vineri, 11 august 2023

De ce trag clopotele, Mitică?


Recent a luat foc un mega-depozit de grâu din Turcia. A fost o explozie acolo și totul s-a prefăcut în scrum. O întâmplate, probabil. Ieri, un alt mega-depozit de grâu a luat foc în La Rochelle. Altă întâmplare? Știți ce aveau în comun cele două depozite de grâu? Niciunul dintre ele nu aparțineau mega-șmecherilor care fac jocurile pe piața grâului. Interesant, nu-i așa?

Am observat că la noi au ieșit reprezentanții producătorilor ca să se plângă că e un dezastru în agricultură. Că s-au ratat recolte întregi, că nu se mai face nimic. Absolut fals. Anul acesta este unul dintre cei mai buni ani agricoli din istorie. Cu excepția fructelor, s-a făcut absolut tot ce a fost plantat. Grâul a înregistrat un record absolut, la fel și porumbul. Atunci de ce se iese în față?

Ideea e că trebuie indus populației un spectru al dezastrului. Rusia are o producție record și în continuare e blocată la export. Dacă Rusia ar intra liber pe piață, prețurile ar scădea substanțial. Doar că șmecherii nu vor asta. De aceea adâncesc dramoleta. Pe ei chiar îi interesează ca treaba din Ucraina să pară blocată deoarece, între timp, au găsit un alt traseu de transport al grâului de-acolo: prin Polonia. Polonezilor le-au fost fluturate sume babane de la UE pentru realizarea unui terminal pentru grânele ucrainene și au înghițit gălușca. Șmecherii însă fac banul gros întrucât au depozitele doldora de grâne și, în plus, vând imaginea unui dezastru absolut, astfel încât să scumpească prețurile dincolo de limita suportabilului.

Asta însă lovește teribil Turcia care, brusc, e sărită din schemă. Cu o gigantică industrie de morărit, Turcia era o componentă cheie a procesării grâului care trece prin Marea Neagră. Doar că șmecherii au sărit-o, iar Erdogan își vede din nou pământul fugindu-i de sub picioare. Așa că acum a schimbat iar retorica fiind campionul dezvăluirilor despre reușitele rușilor în ceea ce privește țintirea mercenarilor NATO. De ce face asta? Deoarece are nevoie de grâu ca de aer, iar singura sursă viabilă care i-a mai rămas e Rusia. 

Între timp, Occidentul face iar scamatorii, introducând restricții de export a unor chip-uri către Turcia, pe motiv că acestea ajung în Rusia. Și uite-așa, după toată echilibristica pro-Vest a sultanului(fabrica de drone din Ucraina, propunerea ca Ucraina să intre în NATO, avizul intrării Suediei și Finlandei, etc.), acesta e trimis din nou la colț de către „aliații săi”. Într-un fel și-o merită, dar pe de altă parte cunoaștem deja capacitatea Turciei de a se suci artistic la 180 de grade. 

Și uite-așa ajungem să avem răspunsul clasic la întrebarea din titlu. „De ce trag clopotele?” „De funie, monșer!”. Funia profiturilor șmecherilor din domeniu care-și văd astfel conturile din ce în ce mai pline. Însă există și un revers al medaliei. În timp ce ei își freacă fericiți burțile umflate de mega-speculația făcută, Putin e întronizat împărat în cealaltă parte de lume care oricum nu intra în calculele șmecherilor. Iar asta, la un moment-dat le va răsturna masa lor de joc blindată cu echipamente de trișat. Așa că funia aia din care-și trag acum profiturile este viitoarea funie care-i va ajuta să se plutească liber, bălămbănindu-se în direcția vântului. 

8 comentarii:

  1. Să mai sugă p..a RTE. O f....e de colo, colo. Sunt curios dacă mai primește grău de la urs după ce a umplut o de sânge la Vilnius și a pus pițipoanca globalizării la banca centrală.

    RăspundețiȘtergere
  2. În sensul contrar vântului, acțiune şi reacțiune, principiul al III-lea al mecanicii clasice.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un articol de savurat. Totusi cred ca telul suprem al elitei conducatoare este sa reduce populatia prin flaminzire si alte mijloace.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar oare de ce?. De ce fix acum? De ce pina acum s au limitat numai la razboaie de atritie si nu la altele...? De ce marii consumatori UE, US isi fac self-distruct in timp ce lumea a treia care depinde de banii acestor conglomerate sunt in stupoare si soc.

      Ștergere
  4. Anul asta in Dobrogea, unde am teren, nu s-au facut (ca in alti ani): graul, porumbul, fructele (la gutui e jale, merele sunt pe jos, visinele le-a facut grindina praf, etc.), la floarea soarelui nu prea sunt sperante, etc, etc. Traite si pipaite de mine.

    RăspundețiȘtergere
  5. ”Omul are 3 instincte. Primul, principalul instinct, este iubirea față de Dumnezeu, fără de care este imposibil să trăim. Cel de Sus ne dă totul - energie, viață, iubire (care este cel mai important lucru). Dacă acest instinct - primul instinct - funcționează normal, atunci celelalte două instincte au ca scop să ne păstreze viața - instinctul de reproducere și instinctul de supraviețuire funcționează normal. Însă, dacă primul instinct slăbește, atunci are loc o dezvoltare hipertrofiată a instinctului care susține viața și crește dependența de celelalte două instincte. Atunci când există credință în Dumnezeu, dependența de viață și de instincte se micșorează, ea este în regulă. Dacă credința scade, atunci omul devine pe neobservate sclavul instinctelor, iar sclavia interioară naște sclavie la exterior.

    Un păgân este sclavul propriilor dorințe. În momentul în care un păgân umilește pe cineva, el este fericit, pentru că atunci el este la înălțime, el s-a realizat, el simte că trăiește. Cineva se chinuie și moare, iar el este sănătos și în viață, este fericit pentru că noțiunea de unitate și noțiunea de compasiune îi sunt puțin cunoscute.

    Așadar, civilizația noastră care se îndepărtează de credința în Dumnezeu și cade în cultura păgână va ajunge în mod inevitabil la relațiile pe care le-a propovăduit de fapt fascismul. Ce este fascismul? Închinarea la instinctul de supraviețuire. Doar cei perfecți vor supraviețui, doar cei perfecți trebuie să trăiască, iar ceilalți trebuie distruși. Ce înseamnă Sodoma și Gomora? Închinarea la instinctul de procreare, la poftele trupești, la sexualitate. De îndată ce o civilizație uită de credință, de iubire, de Cel de Sus și începe să se închine la instincte, această civilizație este condamnată.

    Este important să realizăm cum noi devenim sclavi pe neobservate și să ințelegem cum putem să învingem această stare….”:

    https://youtu.be/ynzTWJprXZ0

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)