duminică, 7 mai 2023

Cum e cu democraţia monarhică


Estimam o încoronare explozivă şi erau absolut toate circumstanţele pentru un asemenea eveniment. La urma urmei, o nulitate absolută, care până la şaptezeci de ani nu a făcut nimic, cheltuieşte o sumă ameţitoare - cea mai mare din istorie - pentru o ceremonie dezgustătoare. În timp ce marea majoritate a locuitorilor insulei se zbat în sărăcie, în timp ce Anglia nu mai are de mult prim-planul politicii internaţionale, un neica nimeni s-a trezit să pună banii cu lopata pe foc pentru a-şi îndeplini fantasma la care visează din copilărie, aceea de a fi rege. 

N-am văzut ceremonia ieri, am văzut în schimb un rezumat în această dimineaţă. Am rămas consternat de cât de cretinei pot fi oamenii. Uitându-mă la hainele caraghioase cu care s-au împopoțonat - de la simplu curtean până la rege şi regină - am fost cuprins atât de râs, dar şi de senzaţie de greaţă. Cum naiba să pui atâtea materiale pe tine, doar pentru a epata? Şi apoi să mai şi adaugi kile de aur şi pietre preţioase ca să străluceşti în ochii amarnicilor ălora de englezi care nu mai au nici după ce să bea apă? N-am să insist prea mult, doar remarc statura caricaturală a lui Kate Middleton - cea care la un moment dat părea cea mai decentă persoană din familia regală - îmbrăcată efectiv ca un pom de crăciun. Când am văzut prima dată imaginea, am crezut că a fotografiat-o cineva în halatul de baie. Cum e totuşi posibil să te îmbraci atât de penibil, să-ţi atâtni atâtea tinichele imense pe tine? Şi ea a fost una dintre cele mai decente. De bietul Charles nu mai zic nimic deoarece el şi cu cămila sa au fost - de departe - cele mai penibile personaje.

Dar care era treaba „explozivă”? În condiţiile în care mai puţin de jumătate din englezi sunt de acord cu regalitatea, Graham Smith - liderul organizaţiei Republic - programase o serie de manifestaţii menite a atrage atenţia. Din teama de a nu se găsi prea mulţi adepţi care să-i dea peste cap distracţia babacului de la Buckingham, poliţia engleză a efectuat arestări aberante. Pe Graham Smith l-au arestat în timp ce le ducea apă şi băuturi răcoritoare protestatarilor din Trafalgar Square, acuzându-l că „avea intenţia să arunce cu vopsea în invitaţi”. În mod evident nu s-a găsit nimic incriminator asupra sa, dar a contat mai mult ceea ce le-a ieşit „analiştilor” probabil din analiza urinei. În total, poliţia londoneză a arestat peste 50 de persoane cheie ale organizaţiei, astfel încât au reuşit să decapiteze evenimentele pregătite de republicani. La fel s-a întâmplat şi în celelalte localităţi în care se organizaseră manifestaţii. Pur şi simplu, poliţia i-a înhăţat pe lideri din pat cu acuzaţii care mai de care mai hazlii. V-am spus chestiunea ca să înţelegeţi cum e cu democraţia.  

Ca să înţelegeţi care-i problema, vă voi spune că eu unul nu fac parte dintre cei „cu democraţia în suflet”, fiind mai degrabă adeptul unei organizări aristocratice a societăţii. Când însă îi văd pe penibilii ăştia jucându-se de-a oamenii mari, îmi vine să turbez. Şi-ar mai fi ceva: ce naiba monarh e ăsta care se subordonează unei nulităţi precum Schwab? Se vede de la o poştă că totul e o imensă mascaradă organizată într-un decor butaforic de prost gust. La fel ca şi democraţia, de altfel. 

21 de comentarii:

  1. Doamne fereste, cum aratau toalele alea regesti pe cei doi! Daca te duci la orice piesa de teatru decenta, costumatia regelui si a reginei e mai credibila si mai de bun gust! Si ritualul ala al lor, atat de ridicol pentru zilele de azi! Astia s-au jucat de a traditia intr o societate ca a lor, cu prim ministru indian?! Nu stiu, dar parca regina anterioara, cu toate culorile ei tipatoare, avea o anumita prestanta in toate aparitiile ei la festivitati, astia au reusit doar sa fie ridicoli.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei din poza imi par cam masgonici.Nu cred ca sunt ridicoli, ci înfricoșător i; poarta simboluri din alte vremuri si societati secrete, simboluri ce noua ne scapa, dar a caror putere radiaza difuz si , în perceptia mea, malefic.Cand privesc crucea oblica de pe drapelul G B sau al Scotiei, parca vad un " steag" din Game of Thrones, cu omul rastignit si incendiat , crucea sfantului Andrei, cecevoca si ea un sacrificiu ritualic, o tortura.

