luni, 22 mai 2023

Legea Cenzurii 2.0


Nu vreau să par patetic, dar vă voi spune încă de la început că am impresia că blogul şi canalele mele de comunicare nu mai au mult timp până la cenzurarea completă şi, pe moment, nu găsesc nicio alternativă. Nu exagerez! 

Am aflat cu surprindere că „colegul” lui Mihai Viteazu, Valeriu Zgonea, a fost numit preşedinte la ANCOM. Ca să ne înţelegem, legătura dintre Zgonea - la bază inginer CFR - şi telecomunicaţii este absolut inexistentă dacă scoatem din ecuaţia apartenenţa „colegului” la Securitatea actuală. De altfel, e limpede pentru oricine că Securitatea şi-a împins omul în domeniul care, în scurt timp va deveni unul cheie.

Comisia Europeană a creat „Digital Services Act”(DSA), un framework al cărui scop este acela de a „reglementa” internetul. Primul rezultat urmărit de Comisia Europeană este acela de a combate „conţinutul ilegal”. În mod evident, termenul este lăsat lax, pentru a se putea interveni la discreţia autorităţilor din ţările membre. De asemenea, conform explicaţiilor de pe pagina Comisiei Europene, DSA este creat pentru a se preveni „manipularea alegerilor”, alt termen extrem de vag lăsat „la liber”.

În realitate, DSA creează framework-ul unui infernal aparat de cenzură, menit a împiedica orice opinie contrară celor definite oficial ca fiind „corecte”. Să vă dau un exemplu: în prezent, orice opinie contrară narativului NATO în ceea ce priveşte situaţia din Ucraina este considerată ilegală. De altfel, autorităţile naţionale, fără absolut niciun suport legislativ, au cenzurat canalele media ruseşti considerând că acestea „dezinformează”. Desigur, ruşii nu aveau cum să atace deciziile autoităţilor naţionale, astfel încât acele canale au rămas cenzurate. Doar că acum e vorba de altceva: autorităţile de pe Continent aveau nevoie de o legislaţie care să permită cenzurarea vocilor interne. Aceasta deoarece teroarea urmează să crească pe măsură ce sistemul intră în criză, iar întreg sistemul de cenzură trebuie să fie „absolut legal”.

Aşadar, de anul viitor va intra în vigoare legislaţia cenzurii, la noi fiind întronizat Zgonea pentru punerea în funcţiune a noii poliţii a cenzurii online. Fără doar şi poate, alături de mulţi alţii, voi fi în prima linie a interdicţiilor deoarece e limpede pentru oricine că ceea ce scriu şi gândesc e absolut „ilegal” din punctul de vedere al noii lumi către care ne îndreptăm. Pe moment nu-mi dau seama ce alternative aş putea avea. E posibil ca printr-un proxy să se poată obţine vizibilitatea, dar la cum văd că merg lucrurile e posibil ca asemenea legislaţii să se generalizeze la nivel mondial. 

OK, n-am de gând să mă victimizez. Vedem cum se vor desfăşura „ostilităţile”, însă e cert că urmează ce e mai rău.

24 de comentarii:

  1. Andre Edmond Abels22 mai 2023 la 09:35

    Transfer pe alte platforme, Twitter sau platforma lui Trump. Oricum anuntati-ne ca sa stim unde putem citi noutatile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. www.tecunosc.ro Este o rețea de socializare românească(a unui preot român). Acolo, există doar cenzura bunului simț(nu ai cum să fii altfel decît ceilalți). Exact ce se cenzurează în alte părți.

      Ștergere
  2. Trebuie să găsim alternative de comunicare. La început comuniștii au bruiat posturile vestice, apoi au putut fi ascultate. Probabil, veți ajunge să publicați în țări legale conform legislației UE, unde nu e ilegal să spui ce nu este voie. De exemplu, siturile din Brazilie nu vor fi blocate, iar acolo este voie să spui ce nu e voie la noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cont pe reteaua vk, facebookul rusesc, acolo nu mai avem UE si NATO.

    RăspundețiȘtergere
  4. in cel mai rau caz te muti pe darknet si cine vrea sa te citeasca sa foloseasca Tor.
    Daca crezi ca e indexat de servicii foloseste Deep Web unde pui acees cu cont si parola, si poti cere si bani daca te enervezi ca altii.

    RăspundețiȘtergere
  5. O modalitate alternativa de comunicare ar putea fi Mail Chimp. E un sistem de email marketing, care trimite email-uri cu diverse articole. (doar ca trebuie sa colectati toate adresele de e-mail ale subscriberilor - dar exista solutii si pt asta!!)

