vineri, 26 mai 2023

Criza Occidentului la momentul abuliei absolute


Intrarea Germaniei în recesiune e un moment mult mai important decât vă puteţi imagina. Până acum guvernul nulităţii Scholz a cheltuit cu nemiluita sperând să devieze traiectoria pe care s-a înscris economia pe care o păstoreşte. Iată că se îndeplineşte ceea ce Merkel ştia. Toată lumea era conştientă că mult prea perfecta maşinărie economică germană are problema „omoplatului lui Sigfrid”. Iar această problemă e reprezentată de hidrocarburile ieftine din Rusia. Asemeni unei maşinării electrice care are nevoie de priză pentru a funcţiona, la fel şi economia germană are nevoie de cordonul ombilical al hidrocarburilor ieftine. Cordon care a fost detonat de americani după ce s-a obţinut OK-ul tehnic al păpuşii Scholz.

Rezultatul la care s-a ajuns era unul previzibil. La fel cum tot previzibilă este viitoarea dezordine germană. Fantasmele americanilor au reîmpins Germania în dilemele Republicii de la Weimar. Ştiu, lumea deocamdată nu distinge nimic în neregulă, doar că traseul mi se pare mai mult decât cert prin prisma a ceea ce se vede. 

Chestiunea e vizibilă şi în Franţa care, răsuflând din ce în ce mai greu, se bucură deoarece suferinţa nemţilor pare o speranţă pentru ei. Până acum Franţa a suferit în tăcere văzându-şi economia prăbuşindu-se fără drept de apel, fapt care a generat cele mai mari mişcări sociale de până acum. Mişcări sociale cărora încă nu le-aţi văzut vârful violenţei. 

Probabil vă întrebaţi ce seîntâmplă? E simplu: „traiectoria verde” decisă de oamenii de paie de la vârful UE începe să-şi arate colţii. Poate vă amintiţi că primele tentative de instituire a unei economii verzi au fost în Germania lui Merkel. Mai ţine oare minte cineva ce s-a întâmplat atunci? Lăsaţi că vă spun eu deoarece încă de atunci am spus că e vorba de un fiasco: producătorii chinezi de fotovoltaice şi eoliene au făcut varză întreaga industrie regenerabilă nemţească în momentul în care s-au redus subvenţiile. Astfel nemţii s-au trezit că întreaga himeră verde nu reprezintă altceva decât o contribuţie la bunăstarea chinezilor.

Într-o oarecare măsură similar se întâmplă şi acum pe piaţa automobilului electric. Cu 60% din producţia mondială de pământuri rare şi cu alte componente de bază pe care le controlează, China face jocurile pe piaţă. În domeniul autovehiculelor electrice sunt mai mult decât lideri controlând nu doar materiile prime, ci şi tehnologiile de nivel înalt ale bateriilor. Poate nu ştiţi, dar chinezii deja au în producţie de masă baterii care nu iau foc, având o rezistenţă teribilă. Şi nu e doar asta. Practic, la ora actuală China nu mai poate fi ajunsă în acest domeniu. Iar Europa se vede din nou îngenuncheată. 

Dar care-i şmecheria? - mă veţi întreba. Dacă un colos precum China a făcut un pas atât de hotărât în domeniul electric, înseamnă că tehnologia e viabilă. Aiurea! Se dovedeşte de fapt că fantasma unora e spre beneficiul celor deştepţi. În realitate aglomerările urbane chinezeşti nu suportă maşinile cu combustie internă din cauza poluării. Numărul imens al parcului auto face mediul oraşelor irespirabil, astfel încât s-a decis rezolvarea problemei prin introducerea forţată a autovehiculelor electrice. Chinezii sunt conştienţi că astfel „centralizează poluarea”, aruncând-o din oraşe în zonele în care produc energia electrică, dar chestiunea li se pare OK. Mai mult, planificarea funcţionează ca la carte, iar reţelele oraşelor au fost optimizate din timp pentru a face faţă acestor consumuri. 