      Ștergere
  2. Citesc cu mare interes si invat mult din articolele dvs. Organizare aristocratica a societetii- puteti spune mai mult despre asta? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O definitie data de Kant poate va lamureste un pic. Nobil e cel care stie sa-si foloseasca autoritatea si puterea fara sa le faca rau celorlalti. Omul e scop in sine si niciodata mijloc

      Ștergere
    2. @ Anonim 7 mai 2023 la 09:03

      Democratia actuala la care participa in mod egal toate masele este una DISFUNCTIONALA pentru simplul motiv ca este 100% bazata pe MARXISM. In lumea reala, nu poate exista egalitate intre un doctor, inginer, contabil, etc si un anaflabet, asistat social, necalificat sau slabcalificat. In lumea UTOPICA, MARXISTA, nu mumai ca aceste egalitati exista, dar votul reprezentantilor acestor doua categorii sociale are aceeasi valoare. Dar cum prostii, ratatii si saracii sunt cei mai multi... SI VOTEZA... nu este nicio mirare ca natiunile sunt falite, capitalurile se muta in offshore, productia se muta in Asia, iar economia si societatea se duce dracului.
      In toata istoria omenirii, NU EXITA NICIO SOCIETATE SAU CIVILIZATIE DE SUCCES COSTRUITA DE SARACI, DE RATATI SI DE PROSTI! Acestia pot doar sa fure si sa distruga, nu sa construiasca! Cand acestia devin majoritari intr-o societate si ajung in functii de conducere, se instaleaza impostura si coruptia generalizata si se fura "de la vladica pana la opinca"!
      Si este normal ca se ajunge la asemenea rezultate. Un prost care nu este in stare sa creeze prosperitate prin forte proprii nici pentru el insusi si nici pentru familia lui, cum va fi in stare sa creeze prosperitate pentru o natiune?

      Pana la urma...
      "Comunismul e cea mai mare aflare-in-treaba din istoria omenirii. Comunismul e un cancer social. Unde se instaleaza, ramane pustiu. ... Si la comunisti sunt stapani si slugi, dar ei sunt ipocriti, pentru ca stiu egalitatea oamenilor nu poate exista nicaieri.

      In celebra Declaration des droits de l'Homme et du Citoyen, a Revolutiei franceze, prima propozitie e o idiotie absoluta sau in cel mai bun caz un sofism: oamenii sunt egali de la natura. Oamenii sunt inegali de la natura. Sunt inegali insisi membri unei familii, in care unul poate fi genial, altul mediocru si altul imbecil." Petre Tutea

      Ștergere
    3. @ Anonim 7 mai 2023 la 09:03

      Democratia REALA si 100% FUNCTIONALA este cea ATENIANA, care este una 100% ELITISTA. Pe langa faptul ca in democratia ateniana VOTAU DOAR BARBATII CEI MAI IN VARSTA DIN FAMILIILE INSTARITE si "inteleptii satului", saracii si ratatii NU AVEAU DREPT DE VOT. Ba chiar mai mult decat atat, nu numai ca nu aveau drept de vot, dar deveneu utili societatii fie prin inrolare fortata in armata si trimisi la razboi, fie executau munca silnica pana nu mai stiau de ei, astfel trebuiau sa suporte "mania zeilor".

      Democratia ateniana a fost preluata si de romani, creand astfel cel mai impunator imperiu din istoria omenirii, si unul din cele mai influente sisteme economice si sociale la nivel mondial. Dupa caderea civilizatiei ateniene, educatorii si profesori din imperiu roman erau GRECI!
      Nu uita de ex faptula ca inclusiv in Romania de astazi ai o gramada de "structuri" care sunt preluate de la romani si sunt 100% functionale si in ziua de astazi, ca de ex:
      - structura sistemului de invatamant cu scoli primare, gimnaziu, liceu si bacalaureat
      - structura administrativa locala cu judete, consilii locale si prefecturi
      - structura administrativa a tarii cu senat, parlament, guvern si presedinte
      - structura sistemului juridic care este legal si administrativ "de drept roman" cu procurori, judecatori, notari si avocati
      etc.

      Tot acest sistem democratic elitist a fost preluat si in Evul Mediu si mai ales dupa, creand o prosperitate nemaintalnita la nivel mondial.
      De exemplu, Republica Florentina si familia De Medici au avut un rol major in crearea unui sistem care ne influenteaza vietile si in ziua de astazi:
      - Florenta era o societate CAPITALISTA, elitista si meritocratica, un sistem bazat pe ghilde:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Guilds_of_Florence

      - republicile bogate italiene (Florenta, Lucca, Siena, Venetia si Genova) au avut un rol important in formarea si structura firmelor/corporatiilor folosit si in ziua de astazi si au pus bazele contabilitatii moderne si ale sistemului bancar modern care sunt aproape identice cu sistemele folosite la vremea respectiva.
      Un rol major in aceste schimbari l-a avut Banco dei Medici, care devenise prima "banca europeana" si implicit cea mai mare din Europa la vremea respectiva.
      Cea mai veche banca din lume functionala si in ziua de astazi este Banca Monte dei Paschi di Siena.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Medici_Bank
      https://en.wikipedia.org/wiki/Banca_Monte_dei_Paschi_di_Siena

