miercuri, 10 mai 2023

Frontul subteran


Dacă ieri v-am prezentat forţările diplomatice ale SUA, azi e timpul să vedem cum se acţionează în zona subterană. O fi diplomaţia o armă, dar dacă nu e susţinută de o forţă ascunsă n-are absolut nicio şansă. 

În primul rând SUA a luat decizia constituirii unui NATO asiatic. Cap de pod este Japonia, ţara aflată sub ocupaţie după cel de-al Doilea Război Mondial. Este clar că Japonia n-are cum să răspundă altfel decât pozitiv unei asemenea iniţiative. Nu-mi dau seama dacă va fi o alianţă separată sau, pur şi simplu într-un mod de-a dreptul hilar, NATO va începe să admită membri din Asia(oare şi-o schimba şi numele?). Oricum, într-o primă fază, membri de bază vor fi Japonia şi Coreea de Sud, cărora li se va alătura Australia. Iar de-aici poarta e deschisă către alte ţări care ori vor fi obligate de statutul lor de ţară sub ocupaţie, ori vor fi momite şi păcălite aşa cum a fost Estul Europei. 

Însă direcţia nu este doar aceasta, efectuată la vedere. Încep să se rostogolească munţii în subteran. De departe cea mai explozivă situaţie o văd în Pakistan. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu situaţia de-acolo o să fac un scurt rezumat. Începînd din anul 2018, puterea a fost cucerită de partidul fostului jucător de cricket Imran Khan care, astfel, a devenit premier al ţării. A reuşit să conducă bine, scăzând deficitele, tăind din cheltuielile militare ale ţării şi axându-se pe o modernizare a economiei. Succesul său a fost dat de sporirea colectării, fapt care, probabil, i-a atras şi antipatia multora. Din cauza politicii sale extrem de ferme şi a orientării exclusive spre interesul naţional, Imran Khan a devenit primul premier din Pakistan măturat de la putere. Asta în ciuda popularităţii sale extraordinare. A încercat să-şi consolideze partidul şi să-l pregătească pentru o câştigare masivă a alegerilor. Lupta împotriva sa s-a dat însă pe două fronturi. Pe de o parte s-a început un surd război juridic, fiind nevoit să se apere în faţa unor acuze care mai de care mai hazlii. De partea cealaltă însă, s-a urmărit lichidarea sa fizică. Astfel, în noiembrie anul trecut a supravieţuit unei tentative de asasinat puse la punct în cadrul unui eveniment electoral pe care-l organizase. Totul a culminat pe 9 mai 2023 cu arestarea sa pentru presupuse fapte de corupţie.

Acum, când vorbim de corupţie cred că aţi înţeles cine se află la capătul celălalt al firului. Ca să înţelegeţi mai bine, vă voi spune că statul subteran pakistanez se coordonează foarte bine cu cel american încă din anii 80. Practic de atunci americanii au început să-şi planteze seminţele acolo, astfel încât acum au mai multe „puncte de contact” prin intermediul cărora manipulează situaţia economică şi politică a ţării. De altfel, s-a văzut bine coordonarea şi în timpul ocupaţiei Afganistanului de către SUA. Imran Khan este tipul de om politic indezirabil coruptului stat subteran american, astfel încât se face orice pentru înlăturarea sa. 

Dar, de fapt, ce se urmăreşte? Toată lumea e conştientă de popularitatea gigantică a lui Khan în Pakistan. De altfel, vestea arestării sale a condus la numeroase vioenţe care sunt abia la început. Fără doar şi poate, oamenii vor reacţiona dur. Iar în Pakistan acesta e un pericol extrem. Deci ce se doreşte?

Pe scurt, fix ceea ce se întâmplă. Scopul SUA acolo nu e acela de a-şi împinge o marionetă, ci pur şi simplu de a arunca cu ceaţă pentru declanşarea unei destabilizări de proporţii. Se va lăsa cu rzboi civil? Cu atât mai bine deoarece interesul principal este acela de a se crea haos. Motivul e extrem de simplu de intuit: întotdeauna din nebunia haosului ies „pacificatorii”, cei care profită de lehamitea populaţiei pentru a se infiltra la putere şi, sub sloganului „ordinii”, să instaureze dictaturi crâncene. 

