marți, 12 decembrie 2023

Turul Ucrainei în câteva minute


Inevitabilul începe să se petreacă. Întreaga structură a armatei ucrainene crapă, recunoscând pentru prima dată pe față eșecul contraatacului. E o chestiune pe care am spus-o încă din primăvară și, în general, am prostul obicei de a avea dreptate. Iată că narativul cade, iar ucrainenii își fac bagajele pentru o retragere masivă. 

Toate planurile de retragere „pe poziții mai bine fortificate” sunt întocmite de Statul Major General al Ucrainei și prevăd retragerea masivă din estul țării. Ce s-a întâmplat? - se vor întreba toți hrăniții cu propagandă. S-a întâmplat fix ceea ce spun de-atâta timp în care sunt făcut „propagandist al lui Putin”. Realitatea dă de pământ cu toți criminalii care au împins oameni nevinovați în mașina de tocat a războiului de acolo. Care putea fi șansa Ucrainei în fața unui colos precum Rusia? Zero! Occidentul i-a insuflat paiaței Zelenskyi „ideologia încrederii în invincibilitatea marii puteri vestice”. Ce s-a obținut? O îndoctrinare a minților fierbinți și pierderi catastrofale de personal în partea ucraineană a frontului. De altfel, retragerea actuală nu e o „repoziționare strategică”, așa cum vor s-o marketeze creierele zob ale propagandei, ci o fugă „rușinoasă, dar sănătoasă”. Realitatea e crâncenă: după ce Ucraina și-a sacrificat o întreagă armată în lupta absolut irațională cu Rusia, mai are o rezervă maximă de 500 000 de oameni. E un dezastru absolut. Când Statul Major General spune că se vor retrage pe poziții mai bine fortificate, „uită” să amintească faptul că cele mai bune fortificații, în care Occidentul a investit masiv timp de aproape zece ani au fost Mariupol, Soledar, Bahmut, Avdiivka. Am spus încă de la câștigarea Soledarului și Bahmutului de către Wagner că, de fapt, pozițiile respective au adus victoria armatei ruse. Deja propaganda intrase în epoca „Bahmutul nu-i atât de important din punct de vedere strategic”, la fel cum acum vor intra în epoca „nici Avdiivka nu era atât de importantă”.

Unde se va retrage armata Ucrainei? E interesant că acum caută să fortifice zona din spatele râului Oskil, sperând în menținerea liniei Kupiansk-Lîman. Va fi fascinant de urmărit lupta pe „linia disperării”, mai ales în contextul atacului pe care rușii îl dau asupra localității Sumî. De altfel, acum când planurile de repliere ale armatei Ucrainei sunt la vedere, putem înțelege că acestea erau cunoscute strategilor ruși, altfel nu-mi dau seama cum de au introdus atât de brusc ținta Sumî. În perioada imediat următoare vom vedea o propagandă masivă privind „întărirea apărării armatei ucraienene” pe măsură ce retragerea se va desfășura. Trebuie să mai menționez că planul de „repliere” trebuie finalizat la jumătatea lunii ianuarie. 

