miercuri, 13 decembrie 2023

Al Treilea Război Mondial sau o ultimă mișcare disperată?


Ieri v-am vorbit despre epuizarea forțelor armate ucrainene și despre căutările lui Zelenskyi. Azi apare o situație extrem de dubioasă, având potențial de întoarcere a situației la 180 de grade. Treburile de acolo sunt atât de încurcate încât asistăm la răsturnări de situație de la un moment la altul. Poate vă întrebați ce s-a întâmplat atât de radical? 

Dacă informațiile care au început să circule prin diverse medii sunt adevărate(prin „diverse medii” înțelegându-se inclusiv The New York Times), înseamnă că trebuie să ne așteptăm la tot ce e mai rău. Sau, cine știe?, e doar un semn de disperare profundă, o ultimă încercare de a se face ceva când nimic nu mai e de făcut. E vorba de un general american, pe numele său Antonio Aguto Jr. Individul a fost trimis în Ucraina încă din 2022 ca șef al Grupului de Asistență pentru această țară, un organism menit a superviza transporturile de arme necesare luptei cu rușii. 

Informația bombă pe care am citit-o este aceea că Aguto a preluat oficial comanda forțelor ucrainene de pe frontul estic. Fac însă precizarea că rrticolul din NYT vorbește doar despre un rol de consiliere pe care l-ar juca Aguto. Surse rusești, mai precis expertul militar Alexander Zimovsky, susțin că Aguto a preluat întreg managementul armatei. Nu știu cât de adevărată este informația, dar dacă e reală e cât se poate de clar că situația se agravează. 

Nimeni nu poate contesta că generalul Aguto este o persoană de prim rang a Pentagonului. De asemenea, el nu se află singur acolo, ci însoțit de un aparat complet, format din militari și experți americani. Preluarea comenzii de către Aguto este echivalentă cu preluarea inițiativei de către SUA. Iar o asemenea informație nu poate însemna nimic altceva decât o declarație de război. Singura mea reținere e dată de faptul că unica sursă care a înaintat ipoteza preluării oficiale a comenzii armatei ucrainene este Alexander Zimovsky, individ care acționează în zona propagandei. Mesajul său poate fi menit stârnirii îndârjirii soldaților ruși de pe front, soldați care ar face orice pentru a-l prinde - viu sau mort - pe american sau pe alți oameni din aparatul său. Nu trebuie ignorat că în setupul de acolo informația că în spatele liniilor se află un american are un rol teribil în mobilizarea soldaților ruși. De aceea, până la o confirmare și din alte surse, nu putem rămâne pe această ipoteză. Însă e cât se poate de clar că dacă informația e adevărată, Războiul Mondial e ca și pornit. 

Dacă însă Aguto a fost împins doar „pentru a mai oferi o ultimă consolare”, în condițiile în care, pe moment, SUA nu mai poate furniza bani Ucrainei, o să o vedem destul de curând și o vom putea lesne încadra la capitolul „o ultimă mișcare disperată”. 

Tot din același registru vine și propunerea UE de redirecționare a profitului Băncii Centrale a Rusiei spre Ucraina. Despre ce e vorba? UE a ajuns la fundul sacului, astfel încât s-au gândit la o strategie „deșteaptă”: confiscarea profitului înregistrat de activele înghețate ale Rusiei în băncile europene. Povestea e interesantă. Pe moment, profiturile - care se ridică la aproximativ 3 mld. $ pe an - ar urma să fie evidențiate în conturi separate, pentru ca apoi să fie transferate UE, iar de-aici Ucrainei. Poate face UE așa ceva? Desigur, doar tot mecanismul este în ograda lor. Însă, ce ați face dacă ați auzi că o bancă a luat dobânzile unui client și le-a virat în conturile sale, iar de-acolo le-a transferat pentru ajutorarea altui client care pretinde că a fost agresat de cel cu conturile înghețate? Desigur, v-ați scoate rapid banii de-acolo întrucât acea instituție nu mai prezintă încredere. Aceasta ar fi prima problemă majoră a EURO deoarece țările care au rezerve în această monedă vor înțelege imediat ceea ce e de înțeles și vor proceda cum se cuvine. De asemenea, activele europene din Rusia ar putea fi naționalizate, iar asta, din nou, ar fi o lovitură teribilă pentru business-urile europene.

