joi, 10 august 2023

Cât de globalist ești?


N-o să scriu mult. O fac pentru a te ajuta să te auto-evaluezi. Chestiunea e simplă: teoretic mulți suntem anti-globaliști. Dar oare, în realitate, nu cumva suntem niște globaliști mascați? Evaluarea pe care v-o propun e simplă și ține cont de esența societății globalizate. Ceea ce vreau să spun este că nu e suficient să te declari anti-globalist. Trebuie să fii antiglobalist, iar asta este, așa cum vei vedea, extrem de greu. 

Care-i esența globalismului? Într-adevăr, este un sistem de putere, dar pentru a avea puterea de partea ta trebuie să ai un altceva. Prin ce anume sunt oamenii conduși de-o istorie încoace? Da, ați ghicit, prin intermediul puterii economice. Fenomenul e simplu: stăpânul are acces la resurse - fie că vorbim de bani, mâncare sau altceva - pe care le distribuie după cum dorește. Intrarea în sfera nefastă a unui sistem de putere se face cel mai facil prin intermediul economiei. Atâta timp cât o masă de oameni este cotropită economic, aceasta rămâne în sfera de putere a ocupantului fără a se mai putea opune. Este micul-mare secret care face ca ideologia impusă de stăpânii lumii să înregistreze victorii în lanț indiferent de voința oamenilor.

Știind asta putem înțelege că, prin comportamentul nostru economic, nu facem altceva decât să sporim puterea globalismului, indiferent de injuriile pe care le proferăm la adresa sa. V-ați făcut un mic inventar al obiectelor pe care le aveți în casă și al produselor utilizate zi de zi? Hai să vedem: ai periuță de dinți de la o firmă cunoscută? Folosești un săpun cumpărat de la supermarket și produs de altă firmă multinațională? Șamponul tău, cosmeticele, detergenții sunt la fel, achiziționate în urma impulsurilor publicitare de la TV? Consumi servicii de streaming globale(Netflix, Disney+, Amazon Prime, AppleTV etc.)? Hainele tale sunt cumpărate de la marile firme distribuitoare de haine? Te încalți cu pantofi produși de marii producători? Mănânci din supermarketuri? Mobila ta e cumpărată de la lanțurile vestite de magazine de profil? 

Sunt câteva elemente care te pot ajuta să-ți analizezi comportamentul de consum. Aici vei afla esența globalismului tău. Degeaba ai opinii contrare globalismului în condițiile în care comportamentul tău de consum este unul perfect aliniat doctrinei. Pe cine crezi că deranjează opiniile tale în condițiile în care te miști disciplinat în front? E un element la care trebuie să te gândești bine de tot!

OK, la acest moment mulți vor exclama: „Într-adevăr, așa e, dar nu ai ce să faci! Trebuie să mănânci, să te îmbraci, să te speli s.a.m.d.”. Într-un fel au dreptate însă ceea ce nu înțeleg este că aici este linia întâi a frontului anti-globalist. Cum poți lupta împotriva acestei tendințe care te înlănțuie zi de zi? Prin reducerea continuă a dependenței de fluxurile lor de distribuție, prin schimbarea comportamentului de consum și prin sabotarea așteptărilor pe care globaliștii le au de la tine. Iată câteva idei:

  • lungește traseul banilor prin utilizarea preponderentă a cash-ului;
  • solicită cash când vinzi ceva;
  • nu mai economisi în bani, ci în bunuri tangibile care, eventual, îți pot întoarce alți bani;
  • nu cumpăra mobilier din magazin, ci de la producătorii independenți. Mobila va fi mai bună calitativ și se va potrivi mai bine în spațiul pe care-l ai; 
  • înlocuiește produsele cosmetice și detergenții cu echivalente produse de firme independente. Reține că detergenții sunt cea mai supraevaluată marfă. Dacă vei căuta producători independenți vei vedea că vei obține produse la fel de bune, dar la un preț mult mai mic;
  • nu mai prelua „schemele de gândire” induse. Revizuiește-ți obiceiurile zilnice și vezi dacă nu cumva sunt induse de propagandă. De exemplu, știai că binefacerile consumului de suc de portocale nu există, ci ele au fost creația lui Albert Laskel de la agenția de publicitate Lord&Thomas în 1907? De-atunci lumea crede că sucul de portocale e benefic, în condițiile în care lucrurile stau absolut invers! Ștai că „stilul casual” este o bagatelă publicitară a Levi Strauss & Co. menită a lărgi aria de utilizare a blugilor? Revizuiește-ți fiecare comportament indus de societate și vei constata că marea majoritate sunt obiceiuri toxice care alimentează ideologia globalistă;
  • caută să cumperi produse fiabile, nu pe cele având tehnologii noi înglobate în ele. Nu te transforma în oaie prin activarea serviciilor cloud sau smart; 
  • sănătatea e o prioritate, dar nu trebuie să devină o demență. În primul rând, înțelege că sănătatea este starea naturală a omului, iar boala e o excepție. Întreaga propagandă farmaceutică îți induce ideea că sănătatea nu poate fi susținută decât cu pastile. Apoi, înțelege că toți oamenii mor și că moartea survine, de obicei, în urma deteriorării stării de sănătate. Nimeni nu scapă de asta. Așadar, bolile pe care le avem fac parte din ciclul nostru de viață. Obișnuiți-vă deoarece asta e realitatea. Desigur, puteți deveni și demenți precum Brian Johnson, cel care cheltuiește 2 milioane de dolari pe an pentru „reîntinerire”, proces în care ia peste 100 de suplimente alimentare zilnic și are o dietă strictă. E o demență care nu-l va scăpa de moarte!
  • îmbracă-te de la mici firme producătoare și regăsește arta de a avea un croitor. Poate că la prima vedere hainele vor fi ceva mai scumpe, dar sunt unice și, în plus, mult mai trainice. Nu vorbesc de faptul că haina arată ca o haină, nu ca o cârpă din gunoi. La fel trebuie procedat și cu încălțămintea. Sunt o groază de mici producători care fac pantofi buni;
  • Mâncarea? Aici e o adevărată bătălie care trebuie câștigată. E greu să faci rost de mâncare, dar pornește de la ideea că supermarketurile nu există. Ce-ai face dacă s-ar întâmpla asta? Soluții sunt. De asemenea, chiar dacă mergi în supermarket, caută să achiziționezi produse de bază: nu semipreparate, nu „gata făcute”, nu mărci celebre. Reține: mâncarea trebuie să ți-o prepari în casă! Altfel vei avea probleme din cauza „optimizărilor” făcute de dragul profitului.
  • Îți place să călătorești? Și mie, doar că eu evit „agentul de mijloc”. Nu folosesc agenții de turism, nu folosesc lanțuri hoteliere celebre decât foarte rar și evit intermediarii de tipul Booking, Airbnb sau alte prostii. Chiar dacă uneori utilizez booking, după ce am rezervat o dată păstrez telefonul proprietarului și rezerv direct. Rețineți: al proprietarului, nu al proprietății. Un hotel îți va da întotdeauna un preț mai mare ție decât unei agenții, dar direct, de la proprietar, vei lua întotdeauna camere mai bune(funcționează și în cazul marilor lanțuri deoarece majoritatea hotelurilor plătesc pentru utilizarea mărcii!). În plus, banii vor ajunge direct la proprietar, ocolind „sistemul”!
Sunt doar câteva sugestii scrise la repezeală. Cu siguranță că, analizându-ți obiceiurile, vei găsi mult mai multe mijloace de luptă. Va trebui să abandonezi multe din rutinele tale, dar îți garantez că doar așa vei putea lupta fundamental cu globalismul. Pe măsură ce înțelegi jocul te transformi în maestru, nu în oaie. Reține: lupta aceasta e singura care contează. În loc să alergi după manifestații sau, mai rău, după tot felul de petiții, chestinunile descrise sunt singurele care funcționează. Și nu doar că dai lovituri sistemului, dar te vei trezi brusc având o groază de cunoștințe, de prieteni, o întreagă comunitate la care altfel n-ai cum să ai acces. 

31 de comentarii:

  1. Renunțați la bani.
    Cine reușește este om, cine nu sclav.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate reusesti, sau altii... sa si elaborezi pe scurt modalitatea de a ajunge la cest deziderat interesant.

