vineri, 1 decembrie 2023

Gaza, o altă perspectivă


Citesc niște informații de-a dreptul halucinante care aruncă o cu totul altă perspectivă asupra conflictului din Israel. Practic, rădăcinile a ceea ce se întâmplă acolo încep din 1995, anul în care se semnează acordul Oslo 2. În conformitate cu acest acord, Palestina primește dreptul de a-și gestiona independent resursele naturale. Patru ani mai târziu, în apele teritoriale ale Fâșiei Gaza se descoperă un mega-depozit de gaz, cu o rezervă estimată de peste 122 trilioane de metri cubi. Ca să fie frustrarea și mai mare, în apele teritoriale ale Libanului există un alt mega-depozit de gaz, aflat la doar 2 km de apele teritoriale israeliene. Cu alte cuvinte, statul Israel se află între două mega-depozite de gaze și nu are acces la niciunul dintre ele. Frustrant, nu-i așa? Nu vă apucați să trageți concluzii pripite pentru că încă nu ați înțeles totul!

Palestina a început încă din 2002 să construiască infrastructura necesară exploatării gazelor de acolo, doar că Israelul nu a permis vânzarea directă a gazelor de către autoritățile palestiniene, având pretenția ca Palestina să vândă la preț intern întreaga producție statului israelian. Și uite așa apar conflictele între Israel și Autoritatea Palestiniană din care rezultă blocarea proiectului. 

Specialiștii spun că, după sabotarea Nord Stream de către SUA a devenit foarte clară explozia pe care o vedem acum în Palestina. De ce? pentru că e vorba de o afacere de peste 600 miliarde de dolari menită a potoli pofta nebună de energie a Europei. Continentul se află pe un drum eșuat deoarece nu mai are acces la energie ieftină. Toate tentativele de a înlocui energia rusească au fost sortite eșecului. Și uite-așa apare oportunitatea depozitului palestinian.

Doar că nu trebuie să trageți concluzii pripite. Operațiunea pe care o vedeți acolo, în care armata Israelului a făcut una cu pământul întreaga Gaza, nu este una în care beneficiar e statul Israel. Oups. Se pare că v-am șocat, mai ales în condițiile în care vedeți limpede atrocitățile de acolo. Doar că ceea ce se vede nu coincide cu ceea ce se petrece în subteran. Ițele întregii afaceri se află la 3600 km distanță de Israel, la ... Londra. 

Cu ceva timp în urmă, o halcă imensă din activitatea operațională a gigantului petrolier BP este cedată unei firme indiene care se ocupă de activități externalizate ale marilor companii: Infosys. Întâmplător, firma aparține socrului lui Rishi Sunak. Și tot întâmplător, Rishi Sunak se apucă să tragă în BP cu licențe de exploatare în Marea Nordului. Contractul dintre Infosys și BP este unul de 1.5 miliarde de dolari. 

Cinstit cum îl știm, Rishi „își dă seama” că exploatările din Marea Nordului, chiar dacă sunt rentabile, tot nu compensează la bursa șpăgii, contravaloarea contractului pe care familia sa l-a semnat cu BP. Și uite-așa, ajungem la un alt eveniment. 

În octombrie anul curent, Paul Bristow, un deputat conservator britanic și consilier al Secretarului de Stat pentru Știință, îi trimite lui Rushi Sunak o scrisoare deschisă în care cere încetarea conflictului din Israel. Scrisoarea are ecouri ample în societatea engleză, doar că, pe 30 octombrie Rishi Sunak îl demite pe „rebel”. Călcase rău pe bec! 