Însă mai e ceva: necesitatea chinezească se întâlneşte cu fantasma europeană. Şi uite aşa, încet şi sigur, chinezii pătrund cu maşinile lor în Europa pe uşa din faţă. Cel puţin nordul Europei e invadat de chinezi, iar producătorii europeni nu fac faţă preţurilor. În ciuda laudelor pe care le auziţi, industria auto europeană este în moarte clinică. Cu o scădere de 10.2% în 2022, cu facilităţi de producţie care erau excedentare înainte de pandemie, sleita industrie auto europeană vede cum vine şi tsunamiul concurenţial al chinezilor. În aceste condiţii mai miră pe cineva că industria auto europeană e aproape să-şi dea duhul? De aceea indicatorii economici ai Germaniei sunt cei intuiţi încă de la momentul exploziilor de la NordStream. De fapt încă nu s-au înregistrat scăderile preconizate întrucât încetinirea sectorului industrial produce daune exponenţiale în domeniul serviciilor. Corelarea aceasta nu poate fi înţeleasă de paiaţe seci precu Scholz sau Macron. 

Cu toate acestea, pare că factorii de decizie s-au trezit din aburii drogurilor în care s-au scăldat până acum. Macron a început să arate cu degetul spre „programul verde” al Uniunii Europene, la fel ca şi nemţii ale căror partide încep să conştientizeze că populaţia e cu foamea-n gât şi că e de rău.  Până acum nu înţelesesem motivul pentru care UE prezenta atât de optimist modul în care, „prin economisire”, s-a reuşit anularea celei mai mari părţi a hidrocarburilor ruseşti. De fapt, chestiunile s-au dovedit a fi simple mijloace de combatere din start a tentativelor de revoltă. Mai poate fi însă stopată revolta împotriva dementei politici climatice începute de UE?

Ceea ce uită nulităţile precum Ursula este faptul că aşa-zisa economisire s-a făcut pe fondul unei căderi a producţiei industriale şi a unei ierni uşoare. E aproape hazliu faptul că tocmai aşa-zisa încălzire pe care nulităţile vor s-o combată i-a ajutat să treacă relativ uşor peste iarnă. 

Însă treburile nu merg aşa la infinit. Presiunile sunt masive, iar auto-izolarea pe care elitele şi-au impus-o în „turnul lor solitar” riscă să producă deteriorări ireversibile la bază. Poate că rahaturile lor cu „solve et coagula” şi restul de nutreţ pentru imbecilii semidocţi funcţionează pe hârtie(din „larga lor experienţă”). Ceea ce însă se observă cu ochiul liber este că treburile sunt pe cale să scape ireversibil de sub control, iar acum nu vor mai avea norocul pe care l-au avut în Al Doilea Război Mondial. Tehnicul e mult prea puternic, iar democratizarea sa ar trebui să-i sperie teribil pe bieţii imbecili care se cred „arhitecţii lumii”.

Suntem într-un moment al totalei abulii. Încă din 2008, văzând trendurile, G7 a încercat să coaguleze G20 ca extensie a sa, un fel de periferie a nucleului dur. Doar că socoteala de acasă nu s-a potrivit deloc cu cea din târg. G7 e sub BRICS, iar BRICS-ul abia acum începe să explodeze. Toţi arată cu speranţă spre stagnarea Chinei, uitând că la momentul actual China are nevoie de o perioadă de aplatizare pentru a-şi pune la punct dezechilibrele dezvoltate ca efect al marşului său excepţional către prima poziţie mondială. Însă, cu toată aplatizarea, BRICS-ul va creşte teribil pe valul Indiei care preia frâiele accelerării economice. Astfel, în timp ce China îşi sedimentează cuceririle, India accelerează adăugând greutate polului BRICS. 

În final vă voi mai dezvălui o chestiune interesantă: ştiţi care este asemănarea între Australia şi Brazilia? Aparent niciuna, doar că e un indicator care le apropie teribil: ambele ţări exportă mai mult în China faţă de cât exportă în ţările membre G7. Ce vă spune asta? Aşteptaţi-vă la surprize!