      Ștergere
  2. Cateva recomandari testate cu success de-a lungul timpului:

    1) www.farmaciadedetergent.ro
    un detergent extraordinar de bun facut langa Craiova

    2) gradiniledoamnei.Ro
    Produse naturale fara conservantisau zahar create langa Pitesti

    3) S-karp
    Oamenii si au relansat prodictia de ghete si adidași sport. Am luat o pereche si sunt extrem de multumit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ofertele depend direct de prêt. Daca te costa o mana si un picor sa le cumperi, lucru pe care si-l pot permite numai 1% din populatie, IT-istii de regula si trotinetistii si alti rasfatati ai sistemului, cu cistiguri> 10000lei/luna, uita. Nu asta-i solutia!
      Solutia iesirii din haosul actual este un plan care ii va ajuta pe toti fara exceptie.
      Iar solutia INCA nu o DETINE NIMENI pe glob!

      Ștergere
  3. Slava Domnului ! Indeplinesc (aproape toate) criteriile tale... sunt antiglobalist !
    (nu e foarte greu !)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar de curiozitate..., cit cistigi pe luna? De ce fonduri dispui?

      Ștergere
  4. Îmi aduc aminte de sfaturile lui Eric CANTONA (încă vedetă la Manchester dar și poet și pictor) care prin 2009 ca reflecție la toate chemările la revoltă a francezilor contra măsurilor de austeritate luate de guvern.
    Spunea cam așa :
    În vremurile actuale o revoltă de stradă nu mai are niciun rost, statul și poliția sunt prea puternice și prea bine organizate și înarmate și vă vor rupe spinările. ( Vezi revolta proletară a vestelor galbene zece ani mai târziu, care nu au ascultat sfatul. )
    Dacă vreți să vă revoltați, sau chiar să faceți o revoluție, atunci începeți așa :
    1. Aruncați televizorul pe geam.
    2. Rambursați imediat toate creditele care le aveți și jurați-vă ca niciodată, dar niciodată în viață NU veți mai face apel la nicio formă de credit bancar.
    3. După ce ați rambursat creditele, dacă vă mai rămân bani, scoateți-i din conturi, depozite, ... Nu lăsați decât minimul necesar achitării facturilor care nu le puteți plăti altfel.
    4. Dacă aveți sume mai mari, cumpărați-vă o casuță la țară, ideal nu departe de un izvor, sau o apă curgătoare, pădure, nu departe de unde locuiți, unde sistematic să mergeți și să vă obișnuiți cu mica agricultură de subzistență, hrana frugală și sănătoasă.
    5. Faceți-vă prieteni cu vecinii, împrumutați-vă unelte între voi și nu le cumpărați inutil, petreceți serile în companie plăcută și împărtășiți-vă experiențele reciproce.
    6. Imadiat ce devine posibil, PĂRĂSIȚI definitiv MARILE ORAȘE !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pentru 4:
      A.Daca nu locuiesti la tara permanent, nu poate fi vorba de nici o gradina sau orice de pret.
      B. Ai incercat practic,nu ideologic sa cultivi gradina de subzistenta? Daca da, cum ti s-a parut la sapa intre ora 10am-6pm, suportabil, la 35-40C? De asa zisa nici nu mai vorbesc.
      C. Ai incercat sa gasesti oameni la munca cimpului?
      5. Ai reusit sa-ti faci vecini prieteni?
      Cum te-ai simtit cind dupa un gratar la tine in batatura "cu vecinii", ei au plecat cu ce au apucat de pe la tine(lingurite, furculite, canute, scule) pe motiv ca "lasa baa, ca ala are DE UNDE". Citi dintre ei MAI AU gradini de legume?Hmmm, companie placuta? In ce romane ai citit chestia asta?
      Cum stai cu tuica si berea?:)...ptr prietenii rurale...):
      6.
      In perioada de trecere catre Mad Max scenario MARILE orase vor avea dintotdeauna cele mai multe resurse de supravietuire.

      Ștergere
    2. La tara, TARA, nu comunitati ËCO"(pe care le numeri pe degete), ca orasean cu un cheag financiar cit de cit, sub nici o forma nu poti lega prietenii cu localnicii saraci sau la limita saraciei si chiar si cu cei mai avuti. Mai toti te vor privi si adulmeca ca pe o prada usoara.

      Ștergere
    3. Totul e bine punctat.

