miercuri, 27 decembrie 2023

Ce natură va avea schimbarea?

Imaginea atașată articolului de față este una extrem de relevantă pentru discuția de azi. Ce ne arată? Este pentru prima dată în istorie când randamentul datoriei americane este mai mare decât cel al randamentului datoriei statelor emergente. Care e semnificația e simplu de înțeles: pentru un investitor, datoria țărilor emergente este mai puțin riscantă decât datoria americană. Asta în ciuda rating-urilor contrafăcute ale marilor agenții globale care, în realitate, sunt 100% americane. E fractură teribilă!

Partea și mai interesantă a poveștii e legată de rezultatul net al așa-numitei Bidenomics, politica economică a actualei administrații americane. Cum suntem contemporanii uneia dintre cele mai mari falsificări a datelor economice din istorie, partea cu adevărat interesantă e dată de faptul că minciuna nu mai poate fi ascunsă. De exemplu, Administrația SUA s-a lăudat cu creșterea PIB-ului în trimestrul 3 cu 414 mld. $. Doar că acelei creșteri economice îi corespunde o creștere a datoriei de 1.3 tln. $, SUA ajungând la o valoare record de 34 tln. $!!! Dacă ai învârtit vreodată bani la viața ta, înțelegi cu exactitate ceea ce am spus în fraza anterioară. Atunci când te împrumuți mai mult decât creșterea, înseamnă că te afli cu un picior în faliment. Iar dinamica financiară a SUA ne arată cât se poate de clar realitatea despre care vorbesc. 

Culmea culmilor, lovitura de grație pentru administrația Biden nu vine de la dușmanii săi, ci de la prietenii cei mai intimi ai democraților, globaliștii. Pur și simplu nu mi-a venit să cred ochilor când am citit articolul lui Gordon Brown, publicat luna trecută în Foreign Policy. Din poziția sa de diplomat internațional(a se citi agent globalist de influență), fostul premier britanic șterge pe jos cu politica Administrației Biden, semnalându-le americanilor că vremea lor a trecut și introducând triumfal teoria multilateranismului. Ia citiți mai jos un fragment:

Statele Unite, liderul incontestabil al instituțiilor globale vechi de aproape 80 de ani, concepute pentru a spori cooperarea internațională, par să se absenteze de la o dezbatere serioasă despre relevanța și potențiala reformă a acestora. Iar pe măsură ce războaiele comerciale devin războaie tehnologice și războaie de capital, amenințând să degenereze și mai mult într-un nou tip de război rece economic marcat de sisteme globale concurente, America, cea care a fost, în general, multilateralistă într-o lume unipolară este mai aproape de unilateralism într-o lume multipolară. 

 Înțelegeți situația? Gordon Brown îi trage de urechi pe americani deoarece ei sunt cei care se agață de statutul unipolar în condițiile în care realitatea lumii este una multipolară. Tragic, nu-i așa? Fragmentul următor, însă, arată cu precizie cu ce tabără joacă globaliștii:

O navă aflată pe mări furtunoase are nevoie de ancore stabile, iar astăzi acestea nu există. Lumea obișnuia să fie ancorată de hegemonia SUA. Acele zile unipolare au trecut acum în urmă. Dar după o vârstă unipolară vine o vârstă multipolară, care necesită o ancoră multipolară. Această ancoră – și stabilitatea pe care o oferă – trebuie să fie construite pe instituții multilaterale reformate. Într-adevăr, o astfel de revizuire a arhitecturii globale este singura modalitate de a repara o ordine liberală globală care acum nu este nici globală, nici liberală, nici ordonată – și de a depăși o recesiune geopolitică care ne-a oferit un tărâm global al nimănui de spații neguvernate. 

De fapt, în paragraful citat Gordon Brown le transmite americanilor că toată structura internațională de înțelegeri este pe cale să pice, iar în locul acesteia trebuie pus altceva, o altă înțelegere. Aici Brown vorbește despre reforme așa cum Gorbaciov vorbea despre Perestroika, și știți bine ce-a iești din acea restructurare. Tonul general al articolului este unul în care Gordon Brown ordonă Americii să preia frâiele multilateranismului, cu alte cuvinte să renunțe la statutul său pe care să-l sacrifice pe altarul globalismului multipolar. Și abia de aici înțelegem disperarea globaliștilor adevărați. Ei joacă acum în tabăra dominată de China deoarece știu că aceea e direcția. A paria pe SUA e ca și cum ai paria pe un cal mort. Problema lor este că toate activele pe care le dețin(sau marea majoritate a acestora) sunt legate de actualul sistem hegemonic al SUA, iar în cazul în care SUA pierde - previzibil! - bătălia, la fel de transparent le dispare și lor puterea. Ceea ce spune Gordon Brown este că a venit momentul ca SUA să se sacrifice pentru a se mai salva ceea ce e de salvat, adică propria influență a mafiei care acum face jocurile globale. 