Închei prin a vă furniza o ultimă știre, de data aceasta din Germania. Înțeleg că mai multe multinaționale nemțești se pregătesc să dea în judecată guvernul federal pentru a primi despăgubiri legate de întreruperea relației cu Rusia. Ruperea acestor legături au cauzat daune extrem de mari acestor companii. Înțeleg că inclusiv Volkswagen e în stadiu premergător cererii de despăgubiri, astfel încât bugetul federal va fi făcut afectiv varză. Oricum, în urma măsurilor tembele luate de Merkel în timpul crizei din 2008, Germania abia se mai târăște. Cu o listă atât de mare de despăgubiri în spate, în mod sigur se va prăbuși zgomotos. Și, odată cu ea, întreaga falsă construcție europeană. 

Până atunci însă, trebuie să stăm pentru a înțelege care-i cu adevărat rolul generalului Antonio Aguto Jr.  în Ucraina: război mondial sau furtună într-un pahar cu apă?

28 de comentarii:

  1. Americanii au dovedit atat in Vietnam cat si in Afganistan ca sunt varza cand este vorba de o rezistenta organizata nationala si de masa. Probabil este o incercare disperata de redresare. Insa nu va face mai mult decat ce a facut Zalujnii, un lider militar se pare capabil. Nu este interesul nici al americanipor si nici al rusilor sa porneasca un razboi direct, asa ca rusii nu se vor formaliza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim ora 11:22
      Evidentca nici rusii si nici americanii, dar si a intregi lumi numite"demo-cacacratica" nu au interesul sa porneasca acest mare razboi.
      Problema este aceea ca stapanii americanilor si ai tuturor tarilor demo-ccacrtaice au un mare interes sa ineapa acest razboi, prin care ei. la fel cum dorea si Hiter, sa devina stapanii lumii.
      Asa ca daca mor 150 de milione se rusi si inca vre-o 2 miliarde de goimi din occidentul colectiv, si vreo alte 4-5 miliarde de prosti, pe acesti stapani ai lumii, ii va durea exact in basca!

      Ștergere
    2. In Afganistan au stat 20 de ani ca să securizeze exploatarea resurselor de opium. In 80 % din războaiele de după WWII iancheii au fost prezenți. Unde? Unde era rost de resurse. Războiul este o investiție pt ei. Peste tot pe unde au trecut a rămas dezastru in urmă. Așa că parteneriatul strategic îmi dă fiori.

      Ștergere
  2. Chiar isi imagineaza cineva, ca comanda trupelor ucrainene ar fi fost vreodata una ucraineana, si nu anglo-americana inca de la inceputul conflictului?
    Conflagratia este deja una globala, dar nu se recunoaste oficial nici a fi inceputa, dupa cum nu de recunoaste oficial nici globalismul acesteia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adică Volkswagen, după ce s-a ținut numai de matrapazlâcuri, mai vrea și despăgubiri?

    https://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_emissions_scandal

    https://www.transportenvironment.org/discover/europe-gifting-%E2%82%AC2600-subsidy-every-diesel-car-through-low-diesel-tax-study/

    Însă după cum știm toți, statul nu e obligat să dea nimic și dă numai dacă vrea, indiferent ce zic legile. Dacă le dă vreo "despăgubire", asta înseamnă încă un matrapazlâc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Statul german e actionar la VW, asa ca o rezolva intre ei

      Ștergere
  4. Domnule Dan Diaconu.
    Ce de obicei analizele Dvs sunt nunumai extrem de competente, dar si foarte interesante, pentru ca trateaza teme foarte actuale, si care ne ingrijoreaza pe toti.
    Daca imi permiteti sa am si eu parerea mea, atunci va voi spune ca acel mare razboi mondial este inevitabil, pentru ca il doresc "ei", elitele mondiale ale criminalitatii si sarlataniei.

