vineri, 22 decembrie 2023

Naționalismul înapoierii


Articolul pe care-l scriu azi trebuie văzut de toți oamenii curați ca un semnal de alarmă. Nu vreau să mai văd oameni dezamăgiți și de aceea prefer să arăt limpede tuturor ce e cu naționalismul și care e diferența dintre ceea ce vor oamenii și ceea ce li se vinde. 

Ideologia statelor naționale a fost una servită prostimii pentru a se distruge marile imperii. Trebuie să înțelegeți acest aspect înainte de toate. Pentru omul de rând nu a fost nicio diferență între imperiu și stat național. Singurii care au perceput diferențe au fost cei de la vârful fiecărui stat deoarece, dată fiind arhitectura puzderiei de state, ajungeau să-și îndeplinească visele umede de regi, împărați sau conducători. Știu că istoria îl idealizează pe Cuza, dar ar trebui să înțelegem modul în care Cuza s-a mulat perfect tiparului anterior descris. V-ați întrebat ce anume l-a propulsat în vârf pe Cuza? Era fiul unui ispravnic și, pe jumătate, avea origini fanariote. Așadar care erau calitățile sale care-l recomandau, altele decât mașinațiunile oculte. Și cum deveniseră copiii de boieri patrioți altfel decât prin contactele cu zona „discretă” pariziană sau londoneză? Să fim serioși, fix cei care vorbeau stricat românește și care, călcând pe greblă, întrebau „ce-i asta?” au fost exponenții patriotismului românesc. Nu-i ciudat?

Culmea, cu toate că a fost introdus ca un produs hibrid, naționalismul a reușit ca, pe lângă „mișcările sforăitoare” recunoscute de istoria oficială, să nască fenomene autentice, de o deosebită profunzime. Cum s-a întâmplat asta? Printr-o mișcare de jos în sus, de la conștientizarea condiției de om, de la înțelegere(chiar instinctuală!) a familiei, comunității și a comunității extinse bazate pe limbă, religie, obiceiuri. Cei care au înțeles și simțit acest tip de naționalism au devenit, brusc, ținta predilectă a „naționaliștilor de salon”, a celor pentru care naționalismul ținea doar de un anumit sforăit al discursului bombastic. Și era logic să fie așa deoarece „naționaliștii de salon” erau perfect conștienți de falsitatea ideologiei pe care o promovau pentru proști, iar apariția unor mișcări autentice le dinamita nu doar ideologia pe care o propovăduiau, ci poziția, interesele, puterea. „Naționaliștii de salon” erau naționaliști doar atâta cât li se cerea, știind bine că puterea le vine de la „saloanele superioare” ale puterii oculte. Aveți istoria plină de exemple de naționaliști autentici care-au fost lichidați fără milă de cei pe care falsa istorie ni-i prezintă ca fiind „mari patrioți”.

Cam la fel stau treburile și cu globalismul. E rău globalismul? În sine nu. Nu văd absolut nimic în neregulă în a avea un set de bune practici comerciale, un sistem de schimburi, anumite standarde în comerțul internațional. Nu mi se pare exagerat că acum pot face un prototyping în România, după care să merg să fac produsul final în China și să vând marfa pe Amazon, pe eBay sau pe eMag. Nu văd nicio problemă din a merge să iau echipament sport de generație anterioară din Anglia sau din SUA pe care să-l împing apoi în Kazahstan, Uzbekistan sau mai știu unde, profitând de inteligența oamenilor de acolo cărora nu le pasă că acel echipament nu mai e la modă în SUA. Sunt chestii care țin de un globalism să-i spunem natural. Schimburile comerciale internaționale au fost în toate timpurile, iar viteza caracteristică timpului nostru nu face altceva decât să-l accelereze. E ceva în neregulă să-l respect la fel de mult pe unul din Guatemala la fel cum îl respect pe unul din țara mea? Evident că nu! E în neregulă să-l consider pe unul din Nigeria tot om? Oricine va fi pus în fața acestor așa-zise „dileme” ar pufni în râs. De ce? Pentru că în realitate nu sunt dileme. Sunt niște prostii!

Aici însă apare „globalismul de salon”, impus de Soros sau de gașca de la Davos. Ce spune acest fals globalism? Că dacă-l respect pe Yusuf, atunci Yusuf trebuie să aibă dreptul să vine și să se stabilească la mine în țară. Și, mai mult, ca să se poată stabili în regulă, el ar trebui să aibe ceva mai multe drepturi decât mine, că doar el e dezaavantajat de mutare, el intră într-un mediu pe care nu-l cunoaște etc. De asemenea, dacă tot ne considerăm egali, atunci ar trebui făcut cumva ca Yusuf să se combine cu o localnică, rezultând un copil metisat, care apoi musai trebuie să se combine cu ceva asiatic, astfel încât metisarea să fie și mai mare, pentru ca în final să se combine cu o combinație de latino-american cu eschimos, astfel încât la final să rezulte o rasă nouă de oameni „rasial identici”. Zău? Ce-i cretinătatea asta? „A spus-o Kalergi, deci e bună!”, va afirma apăsat Plăvanul, arătându-și medalia cu efigia idiotului pe ea. 

Ce mai spune „ideologia globalistă de salon”? Că dacă tot am pornit-o pe uniformizare, atunci ar trebui s-o terminăm cu granițele deoarece sunt inutile și dacă o terminăm cu granițele atunci ar trebui să terminăm și cu guvernele deoarece, nu-i așa?, e mai bine să existe un singur guvern la nivel mondial. Acum, gândindu-ne logic, oricât de scârbiți am fi de proștii noștri gen Plăvanul, Ciucă sau Ciolacu, gândul că tot un imbecil de acest gen ar avea planeta pe mâini pur și simplu ar trebui să ne provoace coșmaruri. 