Pare că administrația americană nu ține însă cont de asta și vrea să pluseze, jucând la cacialma. În timp ce trompetele ucrainene vorbesc despre apărare, SUA, cu un ultim efort, înarmează Ucraina prin spate sperând la o răsturnare de situație. Pare că în aceste zile, precum cartoforul beat, SUA aruncă totul pe masă într-o încercare disperată de fentare a realității. Astfel, deja au răsărit mai multe baterii Patriot în Ucraina și - cel puțin până acum - 24 de avioane F-16 - dintre care rușii deja au distrus șase la sol. Înțeleg că acum se caută piloți rezerviști de F-16 cărora li se plătește oricât pentru a da „marea lovitură” Rusiei. De asemenea, efortul logistic pe care îl va face rapid Europa, acela de a colecta carnea de tun ucraineană disponibilă din spațiul său, este unul al disperării. La fel ca și cantitățile imense de arme care iau calea Ucrainei absolut neoficial. E o nebunie, dar așa se joacă la cacialma. Dacă lovitura reușește, Administrația Biden promite că va prelua ștafeta globalizării după modelul său. Teoretic asta ar însemna un enorm câștig pentru mafia globalistă actuală. 

Problema semnalată de Gordon Brown este însă una având rol prudențial deoarece toată mafia știe că, în cazul în care SUA pierde, întreaga coșmelie le pică. De aceea joacă aparent în tabăra Chinei; nu vor să piardă totul! Și, de aceea, cu glasul sfătos al șarpelui, fostul premier englez le servește americanilor o pildă de zile mari:

Există o lecție aici pentru o SUA a cărei atenție este din ce în ce mai concentrată asupra Chinei. Pentru o vreme, capacitatea sa de a-și depăși cel mai mare concurent poate fi calculată și dovedită. Ceea ce este mai puțin sub microscop este consecința pierderii influenței SUA în Africa, Asia, America Latină și Orientul Mijlociu. Statele Unite ar putea câștiga bătălia cu China, dar făcând acest lucru ar putea pierde războiul pentru sprijin în întreaga lume.
 V-am spus că 2024 este anul schimbării. Sunt curios ce natură va avea schimbarea: va fi una în linie cu ceea ce vrea gașca globalistă actuală sau va fi un accident în urma căruie mulți vor rămâne cu fundu-n baltă? Personal, bazându-mă pe prostia dominantă pe care o expune Occidentul, merg pe a doua variantă. 

20 de comentarii:

  1. America / mai exact mafia democrata -va răsturna masa de poker / forțând un colaps economic de propoertii -prin care sa și strivească așa zisii parteneri strategici ; știu ca nu mai pot câștiga, și atunci lupta -pt a trage ,,gardul” ; pentru ca vor fi stăpâni pe economii ruinate și lipsite de resurse - lupta cu disperare -pt a câștiga resursele Rusiei ; NOAPTEA TOTALĂ A MINTII ! ; nu este exclus ca prin continuarea conflictului cu Rusiamafia globalists sa și fi propus generarea unui război atomic / cu gândul la atingerea targhetului genocidar al populației

    RăspundețiȘtergere
  2. Undeva, calculul tău este eronat, exact pe aceeași zonă pe care ți-ai recunoscut-o și în articolul anterior despre previziunile anului 2023. Americanii estimează că pot să mai țină sus toată nebunia cu datoria publică fără să cadă în colaps atâta timp cât pot tipări dolari gratis

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred ca o schimbare (in sensul de prabusire, haos, criza) brusca in SUA nu ar fi de dorit. Ma rog la Dumnezeu ca totul sa fie un proces relativ lent pentru ca altfel tare mi-e teama de consecinte greu de anticipat. URSS s-a prabusit in liniste, satelitii URSS la fel (doar in Romania au fost peste o mie de vicitime !) si tot incerc sa calculez sansele ca si statutul SUA sa sufere transformari pe modelul caderii URSS-ului....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. URSS și sateliții nu s-au prăbușit în liniște au fost zeci de milioane de morți din mizerie și disperare numai în URSS dar și pentru sateliți uită-te la populațiile sateliților

      Ștergere
    2. Ed, nu stiu la ce te referi... zeci de milioane de morti ?! Te referi, probabil la perioada lui Stalin si la Gulagul descris de Soljenitin ! Nu stiu ce vrei sa spui legat de "populatiile satelitilor". Nu stiu la ce te referi nici legat "de mizerie si disperare " decat da, doar legat de aceeasi perioada a Gulagului. Mizerie nu a existat niciodata in fostele republici socialiste (si nici in Romania pana in anii '80 !). Legat de disperare prin anii 60 - 70 - 80 stii tu ca a fost ? Disperarea a aparut in Romania dupa 1980 - 1982 cand au inceput restrictiile... Toate astea insa la nivel istoric sunt neimportante. Din punctul meu de vedere imperius URSS s-a prabusit in liniste ! Ai idee ce ar fi insemnat o prabusire necontrolata ?!?!