    RăspundețiȘtergere
  6. In institutii s-a dat ordin februarie anul trecut ca Nimic cu Rusia! Colonia se executa la ordinele stapanului, dar cand stapanul o sa o tranzactioneze moneda de schimb atunci securistii de la Bucuresti cum vor actiona inteligentele domniilor lor ... De ce SRIul si MAIul au voie sa monitorizeze cu tehnologii ilegale, necorespunzatoare cadrului legal actual, romanii? Legea este pentru toti in Securistan sau doar pentru palmasii de rand, nu si pentru zeii din structuri?!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mulțumim, am preluat și noi! Vă dorim să rezistați și să nu vă lăsați!

    https://cerulcodrulsiparaul.ro/2023/05/22/dan-diaconu-despre-legea-cenzurii-2-0-valeriu-zgonea-a-fost-numit-presedinte-la-ancom-am-impresia-ca-blogul-si-canalele-mele-de-comunicare-nu-mai-au-mult-timp-pana-la-cenzurarea-completa/

    RăspundețiȘtergere
  8. Ar fi o eroare majoră a lor. Până acum ne-am descărcat frustrările VORBIND, dar se pare că vorbele fiind interzise, va fi necesar să trecem la FAPTE. Nu doar noi, ci tot poporul în ansamblu... Când nu lași omul să înjure, explodează!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subscriu! Nulitatile mafiote si tradatoare autohtone fac exact ceea ce nu ar trebui sa faca in perioade de criza, greve,masuri dictatoriale si demente, nemultumiri si frustrari: pun capacul peste oala care clocoteste! Iar rezultatul va fi o explozie puternica! Cand se va produce(e doar vorba de timp), eu sunt convins ca notiunile de "mila" si "indurare" nu vor mai exista pt bestiile care ne conduc!

      Ștergere
  9. RELAȚIONAREA reprezintă cheia de boltă a Existenței…
    Ei da…asta DA opotunitate. Adicătelea vârcolacii sistemului acesta dezaxat în încercarea de a astupa gurile năbădăioase, care îndrăznesc să afirme răspicat că regele este gol goluț, vrea acum să astupe definitiv orice manifestare de normalitate, iar informația să fie redusă doar la vocea sinistră, mincinoasă și paranoiacă a stăpânilor…
    Repet…asta DA oportunitate.
    Nu știu câți realizează, că informațiile care inundă internetul, fie ele reale sau false, oricât de facil ar fi de transmis și de recepționat, oricâte dialoguri, polemici sau dispute ar naște, ele rămân cumva …moarte.
    Cum niciodată n-am considerat vârsta înaintată un handcap, ba dimpotrivă, iată că și de data aceasta vârsta mi-a dat ocazia să apuc vremuri inimaginabile astăzi, în care relaționarea nu avea nevoie de telefon, decât strict ocazional și nici de internet sau de alte mijloace de difuzare a informațiilor…și totuși oameni comunicau, relaționau la un nivel net superior actualelor tehnologii puse în slujba comunicării.
    Am apucat vremuri în care comuncam față în față prin viu grai, când ne atingeam, ne dădeam mâna, ne îmbrățișam și vibram unii cu alții rezonând uneori dincolo de vorbe sau de toată tehnica pusă la bătaie.
    Ne întâlneam săptămânal cu prietenii, când la unul, când la altul acasă, sau la vr-un local, pe terenul de tenis, pe cel de fotbal, sau la ștrand la Floreasca sau Tei…
    Cu prietenii din alte localități schimbam epistole în mod regulat întreținând corespondențe pline de vervă, de nostalgie sau de empatie, de la caz la caz…
    O întâlnire față în față nu are egal, nu are nimic în comun cu nici o interacție pe internet sau altă rețea…rece, anostă, străină, neutră, falsă…
    Acum, cu ajutorul cenzurii iată-ne puși în situația(fericită), ca de nevoie , cumva forțați să revenim la NORMALTATE, să ne întâlnim unii cu alții, să ne scriem epistole și să vorbim la telefon, care oricât de ascultate or fi ele, nu pot fi cenzurate.
    Vom putea dezvolta adevărate rețele VII de comuncare directă, în care efectul celor puse la cale va fi înmiit.
    Încercă să dezvolți această idee…este fabuloasă această oportunitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Omule! Dragule! Ne numeri pe degetele unei mâini .... la nivel planetar!