      Ștergere
    4. Depinde unde la țară. Eu m-am stabilit la țară după 18 ani de pribegie prin orașe la studii și făcut carieră. Am revenit de 2 ani în satul natal, pe care îl părăsisem la 14 ani. În mai puțin de un an m-am căsătorit și am făcut și un copilaș. Mi-am luat un țăran, fără facultate, dar dornic să-și întemeieze o familie. Noi organizăm mici petreceri cu diferite tematici și eu gătesc tot felul de mâncăruri. Niciodată nu ne-a dispărut un ac din curte. Dar nu ne “amestecăm” cu tot poporul. Relaționăm cu oameni care au un dram de bun simț și cei 7 ani de acasă.
      Avem ce ne trebuie, în primăvară ne-am luat și un solar, iar acum avem mâncăm niște legume extrem de gustoase, îngrijite strict de soțul meu (din auzite sau filmulețe pe youtube). Aici în sat nu auzi de droguri, prostituție sau scandaluri. De curând s-au stabilit 2-3 familii de rromi care sunt pașnici și de treabă. Nu auzi de furturi și alte evenimente de știrile de la ora 5.

      Consider că mulți dintre voi sunteți “înverșunați” din cauza propagandei anti rural care se face prin mass-media. Ca o recomandare, dacă vreți să vă mutați la sat, faceți în așa fel încât să vă stabiliți într-un loc pe care îl cunoașteți, l-ați frecventat sau unde aveți rude apropiate. La țară omul trebuie să știe de-al cui ești și ce hram porți. Altminteri ești considerat venetic și tratat ca un potențial dușman.

      Mă amuză când mai citesc prin unele părți că sunt orășeni care își caută locuri de stabilit după criterii de “sălbăticie” și izolare. Totuși, dacă îți ia foc casa, parcă e mai bine să ai un vecin care să arunce și el cu o găleată cu apă.
      Curaj și determinare vă trebuie. Eu am așa o satisfacție când îmi văd smochinii pe care i-am plantat acum 2 ani și acum au și rod…nici nu vă imaginați. Să fii vrednic la tine în curte te ține departe de depresii și gândit prostii. Copilul meu de nici 6 luni acum descoperă natura și apucă orice frunză o poate ajunge, ascultă ciripituri, se uită după pisică sau cățel, simte mirosurile plantelor din grădină, vede stelele noaptea, simte aerul rece care vine dinspre munte și va avea o copilărie completă, neîngrădită de țarcuri cu miros de cauciuc și nu va fi uitat în fața ecranelor. El va bea lăptic proaspăt de la văcuța bunicilor, va mânca ce-i pregătește mămica cu produse locale, din curte sau din sat.
      Cu adevărat veșnicia s-a născut la sat.

      Semnat, o țărancă cu doctorat

      Ștergere
    5. Felicitari. Ma bucur mult pentru voi.
      As vrea daca se poate sa ne spui citeva cuvinte sincere si despre sursele financiare necesare ruperii de oras.
      Lucrezi? Sotul? Pensiile parintilor?

