duminică, 17 decembrie 2023

Germania și noul narativ dezastruos


Picajul previzibil al narațiunii Ucraina trebuie să fie cumva combătut pentru ca ideologia să se afle tot în poziție dominantă. E legea de bază a asigurării „coeziunii” vestice. Devine limpede pentru oricine că nu se mai poate merge prea mult în direcția sporirii livrărilor către Ucraina deoarece țara, pur și simplu, este aproape fără forță combatantă. Toți am văzut clipurile în care oamenii sunt săltați cu japca și trimiși pe front pentru ca apoi să ajungă îngrășământ pentru pământ. După ce a omorât o armată întreagă, clovnul Zelenskyi nu prea mai găsește altceva decât morți, astfel încât regimul său se prăbușește. 

De aceea Vestul vine cu o nouă narațiune. E nevoie de ea pentru a petici dezastrul de imagine produs de înfrângerea Occidentului în Ucraina. Însă, așa cum ne-am obișnuit, orice narațiune de salvare ne aruncă într-o și mai mare problemă. Iar ceea ce veți citi azi vă va demonstra fără tăgadă că urmează să sărim din lac în puț. 

Germania are o problemă majoră. Nulitatea Scholz, prin politica sa de servilism total, a reușit să prăbușească rău economia germană. Căderea de 0,3% estimată pentru anul acesta este o cosmetizare grosolană. Picajul industrial al țării pare acum imposibil de reversat, iar retorica scoasă de la naftalină de către politicieni este doar o armă stearpă, fără nicio utilitate. De altfel ceea ce vă spun se vede limpede în ascensiunea AfD, mișcare pe care politicienii germani „tradiționali” o vor desființată. Asta deoarece AfD riscă să gripeze definitiv modelul dezvoltat sub ocupație, acela al confruntării dintre două partide cuminți. A nu se înțelege de aici că AfD ar fi vreun partid extremist, așa cum îl creionează media oficială. Mă rog, poate fi considerat „extremist” deoarece are ca principal obiectiv dezvoltarea Germaniei în interesul germanilor, iar asta fără nuanțe xenofobe. Doar că numărul mare de aderenți germani și discuțiile neoficiale ale membrilor sunt deja semnale de alarmă pentru ocupant. Iar în condițiile unui picaj economic major - precum cel pe care-l vedem acum - temerea ocupantului e că naționalismul va scăpa de sub control. Și uite-așa, „soluția” găsită este pe cât de surprinzătoare, pe atât de nătângă: militarizarea Germaniei.

Am ascultat cu interes dezvoltarea narativului „agresiunea rusă care se va propaga spre Europa”. Nu este de acum, a apărut ca justificare a ajutorului vestic pentru Ucraina. Atunci SUA, împreună cu țările aflate sub ocupația sa, au spus că ajută Ucraina pentru a opri tăvălugul rusesc. N-au spus, desigur, niciun cuvânt despre faptul că întreaga nebunie este un efect al atacării de către NATO a hinterlandului rus, n-au spun nicio vorbă că promiseseră URSS să nu se extindă nici măcar cu un inch spre est. Toate-s uitate atunci când vine vorba de propagandă. Și uite-așa, de la „ajutăm Ucraina doar cu echipamente de protecție” s-a ajuns la „ajutăm Ucraina doar cu echipamente militare defensive” pentru ca în final să fie scos din joben iepurele adevărat, anume „Ucraina are nevoie de echipamente ofensive pentru a-și apăra teritoriul”. S-a trecut prin toate fazele care erau de neacceptat la începutul conflictului pentru ca acum să vedem inclusiv un oficial al NATO întronizat tătuc peste dispozitivul militar ucrainean. Ultima scamatorie a pionului neamț împins la sacrificiu de către SUA a fost donarea unei matrici Patriot pentru „apărarea avansată a Kievului”. Și, după cum s-a văzut, din nou sistemul Patriot a reușit să distrugă rachetele Kinjal ale rușilor. Cum? Devenind el însuși victima acestora. N-a reușit bietul Patriot nici măcar să ia puțin aer ucrainean, fiind trimis instantaneu în uitare de nemiloasele rachete ale lui Putin.  

