luni, 21 august 2023

Politici perverse


Din ce în ce mai des, bastioanele corectitudinii politice strecoară articole care nu și-ar avea locul decât pe bloguri de-ale revoltaților, precum subsemnatul. Văd din ce în ce mai des inserturi care critică Ucraina, dar și recomandări de-ale politicienilor de rang înalt la „diplomație”, „negocieri”, „acceptarea situației” s.a.m.d.

OK, faptul că există anumite publicații care încearcă să dea și opinii contrare „fluxului MSM” poate fi un lucru explicabil, dar să vezi CNN-ul cu opinii contrare, asta chiar ar trebui să ne schimbe percepția. Nici n-a trecut bine articolul în care se explica eșecul prin prisma faptului că „se așteptau la o rezistență mai scăzută” că apare un alt clip în care un general american îi beștelește pe ucraineni că în loc să se concentreze pe direcțiile stabilite dau lovituri de imagine care n-au legătură cu frontul ci cu un spectacol în care se risipește inutil muniția. 

De altfel, deja în contactul direct cu reprezentații media din SUA, oficialii își exprimă nemulțumirea față de corupția din Ucraina, rugându-i pe ziariști să nu amintească asta în publicațiile pe care le reprezintă. Oricine poate vedea aici un soi de pregătire pentru schimbarea narativului. Totuși, ce se întâmplă?

Vedem limpede în teren care-i situația. Rusia nu a picat ci, din contră, merge din ce în ce mai bine. Și nu doar militar! Indicatorii economici arată suspect de bine în condițiile în care, dacă ne-am fi luat după ceea ce susțineau americanii la începutul confruntărilor, acum trebuiau să se zbată de foame pe străzi. Nu doar că nu e așa, dar rapoartele băncilor globale arată că o parte semnificativă din bogăția mondială se mută în „zonele problematice”. UBS, în al său celebru Global Wealth Report subliniază în rezumat ca element cheie faptul că „America de Nord și Europa au pierdut 10.9 trilioane $”, în timp ce marii câștigători ai anului au fost, în ordine, Rusia, Mexic, India și Brazilia. 

În ciuda atitudinii triumfaliste încă afișate, toată lumea observă cât se poate de limpede că nivelul de trai se scufundă în Europa și America. Ușurarea situației se face prin legalizările de droguri din ce în ce mai agresive, nu prin politici coerente. De altfel, la ce să te aștepți în condițiile în care singura politică a ultimilor ani a fost „Jos Rusia cu orice preț”. Iaca, Rusia nu e jos, dar „Occidentul colectiv” o ia din ce în ce mai rău la vale. 

E interesant că întreg dezastrul e provocat de confruntarea Occidentului cu ceea ce considerau a fi „o putere minoră”, „o țară insignifiantă din punct de vedere politic, militar și economic”. Tot deranjul de acolo a fost făcut strict pentru a slăbi Rusia, de a o epuiza, pentru ca apoi să-i jefuiască resursele. Socoteala n-a mers, se vede limpede. 

Și nu doar că n-a mers, dar acum sosește și beleaua alegerilor, atât în SUA cât și-n Europa. De fapt de-aici începe marea problemă. Desigur, știm bine că alegerile se aranjează, doar că n-o poți face chiar atât de „în văzul lumii”. De exemplu, în Germania s-ar dori interzicerea partidului AfD. De fapt au fost deja făcuți primii pași, doar că AfD deja a depășit 20%, iar ultimele agresiuni împotriva sa nu fac altceva decât să-i crească procentele de încredere. Ar funcționa o interzicere? În Germania aflată sub ocupație, o asemenea mișcare n-ar fi o problemă, doar că poate genera o revoltă care nu văd cum s-ar încheia. La fel și-n Franța. Acolo marota este Marine Le Pen. Personal o consider o candidată extrem de slabă, iar asta s-a văzut în dezbaterea cu Macron; cel mai probabil și ea e o unealtă a sistemului. Doar că și așa treburile sunt grave. Iată de ce îl vedem ieșind din anonimat pe Nicolas Sarkozy cu declarații sulfuroase, etichetate drept trădătoare de cei din tabăra lui Macron, de ecologiști s.a.m.d. Cu siguranță Sarkozy n-a ieșit de capul său cu acele declarații, ci a fost împins precum un pion pentru a „demonstra” că „statul democratic” are resurse de a combate erorile făcute de politicieni.