Dacă veți observa cu atenție, atât „naționalismul de salon” cât și „globalismul de salon” sunt două direcții voit exagerate și manipulate de aceleași minți strâmbe ajunse la un declin vizibil al materiei cenușii. Gașca bolșevicilor globaliști, care de mai bine de un secol manipulează lumea, pare că și-a pus în cap luarea cu asalt a lumii. Se vede limpede din toate acțiunile pe care le fac. 

De aceea, ieșirea la liman a partidelor așa-zis naționaliste face parte din același registru. Scoți la lumină o mișcare strâmbă, adeptă a limbajului „naționalismului de salon” de secol XIX pentru a-ți servi interesul. Dovada o aveți în Italia, unde parașuta Meloni a câștigat puterea cu un program naționalist(ajutată și de promisiunile de eradicare a măsurilor tembele din pandemie), dar politica pe care o face este una de paiață globalistă. Brusc nu mai are probleme cu migrația, nu mai are probleme legate de implementarea ID-ului digital și nici cu privire la banii electronici. Maschează totul prin măsuri sforăitoare, dar inutile, gen aceea cu privire la carnea artificială și cu insectele comestibile. Ceva îmi spune că modelul „lupului în blană de oaie” se va repeta peste tot în Europa. E cea mai facilă modalitate de a compromite orice idee națională, astfel încât, în final, prostimea să urle cu satisfacție că „toate sunt aceeași mizerie”. Iar când totul e mizerie, ori nu contează ce iese, ori ești de acord cu „Albă ca zăpada” scoasă de ticăloși din joben.

Ceea ce trebuie să ne întrebăm când vedem un asemenea monstru pe scena politică este dacă într-adevăr e vorba de naționalism autentic sau doar de o pospăială de naționalism de secol XIX încrucișat cu ceva globalism, astfel încât rezultatul să fie un carcalete care face mai mult rău decât bine. 

55 de comentarii:

  1. Ai început bine şi ai ales varianta eşuată Meloni. De ce nu mergi pe varianta autentică de jos în sus, ghidată de sus în jos de către Dumnezeu, nu de oameni posedați de egoism? În fond, istoria e ciclică. Poate suntem la final de ciclu istoric, vezi Fâşia Gaza şi reacția "civilizației" la ce se petrece acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. De curiozitate, ce tablou este acela din imagine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. American Progress by John Gast, 1872

      Ștergere
    2. Aștept totuși un răspuns la întrebarea deapre tablou. N-aș vrea să mor prost!

      Ștergere
    3. Ti-a fost dat răspunsul... Vezi @Costello :)

      Ștergere
  3. Nici măcar nu trebuie să ne mai întrebăm. Naționaluștii autentici sunt "eliminați" din fașă, cine ajunge la guvernare sunt "petardele" sistemului globalist. Si pentru cine este curios să identifice potențiali naționaliști autentici nu are altceva de facut decât să identifice cine este marginalizat și tratat ca "dușmanul poporului" de către "media" ticăloșită.Să păstrăm sfatul Părintelui Iustin Pârvu: "Omenește nu mai e nimic de făcut, să punem genunchiul la rugăciune aprinsă și să-l rugăm pe BUNUL DUMNEZEU să ne scoată la lumină". Bineînțeles cu nădejde și atitudine pozitivă creștină in HRISTOS. DOMNUL.AJUTĂ

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atitudinea pozitivă creștină în HRISTOS ne-a adus în situația în care suntem acum. Doamne ajută.

      Ștergere
    2. Da rugaciunea din inima colectiva sau nu, dar persistenta schimba multe

      Ștergere
  4. Disparitia statelor, sau reducerea lor la "unitati administrative teritoriale" subordonate megacorporatiilor, dupa modelul actualizat si multiplicat al east india company, direct sau prin ministere globale (wto, who, imf, wb, etc) este unul din proiectele vanturate de g7. brics ar dori un rol mai important statelor. cine stie care va fi viitorul? posibil ceva gen Gaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Papadiu
      Derutati lumea.
      Toate corporatiile au niste stapani, si acei stapani formeaza Mafia Financiara Suprastatala, in plus de asta Marile Corporatii vor fi desfintate si ele, atunci cand stapanii vor hotari, ca s-a intrat in Comunism, deci se trece de la societatea de consumeristi la cea a fomistilor care nu vor avea decat drepul sa munceasca ca sclavii, intr-o lume fara bani deci fara nicio alta recompensa decat blidul zilnic cu orez.
      Concluzia este ca nu exista nicio mare corporatie care sa faca altceva decat comanda stapanii corporatiei.

      Ștergere
    2. Ai dreptate, si statul si corporatiile sunt instrumente care au stăpâni.

      Ștergere
  5. Monsieur Diaconu,
    100% d'accord avec vous dans votre analyse, MAIS,
    L'Europe est malade incurable, les métastases ont envahi TOUT :
    Culture, économie, politique,...
    Il nous reste les mots de notre aïeul François 1er
    << Tout est perdu sauf L'HONNEUR >> ...pour ceux qui savent encore
    qu'est-ce que ça veut dire L'HONNEUR
    Cu stima,
    Marius Mocanu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care e sensul folosirii limbei bantu (sau maori, ca nu mi-e clar ce ai folosit), pe un blog romanesc si scris/comentat in romana?

      Pana la urma, ca sa zic tot in limba ta, ““L'honneur doit être un éperon pour la vertu, et non pas un étrier pour l'orgueil.”

      Se pare ca orgoliul tau si dorinta de epatare amice, la tine, sunt mult mai mari decat bunul simt sau inteligenta…

      Ai nevoie de traducere pentru ce am zis?

      Ștergere
    2. X,
      Hai nu fii,...:) Lasa oamenii in pace. Unele lucruri suna mai bine in limbile locale.

      Ștergere
  6. Stimate Domn Diaconu,

    Fara sa va cunosc, citind doar 2-3 analyses pe care le-ati publicat ,admiri panachul lui Cyrano de Bergerac pe care l-ati intégrat si curajul unui chevalier sans peur et sans reproche de care dati dovada...
    Acum 25-30 de ani eram ça dv ...


