sâmbătă, 26 august 2023

Cum se vede lumea?


Din Franța Macron urlă isteric. Spune că trebuie restabilită ordinea constituțională în Niger. De partea cealaltă, în zona ECOWAS, adică a statelor africane încă vasale „Occidentului Colectiv” se viralizează o inițiativă de protest împotriva regimurilor marionetă ale colonialiștilor. Adică fix acele regimuri care doresc să „restabilească ordinea constituțională în Niger”, intrând cu propriile armate acolo. Doar că s-ar putea ca înainte de a se concretiza „intervenția militară” să vedem căzând un nou regim-marionetă. 

Macron are perfectă dreptate deoarece vede că îi fuge Africa de sub picioare. Fără furturile de acolo, Franța devine efectiv nerelevantă și se prăbușește cu grație de la vârful mondial de putere pe care se cocoțase. De aceea urlă isteric pentru „restaurație”. Doar că nu poți face „restaurație” atunci când lumea a început să gândească în termenii paradigmei deja instaurate. Ar fi trebuit să învețe cel puțin chestiunea asta de la mizeria aia de „Revoluție Franceză”. Iată încă o carență educațională gravă care distruge lumea lor.

Germania e în recesiune de mai mult timp, doar că n-o recunoaște. Fără capacități coloniale, nemții au avut o abordare mai pragmatică a economiei: s-au bazat pe sursele energetice ieftine pentru a pune pe picioare mașinăria manufacturieră a Germaniei. Totul a funcționat brici cât timp în vârful Germaniei s-au aflat oameni care-au pus în balanță și interesul propriu. După aducerea forțată la putere a nulității de acum, americanii au reușit să dea lovitura de grație, transformând Germania într-o formă fără fond. Picajul economic actual al Germaniei are însă o caracteristică: e ireversibil. Știu că par afirmații hazardate, dar veți vedea imediat că am dreptate. 

Motorul economic al Germaniei a fost, la nivel de vârf, industria auto, iar la nivel de bază cea chimică. Cele două industrii s-au îmbinat într-o construcție armonioasă care a împins Germania spre primele poziții ale clasamentului economic mondial. Ambele industrii aveau însă la bază energia ieftină. De aceea, conectarea la „priza rusească” s-a constituit pentru nemți în cea mai bună perioadă economică a țării. Doar că ocupanții au avut alte planuri. De zeci de ani, mișcarea ecologistă din Germania - finanțată aproape integral de SUA - a făcut presiuni pentru renunțarea la „procesele economice cu consum intensiv energetic”. Dacă pe vremea lui Merkel s-a trasat o graniță extrem de clară - poate mai țineți minte „scandalul ascultărilor neautorizate”, care n-a fost decât un avertisment voalat de-al cancelarului german de atunci - după instaurarea slugii Scholtz(dublată de nulitatea Ursula cocoțată la vârful Comisiei Europene), industriei germane i s-a pus o dinamită la fundație. Nu doar renunțarea la sursele energetice ieftine pe care și le procura din Rusia, dar și politicile intensiv ecologice au transformat Germania într-o țară cu o relevanță economică din ce în ce mai redusă. 

Ceea ce însă trebuie să vedeți este oglindirea în China a politicilor aberante europene. Așa cum la prima „tentativă verde” a Europei China efectiv a distrus industria verde germană - cea care spera să profite din extinderea inițiativei la nivel european - acum, la cea de-a doua, China profită într-un mod exponențial. Industria mașinilor electrice chinezești este numărul 1 mondial din toate punctele de vedere. Nemții sunt efectiv depășiți tehnologic, iar relevanța lor pe piața auto se apropie de un sfârșit mai mult decât previzibil. Nu știu dacă mai țineți minte de „viitorul verde prin hidrogen”, politica pe care UE o scotea în față pentru înlocuirea „definitivă” a hidrocarburilor rusești. Am asistat uluit la lansarea de către chinezi a primului tren cu hidrogen. Asta în timp ce-n Europa, politica hidrogenului se transformă într-o demență întrucât idioții de pe Continent vor să amestece hidrogenul cu gazul natural și să-l pompeze în rețelele publice. O asemenea idioțenie nici măcar repetenții de pe vremuri n-ar fi putut să gândească, iar exploziile pe care le veți vedea în viitorul apropiat n-ar trebui să vă mire.  

