luni, 24 aprilie 2023

O crimă şi mai multe direcţii de cercetare


Ca antreprenor ai o problemă: oamenii pe care-i plăteşti trebuie să lucreze. Pare simplu, dar nu e aşa. Dacă scapi procesul din mână te duci în cap deoarece nimeni nu-ţi mai munceşte şi totul se transformă în haos. Ba, colac peste pupăză, stând de pomană, oamenii sunt frustraţi, ultra-excitaţi, belicoşi şi au tot timpul ceva de reproşat. Ca om trecut prin fenomen, credeţi-mă că ştiu bine ce spun.

Există anumite tehnici de corecţie a acestei poveşti. Cert este că omul pe care-l angajezi îţi vinde munca sa, astfel încât trebuie să te asiguri că nu eşti păcălit. Există însă şi extrema cealaltă. Tehnicile despre care v-am amintit, aplicate la modul extrem, transformă organizaţia într-un lagăr de concentrare, iar oamenii în nişte automate din care se reuşeşte stoarcerea absolut tuturor resurselor pe care le au. Bucuroşi de o asemenea afacere, antreprenorii fac exces de astfel de tehnici transformându-şi organizaţiile în adevărate lagăre. De multe ori am avut discuţii cu colegi de-ai mei în ceea ce priveşte abuzul de acest tip. Marea majoritate se uită chiorâş la mine bănuindu-mă de prostie. Însă menţinerea echilibrului este esenţială şi vine la pachet nu doar cu oameni mulţumiţi, ci şi cu productivitate superioară faţă de organizaţiile tip penitenciar.

Despre o asemenea extremă este vorba în sinuciderea fetei aceleia care lucra la Tolontan. Să pui presiune pe o biată fată cu psihicul făcut praf e o crimă. Desigur, pe Tolontan şi pe angajatorul său îi doare fix în spate de întreaga tragedie. Pentru a-şi salva fundul, Tolontan a luat-o în stilul caracteristic prin găsirea vinei la România TV. Şi uite-aşa, pentru a-şi scăpa pielea, Tolontan o dă pe propagandă. Face totul calculat, cu un sânge rece, adică exact comportamentul care ar trebui să le dea de gândit celor din jurul său. 

Din punctul meu de vedere, individul pare a avea toate caracteristicile unui psihopat. Ştie foarte bine să manipuleze, pune presiune pe oameni într-un mod de-a dreptul diabolic. Conform declaraţiilor soţiei lui Dan Condrea, presiunea pusă de Tolontan a avut ca efect sinuciderea fostului proprietar al Hexi Farma. 

Ştiu că mulţi dintre cei care-i sunt apropiaţi vor nega cu vehemenţă bănuiala mea, dar mai ştiu că asemenea indivizi au capacitatea de a-şi masca foarte bine adevărata faţă, transformându-i pe apropiaţi în victimele lor perfecte: total ataşaţi de personalitatea bolnavă a „stăpânului”, aceştia sunt radicalizaţi într-un asemenea hal încât sunt capabili să meargă iraţional până la capăt, sacrificându-se în numele său. Există însă şi o minoritate care nu poate fi păcălită şi de acolo mă aştept să iasă cei care vor ajuta la elucidarea situaţiei. Poate că, cine ştie, inspectorii de la Muncă îi vor călca şi pe intangibilii lui Tolontan, astfel încât multe să iasă la iveală.

Există însă şi o alt faţetă a morţii jurnalistei Iulia Marin, anume psihoterapeuta sa. Înainte de a trece mai departe vă voi spune că, din punct de vedere ştiinţific, există doar psihiatri. Aceştia sunt cei care aplică, totuşi, nişte tratamente care au o oarecare validitate ştiinţifică şi care se bazează pe ipoteze cu o anumită doză de certitudine. De altfel ei sunt singurii care au au voie să administreze medicaţie pacienţilor. Există, din punctul meu de vedere, o mare doză de incertitudine şi-n ceea ce-i priveşte pe psihiatrii, dar, cel puţin, domeniul beneficiază de o cercetare ştiinţifică riguroasă. De partea cealaltă sunt psihologii, o breaslă pe care eu unul n-o înţeleg şi, mai mult, nu înţeleg de ce li se dă drept de practică. În fapt, întreaga psihologie se bazează pe o fraudă sau, mai bine spus, pe un numeros set de fraude generate de ideologia noii societăţi care presupune de-spiritualizarea omului şi transformarea sa într-o maşină. Din acest punct de vedere, psihologul este cel care trebuie să ia locul preotului în procesul de „vindecare” a pacientului. Doar că rolul preotului nu este cel de „vindecare psihică”, aşa cum cred psihologii. De aceea, imitarea preotului de către psihologi este un fenomen de-a dreptul grotesc. Fac precizarea că Freud n-a vindecat niciodată pe nimeni, balivernele sale fiind bune doar pentru a pune bazele unei aşa-zise ştiinţe bazate pe fraudă. Ca să nu mai vorbom de organizaţiile psihologilor care sunt, în sine, maşini de stors bani, de escrocat  pacienţii. Urmaşii „părinţilor psihologiei” n-au făcut nimic altceva decât să dezvolte atâtea teorii câţi psihologi există, care mai de care mai dubioase, care mai de care mai contrară „ipotezelor din trecut”.

