joi, 6 aprilie 2023

Eliberarea de sub jug


Probabil vă surprinde perindarea prin China a atâtor delegaţii străine, la fel cum v-a surprins împăcarea istorică dintre Arabia Saudită şi Iran. Dacă în urmă cu vreo doi ani se punea problema atacării Iranului de către saudiţi în coaliţie cu Israelul, acum se deschid ambasadele în regim de urgenţă. Ce se întâmplă totuşi?

Ştiţi cum spune zicala noastră: „interesul poartă fesul”. Cam la fel e şi cu „marea peregrinare”: fiecare vrea să prindă un loc cât se poate de în faţă întrucât anunţurile care se vor face vor fi cruciale. 

De fapt în ce constă schimbarea? Ca să fim sinceri, nu-i vorba despre o schimbare ci, pur şi simplu, despre o conştientizare a stării reale de fapt. China, care din multe puncte de vedere este cel mai mare colos economic al lumii, nu mai poate continua să existe într-o lume a dolarului. Pur şi simplu este artificial plafonată, iar asta e inacceptabil. De altfel nu doar China simte presiunea dolarului. Rusia în primul rând, dar şi alte „ţări problemă” pentru hegemonia SUA au simţit pe propria piele tentativele de sufocare monetară prin practici efectiv abuzive. 

De fapt, dacă e să fim corecţi, vom observa că dolarul a ajuns să care după sine două caracteristici absolut negative şi exasperante pentru toţi participanţii la ceea ce numim economia mondială. Pe de o parte avem de-a face cu un dolar-parazit, o monedă care permite SUA să-şi externalizeze nu doar gravele dezechilibre ale propriei economii, dar şi greşelile sau răfuielile interne ale politicienilor săi. Astfel, prostiile făcute în SUA ajung să fie decontate de ţări care nu au nicio treabă cu nebuniile de-acolo. Dincolo de  dolarul-parazit avem însă şi un fenomen mult mai grav, anume dolarul-armă. Dolarul-armă e cel care a încercat să scufunde Venezuela, le fel cum acum a confiscat efectiv fără nicio justificare rezervele internaţionale ale Rusiei. Pur şi simplu, prin voinţa SUA, echivalentul a 350 de miliarde de dolari aparţinând Rusiei, au fost îngheţaţi în băncile occidentale, iar acum politicienii vor să atenteze la ei pentru a „ajutora Ucraina”. „A ajutora” înseamnă de fapt „a înarma” Ucraina, adică a-i vinde pe banii ruşilor arme occidentale, astfel încât să se finanţeze industria războiului din SUA şi din Occident. Interesant, nu-i aşa?

Fenomenul dolarului-armă este inacceptabil pentru multă lume. Inclusiv ţări aparţinând aşa-zisului Occident Colectiv sunt deranjate de concept întrucât conducătorii lor n-au cum să nu realizeze că într-un diferend cu SUA, dolarul-armă i-ar putea distruge. Însă nu politicienii sunt cei care realizează cel mai profund asta deoarece ei sunt paiaţe în mâna ocupantului. Cel mai mult situaţia e simţită la nivelul firmelor din ţările respective. Pierderile lor legate de sancţiunile aplicate Rusiei sau Chinei sunt extrem de mari şi trebuie suportate. Să vă dau un singur exemplu: doar ca efect al sancţiunilor aplicate de SUA, compania Renault a trebuit să abandoneze două dintre cele mai profitabile investiţii ale sale, Iran şi Rusia. Cele două ţări erau esenţiale dezvoltării companiei. Renunţând la două pieţe explozive din punct de vedere al oportunităţilor, Renault abia se mai ţine pe linia de plutire. 

Fenomenele descrise sunt unanim recunoscute, astfel încât, cu o simplă promisiune, China a reuşit să-şi alăture state extrem de importante în jurul conceptului pe care-l coace de multă vreme. Dar care e acest concept? Ei bine, e vorba de „moneda internaţională de schimb”.

Aşa cum am mai spus în articolele trecute, saltul de la dolarul internaţional la un yuan internaţional nu este dorit nici măcar de China. Yuanul s-a internaţionalizat forţat, doar pentru a se evita hegemonia monetară a SUA. Ceea ce va propune China, împreună cu partenerii săi, a îngheţat efectiv orice argument occidental. La următorul summit BRICS, China va propune o monedă internaţională de schimb, care să aibă acoperire atât în aur cât şi în monedele emise de băncile naţionale ale participanţilor la proiect. Iată misterul care a întors peste noapte naţiuni întregi!