Toate acestea ne arată clar că Europa în general și Germania în special se bazează pe o abordare efectiv amatoricească a fenomenului economic. Astfel, orice decizie care e menită a îmbunătăți ceva se transformă aici într-un dezastru care pârjolește. De ce se întâmplă așa? Pentru că în Europa se iau decizii influențate de interesele americane, peticite cu aberații ideologice locale, în timp ce în China deciziile se iau coerent, pe baza relevanței economice. 

Să vă dau exemplul automobilului electric. Chinezii au avut tot interesul să-l introducă deoarece mega-orașele lor ajunseseră sufocante, cu o atmosferă formată din otrăvuri. După ce au rezolvat problema poluării industriale aveau tot interesul să rezolve și problema poluării casnice, astfel încât impunerea automobilului electric le-a venit ca o mănușă. Doar că nu au adoptat-o prostește! În prima fază și-au îmbunătățit infrastructura electrică a orașelor. Astfel, introducerea automobilelor electrice nu a avut un impact asupra serviciilor oferite industriei și zonei rezidențiale. Spre deosebire de chinezi, europenii au adoptat haotic politicile de „trecere la verde” și astfel au parte de perturbări serioase în zona consumului electric, asta în timp ce nu găsesc bani pentru îmbunătățirea infrastructurii electrice. În ceea ce privește hidrogenul, chinezii au un interes aparte în dezvoltarea tehnologiilor de transport pe acest gaz deoarece hidrogenul este un produs necesar mega-industriei lor petrochimice. Astfel, au scalat în vederea eficientizării producția de hidrogen și surplusul pe care-l au trebuie să-l consume cumva. Europa însă vrea să construiască facilități speciale de producere a hidrogenului doar pentru transporturi, fapt care va introduce o altă inutilitate în ecuație. SINOPEC, cel mai mare producător de hidrogen la nivel mondial, și-a scalat producția pentru a face față necesarului său tot mai mare în zona rafinării petrolului. Astfel, scalarea a fost necesară în primul rând serviciilor de rafinare și a condus la un surplus. Dezvoltarea transportului pe hidrogen se bazează fix pe aceste surplusuri care, din punct de vedere tehnic, sunt practic gratuite. De ce la chinezi e relevantă și la europeni nu? Pentru că SINOPEC își acoperă costurile de producțuie a hidrogenului din rafinarea de petrol, astfel încât pentru ei e o sursă ieftină, în timp ce pentru europeni costul e de nesusținut. Nu degeaba vă descriu aceste fenomene, ci pentru a înțelege ceea ce se petrece în societățile epuizate. Practic, elemente care la concurenții lor în ascensiune se integrează armonios în procesul economic, la ei pur și simplu nu funcționează. Puteți privi din acest punct de vedere și diferențele care existau între economiile socialiste ale Estului Europei și cele capitaliste ale Occidentului.

Acum situația s-a inversat. Ascensiunea Chinei și a economiilor BRICS are ca efect dezastre în lanț în Occident. Spuneam ieri pe contul meu de Telegram că acum BRICS controlează peste 80% din producția mondială de hidrocarburi. Este deja o forță colosală. Nu e de mirare motivul pentru care Macron ar fi vrut să participe la Summitul BRICS. BRICS nu înseamnă o adunare de popoare ostile Americii, ci o altă abordare a cooperării între națiuni. Testul suprem trecut de actualul summit a fost cel al extinderii. Puțini știu că SUA a făcut teribile concesii Indiei pentru a o determina să se opună extinderii. Indienii, așa cum îi știe toată lumea, au luat banii de la americani și au făcut tot cum îi îndemna interesul, dându-le cu flit bideniștilor. Dar cum, nu e India „viermele” strecurat de americani în BRICS, țara găsită să producă ieftin pentru Occident ca înlocuitor al Chinei? Asta e o prostie nemaivăzută. 