      Ștergere
    6. Eu sunt în concediu creștere copil (3500 lei cu tot cu alocație pt bebe), soțul lucrează în construcții la firma primăriei din comună (3250 lei). Mai dau meditații la matematică pt copii de gimnaziu (500 lei). În rest, nu primim bani de la părinți decât ocazional, la vreo onomastică sau la vreo petrecere.
      Stăm în aceeași curte cu socrul meu (77 ani, 2000 lei pensie de care nu ne atingem noi - are tabieturile sale, își ia pastile și câte un sac de boabe pt găini). Noi doi plătim următoarele: electricitatea (vreo 330 kWh max. 300 lei / lunar), apa menajera - 100 lei, gunoiul - 30 lei, abomamente telefonie - 100 lei, impozite - max. 700 lei / an, motorină - max. 400 lei / lună (avem 2 mașini dar mie nu prea îmi e drag să conduc, să spun drept). Pentru mașini cheltuim maxim 3000 lei pe an cu asigurări, rovignete, itp, schimburi de filtre, ulei etc; folosim încălzire centralizată cu lemne și cărbuni (avem pădure și beneficiem de lemne pentru care plătim doar paza la pădurar, tăiatul și transportul acestora - aprox. 2000 lei / an; 15 t de cărbune ne-au costat anul trecut aprox. 5000 lei - cu tot cu spartul și așezatul lor; în medie ar fi vreo 4000 lei pe an); consumăm mai mult pt că socrul are casa lui și își încălzește separat cu șemineu). Ieșim maxim. 2 ori/ lună la câte o pizza și poate mai cheltuim vreo 300 lei acolo. Soțul mai stă în unele dupa-amiezi la câte o bere cu prietenii dar nu face excese pt că preferă vinul făcut casă sau cel de Drăgășani (acum a descoperit și coniacul pe care îl cumpără cu 30 lei / l de la un verișor).
      Avem la discreție carne proaspătă de gaină, vițel, oaie, porc; mega surplus de ouă; lapte proaspăt muls pe care ni-l aduce mama; legume și fructe din grădină cu duiumul. Mai fa c și pâine în casă (de obicei luăm câte 2 pâinițe coapte pe vatră 1.5 lei/ 300 grame - la una, două zile).
      Soțul meu se ocupă exclusiv de gospodărie și nu plătim oameni pentru nicio treabă în curte. Nu avem rate sau datorii niciunde. Nici nu ne dau banii afară din casă. Dar ne permitem și câte o haină din materiale de calitate sau lucruri în casă mai bune.
      Ne place amândurora să gătim astfel că nu “râvnim” la nimic. Cafea bem rar spre deloc. Dulciuri preferăm să facem în casă. Miere avem la discreție pentru că primim mereu de la câte cineva (au mulți prieteni/localnici stupi).
      Mai mult decât boierie…pe stil vechi. Eu mai cheltuiesc bani pe diferite cărți (deși în ultima vreme downloadez de pe libgen.rs).
      Nu facem excese nici pt parfumuri si alte cosmetice.
      Aș mai continua dar s-a trezit bebele și trebuie să ne jucăm acum.
      O zi bună!

      Ștergere
  5. Felicitări că ați început să dați sugestii. Acum ceva vreme refuzați să faceți asta. Erați mulțumit să ne înfricoșați cu spectrul sumbru al viitorului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Apropos de partea cu mancarea, ce parere ai despre trendul "gluten free"? Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trendul "gluten free" nu e ceva nou. Tatal meu, care era medic, zicea ca "painea ingrasa si tampeste". Da, este adevarat, mai ales ca romanii mananca foarte multa paine. Dar in cantitati mici, 2-3 felii (subtiri) pe zi, cred ca n-ar fi o problema. Alternativele, adica paine fara gluten, faina fara gluten etc. sunt niste mizerii pline de amidon de mai multe feluri (din orez, din porumb, din cartofi). Cu siguranta, orice om care renunta la fainoase o perioada de timp, va slabi cateva kilograme, poate chiar se va simti mai bine.

      Ștergere
  7. http://dantomozei.ro/2022/02/07/china-creditele-sociale-ordine-si-loialitate-ultimul-zid-xi/

    RăspundețiȘtergere
  8. ---

    **Manifestul Libertății Financiare**

    Într-o lume în continuă schimbare și accelerare, omul s-a trezit captiv într-un carusel al valorilor materiale. Bani, pe care odată îi vedeam ca mijloace spre un scop, au devenit în mod insidios scopul în sine. Dar ce ar fi dacă am reevalua această relație cu banii și am căuta o cale de echilibru?

    Nu propunem o respingere totală a banilor sau a sistemului financiar, ci o recalibrare a modului în care îi percepem și îi folosim. Banii sunt un instrument, nu definiția valorii noastre. O abundență financiară nu echivalează neapărat cu o viață împlinită, la fel cum lipsa lor nu înseamnă eșec.

    Trebuie să reînvățăm bucuria de a trăi autentic, independent de cifrele din contul bancar. Să ne redescoperim pasiunile, valorile și visele și să le punem în centrul vieții noastre. Să ne redefinim succesul nu doar prin acumularea de bunuri materiale, ci și prin relații autentice, bucurii simple și realizări personale.

    Adevărata libertate financiară vine atunci când înțelegem că banii sunt doar unul dintre instrumentele care ne pot ajuta să atingem scopurile. Sunt importanți, dar nu sunt totul. Adevărata bogăție a vieții nu se măsoară în monede sau bancnote, ci în momentele în care râdem, iubim, explorăm și ne dezvoltăm.

    Îndemnăm oamenii să se reorienteze spre ceea ce contează cu adevărat, să caute echilibrul și să trăiască cu adevărat, nu doar să supraviețuiască. Astfel, vom crea o lume în care valoarea personală și libertatea nu sunt doar produse ale resurselor financiare, ci ale alegerilor și experiențelor noastre.

