Stăteam aseară cu nişte vechi prieteni şi, ca de fiecare dată, discuţia a alunecat în cotidian. Toată lumea e speriată de ceea ce se întâmplă, de schimbarea teribilă pe care o trăim şi de violenţa pe care „noua societate” o arată normalităţii. E logic ca, văzând ceea ce se petrece, să ne îngrijorăm şi să căutăm o ieşire pentru noi şi cei dragi.
M-am tot ţinut departe de astfel de discuţii deoarece, după cum se ştie, e bine ca fiecare să-şi ia singur deciziile, în deplină cunoştinţă de cauză. Asta deoarece sunt chestiuni care, la un moment dat, vor face diferenţa între viaţă şi moarte. Nu, nu-s vorbe mari. De altfel vedeţi singuri cu ce viteză se petrec lucrurile.
La fel şi aseară, am început prin a încerca să schimb cursul discuţiei, mai ales în condiţiile în care atmosfera nu susţinea asemenea discuţii. N-ai cum să discuţi aşa ceva când într-o parte marea sclipeşte jucăuşă, iar în cealaltă parte tinerii se distrează teribil. Dar cum să te tragi în stânga sau în dreapta atunci când eşti încolţit? Aşa că, negăsind nicio cale de scăpare, a trebuit să abordez frontal problema. Până la urmă, discuţia a ieşit bine, motiv pentru care o să încerc să reproduc în continuare ideile principale, mai ales în condiţiile în care pe canalele mele de comunicaţie sunt foarte mulţi cei care mă tot întreabă acelaşi lucru. Reţineţi însă că acesta e un simplu sfat pe care trebuie să-l treceţi prin propriul filtru. N-am pretenţia că am descoperit ceva, mai ales în condiţiile în care mă ghidez strict pe bunul simţ.
Chestiunea de la care pornesc atunci când fac astfel de raţionamente este situaţia pe care o vedem. OK, cu ce ne confruntăm? În primul rând, constatăm dependenţa din ce în ce mai mare a oamenilor de „centrele de distribuţie”, anume supermarketurile. Asta se vede la suprafaţă, dar dacă vom pătrunde în interiorul fenomenului vom constata că, pe cât e mai mare dependenţa, pe atât se lungesc canalele logistice. Astfel, a consuma un măr de la celălalt capăt al lumii, în condiţiile în care la mai puţin de un kilometru de tine merele mut mai gustoase şi netratate putrezesc într-un măr, devine astfel ceva perfect dezirabil. Nu ne pronununţăm deocamdată dacă acest întreg mecanism infernal este sau nu bun. Pe moment constatăm că aşa stau lucrurile şi că mecanismul chiar funcţionează.
De partea cealaltă, avem un alt fenomen, anume împlinirea viziunii Sfântului Antonie cel Mare: „va veni vremea ca oamenii să înnebunească şi când vor vedea pe cineva că nu înnebuneşte se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor”. Nu cred că există - pentru ceea ce trăim - o altă explicaţie în afara celei a nebuniei care-a cuprins lumea. Şi, de asemenea, nu cred că există cineva sănătos la cap care să nu se sperie de numărul din ce în ce mai mare al acestor nebuni.
Aşadar, avem două elemente care ne sar în ochi: pe de o parte o complexitate din ce în ce mai mare a proceselor de producţie şi aprovizionare, dublată de o incompetenţă din ce în ce mai mare cauzată de „înnebunirea lumii”. E simplu de înţeles că aşa ceva nu poate să ţină. De altfel, fenomenul a fost intuit de marii investitori din domeniu, la fel cum a fost văzut şi de elitele care stau în spatele îmbolnăvirii mentale a populaţiei. De aceea se doreşte înlocuitea omului pe întregul lanţ de algoritmii AI şi de maşinării complexe, capabile să preia treptat munca fără probleme şi cu o eficienţă sporită. Doar că asta conduce la o complexitate şi mai mare, iar ecuaţia devine de-a dreptul dezechilibrată. Omul din ce în ce mai cretinizat nu va putea stăpâni maşinile din ce în ce mai perfecte, astfel încât se va ajunge inevitabil la un dezastru: ori o prăbuşire a întregii civilizaţii, ori o acaparare a puterii de către maşini. Reţineţi, în acest scenariu am exclus complet ipoteza unui război care, de asemenea, ar distruge brutal întreaga „maşinărie complexă”.