21 de comentarii:

  1. Prin optimizări succesive cinice, pragmatice, strategia coerentă SUA s-a conturat treptat și apoi a fost încurajată și apoi dezvoltată. În cadrul acestei strategii în două direcții, americanii au contribuit în mod semnificativ ca alianța Germaniei cu Rusia și legătura dintre înaltă tehnologie și industrie Germană și vastele resurse abundente ale Rusiei să nu se materializeze.
    Au fost încurajate astfel schimbarea conștiinței societale germane, indusă vinovăția dintre germani, suprimarea oricăror forme de mândrie națională și imbecilizarea intenționată a elitelor. Dorința nebună a lui Merkel de a continua moștenirea KOHL a jucat un rol important în această cădere.
    Germania a fost împinsă în jos, să facă lucruri în detrimentul ei și pentru interesele externe. Tentația financiară de financiarizare a sistemului german a fost decisivă pentru a cădea în capcană. Dovadă în acest sens în comportamentul Deutsche Bank și Dredsner, care au făcut din Germania un colos cu picioare de argilă. Anglo-saxonii i-au momit și i-au prins în capcană; i-au ademenit în plasele lor, i-au introdus în imaginea a ceea ce au încercat să facă din nou mai târziu cu China, dar China nu a căzut în capcană! Avea lideri structurați, cu o coloană vertebrală puternică: mândri de istoria țării lor.
    Germania a devenit astfel, asemănătoare cu micile state marionete, a părăsit rangul marilor puteri. De fiecare dată când germanii ridicau capul, erau loviți.
    Și asta depășește cu mult drama rușinoasă a Nord Stream.
    Intervenția anglo-americană în Balcani în timpul anilor 1990 și extinderea ulterioară a UE și NATO spre Est ar putea fi interpretată ca fiind mai degrabă
    îndreptate mai mult împotriva germanilor decât împotriva Rusiei, sau dacă nu cel puțin într-o măsură egală.
    Mai ales odată ce a devenit clar că Germania nou unită ar putea anexa toate statele marionete din fosta Europa de Est.
    La începutul anilor 1990, influența economică germană asupra acestei regiuni de tranziție era extremă, iar marca germană era o monedă de rezervă de facto în toate aceste țări.
    În Slovenia și Croația, germanii au avut o influență decisivă asupra secesiunii lor în 1991, ducându-le arme prin Ungaria și zdrobind orice formă de soluție de compromis.
    Prin intermediul lor, sfera germană s-a extins peste Marea Adriatică și erau pe cale să devină o putere majoră într-o cruciada revanșistă și aproape să-și reînnoiască sfera de influență încă din zilele Reichului.
    Au reușit pentru că în 1991, imperiul anglo-american a fost distrat, încă neclar în strategia sa. Cu toate acestea, odată ce au digerat bine situația, au observat ce făceau germanii. O puteți vedea în faptul că și-au pus brusc toate resursele în războiul din Bosnia.
    În timp ce în 1991 Statele Unite au cerut în mod repetat reținere și au recunoscut Croația și Slovenia relativ târziu, pentru Bosnia era dornică să asigure războiul.
    Ambasadorul SUA Zimmerman a zdrobit aproape un posibil acord de pace printr-un singur apel către Alija Izetbegović și sunt astfel asigurați de război.
    Tot ceea ce a urmat poate fi interpretat ca având drept scop restrângerea influenței germane. Martor, printre altele, la preluarea ajutoarelor și instruirii de la armata croată, Croația a trebuit să fie retrasă din mâinile germanilor.
    Prin intervenții directe în 1995 și 1999 împotriva sârbilor, americanii și britanicii au obținut presiuni militare deschise și și-au asigurat fără îndoială rolul de lider în regiune.
    Celălalt mare pas a fost introducerea euro care a garantat sfârşitul preeminenţei Mărcii germane şi evoluţia spre deliciile otrăvitoare de finanţare a deficitului istoric al ţărilor din Sud şi mai ales a Franţei. Deliciul creditului.
    Au urmat apoi diferitele reforme ale UE și mai ales extinderile ulterioare.
    Germanii erau diluați și vocea lor cântărea din ce în ce mai puțin: nu puteau impune decizii în mod independent, deoarece țările mici acum mai legate de Imperiu de peste mări le puteau pune în minoritate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stefanescu Cristian26 mai 2023 la 13:30

      Felicitari pentru analiza!

      Ștergere
    2. Germania va da perversa SUA, doar asteapta fratii de alianta continentala sa-i "auto-elibereze". Romania va trada si ra. Supravietuire. Sua are prea multi dusmani, din ce in ce mai uniti, iar din pacate daca nu preia Sua o anumita factiube patriotica din Pentagon atunci la revedere DC, vei cadea grav de tot... Rabdare!