    Dar in afara unei Victorii idéaliste si a nevoii imperioase de-a striga deznadajduit -in désert

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule DD, legat de tipurile de nationalism pe care le tratati in acest articol, ce parere aveti despre nationalismul promovat de Corneliu Zelea Codreanu in perioada interbelica si despre cel promovat de AUR astazi? Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred că ar fi util să ne aducem aminte că scopul, proiectul masonic al Revoluției franceze nu a fost Rebublica franceză sau alte republici naționale oricare ar fi fost ele, ci a fost Republica Universală.
    ( vezi cartea lui Anacharsis Cloots, de pe la 1800 )
    Idioții utili care ne conduc (!?) nu cred că știu ce fac !?!?

    RăspundețiȘtergere
  9. Va recomand cartea "Rusii, Masonii, Maresalul si alte raspantii ale istoriografiei romanesti" scrisa de Mihai Dimitrie Sturdza, urmas al domnitorului Sturza din Moldova.
    Dezbate nationalismul de salon si primele miscari nationaliste de la Paris la care au aderat beizadelele duse la studii in Occident.

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule Diaconu, cu toata stima si cu tot respectul, dar trebuie sa va contrazic din nou, desi cele pe care le-ati afirmati, sunt oarecum corecte, dar totusi nu ati nimerit cu ele in punctul negru din centrul tintei
    Si anume acela ca, marile imperiile au fost distruse in WW1 si nu din cauze nationale, ci de cauze ce tin de interesele unui grup masonic de mari bancsteri, de ex sa le micsoreze ca sa lata fi usor globalizate, adica supuse prin coruptie sau razboaie.mai ales ca acum au armata lor proprie de dus razboaie de agresiune NATO cu scop de jaf sau supunere.
    Iar primul interes al acestor mega camatari, care creditau toate partile aflate in conflict, de obicei regate sau imperii, era sa evite intamplarile ca atunci cand murea regele sau imparatul creditat, sa nu mai fie cine sa returneze creditul luat inainte de inceperea razboiului.
    Asa ca raspunderea a fost pasata mai jos la popor, cel care trebuia sa plateasca datoriile facute de Maria Sa, pentru ca razboaiele nu le-au dorit niciodata popoarele ci imperiile multi-nationale, asa ca pina aici aveti dreptate, pentru ca popoarele stranse in statul lor national, aveau de suportat la infrangere si plata datoriilor de razboi, (de ex. vezi datoriile de raboi catre URSS) pentru vina unor criminali politici ca de ex. Hitler, fdar si sluga lui proasta pe nume Antonescu, care initial au fost finantati de aceleasi familii de bancsteri, cu scopul de a distruge URSS-ul, singurul mare imperiu ramas intreg dupa marele razboi din 1914. Asa ca nu "bolsevismul" a fost cauza razboiului, pentru ca revolutia bolsevica si sovietele ba chiar si Armata Rosie necesara victoriei Bolsevismului, au fost finatate tot cu banii acelorasi bancsteri care voiau ca acel Comunism al lor, pe care il doresc si astazi, sa fie raspandit in lume de URSS, doar ca Stalin nu a pus botul la marasaviile lor, asa ca URSS-ul trebuia distrus pentru ca e "bolsevic" ...hahahah
    Asaca la baza acestui mare razboi NU au fost motive nationaliste, ci doar un Mega-Interes al marilor camatari ai planetei care la fel ca Hitler, viseaza si azi sa devina stapanii lumii "Unipolare"
    Cat despre Globalizare, se pare ca Dvs nu intelegeti sau nu vreti sa acceptati ca globalismul este o miscare politica care nu are nicio legatura cu comertul liber, ba din contra, globalistii sunt chiar dusmanii comertul liber intre state, si ca scopul lor globalist este desfintarea tuturor statelor, prin a fi absorbite mai intai in Federatia Europeana si apoi in statul UNIC GLOBAL, care va fi statul personal al marilor bancsterii, statul comunist al stapanilor lumii.
    Asa ca naivitatile astea cu comertul liber intre "statele care nu vor mai exista" este doar o iluzie desearta, a celor care nu inteleg ce este "globalizarea politica"si nici nu stiu ca scopul principal al globalistilor din UE sau Romania, este sa desfinteze statele nationale (mai curand decat credeti) iar scopul ascuns al acestei globalizari este si acela de a nu se mai consuma resursele naturale ale planetei LOR in comertul dintre state producatoare deci si consumatoare de materii prime, motiv ptr care trebuie sa moara cca 7 miliarde de oameni, asa cum sunt scrise in piatra, in 10 limbi, cele 10 Porunci ale Masoneriei, texte aflate pe monumentul masoneriei numit Georgia Guidestone!
    Concluzia este ca ar trebui sa intelegeti mai clar ceea ce inseamna "globalizarea" politica, si ca unul din scopurile acestei globalizari, este sa desfinteze exact globalizarea comerciala pe care o visati Dvs. dar care le consuma lor resursele necesare pentru a avea un viitor de "aur".COMUNISMUL milirdarilor, asta pentru ca nu am vrut un comunism in favoarea noastra a clasei muncitoare...unul fara miliardari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În articol, Dan Diaconu a specificat că există oameni convinși de idioțenia numită naționalism și oameni cu o ideologie naționalistă prefăcută, aserviți conducătorilor din umbră ai Lumii. Tot la fel, în articol Dan Diaconu a specificat că un globalism cinstit, în care se respectă drepturile tuturor, NU este posibil din cauza globalismului totalitarist care este impus de liderii Lumii occidentale. Naționalismul și patriotismul sunt doar niște unelte ideologice perfide prin care oamenii de rând (sclavii) sunt manipulați pentru a fi mobilizați ca să lupte și să moară pentru păstrarea bogățiilor și pozițiilor de autoritate ale castelor care conduc o națiune. Lumea noastră este plină de naționaliști și de patrioți de rând și din castele conducătoare care locuiesc, muncesc, fac afaceri, strâng averi, se bucură de viață și își țin banii furați sau economisiți în celelalte țări ale Lumii, mai ales occidentale, în care și-au luat cetățenia.