Coincidența face ca, în aceeași zi în care se semnează demiterea lui Bristow, la Tel Aviv să se semneze un contract baban. Executivul israelian emite 12 licențe de exploatare pentru depozitului palestinian de gaze. Beneficiari? Mari mahări internaționali. Partea leului însă revine, „întâmplător”, celor de la BP. Și uite-așa, nulitatea Rishi îi mulțumește satisfăcător pe binefăcătorii săi. Să mai spunem și că, imediat după BP, celălalt loz câștigător al luptei din Gaza este tras de ENI, probabil premiul de consolare dat Italiei deoarece acceptă o coadă de topor americană la frâiele țării. Mă rog, chestiunea cu țările de care aparțin niște companii e destul de puerilă întrucât, mai degrabă țările aparțin companiilor.

Toată ticăloșia care se petrece în Gaza are acceptul deplin al SUA care s-a deplasat acolo cu o forță absolut nejustificată. De fapt, SUA doresc să-și ia de pe cap obligația menținerii pe linia de plutire a Europei. Dezvoltarea rapidă a proiectului palestinian ar contribui atât la rezolvarea problemelor energetice ale Europei, dar și la rotunjirea profiturilor marilor mafioți internaționali de pe piața energiei. Și uite-așa, cei 1.5 miliarde de dolari pompați în firma familiei lui Rishi Sunak ajung să se dovedească o investiție înțeleaptă. Desigur, în urma acestei nebunii, palestinienii sunt izgoniți din fâșia Gaza, dar cine sa mai ia de la destinul unor amărâți pe care, în realitate, îi urăsc toți. De ce-i urăsc? Păi prea s-au așezat ei acolo, în fața tuturor intereselor mahărilor lumii. Și, până la urmă, vorba englezului: „dacă e vorba de bani, orice acțiune e justificată și morală”

19 comentarii:

  1. Să înțelegem ca Libanul e următorul pe lista ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sta pe ceva zacaminte? Nu!...deci concluzia se intelege de la sine...

      Ștergere
  2. Povestea clasică.

    https://www.dailykos.com/stories/2018/1/13/1732550/-Vietnam-was-an-Oil-War

    http://www.masterjules.net/oilnam.htm

    De remarcat și că ultima frază a articolului de mai sus sintetizează foarte bine ceea ce noi numim în mod obișnuit "morala creștină".

    https://www.crosswalk.com/church/giving/god-doesn-t-need-your-money-but.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "ultima frază a articolului de mai sus sintetizează foarte bine ceea ce noi numim în mod obișnuit "morala creștină"."

      Cind vine vorba de dat, este bine sa alegem NOI, direct pe "teren" pe cine si cum ajutam nu sa fim agatati, pescuiti, pacaliti de tot felul de intermediari si reportajele lor de kkt.
      Pentru fiecare DIN NOI Dumnezeu va materializa oportunitati de a ajuta. Doar aveti rabdare si stati cu ochii si urechile ciulite!
      Nu este nevoie sa va lasati manipulati de toti derbedeii-cersetori falsi din jur care string bani pentru clanurile lor.
      God will provide!

      Ștergere
  3. Preluat de pe Telegram, user ilya:
    Am găsit câteva articole de Richard Poe. Par interesante pentru contextul geopolitic actual până la proba contrarie.

    Autorul insistă asupra marelui actor mondial de la Londra. O mână invizibilă.

    🟥 Imperiul Britanic are câteva arme redutabile ce îi permite să domine lumea. E vorba de soft power (nudge), de socialism și de revoluția colorată (pe care au brevetat-o în 1789).

    Noțiunile de globalism, guvern mondial, socialism, comunism (Gracchus Babeuf - Conjuration des egaux), neoliberalism (Walter Lippmann) provin din mașinăria de propagandă britanică prin care peerage-ul reușește să mențină un imperiu (mai mult sau mai puțin formal).
    Pentru vikingi problema e simplă: Domini sau dispari.
    ——-

    Ideologia lor, fie că e vorba de torysm (One-Nation Conservatism-ul Benjamin Disraeli sau INGSOG-ul lui George Orwell) ori că e vorba de liberalismul whigs, are un punct comun: Anglia e cea mai bună societate din Europa, un model de libertate religioasă și prosperitate materială.