      Ștergere
    3. Vechea strategie nmrnknă: keep Germany down and Russia out (of Europe).Șopârla de KissSinger nu e străin de definiție...

      Ștergere
  2. Daca stii unde sa te uiti... cica. Criza occidentului... Nashpa ! Nemzia a cazut ! Sua, inca dinainte!
    Hmm...
    S-au inversat treburile, inca de vreo douazeci de ani. Imperiul yankeu sta sa renasca. Serios.Au adoptat filozofia picaturii chinezesti, adica rabdare, in timp ce au adus pe ceainizi pe marginea prapastiei.
    Toata planeta acuza sua de prostie acuta, de impuscare in picior... nimic mai fals. Au observat de ceva timp ca-s in cadere libera, cu o politica de dominatie obsoleta. Au regandit totul, iar peste cativa ani vor renaste, asa,pur si simplu, ca pasarica Phoenix. Nu uitati ca ei sunt miraculosii planetei, au devenit number one mondiali in doar un secol !(de altfel, toata scurta lor istorie e miraculoasa)
    Pentru a renaste, trebuie intai sa decazi. Atat tu, cat si ¨aliatii/partenerii¨ intr-ale capitalismului ... democratic :)) Ia sa vedem... deci china ne-a intrecut ! Fabrica lumii ! China e regele comertului, datorita cererii pulimii occidentale consumiste. Lucreaza la drumul matasii... in secolul 21. HA,ha,ha... Pai, hai sa-i readucem la...camile. Incepem prin ai lasa fara clienti. Deci, saracim occidentul, iar Doreii isi vor cheltui maruntisul pe papica, inaintea margelelor colorate oferite de fabrica lumii. Pentru ca imensele cifre galbene nu provin din aifoane si rable pe baterie, ci din cacatishuri de 50 de centzi. Da, gen alibaba. Babuinii vestici,recent supravietuitori de azi pe maine, fara surplus de centzi, nu-si mai permit aliexpress, china nu mai vinde. Se inchisteaza spre interior, cum au mai facut-o.Ce face o industrie fara piatza de desfacere ? Am auzit faliment ? Lacatul pe usa ? Bingo!
    Two step: USa, rezistand stoic pe plan intern, cu resurse energetice/economice/alimentare destule pe imensul teritoriu, fara pericole din afara(reamintiti-va pozitia geografica si vecinii neica-nimeni mexic & canada), aplica tactica rabdarii chinezesti.Acum aplica neocomunismul, insa, la timpul potrivit, isi va reaminti de anii 1900. Retineti, restul boboarelor /partenerilor care contau pe harta,(manipulate de molushte pupincuriste ), sunt deja zombi, varza social-economic, luptandu-se cu anarhia si haosul intern propriu
    Concomitent cu oarece depopulare (medico/chimica), oitzele consumist-democrate sunt inlocuite cu... cetateni de culori mai inchise, adusi special sa presteze minuscula munca a bastinasilor(cineva tre´ sa produca pentru elite), insa fara a deveni prosperi vreodata, oricum ei nefiind fitzosi, obisnuiti fiind cu cortul/coliba de palmier(deci nu vor ajunge in veci clienti alibaba... ). Asa se explica eradicarea proprietatii private, confiscarea ce va sa vina a locuintelor/averilor... filmul asta a mai fost ! Dar...inca exista doritori/creditaci de bunuri imobiliare!! Nu-mi vine sa cred ! Sub ce pietre traiti ? Batalia e in desfasurare, stiti ca nu puteti vinde ori lasa mostenire locuinte fara aerotermie(pompa caldura¨verde¨) ? Detinatorii de mai multe cuiburi, adios ! Rechizitie, ramaneti doar cu garsoniera, si aia cu chirie ! Ai casa/ap cu multe camere? Spatiu excedentar, chiabure... iti mai baga trei ¨familii¨ imigrante(semilunishti de se poate) Dinozaurii stiu chestiunea :))
    Nu ma mai intind... intelegeti ca nu-i cazul sa cantati prohodul amerlocilor, au abandonat ideea de puterea pumnului, in favoarea subtilitatii, pe termen...mai lung.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conteaza cine PRODUCE. N-ai inteles nici pana acuma ca hartiile tale numite bani(occidentali) nu mai folosesc la nimic? Nu mai ai cui vinde??? Hahahahaha! Arunci marfa si gata! Matale ce faci, mananci bani? Aia de-au produs ce sa faca cu banii tai? Asta cu aia produc iar Occidentul cumpara, a insemnat doar SCLAVIA celor care munceau astfel pentru Occident!(a se citi mereu Occident, America, cu J!!!!) atata tot! Totul fiind mentinut cu FORTA MILITARA! Ori asta s-a terminat pentri americani(a se citi cum a mentionat)! Asa ca lasa vrajelile.

