joi, 11 mai 2023

Media


Îmi este scârbă! Circul caragialesc făcut de toată mass-media referitor la „protestul AUR”(care de fapt nu era al AUR!) mi-a lăsat un gust atât de amar încât, dacă aş avea ceva putere în ţara asta, aş închide absolut toată mass-media. Cum? Tăindu-i sursele de finanţare. În cazul în care nu ştiţi, tot ceea ce mişcă în presa autohtonă are parte de două linii de finanţare:  prima şi cea mai importantă este statul - care tot pompează la greu pentru susţinerea narativului oficial - iar cealaltă e reprezentată de banii din afară. 

Dacă de la stat ştim cum se duc banii către presă, e interesant de analizat canalul extern întrucât aici e o încrenătură teribilă de canale absolut uniform coordonate. În prima linie avem zona transparentă a companiilor care direcţionează publicitatea preponderent către instituţiile media care fac „jocul corespunzător”, faultându-le pe cele care îndrăznesc să calce strâmb. Apoi avem banii veniţi prin tot felul de „programe europene”, acordaţi la fel de discreţionar. O altă sursă importantă este cea ONG-istică. Bani livraţi de diverse organizaţii private externe ajung în conturile instituţiilor media pentru derularea anumitor programe de spălare pe creier a oamenilor. Nu în ultimul rând sunt banii negri care vin prin diverse canale ascunse gen carduri deschise în străinătate şi alimentate când se execută ordinul, transferuri de criptomonede sau, pur şi simplu, bani cash. Pentru finanţările mai grăsane se alege transferul de fonduri în conturi deschise în paradisuri fiscale sau în zone cu legislaţie bancară laxă(de ex. Emiratele Arabe Unite). 

Avem acum o imagine absolut clară a ceea ce este de fapt presa din România. Aţi avut exemplul unei televiziuni care a mers în nesimţire, practic non stop, pe pierdere, care nu şi-a plătit impozitele şi datoriile de la stat şi care, în final, a fost scutită de acestea!!! Asta în timp ce era cea mai mare instituţie media din România, influenţând fiecare aspect al vieţii noastre. V-aţi întrebat vreodată cum poate supravieţui o entitate care merge doar pe pierdere? E simplu de intuit pentru oricine: dacă acea entitate este mereu pe pierdere şi continuă să trăiască înseamnă că serveşte altui scop decât celui economic. Şi care-ar putea fi scopul, altul decât îndoctrinarea.

În mod normal, tăierea mass mediei de la caşcaval ar conduce la picajul unei imense grămezi de paraziţi. Cum s-ar putea produce tăierea? Destul de simplu: într-o primă fază statul nu mai dă nimic presei, iar în a doua fază reglementează inclusiv publicitatea. De ce să plăteşti tu, companie, mai multă publicitate unei instituţii media dacă acea instituţie nu e relevantă? OK, nu-ţi interzic să plăteşti, dar consider acel venit drept ajutor şi-l impozitez sănătos: să zicem cu 50%. În ceea ce priveşte sumele venite direct din străinătate ca fonduri pentru diverse proiecte, le impozitez cu 90% şi îi oblig pe toţi cei care trăiesc preponderent din aceste fonduri să se declare agent străin. De asemenea, interzic finanţările în conturi din afara ţării. Ar fi şah-mat.

Desigur, pentru o asemenea legislaţie trebuie să ai oameni politici competenţi şi independenţi. Ceea ce România NU ARE! Aşa că, tot ce-am discutat până acum rămâne a modul teoretic. Ei bine, dacă starea de fapt vă exasperează, eu zic să n-o faceţi deoarece întotdeauna există echilibrări ale situaţiei.

Dezastrul la care s-a expos FoxNews doar pentru a-l ţine pe bară pe Tucker Carlson pare a fi crăpat: contractul dintre televiziune şi realizator se pare că nu includea şi reţelele sociale. Ori avocaţii lui Tucker Carlson au găsit o crăpătură în contract, nu-mi e clar. Cert este că realizatorul va avea show-ul propriu pe Twitter. Carlson a bătut palma cu Musk - asta chiar dacă între cei doi nu-i niciun contract semnat - pentru adăugarea unor facilităţi(inclusiv gruparea funcţiilor de streaming într-o platformă unitară) care ar transforma reţeaua lui Musk în cel mai mare furnizor de conţinut al lumii. Pentru asta, Musk împarte banii din publicitate cu furnizorii de conţinut, luând faţa tuturor reţelelor sociale. Practic e un şah care se dă întregii mass-media din lume. E clar că televiziunile nu mai funcţionează cum trebuie, e clar că ziarele sunt la fel de mincinoase, astfel încât existenţa unei platforme de distribuţie care să plătească pe cel care produce conţinutul va schimba definitiv jocul. Poate veţi spune că asta deja face YouTube. Poate, dar sunt multe diferenţe. În primul rând faptul că Twitter are funcţiile specifice reţelelor sociale, astfel încât angajamentul va fi mai mare. De asemenea, Twitter suportă atât video cât şi text. Şi, nu în ultimul rând, Twitter nu cenzurează. Iar asta e o bombă nucleară pentru toţi cei obişnuiţi cu „corectitudinea”. 

