sâmbătă, 15 august 2009

10 Trillion and Counting7 comentarii:

 1. Foarte bun.

  Te ingrozesti cat de aproape am fost de un haos generalizat. Panica din 1907 seamana foarte mult cu ce s-a intamplat acum.

  Probabil pe acelasi principiu aplicat de JP Morgan va aparea un Consiliu Monetar International ce va arunca cu bani de fiecare data cand va fi nevoie.

  Cum face acum FMI-ul (inchizand ochii aproape la orice), protejand de fapt interesele Austriei, Germaniei samd.

  RăspundețiȘtergere
 2. nici acum nu-i tarziu pentru o portie de haos; ai putintica rabdare, stimabile, colapsul e iminent, US ia calea SU-ului (Soviet Union), sistemul pe credit e terminat (pentru ca logic nu putea sa continue la infinit), e un sistm bazat pe datorie care a crescut acum la niste cote nesustenabile (nici dobanda la datorie nu mai poate fi platita).
  Concluzia logica si iesirea din impas: anularea tuturor datoriilor si instaurarea unui sistem de taxare bazat pe proprietate, nu pe income.
  Ce fac astia, aruncarea de lichiditate pe piata e frectie la picior de lemn, economiile sunt inecate in datorii, nu mai functioneaza si nici nu se vor redresa cu asa zisele rezolvari a la Bernanke...
  ...
  Pana la urma, sistemul "tu ne datorezi noua bani ca sa ai un acoperis deasupra capului si papica in frigider" e pe moarte, un pic da haos nu strica (pentru cei multi, pentru cei de la varf, cum e Goldman Sachs probabil ca nu-i prea convenabil, de aia se chinuie ei sa pastreze status quo-ul)

  RăspundețiȘtergere
 3. Da' mi se pare mie s-au a mai fost postat filmuletzu asta odata ?

  RăspundețiȘtergere
 4. Dap, tocmai ce am verificat. L-ai mai postat odata. Acelasi filmuletz... :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Mad HxA: Sa stii ca ai dreptate! Cred ca m-am cam ramolit. :-))

  RăspundețiȘtergere
 6. Inseamna ca ti-a placut foarte mult. :)

  Merita pus si de 5 ori, peste 10 ani cred ca va fi in manuale.


  Revenind,crezi ca s-a schimbat ceva de atunci? Problemele imi par chiar mai mari, doar ca acum lumea nu este la fel de inconstienta.

  RăspundețiȘtergere
 7. Update:

  ""There's no question that this is in the process of outstripping anything I've seen, and it still is not resolved and it still has a way to go," Greenspan said. And indeed, it will continue to be a corrosive force until the price of homes in the United States stabilizes.

  "That will induce a series of events around the globe which will stabilize the system"

  Link

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)