    Succesul Imperiului constă în echilibrul dintre aristocrația conservatoare și cea liberală.
    ——-

    Șansa britanicilor de a domina lumea si de a câștiga The Great Game e păstrarea în Imperiu a celui mai performant dominion: SUA.

    În realitate lupta principală în Imperiu este între MAGA și MABA (Make America Great again vs Make America British again).

    Diverse organizații au un rol important pentru aristocrație – peerage:

    Chatham House și divizia new yorkeză Council on Foreign Relations (ambele apărute din Round Table movement), ONU, NATO…

    … cât și Intel-ul lor (cu enorm de mulți agenți de influență cum ar fi actorul George Soros și a sa The Open Society and Its Enemies inspirată din Karl Popper).

    Agenții de influența sunt școliți printre altele la 🚩London School of Economics and Politics. Instituția a fost creată de Societatea Fabiană. O doamnă de la noi supărată pe fătălăi ar avea un master acolo.
    ———

    Eforturile principale ale britanicilor sunt atragerea SUA în folosul lor, iar pentru asta au declanșat două războaie mondiale plus un război civil american.

    Imperiul Britanic ar rezista greu fără America în vremurile astea.

    Dacă în trecut americanii se îmbogățeau după ce britanicii făceau ordine în lume, acum situația s-a inversat. Britanicii se îmbogățesc de pe urma curățeniei americane și încearcă să-și reconstruiască influența globală pe spatele armatei americane.
    Costurile Imperiului sunt externalizate.

    Divide et impera.

    🟥 America cu noi, Germania/Europa sub noi, Rusia afară.
    ——-

    Nimeni nu-i mulțumit de averea sa, însă toți sunt multumiți de mintea lor.
    – Lev Tolstoi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Analizezi din punct de vedere a scolii vechi de perceptie si gindire poilitco-economica care este actualmente complet depasita si dizolvata.
      Drept punct de reper pentru ce viitor ne asteapta, absoarbe cu atentie ce anunta aproape zilnic Bidon (exact asa cum este "senil"(not!)... gresit perceput de unii)
      Toti autorii listati desfac firul in patru conform unei teorii invechite, neactualizate cu realitatea pe care o traim. Aproape TOTI sunt complet pe dinafara SITUATIEI ce se deruleaza cu adevarat.

      Ștergere
  4. De vreo 3 ani Dragos Ciocarlan a vorbit la RRomania de un consortiu Israel Cipru Grecia Italia pt zacamantul Leviatan. Care e departe de tarm.
    Adversari erau Cipru, Libia, Egipt.
    Doctrina politico militara actuala a minoritarului de la Ministerul Securitatii emite pretentii la jumatate din Liban si toata Gaza.
    Pariez ca vor purcede (in Liban au mai fost). Deci Gaza Marine 1 si 2 erau scopul razboiului.
    Pe de alta parte cam 20 % din parlitii din Hamas lucreaza prin metoda traditionala. Sub false flag in avantajul dusmanului.

    RăspundețiȘtergere
  5. https://vigilantcitizen.com/vigilantreport/the-october-7th-attacks-on-israel-were-allowed-to-happen-heres-why/