Doar că, dincolo de arme, trebuie să vedem schimbarea reală care se petrece. Pentru a o înțelege o să vă pun în oglindă conflictul din Israel. Vedeți zilnic imaginile dezolante ale distrugerilor din Gaza, motiv pentru care vă voi întreba simplu: oare rușilor le-ar fi fost greu să transforme Ucraina într-un asemenea „purgatoriu”? Răspunsul e logic pentru oricine are capul pe umeri: ar fi fost infinit mai ușor și mult mai ieftin. Atunci, ne vine logic următoarea întrebare: „De ce au ales rușii să urmeze o astfel de strategie costisitoare?”. Răspunsul l-am dat de la bun început: rușii nu au căutat să cucerească Ucraina, ci să-i recâștige pe ucraineni. Am urmărit cu foarte mare atenție lupta pe tărâmul ideologic de acolo. În timp ce Occidentul a investit masiv în re-nazificarea Ucrainei, în ideologizarea țării pe modelul Bandera, rușii au mers în direcția opusă, arătându-le ucrainenilor capcana în care se aruncă. Dacă direcția ideologică rusească a părut inițial falimentară, acum își arată mugurii. Cărțile de istorie circulă „pe sub mână”, iar ideologia servită de mijloacele de comunicare în masă ale Ucrainei a căzut. Doar o minoritate radicalizată mai crede ceea ce toarnă propaganda. De aceea naționalismul ucrainean își trăiește ultimele clipe. E vorba de naționalismul pe care și l-ar fi dorit SUA și Occidentul deoarece, din ce în ce mai masiv, acolo se ridică un alt naționalism, cel al revoltei față de Vest. Tema istorică păe care au marșat rușii a prins extrem de bine, iar acum ucrainenii urlă că „Occidentul ne-a trădat!”. Și asta nu se manifestă doar în interiorul granițelor, unde viața a devenit imposibilă, ci mai ales în afara granițelor, în Occidentul atât de primitor la început pentru ucraineni. Brusc, cotele de ajutorare au căzut peste tot în Occident deoarece, pur și simplu, nu mai sunt bani la bugetele și așa secătuite de război sau de fantasmele climatice. Iar căderea ajutoarelor conduce la o mare dezamăgire din partea celor care se obișnuiseră cu viața ușoară. Iată cum, odată cu dezamăgirea vine dorința de răzbunare. Și ce răzbunare e mai crâncenă decât aceea de a-i înfige cuțitul pe la spate fostului aliat? Uite-așa, doctrina rușilor, care la început părea falimentară, începe să dea roade. 

Mai e un aspect pe care probabil nu l-ați remarcat. V-ați întrebat ce rol a avut Zelenskyi la întronizarea deviantului Milei în Argentina? Nu vi s-a părut cam dubioasă apariția sa acolo? Să vă spun contextul. Înainte de începerea conflictului din Ucraina, conturile secrete ale lui Zelenskyi reușiseră să adune 1.2 miliarde de dolari. În prezent se estimează că piticul porno a strâns în conturile sale între 3 și 5 miliarde de dolari. De aceea acum caută cu disperare un exil de lux post-război în care să-și savureze agoniseala. SUA pare a nu fi o soluție, chiar dacă probabil i s-a promis ceva. De la acceptarea șahului iranian SUA nu mai face asemenea greșeli deoarece în jocurile internaționale vrea să pară echidistantă. Cu un parazit în propria ogradă care va fi vânat pentru corupție în țara de baștină, SUA nu va mai putea să se miște atât de liber. În plus, care ar putea fi sentimentele americanilor văzând cum un individ corupt până-n măduva oaselor trăiește în țara lor cheltuindu-și banii pe care i-a făcut din deturnarea impozitelor și taxelor americanilor? E clar că „dosarul american” i s-a închis în față. Astfel încât Argentina ar putea deveni o alternativă interesantă și deosebit de ieftină pentru belferul de la Kiev. Iată motivul prezenței sale la Buenos Aires. 

Dacă voi avea sau nu dreptate în ceea ce-l privește pe Zelenskyi vom vedea destul de repede. Retragerea din est a armatei ucrainene este preludiul unei crize politice de proporții la Kiev. Rușii așteaptă să dea acolo lovitura de grație acolo. Asta, în condițiile în care regiunile intrate în Federația Rusă au toate șansele să desfășoare alegeri pe teritoriul lor complet. Este începutul unui vânt slav și asta strict din cauza nulităților lacome de la vârful puterii vestice. 