Oricare ar fi situaţia, lanţurile logistice vor fi primele care vor cădea, astfel încât epidemia viitorului va fi cea a lipsurilor de tot felul. Ceea ce nu ştim este cauza care va provoca acea cădere. Dacă se va prăbuşi din cauză că maşinăriile complexe de la toate nivelele se vor deregla comportându-se aberant din cauza incompetenţei „supervizorilor umani”, vom avea o teribilă criză alimentară deoarece supermarketurile se vor goli, iar întreaga „umanitate conectată” la acest lanţ de distribuţie va muri realmente de foame. Astfel ne vom reîntâlni cu fenomenele pe care le-am văzut în trecut, inclusiv canibalismul.
Există însă cealaltă probabilitate, anume cea a generalizării AI şi posibila autoreglare şi auto-perfecţionare a sistemului. Aici vom avea imediat o problemă: omul care devine din ce în ce mai inutil, dar cu o capacitate de-a dreptul explozivă de a strica sistemul. Astfel sistemul se va vedea obligat să stăpânescă omul, să-l ţină cumva locului. Şi cum poate fi ţinut încarcerat dacă nu prin tehnicile comuniste pe care le cunoaştem: interzicerea proprietăţii, un venit universal direct sau mascat(sub forma prestării unor job-uri repetitive fără relevanţă economică) şi îndoctrinarea perpetuă dublată de creşterea tiraniei sistemului. De asemenea, ameninţarea permanentă cu „excluderea din sistem”. Ei bine, acesta este scenariu de care mă tem cel mai mult. În acest scenariu lumea va fi din nou egalizată forţat, aşa cum s-a petrecut în Rusia sovietizată. Să ne oprim pe moment aici şi vom reveni.
De fiecare dată am spun că cel mai important element este acela de a avea o grădină sau, pentru cei care vor chiar mai mult, o mică gospodărie circulară. E de-a dreptul magic modul în care o mică proprietate poate să-şi hrănească proprietarii. Aceasta te scapă de dependenţa de „centrul de distribuţie” căruia îi eşti arondat. Şi aici nu e vorba doar de a te hrăni sănătos, ci de a te reconecta cu lumea concretă, de a interacţiona direct cu aceasta. Văzând cum îţi creşte mâncarea înţelegi multe, extrem de multe lucruri pe care, altfel, n-ai cum să le pricepi. Aşa ajungi să ai o grămadă de abilităţi. Şi mă repet, nu e vorba doar de hrană. Ajungi să înţelegi cum să te tratezi şi constaţi că în grădina ta sau prin zonele sălbatice din apropiere ai tot ce-ţi trebuie pentru a te face bine.
Ştiu, pentru cei mai mulţi toate elementele pe care le enumăr sună de-a dreptul banal. E suficient să citeşti două-trei articole scrise de atotştiutori că deja capeţi un sentiment de superioritate faţă de „ţăranii care se chinuiesc”. Doar că, la momentul oportun, cel al cernerii rezultate din noile modificări, aceia care au deprinderile necesare vor fi capabili să facă pasul înainte. Ceilalţi, din păcate, nu vor avea altă şansă decât să meargă pe mâna sistemului.
Revin acum acolo unde rămăsesem deoarece întrebarea pe care-o voi primi instantaneu va fi una logică: în ce mod te poate ajuta o proprietate dacă teroarea comunizării va cuprinde lumea? Ei bine, e posibil să nu te ajute prea mult, dar e o şansă. Eu unul însă mizez pe faptul că acest gen de activităţi va fi considerat marginal, iar sistemul îşi va bate capul cu domesticirea celor din marile concentrări urbane. Şi-n comunism au fost o groază de localităţi necooperativizate în care s-a putut trăi oarecum deconectat de la sistem. Aceasta ar fi una dintre posibilităţi. Mergând însă pe cea mai radicală, cea în care sistemului îi va conveni să concentreze populaţia în zonele urbane pentru un mai bun control - chestiune oricum teoretizată de „arhitecţii noii lumi” - experienţă câştigată va fi extrem de utilă. Poate vei reuşi să te muţi într-o zonă cu mai puţină teroare sau poate, pur şi simplu, vei putea replica gospodăria pe o suprafaţă mai mică pe care o vei găsi pe undeva pe lângă casă.
