marți, 11 aprilie 2023

Separarea apelor


Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când o văd pe Maia Sandu simt că mă ia de jos. „Eşti nebun, îmi atrăgea atenţia unul care se crede deştept, tu nu vezi că e occidentală şi că până la urmă ea va aduce Basarabia la ţara mamă?”. E o aberaţie. Am spus-o şi-o spun apăsat. Înainte de a continua fac o paranteză spunându-le celor care-s din Basarabia că articolul acesta nu are ca scop jignirea lor, ci prezentarea unui fapt istoric. Cei care se simt jigniţi e posibil să aibă dreptate deoarece prezentarea dreaptă a istoriei e în totală contradicţie cu viziunea strâmbă care le-a fost implantată.

S-o luăm pe rând. Primul lucru pe care ar trebui să-l înţeleagă cei de peste Prut este că Româna a suferit teribil pentru Basarabia. La sfârşitul Războiului, după ce Stalin a ciuntit România „luându-şi Basarabia înapoi”, ne-a mai luat şi teritoriile din nord „ca pedeapsă pentru că am stăpânit ilegal Basarabia”. Istoricii au pus batista pe ţambal în ceea ce priveşte episodul menţionat. Aşadar, teritoriul pe care ni l-a luat actuala Ucraină este un efect pervers al pierderii Războiului de către România. Fac precizarea pentru cei care nu prea au citit istoria.

Acum avem în faţă o situaţie explozivă. Din nou Rusia e pusă la colţ. Din nou am avea o oportunitate pentru preluarea teritoriilor care ne aparţin. Doar că sovieticii şi-au făcut treaba impecabil, spălându-le masiv creierele celor de acolo. Problema e că noi nu suntem Germania. Reîntregirea Germaniei a fost un act impresionant pe care-l aşteptau toţi nemţii. Niciodată nu s-a pus problema în populaţia din Est că n-ar vrea unirea. Ei bine, cu toate acestea, integrarea Gemaniei de Est a fost o experienţă teribilă, care a costat imens. A fost însă o problemă digerabilă pentru statul german.

În cazul nostru situaţia e extrem de complexă. Spun aşa ca să nu-i spun pe nume, anume că e imposibilă. Vreo 60% dintre basarabeni nu vor unirea. Încă vreo 15-20% au o poziţie de pendulare. În aceste condiţii noi tremurăm să ne unim. Nu, dragii mei, totul trebuie privit pragmatic. În situaţia de acum e imposibil să ne unim. Mai mult trebuie să trasăm o linie de delimitare cât se poate de clară. Şi-o să înţelegeţi imediat de ce.

Problema cheie de la care trebuie pornit în discuţiile legate de Basarabia este cea a „statalităţii” sale. Iată punctul cheie de la care politicienii de aici trebuie să deschidă discuţia cu politicienii de acolo. În cazul în care cealaltă parte e de acord cu statalitatea Republicii Moldova absolut toate discuţiile trebuie închise. Poate părea radical ceea ce susţin, dar veţi vedea că nu e deloc aşa. 

România face un efort imens pentru menţinerea Republicii Moldova pe linia de plutire. Dăm energie electrică, pompăm gaze pe gratis, trimitem ajutoare, plătim programe de tot felul şi multe altele. Acolo, în schimb, suntem trataţi cu răceală. Când aducem vorba de unire se uită la noi de parcă am vrea să-i jefuim la drumul mare. Spuneţi-mi şi mie, în aceste condiţii mai merită efortul?

Statalitatea Republicii Moldova e o chestiune pe care o garantează Kremlinul. Ataşamentul Republicii Moldova faţă de statalitatea sa este, aşadar, o alegere liberă pe care o face statul respectiv. Nu neg, e fix dreptul lor să-şi aleagă cum le e mai bine. Doar că, având aceste date, România ar trebui să-şi retragă absolut toate ajutoarele. Dacă ei aleg calea spre Rusia e cazul ca Rusia să-şi asume ajutorarea Moldovei.

