miercuri, 9 august 2023

Pericolele Asiei


Ieri am prezentat `Proiectul 10.000` având în cap două scopuri. Primul a fost - în mod evident - acela de a le arăta oamenilor realitatea ascunsă a Chinei, ceea ce media occidentală nu vrea să arate. Propaganda are un singur refren care începe să sune din ce în ce mai hârâit: „China e  o dictatură coruptă în care oamenii mor de foame și de dor de democrație”. Cel de-al doilea motiv a fost unul mai puțin evident, dar căruia îi voi dedica articolul de azi.

Absolut tot ceea ce ați citit în articolul de ieri este cât se poate de real. De asemenea, evoluția Chinei este una de-a dreptul fabuloasă. Sunt tot felul de idioți analfabeți care critică rezultatele economice ale Chinei de pe poziții absolut cretine: ba că PIB-ul per capita nu ar arăta bine, ba că imobiliarele de acolo sunt un dezastru, ba că democrația și alte aberații de natură occidentală. De fiecare dată ajung să le explic celor cu care mai împart câte un pahar de vorbă că toate aceste critici occidentale sunt de o prostie fenomenală deoarece China nu e condusă după indicatori economici occidentali, ci după strategii clare care au mereu un început și un final cert. 

Toată lumea ar trebui să înțeleagă că acolo s-a pornit de la probleme grave, de la oameni care realmente mureau de foame. Când fiecărui chinez i s-a putut asigura câte un bol de orez pe zi s-a considerat o victorie importantă a politicii de acolo. Comparați situația de azi cu realitatea pe care v-am prezentat-o și o să înțelegeți că progresul Chinei e fabulos. 

O altă realitate este aceea că chinezii nu mor după democrație și că sistemul lor - chiar dacă acum i se spune comunist - este același sistem care funcționeză încă de la legendarul început al națiunii. Am spus-o de mai multe ori: fiecare națiune are un sistem adaptat sieși, în care performează. Chinezii performează în sistemul actual deoarece este același sistem în care trăiesc de milenii. În plus, acum, sistemul este ajutat teribil de avansul din IT, astfel încât mașinăria socială chineză rulează ca unsă. 

Nu trebuie să înțelegeți de aici că impunerea unui sistem - care în cazul chinezilor este cel al împăratului inaccesibil - este suficientă pentru triumful unui popor. În niciun caz, doar cunoaștem cum a fost învins Imperiul Celest de mizerabilii europeni. Sistemul tradițional de putere trebuie să funcționeze eficient și, de asemenea, trebuie să fie în ritmul vremurilor. Când Imperiul Celest a fost înfrânt trăia în urma vremurilor, iar asta a dat un avantaj incredibil invadatorilor. Acum însă China nu doar că este condusă ultra-eficient, dar mai trăiește și deasupra vremurilor, iar asta trebuie să ne facă să înțelegem că joacă în ritmul timpurilor, fiind capabilă să înfrângă orice adversar care i s-ar opune.

Partea cea mai idioată constă în confuzia unora, care au impresia că prin copierea sistemului se va obține eficiența la care au ajuns chinezii. Ipoteza e falsă, am văzut-o pe vremea în care iconoclaștii au schimbat o componentă esențială a imperiului crezând că astfel îi vor învinge pe musulmani. În final, destinul implacabil i-a lovit, iar Bizanțul, iată, încă se află sub ocupația musulmanilor. Acum, la o distanță care se măsoară în milenii, ne dăm seama de eroare și știm că nu iconoclasmul rezolva ceva. Așa cum nici înfrângerea iconoclaștil n-a rezolvat problema revenirii Imperiului.

Ceea ce vedem acum este tentativa absolut tembelă a unora de a copia sistemul chinezesc și de a-l implementa în centrul lumii occidentale. N-am nicio îndoială că se va reuși asta, dar la fel de sigur sunt că istoria o va consemna ca pe o greșeală enormă care va îngropa definitiv civilizația occidentală. Așa cum acum unii dintre noi când merg la Constantinopol(sau prin alte zone ale fostului Imperiu) căutăm disperați semnele rămase ale fostei civilizații creștine, la fel o minoritate din viitor va căuta cu disperare fostele urme ale civilizației occidentale. 