26 de comentarii:

  1. Eu am crezut si cred tot ce spuneti, despre jocurile mizerabile ale occidentului colectiv visavis de Rusia si Ucraina, inainte de a va fi gasit pe acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiecare articol pe tema Ucraina, imi creeaza o stare de fericire, nu din cauza ca au murit sute de mii de prosti care nu au inteles ca daca tot sunt trimisi la moarte sigura, ar fi trebuit sa-si impuste mai ales propri lor comandanti si mai ales ofiterii superiori, pentru ca numai astfel se poate opri macelul besinosilor impotriva tineretului care are drept la viata, cu atat mai mult cu cat uciderea bestiilor fasciste este cel mai pozitiv lucru pe care-l poate face un tanar cu stampila de "carne de tun" in frunte.
    Asa ca iarasi am mai deschis o sticla de sampanie, si ciocnesc un pahar cu membrii familiei mele, atat in cinstea Dvs. care ne dati asemenea vesti pozitive, dar inchinam si in cinstea lui Putin, presedintele rational care este atacat de bosorogii besinosi care au nevoie de fascism, pentru ca numai printr-o dictatura fascista se poate impune comunismul in care ne vom pierde proprietatile si vom fi fericiti pentru ca ne putem uita in curul lui Soros, unde pe "micul" ecran, ni se prezita fascismul ca fiind "democratie liberala", cand se stie foarte clar ca democratia adevarata inseamna puterea demosului, adica a maselor si nici decum puterea unor elite ale criminalitatii si ale escrocheriei mondiale.
    Deasemea astept cu nerabdare sa vad cum granita cu Rusia se muta la Prut, ceea ce va baga groaza in spurcaciunile politice locale si in tradatorii globalisti aflati in serviciul dusmanilor tarii dar si al dusmanilor poporului roman.
    Prin urmare, toti romanii trebuie sa se bucure de pieirea scarbelor fascist-banderoviste, dar si pentru ca numai prin vecinatea Rusiei si a influentei sale de imperiu extrem de puternic, numai asa vom putea scapa de bandele de hoti si de tradatori care se auto-denumesc in mod mincinos ca fiind partide politice, ceea ce de fapt NU SUNT!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pregateste-te, ca in curand vei merge la razboi impotriva rusilor, la fel cum au mers ucrainienii. Crezi ca ei au vrut? Nu, au fost luati cu arcanul.

      Ștergere
    2. Cu toată împotrivirea Colectivului occidental,granița (xUie)cu mama Rossia se va muta anul viitor--nu pe Prut, ci pe...Rin !

      Ștergere
    3. N-am nici o legatura cu acest blog, dar nu pot sa ma abtin sa scriu ca mesajul dv. mieros pare scris de servicii si ca vreti sa-l atrageti pe autorul articolului intr-o cursa. Pe de alta parte, toata lumea stie ca in Rusia se merge in lockstep cu programul globalist, asa ca nu va mai dati osteneala. De tradatorii din politica romaneasca trebuie sa ne ocupam noi insine, (nu va veni nimeni sa-i traga la raspundere pe granita de est).

      Ștergere
  3. Mai este un aspect cum ca rușii vor sa ocupe Odessa ca sa protejeze Crimeea, fără Odessa cică nu ar putea avea liniște Crimeea. Cât de reală este direcția asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 12 dec. ora 12:15
      Problema pe careo propuneti discutiei, este atat de reala cat de real este faptul ca acele teritorii apartin Rusiei de pe vremea Tzarinei Ecaterina a 2-a care a eliberat acele teritorii de sub ocupatia turceasca.
      Prin urmare acele teritorii SUNT RUSESTI si asteapta sa fie eliberate de sub ocupatia bestiilor fasciste care le tin temporar sub ocupatie.
      Si acest lucru se va realiza cu atat mai mult cu cat Rusia vrea sa se reuneasca cu fratii ei rusi din Transnistria, si asta insemna ca si Bugeacul va trece la rusi, si astfel Rusia va avea o granitza comuna cu Romania...ceea ce baga groaza in tradatorii (citeste globalisti) care au moisiunea sa distruga Romania din interior.
      Asa ca asteptam cu nerabdare faptul ca poporul roman isi va constientiza si el misiunea de a aresta bestiile tradatoare de tara, ca apoi dupa o judecata sumara, sa le vedem aliniate cu spatele la acelasi zid renumit de la Targoviste.