Cumva întreaga situație este similară din timpul crizei COVID. După ce întreaga mișcare politică s-a aliniat în spatele „doctrinei oficiale a virusului ucigaș”, treptat, viermii au început să se distanțeze, să caute să profite de pe urma dezastrului. La fel e și acum și tocmai de aceea problema e una a așa-zisei democrații în sine întrucât trebuie anulată întreaga armată a jigodiilor care joacă roluri în tragi-coedia așa-zisei democrații. În mod normal nu votarea celor pe care sistemul ni-i marketează ca fiind extremiști este soluția, ci răsturnarea întregii ordini. Iar aceasta nu se poate face decât cu mișcări radicale, similare celei din Niger. Din păcate acesta este adevărul pe care nimeni nu vrea să-o audă. 

Dar dacă este așa - mă veți întreba - de ce oare se luptă statul subteran ca „extremiștii” să nu câștige? Atâta timp cât sunt „opoziție controlată” - iar exemplul Italia e cel mai relevant - de ce oare ar fi asta o problemă? Problema nu survine de la liderii care, într-adevăr, sunt controlați, ci de la masele care se aliniază în spatele lor și care foarte ușor pot deveni necontrolabile. Inclusiv în partidele acestora sunt numeroși indivizi care nu pot fi controlați și care se află în funcții cheie. Aici este lupta. În SUA, de exemplu, acum îi vedem aliniați în spatele lui Trump pe toți cei care n-ar mai suporta încă un furt, iar acolo oamenii chiar au arme, deci pot pune serioase probleme oricăror forțe, inclusiv armatei! Nimeni nu vrea să arate cu degetul unde e problema. Iată problema: oricât de controlabil ar putea fi Trump - sau bun alt lider radical - ajungerea sa la putere l-ar obliga să ia măsuri radicale deoarece altfel ar fi împins de proprii săi susținători. Personal nu cred că fenomenul parașutei controlabile Meloni se va repeta. Va fi însă interesant de văzut dacă Meloni va reuși cu politica sa sau dacă nu cumva se va prăbuși sub presiunile celor care-au votat-o.  

Pentru a pune punct articolului de azi, voi spune doar că mă aștept ca retorica anti-Ucraina să se contureze din ce în ce mai evident pe măsură ce dezastrele de pe front se vor accentua. Asta pentru a se salva ce se mai poate din farsa denumită „democrația occidentală”. Dacă în continuare frontul va stagna, semnalul că se pun tunurile pe actuala conducere de la Kiev e dat. La fel cum Ceaușescu a fost eliminat la un semn - după ce ani la rând fusese „eroul Occidentului” - exact la fel i se va trasa și destinul lui Zelenskyi. Atunci va fi interesant de urmărit un alt element: modul în care extremiștii care acum impulsionează Ucraina spre dezastru vor acționa și cum se vor întoarce ei împotriva „Occidentului binefăcător”. O să vedeți ce spectacol va fi!

26 de comentarii:

  1. Totul este sub control...cei ce stapanesc si conduc lumea au gasit intodeauna ,, resurse ,, sa deturneze succesul in favoarea lor...au facut-o,o fac si o vor face for ever...