Acum vine partea frumoasă. Scholz a ieșit și a spus doct că situația e nasoală și că Rusia nu se va opri la Ucraina. De aceea Germania, împreună cu întreaga Europă, trebuie să se mobilizeze militar. Interviul său a fost secondat imediat de cel al Ministrului Apărării, Boris Pistorius care a reiterat rapid teza viitoarei agresiuni rusești, trasând imediat directivele unei înarmări rapide a Europei într-o fereastră de 5-7 ani. Ce e asta? Așa cum veți vedea, e un fel de „șaorma cu de toate” din care fiecare vrea să tragă cât mai mult.

Pornim de la bază: SUA nu mai poate! Aici e realitatea. Economia SUA devine din ce în ce mai irelevantă pe plan mondial, astfel încât nu-și mai poate permite aventuri globale ample ca până acum. De aceea, fără doar și poate, de data aceasta le-a transmis ferm europenilor că trebuie să se descurce singuri. Mai mult, prin recentele „angajamente” luate față de NATO, SUA semnalizează că vrea să devină un beneficiar direct al alianței, în sensul în care investițiile militare să se inverseze, iar cei care-au fost până acum beneficiari să devină „investitori”. SUA așadar nu mai are chef să susțină cu bani ocupația, ci să practice un fel de senioraj prin intermediul NATO. De aceea țărilor membre li se va cere o înarmare superioară, ceea ce echivalează cu comenzi mai masive pentru industria americană a războiului. De partea aceasta a Oceanului, în Europa noastră, Scholz vrea să transforme directiva americană în profit pentru sine. Impunând Europei o militarizare, pot intra în joc și fondurile europene, astfel încât o parte importantă a comenzilor militare de pe Continent să se facă spre propria industrie de apărare. E limpede direcția strategiei sale întrucât principalii câștigători ai „cursei pentru înarmare” ar fi nemții și francezii. Adică cele două stafide obosite care joacă rolul de „economii fanion” ale Europei. Astfel Scolz speră că prin sperietoarea „Putin atacă Europa” va reuși să resusciteze cadavrul economic german. 

Povestea însă e complicată și riscă să scape total de sub control. Am spus încă de la început că miliarizarea Germaniei începută de Biden e o prostie fără margini. Europa a cunoscut de două ori în secolul XX nebunia generată de Germania militarizată. Pare că acum incompetenților care manipulează pârgiile mondiale li s-a făcut de un nou show. Doar că, spre surprinderea lor, noul show va veni la pachet cu un dezastru absolut. 

În primul rând, belicoșenia nemților e în afara tuturor tratatelor de după Al Doilea Război Mondial. Încălcarea acelor tratate va duce la picajul tuturor înțelegerilor de atunci, adică a celor care au ținut până acum lumea într-un echilibru. Poate veți spune că s-au schimbat mult treburile de-atunci și până acum. Aiurea, nu s-a schimbat nimic. Vectorii de forță sunt aceiași. Doar că, de data aceasta, setupul existent face ca națiunile pământului să fie net superioare celor ale mărilor. Indiferent de unitatea de măsură aleasă, veți constata că „forțele pământului” sunt net superioare la orice capitol celor ale mărilor. Inclusiv la capitolul flotă! Ceea ce e un dezastru. Națiunile mărilor fac ceea ce știu mai bine, încercând să stârnească războiul între națiunile pământului. Aici au găsit inițial Ucraina ca forță reactivă pentru slăbirea Rusiei, iar acum împing la atac Germania, într-un scenariu care s-ar putea finaliza de-a dreptul dezastruos pentru toată lumea. 

Nulitatea de Scolz, în prostia sa, își imaginează că retorica ieftină pe care o practică poate rămâne fără consecințe, iar aici se vede prostia sa fără margini. Absolut niciun cuvânt pe care-l scoți nu rămâne fără consecințe în politica mare! De fapt asta o vedem chiar și la nivelul nostru mărunt! Teza „ne pregătim pentru că ne atacă Rusia” nu are cum să rămână fără ecou în Rusia. Și asta pentru simplul motiv că au văzut și văd pe pielea lor ce a însemnat „pregătim Ucraina pentru că o va ataca Rusia”. Au pregătit-o până au trimis-o la sacrificiu! La fel e și cu Germania și cu Europa.