De fapt de unde a început totul? Din disperarea elitelor occidentale de a-și păstra puterea. Mulți îl înjură pe Kalergi pentru proiectul său de metisare a Occidentului, uitând că acel personaj dubios a fost doar executantul, cel care-a dat o „posibilă soluție”, răspunzând comenzii primite. De ce dorea Kalergi metisarea Europei? Pentru a o transforma într-o societate colectivistă, de tipul celor asiatice, în care individualitatea nu există decât ca parte a unui întreg. E limpede pentru orice idiot că printr-o inginerie socială nu vei obține un rezultat mai bun decât ceea ce ai obținut printr-un proces de milenii, șlefuit de un număr imens de generații succesive care-au împărtășit același destin. Kalergi și-a imaginat că printr-un amestec se va obține ”omul perfect” pentru noua societate: docil, cu origini incerte, optimizat pentru muncă și fără idealuri. Ce s-a obținut? În principal rezultatul e vizibil limpede în tot Occidentul. Sub nicio formă nu vedeți „oameni uniformi” negro-caucaziano-asiatici, ci insule care se separă de societate și care sunt unite de o ură față de societatea care i-a „adoptat”. În loc să se unească, să se combine între ele, rasele își conservă „puritatea”. Și chiar dacă se combină, rezultatul este un copil ai căror urmași trec într-una dintre tabere, mai radicalizat decât oricare dintre strămoșii săi. 

Culmea, în ciuda faptului că Europa și SUA sunt terminate, idioții de la vârf continuă proiectul de „transplant asiatic” ca și cum s-ar fi obținut omul perfect din punctul or de vedere. Comunist-izarea Occidentului se petrece sub ochii noștri în condițiile în care centrul real de putere este acum reprezentat din ce în ce mai mult de periferie. Periferie care tace deoarece este singura care profită, dar care oricum nu are simțurile de prădător adormite. Ce vom vedea e absolut previzibil: în timp ce-n SUA lupta de putere pentru „moștenirea” țării se va da între negri și hispanici, în Europa transferul va fi mult mai facil către zona musulmană. Așa cum Constantinopolul a căzut sub turbanul turcesc, la fel Europa va cădea sub conducerea musulmană, într-o revanșă de toată frumusețea a lumii musulmane, ostracizate până acum de Occident. 

Iată pericolele Asiei pe care le vedem acum. Se petrec, sunt vizibile și - o spun cu părere de rău - destinul nostru e deja parafat. Imbecilitatea centrilor occidentali de putere va face ca întreaga construcție occidentală să pice precum un castel de nisip. Văzând diferențele de dinamică Asiatico-Occidentale putem să ne dăm limpede seama că e o luptă inegală între un bătrânel amărât și un tânăr plin de energie care e susținut de vigoarea tinereții sale.

12 comentarii:

  1. Stralucitor, cerebral si bine documentat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Și România 🇷🇴 după 33 de ani de revoluție trăiește azi în trecut in perioada interbelică mai exact.
    Ion Creangă e mai viu ca niciodată cu noua Românie Geboasa.

    Geboasa nu e un individ, e un fenomen Caragialesc de îndobitocire a tinerei generații ce rulează pe speed, pe amfetamine.

    Părinții nu știu și habar nu au ca copii loc fac sex de la 14 ani, ca își iau prima doza de LSD la 16 ani, ca bagă amfetamine la facultate să li se facă ga*zul mare si sa devină susținători ai partidului ideologic LGBT.

    NU EXISTĂ TINERI CARE SA NU FI TESTAT DROGURI. Aia credeți voi ca "ai mei sunt cuminți".
    Aia credeți voi ca sunteți dobitocii creștini si tâmpiți.

    V-o da pe nas Geboasa. V-o flutura pe la nas, si Geboasa va spune ca copilul tău e mai pervers decât pedofilii si merita sa moara in droguri. Ca nnna e inocent si nush rie ce ia.

    Geboasa va spune ca copii merita sa moara ca se droghează.

    Fenomenul Untold Geboasa le da o idee. la părinți cât de rău stăm ca nație.
    O nație ajunsă în colapsul indobitorcirii prin droguri.

    Am rămas stupefiat de lingăii jurnaliști care le iau apărarea.
    Nu va dau link dar majoritatea care susțin pe Geboasa sunt jurnaliști criminali.
    Si nu ma interesează cât de mari sunt, cat de bine scriu, cata dreptate au, sunt la fel ca Enlil Boc cel mai mare traficant de droguri din estul Europei niste asasini.

    Asasini economici ai tinerei generatii, niste perverși care zic ca copiii merita sa moară de drogurilor la untold.
    Jurnalistii asasini care promovează drogul Gheboasei.
    Blestemul drogului sa va mănânce pe voi jurnaliștilor. Sa muriți înecați de Gheboasa voi, nu copii României!!!