Esenţiale, în toată povestea care vine peste noi, vor fi abilităţile pe care le avem. Nu e o granţie că vom scăpa, dar e un avantaj suplimentar. A putea să abordezi natura la modul direct, neintermediat, este, fără doar şi poate, o abilitate fantastică în condiţiile în care marea masă a populaţiei e îndobitocită şi incapabilă să se descurce în afara asfaltului.
Nu în ultimul rând voi spune esenţialul, anume că cel mai important e să-ţi trăieşti propria viaţă. Îi văd pe foarte mulţi pierzându-şi timpul pentru a scormoni după informaţii sau aşteptând ca „minunea salvării” să fie anunţată la televizor. Oamenii de azi chiar uită esenţialul, anume că singurul element care nu li se mai întoarce niciodată e timpul. Preferă să-l piardă atât de uşor, să-şi proiecteze totul în viitor, uitând că esenţial este prezentul, singura „bucată” de timp pe care-o putem controla. De aceea le spun tuturor să înveţe să trăiască acum, nu mai târziu. Vrei să-ţi faci o plăcere, fă-ţi-o acum! Vrei să mergi undeva, pleacă! Trăieşte acum, nu-ţi mai amââna viaţa deoarece deznădământul e acelaşi pentru toţi!
Gata, mă opresc aici urându-vă o duminică în care acest text să fie ultimul lucru care v-a făcut să vă pierdeţi timpul!
https://www.sens.ro/media/800/0a/a9/96/0aa9968efafbe1c331e659903e7081c4.jpg
RăspundețiȘtergereFoarte bun articolul ! Bravo ! Trebuie trăit prezentul ! Cu responsabilitate ! Trecutul e trecut , nu se mai poate modifica , dar din prezent poți modifica viitorul !
RăspundețiȘtergereToată această schimbare de care vorbești e impusă de Occident. În Occident, Germania, Franța, Belgia, Anglia, Olanda etc populația băștinașă cea care a renunțat la tradiție, religie se va supune acestei impuneri dar, noii veniți : musulmani, africani, turci etc care tind să devină majoritari în acele țări nu vor în ruptul capului să renunțe la religie și tradiție. În Occident fetele cu anumite origini sunt circumscrise și tu zici că se vor alinia acestor impuneri ?
RăspundețiȘtergereBine punctat! Este clar că va fi o CERNERE. Și că nu va mai rămâne loc pentru toți. Ci doar pentru cei care știu să lupte în loc să se plângă. Venitul universal garantat deja există, exact sub forma unor slujbe INUTILE, care oferă ILUZIA existenței unui sens. Dar când aceste slujbe fantomă se vor evapora, fie datorită crizei, fie datorită robotizării, va dispare și sensul vieții celor care azi dorm, cufundați în somnul cel de moarte...
RăspundețiȘtergereOk! Perfect adevărat! Vom vedea însă, dacă "numerele mari" mai decid sau nu, vreodată, la pariuri!
ȘtergereUn articol clar si la obiect! Sper sa pot tine ochii cat mai deschisi si mintea agera pe viitor. Poate ca nu exista alternativa deocamdata, dar macar sa fim constienti de ce ni se intampla. Sa nu ne lasam manipulati! Ce D-zeu, toti suntem dotati cu creier.
RăspundețiȘtergereDin nou, felicitari ptr. articol.
RăspundețiȘtergereVrei să mergi undeva, pleacă! - schimbi locul, schimbi norocul.
Va doresc sa fiti sanatos impreuna cu familia.
Doamne ajuta!