Rămase fără relevanță ca efect al politicilor induse de paiațele ocupanților, statele europene cred că își vor reveni coborând milităria din pod. E o mare iluzie. Greșeala pe care o face SUA acum, alocând sume faraonice armatei, e aceeași pe care au făcut-o toate imperiile sau țările înaintea unui eșec. Toți eșuații istoriei s-au legat de armată ca de un panaceu salvator, în condițiile în care armata e cea care te topește ca națiune. Atunci când cea mai mare cantitate din PIB-ul tău se duce în armată, clar ai o problemă gravă. Apărarea, dacă e eficientă, trebuie să mănânce o parte mică, foarte mică din Buget. Cel mai important indicator al unei țări este economia sa, adică bunăstarea oamenilor. Dacă există așa ceva, atunci toate celelalte componente ale statului vin de la sine, inclusiv armata sa. Când însă inversezi rolurile și pui armata pe primul plan, e clar că te afli foarte aproape de momentul în care vei pune mâinile pe piept.

Iată de ce, noua narațiune europeană - indusă prin intermediul Germaniei - nu e nimic altceva decât cântecul unei sirene care anunță dezastrul absolut al construcției europene. De altfel asta se vede zi de zi în politicile tembele adoptate. S-au apucat să propovăduiască solarele în condițiile în care mai sunt doar cinci ani până ies la pensie primele loturi masive de panouri. E gravă chestia asta? Evident, e extrem de gravă întrucât, după probabil știți, nu există metode optime de recuperare a materialelor din panouri. Fără capacitatea de procesare, lumea va avea o mare problemă în ceea ce privește gestionarea acestor gunoaie. Ce vom face atunci? Problema care acum nu pare gravă va deveni imposibilă pe măsura trecerii timpului. De altfel asta se vede încă de acum în ceea ce privește managementul junk-urilor auto electrificate. Fără posibilitatea de recuperare, pline de materiale toxice, automobilele electrice scoase din uz ocupă spații din ce în ce mai mari în depozitele de recuperare obligate să le accepte, dar fără nicio soluție de management cât de cât ecologic a acestora. 

După ce au băgat bani până la epuizare în „soluții verzi” care se vor dovedi toxice pentru oameni, după ce au distrus industria continentului prin impunerea unor prețuri aberante la energie, unii europeni cred că vor recupera prin intermediul unei belicoase politici de război. Doar că relevanța lor și a suraților americani s-a văzut pe câmpurile din Ucraina unde au ajuns de râsul curcilor. Ați văzut doar spectacolul făcut de „impenetrabilele” tancuri nemțești care mai au puțin și ajung să-și recunoască sensibilitatea chiar și față de pistoalele cu apă ale copiilor. Ca să nu mai vorbesc de „performanțele excepționale” ale bateriilor Patriot care au ajuns în Ucraina să-și calculeze viața în minute și cărora li se spune în glumă „magnetul kinjalurilor”. Adevărul e simplu și poate fi văzut limpede de oricine. Când pici nu te apuci să te duci la război, că acolo nu poți face altceva decât să-ți accelerezi sfârșitul. Cel mai probabil, Europa îți va lua o lecție drastică din tot comportamentul său belicos. Dar cel mai mult vor avea de suferit nemții cărora, din câte se vede, nu prea le e bine împreună. Și, dacă Al Doilea Război Mondial i-a împărțit în două, noua confruntare pe care au pornit-o cu inconștiență s-ar putea să-i împartă vreo 10-11 state irelevante. Se pare că unii au tendința de a se război inutil cu istoria, suferind mereu aceleași consecințe. 