Doar că avem de-a face cu o chestiune mult mai complicată. Vârurile superioare ale statului român fac o politică extrem de dăunătoare statalităţii României. Politica ambiguă a Maiei Sandu este una menită a avea ca efect tocmai dizolvarea statalităţii Moldovei, doar că nu în favoarea noastră! Aţi citit bine ceea ce v-am spus? Fix aşa e. 

Misiunea Maiei Sandu este aceea de a integra Moldova în Ucraina. Pas cu pas americanii supervizează în Ucraina formarea acelei entităţi din cauza căreia a izbucnit Primul Război Mondial. Entitate a cărei securitate va fi garantată inclusiv de statul rus! Maia Sandu ştie exact care-i e misiunea. La fel şi trădătorii de la Bucureşti care pompează banii noştri în acelaşi proiect în care ne împing americanii. Şi iată-ne la momentul dezvăluirii marelui blat.

Dezordinea din Ucraina era necesară pentru a se naşte un nou stat. Rusia ştie exact de ce e implicată în Războiul de acolo şi-şi va lua la finalul confruntării regiunile pe care le doreşte pentru a-şi asigura securitatea de la graniţa sa vestică. De partea cealaltă, SUA împinge România să suţină o recuperare teritorială parţială de către Ucraina prin integrarea actualei Republici Moldova şi a Transnistriei. De ce face România asta? Din slugărnicie şi prostie. Partea care mă enervează cel mai tare este că basarabenii dornici de statalitatea lor vor fi în final total de acord să şi-o piardă în favoarea alipirii lor la viitorul Teritoriu K. 

Polonezii sunt atât de înverşunaţi deoarece li s-a promis că vor fi un fel de garanţi al viitorului teritoriu, sau că-l vor îngloba, alături de Belrus şi statele Baltice. Desigur, e o nouă păcăleală istorică pentru ei, dar cel puţin ştiu pentru ce se aruncă în luptă, pe când noi nu facem absolut nimic altceva decât să le cimentăm proiectul periclitându-ne stabilitatea internă. 

Cred cu seriozitate că a sosit momentul în care trebuie să separăm apele. Problema Moldovei trebuie tranşată cumva. Noi stăm cu fundu-n două luntre, acceptând ca acelaşi lucru să-l facă şi ei. Problema e că s-a ajuns la fundul sacului. Dezmăţul bugetar declanşat la noi pentru proiectul geopolitic al viitoarei Ucraine, gestionat de gaşca de trădători formată din Plăvan, Ciucă, Ciolacu şi restul paraziţilor, a generat o criză profundă. România a fost lăsată să se împrumute aberant pentru a pompa banii sub forma proiectelor de asistenţă adresate Ucrainei. Ghinion, banii s-au terminat, iar paraziţii noştri n-au de unde plăti. Bugetul Ministerului Apărării e o ruină fără ca noi să avem o armată competitivă. Un jaf ca acesta n-a fost făcut niciodată în istoria noastră. Suntem mai nepregătiţi pentru război decât am fost înaintea primei conflagraţii mondiale. Dar nu despre asta e vorba. Noi suntem absolut nepregătit pentru valul uriaş al crizei care se prefigurează. Cu un uriaş deficit de cont curent, cu o economie absolut falsă şi cu o agricultură sabotată pe faţă, România a ajuns deja o reţetă a dezastrului. Iar crâncena criză care se prevede, are din nou preferaţii ei în ceea ce priveşte achitarea notei de plată: noi, cei care stăm cuprinşi de letargie lăsândui pe paraziţi să ronţăie din noi fără a fi deranjaţi.

Asta e perspectiva pe care o puteţi vedea singuri. De aceea, dincolo de pedepsirea exemplară a celor care ne-au târât aici, cred că e obligatoriu să facem un gest ferm de separare a apelor în ceea ce priveşte aventurile geopolitice în care ne-am implicat cu mult prea multă prostie. În scurt timp România nu va mai avea bani nici pentru sine. Iată dezastrul în care ne-am aruncat singuri.