Buuun, în fine iar ai revenit cu picioarele pe pământ, adică la ”firul ierbii”.
RăspundețiȘtergereCe ne facem… puicusorule, neicusorule, că e groasă rău.
Țara pusă la cale la o întâlnire relaxată cu prietenii, într-o atmosferă cordială la malul mării, în ciuda faptului că nu poate fi luată prea în seros, cum bine spui, tratează totuși probleme extrem se serioase.
Desigur, soluțiile sunt strict individuale, cu toate că ele pot găsi ecouri și în inimile celor cu care rezonează aceste soluții.
Din nefericire oamenii caută rezolvarea efectelor, nu a cauzelor generatoare de efecte, ceea ce este un non sens.
Când oameni vor realiza cauzele reale, cauze de care fiecare în parte este răspunzător într-o mai mica sau mai mare măsură și apoi vor acționa în consecință, atunci toate problemele se vor rezolva de la sine.
Dar, cum fiecare om este unic, tot astfel și calea sa este unică, doar direcția de urmat fiind comună, nu rămâne decât, ca pentru a fi ”bine”, va trebui să fie tot mai rău…c-așa e omu’, nu învață decât din greșeli prin suferință.
Stimabile, ca să n-o lungesc prea mult și ca să revin la ”cestiune” ....da, așa este, va trebui găsită soluția auto-sustenabilității, adică ceea ce am făcut eu cu cca. 30 de ani în urmă, când am părăsit Bucureștiul pentru o locație subcarpată, unde m-am regăsit în tot și toate și unde am o casă din lemn și lut, solar, grădină, livadă și stupină. Datorez toate acestea unei revelați asupra soluției, care culmea, a survenit cu mult înainte de a se fi ivit problema. Este drept, mugurii problemelor de astăzi s-au arătat imediat după 90, când lumea abia aștepta ca s-o ia razna.
A fost o vreme când țineam discursuri publice și încercam să-i fac pe oameni să conștientizeze realitatea și vremurile ce vor veni, să se unească ici colo câteva familii, să părăsească orașul și să-și edifice enclave restrânse de normalitate pe întreg cuprinsul țării, unde să-și crească animale, să-și cultive pământul și să facă schimburi de produse cu alte comunități asemănătoare. Unii mi-au urmat sfatul, dar în mod individual (bine și așa), părăsind orașele și stabilindu-se la țară unde și-au organizat gospodări autosustenabile. Cu unii dintre ei mai țin legătura.
DA, repet, calea este individuală, iar direcția comună de urmat este asumarea vieții, a responsabilităților ei, a realității aflată dincolo de toată nebunia lumii.
Nu uita, GÂNDUL INIMII reprezintă o forță creatoare de neoprit…o forță ce modelează lumea după chipul acestei gândiri.
Trecutul reprezintă consecințe ale unor cauze a căror efecte se manifestă în prezent(singura realitate), iar după modul în care răspundem acestor efecte(le asumăm sau nu le asumăm), generăm sau stingem alte cauze ale căror efecte reprezintă viitorul. Acesta este toată filosofia destinului.
Din ecuație trebuie exclusă FRICA.
Cel mai tare mi-e frică de ceea ce autorul sintetizează prin termenul "canibalism".
RăspundețiȘtergereAm in memorie unele povestiri cu ce se întâmpla la vecinii noștri sarbi în timpul războiului din Kosovo...
Doamne păzește-ne de starea mai prejos de animale la care poate ajunge omul flămând și înfricoșat!
"Cel mai tare mi-e frică de ceea ce autorul sintetizează prin termenul "canibalism".
ȘtergereAm in memorie unele povestiri cu ce se întâmpla la vecinii noștri sarbi în timpul războiului din Kosovo..."
mananci rahat cu polinicul!
https://powersfirearmstraining.com/resources/Words%20from%20a%20Bosnian%20Survivalist.pdf
daca tot vrei sa comentezi despre canibalism nu e nevoie sa bati drumul pana in kosovo, unde nu au foat astfel de cazuri. E suficient sa te duci in Basarabia, unde tovarasii "sovietici", dupa ce si-au facut mana cu holodomorul din ukra, au trecut si pe romanii basarabeni. Au procedat foarte simplu: au maturat magaziile de cereale de ultimul bob si au inconjurat satele cu armata. Banal.
