzimea necesară inamicul care ne-a infiltrat şi în decembrie 1989 ne-a cotropit conspirat şi ne-a preluat controlul integral al statului pentru a înrobii şi jefui țara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma intreb ca prostul : pai daca securitatea a fost intodeauna in slujba altora ( a rusilor pe timpul comunismului ) si ( a americanilor ,astazi ) cum dracu ii mai platim sa ce ?

      Ștergere
  29. Ceaușescu patriot... măi să fie!!!!
    A murit cântând Internaționala, nu Tricolorul și nici măcar Sanie cu Zurgălăi.
    Ceaușescu a fost un criminal bolșevic care și-a bătut joc de Români, deoarece aveam posibilități să ne plătim datoriile și să menținem un nivel de trai cât de cât civilizat.
    Nici după achitarea acelor datorii nu a făcut nimic pentru popor, cu toate că a fost destul timp.
    Dacă ar fi aprovizionat magazinele și ar mai fi mărit salariile un pic nu-l dădea jos nici mama CIA-ului sau a KGB-ului sau care or mai fi fost.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceausescu a fost un mare globalist...ai dreptate ! Cantatul internationalei inainte de moarte este dovada de netaguit ca ai dreptate !

      Ștergere
  30. Privind problema superficial, normal ca ai dreptate, dar este mult mai mult decit atit! N-a spus nimic din tot ce-ar fi trebuit si n-a rezolvat lucruri importante in mica fereastra de timp pe care chiar a avut-o la dispozitie ca sa faca ordine in multe privinte. Rezultatul a fost un popor total nepregatit, din nici un punct de vedere, care avea sa fie victima sigura in miinile celor obisnuiti sa cucereasca si sa conduca popoare in propiul interes. Directia pe care a mers a fost una clasic romaneasca, care ne spune ca se rezolva totul de la sine, ca tot raul este spre bine, ca ala nu-i asa de negru si alte asemenea "inteligente". Cu alte cuvinte a facut enorm de multe compromisuri, inclusiv in alegerea oamenilor de incredere si ne-a spus Ceauseasca cine erau, la proces: "Nicule, uite-i aici pe toti aia pe care i-ai ridicat si ii tineai toata ziua pe linga tine!" In asemenea conditii tot ce-a construit el a fost pe nisip si nu este de mirare ca s-a ales praful, in mare viteza, de absolut totul! La toate astea se mai adauga inca o prostie colosala: n-a pregatit pe nimeni in spatele lui din generatiile tinere! N-a fost un conducator responsabil si constient de ceea ce ar fi trebuit sa rezolve, iar in plan extern a fost extrem de credul. Industrializarea n-a facut-o el. A avut un consilier trimis de "prietenul" Nixon care a hotarit totul: Milton Friedman. Ceausescu a primit nota de plata la sfirsitul operatiunii industrializarea, iar de aici singura sansa sa iasa din clinci a fost sa se deschida, sa caute solutii de iesire. A urmat ce-am vazut, inclusiv ultima alternativa, adica anii 80 cu problemele cunoscute, plus finalul in care nu stiu daca un patriot ar fi cintat internationala.
    Amanunte despre industrializarea Romaniei au fost analizate de Charles Levinson intr-o carte publicata in anii 70. Ar mai fi multe de spus, dar, intre timp, nu mai are rost, deoarece partida este jucata si am pierdut tot ce se putea pierde.

    RăspundețiȘtergere
  31. Văd că nu mi-ați aprobat comentariul de azi. Păcat.

    RăspundețiȘtergere
  32. Și lui Ceaușescu ii tremura ..de frica celor capabili și bine pregătiți ca si Plavanului și celorlalți demnitari de acum si din totdeauna

    RăspundețiȘtergere
  33. Degeaba a fost un mare patriot, pentru ca prostia si grandomania sa de faraon-magraon care isi tinea poporul in frig si foamete, aceasta greseala a fost speculata de dusmanii sai, care bazandu-se pe nemultumirea poporului i-au tras scaunul de sub fund, si iata ca prostia lui deosebit "de patriotica", ne-a distrus tara si dusmanul cel parsiv ne-a adus aici unde vedem ca suntem, adica la intrarea in abatorul in care ni se va trage blana pe batz, si tara va fi data altora.