      Ștergere
    2. E de bine atunci @13:04, vin frati cu lumina de la Rasarit. In Apus e bezna rau, Soarele a apus si degeaba fug dupa el in Honolulu, mai bine stai pe loc si astepti sa rasara din nou.
      Sanatatr multa!

      Ștergere
    3. Unii clarvăzători spun că, o parte din AFU s-ar retrage în România, la solicitarea /chemarea /presiunea trupelor străine de pe teritoriul României...
      Rămâne de văzut, când și cum și dacă se va întâmpla...
      Ar fi cam nasol...

      Ștergere
  4. Zelenski nu mai are scăpare decât poate în SUA, în Argentina îl vor executa chiar ucrainenii

    RăspundețiȘtergere
  5. ...Jele a incercat un pic cu degetul si Brazilia , asa intr-o escala scurta , dar i-a fost aratat alt deget pe aeroport...Este o vorba ungureasca in Ardeal care in traducere suna cam asa :" E bine ! Nu are nimic! Doar i-s scoase putin mațele..."
    Deci , trebuie sa fie urgența foarte maare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, normal ca doreste sa afle detalii cum va trece Argentina de la Pesos la $US ca moneda nationala.(Prea tirziu, DD?)
      Este cu cintec treaba!

      Ștergere
    2. Pai, poate n-o sa mainfie nevoie....retardul Argentinei tocmai a anintat renuntarea la pesos in favoare dolarizarii tarii...o avea legatura si cu mormanelul lui Zele-Vogue...nu?

      Ștergere
  6. Categoria luati-l de pe mine ca-l omor : Speranțele contraofensivei ucrainene nu s-au adeverit, a recunoscut un oficial de top din domeniul securităţii. Oleksiy Danilov, care coordonează cabinetul de război al ţării, a spus: "Asta nu înseamnă că victoria nu va fi de partea noastră"

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru declansarea unei revolutii, e nevoie de o rasturnare de situatie pe front (Ucraina). Primul inel format din tari invecinate cu Gaza: Cisiordania, Iordania, Siria, Liban, peninsula Sinai (ca teritoriu). Al doilea inel: Turcia, Iran, Iraq, Egipt. Care sunt evenimentele astronomice care vor facilita inceperii acestor doua conflicte? Daca Omicron isi reactiveaza domeniul prionic (adica redevine Delta), se vor lua aceleasi masuri care nu au dat nici un rezultat notabil? Se va repeta acelasi scenariu din Ucraina (minoritati ruse asuprite) si in tarile baltice?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sandok nu e nevoie de “acelasi scenariu” acele tari au vazut si au inteles cit de tare e Vestul Colectiv si cit se pot baza pe el ! Finlanda deja a re-deschis granita cu Russia; “scenariul” de care vorbesti sti si tu ca nu exista si ca alta a fost realitatea; DA Russia isi apara minoritatile ! Bravo lor ! Tarile baltice sint minuscule din toate punctele de vedere si acolo acum mintile liderilor nu mai sint infierbintate de loc, vor coopera cu Rusia chiar inainte de capitulatea Rsich-ului Ukrainian. Cred ca si Polonia se va linisti pe ca a ramas cam singura belicoasa in zona; PROBLEMA este ca ei vor Liov iar noi nu zicem nimic de Cernauti !! Cred ca “politicienii”, vax, de la Bucuresti nici nu stiu de acest oras sau de tragedia rominilor de acolo; nici o stire TV despre preotul erou Longhin Jir ! Sictir Bucuresti !

