duminică, 14 mai 2023

Ce se va întâmpla dacă Erdogan va pierde alegerile?


Extrem de relevată ultima zi de campanie din Turcia: Erdogan a mers să se roage lui Dumnezeu în timp ce contracandidatul său a fost să se reculeagă în faţa nimicului dintr-un mausoleu din Ankara. Asta sintetizează extrem de bine lupta care se dă: cea dintre credinţă şi necredinţă, dintre normalitate şi deraierea absolută. 

Ca toţi celilalţi conservatori ai lumii, Erdogan are o problemă gravă: tineretul, tefeleii turci. Netrecuţi prin instabilităţile groaznice trăiite de părinţii lor, copiii de bani gata ai Turciei caută să se răzbune pe Erdogan deoarece în Turcia nu-i ca-n Occident. E de-a dreptul fascinant ca în ziua de azi să te mai raportezi la Occident. Trebuie să fii cel puţin cretin s-o faci, dar iată că raportarea se face! Propaganda are această capacitate magică de a orbi, de a-i face pe oameni să creadă că e bine chiar şi acolo unde efectiv nu-i de trăit.

Au habar tinerii turci ce traseu era trasat pentru ţara lor? Francezii le-au spus-o de mai multe ori în faţă că n-au ce căuta în Europa. Mirajul Americii, de asemenea, nu i-a lovit, cu toate că după Război America a descălecat şi-acolo. Dacă ar avea un dram de raţiune, turcii s-ar întreba cum de nu i-a ajuns bunăstarea de atâta amar de vreme? Oare pentru că „noi vrem egalitate, dar nu pentru căţei”?

O chestie similară ar trebui să ne întrebăm şi noi. Unde-i mirajul Occidentului în condiţiile în care stăm de treizeci de ani sub pulpana sa? Acum ceva vreme ne uitam smiorcăindu-ne la „ţările estice care ne-au luat-o înainte”. Ce să-ţi spun? Iaca, tocmai ce-am depăşit şi Cehia şi Ungaria. Aţi simţit bunăstarea? N-o veţi simţi nici dacă depăşim Germania şi asta pentru că nu indicatorii economici stau în pragul dezvoltării noastre, ci prostia. România poate creşte, doar că românul va fi tot atât de sărac, ba chiar mai sărac. Şi asta pentru că e prost şi merită!

La fel stă treaba şi cu turcii. Erdogan a încercat să le deschidă ochii, să le arate că miracolul nu se poate ivi decât atunci când pui osul la treabă. Prin forţe proprii şi-a construit Turcia una dintre cele mai mari industrii de apărare ale lumii, prin forţe proprii a reuşit să facă paşi importanţi, să reducă sărăcia şi să îmbunătăţească viaţa oamenilor. Prin balansul între marile puteri, Erdogan a reuşit să-şi transforme ţara într-un adevărat tigru al lumii contemporane. Nu-i puţin lucru, mai ales în condiţiile în care toţi preşedinţii americani au încercat să scape de el. 

Care-i alternativa pe care-o pune pe masă actuala opoziţie turcă? La fel ca şi corecţii noştri politici, absolut nimic. Doar vorbe goale, vorbe-n vânt menite a păcăli proştii. Şi sunt o groază de proşti şi-acolo, aşa cum sunt peste tot. Însă, dincolo de balivernele înşirate, în spatele mişcării kemaliste susţinute de americani se ascund elemente cât se poate de concrete. Astfel, în cazul în care opoziţia câştigă veţi vedea  anumite schimbări radicale:

  • Turcia va trece total în tabăra ucraineană, alimentând cu arme şi muniţie tabăra lui Zelenskyi;
  • Rusia va constata răcirea şi va bloca transferurile de grâne către Turcia, provocând o teribilă criză industriei de morărit şi panificaţie;
  • De asemenea, Rusia va renunţa la TurkStream, reducând şi mai mult capacitatea de mişcare a Turciei. Aceasta va trebui să se obişnuiască cu preţuri mari ale energiei şi să-şi sacrifice o mare parte a industriei;
  • De aceea, Turcia va deveni din ce în ce mai belicoasă la adresa Rusiei, fiind împinsă în această aventură de SUA. 
Este clar pentru toată lumea că mişcările care se vor petrece după o pierdere a alegerilor de către Erdogan vor fi atât de ample încât turcii se vor trezi cu fundu-n groapă. Şi, cel mai probabil, pentru a fi anihilat, Erdogan va fi tăvălit în tot felul de procese aberante, se va confrunta cu tot felul de acuzaţii pentru a fi încarcerat. Iar pentru turcul de rând, care va ajunge din nou să trăiască în sărăcie lucie, singura constantă a existenţei sale va fi imposibilitatea ieşirii din sărăcie. Însă va exista avea şi-o alinare întrucât societatea le va pica adânc în promiscuitatea occidentală din care, din nou, nu-şi vor putea reveni. Deh, şi-o merită deplin!