    Va las Blestemului lui Eminescu sa va mănânce dragi jurnaliști asasini în chipurile gheboase ce le promovați

    https://fb.watch/miYT6Dd6Y-/?mibextid=NnVzG8&startTimeMs=5244

    RăspundețiȘtergere
  3. In anul aderarii noastre, PIB-ul total al Uniunii Europene era de 14,7 trilioane dolari. Anul trecut a ajuns la 16,8. Adica in 16 ani a crescut cu circa 12,5%, o medie de 0,7% pe an, pe principiul un pas inainte, un pas inapoi.

    Cel mai mult a dat inapoi complet inutil in timpul pandemiei, cand a luat cele mai paranoice masuri auto-vatamatoate, sub conducerea paguboasei Ursula. (5,67% scadere in 2020.) Iar asta e nimic pe langa ce se anunta pe viitor prin cele doua metode tot nefortate de auto-strangulare energetica. Prin decuplarea voluntara de la gazul si petrolul rus si prin politicile "verzi", uniunea isi garanteaza dezindustrializarea. Semnalul e recesiunea din Germania, nava amiral a maretei flote. Zona cu moneda euro in ansamblu a scos din pix un 0,1% crestere in primul trimestru, cat sa raporteze ca nu se scufunda.

    Pentru a atinge aceste performante anemice, continentul si-a facut praf demografia in ultimul deceniu si jumatate, importand populatii din lumea a treia; si-a degradat siguranta strazii, conditiile de munca si trai. E un continent in deriva, impotmolit in birocratia unor snobi. Politic, declinul e inca mai jalnic: de la ambitia de a concura Statele Unite, de a oferi planetei un model si o moneda alternativa, uniunea a ajuns o anexa a deciziilor de la Washington. Preia liniile revolutiei culturale din universitatile americane si ordinele de la Partidul Democrat, chiar si cand e reprezentat de penibila figura a lui Joe Biden.

    Seful diplomatiei europene, Josep Borrell a recunoscut: Prosperitatea noastra s-a bazat pe piata mare a Chinei cu forta ei de munca ieftina, posibilitati de investitii, si pe energia ieftina din Rusia. (La un simplu telefon de la puterea tutelara, ambele pot disparea.) "Va trebui sa gasim alternative", zicea. Tinand cont ca in 2022, Europa ajunsese sa plateasca de 7 ori mai mult pe gaz decat America, va trebui sa aiba mult noroc in a gasi solutii. Oricat de performanta ar fi industria si harnicia germana, greu sa fii competitiv cu asemenea intrari.

    https://www.macrotrends.net/countries/EUU/european-union/gdp-gross-domestic-product

    https://geopoliticaleconomy.com/2022/10/18/eu-prosperity-china-russia-energy-market/

    https://ubn.news/eu-gas-prices-are-roughly-seven-times-higher-than-gas-prices-in-the-us/