25 de comentarii:

  1. https://sclavii.blogspot.com/2014/07/pedeapsa_28.html

    "Aceasta cascada a infractiunilor morale prinde dimensiuni cu adevarat uriase atunci cand nu mai vorbim de persoane particulare si crimele lor ci de organizatii si colectivitati, de state intregi sau coalitii de state, organizatii care comit erori pe masura si in consecinta trebuie sa depuna o munca infractionala titanica pentru a-si ascunde nelegiuirile."

    http://sclavii.blogspot.com/2015/02/adevarul-despre-razboiul-din-ucraina_17.html

    RăspundețiȘtergere
  2. “De partea aceasta a Oceanului, în Europa noastră, Scholz vrea să transforme directiva americană în profit pentru sine. Impunând Europei o militarizare, pot intra în joc și fondurile europene, astfel încât o parte importantă a comenzilor militare de pe Continent să se facă spre propria industrie de apărare. “

    Ar fi ceva adevarat in afirmatia de mai sus dar realitatea arata ca e cam greu, daca nu chiar imposibil ca industria de aparare germana, sa poata face mare lucru! Nu cred ca Scholz va putea gasi prea multi cumparatori pentru armamentul german, cand, din cauza costurilor energiei, un obuz made in Germany, cu exagerarea de rigoare, va costa cat un tanc made in USA…

    Industria germana s-a ridicat si a avansat pe baza combustibiliror foarte ieftini (si in cantitate mare!), din Rusia. Industria de aparare, este una incredibil de energofaga! Cu ce naiba sa mearga industria de aparare germana, indiferent cat de multe comenzi ar avea, in conditiile in care pur si simplu nu mai are de unde lua combustibilii ieftini care s-o sustina, pentru ca singura si-a taiat sursa de aprovizionare ieftina si indestulatoare? Sigur ca a facut asta la cererea americanilor dar decizia taierii crengii de sub propriile picioare a fost a lor, pana la urma!

    Pe mine, ma doare prea putin de Germania, UE, NATO sau America si ma doare real de Romania, nu de alta dar aici locuiesc, aici am familia, prietenii, aici imi traiesc viata, atata cata mi-a mai ramas ea.

    Si aici, este o problema mare, care se poate foarte usor transforma intr-un dezastru ireversibil! Dementii iresponsabili care conduc statul roman, se vede treaba ca, pentru obtinerea unor (mari) avantaje personale, isi folosesc toate fortele pentru a distruge tara asta si, pe noi odata cu ea, in final, pentru satisfacerea “visului american” de dominatie mondiala!

    Numai pe parcursul saptamanii trecute, am fost martorii a doua actiuni care, intr-un termen extrem de scurt, ne poate duce pe toti in groapa: vizita lui ciolacu in America, vizita facuta vizibil cu scopul de a-si asigura bunavointa si sprijinul alora, la ocuparea de catre el, a functiei de presedinte al romaniei, si aprobarea obtinuta de joiannis, de la Congresul american, LA CEREREA LUI si cu aprobarea absolut iresponsabila a parlamentului nostru, de a suplimenta substantial prezenta militara (pe banii nostri), in Romania, IMPOTRIVA RUSIEI, cerere facuta de nulitatea aia nomada, doar pentru a-si asigura sprijinul american pentru obtinerea propriei imunitati si sigurante personale, dupa ce nu va mai fi presedinte, bunavointa si sprijin cumparate cu banii grei pe care urmeaza sa-I platim noi si urmasii nosti, din saracia noastra crescanda, pe arme care vor veni sau nu, care vor fi noi sau deja moral terminate dar care rusiei, ii arata clar intentia statului roman de a lupta impotriva sa.

    Determinarea romaniei de a deveni dusmanul declarat al rusiei, fara sa fi fost vreodata amenintata, frizeaza patologicul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim X 1
      Inca nu ati inteles ca politicile globaliste duse de Liberali, inseamna sustinerea bancsterilor e pe Wall -Streetul american, sa isi impuna acea GLOBALIZARE care sa le permita lor bancsterilor, din Mafia Financiara Suprastatala (din secta Kabalista a Illuminatilor = fratii gemeni cu bolsevicii) sa devina ei stapanii lumii in Statul Unic Global, care trebuie sa fie statul LOR!
      Si atata vreme cat inapoiatii voteaza partide care sustin politici globaliste, ei isi voteaza singuri disparitia tarii lor!
      Singura sansa de salvare a Romaniei poate veni numai de la un politician curajos care va fi sustinut de Rusia, ca de ex. Sosoaca, daca o lasa mai moale cu duma proasta anti-rusa.