E posibil ca în scurt timp, pe măsură ce noua platformă va câştiga adepţi, să vedeţi cum televiziunile vor cădea ca puricii. Dacă nu se mai uită nimeni acolo, ce sens mai are să fie plătiţi? Iar propagandiştii, de unii singuri, n-au ce face. Cine naiba ar sta să le vadă pe Porumbel sau pe Vacariu? Înţelegeţi? Fix asta se va întâmpla! 

Văzând prestaţiile jalnice de ieri sunt mai mult ca sigur că aceste instituţii perimate îşi trăiesc ultimele zile. Şi, de ce să n-o spun, abia aştept să-i văd pe propagandişti târându-se în mizerie!

21 de comentarii:

  1. Bravo, felicitări
    E primul articol care simt ca face parte dintr-o direcție dorită mult în România, un wiki leaks românesc Unde am putea fiecare sa ajut cu informații.
    Mulțumim că existați! 💪

    RăspundețiȘtergere
  2. Televiziunile nu mai au nicio credibilitate de mult,toata lume s-a cam prins cum sta treaba asa ca trebuie un inlocuitor pentru asta ...si asa intra in scena noii eroi,Musk si Twitter-ul lui,Carlson care "s-a lepadat" de Murdoch...Trump "eroul" s.a.m.d....un fel de operatiune Q dar mai elevata si pe scara imensa...psyop,specialitatea casei....online-ul e plin de "uistebloueri" care canta medodii dubioase......personal raman de multe ori dezamagit chiar si de continul articolelor tale....se pare ca nu ai cojones sa iesi din paradigma asta Rusia -China- US sau banci ,Blackrock etc,care falseaza total viziunea asupra starii de fapt,stiu ca echivaleaza cu iesirea dintr-o zona de confort,dar nu esti tu oare un iubitor de adevar!?....oare....sau chiar crezi in Musk,Carlson,Trump !?....daca da ,contacteaza-ma ,pot sa-ti vand Arcul de Triumf la un pret ok si am si autorizatie pentru mansardare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred că toți cei încă normali la cap așteptăm asta... Dar, vom trăi și vom vedea...

    RăspundețiȘtergere
  4. Elon Musk si Twitter este tot un pion al elitelor. Cand oamenii se satura de minciuna din mainstream ...ghici ce? se inventeaza alt mainstream. La fel este cu partidele politice. AUR a crescut de la 0,7% la 9% in numai doua luni de zile. Si a intrat in parlament. Cum a fost posibil? Sistemul l-a bagat pe AUR in parlament. Sistemul inventeaza "eroi" , inventeaza noi "lideri" care lupta pentru popor etc. Singura care pare onesta pe scena politica este Sosoaca. In rest minciuna 100%. Can oamenii se satura de PNL/PSD ... se inventeaza alte partide de catre aceiasi stapani ai PSD/PNL. Oamenii sunt pacaliti ca exista democratie ...ca de fapt starea dezastruoasa din Romania este din vina cetatenilor care nu au votat bine. De 32 de ani romanii nu voteaza bine chipurile... orice votezi are in spate elitele. Cu foarte putine exceptii. La fel este si in media. Nu ati vazut ce revolutionar parea Gidea la Antena 3 in pandemie? Il invita pe Terhes prin emisiuni...ca sa para ca Antena 3 tine cu poporul ... Cunosc o multime de oameni care nu se mai uita la TV din pandemie. S-au scarbit de TV. Atunci elitele inventeaza altceva... Dar sa nu isi imagineze cineva ca Elon Musk face ce vrea el. Face ce i se da voie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SOS.RO ...SOROS...ti se pare o coincidenta ?...pare intradevar...

