marți, 2 mai 2023

Trăiţi în iluzii?


Nu am abordat punerea pe liber a lui Tucker Carlson. Întâmplător ştiu foarte multe despre subiect, iar faptul că se tace atât de asurzitor ar trebui să vă facă să vă puneţi întrebări serioase. 

Îmi place că mi-au sărit în cap spălaţii pe creier care arată spre „procesul pierdut” cu Dominion System, evenimentul care l-ar fi pus pe Tucker Carlson pe liber. Zău? Aşadar, pentru vreo 700 milioane de dolari cel mai popular personaj din istoria televiziunii americane a fost pus pe liber. Dacă ne uităm la sumă cu ochii noştri, mai mai că le dăm dreptate celor de la Fox. Păi omul a produs un purcoi de pierderi. Ce era de făcut?

Bun. Ce-ar fi dacă v-aş spune că, în realitate, Tucker Carlson i-a produs proprietarului Fox un purcoi de bani? Ce-ai face dacă te-ai numi Rupert Murdoch cu o avere de 17-18 mld. $ şi ţi s-ar propune o prăduială din care să ieşi mult mai gras? Semnificativ „mai gras” decât ceea ce deţii acum pe hârtie? Hai să vedem treburile pas cu pas. 

O să încep prin a vă spune că procesul cu Dominion a fost voit buşit. El s-a oprit într-un moment absolut dubios. Într-adevăr, firmele producătoare ale echipamentelor de vot au o acoperire generoasă din partea serviciilor secrete americane. Doar că în faţa justiţiei ar fi trebuit să aducă o grămadă de elemente din bucătăria lor internă. Fapt care ar fi arătat mult mai limpede gradul de putreziciune din interiorul sistemului şi găurile voit lăsate libere. Mai mult, procesul a fost stopat ÎNAINTE de depoziţia lui Tucker Carlson. De fapt aici e chestiunea dubioasă. Dacă Fox ar fi fost în impas, pare a fi făcut toată tevatura pentru a-l proteja pe Tucker. De ce au face asta în condiţiile în care vrei să scapi de cel care ţi-a legat un bolovan de picior? Vă fac precizarea că Fox, de la bun început, a spus că ei sunt doar mediul prin care jurnaliştii îşi exprimă opiniile, cu alte cuvinte au arătat cu degetul către jurnaliştii care au susţinut respectivele povestea cu „defectarea” suspectă în favoarea lui Biden a maşinilor de vot.

Ar mai trebui subliniat şi că, în urma procesului de defăimare, nu cred ar cei de la Dominion fi avut cum să primească acele sume colosale deoarece pur şi simplu nu ar avea cum să demonstreze că paguba lor este atât de mare, mai ales în condiţiile în care firmele care se ocupă de alegeri sunt practic monopoluri ale statului subteran. Aşadar, care-i treaba?

De fapt blatul este unul major. În realitate afacerile lui Rupert Murdoch scârţâie. Partea de media e în declin, pur şi simplu nefăcând faţă actualului val dominat de internet. Aşa cum a măritat 21 Century către Disney, la fel vrea să facă şi cu ceea ce i-a mai rămas din imperiul său. Iar Fox se va vinde pe o sumă colosală. A fost însă o  condiţie „minoră” pusă pentru a se face tranzacţia: eliminarea lui Tucker Carlson ca efect al blatului cu procesele. De fapt cei aflaţi în spatele tranzacţiei împuşcă doi iepuri dintr-o lovitură: pe de o parte „se recunoaşte” că votul lui Biden n-a fost fraudat - ceea ce e fals! - iar de cealaltă parte se scapă din companie de Tucker Carlson. 

Ca să înţelegeţi mai bine treaba, vă voi spune că Tucker Carlson nu este unul venit cu barca în media. Aiurea. Vedeţi cu ce s-a ocupat Dick Carlson şi-o să aveţi o idee mai amplă. Tucker este o piesă grea şi tocmai aici e problema. De aceea afacerea murdară i-a revenit lui Lachlan Keith Murdoch. Acesta a făcut întregul aranjament cu procesul şi şi-a jucat impecabil roolul de patron disperat care, pentru binele ziaristului,  l-a pus pe liber.