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu excepția industriei chimice, ponderea costurilor energetice -in costul de producția, este de sub 5%; o spun -atât ca fost antreprenor in industrie, cât și ca, contabil; prin urmare -este o falsa idee -indusa in MASS media ca, costurile energetice sunt adevarata problema actuala; lăcomia fără margini, dorința profitului uriaș- a ,,elitei” financiare occidentale, este adevarata cauza a degringoladei actuale- a lumii occidentale-indusa-pt a și justifica resetarea planetei; gândiți va doar - la prețurile mici ale produselor chinezești, prețuri pe baza cărora China a făcut profituri uriașe; adevăratul colaps al lumii occidentale vine și din spulberarea clasei de mijloc/ din aceiasi lăcomie a acelorași ,,elite”; in timp ce statul Chinez investește profitul, ,,elitele” lumii occidentale- precum miliardarii de carton dâmbovițeni- se lăfăie in gipuri, iahturi, și …paradisuri fiscale; UN JAF DE PROPORȚII -AL CELOR ATÂT DE PREOCUPAȚI SA NE CONSTRUIASCĂ O NOUA LUME MAI ,,BUNA”- DIN ACELEAȘI MOTIVE MESCHINE.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hm, Mai degraba este vorba de lacomie combinata cu o panica fara precedent pe ultima suta de metri(din nefericire!:()
      Daca ar fi cum zici tu nu s-ar distruge planificat infrastructura de vinzari si servicii. Insista sa observi evolutia sistemului energetic(acolo-i cheia)
      https://www.youtube.com/watch?v=pYAkBXNyxUI
      Sunt zeci de filmulete socante precum acesta.
      Banii nu se pot face numai din abureli din pix si reclame sterpe.

      Ștergere
  7. Aleandru Candiano Popescu1 decembrie 2023 la 16:52

    Cu materialul clientului.
    Asta e din 29 08 2019 https://unctad.org/system/files/official-document/gdsapp2019d1_en.pdf .......iar asta din februarie 2022 https://www.amnesty.org/en/latest/news/2022/02/israels-apartheid-against-palestinians-a-cruel-system-of-domination-and-a-crime-against-humanity/

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu pot să comentez pe Telegram,sunt interzis,dar moartea lui Kissinger,m-a bucurat,criminalul politicii externe americane,hopa Mitică ,guru globaliștilor a plecat fără să ia nimic cu el. Sper ca milioanele de victime să se simtă ușurațe, că un diavol a ajuns din nou în iad! Milioane de morți, Corea, Vietnam Cambodgia Honduras , Palestina,se bucură acum.Asteptam ca cei cu 10 ani mai tineri să-i urmeze, soros,gate,biden, și alți tiriplici care cred că stăpânesc lumea! Cum este sărbătoarea României, vă doresc să fiți sănătoși!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fi un bun crestinortodox si nu te bucura de moartea cuiva inainte de trecerea a 40 de zile. Iar referitor la # de victime , sa-l lasam pe Dumnezeu sa decida unde va merge deoarece numai el stie ce a fost in inima lui.
      Ce vrei tu nu este neaparat ce va face El. Eu nu zic ca n-ai dreptate, poate ai, poate nu ai, El va decide.
      Sunt nenumarate "faze" in Biblie de "curatari" ABSOLUT URIASE de teritorii care par odioase la prima vedere insa, TOATE coordonate STRICT de "forurile superioare".

      Ștergere
  9. Cum emite executivul ISRAELIAN 12 licențe de exploatare dacă depozitele de gaze nu le aparțin?

    RăspundețiȘtergere
  10. https://www.reuters.com/business/energy/israel-awards-gas-exploration-licences-eni-bp-four-others-2023-10-29/

    RăspundețiȘtergere
  11. Israelul - ma rog: cativa oficiali temporari actuali - spera ca va convinge astfel palestinienii, ca Hamas le vrea raul, si ca evreii le vor binele, de s a apucat de bombardat si n Sudul Gazei?
    Mai ales mii de civili palestinieni, pentru ca nu vad trupuri de luptatori Hamas cazuti in lupta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Unde sunt cadavrele luptatorilor Hamas?
    Vrem sa le vedem!
    Pentru o mana de vinovati de genocid, iti iesi din minti si omori zeci de mii de oameni nevinovati care nici au pus mana vreodata pe o arma?

    RăspundețiȘtergere
  13. Caderea guvernului Netanyahu va duce la razboi civil in Israel. Nici nu mai trebuie ca sa intervina Iranul sau Erdogan in favoarea palestinienilor!
    Evreii care vor dori pacea cu palestinienii, vor lupta contra evreilor care vor sa desfiinteze Palestina!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)