15 comentarii:

  1. Ce zici tu, zici bine, dar as vrea sa fac o singura precizare: Erdogan inainte de alegeri, Sambata seara, s a dus sa se roage in moscheea Sfanta Sofia. Prietene, fara suparare, dar sunt convins ca o sa l ia dracu, tatal lui si al opozantilor lui. A facut din Sfanta Sofia moschee. Auzi...acum se roaga in ea. Doamne, vino Doamne!

    RăspundețiȘtergere
  2. Scenariul prezentat de autorul articolului se va verifica în curând: recep pierde(și Turcia pierde tot ce a câștigat cu recep); tefelistii-sorosiștii-globaliștii-sataniștii câștigă încă o țară, pe care o vor împinge în războiul împotriva Ursului, așa cum scris este.
    Fiți cu ochii pe granițele maritime ale grecilor, căci mutarea lor va fi Last Call For... peace.
    Vor ucide un om important într-o țară mică din Balcani--posibil cosova, apoi situația va porni pe panta conflictului militar deschis cu viteza tunetului: Ursul coboară iute la Strâmtori și sparge în trei bucăți Semiluna Roșie și iureșul lui nu se oprește--întru disperarea Occidentului Colectiv--decât sub zidurile Orașului Păcii.
    *Haideți să participăm și noi* la ospățul cadavrului Semilunii Roșii vor alerga Colectivii, în *18 limbi* grăind, măcelărindu-se turbați pe străzile Orașului lui Constantin.
    Din cei plecați într-acolo, nu se va întoarce niciunul viu.
    Să nu fim românii printre ei !

    RăspundețiȘtergere
  3. Erdogan va cistiga alegerile iar americanii vor crapa de ura !

    RăspundețiȘtergere
  4. Analiză lucidă. Ce se mai poate face (nu numai în cazul Turciei) atunci când proștii constituie deja masa critică?

    RăspundețiȘtergere
  5. E de necrezut cum americanoizii nu au reusit sa puna copita pe Brazilia, desi cred ca nu era atat de greu, dar vor pune copita pe Turcia si o vor transforma intr-o colonie ! Turcii au uitat cum in iulie 2016 americanoizii au vrut sa dea o lovitura de stat in Turcia, sa-l ucida pe Erdogan si sa-si puna cozile lor de topor pregatite din timp ! Au vrut sa ridice avioane de la baza Incirlik, dar turcii informati de rusi le-au taiat curentul si au contracarat lovitura de stat. Apoi Erdogan a arestat 60.000 de cozi de topor care ar fi fost puse in functii de conducere daca lovitura de stat ar fi reusit. Acum sunt aproape sigur ca lovitura de stat le va reusi. Turcia ar fi trebuit demult sa intre in BRICS, nu stiu de ce Erdogan e atat de suspicios, si asta il va costa.

    RăspundețiȘtergere
  6. De câte ori ameriganii și-au băgat nasul în Turcia provocând o schimbare de regim, pe lângă sărăcirea generalizată a poporului și instalarea stării de urgență, zeci de mii de turci opozanți ai regimului instalat de America au dispărut pur și simplu și nu au mai fost văzuți vreodată.

    RăspundețiȘtergere
  7. No comment! Autorul are mare dreptate in tot CE afirma Legat de Turcia si Erdogan. In plus, Romania, ar trebui si ea SA SE roage la Dumnezeu SA castige Erdogan! Nu Este loc in acest comment.sa explic grosimea firelor CE leaga Romania de Turcia...Doar atat ajuta-l doamne pe Erdogan si, implicit Romania!

    RăspundețiȘtergere
  8. Totusi, cred ca Erdogan va triumfa in cele din urma. Am prieteni in Turcia si ei spun ca Erdogan este foarte iubit acolo. Pe Kemal l-au votat masiv kurzii, minoritatile sexuale si unii tineri rebeli plus, evident zonele de influenta CIA....

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, Rusia. Asa a fost si in cazul Europei. Europenii au inghetat iarna trecuta, a fost un dezastru. Practic acum nu mai au dupa ce sa bea apa. Sa castige Erdogan.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si oile nostre cine le paste? Hai sa ne facem util tarii nostre Restul sunt prafuri.

    RăspundețiȘtergere
  11. Erdogan va fi presedinte, parlamentul l-a castigat, sondajele lor au dat chix, revolutia colorata s-a fasait, BRICS se extinde.

    RăspundețiȘtergere
  12. Un articol foarte lucid si corect. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei lucizi au fost la fel ca Eminescu:

      "Reci, dar nemuritori!"

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)