      Ștergere
    2. Nu este ”chiar” așa, sunt mult mai mulți decât îți închipui cei care înțeleg nevoia comunicări reale, care, mai mult decât atât…SIMT acestă nevoie fără însă s-o manifeste, repet…ÎNCĂ și asta din cauză, că iarăși…ÎNCĂ, mai dorm, sunt lași, paralizați de frică, letargiți, lipsiți de încredere, confuzi, sau profund dezamăgiți. Dar…dar…NORMALITATEA ne curge prin sânge, este în natura noastră reală, este în genomul nostru, este în inima noastră de care ne-am îndepărtat și ne-am lăsat preluați de creierul dresat, de intelectul pervertit, de rațiunea irațională.
      Tot ”răul” ce ni se petrece este în spre folosul nostru, ne impinge, vrem nu vrem …spre NORMALTATE. De aceea tot spun, că nu poate fi mai bine decât după ce ne va fi mai rău. Desigur, nu toți sunt pregătiți să se trezească la realitate, dar calitatea bate grămada. Nu este nevoie de mulți oameni conștienți, ca piltura să fie atrasă de magnet.
      RELAȚIONAREA ESTE CHEIA DE BOLTĂ A EXISTENȚEI !!!

      Ștergere
  10. Dacă cineva își închipuie că pe Ceaușescu l-ar fi deranjat bancurile noastre despre el, despre raționalizarea alimentelor sau opinia noastră despre ședințele de partid cred că se înșeală amarnic. Nu la el era problema. Eu personal mă amuz când aud o glumă a colegilor care tangențial mă atinge. Cred că problema este în altă parte și anume la niște oameni foarte slabi intelectual, foarte fricoși, foarte proști și complet rupți de realitate. O persoană tare de caracter, bine pregătită, educată și verticală va gândi permanent în contra ideologiei unor cretini indiferent de ce lectură va fi obligată să citească. E suficient să privească în jurul ei. Cine mai așteaptă ceva bun de la actualul regim occidental chipurile? Câtă lume lua în serios regimul comunist? Numai retardații subnormali. Suntem în aceeași situație tâmpită cu diferența că vinovații principali de această situație sunt în plus homalăi pierduți, pedofili, violatori și drogați.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dupa cum vedeti, nu de AI trebuie sa se teama oamenii ci, de MI (Missing Intelligence), de la toate nivelurile structurilor statelor inrobite de SUA!

    Cu multi ani in urma, cand s-a dovedit ca politicienii americani sunt cei mai corupti din lume, SUA a decis sa schimbe definitia coruptiei si apoi, sa legalizeze si sa oficializeze coruptia endemica de la ei, inventand termenul “lobbying” cam la fel cum olandezii au fost primii care au rezolvat problema traficului de droguri, legalizandu-l! Pe reteta asta, daca intr-o tara numarul imens de violuri sau accidente de circulatie sau al crimelor va deveni o problema nationala, se vor legaliza si astea, pentru “solutionarea” problemei! Nu de alta, dar cea mai facila “rezolvare” a unei probleme, e s-o incluzi in definitia generala a normalitatii si gata...

    Acum, vor sa instituie atat cenzura crunta a transmiterii publice a informatilor pe cale electronica, cat si eliminarea dreptului la propria opinie, instituind organisme care vaneaza “continutul ilegal” al informatiilor si al opiniilor. Si o vor face simplu, pentru ca legal, nelegal sau ilegal, e ce vor ei, cand vor ei!

    Urmeaza controlul oficial (ca neoficial exista de mult), al comunicatiilor bidirectionale, nepublice, gen Email, Whatsapp, Telegram, etc., in numele apararii securitatii nationale, europene, etc.! Evident, controlul asta fiind insotit si de sanctiuni publice, ca altfel n-ar avea sens! Adica, daca Vasile ii spune pe Email lui Gheorghe ca a citit Hadji Murad de Tolstoi si ca i-a placut, bang, la gazeta de perete si apoi la bulau cu el, ca nu, cum sa indrazneasca sa-i placa ceva scris de un rus si sa se mai si laude cu asta (in privat!!), prietenului lui! Plebea trebuie sa stie ca va fi crunt sanctionata daca se apuca ca nebuna, sa-i placa ceva ce nu e indicat de stapanirea americana sau de sclavetii europeni! Sau si mai rau, sa gandeasca ceva ce nu concorda cu liniile oficiale!