      Ștergere
    2. Nik
      Va inselati, sau nu intelegeti ca falsul patriotism, si falsul naionalism nu sunt altceva decat niste arme perfide din tabara globalistilor.
      Iar faptul ca marii globalsti vor sa distruga tarile care suntconduse de patrioti adevarati, acest lucru se vede clar in geopolitica actuala, in care vedem ca globalistii sunt deja obsedati de Putin si de faptul ca nu pot sa-l distruga. Daca Putin nu ar fi fost un patriot ci o paparuda globalista ca Onanis al nostru, fiti va rog sigur ca nu exista niciun razboi NATO vs Rusia ca celcare se desfasoara in Ucraina.

      Ștergere
  11. Cel mai bun articol despre nationalism pe care l-am citit de foarte multi ani incoace.Este perceptia corecta.Unii simt si traiesc nationalismul ca pe ceva intrinsec,inevitabil si total pozitiv, iar altii folosesc si manipuleaza aceasta simtire in interese contrare omului simplu si folosindu-l chiar pe el pt. distrugerea si discreditarea ei .Cum reusesc asta ? Prin revolutii ! Revolutia nu este ,asa cum in genere e considerata,neaparat o evolutie.In istorie,mai toate "revolutiile" au fost orchestrate de forte oculte avand scopuri deloc pozitive.Eminescu, un spirit de o valoare caruia nu poti sa-i pui nici un fel de etichete,a fost cel mai pur nationalist roman.Totusi a fost asasinat de aceeasi masonerie care a realizat unirea principatelor,primul pas spre coagularea natiunii romane.Adica tot nationalisti ?
    Nu ! Eminescu era pentru poporul romanesc cu nevoile lui specifice.Kogalniceanu,Maiorescu si ceilalti masoni au primit o misiune sa infiinteze o tara la gurile Dunarii aservita Occidentului.
    ISTORIA SE REPETA !

    RăspundețiȘtergere
  12. Stimate Domn DD
    Articolul Dvs de astazi m-a pus pe ganduri, si anume ma gandesc ce doriti Dvs sabne transmiteti in acest articol, in care este clar ca doriti sa bagatelizati, numind ca fiind de "Salon" atat binele reprezentat de patriotii care tin la patria lor, pentru ca constientizeaza ca numai statul patriotic (si nu cel al hotilor si tradatorilor) le poate apara interesele atat de viitor cat si cele prin care trece tara in momente tulburi, stat care s-a nascut in mod dialectic din necesitatea oamenilor de a fi protejati conform zicalei, "unde's multi puterea creste).
    Mult mai grav este faptul ca bagatelizati si cel mai mare pericol pentru omenire, care este reprezentat de globalismul de tip Hitlerist.
    Credeti cumva D-voastra ca razboiul dus in Ucraina de catre globalistii sustinatori ai fascismului criminal, versus patriotii rusii conservatori care isi apara nu numai "Riul si Ramul" care le este lor prieten, dar isi apara legea lor bazata pe valorile crestine ale ortodoxiei, care spun ca familia este formata de iubirea dintre un barbat si o femeie care aduc pe lume copii creati prin iubirea lor, asta in timp ce globalistii curisti se maimutaresc ca paiatele batandu-si joc de familiile in care s-au nascut si ei, si pe care le-au lepadat pentru o societate diabolica conduse de niste Satane care consuma zilnic acel Andrenocrom care i tine tineri, si care este obtinut din sangele unor copii TORTURATI si apoi ucisi pentru colectarea de organe, asta ca sa nu mai spunem ca societatea satanist globalista incurajeaza valori ca pedofilia, dar mai ales ca a devenit o dictatura in care cetanii liberi sunt santajati de statul satanist sa se "vaccineze" cu niste seruri experimentale, exact la fel cum erau obligati si cei care au fost internati in lagaul de exterminare de la Auschwitz.
    Ar mai fi multe de spus, dar stiind cat sunteti de inteligent, stiu bine si faptul ca nu v-am scris nicio noutate, pentru ca Dvs stiti mult mai bine decat mine aceste lucruri.
    Asa ca mai degraba vreau sa inteleg ca acest articol va fost impus ca sa-l scrieti, cunoscand prea bine sociatea marsava in care traiti si Dvs la fel ca noi cei din westul salbatic al Europei, cei care vedem ca Lumina vine iarasi de la rasarit, asa cum vine ea in fiecare zi din cele 4,5 miliarde de ani de cand exista aceasta planeta binecuvantata, dar deocmdata ocupata in mare parte de niste Satane cu aspect uman.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raspuns la subiect; Parintele Arsenie Boca in Cararea Imparatiei pe linga altele, profetea ca totusi in final salvarea tot de la rasarit va veni

      Ștergere
    2. Depinde cit de departe de la rasarit. Daca-i "salvare" venita de la 10 000 km va fi o jale nemaintilnita pina acum. Fereasca Dumnezeu!

      Ștergere
  13. Un alt autor influent al acestui proiect mondialist este Francis Bacon, care și el ne demonstrează că obiectivul sociețății mondialiste totalitar-tehnocratice nu e deloc recent . Citiți sau recitiți atent Noua Atlantidă.
    Indivizii aștia nu au scris ei chiar aiurea, așa, că se plictiseau, sau că nu era program la tv, sau că le-a picat netu

    RăspundețiȘtergere
  14. Ia uite, de unde știi că m-am spălat ieri? Chiar și așa, nu văd unde e semnalul de alarmă din articol (de fapt n-am înțeles nimic). Despre Amazon:

    https://stallman.org/amazon.html

    "Reasons not to buy from Amazon

    If you want to order a book (or something else), don't buy it from Amazon. Amazon harms its customers, as well as workers, the national treasury, and many others that it affects."