      Ștergere
  3. Retorica anti-rusa a romaniei, a depasit pana si retorica initiala (extrem de mult ponderata acum), a americanilor, plina de ura impotriva rusilor! Eventuala apropiere si apoi extindere a rusiei in apropierea granitelor romaniei, e prezentata de vectorii propagandei anti-ruse, ca o catastrofa de proportii cosmice: uitat-va la umflatul de chireac, la radu tudor si la o mare multime de alti cretini ca ei, cum se dau zilnic, de dimineata pana noaptea tarziu, pe toate televiziunile, de ceasul mortii, ca o sa avem granita comuna cu Rusia! Uitati-va la cum se distruge ce a mai ramas din agricultura romanesca, doar pentru a sustine interesele americane din Ucraina! Uitati-va la cum industria romanesca, inclusiv cea militara, a fost efectiv desfiintata, in favoarea celei americane si/sau a celei occidentale, la randul ei, ombilical legata de America! Uitat-va la cum armata romana a fost efectiv aneantizata fiind transformata intr-un soi de serviciu auxiliar al armatei americane si al armatelor satelit ale acesteia, stabilite in Romania! Uitat-va cum fortam din rasputeri sustinerea liniei anti-ruse a moldovei, o tara cu “o mare” armata formata din 3 soldati si 5 generali, care la indemnul oficialilor romani, lanseaza provocari belicoase rusiei! Asta, chiar impotriva dorintei manifeste a majoritatii populatiei moldovene, care e pro-rusa!

    Facem tot posibilul de a deveni musca enervanta care bazaie pe la urechea rusilor: cu un gest, ne dau la o parte si apoi ne ignora dar noi, revenim si tot revenim, pana cand iritarea lor va creste suficient cat sa ne dea una de sa ne linisteasca de tot! Si asta exclusiv la insistenta noastra sinucigasa!

    Germania si mai poate tarile care formeaza “occidentul colectiv”, dezvolta un narativ dezatruos. De acord! Dar Romania, in afara unui narativ auto-distructiv, intreprinde si multe actiuni concrete, care n-au cum sa ne aduca nimic bun!

    Occidentul colectiv condus de America, e din ce in ce mai slab dar inca are putere. In afara de Ucraina, este si genocidul in curs, din zona Gaza, care slabeste si mai mult puterea acestui occident colectiv. Romania este in NATO si Rusia n-are nici un interes sa declanseze un conflict deschis cu America si NATO, atacandu-ne. Dar daca mai apare un nou conflict care sa slabeasca si sa disperseze si mai mult America si NATO, fie in Asia, fie pe aici pe langa noi, in fosta Yugoslavie, fie in ambele, Rusia nu va mai avea nici un motiv de a se retine sa termine definitiv cu musca care-o irita si asta va fi exclusiv din vina (si la cererea) noastra!

    Ma indoiesc ca in clipa asta, in caz de ceva, America si satelitii ei, ar avea cum si cu ce sa apere la modul real Romania, in cazul unei agresiuni ruse dar macar exista iluzia ca ar putea, de aceea Rusia inca nu se ia de noi. Insa situatia asta n-are cum dura la infinit, mai ales ca, din cate se vede, Romania, in loc sa-si vada de propriile necazuri si belele, se ocupa de rezolvarea problemelor globale si se amesteca nepermis de mult in treburi care sub nici o forma, n-o privesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. X 2 Desi aveti dreptate 100% in tot ceea ce afirmati, nu uitati ca Rusia dupa ce va avea granita comuna cu Romania pe Prut, va avea ca prioritate sa distruga cuiburile de vipere ale tarilor NATO care s-au facut in Romania, cu un singur scop, si anume sa duca un razboi impotriva Rusiei din aceasta zona strategica extrem de apropiata de Rusia. Asa ca viitorul Romaniei intr-o asemenea conjunctura nu pare a fi un viitor stralucit, pentru ca in kktul asta ne-a infundat un porc de marinar chior, care pentru intersul sau mic si murdar, a adus Romaniei, cea mai mare catastrofa istorica din toata existenta ei, ca stat sau popor.