22 de comentarii:

  1. <>
    Nu este prea corect. Basarabia, Bucovina și Herța au fost luate primele, înaintea Ardealului, când România nici nu intrase în război.
    <> se referă la 1918-1940.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect. Dar din ce cauza? Nu cumva pentru ca acei K extrem de bogati si care conduceau Parlamentul noii R.S.S. Moldoveneasca, vazand ca in noul URSS sunt confiscate averile marilor bogatani, acesti K si-au cautat salvarea lor si a averilor lor, unind RSS Moldoveneasca cu Regatul Romaniei, regat in care nu li se confisca nimic!.
      In plus de asta Moldova nu mai era romanesca din secolul XVI cans a fost ocupata de Imperiul Otoman, si nu moldovenii au fost cei care luptand au scos-o din ghearele Imperiului Otoman, ci a fost Rusia Tarista care luptat secole la rand ca sa elibereze acel teritoriu care astfel devenea al lor, al rusilor care si-au sacrificat compatriotii ca sa o elibereze, si nicidecum a romanilor, care s-au trezit in bratze cu Moldova exact din motivul mai sus mentionat.
      Iar faptul ca acolo traiau romani, este la fel de important ca acela ca acolo traiau si tzigani, dar si alte natzii dintre care conducatorii si stapanii locului erau cei din neamul K ... adica cei care astazi doresc sa isi reconstruiasca imperiul pe aceleasi locuri care au fost ale LOR!

      Ștergere
    2. Prietene, Basarabia, Bucovina de Nord, Herta si Cadrilaterul au fost luate de acelasi hegemon mondial. Ardealul a fost dat inapoi de Stalin, desi americanii il sfatuiau sa n-o faca. Ptr stiinta matale, americanii nu au recunoscut nicioata unirea Basarabiei cu Romania. Daca-l citesti pe Goma, vei afla si de ce. Ocazie cu care vei afla si de ce Holodomor si foamete in Basarabia in 1947. Si de ce "razboi" acum

      Ștergere
    3. Ce-are Ardealul cu ceea ce spune autorul?! Comentați fără să citiți?!

      Ștergere
  2. Bunele relaţii de vecinătate este un gard bun. Din doi curcani nu faci un vultur.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel cu 'UE, gardul e doar pentru noi. Ce-i al nostru e si-al lor, cei al lor e numai al lor.

      Ștergere
    2. Este, șefu, este...stâlcită rău, biata limbă română!

      Ștergere
  3. Eu cred ca Romania ca si Republica Moldova face parte din acelasi plan : observati cum au fost vopsite masinile de politie de pe timpul lui Velea ! ( in culorile Ucrainei ). Simbolismul in viziunea celor care conduc din umbra este foarte interesant ! Am intrebat zeci de politisti din MAI ,cu grade mari si niciunul nu mi-a dat un raspuns convingator cu privire la toaletarea masinilor politiei in culorile statului ucrainian ...Lucrurile mici duc la maretia planului mare !

    RăspundețiȘtergere
  4. Regret ca ai oprit textul meu in care incercam sa argumentez ca Ceausescu NU a fost un patriot si ca si-a urmarit doar interesele personale, nedorind sa asculte de Moscova ! Mi-as fi dorit sa ma contrazici, sa aduci argumente contra, insa nu ma asteptam sa ma blochezi complet.... Sincer, avand in vedere ca m-am exprimat civilizat, nu am jignit pe cineva, sunt extrem de surprins. Macar "aici" speram sa nu se intample asa ceva. Ok, e vina mea, in fond ideea ca nu trebuie sa ai incredere in nimeni imi era clara ! "Aici" uitasem de ea, multumesc ca mi-ai amintit-o !