Din acest punct de vedere ar trebui să ne atragă atenţia postarea aşa-zisei terapeute a Iuliei Marin care a ajuns să aplaude sinuciderea jurnalistei deoarece aceasta „a avut curajul și ambiția să fie ea în controlul vieții ei, să stabilească ea cum & când oprește suferința, să își exprime voința proprie, liberul arbitru, înainte ca simptomele să îi amuțească capacitatea decizională și să o transforme într-o păpușă manevrată pe ațe (imagine pe care o avea frecvent în ep. psihotice). Demnitatea și integritatea Iuliei au rămas neatinse până în ultima clipă, pt. că așa era ea.”. Nu vorbesc de faptul că dezvăluirile legate de stările pacientului nu au voie să fie publice nici după dispariţia acestuia. Şi asta conform normelor lor de organizare, a Asociaţiei Psihologilor care nici măcar nu a avut bunul simţ să se întrunească pentru a dezbate deraierea aşa-zisei terapeute. Mă crucesc însă ce anume sfaturi putea să-i dea o asemenea individă bietei fete. Cum să te laşi în mâna uneia care, iată cum gândeşte???

Închei spunându-vă că, în cazul Iuliei Marin, n-am avut de-a face cu o sinucidere ci cu o omucidere. Societatea tembelă, prin reprezentanţii ei, au împins-o spre gestul suprem. Vina fetei a fost doar aceea că a urmat „indicaţiile” ideologice ale societăţii în care trăim. „Depresia trebuie tratată cu pastile şi cu psihologi” - ne spune societatea, uitând că niciunul dintre cei care urmează indicaţia nu se vindecă nici de la pastile şi nici de la psihologi, ci doar prin forţe proprii. Nimeni nu-şi pune problema de ce nu exista depresia înainte? De ce e o boală a omului modern? Depresia, în realitate, e o boala omului rupt de verticală, a omului care se compară cu sine în loc de a căuta să-l găsească pe Acela. Supraomul - modelul societăţii de azi - nu există, e doar o iluzie care se prăbuşeşte de fiecare dată când apare dimensiunea verticală, singura care ne menţine în rolul de oameni şi nu de maşini.

21 de comentarii:

  1. Nu știi nimic. Psihiatrii nu au nici o validitate științifică și nu aplică nici un tratament.

    https://allthatsinteresting.com/rosenhan-experiment

    https://www.cchrint.org/psychiatric-disorders/psychiatristsphysicians-on-lack-of-any-medicalscientific-tests/

    "Diseases are proven to exist by objective evidence and physical tests. There are no medical tests to confirm a mental disorder."

    Și să nu uităm cum a fost omorât Eminescu, de exemplu. Cu psihologii oarecum ai nimerit-o, pentru că în cea mai mare parte și ăia sunt niște escroci iar psihologia nu se poate învăța la școală ci e nevoie de anumite calități precum și de cunoștințe din cât mai multe domenii, despre care "psihologii" habar n-au. De exemplu sunt vecin cu o psiholoagă care stă la etajul 5 și zice că se ocupă de copii cu autism, dar nu suportă muzica și mai are și alte probleme la cap.

    https://nursejournal.org/articles/the-benefits-of-music-therapy-for-autistic-children/