În mod cât se poate de logic, întreaga tevatură a avut ca efect o cădere puternică a audienţelor Fox. Doar că nu asta interesează. Ceea ce se dorea era eliminarea lui Tucker. Şi-acum ajungem la rădăcină: de ce ar cheltui cineva un purcoi de bani pentru a elimina un jurnalist? Nu e stupid? Hai să fim serioşi!

Puneţi totul însă într-un alt context. Aţi uitat când James O'Keefe a fost măturat de la conducerea organizaţiei pe care el o făcuse, Project Veritas? Membrii board-ul organizaţiei, prin concedierea lui O'Keefe, erau conştient că-şi taie creanga de sub picioare. Dar, cu toate acestea au făcut-o. Acum organizaţia e în pom, dar obiectivul a fost atins. Dar care-i obiectivul?

E simplu: cotropirea tuturor surselor de informaţie. Noul proiect al statului subteran american e acela de a „unifica” vocile media. Pentru mai multă eficienţă spun ei, deoarece se intră în logica de război. Desigur, nu acesta e adevărul. Adevărul e dat de trecerea SUA la comunismul de rit globalist al lui Schwab. Ca orice comunism, şi cel de rit neoglobalist e tiranic, având ca principal obiectiv „lipirea” maselor la o sursă unică de „lumină”. În acest fel, cu bani extrem de puţini faţă de grandoarea proiectului, se reuşeşte „marea convergenţă”. În fapt, despre asta e vorba.

P.S. Nu-mi spuneţi cât de mare audienţă va avea Tucker Carlson sau ce bombe va detona James O'Keefe. Da, vor face, dar vor fi nişte voci infinit mai slabe faţă de ceea ce erau până acum. Asta dacă nu cumva vreun binevoitor nu le va strecura ceva pentru a-i ajuta să-şi vadă în linişte de vieţile proprii. Aşa merg lucrurile!

8 comentarii:

  1. Când nu poți ajunge la prune, bați copacul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Când nu poți ajunge la prune, TAI copacul....
      Doar există experiență, folosești cu succes drujba să - ți tai craca de sub picioare.

      Ștergere
    2. Evident ca nu ai inteles nimic din postare, de aceea esti arogant.

      Ștergere
    3. Evident, trebuia să pun link la wiki, caută Sarcasm.
      Ceea ce ai postat este "prietenos cu mediul", ceea ce am răspuns este " impact zero de carbon".
      Când arăți spre cineva cu degetul, celelalte 4 sunt îndreptate spre tine.
      Evident, ți-a scăpat asta.

      Ștergere
  2. ....asa se construiesc "profetii",vocile credibile pentru timpurile ce vor veni,intai ii martirizezi si dupa ii pui la pastrare...o sa fie scosi de acolo la momentul oportun!....butaforie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ce zici.
    Dupa Covid am ramas cu impresia ca principalul scop al experimentului a fost cucerirea intregii media, realmente planetare. "Urgenta" medicala a fost doar cel mai bun drum pentru a inchide gura celor care s-ar fi improtrivit.
    Au ajuns sa sponsorizeze cu bani media, ca si cum fix media nu mai avea obiectul muncii. O gramada de afaceri erau inchise, dar grosul banilor de la state mergeau catre media.
    Iar acum controleaza media si pot face ce vor.
    Pe noi ne privesc precum privim noi pestii din acvariu, eventual chiar mult mai dezinteresati, fara niciun atasament uman.
    Ramane sa vedem ce vor de fapt cu noi. Iar noi ramanem cu religia, cu Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca s-au saturat sa detina 63457 de publicatii online, ziare, tv, radio, daca 3 voci exista pe piata. Trebuies si alea reduse la tacere. Unanimtate zic, coane Fanica!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cercetați poziția „Black Rock” față de subiect.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)