    RăspundețiȘtergere
  4. Parerea mea este ca "minunea chinezeasca" se bazeaza pe 3 piloni de baza, care nu au o legatura importanta cu traditia milenara a poporului chinez, ci cu politica socialist-liberala dupa modelul Iugoslav,( ca sa nu zic modelul socialismului trotkisto-leninist, pentru ca aceasta denumire este una voit compromisa e progandistii comunismului american, numit astazi "globalism") model politc care s-a aplicat cu succes nu numai in Iugoslavia, si in China, dar si in Vietnamul care nu are traditii chinezesti, tot asa cum nu avea nici raposata Iugoslavie
    Aceasta politica este la baza una socialista,care pune accentul pe economia de piata, (al doilea pilon) si un invatamant de inalta valoare (al 3-lea pilon al Chinei) care au dus la o dezvoltare economica rapida, tot asa cum a pus accentul si pantofarul cel prostalau, pe nume ceausescu, care in loc sa adopte modelul de succes al socialismului liberal iugoslav, a preferat sa impuna tarii sale o dictatura nazista de model de stanga hitleristo -stalinist (partidul lui Hitler era unul de stanga si se numea Partidul National Socialist al Muncitorilor din Germania) iar nazist inseamna prescurtarea National Socialismului, ca doar asta a fost si in epoca ceausista numita de fraieri ca fiind una "comunista" dar care era de fapt o dictatura NAZISTA cu influente fasciste.
    Si fac acest paralelism, pentru ca am putut recunoaste cel putin 20 de similitudini intre fascismul hitlerist si nazismul ceausist ( ca de ex. conducatorul genial, cultul prsonalitatii, o dictatura crunta impusa prin organe de represiune, promisiunea unui viitor de aur, indoctrinarea fortata a populatiei, indoctrinaea copiilor incepand cu soimii patriei, pionierii si utc-isti , si mai ales comunistii, prigonirea opozantilor sistemului, inchiderea granitelor, superioritatea poporul roman constructor al unei societati perfecte, statul securist de supraveghere a populatiei. s.a.m.d).
    Deci modelul de succes chinezesc este modelul socialismului liberal iugoslav, bazat pe un invatamant de inalta calitate, pe ordine si disciplina "germana" = hitlerista, dar si pe munca harnica pe salari mici a intregului popor (in faza de inceput a dezvoltarii)
    Spre deosebire de China, in Europa se impune modelul Kalergi Coudenhoven, de distrugere intentionata a Europei, pentru ca aici l oamenii erau foarte bine pregatiti profesional, aveau so pregatire scolara de performanta, ceea ce a dus la un nivel superior al vietii si a civilizatiei, dar mai ales o productie si o economie superioara intr-o lume pe care Marile Satane o doreau distrusa prin metisare, pentru ca la nivelul inalt la care se afla societatea europeana, oamenii erau superiori ca pregatire si ca civilizatie fata de poporul din care faceau parte aceste Satane, popor care trebuie sa conduca lumea, si pentru asta ei trebuiau sa fie singurii "superiori". Asa ca planul Kalergi nu este unul de salvare a Europei, asa cum incercati Dvs sa ne prezentati, ci este unul de distrugere a civilizatiei superioare europene prin metisare cu popoare care ne sunt inferioare din . de v. al pregatirii scolare, dar mai ales in privinta educatiei in cultul muncii.
    Repet, succesul Chinei se numeste SOCIALISMUL LIBERAL, adica acela pe care a dorit sa ni-l impuna si Iliescu, in 1990, cel care a facut prima sa vizita in Iugoslavia ca sa aduca si in Romania modelul de socialism liberal iugoslav, dar noi am vrut altceva, adia sa devenim ceea ce suntem astazi, "o tara ca afara" adica una distrusa intentionat de catre noii ei stapani, si care este deja cu un picior in gropa sapata de americani.

    RăspundețiȘtergere
  5. Occidentul vrea sa preia modelul chinezesc ca sa aiba o dezvoltare miraculoasa ca a Chinei, sa nu fie maturat de BRI CS ? In China waxinul nu a fost obligatoriu si nu a produs morti si boli. In occidentul colectiv waxinul a fost conditionat de multe, deci a fost ca si obligatoriu, si a produs morti, sterilitate, cancere, boli autoimune, etc. In China exista miliardari, nu se pune problema sa confiste tot oamenilor. In occidentul colectiv vor sa confiste toate proprietatile ! ( Nu veti avea nimic si veti fi fericiti ) In China nu s.a pus problema reducerii populatiei ca in occident. In China nu s.a pus ca in occident problema renuntarii la hidrocarburi si la masinile pe benzina sau diesel, etc., etc., etc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Scriu aici pentru ca nu am cont telegram. La postarea despre Porsche 911 https://t.me/DanDiaconu/3015?single îmi aduc aminte ca încă din 1981 mitterand ștergea crucile de pe biserici în afișe https://www.nouvelobs.com/politique/10-mai-1981/20110506.OBS2536/derriere-l-affiche-la-force-tranquille.html
    Ma rog, azi ar pune în loc un steag în 6 culori

    RăspundețiȘtergere
  7. Să nu uităm ca acel minunat Kalergi era doar pe jumătate european. Mama lui era asiatică. Ea a fost cea care l-a crescut, care i-a spus poveşti şi l-a educat în cultura asiatică. Aşadar... minunatul lui plan era de fapt de anexare a europenilor la marea cultură asiatică. Subordonare, dizolvare etc. O tot spun, pe diferite canale, că tot ce ni se flutură pe sub nas, că Rotschild, că Rockfeler... sînt doar basme. Să vedem ce e in spatele lor. Piticii ăştia sînt doar nişte unelte. Hai să vedem cine are forţa, interesul şi dorinţa de a conduce lumea şi de a o transforma după chipul şi asemănarea-i. Să fie lumea arabă ultra-bogată? Să fie China ultra-ultra? Aş paria pe China. Vor, pot, ştiu... au cu ce. Şi mai ales: nu îşi pierd timpul cu cică-democraţii, opinia publică etc. Sînt coerenţi, planificaţi, motivaţi. Ştiu unde să introducă acul pt. acupunctură socială, ştiu pe cine să promoveze şi pe cine să elimine. Noi? Parlamentăm, votăm, ne certăm via partide, via mass media... Condoleanţe vechii lumi. Sper din suflet ca chinezii să nu (mai) fie canibali şi să le placă friptura de blonzi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cea mai bună limba sa te certi este limba Românã