    De ce europenii sunt cu mult mai periculosi decat americanii? (Si ma refer la guvernul UE, la cele ale tarilor menbre UE si la cel american, nu la cetatenii de rand! INCA nu ma refer la cetatenii de rand dar curand, ei vor deveni si mai periculosi decat guvernele alea!)
    Pai, stapanul e stapan, zice si face ce vrea el (america). Sluga (UE), in dorinta nebuna de a placea stapanului, e si mai dura decat el, ca sa-i castige increderea si normal, si unele foloase! Sluga slugii (statele membre UE), e si mai rea decat sluga, pe acelasi rationament. Iar cetateanul de rand, spalat pe creieri, va fi cel mai periculos, pentru ca va face tot posibilul de a se face indispensabil calailor, el insusi scapand (in mintea lui), de decapitare! Vezi epoca nazista, unde pericolul cel mai mare pentru amarati, nu era SS-ul ci, cetatenii de rand care turnau de buna voie la SS!

    Peste un an, doi, daca nu mai curand, voi putea scapa de vecinii care nu-mi plac pentru ca ei muncesc si au, pe cand eu stau si n-am, spunand la vreun SS-ist de rit nou (militian, jandarm, bugetar de la primarie sau mai stiu eu ce “organ de stat”), ca vecinul ala, s-a imbatat aseara si a cantat prin curtea lui, ceva in ruseste sau ca stand la gard cu alt vecin, i-am auzit eu cand ziceau ca au vandut 5 cepe, un dovleac si doua legaturi de marar, fara sa-si declare veniturile fiscului. Ca e sau nu adevarat, i-am belit! Atunci sa vezi distractie!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Artificial or not, inteligența impune verticalitate, nu bending, precum și critică fără sfârșit!

      Ștergere
  12. https://rumble.com/v25ydm4-watch-the-water.html

    RăspundețiȘtergere
  13. "am impresia că blogul şi canalele mele de comunicare nu mai au mult timp până la cenzurarea completă şi, pe moment, nu găsesc nicio alternativă. Nu exagerez!"

    I-ati hosting in afara UE si statelor anglo-saxone si gazguieste-ti singur site-ul.
    Atata timp cat esti musafir la Google va trebui sa respecti regulile Google. Construieste-ti "casa ta" si vei face tu regulile.
    Acelasi lucru este valabil si pentru domeniu. Fara domenii .ro, .eu, .com, etc. Nu de altceva, dar "casa ta", are nevoie si de "adresa ta".



    "Comisia Europeană a creat „Digital Services Act”(DSA)"

    Se discuta de mai mult timp despre acest lucru aici:
    https://apti.ro/

    Este un motiv in plus pentru a avea "casa ta" si "adresa ta" daca vrei sa mai existi. Lucru valabil inclusiv pentru saiturile business PENTRU ABSOLUT TOATA LUMEA. Sa-ti gazduiesti saitul in Romania de pe un singur domeniu .ro. inseamna sa fi imbecil.

    "În același timp mesajul trimis de politicienii români este clar:
    - Furnizorii români de găzduire (în sensul larg al legii) nu vor putea oferi confidențialitatea comunicațiilor;
    - Utilizatorilor români de Internet LE ESTE RECOMANDAT SĂ NU GĂZDUIASCĂ LA UN FURNIZOR ROMÂN, dacă vor un minimum de confidențialitate."

    https://apti.ro/furnizori-gazduire-calul-troian



    "E posibil ca printr-un proxy să se poată obţine vizibilitatea"
    Fals.
    "e posibil ca asemenea legislaţii să se generalizeze la nivel mondial"
    Nu toti sunt atat de tampiti incat sa-si taie creanga de sub picioare. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca vor avea posibilitatea sa faca o gramada de bani de pe urma "refugiatilor digitali" din UE. Multi bani. Daca isi joaca cartile cum trebuie vorbim despre miliarde anual. Uita-te de ex la felul in care descultii aia din UAE profita de pe urma "haiducilor economici" din UE si Anglo Saxonia. Fac zeci de miliarde pe de-a moaca in fiecare an pentru simplul motiv ca exista!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Corect se scrie ia-ţi, nu i-aţi. :)
      2. Dacă tu ai impresia că un rahat care ar costa un maxim de 20 EUR/lună m-a împiedicat să fac asta, eşti copil. Ai domeniu, imediat poate fi blocat. Simplu. Ce faci, iei altul? Nu e fiabil. Pe platforma de la Google am rămas pentru că e considerată una marginală în sistemul lor, astfel încât e loc de rspiraţie. Cât o mai fi. Altă alternativă mai bună încă n-am găsit.
      Stai liniştit că am evaluat absolut toate alternativele. Dacă cineva are de gând să-mi spună că „există ceva care ar putea scăpa” înseamnă că nu cunoaşte protocoalele. Pe moment nu e nimic.