    ---

    RăspundețiȘtergere
  9. Banii lor sclavia noastră.
    Cum sa fii liber în sistemul lor.
    E iluzie.
    Ești liber când efectiv uiți pensia în dulap ca nu ai nevoie de ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N o uiti, ca ti o cer copiii sau nepotii!
      Satana ne bate din orice pozitie!

      Ștergere
    2. O uiti daca esti din categoria PENSII SPECIALE, caz in care intradevar te asteapta copiii si nepotii la cotitura, sau mai exact , cind DAI coltul.

      Ștergere
  10. Mai bine de atât, nu putea fi spus. Cine nu-i oaie, înțelege și aplică.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine nu e oaie, e lup ... in blana de oaie!

      Ștergere
    2. Din fragedă copilărie am învățat că oilor le e teamă de lup,
      în realitate însă, cel mai adesea și sistematic, ciobanul le mănâncă !

      Ștergere
  11. https://www.7iasi.ro/serviciile-secrete-din-elvetia-zelenski-devine-un-dictator-in-ucraina/

    RăspundețiȘtergere
  12. Cind vor iesi la iveala motivele reale SUPER-NASPA de care depinde viitorul nostru si al copiiilor nostri, nici nu se va mai pune problema acceptarii sau nu al noului format de operare al societatii. Bine , evident, asta nu inseamna ca trebuie sa punem botu' la toate.

    Drept HINT, urmariti cu atentie cele doua lansari de nave spatiale, cea Indiana si urmeaza cea ruseasca catre POLII LUNII! Oare ce cauta umanitatea FIX ACOLO?
    Hmmm...

    RăspundețiȘtergere
  13. Nici nu ma mai obosesc sa scriu un comentariu dar va pun la dispoziție in română desfășurătorul epopeii pe care o trăim in comun.

    https://oficialmedia.com/serge-monaste-protocolul-de-la-toronto-mit-sau-realitate/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă îl punem față în față cu Apocalipsa după Ioan se oglindesc unul în altul de parcă sunt descriu aceleași evenimente cu alte cuvinte.

      Ștergere
  14. Se poate, dar durează ani buni o transformare adevărată. Eu am început acum vreo 10 ani. Am crescut la oraș și m-am mutat la țară. Încerc să procur doar hrană din sat. Organică. Mi-am luat o rulotă. Am renunțat la carieră, două facultăți, ca să îmi cresc copiii. Am cochetat chiar cu homeschoolingul. Am renunțat la orice vaccinare sau medicamente după ce am descoperit uriașa fraudă a sistemului medical. Există alternative viabile. Dar am avut sprijinul soțului, fără de care era imposibilă această transformare. Am învățat să fac telemea și cașcaval. Să tai porcul ca pe vremuri... Să pun la borcane vara, ca să am iarna. Să fac pâine în cuptor. Să jumulesc pui. Să fac săpun după rețeta bunicii... Copiii au învățat să fie autonomi. În primul rând dpdv al sănătății și al gândirii. Să recunoască relele din jurul lor și să nu le fie frică să aleagă binele. Am descoperit în pandemie ce bine e cu Dumnezeu. Dacă El e cu noi, nimic rău nu ni se poate întâmpla. Mi-am dat seama că tot ceea ce descoperisem timp de 10 ani despre sănătate, hrană organică, independență sau autonomie, nu era datorită deșteptăciunii mele extraordinare, ci pentru că s-a îndurat bunul Dumnezeu de mine și mi le-a descoperit. Dar am ales să am o comunitate de oameni in jur, nu de lepre. Am moștenit două proprietăți prin Moldova și Buzău, dar am refuzat să trăiesc printre oameni mici și fără perspective. Care nu înțeleg lucruri elementare pt că alcoolul le-a distrus bruma de creier. Care s-au rupt iremediabil de Dumnezeu. Și trăiesc precum animalele. Am închegat încet o comunitate de oameni cu interese similare. Suntem deja trei familii de rulotisti... Sunt multe de spus... Dumnezeu să ne ajute pe toți!

    RăspundețiȘtergere
  15. Brian Johnson face orice ca să amâne întâlnirea cu marele judecător.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)