    RăspundețiȘtergere
  2. Miscarile nationaliste au fost fondate si finantate de burghezi si industriasi pentru a distruge si asasina pe cei din miscarile socialiste care le amenintau proprietatile.
    Miscarile nationaliste actuale sunt niste instrumente diversioniste aflate in mainile stapanilor actuali, corporatiile de sorginte fascistoida. Scopul lor e de a exploata fobii, de a pacali gloatele, de a lansa false controverse, de a pastra iluzia dezbaterilor.
    Meloni e aghiotanta defunctului mogul Berlusconi. Ca sa vorbesti de scena politica din Italia, trebuie sa vorbesti de CIA.
    Democratia e o farsa ridicola, stapanii nu au cedat puterea desi au acceptat votul democratic sub presiunea miscarii socialiste. De aici ridicolul farsei democratiei. Este o forma fara fond. Puterea este detinuta de altii, nu de cei care se presupune ca ar detine-o, electoratul votant.
    In cel priveste pe Trump, prima impresie este cea a unui bufon. Ca si altii, si el e un personaj a unei parti a sistemului. Biden continua politica externa a lui Trump. Politica externa a unui imperiu nu se schimba de la un mandat la altul in functie de mascariciul propus gloatelor ca fiind presedinte. Politica unui imperiu este dictata doar de interesele exploatatoare globaliste ale corporatiilor care si-au subordont statele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord cu unele aspecte ale comentariului, mai puțin cu umanismul mișcării socialiste! Ca lozinci, da, socialismul stă bine! Ca practică, socialismul a pregătit revoluțiile și războaiele ce au răvășit lumea în ultimii 300 de ani! În ciuda etichetei de criminalitate, manifestată în istorie, aruncate asupra Bisericii, în mod special, și a religiei, în general, de către socialiști, criminalitatea mișcării socialiste din ultimele trei secole depășește cu multe ordine de mărime criminalitatea a mii de ani de viețuire umană! Ce avem acum în derulare, în lume, face parte tot din proiectul socialist!

      Ștergere
    2. Derularea actuala nu ca face parte din proiect, ci este incununarea globala a sa...adica endgame
      Este mai bine sa nu vorbim despre detaliile sinistre ale incununarii care ni se pregatesc.

      Hai noi ca noi...ne intoarcem intr un trecut mai neplacut de zeci de ori, in schimb vai de capul copiiilor nostri

      Ștergere
  3. Multumesc, foarte bun!
    Mi a placut faza cu " eroul occidentului":)))))
    Asa credeam noi atunci cind de fapt era ciuca batailor, cobaiul sef din regiune.
    Dar oricum, si a indeplinit misiunea data de vest contra cost, de a testa LA GREU, PE O POPULATIE EST EUROPEANA ceea ce incepe sa fie implementat cit de curind PE FATA de catre schwabisti.

    Deasemenea in urma evenim recente cica 70% din caralii din Marseille, Fr. au intrat in medicale pe termen nelimitat din cauza stresului avansat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ceausescu a fost eliminat la un semn pentru nu a acceptat indicatiile primite din strainatate (Moscova, Washington).
    Ceausescu avea un crez, era un stangist revolutionar visator care in interbelic a trecut prin inchisorile fascistilor oligarhi din Romania. Ceausescu a castigat puterea, nu a primit-o precum o marioneta. E mai greu sa renunti la ceva ce ai castigat, decat la ceva ce doar ai primit.
    Spre deosebire de Ceausescu, Zelensky e doar un actor ce a primit puterea, are un rol si un script pe care stie ca trebuie sa-l urmeze atat timp cat i se va spune.
    In cazul lui Zelensky se va aplica varianta hard (a asasinarii) doar daca va incerca sa iasa din rolul acordat. Fiind actor de profesie, presupun ca stie unde sunt granitele intre rol si persoana sa, si va accepta fara obiectii atunci cand i se va spune ca piesa sa a luat sfarsit. De aceea, varianta hard mi se pare mai putin probabila.
    Varianta soft mi se pare mai probabila, la nevoie va fi extras de americani, se va retrage la vila din Italia, sau la una din Florida, unde isi va scrie memoriile, va primi Nobelul pentru pace, va fonda vreun ONG pentru pace, ramanand doar un activist, propagandist care va avea categoria sa de admiratori.