    RăspundețiȘtergere
  15. Dar oare cine sunt acești "bolșevici globaliști" și de ce ne-o fi așa de greu să-i numim? Termenul pare cam criptic și prea puțin descriptiv.

    Interesant e că, mai nou, avem și noi naționaliști. Așa zisa opoziție, care de fapt e opoziție controlată. Ca de exemplu domnul George Shimon (sau Sion cum îi zic prietenii) care, patriot așa cum este, își ia lumina sfântă din același loc de unde și-o iau și ceilalți "patrioți" cu care chipurile se luptă pentru a putea prelua guvernarea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un raspuns la "cine sunt", ar putea fi gasit, indirect, in cartea "The Scarlatti inheritance", a tizului meu, Ludlum.

      Ei sunt cei care in acelasi timp, genereaza agresiunea, finanteaza agresorul si agresatul, fara limite.

      Clanuri aparent anonime, care detin lumea in fapt, ca Rotschield, Rockefeller, sau mai putin cunoscutele familii Walton, Hermes, Mars sau Koch...

      Indivizi pana la urma, care au in spate mosteniri de generatii, care s-au plictisit atat de rau de lumea asta, incat au ajuns sa-si imagineze ca o pot modifica si modela dupa cum vor ei.

      Americanii au mers aproape 70 de ani, mana in mana cu Rusia. Cei care suspecteaza un "blat", au dreptate: a existat un asemenea "blat"!

      Pana la un punct, pana cand rusii si-au dat seama ca de fapt, le faceau jocul americanilor... evrei de fapt, care-i ducea la sapa de lemn. A fost momentul de turnura, cred ca prin 2006-2008 s-a intamplat asta.

      Globalismul, in anumite limite, poate fi ok. Dar realitatea e ca pe termen mediu si lung, n-are cum functiona!

      Anumite reguli de functionare a comertului exterior, norme de calitate, etc, NU inseamna globalism! Inseamna doar niste reglementari acceptate de cei care adera la ele, nimic mai mult!

      Ca sa concepi si sa proiectezi ceva in Uganda, sa produci in Venezuela si sa vinzi produsul in Australia, nu inseamna "globalism"! inseamna doar ca niste tari, au aderat la un anume sistem de valori unanim acceptate de ele si atat! Australianul va continua sa manance canguri, ugandezul sa-si protejeze gorilele si venezuealeanul, sa-si extraga titeiul din pamantul lui!

      Globalismul, NU exclude nationalismul! Intr-o lume normala, chinezul globalist va manca tot orez si ramen, romanul mici si sarmale, neamtul varza si carnati! Si fiecare va crede tot in ce si in cine a crezut pana acum, isi va pastra propriile obiceiuri si traditii si va iubi sau ura, tot in felul lui, propriu!

      Globalismul, presupune existenta unui set de valori unanim acceptate dar NU renuntarea la propriile valori!

      Ce va fi pentru noi? Vom vedea.

      Pana una, alta, Romania se pregateste de razboi impotriva rusiei, nimic altceva nu mai conteaza. Pana si Simion, "hiper-nationalistul" romaniei, e de acord ca avem nevoie de arme anti-Rusia, nu de scoli, manuale sau medicamente in spitale...

      Ciolacu il injura pe joiannis dar impreuna, mai au un pic si declara razboi rusiei, "pe barba" lor. Jocul americanilor deja NU mai e parsiv, e la vedere dar propaganda lor, a facut ca romanii, in marea lor majoritate, sa nu mai vada nimic decat ce li se serveste.

      Pe romaneste, "o s-o belim" pe mana noastra!

      Ștergere
  16. Din pacate, chiar aveti dreptate. Si am frunzarit un pic prin comentariile de mai sus din care mi-am dat seama ca anumite concepte legate de nationalism si patriotism sunt varza in multe capete. Eram de vreo doi ani ajunsa in State cand, dupa anumite lecturi si observand viata din jurul meu, m-am lamurit cu o mare tristete ca patriotismul despre care credeam ca-i ceva sfant era de fapt, cum bine il numesti dumneata, un patriotism de salon sau arata bine sa te dai drept patriot cand pe tine te "doare-n briceag" [scuzati-mi expresia ] de tara, de patrie si de locurile natale, daca interesul meschin te propulseaza la varful societatii. Ma indoiesc acum ca s-ar mai gasi adevarati patrioti la conducerea unui stat cu nivelul de constiinta al multora care se invart printre cercurile de putere si cu falsitatile dezvaluite despre famile, loc de nastere si apartenenta la neam, nici atat nu vom mai gasi adevarati patrioti iubitori de neam si tara.

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca pe "tema Ceausescu" nu suntem de acord, legat de Cuza, ai mare dreptate. Azi, Cuza ar fost un progresist de frunte un infocat admirator si sustinator al UE. El reprezinta totusi unirea celor doua principate... chiar te-as ruga sa-mi spui daca tu crezi ca miturile trebuie respectate (de exemplu: sa nu pomenim despre Cuza care era un progresist al acelor vremuri, regimul lui era foarte corupt, el insusi avea grave probleme legate de moralitate; sa nu spunem ca Iuliu Maniu avea legaturi prea puternice cu britanicii (prin Magazin istoric se folosea termenul de spion britanic) sau e bine sa se spuna tot adevarul despre personalitatile din istoria noastra ?

    RăspundețiȘtergere
  18. “Printr-o mișcare de jos în sus, de la conștientizarea condiției de om, de la înțelegere(chiar instinctuală!) a familiei, comunității și a comunității extinse bazate pe limbă, religie, obiceiuri.”