O monedă internaţională nu mai poate exercita rolul tiranic pe care l-a exercitat dolarul deoarece nu se mai subordonează politic unui stat. De asemenea, fiind ferită de interesele unui stat, respectiva monedă nu va mai permite nici externalizarea exceselor unei ţări. De fapt ea va constrânge statele care adoptă modelul de schimb bazat pe ea să-şi limiteze excesele. Se obţine astfel o monedă care e efectiv curăţată de toate păcatele pe care le-am văzut la dolar.

Iată elementul şocant care a deschis ochii multor politicieni şi care aruncă efectiv în derizoriu modelul dolaro-centric. Indiferent că vor sau nu, americanii vor fi nevoiţi să accepte realitatea că nu sunt singuri pe lume. Iar asta - care de fapt e un element cât se poate de normal şi real - pentru lumea iluzorie în care s-au scăldat de la căderea comunismului estic, este un adevărat sfârşit, o apocalipsă. Ceea ce veţi vedea vă va şoca deoarece căderea SUA va fi bruscă. Însă, cea mai mare revelaţie pe care o veţi avea va fi cea în care aliaţi „de nezdruncinat” ai SUA vor părăsi englezeşte corabia dolarului. Nu mai e mult până la vremea revelaţiilor. Nu mai e mult până la marea eliberare a naţiunilor aflate sub ocupaţie americană ilegală. 

25 de comentarii:

  1. Prietene, am impresia ca ai luat o razna! Lumea e la o aruncatua de bat de razboiul mondial si tu vorbesti de eliberare. Eliberare nu e decat in Hristos. Restul sunt iluzii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asteapta tu sa te elibereze Christos, cred ca nu vezi padurea din cauza copacilor....M-am saturat sa vad comentarii de la tot felul de piosi si pioase, care isi dau cu parerea si care asteapta sa fie salvati/eliberati de tot felul de christosi, maici preciste si arsenisti...Dumnezeu da , dar nu baga in traista, ati uitat?

      Ștergere
    2. catre gunoiul anonim 12.57 si gunoiul anonin 23.16:
      Idiotule, sa nu iei in ras pe Hristos si pe Maica Lui, ca te ia dracu'! Si asta o spun cu smerenie, idiotilor!

      Ștergere
    3. 12.57 si13.16 = mentalitate de securisti redusi. Aia care nu-si pot explica cum veci cum oare Stiinta nu poate rezolva cazuri grele de boli si dintr-odata printr-o adanca rugaciune omul e ajutat si salvat. Iar doctorii gura casca toti punand doar intrebari... Securistilor, pana si un prost care vrea sa isi puna mintea cu unbsistem securist o poate face asa de bine ca isi bate joc de sistem elegant, daca vrea, cu toata tehnologia si logistica alora, a si sa nu uit cu tot retetarul psihologic :)))

      Ștergere
    4. stai linistit porcaitule de anonim de la 08:31 ca pe tine te va lua dracul primul si dupa ce te va mesteca va trece la siesta fara sa mai ia pe nimeni, tu o sa-i fii de ajuns

      Ștergere
  2. Cînd se scufundă un vas mare nu e bine să fii în preajma lui.

    RăspundețiȘtergere
  3. Optimist..... Renuntarea la dolar va fi un proces care va dura ani de zile. Doar daca - asa cum spui si tu dealtfel - nu va interveni ceva si totul se va prabusi brusc. Ce se intampla cu rubla ? Scade constant de cateva luni si a ajuns (aproape) la valoarea de la inceperea razboiului.....

    RăspundețiȘtergere
  4. Îmi place munca asta istovitoare pe care o duceți Dl. Diaconu pentru a ne lumina despre cum stau lucrurile la nivel geostrategic dpdv militar și financiar. Dar mi-e teamă că nu prea mergeți mai departe de niște timide zgârieturi la pojghița bubei. Aceste două tabere pe care le descrieți și pe care cu mare efort încercați să le diferențiați, de fapt sunt doar una. Să nu uităm că toate guvernele lucrează pentru același stăpân și tot capitalul și puterea de manevrare a acestui capital se află în foarte puține mâini. Această pretinsă rivalitate Occident-BRICS este desigur o manifestare a mișcării de capital dintr-o parte într-alta și de protecție a investițiilor. Dar cine hotărăște este același grup restrâns de magnați malefici pe care îi bănuim din ce s-a publicat în ultimii 100 de ani aproximativ. China este ca și Rusia de acum 100 de ani încununarea cu succes al unui program experimental de natură totalitară. Pe Dtalin l-au înarmat și susținut financiar americanii, pe chinezi i-au îmbogățit cu mutarea fabricilor la ei tot americanii și celelalte țări occidentale. Corea de Nord are arme atomice tot cu ajutorul americanilor. Și așa la infinit. Există deci acest centru de putere undeva deasupra structurilor de conducere politică și financiară care face și desface după un program bine stabilit și premeditat. Și este de bănuit dacă ne referim la informațiile biblice, că această putere supranațională și criminală reprezintă ceea ce ni s-a spus și nu cred că mai e nevoie să spun despre cine e vorba. Așa că restul e cam apă de ploaie. Totuși sunt "simpatice" analizele dvs. Demonstrează o mare capacitate de analiză și ne ajută să bem cu plăcere cafeaua de dimineață 😁. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elegant comentariu! Numai că unele țări au memorie istorică. Vorba românească "fă-te frate cu dracu' până treci puntea" e perfect aplicabilă în cazul Chinei. Gunoaiele mondiale au umilit-o prea mult în ultimii 200-300 de ani. Și asta nu se uită! Pumnul peste bot poate nu trebuie dat în stilul box, brutal și spectaculos, ca să-ți anihilezi adversarul, poate fi o lovitura discretă din Kung Fu care e mult mai periculoasă. Nici nu știi de unde ți s-a tras. Și te trezești mort, vorba unei paparude din politică.