    RăspundețiȘtergere
  5. SUA prin tot ceea ce a facut pana acum a reusit contraperformanta de a sadi germenii exact a ceea ce nu isi doreste. Germania le va da lovitura pentru toate cate s-au adunat si o sa fie totul atat de neasteptat incat sa para batural sa nu mai aiba Washingtonul ce face. Multi ii asteapta la cotitura sa-i tradeze, chiar si Romania, in ciuda fanatismului exacerbat al unor lingai din SRI si din alte structuri. Sa avem rabdare zic!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai, daca nu le merge narativul cu Ucraina si nici cel cu nivelul de trai super-ridicat al Occidentului Colectiv(tot mai putini oameni inghit pe nemestecate astfel de propaganda inepta), papusarii oculti o vor da iarasi din toamna cu Plandemia de Covid reincalzita, un fel de Matrix Reloaded, doar ca acum virusul de laborator va contine si gene de Ebola, ca sa aiba o mortalitate mult mai mare, astfel incat sa sperie prostovanii sa-si bage din nou in ei dozele mortale din timp pregatite! Iar pt cei multi ca nu vor mai dori sa se intepe din nou, vor scoate armatele pe strazi ca sa ii oblige, pt ca sa vada sclavii, adica cetatenii de rand, cum e cu "democracy" de tip occidental!
    Binenteles, ca noul Covid nu va veni singur, ci la pachet cu propaganda "fierberilor climatice", cu tot ce tine de ea, adica restrictii, lockdown-uri si prabusire economica si sociala, care pt a fi cat de cat credibila, slugoii din fruntea Coloniilor ii vor lasa pe agentii papusarilor sa dea peste tot foc la miriste! Asa ca, "viitor de aur Lumea noastra are"!

    RăspundețiȘtergere
  7. „În mod normal nu votarea celor pe care sistemul ni-i marketează ca fiind extremiști este soluția, ci răsturnarea întregii ordini”. Dar ce punem în loc? Ani de zile am fost îndoctrinați cu clișeul „democrația e un sistem imperfect, dar e cel mai bun de până acum”. Evident că zicerea asta e doar un dicton al propagandei. De aceea vă întreb sincer: ce putem pune în loc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest "orice" ar trebui dezvăluit și organizat, în mic, înainte de a-l aplica, la scara unei societăți! Altfel este un eșec anunțat dinainte!

      Ștergere
    2. Pai vezi ca ai inteles, orice sistem am ``inventa`` sfarseste prin coruptie , minciuna,interese de grup,mafioteala etc,etc.Parerea mea este ca descentralizarea ar fi o solutie ,formarea de comunitati mai mici,autosustenabile in care cetateanul sa se si implice mult mai mult decat o face in prezent.Sa arate ca il intereseaza soarta comunitatii.Transparenta in administratie,fara mandate pe viata.Colaborare NU concurenta.Mai multa credinta decat stiinta.Stiu, sunt un medieval ignorant,inapoiat,intolerant care traieste in intuneric,izolat in pestera , pupator de moaste,rasist,nazist,antisemit,prorus,conspirationist,homofob s.a.m.d.Slava laba si cu baba ......... No-vac.

      Ștergere
    3. Racilele oricărui sistem sunt date de firea omului! Dar asta nu poate desființa nevoia omului de organizare și reorganizare socială! Frica de organizare socială bazată pe frica de nereușită este o copilărie sau o prostie motivată savant! Cred că este specific oamenilor pe care îi caracterizează curajul să nu se teamă de organizare socială! ȘI nici de organizare socială ce împrumută din experiența istorică a omenirii! Mandatele de conducere scurte sunt prostii specifice asa numitului sistem democratic unde nu conduc oamenii aleși ci alții! Cum era posibil ca un Micea cel Bătrân, Ștefan cel Mare, Matei Basarab să conducă zeci de ani și să nu își favorizeze nici măcar membrii familiei dacă aceștia greșeau? Nu erau și ei tot oameni?

      Ștergere
    4. Ba da ,dar cu frica de Dumnezeu.E o mica-mare diferenta.

      Ștergere
  8. Daca daramati ceva:
    1) daramati pentru ca nu trebuia ca sa existe,
    2) si nicidecum pentru ca ar trebui inlocuit(a) cu altceva ce ar trebui ca sa existe, dar ulterior sa constatati ca nici de inlocuitor nu era nevoie vreodata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o viziune anarhista sau egoistă! Doar eu! Nu mă interesează nimeni altcineva! Că place sau nu, societatea omenească a avut mereu forme de organizare! Dacă ceea ce se numește astăzi "democrație" e doar un spectacol grotesc de care vrem să scăpăm atunci soluția nu este nimicul ci un ceva care ar trebui teoretizat și exersat înainte de a-l pune în locul a ceea vrem să eliminăm!

      Ștergere
    2. Exemplul e prost formulat! Dacă vrei să dărâmi o casă veche o dărâmi pentru că nu ar trebui să existe sau pentru că vrei construiești ceva mai bun sau nou datorită invechirii sau schimbării destinației?

