Cam așa stă treaba și cu FED-ul. Au tot anunțat belicos că vor crește dobânda de intervenție, că luptă cu inflația, că sparg tot ce prind în cale, dar, mai ales, că dobânzile mari „sunt aici ca să stea multă vreme”. Mă uit la bietul Jerome Powell, acest călăreț al unei iepe moarte, cum tot iese încercând să ne păcălească, asemeni unui iluzionist ratat care scoate iepuri de carton din joben. În urmă cu două săptămâni Powell era foarte ferm: politica dobânzilor mari merge mai departe! Acum și-a schimbat opinia la 180 de grade: nu mai creștem dobânzile, iar anul viitor vor fi operate diminuări ale acesteia. Păi stai că n-am înțeles! Care-i politica justă?
De fapt aici e șmecheria. Mașinăria de bani americană e absolut scăpată de sub control. Pur și simplu, indiferent ce i-ai face produce pagube. Dacă ții dobânda jos, banul se devalorizează că doar isteria producerii banilor din nimic n-are cum să ducă decât la împrumuturi aberante și la creșterea masei de dolari. Adică la tovarășul Mugabe. De partea cealaltă, creșterea dobânzii sufocă statul american care-i supraîndatorat și atât de corupt încât pentru a putea funcționa are nevoie de alte împrumuturi gigantice. Deci ce să faci? Distrugi statul cu dobânzi mari, cauzând daune șmecherilor sau stimulezi șmecherii cu dobânzi mici distrugându-ți moneda care, în final, ca efect al lipsei de relevanță, îi va decima tot pe șmecheri? Înțelegeți dilema? Indiferent ce-ai face, tot acolo ajungi. „Gravitația” normalității lucrează obosind mașinăria până la momentul picajului în poziția hazlie din care absolut toți se vor întreba: „Cum de-am fost atât de proști încât să credem în iluzia asta?”. Dar, desigur, perplexitatea se va dovedi inutilă atâta timp cât va fi prea târziu.
Spectacolul, pentru cei care știu să-l privească, e de-a dreptul macabru, cu intervale hiper-comice. Să vă dau un exemplu. Mega-băncile americane sunt, mai toate, falite. Dar își trag în continuare profiturile din tranzacții cu risc ridicat. Cum arată o asemenea tranzacție? Tradus în limbaj simplu, ar suna cam așa: „Pariez pe pariul pe care l-a făcut X când a pariat pe pariul făcut de Y care, la rândul său, a pariat pe pariul făcut de Z pe riscul de default al unui portofoliu compus din trei pătrimi credite de nivel A neasigurate, jumătate din pătrime pe credite de nivel C asigurate și cealaltă jumătate compusă din pariul lui Q pe pariul lui H că pariul lui J pe riscul de default al unui portofoliu compus din credite ipotecare în proporție de 20%, credite auto de tip C asigurate în proporție de 70%, în proporție de 45% și credite de studii în proporție de 35%”. Dar ăstea sunt păcănele! - veți exclama cu surprindere și într-adevăr, aveți dreptate. Fix asta e, dar mai intervine ceva. Puneți un levier de 10-20 de ori la fiecare nivel și-o să vă îngroziți de ce iese la final. Acestei groaze adăugați scenariul pe care-l întâlnim în realitate unde, de obicei, vedem leviere de până la 300. Interesant, nu-i așa?
După accidentul din 2008, autoritățile sunt îngrozite ca necesitatea de salvare a băncilor din 2008 să se repete. De altfel, vă pot spune că nu va mai exista așa ceva pentru că pur și simplu nu mai e posibil. Cidul doar o singură dată poate ieși mort călare la război și asta în legendă! Gogoașa mincinoasă s-a umflat atât de tare încât nu mai poate fi salvată indiferent de „voința politică”. Dar interacțiunile sunt extrem de interesante. Autoritățile federale vor să impună mărirea capitalului de nivel 1 pentru băncile cu expunere pe active de risc ridicat. Asta lovește în moalele capului mega-băncile de pe Wall Street, astfel încât așa ceva e inacceptabil. Și ce credeți c-a ieșit peste noapte? O campanie de toată frumusețea derulată pe televiziuni și pe net, al cărei mesaj e „Americans can't afford Washington's new capital regulations”. Cine derulează campania? Opt balene universal cunoscute: JPMorgan, Morgan Stanley, Wells Fargo, Bank of America, Goldman Sachs, Citi, State Street Corporation, BNY Mellon. Numai nume finuțe. E cât se poate de limpede că avem de-a face cu o campanie de PR înșelătoare, dar ne mai luăm de la asta când clipurile au început deja să prăjeacă creierii contribuabililor inepți? Dacă sunteți curioși, puteți merge pe site-ul campaniei, americanscantaffordit.com .
Ceea ce trebuie să reținem sunt însă elementele esențiale. Politica de dobândă mare nu mai e funcțională.Asta înseamnă că FED-ul se va întoarce în jos, astfelîncât activele fizice vor crește generând inflație. E în logica lucrurilor deoarece sunt impulsionate de politica de câștiguri a șmecherilor care, bazându-se pe costul insignifinat al împrumuturilor produc bani cu nemiluita. Încercarea politicului de a mai domoli „instinctul” speculatriv al marilor mahări se lovește de campaniile de PR și lobby-urile intense astfel încât nu se poate face nimic nici aici. Ce rămâne? Traseul clasic, cel pe care l-am denumit „autostrada Mugabe” și care, în scurt timp, se va transforma în „pista de decolare Mugabe”. Doar că toate acestea sunt imaginile care sunt proiectate pe retina celor îmbătați de drogul banului. Și, până la urmă, gravitația normalității își va face datoria iar imaginea pe care o vom vedea va fi de-a dreptul dezolantă.