      Ștergere
    2. tu nu vorbesti de kung fu ci de preoti sihastri

      Ștergere
    3. pentru 6 aprilie 2023 la 08:48
      Comentati excelent. In anii 2000 industria americana s-a mutat in China. Chinezariile pe cale le gasiti in magazinele americane nu le-am vazut in Europa, semn ca le-au dat si tehnologia si i-au obligat pe chinezi sa vanda numai catre sua (vorbesc de lucrurile de la Walmart, Target, Home Depot etc). In al doilea rand, Bideu este omul chinezilor ($31mil mita pe persoana). In al treilea rand, Bideu va introduce sistemul de credit social al carui admirator este. Patru: Serviciile l-au asasinat pe Kennedy si l-au dat jos pe Nixon. Pe acesta din urma au avut grija sa il balacareasca prin n-shpe filme de la Hollyweird. Nixon a fost un presedinte foarte iubit, popular, intrebati orice conservator in etate daca aveti ocazia, si serviciile intai i-au inlocuit vicepresedintele, cu care se alesese pe acelasi "ticket", cu omul lor, apoi i-au organizat Watergate, si astfel omul lor, vicepresedintele, a devenit presedinte. Reputatia lui Nixon a fost distrusa ulterior in "popular culture" care e anexa partidului democrat. Din momentul in care au ucis si schimbat presedinti, cia si fbi au transformat democratia in sua intr-o piesa de colectie din muzeu. Vedeti si soarta ambasadei din Bucuresti, care a fost acaparata de serviciile romanesti, care sunt cele care va refuza sau nu viza (nu americanii).

      Ștergere
  5. America ar mai avea o sansa ca sa scape de iminenta Razboiului Civil, dar din pacate, atat lasarea lui Trump in libertate, cat si lipsa unui lider american autentic/veritabil avand in spate o echipa mare si puternica loiala Americii, vor conduce America spre un dezastru inevitabil, spre o catastrofa colosala.

    Trump isi va insela/amagi amarnic electoratul, adica va semna un pact de neagresiune cu Diavolul Soros - daca nu cumva, dupa toate aparentele l-a si semnat deja, si de-aia nici nu a fost inchis in vederea judecarii - la fel cum a facut si Ion Iliescu pactul cu Satana, doar pentru ca isi dorea ca sa ramana Presedinte, exclusiv pentru binele lui personal, si nu pentru binele intregului sau neam/popor.

    Si Trump, la fel ca Ion Iliescu s-a tinut doar de "figuratii" de genul:

    scoatem minerii=protestatarii in strada, doar ca sa punem mai bine armata/jandarmii pe ei, si sa-i terminam astfel dintr-o singura lovitura, odata pentru totdeauna!

    Pentru ca atat Soros, cat si Trump, sunt din pacate exponentii - mentorii - oamenilor de afaceri cei mai puternici din America, si care sunt dispusi ca sa supuna America la absolut orice risc, cu scopul expansiunii complexului lor militaro-politico-economic in intreaga lume, in dauna tuturor celorlalte natiuni/neamuri ale lumii, in frunte cu Rusia, China, America de Sud, toata Asia si toata Africa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. doru Stoian, ție nu ți a spus nimeni că în America nu se arestează oameni până nu li se dovedește vinovatia? O avea ea America multe bube n cap, dar inca se mai aplica legea și încă se mai respecta niște drepturi. Așa că, ia ți teza și băgați o undeva. E falsa deoarece pleacă de la premise false. Oamenii semidocți chiar n ar trebui sa ne arate limitele culturii și intelectului lor. Sa se abțină.

