vineri, 15 decembrie 2023

Comisia Europeană îl plătește pe Viktor Orban pentru că o înjură!


De o grămadă de vreme birocrații de la Bruxelles îl tot mușcă de fund pe Viktor Orban. Ultima găselniță a fost blocarea a aproape 11 mld. EUR reprezentând fonduri europene ale Ungariei pe motiv de ... „stat de drept”. O aberație, desigur, doar că aberația respectivă a produs destule probleme Ungariei. Spre deosebire de noi, ungurii absorb cu nesaț fondurile europene pe care le bagă în proiecte cât se poate de coerente pentru țară. 

Ceea ce trebuie să înțelegem este că, spre deosebire de noi care trimitem toți neaveniții pentru a ne reprezenta în relația cu Uniunea Europeană, ungurii trimit întotdeauna oameni deosebit de pregătiți. Aceștia cunosc foarte bine reglementările Uniunii, pârghiile pe care le pot acționa și, mai mult, lucrează perfect coordonat. În momentul în care țara e amenințată cu sancționarea, de peste tot încep să apară excepții care îngreunează teribil procesul. Ba un birocrat se abține și procesul nu poate trece fără semnătura sa, ba se depune o contestație la momentul oportun și până la rezolvarea sa problema nu mai e de interes s.a.m.d. În tot acest timp Ungaria își vede imperturbabilă de propriul interes. 

Un exemplu în ceea ce privește jocul Ungariei am avut la recent încheiatul Summit al celor 27. Speriată de veto-ul Ungariei în ceea ce privește „dosarul Ucraina”, nulitatea Ursula a deblocat de miercuri cele 10.8 miliarde de EUR aparținând Ungariei. O măsură luată pe repede-înainte care arată nu doar amatorismul și partizanatul Comisiei, dar și modul în care sunt tratate așa-numitele „teme fundamentale” ale Uniunii Europene. Păi dacă într-adevăr statul de drept era o problemă în Ungaria, înseamnă că acele fonduri nu ar fi trebuit eliberate sub nicio formă. Așa ar fi fost corect dacă tot ne dăm în bărci după „înaltele standarde” cărora ne închinăm. Ce-a făcut Comisia? Peste noapte a constatat că statul de drept nu mai e o problemă în Ungaria și a deblocat fondurile. 

Ce a făcut Ungaria pentru cei aproape 11 miliarde de EUR? Pur și simplu și-a urmat politica și interesul. În primul rând, Ungaria și-a folosit dreptul de veto în ceea ce privește ajutorul de 50 miliarde de EUR pe care Comisia vrea să-l dea Ucrainei. Ce trebuie să înțelegeți de aici e faptul că Ungaria NU VA DA niciun cent pentru Ucraina nici din banii săi și nici din contribuția sa la Bugetul Comun. Astfel, întrucât cea mai mare parte a celorlalți idioți sunt paiațe ale SUA, contribuțiile pentru Ucraina vor fi individuale. Astfel, cei 50 miliarde vor fi împărțiți de cele 26 de țări rămase în combinație, care vor contribui voluntar din surse proprii sau împrumuturi. Probabil România va trebui astfel să facă rost pentru Ucraina de aproape 3 miliarde EUR. Bani pe care-i vom plăti noi, din taxe suplimentare, tăieri de beneficii sociale și alte „binefaceri”. Ungaria nu va plăti nimic, văzându-și de treabă. Curat murdar, nu-i așa?

Singura concesie pe care a făcut-o Orban a fost aceea de a se abține în ceea ce privește începerea negocierilor de aderare pentru Ucraina și Republica Moldova. Din punct de vedere tehnic, abținerea lui Orban nu înseamnă nimic. Ucraina va începe negocierile, dar asta nu înseamnă nimic deoarece oricare dintre țările membre poate bloca pe termen nedefinit negocierile. Așa cum, de exemplu, se întâmplă în cazul Turciei. 

Cu alte cuvinte, abținerea lui Viktor Orban nu a însemnat decât o bulă de oxigen de care a avut nevoie nulitatea Ursula pentru a salva aparențele. Da, Ucraina a început negocierile, dar dacă vrea, Orban le poate bloca oricând. Pentru această abținere - la pachet cu bălăcăreala de care nulitățile europene au avut parte din partea lui Orban, Comisia i-a dat premierului maghiar un frumos plic cu 11 miliarde de EUR. Și uite-așa, din nou Ungaria reușește să-și urmeze neclintită politica sa.