      Ștergere
    3. Forme de organizare = Forme de mutilare!

      Ștergere
    4. Probabil ați trăit sau trăiți încă, singur, pe o insulă pustie! Vă înțeleg!

      Ștergere
    5. "Dacă vrei să dărâmi o casă veche o dărâmi pentru că nu ar trebui să existe sau pentru că vrei construiești ceva mai bun sau nou datorită invechirii sau schimbării destinației"

      Motivatia difera de la caz la caz si toate situatiile de mai sus sunt plauzibile.
      O poti demola si fara a pune nimic in loc. Detinerea unei proprietati sau a unei case COSTA BANI in intretinere si paza. NIMICUL ESTE GRATIS si te fereste de cheltuieli inutile cu intretinerea si cu paza dar si de texele si impozitele unor imbecili marxisti asa cum este Ciolacu.

      Ștergere
    6. Stând și gândind au fost forme de organizare ale societății, precum cea comunistă, cu potențial de mutilare a omului. Deasemenea, ceea ce trăim de vreo trei ani, precum și ce suntem anunțați că vom trăi în viitor sunt tot forme de organizare cu potențial de mutilare.

      Ștergere
    7. Este o decizie extremă să ajungi să dărâmi o casă pentru a nu mai plăti impozit!

      Ștergere
    8. Decat sa ti o confiste pentru ca nu l ai platit, mai bine i dai foc cu mana ta!

      Ștergere
  9. @Anonim 23 august 2023 la 14:46
    Nu este absolut nimic "extrem",
    - nici in a te proteja de HOTII care iti fura de prin casa,
    - nici in a te proteja de HOTII care te fura pentru simplul motiv ca ai casa.

    DARAMI CASA SI TOTI HOTII NU MAI AU DE UNDE SI CE SA FURE!
    Si da, pentru cultura ta generala, cunosc multe cazuri de oameni care dupa ce au fost calcati de hoti pe la tara si-au demolat tot de prin curti, inclusiv fundatiile, iar acum in locul caselor si gradinilor au maracinis si serparie.
    Asta este dovada de inteligenta!
    Prostie este sa tot bagi bani cu nemiluita "sa intretii", doar ca sa aibe altii ce sa fure!


    Tactica asta se foloseste cu succes in afaceri de o gramada de timp. De secole mai exact.
    Asa ca atunci cand esti calcat de HOTI, fie muti afacerea in alta parte, fie o muti in alta tara si pleci si tu o data cu ea cu capital cu tot, fie pur si simplu o inchizi si bagi banii in alt ceva sau ii scoti afara din tara. In toate cazurile ABSOLUT TOTI HOTII o vor lua la mumu prin gingii de or sa le trosmesca falcile, exact asa cum o va lua Ciolacu si toaata Romania in viitorul apropiat.
    Bine ai venit in lumea reala!
    Iar lumea reala este aia in care cei ce au active si capital, specialistii si cei care produc se pishe pe el de stat cu toti votantii lui: pensionarii si "cei aflati in nevoi". Asa ca in lumea reala urmeaza ceea ce era deja predictibil, si anume:
    DEMOLAREA = EXODUL SPECIALISTILOR, ANTREPRENORILOR, AFACERILOR SI AL CAPITALULUI,
    iar mai apoi, SARACIA LUCIE!


    https://economedia.ro/jumatate-din-antreprenorii-care-au-raspuns-la-un-sondaj-economedia-spun-ca-vor-renunta-complet-la-business-in-romania-daca-guvernul-aplica-noile-cresteri-de-taxe-pregatite-povestile-de-supravietuir.html

    https://economedia.ro/companie-de-specialitate-cresterea-disproportionata-a-cass-ului-pentru-profesiile-liberale-si-freelanceri-ar-putea-reduce-in-final-incasarile-la-buget-si-poate-genera-un-nou-val-de-migrare-a-fortei.html

    https://economedia.ro/companie-de-specialitate-a-crescut-interesul-pentru-mutarea-rezidentei-fiscale-in-paradisuri-fiscale-in-contextul-schimbarilor-continue-in-legislatia-fiscala.html

    https://economedia.ro/analiza-propunerile-de-modificare-a-codului-fiscal-obliga-programatorii-la-o-crestere-a-tarifelor-cu-circa-10-si-pun-o-noua-frana-in-digitalizarea-companiilor-modificarile-legislative-o-no.html