      Ștergere
    2. @21:07
      Evident ca scenariile variaza si sunt croite dupa fiecare situatie REGIONALA in parte. Balticele care, te corectez, NU au inteles nimic referitor la V.Col.( ci sunt trup si suflet cu el) se pare ca vor fi lasate sa se spele pe cap cu emanatiile partenerilor lor. Ca si in relatiile conflictuale maritale si in acest caz indiferenta vecinului va fi(este deja) cea mai usturatoare/teribila pedeapsa. Ei in prezent se afla in cel mai mare picaj demografic(din statistici).

      Ștergere
  8. Cumetre, cine se scuza se acuza. Ca sa facem o paralela peste timp, probabil daca regatul Romaniei nu cedat ultimatului Moscovei, am fi avut soarta curenta a Ucrainei (cu 4 ani mai repede decat am avut'o, ... oricum).

    RăspundețiȘtergere
  9. Mârlania, lipsa de scrupule, de principii și valori- îndeosebi valori morale- a vestului , este tot mai devoalata ; in toată ,,splendoarea” sa; ÎMPĂRATUL NU NUMAI CA ESTE GOL, DAR INSPIRA COMPASIUNE ! De precizat : imparatul este cel ce se vrea a fi -arhitectul construcției unei noi lumi- mai bune !? PSIHOPATIA, MEGALOMANIA, TICĂLOȘIA ESTE NOUL NUME AL ,,ÎMPĂRATULUI”.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate actiunile, toate comentariile si articolele se invirt in jurul DILEMEI CENTRALE:
      DE CE se intimpla toate astea de ii face pe multi lideri efectiv sa isi iasa din minti sa emita legi inumane si sa se isterizeze, sa nu te mai poti intelege cu ei?
      Daca nu este vorba de clima, atunci despre CE ANUME ESTE VORBA?

      CEVA, CEVA II SPERIE la modul horror, absolut sinistru?
      Oare ce o fi de nu ne spun verde in fata? Ne poate lamuri cineva?
      De ce acest harakiri socio-economic?

      Ștergere
    2. Ca dintotdeauna in istorie ,slugile, executa fara sa gandeasca ,convinsi fiind ca "mie nu mi se poate intampla nimic,sefii imi asigura protectie,doar am facut ce mi-au cerut".Nimic nou sub soare,doar sub o alta forma,"moderna".

      Ștergere
  10. teza cum ca rusii au vrut sa castige inimile ucrainienilor n-o cred nici copiii mici. Dupa ce macelaresti jumatate de tara, si pe restul ii lasi in saracie si fara speranta, numai la dragoste nu te astepti din partea lor.
    Mai degraba a fost o intelegere a rusilor cu vestul sa se prelungeasca 'operatiunea speciala' astfel incat sa extermine cat mai multi, si sa faca loc la altii, iar celora care au scapat cu viata prin Europa, sa nu le mai treaca prin cap sa se mai intoarca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "a fost o intelegere a rusilor cu vestul"

      BINGO!
      In sfirsit a picat o fisa!
      Speram sa ploua cu galeata!:)
      Si este clar ca nu se vor opri pina nu se implementeaza AIDIUL-DIJI(deja aprobat la ei si se lucraza de zor la raspindire), cu toate ramificarile.

      Ștergere
    2. Iar ineptia cu blatul? Rusii nu au distrus decat ceea ce distrugeau ucrainienii oricum, adica zonele ocupate de etnici rusi! Iar restul tarii va fi denazificata, asa ca ucrainienii intregi la minte chiar ii vor iubi pe rusi, caci Ucrauina e sub OCUPATIE!! Sub ocupatia Vestului usturoiat, ca si Romania.

      Ștergere
  11. Azi vorbeam cu un sofer de tir ucrainean,Doamne ,daca ar pune mana ucrainienii pe piticul porno soarta lui Ceausescu ar fi blânda!Populatia îl uraste maxim pe tradatorul vandut licuricilor !

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)