De fapt acesta este interesul şi aici. Se destabilizează ţara, iar în urma violenţelor va ieşi la suprafaţă un „imaculat”. Dar de ce Pakistanul, vă veţi întreba pe bună dreptate? Ei bine, ţara este o componentă cheie atât a strategiei Belt&Road Initiative a Chinei, dar şi o componentă a conductei ruseşti TAPI, care urmează să aprovizioneze şi tranziteze gazul rusesc prin Turkmenistan, Afganistn, Pakistan, India. După cum limpede puteţi observa, generarea scandalului de acolo are ca scop ruperea unui nod important care-i afectează atât pe ruşi cât şi pe chinezi. Ce poate fi mai tentant pentru ticăloşii care se află la capătul conspiraţiei?

Iată aşadar cum, rotiţele văzute şi nevăzute se pun în mişcare pentru conservarea „primatului american”. Mă rog, aceste mecanisme sunt cele casice, cu care ne-am tot obişnuit de-a lungul timpului şi care încă funcţionează în virtutea inerţiei. Ceea ce mă interesează însă va fi replica pe care-o va da China. Şi, ţinând cont de interesul pus în joc, pot paria că va fi o lovitură extrem de dură. Însă, pentru asta, va trebui să mai aşteptăm puţin.

6 comentarii:

  1. Da, doar ca se pune legitim problema: ce are de castigat in aceste conditii, statul subteran pakistanez? Pt ca, in situatia revoltelor si a haosului instaurat, acesta nu are decat de pierdut, atat din cauza pierderii masive ale surselor de bani, dar mai ales datorita amenintarii asupra vietilor lor, pt ca atat China cat si Rusia ar avea tot interesul sa dea fractiunilor rivale, numele unor membrii importanti ai statului subteran pakistanez! Eu cred ca, vor conlucra cu americanii pt a-l indeparta definitiv pe Imran Khan si a inabusi revoltele populatiei, fara insa ca tara sa intre in colaps, si ramamand in continuare pe orbita SUA, dar nu pt mult timp, pt ca isi vor da si ei seama ca, e mult mai profitabil sa faci afaceri cu China, Rusia si alte state nealiniate din Asia, decat sa intri in hora boicotului corect politic al americanilor, total neprofitabil, dupa cum a constatat si Arabia Saudita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Apropo de "ţara este o componentă cheie atât a strategiei Belt&Road Initiative a Chinei...".

    - "Teoretic, pentru noi asta ar fi o veste bună deoarece am putea să luăm locul Italiei. Doar că slugile noastre n-au habar de interesul național ci, la fel ca-n Italia, se preocupă doar să pupe ghiului stăpânului."

    Sunt curios daca te-ai uitat putin pe harta si daca ai inteles ceva din ea. Nu de altceva, dar eu cand ma uit pe ea, am mari dificultati in a intelege de ce anume un antreprenor sau o firma de transporturi maritime ar ocoli o gramada ca sa-si aduca containerele in haosul si coruptia din Constanta si ar fi dispusi sa tranziteze o tara corupta, cu circulatie haotica si fara autostrazi?

    Niste antreprenori inteligenti s-ar duce:
    - in Turcia care este parte din "alianta economica" a UE, fie ca vrei la Mediterana, fie la Egee, fie la Marmara, fie la Marea Neagra, tara plina de autostrazi.
    super-mega bonus points = Turcia este intesata de FREE ZONES!
    https://www.trade.gov.tr/free-zones/general-outlook

    - in Bulgaria, pe care o traversezi de la un capat la altul in cateva ore pe autostrazi, daca tot vrei in Marea Neagra si nu iti plac TAXELE ZERO cum le poti avea in zonele libere din Turcia.
    bonus points = taxe mai mici decat in Romania (10% impozit pe profit, 5% impozit pe dinvidende), curs leva-euro stabil si FIX de peste 17 ani (parca 2,5 leva = 1 euro), coruptie mai putina
    https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/motivul-pentru-care-mii-de-antreprenori-romani-si-au-mutat-afacerile-in-bulgaria.html
    https://www.stirilekanald.ro/modificarile-fiscale-ii-fac-pe-patroni-sa-si-mute-afacerile-in-bulgaria-20004919
    https://nomoretax.eu/bulgaria-the-hidden-tax-haven-in-europe/