    Acest pan al lor de subugare a planetei, a inceput sa fie pus in practica cu Marele Razboi din 1914 care a continuat in 1940, razboi care s-a terminat cu subjugarea "americana" a Europei de vest, si din ani 1990 si cu subjugarea Europei de est, la care se adauga politica criminala de a ataca toate tarile care nu au acceptat sa li se supuna, si astfel "SUA" (care este instrumentul crimei lor) are astazi peste 1000 de baze militare raspandite in cca 140 de tari, care se afla sub ocupatie totala "americana".
    In decursul timpului, am putut vedea, ca pentru acest proiect criminal s-a depus o munca gigantica, atat de catre cele 4 generatii de bancsteri care au cheltuit sume enorme pentru acest proiect, fiind sprijiniti de toate somitatile in diferite discipline, dar si de mii de politicieni corupti, munca enorma, cu sacrificii imense, foamete si razboaie, in care si-au pierdut vietile MILIARDE de oameni, si toate pentru acelasi singur scop, cel de a deveni stapanii lumii (la fel cum dorea si Hitler cel care le-a furat proiectul).
    Credeti ca aceasta ultima generatie de bosorogi harsaiti in tot ce inseamna crima si escrocherie, o sa abandoneze investitia enorma, a lor, a parintilor lor, si a mosilor lor, din cauza niste amarati de patrioti ca Putin si Xi, le stau in cale?
    Este o mare naivitate sa va inchipuiti una ca asta, pentru ca ei stiu ca sunt invincibili, chiar daca in marele razboi pe care-l doresc si din motive eugenice, (vezi porunca nr.1 din Legea Masoneriei care cere masonilor sa vegheze ca populatia planetei sa nu depaseasca numarul de 500 de Milioane de oameni), pentru ca ei sunt deja pregatiti pentru genocidul care va urma, si asta ca se stiu la adapost de toate catastrofele ce pot urma>
    Darmai ales pentru ca ei stiu ca au puterea sa-si spuna "ultimul cuvant", adica distrugerea planetei printr-un mare razboi atomic, care nu ii va afecta pe ei, pentru ca s-au pregatiti din timp pentru el
    Asa ca ei isi vor continua neabatuti planurile lor "hitleriste", fara sa le pese de nimeni si de nimic, si asta pentru ca Marele Razboi Mondial este dorit de ei inca din 1914, si fiti va rog siguri ca nu o sa-l abandoneze chiar acum cand deja au pus stapanirea pe cca 80% din bogatiile planetei.
    Ca sa nu ziceti ca sunt un fatalist, va spun ca totusi exista o cale de a evita acesta mega-catastrofa, si aceea sansa ar fi ca "marii imparati" ai lumii, ca de ex. Putin si Xi, sa trimita grupuri de comando ca sa-i vaneze pe acesti mega Hitleri, dar din pacate, se pare ca si acesti "imparati", joaca pe aceasi mana cu ei.

    RăspundețiȘtergere
  5. https://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/transport-rutier-emisii-co2-950845.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu e nici deloc intamplator faptul, ca Hamas s a gasit tocmai acum ca sa atace Israelul, cand aliatul sau "major" America, e bagat pana peste urechi in haznaua numita Ucraina!
    Cat de curand, chinezii vor deschide si al treilea front impotriva intereselor IudeoMasoneriei Globale, in Orientul Indepartat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Americanii estimează că rușii acum în poziție de forță, vor tărăgăna negocierile de pace pe care ei le impun ucrainienilor. ( Au afirmat chiar, că aceste negocieri nu vor ține cont de interesele ucrainei și nici de interesele europei cu doar de cele ale sua) In aceste condiții, ceea ce se străduiesc să construiască, este o amenințare puternică pe termen mediu, 2024 - 2025 pentru ca rușii să accepte într-un final termenii evident dezavantajoși pt toată lumea, unui armistițiu.
    Pentru cât timp ?!?!
    2024 riscă să fie anul unui nou conflict cu Taiwanul, care să se adauge celor două în derulare și care nu par niciunul să se apropie de un final, ci mai degrabă să câștige în amploare ...

