miercuri, 6 decembrie 2023

Războiul cu joystick-ul


Vă spun cât se poate de franc faptul că articolul de față nu ar fi văzut lumina zilei dacă nu era vorba de sursa pe care o să v-o dezvălui ceva mai jos. Oricine mi-ar fi dat aceste informații le-aș fi crezut prea de tot pentru a putea fi considerate normale. 

OK, despre ce e vorba? Despre „marea contraofensivă” a Ucrainei, acea acțiune mult prea marketată care, în final, s-a dovedit a fi un fâs fără pereche. Absolut totul a părut a fi făcut de Netflix. Am rămas surprins de diferența teribilă dintre datele primite de pe teren și ceea ce se scria în media. Nu mai vorbesc câte înjurături mi-am luat de la idioții utili care-mi „dădeau în cap” cu sursele lor de încredere. De multe ori m-am întrebat dacă nu cumva am luat-o eu razna. Doar știam că e ceva pe teren, dar din partea cealaltă veneau informații absolut contrare. O asemenea mistificare a realității n-am mai văzut decât la COVID.

OK, să intrăm însă abrupt în subiect. Prima realitate: cine a conceput planul ofensivei? Ucrainenii? Ucrainenii cu suport occidental? Cine e totuși autorul întregii acțiuni. Ei bine, acum avem răspunsul: SUA și Anglia. Da, ați citit bine. Absolut tot planul de atac al ucrainenilor a fost întocmit de englezi și americani! Partea interesantă e că, de-a lungul timpului, ucrainenii au modificat cu de la sine putere deoarece erau în pericol de a și-o fura rău de tot de la ruși. Astfel încât au lăsat baltă ceea ce le dăduseră americanii și au suplimentat forțele din est. De unde știu asta? Păi v-am spus, dintr-o SURSĂ SIGURĂ. 

Care-i sursa? Fix Washington Post. Pare incredibil? E o serie de două articole dedicate contraofensivei ucrainene pe care le citești aproape ca pe un roman de capă și spadă(vezi aici episodul 1 și aici episodul 2). E imposibil de crezut pentru toți spălații pe creier că așa ceva apare în presa occidentală. Însă dezvăluirea referitoare la planificarea operațiunii este cea mai mică deoarece esența constă în cum a  fost planificată contraofensiva.

Ei bine, aici e jale. Întreaga operațiune a fost planificată cu ajutorul unor jocuri electronice militare. Ceee? Da, da, ați citit bine! Contraofensiva a fost planificată pe PlayStation sau, mă rog, pe echivalentul militar al consolei de la Sony! WaPo spune aceasta în urma consultării a peste 30 de specialiști din sistem, adică oameni care știu exact despre ce e vorba. Și, ca să fie treaba treabă, vă voi mai spune că a mai fost implicată o armă secretă de o importanță capitală: Excel-ul! Vă vine sau nu să credeți, idioții au folosit Excel și jocuri electronice pentru a planifica secerarea ucrainenilor. Este absolut incredibil! Iată pasajul incriminator: 

„The planners ran the exercises using specialized war-gaming software and Excel spreadsheets — and, sometimes, simply by moving pieces around on a map. The simulations included smaller component exercises that each focused on a particular element of the fight — offensive operations or logistics. The conclusions were then fed back into the evolving campaign plan.”

Fără doar și poate nu ne mai miră deloc eșecul usturător suferit de AFU. Stau să mă gândesc că, cel mai probabil, „manipulatorii de ședință” au prezentat rezultatele într-un mod hiperbolizat astfel încât absolut toată lumea a crezut că rușii vor fi șterși de pe fața pământului. Absolut nimeni nu s-a gândit că, cel mai probabil, mașina de război a Rusiei a fost subestimată și că atunci când e vorba de apărarea patriei rușii sunt imbatabili. 

Ceea ce s-a întâmplat pe teren i-a luat prin surprindere pe toți. Armata Ucrainei s-a lovit de ruși precum un automobil de un zid din fier-beton. Efectiv toate planurile lor s-au dovedit a fi superficiale, iar ucrainenii au înecat țevile mitralierelor rusești în timp ce vehiculele militare occidentale s-au dovedit a fi ținte banale pentru dronele FPV introduse în armata rusă. 