      Ștergere
  5. In acest caz, globalistii doar nu se vor lasa invinsi si prinsi, cand gluma se ingroasa scot armele grele, nu se vor da legati si vor face alte mutari tot mai agresive si violente, gen alta plandemie cu mortalitate mare, alte razboaie, legea martiala, pot da si cu gaz sarin ca la ei sunt toate armele... As vrea sa vad un globalist de frunte din clanul delor doua famiglii care au furat toti banii lumii, arestat si condamnat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar globalistii pot recurge la solutia cea mai simpla : Elon Musk poate avea un "accident" sau poate capata un cancer exact cum au capatat presedintii unor state din America de Sud, care se opuneau americanoizilor, a fost seria neagra de cancere a presedintilor din America de Sud, Hugo Chavez a fost cel mai mediatizat. Si sah mat ! Babuinii tot in epoca sclavagista vor ajunge, si exterminati 90% ! Te pui cu elitele ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Of, Doamne, cum ai picat exact pe tema care ma enerveaza de o buna bucata de vreme: televiziunea. Nu media in general ci, doar televiziunea. Si ma refer la televiziune doar, pentru ca are cel mai mare impact. Mai nimeni nu mai citeste, nici macar pe net! Ma uit la comentatorii de pe diferite site-uri: e clar ca in afara de titluri (si poate nici pe alea complet), nu citesc nimic!

    Modul in care pustoaica aia, membra AUR dar care nu mai e in AUR, “a intrat in parlament cu 4 gloante letale cu scopul probabil de a face un atentat sau de a da un semnal mafiot cuiva”, modul in care orban a fost altoit la gioale cu un bat de steag care clar, nu e destinat unei asemenea actiuni (daca il altoia cu o bata destinata bataii, era ok?), modul in care actiunile AUR au fost prezentate ca fiind in folosul lui Putin (nu m-am prins cum dar deh!), totul asezonat din 10 in 10 minute cu o reclama gretoasa la i.credit, la Jumbo (cu iteratia aia idioata), la ciocolata Lacmi, care cum e pronuntata de alea de acolo, suna “fuck me”, sau la medicamente numite “suplimente alimentare” bune pentru toate bolile existente sau nu, m-au facut de ceva timp sa ma intreb cat o sa mai rezist inainte de a renunta definitiv la televizor.

    Toate stirile, sunt cu oameni ingroziti, panicati, speriati, militienii care iau spagi sau bat aiurea pe unii, sunt “oamenii legii”, procurorii sunt “anti-mafia”, idioti gen ciolacu, ciuca, iohannis sau altii sunt “politicieni de varf”, aia care nu-s nici militieni, nici magistrati, nici politicieni, sunt “oameni de rand”.

    La talk-showuri, sunt invitati sau isi exprima parerile in calitate de realizatori cu “cuvant greu”, tipi cu creierele programate in US, ca puleanu (sau pileanu/pieleanu, pielea pu...ii, ceva de genul), chireac, radu tudor, radu serbanescu, generalul x sau colonelul y, paraleli cu orice notiune de tactica sau strategie militara, sabina iosug (la UE sau mUE), etc.

    Filmele difuzate, in marea lor majoritate, sunt cu militieni americani, menite sa ne invete pe noi, meltenii, cum trebuie respectata Legea ca sa nu ne luam un glonte (letal, nu ca alea “letale” ale pustoaicei din parlamentul nostru) de la vreun meletean cowboy si, cu “razboinici” americani, care bat de unii singuri cate o natiune intreaga, salvand “democratia americana”. Cand nu e vorba de a mia reluare, evident!

    Asa a ajuns Romania sa-si caute exemple pentru orice, oriunde in afara tarii, renuntand sa-si mai caute idealurile aici, intre granitele noastre si, sa se transforma intr-o tara a maimutelor, care copiaza prost tot ce e mai rau la altii, in special la americani.

    RăspundețiȘtergere
  8. CU 100 de ani in urma, cand eram la vremea crizei de identitate specifica oricarui puber, tatal meu, Domnul sa-l odihneasca, cand a constatat ca nu stiu ce exemplu de viata sa-mi aleg intre Einstein, Rolf Elmer si Chuck Yeager, mi-a zis sa NU caut exemple ci sa ma straduiesc sa devin eu unul, prin ceea ce fac si voi face dar indiferent de ce voi face, sa fac din suflet si sa fac bine, ca sa las in urma ceva mai mult decat propria-mi umbra. L-am ascultat si intr-un anume cerc stiintific am ajuns un reper dar stiinta, e din ce in ce mai putin apreciata ca profesie si e din ce in ce mai mult invocata declarativ de cei care habar n-au de stiinta, din pacate.