      Ștergere
  4. Ce se urmărește de fapt:

    https://www.getyarn.io/yarn-clip/f28da92c-66dd-44cd-8f20-1616bb60a3b8/gif

    "Nobody's coming after you. I fixed it."

    RăspundețiȘtergere
  5. Credeti-ma ca doresc sa se implineasca toate scenariile dezvoltate in articol. Toate !
    Numai asa lagarul nazist european se va pulveriza !

    RăspundețiȘtergere
  6. In orice situatie in care economia se duce de rapa si poporul incepe sa murmure / sa se revolte, exista solutia ultima a unui razboi: micsoreaza (fizic) numarul revoltatilor, dreneaza banii tuturor spre efortul de razboi (fara a da socoteala nimanui de ei, caci intre timp propaganda si cenzura s-au activat corespunzator si e, nu-i asa, un pacat mortal fata de tatucul-guvern sa-i pui la indoiala narativele), acopera magariile anterioare si, mai ales, da posibilitatea celor putini care profita (banci, complexul militar-industrial, politicieni) sa-si puna in practica toate fanteziile asupra amarastenilor care tremura in transee ori in adaposturile antiaeriene. Un razboi nimicitor se profileaza la orizont. Doamne, ai mila de noi si scapa-ne de aceste satane!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabi
      "Doamne, ai mila de noi si scapa-ne de aceste satane!"
      Afla te rog draga amice ca acel Doamne la care te rogi, te invata chiar Isus ca EL este chiar in tine, adica in fiinta ta, si ca tu insuti este Templul in care locuiste Dumnezeu.
      Asa ca datoria ta nu este sa te rogi asa a proasta la ceva nevazut necunoscut, ci sa constintizezi ca Dumnezeul este VIU chiar in tine, si ca datoria ta de credincios care-L iubeste pe Dumnezeu, este aceea sa-L aperi aparandu-te pe tine si pe toata familia ta care si ea este formata tot din Temple Sfinte dar care depind de tine si de puterea ta!
      Asa ca nu te mai vaicari ca prostu, intelege ca satanele pe care le injuri, actioneaza impotriva ta, prin cozile lor de topor din localitatea ta, si ca numai daca intelegeti toti sa va ridicati impotriva puteri sataniste locale, numai asa va puteti salva Dumnezeii din voi si din copii vostri.

      Ștergere
    2. 18dec23/17.28 Te arde tare rugăciunea,asa-i ?!D aia marai în toate părțile împotriva ei...Pasol na turbinka !+

      Ștergere
  7. "Toți eșuații istoriei s-au legat de armată ca de un panaceu salvator, în condițiile în care armata e cea care te topește ca națiune. " Fabulos !

    RăspundețiȘtergere
  8. Lumea este o inchisoare si toti sintem puscariasi toti saraci sau bogati traim cu iluzii ne pedepsim unii pe altii nu credem in reincarnare dar iubim pe Illuminati care ne vrajeste cu mintile perciunatlor.

    RăspundețiȘtergere
  9. La sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial Germania a fost impartita in 4, fiecare dintre puterile castigatoare a luat o parte: SUA, Marea Britanie, Franta si URSS. Cele 3 parti ale SUA, Marea Britanie si Franta s-au unit formand RFG, iar partea a patra (a URSS) a ramas separata, formand RDG. Asa se explica de ce RFG a fost mult mai mare decat RDG. Rusii au luat si o parte importanta din Berlin, intrucat ei l-au eliberat de nazisti, si au pus steagul rosu pe Reichstag. Reichstagul din Berlin era in RDG. Zidul despartitor era aproape.

    RăspundețiȘtergere
  10. "Astfel Scolz speră că prin sperietoarea „Putin atacă Europa” va reuși să resusciteze cadavrul economic german."
    Varful cadavrului economic al industriei germane, nu este armata sau industria militara, ci industria auto.