    - in Grecia, fie la Egee, fie la Adriatica, tara UE in care China deja a cumnparat porturi (parca si aeroporturi) de mai bine de 10 ani, de cand guvernul marxist Tzipras le-a scos la vanzare
    https://www.dw.com/en/greece-in-the-port-of-piraeus-china-is-the-boss/a-63581221
    https://balkaninsight.com/2022/03/15/greek-highest-administrative-court-blocked-coscos-master-plans-of-investments-in-piraeus/

    - in Croatia sau Slovenia, tari deja membre UE, sau chiar in Bosnia, Muntenegtru si Albania, tari care adera la UE, toate cu deschidere la Marea Adriatica.

    Poate ca iti scapa din vedere faptul ca din porturile de la Koper, Pula si Rijeka esti la o aruncatura de bat atat de centrul Europei cat si de vestul Romaniei, pe AUTOSTRAZI.
    Poate iti scapa din vedere faptul ca Trieste era destinatia finala a marfurilor care veneau din China pa cale maritima, parte a contractului semnat cu China & Belt and Road Initiative(BRI). Poti sa te uiti pe harta si sa spui unde se afla Koper si Trieste, dupa care sa deduci singur ce sanse are gunoiul ala numit Constanta intr-o astfel de competitie?
    https://www.marineinsight.com/know-more/5-ports-and-marinas-in-slovenia/

    - in Franta sau in Peninsula Iberica, in cazul un care este mai avantajos sa ajungi cu vaporul pana acolo si apoi sa-ti transporti marfurile in Vestul Europei si spre Nord.

    - in Cipru sau Malta, pentru importul initial din Asia in UE, tari "paradis fiscal", dupa care poti sa-ti descarci marfa in orice port din UE vrei tu.


    Pe langa faptul ca Romania este asezata intr-o zona nefavorabila in acest joc, nici nu are nimic de oferit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu se cunoaște nici măcar locul detenției lui Imran Khan. A fost arestat în clădirea tribunalului în care a avut loc procesul, preluat de forțe paramilitare, târât pe jos și lovit de membrii acestor forțe apoi dus în secret într-un loc necunoscut. Metodă a la CIA...

    RăspundețiȘtergere
  4. E vorbă românească, divină:
    "Stăpânul face slugă hoață!"

    https://youtu.be/vCP20AxL8yw

    RăspundețiȘtergere
  5. Corectați vă stăpânii/exemplele, dacă chiar vreți De_Ontologie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Instituțiile europene, construite de-a lungul unei îndelungate perioade de timp, care în prezent sunt pe punctul de a deveni federaliste, generând astfel dispariția oricărei forme de entitate politică națională, au o importantă strategică pentru viitorul Guvern Mondial. Acest Guvern Mondial nu va putea opera decât cu rețele locale de putere, după modelul actualelor prefecturi ale statului francez. Instituțiile europene vor juca rolul de rețele de putere ale Guvernului Mondial; pentru elitele oligarhice apatride este deci de primă importantă faptul ca aceste instituții să nu fie dizolvate. Adică, din această perspectivă, pentru anumite state europene, mai exact, pentru Franța „vestelor galbene”, Brexit-ul ar putea fi considerat ca fiind un „model de urmat”. Marele risc pentru veritabilii conducători cu sediul în City este ca Franța să părăsească și ea instituțiile europene, provocând astfel dezintegrarea acestei construcții artificiale. În viziunea obiectivelor globaliste, este deci imperios necesar fie evitată orice evadare din această cămașă de forță europeană. Acest mijloc de încătușare, de se află este sub dominație americană, a fost și rămâne una dintre cele mai importante realizări ale viitorului Guvern Mondial. De fapt, nu mai este nevoie decât ca integrarea federalistă să fie încheiată pentru ca entitățile statale să dispară, instituțiile europene urmând să preia rolul de piloni centrali ai rețelei geografice a viitorului Guvern Mondial.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)