    RăspundețiȘtergere
  5. Statul K, este ala al ălora care dansau cu steagul ucrainean la începutul războiului..?

    RăspundețiȘtergere
  6. pana la urma ce treaba avem noi cu teritoriile in sine? sa le fie bine lor, celor de-acolo, poate le e mai bine cu Rusia, chiar si pt noi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Romania e un stat esuat. Cine ar dori sa se ataseze unui stat esuat?
    Si moldovenii au facut sacrificii pentru a-i elibera pe ardeleni de sub jugul unguresc si pentru a le pastra tronul curvei Maria si urechiatului Ferdinand care s-au facut ulterior patroni peste o Romanie imensa.
    Romania e un vierme care s-a hranit din cadavrele a trei imperii.
    Ce fac si ce vor slugile de pe malurile canalului Dambovitei este irelevant.
    Chestiile macro-istorice se traseaza la nivel superior, nu in targul ciobanului Bucur.

    RăspundețiȘtergere
  8. La sfârşitul Războiului, după ce Stalin a ciuntit România „luându-şi Basarabia înapoi”, ne-a mai luat şi teritoriile din nord „ca pedeapsă pentru că am stăpânit ilegal Basarabia”.
    Gresit. Au mai luat, desi foarte putini vorbesc despre asta si Bugeacul. Cam 13000 kmp. Bineinteles, pe ucrainieni nu ii deranjeaza ca au in mareata lor republica teritorii luate pur si simplu cu japca..
    Din pacate nici pe politicienii nostrii. Demult, inainte de „referendumul” pt independenta facut in ucraina –dupa prabusirea URSS- parlamentul nostru a publicat o declaratie de protest in care spunea ceva de Cernauti si Bugeac. Dar asta a fost maximum de protest…
    Culmea ironiei, referandumul care a oficializat –din nou-raptul unor teritorii romanesti a avut loc la 1 Decembrie (1991)

    RăspundețiȘtergere
  9. Maia Sandu e o petarda. Ea isi vede interesul ei personal, atat tot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Coreeeect! Maia Sandu e doar o pocnitoare!

      Ii place Fizica Cuantica/Obscuru` Mintii!
      Si din el, mai ales Metoda Monte Carlo!

      Adica: joaca si ea la " ciocu` si norocu` " Sorosist-Globalist!

      Ștergere
  10. Ajutoarele Romaniei pentru Moldova presupun o sifonare imensa de fonduri. Banii se muta din buzunarul statului roman in buzunar privat. Direct la sifonare sau indirect cu retur din Moldova. Cam ce face Franta cu fostele colonii. Sub pretexul ajutorarii (ete pwla), "elita" franceza baga adanca mana in finantele publice. Si acolo s-a ajuns la fundul sacului. Furtul e furt, dar la un moment dat, trebuie sa poti sa fugi cu sacul de bani in spate. Si asta presupune un spate solid si picioare de sprinter.