    "Fără posibilitatea de recuperare, pline de materiale toxice, automobilele electrice scoase din uz ocupă spații din ce în ce mai mari în depozitele de recuperare obligate să le accepte, dar fără nicio soluție de management cât de cât ecologic a acestora."

    Las' ca le aduc in Romania la "reciclat".

    "După ce au băgat bani până la epuizare în „soluții verzi” care se vor dovedi toxice pentru oameni, după ce au distrus industria continentului prin impunerea unor prețuri aberante la energie, unii europeni cred că vor recupera prin intermediul unei belicoase politici de război. Doar că relevanța lor și a suraților americani s-a văzut pe câmpurile din Ucraina unde au ajuns de râsul curcilor."

    De rasul curcilor este intreaga economie europeana. De minim 25 de ani.
    Acelasi lucru este valabil si despre economia americana, numai ca asta ne afecteza mai putin.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cade intentionat Germania sa se elibereze, salvandu-se?

    RăspundețiȘtergere
  12. "Europa a cunoscut de două ori în secolul XX nebunia generată de Germania militarizată."

    "Cel mai probabil, Europa îți va lua o lecție drastică din tot comportamentul său belicos. Dar cel mai mult vor avea de suferit nemții cărora, din câte se vede, nu prea le e bine împreună. Și, dacă Al Doilea Război Mondial i-a împărțit în două, noua confruntare pe care au pornit-o cu inconștiență s-ar putea să-i împartă vreo 10-11 state irelevante. Se pare că unii au tendința de a se război inutil cu istoria, suferind mereu aceleași consecințe."

    Aberatiile astea istorice - amintind de Pravda anilor 50 - asezonate cu amenintari explicite sint vome tipic bolshevice (evreiesti) de care ziarele si televiziunile americane sint pline si ar fi putut iesi din oricare din scafirliile unor degenerati ca Jennifer Rubin, Masha Gessen, Anne Applebaum, Yuval Noah Harari, Victoria "Fuck the E.U." Nuland, Robert Kagan, Bill Kristol si inca o mie ca ei, care au imputit pur si simplu aerul din SUA... Desi, dupa cite stiu, mai exista fitzuici rusesti obscure in care bolsevici nonagenari delireaza la fel ca pe vremea lui Stalin, deci sursa ar putea fi "ruseasca". Un lucru e sigur: indiferent daca citatele de mai sus sint traduceri din rusa sau din engleza, autorul e un bolshevik (evreu).

    Nici lui Putin, nici rusilor cu lectiile de istorie la zi nu le e frica de germani, fiindca ei au inteles pina la urma ca tot ce voia sa faca Hitler in URSS era extirparea bolshevismului din lume.

    Germanii si rusii au avut o colaborare economica extrem de profitabila in ultimele decenii, de care si unii si altii erau foarte multumiti, pina cind bolshevicii (din SUA, din UK si din UE) au inceput sa-si bage coada de frica unei aliante care mergea prea bine: NATO, impinsa incet-incet pina la frontierele Rusiei, in Ukraina - lovitura de stat, conductele de gaze detonate + puzderie de actiuni diversioniste anti-rusesti pe oriunde s-a putut.

    P.S.
    Domnu' Dan, se pare ca aveti colaboratori pe care nu ii supravegheati cu suficienta atentie. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Resetarea se va face mult mai usor cu politici de dreapta , cel putin asa pare in teorie , desi e un ghiveci si in dreapta asa zis politica ! ! In realitatea relativ-aparenta nu stiu cat va mai conta , istoria cat de colturoasa si patrata ar fi ne duce mereu cu nasul in acelasi rahat poate invatam sa nu mai bagam batul prin gardul vecinilor !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. KINU, zi-o mai pe sleau, si anume ca nimeni nu va fi atat e prost, incat sa renunte benevol la proprietatea care a fost agonista de el, de parintii si chiar bunicii lui, asa ca neo-comunismu botezat in GLOBALISM nu se va putea impune altfel decat prin forta unei dictaturi tiranice FASCISTE, si incercarile de a "regla" puterea fascismului, ati avut ocazia sa o vedeti experimentata chiar pe voi insiva cu experienta Plan-demoniei

      Ștergere
  14. La Mulți Ani fericiți domnule Dan Diaconu și rodnici în analize pertinente, observații cu "sâmbure" și echilibru!