    Da, asta e nationalismul real. E instinctual, prin extensie, e de fapt actiunea cainelui meu de a apara curtea si casa mea, pe care el le considera ale lui. Si nu greseste! Chiar sunt ale lui! Si de aia le apara, de aia le iubeste si de aia e gata sa se sacrifice pentru a apara ce e al lui, locul lui, modul lui de viata, linistea, pacea si confortul lui.

    E in natura oricarei fiinte sa-si caute linistea si siguranta, FARA ca cineva din afara, sa se amestece.

    Nationalismul real, e in legatura directa cu patriotismul. Nu neaga nimic dar traseaza niste limite de care nu se poate trece fara sanctiune.

    Poate nu-ti place ce si cum gatesc sau mananc eu, poate nu-ti place in cine sau in ce cred eu, poate nu esti de acord cu felul meu de gandire si de viata. OK, nu ti le impun dar la mine in casa, functioneaza regulile mele. Nu-ti place? Nu veni aici! Nu ma critica, pentru ca si la tine in casa sunt reguli de respectat! Ale tale! Asertiunea potrivit careia “nu exista reguli”, e o tampenie, pentru ca insasi ideea ca nu exista reguli, e o regula in sine!

    De fapt, asta e nationalismul real!

    Mai departe, da, exista din plin nationalismul de fatada! Infinit mai periculos decat extremismul! Extremismul e la vedere, nationalismul de fatada, e de fapt un extremism mascat. Evident, atunci cand nu e doar un oportunism de cea mai joasa categorie…

    Cel mai grav, e cand un exponent public al nationalismului de fatada, nici macar nu stie ca e folosit! Dupa mine, e cazul lui George Simion, de exemplu: el chiar crede ce zice dar nu-si da seama ca de fapt, e folosit de unii din spatele lui, fara ca el insusi sa-si dea seama.

    Poate ca exemplul nu e cel mai bun, pentru ca e evident ca Simion e un golanas de cartier, ajuns peste noapte vedeta, fara ca in procesul asta evolutiv, sa aiba vreo influenta inteligenta lui… vizibil, foarte limitata.

    Dar e un exemplu edificator, pentru ca arata cum un nimeni poate ajunge sa influenteze, pozand in nationalist, mari mase de oameni! Omul, pur si simplu, NU e nationalist! Pretinde ca e dar in timpul asta, propovaduieste apartenenta tarii LUI, la doua organizatii care sunt declarat si oficial anti-nationaliste! Evident. Ma refer la NATO si la UE!

    Nationalismul, printre altele, inseamna si pastrarea cu orice pret, a propriei credinte: ce a cautat, daca este real, Simion, sa ceara o audienta la Papa si sa vorbeasca cu el? Pai, ori esti nationalist deci, din punct de vedere al credintei, ortodox, ori te duci la Papa, care e catolic, si-I ceri… pana la urma, de ce s-a dus acolo?

    Nationalism real versus nationalism de fatada: cainele meu, e nationalist real, Simion e un oportunist care vrea sa castige ceva pentru el, afisand un nationalism care nu-l caracterizeaza. Simplu!

    PS am luat in discutie cazul lui Simion, pentru ca e cel mai simplu de exemplificat, dar asta nu inseamna ca nu sunt altii, infinit mai periculosi decat el, nationalisti declarati dar in fapt, total impotriva natiunii asteia! Si nici macar ciolacu nu e cel mai mizerabil dintre ei, chiar daca in esenta, individul e abject!

    RăspundețiȘtergere
  19. Asculta, baietel , eu sunt comunist si putinist. Eu sunt chiar pe bune bolsevic. Numai capetele patrate anticomuniste folosesc in mod incorect termenul de bolslevic. Bolsevismul este puterea clasei muncitoare, reprezentata dw guvernantii ei comunisti si proprietatea de stat asupra a tot ce exista, mai putin proprietatea personala, limitata la un apartament si sau mai degrabs sau o casa la tara cu o bucatica de pamant si o masina. Capitalismul de cacat se bazeaza pe inegalitate si exploatare criminala. Limiteaza-te, baietel, la lucrurile unde esti intr--adevar stralucit, la analizele legate de Rusia, BRICS si Occident si tine-ti spumele anticomuniste. Comunist va fi din nou.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cum era bancul ala: care este diferenta intre comunism si capitalism? R: Pai comunismul era despre exploatarea omului de catre om. Ee, in capitalism e fix invers..

      Ștergere
  20. https://www.national.ro/social/securitatea-poloneza-interzice-reactoarele-modulare-experimentele-se-vor-face-doar-in-romania-808652.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Studiez problema de ceva vreme si va asigur ca sigur nu vor ajunge in faza finala nici in Romania. Deocamdata vorbim doar de comisioane, munca de teren si planificare pentru citiva ani.... finantari, pensii si salarii BABANE care se vor plati pentru citiva ani buni. :))
      Si stii ceva,... bravo lor ca pot!
      Or sa-si bage polacii unghia-n git de ciuda:)

      Ștergere
  21. S a dus dreaq' toata lumea, domnu' Dan!
    Dupa senilizare, mai poate urma doar dezintegrarea .... si abia apoi eventuala renastere!