      Ștergere
    2. Ai domeniu, imediat poate fi blocat. Simplu. Ce faci, iei altul? Nu e fiabil."

      Un site din curtea lor poate fi blocat rapid sub orice pretext. Blocarea unui site din curtea altora, adica din afarea jurisdictiei lor, poate avea repercusiuni grave pentru ei, mai ales daca este detinut de o persoana juridica.

      Este fix acelasi lucru cu afacerile: asupra afecerilor romanesti in care Ion e patron, se pot face abuzuri cu nemiluita. In schimb, de afacerile straine care au deschis un punct de lucru sau o sucursala in Romania nu indraznesc sa se atinga pentru simplul motiv ca acestea sunt entitati straine infiintate si reprezentate pe plan local de firme solide de avocatura si risca sa fie tarati prin tribunalele internationale unde pe langa daunele platite risca sa degradeze mai mult imaginea tarii si mai vine Pulea Spataru sa investeasca in Romania. Si asa nu se ingesuie investitorii de nici un fel si Romania pierde pe banda rulanta proiecte majore de investitii in fata Ungariei.

      Va mai aduceti aminte cum teroristul de Ponta punea popriri pe orice si inchidea firme cu nemliluita pentru o diferenta de 1-2 lei in casa de marcat? Ghici cate dintre firmele respective aveau actionariat strain?
      Dar in situatiile de mai jos, cati sunt antreprenori romani si cati sunt actionari straini?

      https://www.wall-street.ro/special/fiscal-advice/180646/gabriel-biris-anaf-grup-infractional-organizat.html

      https://www.activenews.ro/economie-finante-banci/Inceput-de-an-in-forta-In-prima-luna-din-2017-ANAF-a-blocat-conturile-a-peste-21.000-de-romani-si-a-peste-127.000-de-firme.-Numarul-este-cu-88-mai-mare-fata-de-ianuarie-2016-141857

      https://adevarul.ro/economie/anaf-a-depasit-limitele-absurdului-imputari-de-1617020.html

      https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-25781317-profetie-implinita-52-000-dosare-penale-reincriminare-fapte-evaziune-anaf-nu-verificat-statul-nudatoreaza-bani.htm

      etc.

      Raman uimit cand vad ca sunt o gramada de oameni care inclusiv in ziua de astazi "isi pun toate ouale intr-un singur cos" si au intr-o singura tara toate proprietatile, investitiile, pensia, economiile, practic toata viata, dar au extrem de putin control asupa a ceea ce au impresia ca detin ei. Orice imbecil "cu puterea in pix" ajuns printr-o institutie ceva, printr-o simpla semnatura ii poate transforma in "refugiati sirieni" si trimite la plimbare cu traista in bat.

      Daca vrei ca TU SA DETII CONTROLUL si nu statul, atunci "JOACA IN DEPLASARE" pe terenul pe care IL ALEGI TU si unde TU ESTI PE POZITIE DE FORTA. Nu juca pe terenul statului care detine monopul pe orice inclusiv pe TOATE institutiile de forta, unde tu esti fix nimic si esti vazut doar ca un sclav si ca o vaca buna de muls.
      Acest lucru este valabil pentru orice situatie/domeniu si orice stat, cu atat mai mult cu cat vorbim despre un stat extrem de abuziv, de corupt si plin de imbecili frustrati si semianalfabeti care au impresia ca sunt Dumnezeu pe pamant. Sau uitam ca abia au trecut cativa ani decand dejectii genetice de genul asta faceau legea?
      https://www.youtube.com/watch?v=parZwBp3-_s

      Ștergere
    3. Corect se scrie respiratie, nu rspiraţie. :)

      Ștergere
  14. https://gab.com/
    Eu il vizitez zilnic.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu exista internet care sa fie necontrolabil.Povesti cu iz de “capcane pt țințari”.

    RăspundețiȘtergere
  16. Conform noii legislatii, nu te cenzureaza, TE ARESTEAZA direct.
    Pentru "ultraj" evident!
    https://www.hotnews.ro/stiri-politic-26272281-parlamentul-adoptat-proiectul-initiat-bode-ciuca-care-introduce-inchisoarea-pentru-ultraj-tulburarea-ordinii-linistii-publice.htm

    Cu aprobarea CCR.
    https://www.facebook.com/IosefinaIosefinaPascal/videos/220767837368445/

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)