    Din motive pe care n-are sens sa le pun in discutie, cunosc foarte bine si SUA, si Rusia, vorbind curent si fara accent strain, ambele limbi, dupa ce am petrecut cate cativa ani, si intr-o parte, si in cealalta.
    Contrar ideii unanim acceptate, propaganda rusa sau cea chineza/iraniana/etc., e infinit mai putin agresiva si mai putin daunatoare decat cea americana.

    Propaganda “autocratiilor”, e atroce dar numai conjunctural si se manifesta doar atunci cand seful cel mare, are de atins o anumita tinta unde are nevoie de sprijinul plebei. In rest, tiranul isi vede de treburile lui si plebea, de treburile ei, coexistenta fiind astfel benefica pentru ambele parti. Despotul se desfata in marea lui bogatie si lux dar are grija sa nu calce prea rau pe batataturi pe poporean, ca sa nu i se scoale ideea de a pune mana pe par. Cat timp plebeul are ce manca, are un acoperis sigur deasupra capului si are acces la ceva mai mult decat cele necesare si in plus are timp si pentru el, chestii care nu costa prea mult (!), toata lumea e multumita. Dictatorul isi face palate, isi achieseaza (folosesc intentionat termenul, pentru ca nu mereu isi cumpara!), avioane, masini, bijuterii sau ce vrea el, in timp ce plebea, isi permite sa-si faca mici afaceri in urma carora sa castige bine, sa aiba vacante unde-i trasneste, sa se indragosteasca, sa viseze si in general, sa faca cam ce vrea, atata timp cat nu atenteaza la siguranta sau bunastarea dictatorului. Place sau nu, atata timp cat plebeul isi vede de treaba lui si nu deranjeaza “sfintii” care l-ar putea manca pana la “zeu”, el are o libertate cvasi-absoluta! OK, nu daca se apuca sa ucida, sa talhareasca sau sa faca alte porcarii!

    RăspundețiȘtergere
  9. Propaganda “democratilor” insa, e atroce tot timpul! Pentru ca nu urmareste o stare de liniste sociala de moment ci, urmareste dominatia perena, asupra tuturor! E precum cainele infometat, care daca da peste un elefant mort, se straduieste sa-l manance pe tot, ca sa nu mai ramana si altcuiva, murind el insusi in proces, umflat peste masura! Chestia asta se vede pregnant in SUA, in tarile-satelit SUA si in China. Au nevoie de control total, pentru ca altfel nu pot supravietui.

    Diferenta esentiala intre Rusia si SUA+satelitii, e ca Rusia, e constienta ca n-are nevoie sa-si controleze propria populatie la sange, pentru a supravietui peste milenii, pe cand celelalte, isi dau seama ca sunt atat de slabe, incat daca nu detin controlul total, risca sa dispara din cauza nemultumirilor interne. In cazul chinei, probabil ca e vorba de mentinerea unui regim care deja nu mai convine poporului, culmea, tot din cauza influentei americane, care le-a aratat prin propria propaganda ca se poate si altfel! Evident, toti din afara UE vor sa intre in UE, ca curge lapte si miere dar cei din UE, deja stiu ca ce curge, e un fluviu de cacat! Asa si cu propaganda americana, una e filmul si alta realitatea...

    Din pacate, propagandistii, chiar daca se schimba mediul de transmitere, nu vor disparea. Se adapteaza noului mediu si vor avea in continuare succes, pentru ca prostii, raman tot aia. Vor fi niste firme de media care vor falimenta daca nu se pot adapta rapid si cam atat. Prosteala va continua pana cand SUA isi va pierde puterea de a mai impune tuturor ce vrea ea, asta e!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Propaganda “democratilor” insa, e atroce tot timpul! Pentru ca nu urmareste o stare de liniste sociala de moment ci, urmareste dominatia perena, asupra tuturor! E precum cainele infometat, care daca da peste un elefant mort, se straduieste sa-l manance pe tot, ca sa nu mai ramana si altcuiva, murind el insusi in proces, umflat peste masura! Chestia asta se vede pregnant in SUA, in tarile-satelit SUA"

      Este normal sa fie asa. Dupa esecul marxismului clasic-internationalist de a crea "omul nou" si de a desfiinta burghezia, adeptii Scolii de la Frankfurt au trecut razboiul de la "lupta de clasa" la "lupta cu minoritatile" dand astfel nastere miscarii hippy, apoi miscarii "new age" si mai apoi la toate oligofreniile astea care se vad cu ochiul liber: political correctness, woke, cancel culture, me too, bame groups, blm, diversity & inclusion, lgbtq+, climate change, etc. Asta este "progresul" adevarat, adica neomarxismul.
      O lupta surda, lipsita de sens si CONTINUA!
      Sa vedenm cine se duce in cap primul si cati mai trage dupa el!