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte exact spus în domeniul medical, din partea unui om din breaslă. Cu un mic asterics: depresia nu se rezolva doar prin efortul propriu, ci mai ales prin rugaciune, post, Sf spovedanie, Sf Maslu si mai ales Sf Împârtășanie. Uneori ajută și unele medicamente..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Niciun medicament nu ajuta. Induc anumite stari artificiale. Imbecilitatea cu dezechilibrul chimic la nivel de creier si o ajutam cu pastilute este o mizerie de o ticalosie enorma. Droguri ca sa-i sedam pe fraieri. Taina Sfantului Maslu ajuta foarte mult, Sfanta liturghie si sa stai in natura, sa faci sport, atent ce mananci si vorba romanului te pisi cu jet pe toti aia care fac pe interesantii si provocatorii, neuitand de respect si bunul simt desigur. Cand esti prea fragil te calca toti, mare grija ca e multa pristie si rautate azi, iar perfidia sistemului ticalosit e uriasa. Drept dovada l-a omorat si pe Eminescu, cam la ordin asa. Sunt atatia idioti de psihiatri si psihologi inchipuiti, sa te ferasca Dumnezeu sa ibtri pe mana alora si a intregului aparat de lucru, te termina cu zile. Asa a murit saraca fata, a avut incredere orbeste in nemernici, statu mafiot e condus de Mafie, in mafie nu te increzi niciodata! Mai ales cand cunosti modul de operare!
      Domnu Dan, fata a avut nesansa sa traiasca in Romania, in alta parte avea alte sanse. Aici oamenii sunt cobai. Cunosc multe exemple de oameni chinuiti, dar stiu in detaliu mizeria operativa a unora! Dumnezeu va avea grija de toti!

      Ștergere
  3. Si... inainte de inventarea zeilor, cu ce isi tratau hominizii depresiile, anxietatea, intrebarile ciudate?
    Cu natura, fie cautare de mancare, fie activitati in aer liber, familie, conectare la cele ce conteaza.

    Daca vrei sa iti vezi zeul / biserica sau orice alte cuvinte inventate, iesi in natura. Acolo ar trebui sa gasesti raspunsuri

    Tat tvam asi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Biserica primordiala fundamentalista iudeocrestima a sezizat concurenta si a bagat la deviationisti satanisti pe toti cei ce " se inchina la vreun copac verde".Poate nu total gresit, vezi Game of Thrones si " copacul vietii" de scolo.. Românul insa, fundament bun; a legat religia adusă de la Mediterana de ciclurile matriarhale stravechi.Un ascendent din familie imi spunea sa nu pun painea cu dosul in sus " ca plange Maica Domnului".

      Ștergere
    2. Aveti perfecta dreptate dar e la moda la cabinet ,la biserica etc ….☹️

      Ștergere
  4. Tolo pe FB face propaganda la greu, unii mai curajosi ii cer sa se sinucida. Deja traim ca japonezii cu hienele langa noi. ma bucur ca unii is spun pe fata si ca stiu de la ce UM isi ia solda.
    Totusi daca a-ti fost in japonia va veti cruci ce dementi sunt japonezii, dar cand revii in tara, realizezi cat de dementi sunt romanii care accepta sa traiasca cu criminalii ninjalăi la conducerea aparatului de propaganda!
    Tolo, esti un ninja psihopat, bine spun toti. Daca vrei onoare te asteapta hara-kiri, daca vrei sa fii petrovici, fi petrovici!
    Nu e om, e robot in piele de om, sufletul nu locuieste intre mortii vii, robotici.
    Psihopat presupune ca ar avea suflet, unul intunecat si chinuit, dar nici urma de asa ceva.
    Din postare iti dai seama ca vorbesti cu ChatGPTolo-400, ala cu 20 de ani mai avansat decat ce se ofera pe piata.


    https://www.facebook.com/catalintolontan/posts/pfbid02gDYknUySs3BStmUMyvGmB7Dv3CyHdd5FoPf26dKANQz2gHC5dSQ1ic6iiPkCK5upl

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. Nu greșește. A fost un drogangiu.Poate si conectat ls Oculta.Cam ca Kinsley.

      Ștergere

    2. What is the difference between Freud and Jung? Both Freud and Jung believed that the human psyche is made up of three components. While Freud divided the psyche the unconscious, preconscious, and the conscious, Jung divided as the ego, the personal unconscious, and the collective unconscious

      Ștergere
  6. Asa-zisa terapeuta...exact. Am frunzarit blogul fetei ce s-a sinucis si fb-ul pisicoloagei. Asta din urma s-a exprimat in scris cel putin de 2 ori, in trecut, astfel: "Iulia mea". Or, asa ceva nu exista, e elementar gresit intre un pacient si un terapeut, terapeutul trebuie sa refuze orice apropiere, relatie altfel decat profesionala cu pacientul, necum s-o initieze el. Cred ca a facut-o dependenta de "terapia" ei, a stors-o inutil de bani ani de zile.