      Ștergere
    2. in care America vorbesti ? Cea din povesti poate. In America se asasineaza mai degraba decat sa se aresteze.

      Ștergere
    3. America este o ficțiune!
      Adică o micțiune!

      Ștergere
  6. Domnule Dan,

    doar aparent/iluzoriu, tot ceea ce se naste spontan - precum este si viitoarea moneda destinata evidentei schimburilor internationale - pare a fi aparut intr-un mod fortat prin/de catre imprejurari dirijate/controlate.

    Cu adevarat insa, atat conceptia, cat si nasterea noii monede destinate schimburilor internationale, au loc intr-un mod complet Natural

    - respectiv, intr-un mod doar opus si nicidecum invers conceptiei si aparitiei celei inca existente la nivel global, insa despre care toata lumea a aflat deja ca a fost conceputa, nascuta si crescuta in vitro=Artificial in Laboratorul ("Incubatorul") Masoneriei SupraNationale Globale -

    adica, de data aceasta moneda - COS - internationala, este conceputa intr-un mod spontan="imaculat" - fara niciun fel de modificari=schimonosiri genetice - urmand chiar ca sa si creasca intr-un mediu profund Natural - ea fiind cu adevarat/strict destinata unui comert:

    eminamente Liber!

    RăspundețiȘtergere

  7. Ceea ce face Trump in America de cativa ani incoace, prin intelegere ascunsa cu Soros (pentru ca in lipsa unei astfel de intelegeri, ar fi fost nu doar retinut temporar, ci chiar si arestat/incarcerat pe viata imediat dupa procesul "sumar" cu 34 de capete de acuzare, intr-un penitenciar de maxima siguranta al Americii) este doar aceeasi Diversiune Ordinara facuta de catre Ion Iliescu in toata perioada 1990-1996, cu scopul garantarii inrobirii/subjugarii Romaniei - si implicit a Americii, insa nu numai doar a celor doua state ale lumii - de catre Masoneria AntiNationala Globala!

    Problema cea mai mare a Masoneriei AntiNationale Globale, nu este insa Intentia, ci este Metoda de Implementare a acesteia, precum si Momentul ales pentru asta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Rubla a scazut si azi... scade continuu... isi ieftinesc marfurile sau care e cauza ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Subscriu ! Am părăsit orașul cam de un an și da...este greu la țară însă strict din punctul de vedere al menținerii gospodăriei funcționale . Compensează din plin traiul în natură...fiecare zi pare o vacanță ( sunt vegan deci obțin mult mai ușor cele necesare traiului ). Cu tristețe observ la majoritatea cunoscuților abordarea stupidă din filmele americane când actorul următit de ucigaș aleargă bezmetic prin nenumăratele camere ale casei încercând disperat să se ascundă fără să înțeleagă că poate este suficient să deschidă ușa și să iasă în curte .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow, Fara suparare dar ca vegan oare cum te descurci cu munca fizica? Poti da cu sapa cit de cit, sau sa sapi o groapa mai adinca, pentru o hazna de exemplu?
      Deasemenea cum reusesti sa te intretii daca nu este un secret:). Nimeni nu povesteste de ce resurse dispune(acolo-i cheia INTELEGERII, nu gargara cu rasarituri de soare...). Toti retrasii la tara(est si vest) vorbesc strict in termeni exaltati fara vre-o mentiune a unei pungi groase(mosteniri de la mamica si taticu'). Fac pe niznaii, hehe.
      Scuze DD, de off topic , sper sa-l publici!..pretty please!

      Ștergere
  10. Unknown,

    Așa cum îi spuneam cu sarcasm dar cu umor și lui Cristian Petru din Oradea, Satana a supus deja, nu doar toată urbea, ci și mare parte din orbii de la sate.

    La ce agricultură și zootehnie de supraviețuire mai visați?

    Pentru că Satana va veni la/după voi la sate, ca să vă dărâme inclusiv bisericile, și nu doar ca să vă extermine animalele, tocmai ca să nu mai rămână absolut nicio urmă de viață naturală/normală, care i ar antivirusa - i ar polariza pozitiv - acestuia, cetele dezbinate (dar simultan și unificate forțat) de "credincioși"!

    Vă vor extermina nu doar animalele, ci vă vor otrăvi/"măna" și pământurile/culturile agricole, tocmai că să reveniți forțat la oraș=în Iad, unde să fiți munciți până la epuizare, pentru o zeamă de lăcustă pe zi.

    RăspundețiȘtergere
  11. După Ucraina, adică după recucerirea teritoriilor slave pierdute de Rusia, urmează recucerirea Taiwanului de către China!

    NATO și UE să se pregătească de escaladare!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)