    "Şi, da, dacă îmi permiteţi, AŞ VREA SĂ IAU puţin de la noi, cei cu putere de muncă şi de la cei care fac foarte mulţi bani PENTRU A DA şi la pensionarii care au muncit o viaţă şi la cei aflaţi în nevoie...
    Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament PENTRU REFORME şi DREPTATE SOCIALĂ. Trebuie să separăm apele şi românii să vadă cine vrea cu adevărat să facă reforme şi să ducă această ţară înainte şi cine se opune şi luptă pentru privilegii şi pentru bogaţi. Eu cred că aceasta este calea şi vă anunţ că voi merge înainte cu fermitate!"

    https://www.g4media.ro/breaking-guvernul-isi-va-asuma-raspunderea-in-parlament-pe-pachetul-de-reforma-fiscala-ciolacu-as-vrea-sa-iau-putin-de-la-noi-cei-cu-putere-de-munca-si-de-la-cei-care-fac-foarte-muti-ban.html

    Specialistii, antreprenorii si capitalul, de peste o luna fe zile, il anunta pe Ciolacu ca VOR PARASI ROMANIA SI VOR MERGE IN STRAINTATATE CU SI MAI MULTA FREMITATE!
    Cu alte cuvinte, isi "darama" TOTUL si se cara!
    Fix pentru A NU PLATI TAXELE SI IMPOZITELE!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa fie lucrurile mai clare:
      "În ceea ce privește tipul de măsuri de austeritate, premierul Ciolacu a dat un indiciu referitor la intențiile sale, spunând că ”AŞ VREA SĂ IAU puţin de la noi, cei cu putere de muncă, şi de la cei care fac foarte mulţi bani PENTRU A DA şi la pensionari, care au muncit o viaţă, şi la cei aflaţi în nevoie”.

      E UN DISCURS DE STÂNGA EXTREMĂ, CU ACCENTE DE LUPTĂ DE CLASĂ, DE UN POPULISM FEROCE, CARE INDICĂ FAPTUL CĂ PREMIERUL ---VIZEAZĂ SUPRAIMPOZITAREA CELOR CARE PRODUC--- ȘI REDISTRIBUIREA VENITURILOR."

      https://www.g4media.ro/reactie-rapida-trei-motive-pentru-care-guvernul-ciolacu-isi-asuma-raspunderea-in-parlament-pe-pachetul-austeritatii.html

      Ștergere
    2. "„MIGRAȚIA CĂTRE OCCIDENT CAPĂTĂ PROPORȚII ALARMANTE ȘI MULȚI DINTRE CANDIDAȚII LA PLECARE SUNT TINERI”, a declarat Daniel Tecu, președintele Fadere, într-o scrisoare deschisă adresată guvernului. Calitatea proastă a serviciilor publice, corupția birocratică, lipsa infrastructurii rutiere și un sistem de sănătate învechit sunt tot atâția factori care îi împing pe români să-și părăsească țara...

      Guvernul de coaliție, format din social-democrați și liberali, se pregătește să adopte noi taxe și să majoreze taxele existente pentru a finanța o administrație umflată.

      TOATE ACESTE MOTIVE ÎI DETERMINĂ PE ROMÂNI SĂ OPTEZE PENTRU EUROPA DE VEST. „Guvernul intenționează să elimine beneficiile fiscale în trei domenii cheie: agricultură, construcții și IT”, regretă Daniel Tecu, președintele Fadere. „ACESTE MĂSURI VOR ÎMPINGE ȘI MAI MULȚI ROMÂNI SĂ PLECE. Facem apel la guvern să ia decizii pentru a reduce emigrația spre Occident. Liderii noștri trebuie să încurajeze românii să se întoarcă în țara lor și să nu o abandoneze”."

      https://www.g4media.ro/le-monde-romania-nu-reuseste-sa-stopeze-emigratia-masiva-care-ii-penalizeaza-economia-cinci-milioane-de-romani-au-migrat-in-europa-si-companiile-care-investesc-in-tara-se-chinuiesc-sa-recruteze-ang.html

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)