      Ștergere
    2. Exemple de criminalii penali ai patriei care apară drogurile nespuse (untold)

      https://fb.watch/mkCYdQy9BM/

      Ștergere
  8. De ce China va deveni NUMÉRO UNO MONDIALE ?

    un singur motiv, doar unul care se cumuleaza pe principiul " PICATURII CHINEZE":

    China nu impozitează și nu imprima bani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Atat.
    Ca vi se spune ca face asta, e o minciuna occidentală.
    Economia lor mimează asta, dar nu o face.!!!!!

    Restul sunt SCLAVI SI SCLAVETI

    Rusia se luptă cu disperarea sa iasă din acest sistem al impozitelor și tipăririi de bani.
    Hopaaaa,
    „Ce vrei să spui că sunt sclav, că fac 100.000 de dolari pe an în timp ce lucrez doar 50 de ore pe săptămână?”

    (În timp ce ești impozitat de stat)

    **( În timp ce guvernul imprimă sume de bani fara limita) **

    😂

    Poți fi multimilionar în banii lor, ești un sclav. Cine înțelege înțelege. Cine nu rămâne ceea ce este deja, un sclav care toată viata și-o orientează sa economisească bani, în timp ce ei niște analfabeți ii tipăresc când au chef.
    Înțelegeți diferența ca să realizați ca pana și miliardara Rusie i-au confiscat toți banii ca la cel mai jegos sclav.
    Crezi ca tu ești mai smecher ca Eusia,
    Nu au cum.
    Tu ești un sclav.
    Acceptați înfrângerea.
    Toți se gândesc doar sa câștige.
    Dar niciunul nu acceptă înfrângerea totală pentru se elibera de bani.
    Când veți fi pregătiți de înfrângere veți descoperi câte poți face farabani.
    În rest nu sunteți nimic, decât sclavi care fără contul din bancă sunteți morți.
    Morților.
    Eu sunt viu, și am în buzunar 300 de euro toată averea mea.
    Și as vrea sa va deschid ochii.
    Dar sunteți prea morți toți ca să vedeți.
    Suntetitotal subjugatide bani.
    Inclusiv dan diaconu care face apologia economisirii banilor.
    Filozofie de sclavi.
    Vreți să fiti vii? Sa trăiți Viata?
    Învățați sa faceți lucrurile fara banii.
    Asta e prima mea lecție vie financiară învățată de la bunică mea care pensia aia de CAP o uita în dulap cu anii.
    Nu avea nevoie de bani deloc.
    Un om viu.
    Respect bunico mai învățat ceva Viu, nu s-a traiesc ca morții.
    Va dau un exercițiu imaginar care într-o zi va fi realitatea voastră:

    Fara contul din bancă nu știți sa faceți nimic.
    Tot ce faceți peste propoziția asta va face VIU.


    IN ziua când voi toți morților veți deveni vii, guvernul și bogații lumii se vor trezii fara sclavii lor.
    Abia atunci lumea va fi Vie.


    RăspundețiȘtergere
  9. "OK, zic să răspundem românește, băgând capul în pământ și mâna adânc în buzunare pentru a plăti noile dări către Ciolacu... Nu vedeți că suntem scuipați în ochi?"

    De mult timp raspunsul "romanesc" al romanilor cu neuroni functionali care nu accepta sa fie scuipati in ochi este fix cel din articolele de mai jos. Asa cum spune si expertul sociolog, in viitor va fi si mai rau, mult mai rau!

    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/aproape-50-000-de-romani-au-plecat-definitiv-din-tara-anul-trecut-cel-mai-mare-numar-din-ultimii-30-de-ani-expert-va-fi-si-mai-rau-2453853

    https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-26425720-romanii-care-pleaca-alta-tara-munceasca-sunt-aproape-100-000-mai-multi-decat-acum-10-ani-peste-2-milioane-romani-lucreaza-alta-localitate-decat-acolo-unde-locuiesc.htm

    https://economedia.ro/jumatate-din-antreprenorii-care-au-raspuns-la-un-sondaj-economedia-spun-ca-vor-renunta-complet-la-business-in-romania-daca-guvernul-aplica-noile-cresteri-de-taxe-pregatite-povestile-de-supravietuir.html

    ...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)