ȘtergereSoluția nu e asta. Bolnavii planetei care au putere de decizie sînt foarte puțini. Șarpelui îi strivește capul nu fugi de el.
RăspundețiȘtergereChiar dacă sistemul nu își va bate capul cu micile gospodarii pe care le va considera marginale, nici nu le va proteja de hoardele înfometate, nu-i așa?
RăspundețiȘtergereSă credeți Dvs, domnule Diaconu că ne vor lăsa subnormalii care ne conduc să trăim în gospodăria noastră de la țară și să ne îmbuibăm din ce produce grădina. Până și la țară au proiectat „lagărul de 15 minute” cu minim 40 de persoane la hectar. Pentru ca un popor să fie sub control este nevoie de un aparat administrativ supradimensionat și exact asta avem în România. Mai adăugați legalizarea violului, interesul comun, ideologia de gen, lipsa școlarizării, legalizarea drogurilor, etc. și veți vedea ce viață modernă și progresistă va fi la țară. În grădină aveți nevoie și de un tanc Leopard pentru a supraviețui.
RăspundețiȘtergereMulțumiri,
RăspundețiȘtergereDoamne ajuta!
Exceptional articolul dl Dan Diaconu..-
RăspundețiȘtergereNu, domnu', ăia nu sunt nebuni, ăia au anumite interese și interpretează legea cum vor, care "se scoală asupra oamenilor normali". Că nu există Dumnezeu, aceasta dacă cumva nu o știați. Important este să găsească indivizi certați cu legea, au cazier dom'ne, cu insignă de gardian public transformat în comunitar, ulterior ceva local, cred că polițist și/sau inși cu "liceu militar m de interne Brâncoveanu Constantin boier vechi ghiaur hain crestin", de parcă este vreun militar la interne, care să le cânte în strună. Militarii nu cred în Dumnezeu, alo m de interne ca voi, că glonțul se duce unde tragi dacă tragi cu arma, nu vine D-zeu să devieze traiectoria că v-a zis vouă un tiriplici de la Craiova care vă cheamă că-i "bagă lui lumea mâna în buzunar", că nu vrea el să-și plătească utilitățile. Ăsta este doar plost, șef de clan, nimic altceva "milităroi" de la interne și prieten cu voi și cu ăia cu cazier.
RăspundețiȘtergere"De fiecare dată am spun că cel mai important element este acela de a avea o grădină sau, pentru cei care vor chiar mai mult, o mică gospodărie circulară. E de-a dreptul magic modul în care o mică proprietate poate să-şi hrănească proprietarii. Aceasta te scapă de dependenţa de „centrul de distribuţie” căruia îi eşti arondat"
RăspundețiȘtergereIn gradina bunicilor mei din sudul Romaniei, anul acesta, cu exceptia smochinelor, capsunilor, zmeurei si vitei-de-vie care desi ESTE DEGERATA are struguri formati, NU EXISTA NICI UN FRUCT! Nu tu prune, cirese, visine, mere, pere, gutui, caise, NIMIC! NICI MACAR CORCODUSE, din care abia poti strange o mana cu care sa acresti o ciorba.
Ba chiar mai mult decat atat, ninsoarea din martie-aprilie de anul trecut si gerul din timpul noptii de anul asta, tot din martie-aprilie, adica exact din perioada in care copacii erau plini de flori a uscat efectiv o gramada de pomi fructiferi transformandu-i intr-o perioada de doua saptamani din copaci infrunziti si plini de flori in CIULINI USCATI. Puneai mana pe o creanga sau pe o ramurica si aceasta se rupea cu un "trosc" si cand te uitai pe ruptura observai ca nu are nimic verde in iterior, de ziceai ca sunt asa uscati de ani de zile. Ninsoarea de anul trecut, a uscat cativa pomi fructiferi maturi trecuti de 10 ani, iar gerul din primavara asta a uscat o gramada de puieti si de pomi tineri de 3-5 ani. Sunt doar buni de pus pe foc.
Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca toata zona este afectata de o seceta crunta in ultimii 4-5 ani si daca nu uzi, inclusiv copacii si via, iti poti lua adio de la orice fel de productie de zarzavaturi, legume, fructe, vie, cartofi, etc. plus ca SE FURA IN DRACI. Rosii, castraveti, ardei de toate felurile, dovleci, vinete, porumbi, floarea soarelui, fructe din copaci, strugurii din vie, unelte de prin curte si magazie, lemne de foc, pasari de curte, etc. SE FURA ORICE, ORICAND!
Seceta, gerul si furturile masive determina oamenii sa abandoneze gradinile, sa scoata livezile si viile si sa renunte la cresterea pasarilor si animalelor. In urma cu 13-14 ani, dupa un furt masiv de struguri, taica-meu a scos mai mult de jumatate din via bunicilor. Dupa ce mi-au furat toti strugurii din vie in 2020, anul urmator am scos si eu masiv si mi-a mai ramas mai putin de 10% fata de cat avea bunicu-meu, plus 15 pruni, cativa corcodusi, meri si gutui.
In urma furturilor repetate si anuale din gradina, ai mei au renuntat treptat la a o cultiva. Anul acesta au doar cateva razoare cu ceapa, usturoi, mazare, fasole boabe, patrunjel, marar, leustean, telina, loboda si cativa zeci de porumbi pentru fiert/copt. Pasari de curte nu mai cresc de peste 15 ani.
In rest... traiasca supermarketul!
Fara rosii, castraveti, dovleci si dovlecei, pepeni verzi si galbeni, vinete, ardei si alte produse care erau in mod traditional furate cu roaba. Si in curand, fara absolut nimic. E mai intelept sa-si vada de pensia lor la oras, sa se plimbe toata ziua si sa se duca de doua-trei ori pe an la "bai", decat sa se speteasca aiurea prin gradina fara se se aleaga cu mai nimic. Au mers pe ideea ca "avem si noi o preocupare" si ca "rade lumea de noi daca lasam paragina". Incetul cu incetul le vine mintea la cap.
Si NU SUNT SINGURII care fac acest lucru!
E stupid sa muncesti ca prostul si sa nu te alegi cu nimic, mai ales daca faci naveta de la oras de cateva ori pe saptamana. Sunt motive bine intemeiate pentru care supermarketurile prolifereaza la oras, iar in mediul rural aproape ca nu mai este nicio comuna care sa nu aibe macar un market La Doi Pasi sau Penny.
Sa nu mai vorbim nici de tepele care se trag in pietele traditionale, cand tu vezi "piramide" cu produse frumoase pe masa si cand comanzi iti pune din spatele gramezii sau de sub masa numai stricaciuni sau produse vechi, ofilite sau sa nu mai vorbim de branza contrafacuta care ti se inroseste sau strica in frigider in cateva zile.
In mod "magic" VOR DISPAREA taranii, satele, pietele si TOATA "lumea concreta"!
Perfect adevarat ce spuneti!ne mintim singuri ascunzand adevarul sub pres, chiar daca va suparati pentru ce spun mai bine reflectati la asta:asa-zisul popor roman este in proportie de 80% hot, necinstit, gata oricand la orice ticalosie daca ii aduce un folos personal, tradator al aproapelui(aici erau numeric vorbind cei mai multi turnatori la secu din toate tarile foste comuniste, pentru 3 lei vindeau si pe ma-sa).Daca facem proportia populatie de etnie roma si cea romana vedem ca este imposibil ca romii sa faca toate actele de furaciune din tara asta, ar trebui sa fie vreo 12 milioane si totusi nu sunt atatia.Deci romanul neaos fura ca-n codru!exemplu recent :in blocul unde locuiesc sunt "pierderi"mari la apa, s-a hotarat montarea apometrelor noi, si "surprise" cei 4 care furau in draci cu magnetul nu au pus apometre si mai mult, au schimbat administratorul care se ocupase de actiune, punand unul de-al lor.Ce credeti?nu a zis nimeni nimic, majoritatea de 12 au cheltuit cu apometrele noi si suporta in continuare "pierderile" produse de aia smecheri.In tara asta doar cu toporul si pusca poti sa te aperi de hoti si raufacatori.Marea majoritate a romanilor nu au caracter, calitati morale nici atat!sa bea, sa umple burdihanul, sa f...ta ce prinde si atat, o populatie degenerata, animata de un egoism si o invidie feroce, prostie nu mai spun.Cam sumbru tabloul dar e pura realitate.