Există un merit al întregii confruntări, unul pe care nu și l-ar fi dorit Occidentul, anume întărirea armatei ruse. După ce și-a făcut antrenamentul cu armata Ucrainei sprijinită de întreg Occidentul, armata rusă este acum o forță redutabilă care a dovedit o extraordinară capacitate de repliere. Dacă la început totul părea făcut pe genunchi, acum situația arată radical diferit. Rusia utilizează drone revoluționare, are o capacitate de producție a obuzelor de artilerie mai mare decât cea a arestului lumii la un loc, și-a modernizat tancurile și este capabilă să vină cu soluții militare excepționale. 

Desigur, râdem de războiul de joystick planificat de americani și englezi, dar uităm că această planificare nebunească a avut ca rezultat câteva sute de mii de victime din rândul ucrainenilor. Culmea, acum este o răceală între reprezentanții militari ai Ucrainei și cei occidentali pe tema ratării contraofensivei. De menționat e că Zelenskyi a mers pe mâna occidentală, ordonând continuu atacarea rușilor în ciuda rezultatelor dezastruoase din teren. S-a ajuns în situația penibilă de a fixa targeturi de înaintare zilnică, operațiune care a avut ca efect sporirea numărului de morți, iar întrebarea e  „CINE PLĂTEȘTE?”.

Fiți siguri că nici englezii și nici americanii n-o vor face. O va face un țap ispășitor care va fi sacrificat pentru a sprijini narativul „noi am fi câștigat, dar ucraineii au fost trădați de corupție”. Clasic!

14 comentarii:

  1. Cântăreț ucrainean:

    https://redirect.invidious.io/watch?v=8rT3tuP9S3k

    Оборвалось детство вместе с дымом
    и склонилась вечность над обрывом.
    Улетели вы от нас,
    но сияние ваших глаз
    остается вместе с нами навсегда,
    остается вместе с нами навсегда.

    [Припев:]
    День, день или ночь,
    сын или дочь,
    где-то сейчас, где-то,
    но вас не вернуть.
    Ваш долгий путь
    будет светлей света.

    Время лечит все, но остается
    боль в душе, она ведь не сотрется.
    Вам летать вдали от нас,
    не легко без вас сейчас,
    но останетесь в сердцах вы навсегда,
    но останетесь в душе вы навсегда.

    [Припев]

    Bibliografie suplimentară:

    https://www.instagram.com/reel/CzxC5wuobiT/

    "I am leaving “The Voice Bulgaria”, and I’m very glad that I left this show because they didn’t allow me to showcase myself, and I was dismissed because I refused to comply with their rules and do what they told me. Of course, they cut out the moment where I sang Lana Del Rey’s song «Video Games»…"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...o analiza de ansamblu a situatiei superbe in care se afla occidentul colectiv si crema Nato... Dr. Karber la West Point face stand-up comedy...
      https://simplicius76.substack.com/p/subscriber-mailbag-answers-12423

      Ștergere
    2. Armele termobarice sunt un flecușteț, nu văd de ce se face atâta caz de ele.

      https://www.crestinortodox.ro/credinta/parintele-cleopa-despre-iad-69805.html

      "Cat de mare este focul unde se topeste otelul, totusi este neinchipuit de slab fata de focul iadului, ca si cum ar fi zugravit pe pereti. Ai vedea un foc zugravit pe perete cu vopsea si nu te frigi.

      Asa este de slab focul acesta fata de focul iadului. Focul nestins nu mai are acolo nevoie de materie, cum zice Sf. Efrem: 'Ca nu sunt oarecare care-l aprind cu materie din lumea aceasta'. Acolo este foc nestins, nu este foc cu lemne aprinse, ci arde cu urgia maniei lui Dumnezeu negraita, catre cei pacatosi."

      Ștergere
  2. Au nevoie de bumbaceala asta nu timp de zece ci inca doi trei ani pentru rezolvarea sarcinilor "terestre".

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu s-a inteles pana acum ca toate informatiile care vin dinspre Occident [SUA si Anglia] sunt minciuni, fake-uri? Si cine se lasa pacalit de acste informatii are de suferit. Din pacate sufera cine nu trebuie. Este foarte trist ceea ce traim.