E un exemplu pentru noi. Ia gândiți-vă pe cine avem noi la UE. Când mă gândesc la comisarii europeni pe care i-am dat aproape că-mi vine să mă urc pe pereți. Vi-l mai amintiți pe lingăul Leonard Orban? Dar pe slugoiul Cioloș? Pe nulitatea de Corina Crețu v-o mai amintiți? Că pe asta de-acum de la transporturi sigur n-o cunoaște decât scaunul său care geme sub greutatea fundului pe care trebuie să-l suporte zilnic. Oricum, prin altceva în afară de „politica de plantă” nu s-a remarcat cu nimic și de aceea nici nu-i dau numele. Comparați-i pe toți acești neghiobi cu politicienii maghiari și puneți în oglindă ceea ce s-a reușit acolo cu ceea ce nu se reușește niciodată la noi. Știu că sunteți tentați să dați vina pe oricine altcineva, dar răul pornește de la noi, de la bază. Iar răul se adâncește, cea mai bună dovadă fiind imposibilitatea de a putea alege pe cineva cât de cât decent la viitoarele alegeri. Ăștia suntem, din păcate. 

Trebuie însă să reținem esențialul. Viktor Orban înjură spumos Comisia, iar Comisia îi dă bani cu nemiluita. Noi o lingem, o cocoloșim și ne luăm șuturi în fund. Mă rog, ce pretenții să ai atâta timp cât un prost precum Iohannis ne spune doct că „negocierile pentru Schengen sunt complicate”. De ce-s complicate, idiotule? Trebuiau terminate de acum 10 ani de când te-ai întronizat, nulule!

18 comentarii:

  1. https://biblehub.com/matthew/25-35.htm

    "For I was Hungary and you gave me something to eat,"

    RăspundețiȘtergere
  2. Si nu va mira faptul ca Ungaria poate face ce vrea, in timp ce noi nu? Pentru ce anume se pregateste Ungaria, conditii favorabile care disparusera cand Stalin a spus ca va da Transilvania tarii care iese prima din razboi? Politicienii nostri nu stiu ce se va intampla? De ce Soarele manifesta eruptii si ejectii de masa coronala care nu s-au mai vazut din 1859? Care este secventa fenomenelor astronomice care va bulversa omenirea in curand? Care sunt evenimentele politice/militare care vor insoti aceste aparitii pe cer? De ce campania de vaccinare a inceput exact pe 20 decembrie 2020, ultima zi din calendarul Maya (bazat exclusiv pe marile conjunctii dintre Saturn si Jupiter)? De ce Omicron isi recapata domeniul prionic tocmai acum? Cine isi mai aduce aminte de simptomul "white lung/plamanului alb" din lunile februarie-martie 2020, in cazurile cele mai grave de atunci? Intreruperea curentului la o centrala "nucleara" e una, un cyber attack direct cu totul altceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. In primul rând cred că ar trebui să remarcăm că ungurii, Orban, au avut inteligența de a-i declara război lui Soros și hoardei lui de nemernici care la noi conduc încă din 90.
    Totul a început cu GDS, cu brucan, pleșu și liicheanu, apoi cu patapievici, lucian boia, djuvara, ... acești farisei ai culturii care nu au nici un respect pentru poporul român și această nație.
    De aici a început corupția culturală și apoi cealaltă, căreia i-a căzut victimă cu mici excepții întreaga societate, în frunte cu serviciile.
    Accidentul, sau mai bine zis catastrofa johanniSS nu este decât o consecință a unei trădări mult mai mari. Nici nu vreau să mă gândesc la cel ce-i va urma, care conform logicii de până acum, ne va face să-l regretăm pe sas ...
    Intr-o zi ar trebui poate, să depășin antiteza și să ne suflecăm mânecile !?!?
    Mai sunt oare oameni drepți și patrioți ? mai ales în servicii ?
    In faza în care am ajuns, cu partidele actuale, nu cred că se mai poate schimba ceva semnificativ fără o revoluție de palat la servicii, altfel,
    Doar o catastrofă ne-ar mai putea salva ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Să nu uităm de vârful (deși, în opinia ei, ar fi trebuit să scriu „vârfa”) competenților trimiși la Bruxel, EBA, care s-a zbătut pentru ca România să aibă „succesuri” în negocierile cu (m)UE.
    Când FIECARE dintre români va înțelege că avem o „karmă de neam” pe trădare și va începe cu începutul - a nu se mai trăda și prostitua pe el însuși pentru 5 lei - atunci vom începe să redevenim un popor și să nu mai fim o po-pulație.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu unul, ma gandesc ca poate UE se bucura de veto-ul Ungariei... Nu cred ca sunt pe acolo bani cu nemiluita asa ca Ungaria este pentru ei un foarte bun "tap ispasitor" (pe ideea noi am vrea sa va dam bani dar nu ne lasa Ungaria). Toate astea NU diminueaza cu absolut nimic meritul conducerii Ungariei ! Am vrut doar sa subliniez ca e posibil ca Ursula sa nu fie foarte suparata ca nu s-au aprobat ieri banii. Mergand cu aceasta idee mai departe in SUA, oare nu e e curios cum presedintele nu cedeaza in fara republicanilor ? Ni se spune ca presedintele ar da imediat banii ucrainilor, dar nu poate din cauza republicanlor ! Oare asa sa fie ?!?! Nu cumva ii convine amanarea ? Are si tapul ispasitor in republicani... Daca ar vrea cu adevarat nu ar ar ajunge la un aranjament legat de granita cu Mexicul ?!?!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dane, să nu uităm un lucru. Orban primește bani pentru că în EU sunt anume nulități lingăcioase ca noi. Dacă ar fi numai Orbani în EU - lucrurile ar sta altfel. El e o excepție într-o mare de slugoi... Cred că de aia își permit să-i mai arunce un ciolănel. Că doar e plătit de noi...