      Ștergere
    2. N am prea prins tot.Mi s a parut contradictoriu.In fine, nick ul meu e aspirational.Imi permit sa te intreb.Esti sigur ca de amerloci este vorba la butoanele Amerlociei?

      Ștergere
  3. Altceva, off topic, sorry: se vehiculeaza/indoctrineaza exagerat, prin toate mediile, ca rezistenta si supravietuirea la foamea ce ne asteapta, va avea succes doar prin autosuficientza. Achizitie cocioaba la taranoaia, gradina, beci, padure, manualul fermierului amator, cum sa altoiesti pomi si sa cultivi tomate, caini ciobanesti.
    Nimic mai fals ! Amintiti-va ca in toate timpurile tulburi, milioanele de victime au crapat de foame la ...tzara. In mijlocul gradinii, ori pe prispa colibei/scara hambarului. La orase, au mancat shobolani, pisici, caini, s-au dedulcit la canibalism, dar au supravietuit. Cel mai bine s-au descurcat cei din apartamente de bloc, nici dracu´ nu ataca spre jefuire alti saraci ! Pe cand mujicii gradinari, fara un t-55 amplasat spre poarta, au sucombat grabnic, sub atacuri tip FaneCutzitaru. Avem exemplu recent, razbelul in balcani. Cine-a scapat cu zile ? Aia din cartierele muncitoresti de bloace, iar dintre posesorii de case, doar aia de si-au tras gard tzapan de caramida/boltzari. In caz de belea, problema vine din... vecini.De la aia prapaditi si fraieri ca tine. Raman fara franzela pentru copchii si pleaca la dat in cap .Ce trebuie sa faci ? Intai, procura ¨mijloace¨de atac/aparare de la distanta, apoi, curs accelerat de Rambo/Pintea/madmax. Tre´ sa devii pradator, o uiti pe-aia cu iertarea si celalalt obraz ! Tu de fapt stii ca te-au imbrobodit de mii de ani cu raiuri, iaduri, mantuiri, pacate,iertari etc, si ca de fapt, esti DOAR TU, contra tuturor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gogule, te crezi dur, nu ști ce vorbești, nu ști ce este foametea, crezi că la oraș la bloc ești protejat în apartamentul tău de două camere confort 2 de la etajul zece, dacă o săptămână vă întrerup ăștia apa potabilă, te vei muta în stradă de bună voie, nu vei mai putea sta în bloc din pricina mirosului de fecale și urină. Bă primi care crapă sunt copiii ,femeile gravide și bătrâni, adică fitu, fita,nevastă-ta, mama ta și tatăl tău, apoi cei ce se cred Rembo, adică din cei ca tine. Duri așa ca tine nu pot să reziste o lună de zile fără cola, net și telefon, fără ca depresia și anxietatea să nu-i afecteze. Fă un experiment,să vezi cam câte zile poți rezista ca om al străzi fără să fi afectat psihic, nu te va costa nimic, ia-ți concediu și experimentează! Așa îți va pieri cinismul și revi cu piciorele pe pământ.

      Ștergere
    2. Bine băi nene, băi!
      Drogații au întotdeauna ceva în plus, în afară de Rai și Iad!
      Au iluzia/halucinația "scăpării pe Sine"!

      Ștergere
    3. Bine bre!
      Ai tu statisticile complete?