    RăspundețiȘtergere
  34. Anonim 10 aprilie 2023 la 10:56

    Patriot, este liderul care nu gresește prognoza și implicit nici previziunea,!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Patriot este cel care se gandeste la interesul institutiei statului, poporului , teritoriului, inaintea interesului personal. Ca nu corespunde cu realitatea asta inseamna ca este un patriot prost.

      Ștergere
    2. Deci Ceausescu a fost un patriot prost! A fost un patriot, dar rezultatele lui auf fost dezatruoase pentru romani.

      Ștergere
  35. Dej nu a avut cum să evite, după război, cât timp Stalin conducea URSS, politica stabilită pentru țările cucerite. Din această politică făcea parte și impunerea unor oameni fideli stalinismului în structurile de conducere ale țării.
    Sistemul comunist, deși a avut o perioadă de câteva decenii la îndemână și putere multă, a eșuat, pentru noi românii, în a ne forma ca oameni și societate. Consider că aceasta a ieșit pregnant la suprafață abia după 89. În timpul comunismului defectele erau disimulate în peisaj.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Romanii au avut cel mai primitiv socialism dupa cel albanez, iar acum au cel mai primitiv capitalism.
      Se vede ca nu sistemul e problema, ci "resursa umana".

      Ștergere
  36. Eu înțeleg că și a iubit țara, dar pe români de ce i a urât? Cu întunericul să zic că te mai descurci, mai o lampă, o lumânare, poate o lanternă;dar pentru foame nu există alternative;coroborat cu frigul, numai fericiți nu erau românii atunci.

    În ceea ce privește inteligența lui, cam scârție;Într-adevăr, România ajunsese la nivelul Chinei de azi, indepedentă în aproape orice, însă într un interval prea scurt;în ,, inteligența '' sa a tot luat bani de la dușmani, negândindu se că poate ăia îi întind o capcană (ceea ce a și fost).
    O dezvoltare a unei țări (și nu numai) se face etapizat;trebuie construit dar și produs și comercializat;asta pentru a putea rambursa banii împrumutați;că dacă iei bani în neștire fără să îi și produci, mai devreme sau mai târziu ajungi la sapă de lemn.
    Pe lângă ura față de români, a mai avut o și față de Biserică, implicit de Creator.

    RăspundețiȘtergere
  37. De acord cu tine cam in toate dar cand vine vorba de China... Ca ne or fi ajutat, nu zic nu. China este a globalistilor de vreo 100 de ani, nu stiu cum de nu ti dai seama. Este calul troian(principal) din sudul global sau "lumea mare"! Nu vezi ca wef isi muta centrul usor spre china, india, dar nu Rusia! Pica sua/ue/nato, nu conteaza, politicile lor merg mai departe in principal prin China! Mai bine am incerca sa stam pe langa Rusia decat China. Dictatura model chinez ne mai trebuie de o sa plangem toata viata dupa sarbatoarea covid.

    RăspundețiȘtergere
  38. Proști ce-au crezut că reciclarea este gratis, au adus tomberoane să pună oamenii hârtia la hârtie, plasticul la plastic, sticla la sticla, deșeuri menajere la deșeuri menajere, duc să strângă lumea mizeria gratis și să plătească pentru tomberoanele ălea plus că nu-ți dă nimeni reducere ca în Germania la ceea ce cumperi. Ce-a zis "cadrili militare" las' că-s proști cetățenii ăștia români. Îi facem noi din butoane. Gaură 20 de miliarde îți spune ceva Don Condamnat? Vă arată ea vouă lumea masterplanul de deșeuri al județului...

    RăspundețiȘtergere
  39. Armata Rosie - ruso-chineza - s-a reconstituit din propria cenusa, si a repornit eradicarea sclaviei in intreaga lume, adica:

    eliminarea parazitismului capitalist=pseudoelitist!

    Cum dreaq` mai Musk?
    Sa se aleaga prafu` si cacatu`, nu doar de Tesla, ci si de SpaceX?

    Cate milenii crezi ca mai are de invatat Inteligenta ta Artificiala:

    cum sa-si maximizeze norocu` prin continua reducere a ghinionului????

    Toti colosii globalisti, gen Google, Microsoft, Amazon, etc. trebuie urgent eradicati de pe planeta, si nu doar divizati spre o noua reformare/restructurare!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)