    RăspundețiȘtergere
  15. N au petrol, decit resturi...si nici nu vor avea cu zero emisii. Ca urmare n au cum sa ruleze nici o mobilizare motorizata:)
    In schimb, toti au sezon deschis la dat din gura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vor ataca Rusia din disperare, doar cu motorizarile disponibile!
      Cica sa i previna expansiunea spre Vest!

      Ștergere
  16. Gergely
    Stimate Domn D.D.
    Imi pare rau sa va contrazic, dar nu este nicio natiune pe planeta Terra care sa doreasca un nou razboi mondia, pina si triburile de arabi care au dovedit ca sunt fanaticii islamo-fascisti stau cuminti si nu misca nimic, desi in Gaza se comite un genocid urias impotriva fratilor lor arabi si musulmani exact a ei.
    Si nici cu Germania, nu ati nimerit-o de loc, si anume ca Marele Razboi nu a fost declansat de Germania, si nici nu a fost dorit de Germania, a carui Kaiser Wiiiy l-a rugat pe varul sau primar Nicky (Romanov) sa nu-si mobilizeze armata, ca si Bundesreichul german, (condus de khazari majoritari) vor face si ei mobilizarea, si astfel va incepe acel Mare Razboi dorit de Bancsteriide pe Walll Street, care aveau planuri hitleriste, inca de pe vremurile cand Hitler nici nu s-a nascut. Asa ca primul razboi mondial nu a fost dorit de Kaiserul german, care inca nu era pregatit de un razboi, ci de acei bancsteri care doreau sa distruga toate imperiile, pentru ca erau prea puternice pentru a fi GLOBALIZATE (citeste faramitate si inghitite prin coruptie) dar acesti bancsteri au constat la sfarsitul Marelui Razboi ca a ramas un singur mare imperiu, care nu a fost distrus.USSS-ul, tara care era prea departe de Anglia si Franta.
    Asa ca acei bancsteri, s-au dus in Germania promitandu-i lui Hitler ca vor industrializa Germania, daca accepta sa intre in razboi impotriva URSS-ului. Asa ca in numai in 5 ani, Germania a fost ajutata sa devina din muci, o mare putere militara.
    Am spus asta ca sa intelegeti ca NU natonalistii nici macar cei germani NU sunt cei care doresc razboaiele, ci GLOBALISTII care vor sa distruga toate tarile si toate natiunile, pentru a face o lume noua cu o singura tara, tara lor care trebuie neaparat sa fie COMUNISTA, dar nu acel comunism dorit de Stalin, pentru clasa muncitoare, ci comunismul lor al miliardarilor care sa fie stapanii sclavilor care trudesc pentru ei fara sa aibe niciun drept!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai crezi ca domnu' Dan e urechea lu' Petrache de la Maglavit, ca sa i sopteasca Dumbezeu "Inceputul", cu ziua si ora exacta?

      Ștergere
    2. Imi picase si mie o fisa, care se potriveste cu ce spuneti dvs. de lupta bancsteriklor impotriva Imperiilor conservatoare ( continuata azi de cancel culture, GBLT-ism discriminat pozitiv si alte deviatii s@t@nice). Iideea a fost expusa la un nivel superior si de distinsa gazda intr-o serie de articole despre personalitatile noastre istorice vazute mai realist..E vorba ca natiunea romana si statul roman a fost "ajutata-a fost ajutat" sa se infiripe in anii 1848-1918 nu de dragul ei/lui , ci in scopul faramitarii Imperiilor in care era raspandita.Acum pauza istorica s-a terminat....(IQ100)

      Ștergere
  17. Domnu Dan ce parere aveti despre documentarul din 16 decembrie de pe Zvezda Misterul tezaurului romanesc din Rusia? Presa din Romania mai nimic nu a dat ca reactie. Foarte slab, ici colo o trimitere.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)