    RăspundețiȘtergere
  7. ..................................................................
    ''E mai mult decat o simpla chestiune de vocabular in faptul, foarte semnificativ in el insusi, ca psihologia actuala nu vizeaza decat ''subconstientul'', si nu ''supraconstientul'', care ar trebui sa-i fie in mod logic corelativ; aceasta este fara indoiala expresia unei extensii care are loc numai in jos, adica in partea care corespunde, atat in cazul fiintelor omenesti, cat si mediului cosmic, ''fisurilor'' prin care patrund influientele cela mai ''malefice'' ale lumi subtile, am putea spune chiar cele care au un caracter cu adevarat si in sens literar ''infernal''. Unii adopta, de asemenea, ca echivalent al ''subconstientului'',termenul de ''inconstient''care, luat in litera sa, ar parea ca se refera la un nivel inferior, dar care, la drept vorbind, se potriveste mai putin exact realitatii; daca realitatea de care este vorba ar apartine cu adevarat inconstientului, nu vedem cum ar fi posibil sa vorbim despre el, mai ales in termeni psihologici, si la urma urmei in virtutea carei motivatii ar trebui sa admitem ca exista cu adevarat ceva inconstient, daca nu in virturtea unei simple prejudecati materialiste si mecaniciste? Oricum ar fi, ceea ce este demn de remarcat e iluzia ciudata prin care psihologii ajung sa considere starile sufletesti ca fiind profunde cu cat sunt pur si simplu inferioare; nu e acesta un indiciu al tendintei de a merge impotriva spiritualitatii, care este singura cu adevarat profunda, fiindca numai ea atinge principiul si centrul insusi a fiintei?
    Pe de alta parte, domeniul psihologiei, neintizandu-se spre inalt, ''supraconstientul'', in mod firesc, ii ramane complet strain si mai inchis ca niciodata: si, atunci cand i se intampla sa intalneasca ceva care se raporteaza la acesta, pretinde sa-l anexeze pur si simplu asimilandu-l ''subconstientului''.
    ..................................................................
    Rene Guenon - ''despre efectele negative ale psihanalizei (fragment)''

    RăspundețiȘtergere
  8. Categoric psihoterapeuta e de vină! Acolo unde psihiatria a dat greș, și societatea a permis psihopaților să manipuleze victima, e clar că psihoterapeuta trebuia să facă minuni. Chiar dacă psihoterapia NU EXISTĂ ca meserie (fiind artificial inclusă în profesia de psiholog, complet diferită de cea de psihoterapeut). Totuși, nu a făcut minuni, deoarece clientul este cel care face 87% din munca, din terapie. Terapeutul fiind doar un ghid... E ca la școala de șoferi unde elevul conduce, și instructorul doar îi stă alături. Dar în terapie mentorul îi stă alături o oră pe SĂPTĂMÂNĂ. Nu 8-10 ore pe zi, ca și angajatorul... Da, trageți în terapeut, mama lui, că a îndrăznit să-i glorifice curajul, și să-i deconspire doar numele clientei, când alții fac public în presă diagnosticul ei medical, care ăla ar trebui să fie confidențial! Și da, milioane de oameni BENEFICIAZĂ DE TERAPIE, și ÎNVAȚĂ să-și controleze reacțiile, să iasă de sub influența unor PSIHOPAȚI, să devină LIBERI, să își CLARIFICE prioritățile, și multe altele. Dar din presă ce învață? Să asculte de autorități, să stea în casă și să se fascineze? Psihoterapia este despre ADEVĂR, așa cum politica și presa sunt despre MINCIUNĂ. Ce caută ADEVĂRUL în combinația asta? Nu mai are loc! Noroc cu ceaușescu, a știut el ceva când a interzis psihologia și a închis facultatea respectivă în 1979... În schimb, a dezvoltat o șleahtă de ziariști care pe lângă statutul de acoperiți, îl aveau pe cel de PROPAGANDIST al partidului unic... Propun ca toți terapeuții care luptă pentru ADEVĂR să fie transformați în ziariști angajați la stat, și obligați prin natura profesiei să lingă acolo unde li se cere.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cum poate cineva bolnav sa se ajute doar singur?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Normal ca nu poate sa se ajute singur. Bolile psihice sunt de fapt boli ale sufletului. Si sunt cu legaturi karmice. Daca stramosii nu au facut absolut nimic pentru ca urmasii sa aiba protectie si s-au preocupat doar de foalele lor, sau au facut greseli grave fata de alti oameni, efectele se văd la urmasi.
      Dar mai sunt situatii noi: copii angelici nascuti intr-o lume a mentalului rece, cum este lumea in care traim. Care nu se pot adapta pentru ca de fapt sunt spirite foarte evoluate. Si...se sinucid. Pleacă acasă, in sfera din care au coborit in materie. In loc sa incurajeze astfel de copii meniti a aduce lumina si frumos un lumea rece, adultii orbi si cărpănoși ii agreseaza pana când ii îmbolnăvesc.
      Vă dati seama prin ce au trecut sfintii veniti sa ajute oamenii sa iasa din repetabilitatea istoriei?
      Sa vii din lumina in iadul pamantesc ca sa inveti oamenii sa iasa din starea de animal nu e deloc usor. Omul tot animal...