    RăspundețiȘtergere
  22. De ce refuză oamenii de rând (sclavii, ca mine) să priceapă, de ce nu vor ei să accepte că nimic nu se face pentru ei în Lumea asta și în țara lor, fiindcă totul se face pentru castele ce formează „elita” conducătoare?
    Aceiași conducători ai națiunii în care m-am născut, aceiași conducători care sunt de aceeași națiune cu mine și care mă asupresc, care mă fură și care mă persecută de când mă nasc și până când mor, îmi cer să lupt până la moarte cu armatele altor națiuni ca să nu le dau voie conducătorilor altor națiuni să îi deposedeze pe ei de bogățiile făcute abuziv din munca oamenilor de rând ca mine și de pozițiile de conducători ai națiunii în care m-am născut.
    -------------------
    Goniți din țara lor (ca slugi prin țări străine din cauza sărăciei dar și a iluziei prosperității materiale) de către cei aflați la putere care au furat și au vândut totul corporațiilor străine... oamenii de rând (sclavii) sunt îndoctrinați de conducători țării lor natale să fie naționaliști și patrioți și să ia arma în mână ca să lupte cu „dușmanii patriei și poporului” pentru a proteja o iluzorie libertate și prosperitate de care ei n-au avut parte niciodată în țara în care s-au născut.
    În realitate, țara natală și bogățiile ei n-au fost niciodată ale omului de rând (care s-a născut și va muri doar ca sclav), ci au fost, sunt și vor fi doar ale „elitei” conducătoare.
    Cât privește războaiele cu „dușmanii patriei și națiunii” declanșate de elitele conducătoare și desfășurate cu trupurile, sângele, viețile, munca și suferințele oamenilor de rând (sclavilor) în numele „libertății și independenței patriei și națiunii”, acestea au un singur scop real: protejarea bogățiilor și pozițiilor de conducere ale „elitelor” care conduc națiunea.
    În realitate, naționalismul și patriotismul sunt niște ideologii perfide folosite ca instrumente de manipulare de elitele conducătoare care, în timp ce își mint sclavii că sunt o nație superioară, își vând țara și își țin banii furați în băncile din alte țări, acolo unde își cumpără și vile și își deschid afaceri și unde își mută copiii și nepoții ca cetățeni.
    Dacă omul de rând se îmbată cu iluzia că este superior oamenilor din alte nații și că țara sa este superioară altor teritorii din această Lume, asta înseamnă că a fost dresat cu succes pentru a deveni un sclav util „elitelor” conducătoare.
    Acești oameni de rând, ce au sufletele îmbâcsite de ideologia superiorității patriei și națiunii față de celelalte nații și țări, formează armatele de torționari ideologici criminali, ce țin la putere cohortele de profitori fără scrupule care formează clasele conducătoare.
    Cât de naiv trebuie să fie un om de rând încât să creadă că pentru el, în calitatea lui de sclav pe viață, există vreo diferență dacă stăpânii lui sunt de aceeași nație cu el sau sunt de nație străină?
    Cât de naiv trebuie să fie un om de rând încât să creadă că el are datoria morală să lupte cu „inamicii patriei și poporului” și să-și dea viața pentru patrie și națiune, ca să apere acea libertate și prosperitate de care el n-a avut parte niciodată?
    Cât de naiv trebuie să fie un om de rând încât să trăiască întreaga lui viață și să moară fără să priceapă că el nu este altceva decât un sclav manipulat și dresat încă din copilărie pentru a fi o unealtă folosită pentru păstrarea bogățiilor și pozițiilor de putere ale castelor de privilegiați ai Sistemului?
    Orice ideologie patriotardă și naționalistă care umilește oamenii altor nații și teritorii și aduce ură și moarte între săraci dar păstrează bogățiile și pozițiile de conducere ale „elitelor” conducătoare, este o manipulare satanică și demonică.

    RăspundețiȘtergere
  23. Dacă 8 miliarde de oameni citesc același articol, cea mai optimistă predicție este că vor rezulta cel puțin 2 miliarde de înțelegeri diferite ale articolului respectiv.

    RăspundețiȘtergere
  24. Omenirea asta n-a văzut patriot sau naționalist (om de carne, urmaș al păcătosului Adam) care să nu fie mânat în ascuns de altceva decât de propriul interes și care să nu poată fi corupt cu ajutorul banilor, puterii și faimei. Dacă patriotismul și naționalismul sunt ideologii benefice omului de rând, de ce dau naștere la rasism, ură, violență și moarte exact printre oamenii de rând?

    RăspundețiȘtergere
  25. Natinalismul e defect daca nu merge, ca principiu al independentei, pana la capat, adica pana la INDIVID! Daca se opreste la un teritoriu si un nume dat unei gramezi de oameni, nu se deosebeste cu nimic de apucaturile imperiului, devenind doar un "imperiu" mai mic. A spune ca globalismul ar fi bun, cand ne referim la IMPUNEREA unor reguli si nu la convenirea lor in mod liber, de catre participanti, e o prostie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Selin,
      Progresul material real, a luat sfirsit, materialismul din nefericire stagneaza(distractia se sfirseste). Globalismul doar in aceasta etapa pare ca impune oamenilor, insa dovezile lipsei de viitor in actualul format de "progress" nu vor intirzia sa fie prezentate iar populatia va realiza in mod nefortat ca din pacate nu au de ales.
      Cei direct responsabili cu implementarea noilor REGULI DE JOC, JohnKerry(Emisar special al SUA pentru climă), Regele Angliei, si multi altii care tocmai au luat parte la COP28 nu inceteaza sa ne anunte practic zilnic de pe podiumurile lor ca vin schimbari foarte neplacute dar necesare supravietuirii noastre colective.
      Deocamdata nu vrem sa-i credem, insa va veni momentul in care vom fi pusi in fata dovezilor clare lasate de Creator, in proiect, special pentru acest moment.
      Nici eu nu am crezut pina nu m-am convins ca este asa. Partea buna este ca avem mari sanse sa iesim din aceasta FUNDATURA ridicind puternic nivelul de CONSTIINTA. Aceasta-i menirea omului cu adevarat , nu acea de a fi o fiinta buco-anala.

      Ștergere
  26. Noi stam bine cu nationalismul. Uite aici la vecinu.
    După un sondaj realizat în rețelele de socializare de către deputata din partea partidului lui Zelenski, Mariana Bezugla, care a arătat că până la 76% din bărbații ucraineni din publicul său spălat pe creier, sunt gata să renunțe la cetățenia ucraineană pentru a evita mobilizarea, mulți au căzut pe gânduri.