    RăspundețiȘtergere
  7. Cineva-mi spunea odată :
    ,, Ceva-mi spune că la un moment dat ungurii vor obține ceea ce-și doresc, Ardealul, dar nu-ți fă griji, cred ca ar putea fi un lucru f bun pentru ardeleni ,, !?!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă Horatiu, cei din Ungaria știu că dacă încorporează Ardealul, toată Ungaria Mare ar fi condusă de un partid naționalist român (matematică elementară). În Ardeal doar secui mai sunt prostiți cu această idioțenie dar ei sunt prostiți și cu faptul că sunt unguri deși limba maghiară le-a fost impusă de Imperiul Habsburgic. Cu stimă, Tavi

      Ștergere
  8. nu trebuie sa ne luam lumina de la borhotul asta, care se crede protejat de rusi si chinezi.. cand i-or trage aia clapa o sa fie mielusel.. roata se invarteste, mai bine ca romanii, faci pe prostul (in cazul nostru chiar suntem) dar cateodata e si un avantaj. Noi nu suntem ca ungurii, nu avem mindset-ul lor, au fost imperiu.. noi am fost iobagi, nu putem sa avem noi gura mare in UE, si daca ar vrea politicienii nu au sustinerea populara, din motive stiute..

    RăspundețiȘtergere
  9. In sfirsit incepem sa umplem spatiile goale(...), incepem sa intelegem care este rolul lui de gicacontra-controlat in toata schema asta.
    Tîrziu, dar mai bine decit niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  10. Candva, si romanii erau barbati, nu doar ungurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare cind erau bărbați?Cind erau haiduci, si toti calatorii ocoleau tarile române?

      Ștergere
    2. Asta este singura posibilitate de a te apara eficient, de invadatori/de "colonizatorii de buna credinta"!

      Ștergere
  11. Felicitari sincere pentru articol !

    RăspundețiȘtergere
  12. DD,
    Off topic:
    Cum are de gind mascariciul din Argentina sa inlocuiasca pessosul cu dolarul?
    Am inteles ca deja l-a lasat in cadere libera. Ce anume presupune acest gest care evident vine de sus si va continua si la altii?

    RăspundețiȘtergere
  13. O inadvertenta in articol: CE a tot impus o lista stufoasa, si mereu crescand, cu temele pe care Ungaria urma sa le indeplineasca pentru a se conforma cerintelor cu privire "statul de drept". Ungaria le tot indeplinea, dar banii tot n-au venit. Asta pana acum 3 zile, cand ultima tema de rezolvat a fost bifata si publicata in Monitorul Oficial. Din acel moment, nici Comisia, nici PE nu mai avea niciun argument sau parghie pt oprirea banilor. A, ca asta, din fericire, s-a suprapus cu chestia ucraineano-moldoveneasca, o coincidenta. Cu sau fara veto-ul lui Orban, banii trebuiau platiti. Evident, CE ar mai fi inventat alte prostii, dar Ungaria si-a jucat bine cartile. Asa macar si progresistii din Moldova, la fel de nepregatiti si corupti, intra in mare liniste pe usa din dos, o gura de oxigen pentru ei, pentru politica expansionista din Bucuresti. In timp ce candidatii balcanici de zece ani muncesc pe branci sa fie acceptati, fiind depasiti pe dreapta de smecherasi.

    RăspundețiȘtergere
  14. La multi ani Dane.Sa fi sanatos si sa te bucuri de viata !

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)