      Ștergere
    4. @Realistul, este un dur Gore sau Gogu cum îi spuneți dumneavoastră, nu se crede. T55... bre ăia au furcă, coasă, topor, tu cu ce vii Rambo? ia du-te la sat și fă figuri la discotecă, au fost și alți ca tine, vezi unul mare șmecher dat la TV ca smardoi mama doctor tata procuror unchiu judecător poate că îți amintești rupea Craiova în două până l-au "încins" unii la disco-club-ă-bar lângă oraș că dădea pe dinafară ca tine că să-l vadă țărăncile știi ălea de zici tu și dacă îți dă una un dos de palmă de aia muncită zici că te-a lovit trenul când își ia viteză.

      Ștergere
    5. @Anonim 13,34 "s-au dedulcit la canibalism" ăsta are probleme psihice, e cu capuțu'.

      Ștergere
    6. Anonim 13,34 de viezure ai auzit? E lângă oraș, îl vezi pui mâna să-l mângâi, nu-ți face nimic. Încearcă. Vezi că sare la "boașe". Țăranii omoară din ăștia. Vezi lângă orașul în care stai. Îi găsești pe fraieri de viezuri, le mai zice și bursuci și tu la club în weekend. Bă săracule viezurele nu plătește gunoiul ca tine la bloc.

      Ștergere
    7. @ anonim 26 mai 13.34: urât mai scrii, in exprimare si continut.Idem, gramatical : "rezistenta si supravietuirea ...va avea succes" .Oi fi vreun hastag?@ Realistul 26 mai 18.15...idem matale, cum ai trecut la gramatică in scoala primară?de dublu i nu ai auzit??cratimele ba le pui, ba nu...nu mai spun ca o insiruire introdusa de o negatie cere SAU intre ultimele 2 elemente, nu SI .....cum sa iau eu IDEI de la voi??Domnule D D , cu respect maxim, ziceati ca aplicati filtrari personale la comentarii.Poate le mai faceti un service , pt ca, in opinia mea, au fost imbacsite de asaltul "culturii" agresive de gang.Si placerea lecturii este stricată.

      Ștergere
  4. Mă bucur că mai există oameni inteligenți în România!

    RăspundețiȘtergere
  5. https://www.cbc.ca/radio/asithappens/as-it-happens-tuesday-edition-1.5399491/tech-giants-sued-over-appalling-deaths-of-children-who-mine-their-cobalt-1.5399492

    Dacă se apucă chinezii să folosească mașini electrice pe scară largă e nasol, s-ar putea să nu fie suficienți copii în Congo.

    RăspundețiȘtergere
  6. "Obiectivele militare ale Rusiei, nu sunt realizabile în Ucraina,!"

    Zii ,"zău"!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ia uitati un pic aici : https://simpleflying.com/air-defender-23-huge-military-airspace-excercise-june-2023/ . Asta e pregatita din timp, iar momentul de după preluarea Artemovsk de rusi e perfect. Se va camufla un atac nato asupra Rusiei folosind ca pretext acest exercitiu militar urias. Si daca cumva asa era planuit demult??? Atentie la chestia asta, in iunie ne asteapta vremuri interesante. Eu cred ca planul operațional al nato este de a lovi Rusia din spațiul aerian românesc in sud și din statele baltice in nord, sub camuflajul exercițiului NATO numit „Air Defender 23”, și sub acoperirea avioanelor de luptă americane F-16 presupus operate de piloți ucraineni, dar alimentate. dirijate și supravegheate de peste două sute de avioane americane și NATO, inclusiv folosind cel mai avansat avion de luptă aerian american, F-35. Ceva singur se coace, iar Putin stie de treaba asta. Posibil sa fie o problema si cu Lukasenko. Daca Belarus e preluat rapid de Rusia, atunci chiar ne asteapta evenimente deosebite in luna care urmează.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alo! Gabriela!

      NATO și UE vor pătrundere continuă! Expansiune spre Est! În detrimentul Rusiei!

      Ce se poate întâmpla în asemenea condiții?

      Albionu' să dispară de pe hartă, înaintea Zaporojie!

      Ștergere
    2. O lovitura aeriana cu aviația nu are efect pe termen lung decât dacă este sprijin pentru înaintarea terestra.Ursii nu vor sta pe brânci uitându-se la gioarsele nmrnkne cum li se oua în cap.
      .Mai mult,vor lovi strategic cu Chin&Jale le lor tot ce au cruțat pana acum în ucria și mai departe în Europa: centrale atomice,poduri,cartiere,fabrici,baraje.
      Kraken dezlănțuit!

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)