    RăspundețiȘtergere
  4. Concluzia cutremurătoare a acestei situatii este ca : CEI CARE AU CONSTRUIT ,,STRATEGIA “ DE RĂZBOI A UCRAINEI- SUNT ACEIASI NEBUNI - CARE NU ȘI MAI GĂSESC LINIȘTEA - IN A NE CONSTRUI- O LUME NOUA MAI BUNA !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo anonim de la ora 00:01.
      Foarte frumos si corect spus!

      Ștergere
    2. Excelul si Big Data Science sunt noua religie a celor care se lauda cu titlul de "manageri, CEO, consultanti, strategi, etc." Se uita in Excel si statistici si cred ca acolo este Adevarul... uita sa se mai intrebe ce e in sufletele oamenilor. Daca le vedeti fetele "transfigurate" de revelatiile marelui Excel, sa fugiti, ca iar o sa ia o decizie inumana...

      Ștergere
  5. Si credeti deci, ca si Putin continua jocul inceput de Gorbaciov, secondat de Xi?

    Si eu voi incepe ca sa cred asta, daca Putin si Xi mai intarzie mult colonizarea Vestului Colectiv!

    RăspundețiȘtergere
  6. Era de asteptat. Occidentul colectiv (sau cum bine scria Sfantul Nicolae Velimirovici "Noua Europă închinătoare la idoli nu se laudă cu nici o dumnezeire mai presus de ea. Ea se lauda numai cu sine, cu înţelepciunea sa, cu puterea sa. Este ca un balon umflat, gata să se spargă, spre râsul Africii şi al Asiei; un buboi copt, gata să se deschidă şi să umple totul de putoarea lui. Aceasta este Europa anticreştină de astăzi, Demonia albă"), se bazeaza mai mult pe algoritmi AI si pe facatorii de PowerPoint-uri si Excel-uri, dovada si toate cladirile de birouri pline cu mascarici ce se indeletnicesc cu asa ceva si se considera productivi. Occidentul nu va putea sa ininga nicidata o natiune ce in scoala studiaza sahul si care pune pretuire pe inteligenta umana (singura ce poate fi numita inteligenta)

    RăspundețiȘtergere
  7. Problema mare este că toate țările europe au armatele pe chituci ! Stocurile au fost donate UCR iar economia nu a reușit să treacă la o oarecare producție de război pentru completarea acestora ! Primează criteriile de eficiență liberale nu de dotare pentru război! De asemenea a contat și insuficiența bugetelor acordate apărării în ultimii 30 de ani,după încheierea războiului rece ! Clasa politică europeana a tratat cu superficialitate problema apărării,dotarii cu armament și tehnică de luptă,de comunicații,cercetare,Rd.lc , aviație etc ! SUA vinde foarte scump si uneori de slabă calitate!

    RăspundețiȘtergere
  8. ...poate analizam toata devalmasirea intr-o cheie prea sofisticata...badea Putin a mancat si maninca icre negre si acum cu Schwab si tovarasii (poate sunt si putin incuscriti) Agenda 2030 sau... este implementata foarte consecvent si in mamaRusie... Nationalismul ucrainean este un deranj major si pentru Rusia si pentru satanisti(este si un deranj mental specific ucrainenilor)..Resursele agricole ukrainene (papica!) sunt foarte de viitor, asa ca si-au dat mana pe sub masa si toaca tot ce inseamna nationalism.Aparent se lupta lumina ortodoxie cu satanistii , dar urmele de icre sunt pe gura tuturor...Si cu siguranta urmeaza si alti 'patrioti'...In aceiasi cheie se poate deslusi si conflictul din Gaza(cu lumea araba care face declaratii , dar sta pe tusa)...trebuie pacificate toate entitatile care poarta samnta de revolta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Posibil. Nemernicanii sunt....ciuca batailor, dar Anglia a castigat de mult Razboiul Malvinelor.
      Daca folosesti AI si da chix , poate a fost programat greșit. Sau e depasit, ceea ce nu prea corespunde cu ce se intampla la nivel civil....Distinsa gazda ne informa aici acum 6 luni - un an despre modelele pe calculator ale războiului, incepand de la culegerea si analiza datelor in timp real cu camere de luat vederi amplasate pe casti ale infanteristilor, ce pareau atunci sa produca mari batai ce cap rusilor.
      Acum aceeași AI e un dezavantaj? Inseamna ca avem " mind over matter", om peste masina.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)