      - "golden florinul" a fost prima moneda te tip "euro" moderna
      https://en.wikipedia.org/wiki/Florin

      - au ridicat arta la un alt nivel, nu doar transformand Florenta intr-un "muzeu in arer liber", dar artisti de care a auzit si ciobanul din varful muntelui ca Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raffaello, Botticelli, Giotto, Brunelleschi, Boccaccio, Dante Alighieri, Benvenuto Cellini, Donatello, etc au influentat arta la nivel mondial.
      https://www.youtube.com/watch?v=Ut-e40u3lS0
      https://www.youtube.com/watch?v=KJErL3KkD_8

      Ștergere
  3. Nu doar lui șvabul...Caută imaginea cu șeful clanului scutuluiroșu--unul cică bărbat, dar cu nume de femeie--cum îi dă *indicații prețioase* tălâmbului urecheat a lu* Liz(zard), pe care acesta le primește în poziția ghiocel...Ca să se vadă cine-i Șeful.
    La fel, fosila de la vaticansteinbergstern, a fost arătată SărutândInelulRegelui acelorași scutroșu; gest medieval de supunere. Așadar, despre ce monarhi vorbim aici ?!
    Zic monarhia britanică a fost îngăduită de cei care au preluat CEO planetar doar pentru a menține vie în memoria oilor ritualul ultim de supunere înaintea ÎmpăratuluiCareSePregătește să ia împărăția mondială.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rezerva-ti loc in sanatoriu, nenea obositule. Cand iesi daca iesi poate scrii si in romana, schizofrenule nediagnosticat. Pe peretii din spital poti scrie poezii la fel de incifrate sa nu priceapa nimeni, tovu'.

      Ștergere
  4. că veni vorba de democrație...

    „majoritatea-i doar un mod abstract
    de-a-ţi bate joc, prostindu-i, de cei mulţi,
    să nu observe că eşti încălţat
    când ţii discursuri, iară ei, desculţi.

    majoritară-i oaia-n turmă, când
    dau lupii, ucicând pe slabii miei.
    rămân majoritari cei ce, păscând,
    susţin că nu-s nici laşi, dar nici mişei.

    la mijloc stau mereu cei păcăliţi.
    majoritari, puternici, fără rost,
    simţind că-s prea sintetic fericiţi
    ca să mai mediteze la ce-a fost.

    cei ce-au murit şi cei ce i-au ucis
    zâmbesc, majoritari, în paradis.”

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte buna paralela cu Svab, Dane. In cel mult un an eu ma astept la un anunt planetar din partea noului monarh care va initia demontarea in cascada a acestei insitutii in toate tarile unde inca persista, evident legata de consumul inutil de resurse, clima, ecologie.
    Au facut si un serial in care se joaca cu ideea asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. God Save the......Reptila and Cămila!

    RăspundețiȘtergere
  7. Probabil ca si-au permis sa cheltuie atatia bani pe extravaganta si extrem de scumpa incoronare a Reptilei, desi bugetul UK e in colaps, pt ca anticipeaza o infrangere rapida a Rusiei in fatza banderistilor sustinuti de intregul NATO si nu numai, ceea ce le va permite elitelor britanice sa se infrupte, alaturi de Occidentul Colectiv din bogatiile inestimabile si fara numar(ca sa folosesc un termen manelistic) ale Rusiei! Iar cum aceasta infrangere rapida a rusilor nu se poate produce fara un Cal Troian care sa le deschida portile, acesta fiind, se pare, tocmai fostul elev al lui Klaus Schwab, actualmente in fruntea Rusiei!

    RăspundețiȘtergere
  8. A remarcat cineva că OMS a detronat CORONA cu doar o zi înainte ca regele sopârlă să fie înCORONAt? "Decât" zic și eu...

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt total de acord cu ce scrieți aici.Aș mai adăuga ceva: cum să slăvești și să respecți doi indivizi care ,toată viața,au dat dovadă de imoralitate și au pe conștiință o persoană ,mama copiilor lui ?!

    RăspundețiȘtergere
  10. Slava Britania! Laurence al Arabiei, Douglas Reed, George Orwell, Rogers Waters ."The rest is silence" ( Great Will, ultimul pe lusta, cu voia dvs.)

    RăspundețiȘtergere
  11. Mă întreb dacă nu cumva sunt eu defect că nu am aflat decât acum, luni dimineață, de această ceremonie demnă de evul mediu...
    Începe să-mi placă din ce în ce mai mult să "uit" telefonul pe noptieră in week-end și să îmi vad de treaba prin curte și gradina. Până spre noapte.

    RăspundețiȘtergere
  12. God save the King! Asta e tot ce trebuie sa intelegeti voi astia care sunteti republicani.Republica e fara Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  13. Gand la gând,total deacord!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)