    RăspundețiȘtergere
  8. volkswagen a inceput relocarea in china

    RăspundețiȘtergere
  9. Tipul e chinez...trageti concluziile de bun simt !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chinez din parti. Ai si facut legatura, este? Blat, blat, e blat...

      Ștergere
  10. Daca cineva nu gasise inca raspunsul la intrebarea: de ce, si cand, va raspunde Rusia agresiunii Romaniei:

    https://www.news.ro/externe/rusia-ameninta-romania-daca-avioane-f-16-folosite-de-ucraina-decoleaza-de-pe-teritoriul-romaniei-moscova-va-considera-ca-romania-participa-la-conflict-si-va-lua-masuri-1922404413042023121821422284

    RăspundețiȘtergere
  11. "Alea iacta est!"

    "Rien ne va plus!"

    "Cartile au fost facute/impartite!
    Acum urmeaza sa fie doar jucate/intoarse!"

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu nu cred mai deloc deloc intr-o astfel de ipoteza! Pt ca atunci cand americanii se confrunta cu ostilitate foarte puternica a tarilor musulmane(mai precis a populatiilor acestor tari) din cauza masacrului israelian din Gaza, concretizandu-se in atacuri punctuale asupra unor baze si portavioane americane, cand au un cartof extrem de fierbinte in Taiwan, cand fregate comune ruso-chineze patruleaza in largul coastelor Japoniei punand o presiune suplimentara asupra SUA, si cand state ca Iran si Coreea de Nord abia asteapta, in niste conditii favorabile, sa sara la gatul americanilor sau al aliatilor ei, cred ca ar fi de noaptea mintii ca americanii sa mai intre si intr-un razboi direct cu Rusia in Ucraina! Dar, cum oficialii politici si militari americani nu sunt altceva decat niste marionete penibile teleghidate ale un papusari oculti extrem de puternici, nu trebuie exclusa nici aceasta posibilitate sinucigasa din partea SUA!

    RăspundețiȘtergere
  13. Fara doar si poate este vorba de o "Furtuna intr-un pahar de apa".
    Ruperea codependentei create in 2016 intre cele doua este imposibila.
    cheers!

    RăspundețiȘtergere
  14. Despre razboi, din Grecia. Se intrevede clar nu doar dezastrul armatei ucrainene. Dar si faptul ca dincolo de Ucraina va urma si altceva.

    https://warnews247.gr/

    RăspundețiȘtergere
  15. Încă din anul 2022, În Germania s-a creat un nou sediu special pentru asistență militară destinată Ucrainei, care a inclus aproximativ 300 de ofițeri americani responsabili de coordonarea sprijinului pentru armata ucraineană. Acest lucru a fost raportat de un oficial de rang înalt al Pentagonului, citat de resursa Stars&Stripes. General locotenent Antonio Aguto Jr. (pomenit în articol) a devenit responsabil pentru coordonarea întregii asistențe militare pentru Ucraina - de la aprovizionarea cu arme până la pregătirea personalului militar ucrainean. Oficial, cel puțin până la această oră, nenea general mai sus menționat conduce Grupul de Asistență pentru Securitate al Ucrainei sau SAG, care are sediul în Wiesbaden, unde se află Comandamentul pentru Europa și Africa al Armatei SUA. Prin urmare, omul ăsta NU se află pe teritoriul ucrainean, ca să-l vâneze soldații ruși, deși prioritari în a-l captura ar fi alții mult mai experimentați decât combatanții Armatei Ruse (cum ar fi creativii „băieți” ai Diviziei Dzerjinski).

    Tot pentru liniștea ta, D.D., te mai informez că de mulți ani, SUA au trimis instructori militari și unități întregi în Ucraina pentru a participa la modernizarea forțelor armate ale țării.
    Cu toate acestea, înainte de operațiunea militară specială rusă, America și-a RETRAS personalul militar de pe teritoriul Ucrainei. Acum, pregătirea soldaților și ofițerilor ucraineni continuă în Germania, Polonia, Marea Britanie și o serie de alte țări.
    De asemenea, departamentul de logistică a fost transferat de la Stuttgart la Wiesbaden pentru a simplifica gestionarea aprovizionării armatei ucrainene cu arme de fabricație occidentală. Acesta este responsabil de logistica livrărilor de arme către Ucraina, de la Javelin la HIMARS MLRS.