Titlul nu se potrivește cu articolul. Căruță care merge în toate direcțiile în același timp:
RăspundețiȘtergerehttps://invidious.protokolla.fi/watch?v=eVjdJftTtbM
https://invidious.lunar.icu/watch?v=eVjdJftTtbM
1:17: "Hey, the ATV is still there. That's good, cause it's not ours."
Matei, îmi dai voie să denumesc și eu cum vreau articolele? Desigur că e o legătură! :)
ȘtergereNe explicati si noua , nestiutorilor, ce e cu Mugabe asta ? Ca nu se intelege nimic...
RăspundețiȘtergereRobert Mugabe, Zimbabwe, https://en.wikipedia.org/wiki/Hyperinflation_in_Zimbabwe
ȘtergereNu-s economist si cunostiintele mele in domeniu sunt extrem de limitate dar din cate stiu eu, Mugabe, a reusit performanta de a "rezolva", prin greseli succesive si contra-economice, o inflatie galopanta, transformand-o intr-o hiper-inflatie.
ȘtergereLa un moment dat, prin masurile luate, a ajuns la o oarecare normalizare a sistemului economic din Zimbabwe dar, totul n-a fost decat o aparenta, pentru ca in fapt, a reusit doar sa obtina o hiper-inflatie si mai puternica!
Referirea la Mugabe, sunt convins ca are sensul de a arata o cale de... cum NU trebuie facut ceva in domeniul economic.
DD e economist deci, intelegerea multor articole scrise de el, necesita totusi o minima intelegere a economiei...
Realitatea e ca articolul asta, chiar are "miez" si atat titlul cat si continutul, au logica (ca sa zic ceva si de Matei, care se pare ca nici el n-a inteles mare lucru)
Pe de alta parte, faptul ca "Americans can't afford Washington's new capital regulations", este o realitate obiectiva!
Problema se naste din aceea ca o asemenea constatare vine din partea unui consortiu bancar, care numai de grija cetatenilor nu moare si orice om intreg la minte, intelege ca in spatele acestei propagande stau niste interese extraordinar de mizerabile!
E ca in cazul conflictului Israel-Hamas, unde America condamna dur uciderea civililor palestinieni din Gaza dar in acelasi timp furnizeaza israelului arme cu care sa ucida civilii palestinieni din Gaza. Ipocrizie dusa la extrem!
Ne aducem aminte de caritas, pana in ultimele zile de dinainte de faliment erau multi care nu credeau ca o sa vina, am intalnit oameni cu studii care muscau din momeala !
RăspundețiȘtergereFED ul - cunoaște prea bine ca USA și vestul - sunt in colaps total și ireversibil ; singura lor grija este- cum și când își vor pune costumul de salvatori planetari peste cel de piromani ; foarte probabil in 2023.
RăspundețiȘtergereFED ul - cunoaște prea bine ca USA și vestul - sunt in colaps total și ireversibil ; singura lor grija este- cum și când își vor pune costumul de salvatori planetari peste cel de piromani ; foarte probabil in 2023.
RăspundețiȘtergereAm ajuns la vorba aia: "Vine muntele la Mahomed sau Mahomed la munte?".
RăspundețiȘtergereA postat domnul dd acum ceva vreme despre un preot care are grijă de copii orfani , nu mai găsesc articolul din păcate și nici nu mai știu exact cum se numea asociația acestui mare suflet , poate îmi poate da cineva detalii ,merci
RăspundețiȘtergereĂsta e articolul: https://trenduri.blogspot.com/2022/04/un-om-bogat.html#more
Ștergerehttps://ocl.org/the-lifes-work-of-fr-nicolae-tanase-a-romanian-priest/
Ștergerehttps://en.wikipedia.org/wiki/Oskar_Schindler
Însă Oskar Schindler, deși s-a folosit de poziția pe care o avea în Partidul Nazist ca să salveze niște oameni, nu a promovat nici nazismul și nici Partidul, cum face Nicolae Tănase.
https://www.openbible.info/topics/men_being_sinner_by_nature
https://trenduri.blogspot.com/2023/07/noi-si-puii-animalelor.html?showComment=1688818270447#c7633999445273645787
"and from that day on they began telling the boy that he had an iron heart. They wanted him to believe that and to be cruel and mean."
https://provitasfantulbrancoveanu.ro/despre-noi/
Ștergere"Respectarea interesului superior al copilului
[nimic]
Respectarea Drepturilor Omului
Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast"
@Matei, ești răutăcios. Cel mai probabil e vorba de o temă Wordpress care nu a fost personalizată. A tradus-o cineva la repezeală și nu a mai completat nimeni textele. E făcut cam amatoricesc, dar asta e și din cauza ca nu se găsește cineva serios sa se implice la modul coerent. Oricum la câte probleme au, sigur nu le stă gândul la site...
ȘtergereNu exista nici un fel de probleme cu sistemul bancar. Totul este regizat pentru prabusirea financiara de care este nevoie pentru a indeplini un program. SUA poate printa cat doreste, la fel ca orice stat suveran monetar. Problema este increderea in sistem, de aici si cotatiile la randamentul pentru obligatiuni.
RăspundețiȘtergere