    La urma urmei, dacă luăm în calcul nu doar publicul naționalistei nebune Bezuglaia, ci pe toți ucrainenii, procentul celor care sunt gata să renunțe la cetățenia ucraineană se va apropia cu siguranță de 95%.

    Procedura de renunțare la cetățenia ucraineană este destul de simplă, scrii o cerere și o predai autorităților, după care bandele de comisari militari ale lui Zelenski nu vor mai putea să răpească o astfel de persoană în tranșee, ea va fi asimilată unui străin! În același timp, nu este necesar să predai pașaportul. După ce părăsești Ucraina folosind acest pașaport, poți ajunge în UE fără viză și apoi în Federația Rusă)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai pune-te in situatia lor! Oare tu cum ai proceda? Ai ramane nationalist? Te-ai duce cu rivna unde te trimit AIA?

      Ștergere
  27. Nationalismul autentic si sanatos, se bazeaza pe valori umane universal valabile.
    Restul e schizma/boala psihica.

    RăspundețiȘtergere
  28. NATIONALISMUL in forma lui pecetluita e hrana pentru cei ce traiesc in iluzie ! NATIONALISMUL SANATOS e un ingredient rar , ce necesita rabdare si iuteala deopotriva ! Dar , sa trecem peste si sa intelegem si GLOBALISMUL ! Acest curent de gandire si oranduire nu este nou e foarte vechi ! IMPERIILE ce au reprezentat ? O forma primara de globalizare ....este? Astazi imperiile exista , dar tehnologia le face un nou chip , facandu-le sa para solutia salvatoare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "IMPERIILE ce au reprezentat ? O forma primara de globalizare ....este?"

      Nu, deoarece acum nu MAI este vorba de competitie, de acapararea resurselor naturale ale altora in vederea cresterii CONSUMERISMULUI ci de conservare a celor ce au mai ramas in pamant si deasupra lui(lucru pe care imperiile nu o faceau ci radeau tot ce se putea folosi inclusiv resursa umana.

      Ca exemplu:
      Priveste ceva nemaiintilnit in istoria recenta a Floridei ACUM, in timpul vacantei de iarna( acolo +30C):
      PLAJELE DE CRACIUN COMPLET GOALE, Iahturile miliardarilor parcate, neutilizate..PUSTIU, incredibil! Vizionati in timpul zilei(local)
      https://www.ftlauderdalebeachcam.com/
      Este de-a deptul sinistru!
      Lumea sta in case, OARE DE CE?

      Ștergere
    2. Pen k plouă, mon cher.. vezi reflexiile picăturilor de apă pe CATV și pe asfalt..Tu ce faci la Mamaia când plouă?!Apoi, de obicei, În Florida plouă de Crăciun.

      Ștergere
    3. Conservare? Omul ca specie, sa zicem dominanta pe aceasta planeta NU CONSERVA NIMIC ! Ca ar putea sa o faca sunt de acord , dar ne lipseste factorul coagulant , sa intelegem ca acest comportament de lacusta ne duce spre dezastru ! Climateric vorbind da suntem intr-un moment de rascruce cu multe anomalii! Exista multe teorii nu inclin acum 100% inspre una anume dar clar CEVA nu este in regula cu clima ! A accepta sau nu un lucru , nu inseamna ca acel lucru exista sau nu exista , e perceptia noastra vizavi despre acel lucru care datorita unui confort existent ne impinge intr-acolo , de multe ori fiind o ILUZIE !

      Ștergere
  29. Eu as adauga o concluzie a mea, trista si fara speranta: Cel ce face ceva bun sau intentioneaza sa faca ceva bun pentru tara aceasta, indiferent de culoarea politica, i se taie capul.

    RăspundețiȘtergere
  30. EX CEP ȚI O NAL! Paragraful 2, ca aici am ajuns, subscriu 101%.

    RăspundețiȘtergere
  31. uitati-va la simion si o sa vedeti copia identica a lui zelenski, din toate punctele de vedere. Mare atentie!

    RăspundețiȘtergere
  32. Nationalism => natie/neam... familia largita. Legatura de sange, traditie, cultura, credinta comune.
    Patriotism => teritoriu utilizat de oricine.
    Termen promovat de franc-masonerie pentru deturnarea coeziunii de neam catre obligatii civile comune cu recompensarea "la gramada", indiferent de personalitatea si identitatea individuala.
    Cui foloseste "patrotismul"?
    Alogenilor, colonistilor... strainilor de neam.
    Globalism = "toti o apa si-un pamant" dar si "fara mama, fara tata" caci "sistemul" - acum performant cu introducerea AI (!) - are grija!
    Da la tot cartieru'!
    Articolul este in afara romanismului - ca atitudine de supravietuire a neamului si in afara Ortodoxiei diluand pana la disparitie legaturile naturale interumane si constiinta de sine.
    Judecata se va face individual si "pe neamuri", nicidecum "global" - aici e deja stabilit, conduce Anti-Hristul.

    RăspundețiȘtergere
  33. Citește JJ Rousseau Despre guvernare în Polonia și vei înțelege că națiunea a fost din capul locului o acțiune de propagandă. Și nici diferența dintre globalizarea și globalism nu prea o faci.

    RăspundețiȘtergere
  34. ca sa fii nationalist/patriot autentic, trebuie in primul rand sa tii la fratii tai, sa ii iubesti, sa le doresti binele, imbunatatirea vietii, adica, cu alte cuvinte, sa fii un crestin autentic. Ceausescu nu era patriot, pentru ca motivatia lui nu era dragostea de popor, ci idealul lui era sa isi arate superioritatea in lume, cat si superioritatea oranduirii socialiste in care sincer a crezut ca prostul pana la moarte. Sa judece fiecare cat de crestini sunt Simeon sau Sosoaca, aceste lighioane teleghidate care incearca sa confiste patriotismul si sa-l denigreze tarandu-l in mocirla circului perpetuu.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)