    E adevărat, știrea de pe blog a apărut și în publicația New York Times, pe vremea când Pentagonul plănuia să-l trimită pe generalul locotenent Antonio Aguto la Kiev în luna ianuarie a acestui an, doar că evenimentul NU s-a mai produs, deoarece viziunea americanilor și cea a ucrainenilor pentru astfel de acțiuni a fost radical diferită: Kievul plănuia contraofensiva cu care Zelenski ne-a bătut la cap toată vara, iar Washingtonul viza trecerea în defensivă și crearea unei „armate ucrainene puternice” de care Rusia trebuia să țină cont, astfel încât să fie adusă la masa negocierilor la sfârșitul lui 2024 sau începutul lui 2025, dar în condițiile Ucrainei. Că s-a dovedit că vrabia mălai visează și-n cazul lui Aguto și-n cazul tratativelor, demonstrează cât de isteți și profesioniști sunt ăia cu „enșpe” mii de stele de la Pentagon!

    RăspundețiȘtergere
  16. Sunt doar niste impostori, si n armata, ca si n politica, deoarece:
    cei mai multi indivizi se inroleaza, doar pentru ca in armata se fac cel mai comod si cel mai rapid cei mai multi bani, atat pe timp de pace, cat si pe timp de razboi!

    RăspundețiȘtergere
  17. sunt curios cati dintre comentatori au facut armata sau macar cunosc pe cineva care a fost in lupta - nu cadrele din administratie... cati ati fi supravietuit in luptele reale, sa comandati operatiuni reale, pe viata si pe moartea voastra, nu scenarii din fotoliu? putina umilinta si respect in tonul comentariilor nu strica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am facut la vanatori de munte Fagaras actual Centrul de instruire Manevra Constantin Brancoveanu ! Si am livretul cu foaie de revenire ! Mai multe nu zic ca nu e bine !

      Ștergere
  18. Anonim14 decembrie 2023 la 18:22, raspunsul la curiozitatea ta este simplu: Probabil ar supravietui foarte putini. Dar sa nu uitam ce este evident, absolut tot ce tine de domeniul militar este un instrument al mortii, cele mai mari dezvoltari tehnologice sunt in acest domeniu - domeniul crimelor si a mortiilor aduse de efectele razboaielor. Traim intr-o lume in care anumite trasaturi toxice sau dezvoltat excesiv (domeniul militar) iar trasaturile efectiv pozitive s-au atrafiat in timp, la nivel mondial. In functie de tabara in care te afli, acesta are aspecte pozitive sau negative dar, pentru omul de rand efectele sunt intotdeauna negative.

    RăspundețiȘtergere
  19. Daca va mai ramane cineva sa scrie si va mai avea cu ce si pentru cine, va scrie ca WWR3 a inceput cu mult inainte de ziua de azi ! Si asta pentru ca asa este !Cale de intoarcere in anticamera si a repara si trasa o noua reimpartire sunt minime chiar tind spre zero ! Stim cauzele , vedem efectele , resetul nu poate fi decat unul cu componenta masiv militara ! Si cred ca asta isi si doresc , pericolul il reprezinta evident ARMAMENTUL NUCLEAR asta este singurul impediment care are si o componenta buna ! Toti ne temem de el , poate duce chiar la extinctia rasei umane ! Stiu ca unii vor spune , ca ei nu cred in asa ceva ......A CREDE reprezinta o supozitie nu o certitudine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ohoo exista si inca cum, de capacitati de sute de megaT. Superbogati in schimb nu vor permite niciodata folosirea lor, decit ff limitat.
      Asa ca ...noroc cu ei .

      Ștergere
  20. Ai nevoie sa crezi doar cand nu sunt posibile certitudinile, din diverse motive. Un om orb de exemplu, nu are cum sa inteleaga si sa interiorize existenta lumini povestita de altcineva, dar il crede. Pentru cel care vede, realitatea luminii este o evidenta incontestabila. Razboiul este expresia nebuniei absolute.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)