      Ștergere
    2. ....ai o salata-n cap,esti dat cu crema de ghete pe dinti de retorica din linia 2.....dar postulezi pe forumuri....sah prietene,nu table!

      Ștergere
  10. Not so fast ,mafrend! Daca Linda Yaccarino va fi noul CEO al Twitter, Twitter va deveni un debuseu controlat, "a limited hangout". https://www.zerohedge.com/markets/top-nbcuniversal-ad-exec-and-world-economic-forum-taskforce-chair-become-twitter-ceo#comment-stream

    RăspundețiȘtergere
  11. Stimate Domn, trăim într-o lume nu între oameni, iar lumea e orice numai oameni nu. ...mai exact oportuniști.
    După ani de vorbit în van am ajuns la concluzia că:
    Bate vântul scândurile
    Și le rupe rândurile,
    Zdrăngănindu-le pe toate
    Zdrăngăne care cum poate.

    RăspundețiȘtergere
  12. "E posibil ca în scurt timp, pe măsură ce noua platformă va câştiga adepţi, să vedeţi cum televiziunile vor cădea ca puricii. Dacă nu se mai uită nimeni acolo, ce sens mai are să fie plătiţi? Iar propagandiştii, de unii singuri, n-au ce face. Cine naiba ar sta să le vadă pe Porumbel sau pe Vacariu? Înţelegeţi? Fix asta se va întâmpla!"

    Nu prea se va intampla deloc treaba asta.
    In mod "traditional" diverstismentul cel mai des intalnit al oamenilor prosti si saraci de pe tot mapamondul au fost: sexul, alcoolul, fumatul si cand prindeau ceva bani, jocurile de noroc. In ultima suta de ani au aparut si intrat aici radioul (deja perimat) si televiziunea. Foarte de curand tot la categoria "divertisment" pentu prosti si saraci au mai aparut social media si drogurile.
    Dar cum in Romania marea majoritate a populatiei este saraca lipita si semianalfabeta... mult noroc sa inchida televizorul si sa deschida Twitter-ul.

    Apropo, pe Tik Tok te-ai uitat vreun pic in ultima vreme?
    Este RAIUL babuinilor si imbecililor!


    https://culturaladuba.ro/romanii-petrec-in-medie-5-ore-pe-zi-in-fata-televizorului-iar-publicitatea-e-dominata-de-industria-farmaceutica/

    https://playtech.ro/2022/cat-stau-romanii-la-televizor-in-fiecare-zi-ar-mai-acoperi-un-loc-de-munca-cu-jumatate-de-norma/

    https://www.libertatea.ro/opinii/televiziunea-moare-dar-nu-prea-curand-cati-romani-s-au-uitat-la-televizor-anul-trecut-4252436

    https://www.radardemedia.ro/studiu-peste-80-dintre-romani-se-uita-zilnic-la-tv-cei-mai-multi-prefera-stirile-si-productiile-hd/

    ...

    RăspundețiȘtergere
  13. https://www.infobrasov.net/laura-codruta-kovesi-nu-mai-conteaza-pentru-romani-ultima-vizita-in-tara-un-test-electoral-esuat/

    RăspundețiȘtergere
  14. "De asemenea, Twitter suportă atât video cât şi text. Şi, nu în ultimul rând, Twitter nu cenzurează. Iar asta e o bombă nucleară pentru toţi cei obişnuiţi cu „corectitudinea”. "

    Acum nu mai cenzureazam dar in mod sigur face "shadow banning".

    https://www.youtube.com/watch?v=sonTDrVUK7U&t=654s

    RăspundețiȘtergere
  15. Tocmai ce s- a prăbușit teoria din articol
    Musk a numit o brava reprezentanta de frunte a WEF drept CEO la Twitter. Vaccinata, globalistă, tot tacâmul. Cenzura are cale liberă de acum încolo.

    RăspundețiȘtergere
  16. https://www.reddit.com/r/conspiracy/comments/13fe455/the_new_ceo_of_twitter_was_a_part_of_the_wef_for/

    RăspundețiȘtergere
  17. Cu asta noul CEO la Twitter !? Aiurea.
    https://twitter.com/jacksonhinklle/status/1656831652050640896/photo/1

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)