      Ștergere
  4. Din pacate, populatia globului este mult prea saraca si prea slaba, ca sa i poata rasturna ea pe puternicii efemeri.
    Asa ca puternicii isi vor bate joc in continuare de Creatia Divina, straduindu se ca s o schimonoseasca dupa chipul si infatisarea lor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Problema este ca cei de la virf, cei care fac jocurile din umbra si pe care noi nu ii stim au dovedit in timp ca inafara de a fi o gasca de gangsteri pusi pe jaf planetar, au dovedit ca nu sint de loc inteligenti si inovativi. Faptul ca au impins lumea intr-o directie gresita , faptul ca nu se ascund in a spune lumii ca ei trebuie sa omoare pina in 2030 7,5 miliarde de oameni, spune TOT. Pentru a atinge acest scop ei nu se vor da la o parte de la nimic. Ei au toate secretele si progresele stiintei, au orase subterane unde cred ca vor supravietui unui atac nuclear global, au banci genetice prin care cred ca vor re-crea o lume noua in care noi cei citiva ramasi vom fi roboti jumatate biologici, ect, ascultati doar ce spun la acele conferinte de la Davos; ei nu se mai tem de nimic, distrugerea totala a planetei este o optiune deja acceptata si probabil deja planificata. Sint deja savanti care au publicat pe net date cu privire la pierderile din “pandemie”, se estimeaza ca au fost de un miliard, si inca in prezent indicii de mortalitate sint de 3-4 ori mai mari decit inainte; lumea continua sa moara la un ritm fara precedent. Ce va fi vom vedea cit de curind, dar va fi rau, si va fi rau in emisfera nord vestica pentru ca astia sint focusati da distruga Europa si America de Nord, cum vedeti acolo se intimpla toate nenorocirile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti dreptate. Poate se va ridica ceva dintre rămășițe dar nu înainte de a ajunge complet in prăpastie.

      Ștergere
  6. Este de inteles ca in mod automat( nestiind altceva) persistam sa gindim in termeni de crestere economica si toate concluziile le tragem din aceasta paradigma si obicei de gindire.
    In prezent, insa, eforturile globale se fac in vederea contractarii accelerate a tot si toate urmate de FINALIZAREA unui control necesar al nevoilor stricte ale populatiei care se poate realiza doar prin digitalizare.
    In curind resursele DISPONIBILE vor fi calculate, expediate, sistematizate, distribuite conform necesitatilor minime. Deja se trimbiteaza fara ezitari peste tot in forumurile internationale.
    Prin analogie financiar vorbind:
    Orice centrala atomica inchisa trece printr-o perioada de aproximativ 20-30 de ani de DEcomisionare, proces care are si el nevoie de finantare(evident neprofitabila) considerabila. Drept exemplu este ceea ce face Germania acum.

    Astfel SUAare(si UE) au nevoie de finantare masiva pentru propria decomisionare graduala, treptata, cu calm, in speranta de a diminua socurile societale, denivelarile" de tot felul care apar in "drum".
    Cred ca in urmatorull deceniu, fara probleme se poate ajunge la 100-200-300 re trilioane datorie in vederea realizarii acestui deziderat necesar al Planetei.
    De ce este vital?
    Inca nu stim cu adevarat.
    Amza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comentariul este evident favorabil celor 2 actori globalisti criminali SUA si UE. Important nu este ce au ei nevoie ci ce avem si mai putem avea noi.

      Ștergere
  7. Cade FED si cad bancile americane, colaps total peste America. Daca iese Trump retrage tot inspre interior. Salvarea Europei sau reimbratisarea ei de catre urs.
    America ori declanseaza total criza ori razboiul alta sansa de salvare nu mai are. Ce vor face licuricii mici serviciile de la Bucuresti, vor trada iar? Salvare sau autoinfundare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Razboinicii Luminii - aparatorii licuricilor - de la Bucuresti, se vor ascunde in Gaura Neagra, ca sa nu se mai vaza: de unde le vine, cata le vine, si nici incotro o reflecta!

      Ștergere
  8. Fundu-n balta, Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cele doua evolutii dovedesc o corelare/o simultaneitate a sensurilor in timp!
    O sa pice tot, indiferent care pica prima!

    RăspundețiȘtergere
  10. Hehe! Pana la Schimbare e cale lunga! Aparent infinita!
    Insa pana acolo, au loc/se reproduc modificari ale modificarii, vorba lui Caragiale!

    RăspundețiȘtergere
  11. Raspunsul la intrebarea din titlu:natura moarta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarata mafie are partea ei si din structura noua ce va veni. De fapt ei au ridicat China la statutul actual pentru a prelua stafeta de la SUA in a fi modelul global. Nu degeaba Kissinger a schimbat doctrina in anii '70 mergand pe ideea unui acord cu natiunile comuniste, nicidecum pe o suprematie a Vestului Colectiv.

      Ștergere
  12. "cacealma" - varianta corecta

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)