Ștergere"in blocul unde locuiesc sunt "pierderi"mari la apa, s-a hotarat montarea apometrelor noi, si "surprise" cei 4 care furau in draci cu magnetul nu au pus apometre si mai mult, au schimbat administratorul care se ocupase de actiune, punand unul de-al lor.Ce credeti?nu a zis nimeni nimic, majoritatea de 12 au cheltuit cu apometrele noi si suporta in continuare "pierderile" produse de aia smecheri."
ȘtergereLa mine in bloc, contorul de gaze, de curent electric si apometrele sunt in scara blocului la fiecare etaj. Si sunt asa pentru simplul motov ca s-a tras cate o singura teava de apa, si gaze care ESTE DIRECT IN SCARA BLOCULUI, si din teava principala, la fiecare etaj, PLEACA RACORDURI __CONTORIZATE__ CATRE FIECARE APARTAMENT IN PARTE!
NU veti reusi sa stopati aceasta stare de fapt pana nu veti face doua lucruri:
- sa-i dati in judecata pe "jmekeri" si pe noul administrator, iar la tribunal sa cereti expertiza unui EXPERT JUDICIAR SPECIALIZAT IN INSTALATII sau CONSTRUCTII care sa faca doua lucruri:
1. sa constate pierderile din retea si unde anume se realizeaza acestea
2. sa constate inutilitatea si neconformitatea apometrelor celor 4 vecini si sa propuna inlocuirea acestora cu unele moderne, in caz contrar vecinii respectivi sa fie obligati prin decizie judecatoreasca sa suporte pierderile
- sa mutati tevile principale pe scara blocului si sa aveti racorduri contorizate individuale
https://old.just.ro/MinisterulJusti%C8%9Biei/Listapersoanelorautorizate/Expertijudiciari/tabid/160/Default.aspx
https://data.gov.ro/dataset/experti-judiciari/resource/2bbed365-1214-4994-ab48-537a2676ac9e
https://experti-judiciari.ro/
https://e-justice.europa.eu/37146/RO/find_an_expert?ROMANIA&member=1
...
Mașinile și roboții AI vor deveni instantaneu deșeuri după ce vom fi loviți de un puls electromagnetic care ne va arunca înapoi la 1900 dar fără mijloacele de subzistenta ale primei revoluții industriale
RăspundețiȘtergereUn an după eveniment populația va fi redusă la 10% din cea originala Tefelistii dependenți de tehnica electronica vor fi istorie
Sunt multe adevăruri în acest articol, dar, eu cred că este limitativ, în sensul că lumea/umanitatea nu se reduce la Vest și la mentalitățile acestuia, adică la cei circa 900 de milioane de locuitori unde se manifestă pregnant fenomenele menționate în articol. Pe de altă parte, asistăm la o trezire a umanității. Deși firavă deocamdată, pe măsura adoptării unor măsuri restrictive, de control, se vor creea condițiile unei reacții adecvate, care va opri tendințele totalitare. În fine, eu nu cred în întâmplare. Ceea ce se întâmplă acum se întâmplă cu un scop, face parte din evoluția umanității. Noi, oamenii, nu avem un control absolut al evoluției vieții pe pământ. Dacă va fi nevoie, este posibil să dispărem, însă viața pe planetă va continua.
RăspundețiȘtergereRușii au recâștigat Bahmutul/Avdivka!
RăspundețiȘtergereAu drumul bătătorit spre Kiev .... și spre toată Oiropa!
Asta e tot ce contează. Restul sunt și rămân, simple presupuneri!