    RăspundețiȘtergere
  11. Corect, insa intentia de creare a unei LitoPoloUcroMolRo nu va functiona. Nu stiu ce se va face, pentru ca nu am informatii, dar din cele pe care le avem rezulta ca Polonia va fi reorganizata teritorial, sigur si Turcia, desi acum nu pare posibil, dar ce este imposibil. In UA probabil vor ingheta lucrurile catva ani, dupa marele crash bancar care se prefigureaza la orizont. 2030 va fi total diferit de ce am trait in utimii 20ish de ani, practic ultima generatie. Cineva va fi total uluit de ce va vedea in jur. Inca ceva, a nu se confunda DE cu leberul de ficat oparit. Sa speram ca stapanii or sa-i sacrifice pe liderii cei ,wicked, pentru distractia publica, deoarece pita va fi dar nu prea va fi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Într-adevăr Maia Sandu continuă prostește să apere teza stalinistă a statalității regiunii geografice Jumătatea-de-Est-a-Moldovei. Într-adevăr liderii de la București sunt analfabeți funcțional și anti-români dacă ajută acest construct stalinist fără să pună condiția Adevărului de Neam. Iar cea mai ticăloasă este UE dacă negociază integrarea Jumătății-Moldovei în granițele avute de aceasta în componența URSS, transformând o republică sovietică fără statalitate istorică într-un stat european. UE face lucrurile astea pe deasupra capului României și împotriva României, cu largul concurs al politicienilor de la București și Chișinău. Cumva, UE face jocul URSS, determinând o atitudine anti-UE în rândurile românilor patrioți. Dacă Maia Sandu bagă Jumătatea-Moldovei în UE ca stat separat, datoria României Libere ar fi nu doar să taie orice ajutor către statul mincinos moldovean dar nu român, ci și să iasă din UE. Dar asta nu se va putea face până la PEDEPSIREA EXEMPLARĂ a actualilor și recenților conducători trădători din mai toate partidele post-decembriste. Singurul leac pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului este: NU VĂ MAI CONFORMAȚI MINCIUNII! Și, da, orice reapropiere trebuie făcută doar pe baza recunoașterii Adevărului istoric, adică: Românitate, Ortodoxie, Unire, Independență (față de Moscova, Bruxelles, Washington etc.)!

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca din 1945 incoace, nu putem scapa de agentura rusilor, acum dorim orbesta sa mai introducem in Romania cca. 2.000.000 de rusi ?
    Si aceasta in condictiile in care restul populatiei RM nu pare a fi dornica de a face parte din Romania !?!?
    Concluziile articolului sint corecte si trebuie aplicate deindata !

    RăspundețiȘtergere
  14. Într-adevăr Maia Sandu continuă prostește să apere teza stalinistă a statalității regiunii geografice Jumătatea-de-Est-a-Moldovei. Într-adevăr liderii de la București sunt analfabeți funcțional și anti-români dacă ajută acest construct stalinist fără să pună condiția Adevărului de Neam. Iar cea mai ticăloasă este UE dacă negociază integrarea Jumătății-Moldovei în granițele avute de aceasta în componența URSS, transformând o republică sovietică fără statalitate istorică într-un stat european. UE face lucrurile astea pe deasupra capului României și împotriva României, cu largul concurs al politicienilor de la București și Chișinău. Cumva, UE face jocul URSS, determinând o atitudine anti-UE în rândurile românilor patrioți. Dacă Maia Sandu bagă Jumătatea-Moldovei în UE ca stat separat, datoria României Libere ar fi nu doar să taie orice ajutor către statul mincinos moldovean dar nu român, ci și să iasă din UE. Dar asta nu se va putea face până la PEDEPSIREA EXEMPLARĂ a actualilor și recenților conducători trădători din mai toate partidele post-decembriste. Singurul leac pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului este: NU VĂ MAI CONFORMAȚI MINCIUNII! Și, da, orice reapropiere trebuie făcută doar pe baza recunoașterii Adevărului istoric, adică: Românitate, Ortodoxie, Unire, Independență (față de Moscova, Bruxelles, Washington etc.)!

    RăspundețiȘtergere
  15. Cred că ați lansat o speculație gratuită cu privire la încorporarea Moldovei în intermarium-ul sau commonwealth-ul sau ce altă aberație circulă prin unele capete de polonezi sikorskizați.

    Nordul Bucovinei l-a luat din 1940. Nici Hitler n-a înghițit poveștile lui Stalin, care a încălcat limitele acordului.

    Poamele care pot fi întîlnite la vîrf pe ambele maluri ale Prutului reprezintă o mare problemă, dar nici să le acordăm un statut de inevitabilitate, de blestem cu consecințe ireversibile, nu e cazul.

    Nu statul învață copiii patriotismul (incluzînd aici respectul față de înaintași), părinții și bunicii pun bazele. Dacă astea nu există, statul poate face ce vrea.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)