      Ștergere
  10. Un psiholog FĂRĂ MILĂ, FĂRĂ EMPATIE... de la Cluj, cu putere de expertiză pe lângă Instanță, datorită aplicării prevederilor de Mediere a interzis tatălui meu să se apropie de fiica mea. Fiica mea este in Custodie Comună a mea, cu mama ei. Tatăl meu era respins de acest pseudo-psiholog cu ștaif, la fiecare întălnire a mea cu fata. Era o răzbunare pe mine, pentru că nu au reușit să mă decadă din drepturile de tată. Nu aș fi meritat. Astfel... tatăl meu stătea după garduri , să-și vadă nepoata, de la 200 de metri distanță. Această suferință, printre altele, i-a grăbit decesul. Tatăl meu nu avea nici o vină faptică, ca bunic, că eu și mama fetiței nu ne înțelegeam. Poate doar "karmă" familială?...să zicem, dar nu cred. Mama fetei mele și psihologul s-au răzbunat pe mine, interzicând unui bunic de 75 de ani să vină la nepoata lui. Nici în privat, nici în locuri publice. Tata suferea în martir, pe după garduri, prin parcurile Clujului, să-și întrezărească nepoata lui. NU MAI POT SĂ AUD DE PSIHOLOGI, parcă aud de Cel Nenumit, când aud de ei. Nu au suflete de oameni, sunt ne-OAMENI. Reptilieni, cu sânge rece.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt situatii des intalnite, când bunicii mor atunci când se naste un nou copil in familie. Sau trec prin purificari prin boală. Tu privesti problema trunchiat, strict mental, simtindu-te ranit in orgoliu. Poate ca bunicul a plecat luând cu el dincolo o parte din incarcatura de agresivitate aparuta intre tine si sotia ta. Salvand asfel copilul, care putea sa plateasca el prostia voastra. Suntem destul de nepregatiti ca parinti. Facem greseli si experimente educative pe proprii copii. Pana invatam noi sa fim parinti, daca invatam vreodata, devenim bunici. Si ne batem intre noi ranind copiii aflati la mijloc.

      Ștergere
    2. Decizia respectivă a luat-o un JUDECĂTOR, că psihologul nu are dreptul să ia astfel de decizii. Eventual să facă o expertiză, să o prezinte judecătorului...

      Ștergere
    3. Ehe, daca dumneavoastra v-ati putea imagina cum sunt aia din Sistem, atunci romanii ar intelege de ce Romania eate in halul in care se afla in prezent.
      Domnu Dan, retelele de psihologi, psihiatri, cabinete, spitale dedicate acestei chestiuni sunt mana in mana si cu politia si cu derbedeii sri. Ce secret medical vorbesti dumneata acolo in articol caci nu exista asa ceva in Romania. Suntem vai de capul nostru ca tara, fata aia saraca a murit cu zile, sistemul putred e vinovat, iar unii ar trebui sa infunde puscaria.

      Ștergere
  11. Hristos a Înviat!
    Da, "Verticalul" ne ajută să fim sănătoşi şi la minte şi la suflet! Mulțumesc pentru confirmare! Respect

    RăspundețiȘtergere
  12. Subscriu la ideea din articol conform căreia psihologia e o formula pseudoștiințifică bună pentru a obține bani.De vreme ce există o sumedenie de școli de psihologie,înseamna că de fapt nu se știe nimic.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)