Interesul Indiei e în BRICS, culmea!, tocmai din această cauză! Pe măsură ce-și crește nivelul de trai, China nu mai poate să fie „producătorul ieftin al omenirii”. De altfel, se și vede în orientarea economică a țării. Xi Jinping a stabilit ca strategie economică abandonarea domeniilor cu marjă mică de profit, în favoarea tehnologiilor înalte și a serviciilor cu valoare mare adăugată. Astfel, hălci întregi ale actualei industrii chineze vor fi ori automatizate, ori externalizate. Cine are interesul de a prelua sectoarele pe care le vor externaliza chinezii? Cumva India? Iată cum ar trebui să priviți procesul.

Pe măsură ce timpul trece, veți vedea tot mai multe exemple de incongruențe economice în lumea veche oglindite de procese de succes în noua lume a Estului și Sudului. De ce se întâmplă așa? Pentru că astfel au decurs evenimentele mereu în istorie!

26 de comentarii:

  1. Pe scurt : 1990 -1993 socialismul a fost infrant ! Traiasca capitalismul ! 2020-2023 Capitalismul a fost infrant ! Traiasca globalismul ! 2023- cat o vrea Domnul combinatia dintre socialism si capitalism ( fascism) ...visul de aur al lui Hitler s-a implinit...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Donisroi 26 august 2023 la 11:26
      Gresiti! in 1933 Germania lui Hitler era cu nivelul, sub pamant, (asta din cauza pacii cumplite incheiate la Versailles), la fel era si parlitul de Hitler. Asta pina nu a venit o delegatie americana la Hindenburg, sa-i propuna o colaborare cu SUA, (cu scopul distrugerii Rusiei), Hindenburg fiind prea batran pentru asemea proiecte, a recomandat americanilor, sa-l contacteze pe tanarul si ambitiosul Hitler, care era in plina ascensiune politica, ceea ce s-a si intamplat.
      Si dupa negocieri intense de 3 zile, Hitler avea cea mai luxuoasa limuzina din Munchen, locuia in cea mai faloasa vila din oras, si avea si bani ca sa comande cca 100 000 de uniforme xi arme ptr. S.A -ul lui.
      Si ce sa vezi, Germania care pina in 1933 era la pamant din absolut toate punctele de vedere, din acest an pina in 1938 a devenit cea mai puternica tara din Europa, cea mai industrializata si cu armata cea mai moderna, si nemtii credeau ca Hitler care a reusit o asemenea performanta de neinchipuit, au crezut caeste un geniu, pe cand el nu era decat un amarat de TRADATOR care s-a vandut Americii, si caruia americanii i-au dat misiunea ca in schimbul a tot ceea ce a primit, sa distruga URSS-ul, singurul mare imperiu nedistrus, si care statea in calea planurilor de globalizare ale satanelor care conduceau din umbra SUA,
      Asta a fost narativul pina cand Hitler s-a vazut cu sacii in caruta, si cu o armata puternica, care era capabila sa protejeze si sa impuna cu forta politica de globalizare a americanilor, dar in favoarea sa , si a tarii sale, asa ca Hitler si-a continuat opera de tradare, dar nu a poporului sau, ci a americanilor care i-au dezvoltat tara ca sa distruga URSS-ul, si cand spun tradare ma refer la tradarea intereselor criminale ale aceleiasi elite a caror fi si nepoti nu au renuntat la globalizare, nici pina astazi, si nici la planul de distrugere a Rusiei, ca principala piedica in calea globalizarii, plan care se petrece acum chiar sub ochii nostrii.
      Si tradea aceata a fost pentru ca, patriotul Hitler si-a adus aminte ca in 1 razboi mondial, armata germana nu a fost invinsa, ci batea cu tunul Dicke Bertha centrul Parisului, iar infrangerea Germaniei a fost un act politic, pus la cale de iudeo-masoneria tradatoare din Bundestagul german, si de aici li s-a tras nemtilor suferintele imense, dar si ura lui Hitler impotriva acelora care au distrus marele si prosperul Reich german al Kaiserului Wilhelm.

      Ștergere
    2. CONTINUARE:

      Acum sa revenim la subiect, am facut aceasta expunere, ca sa va arat ca planurile de globalizare nu au fost ale lui Hitler, ci ele au aparut inca de pe vreme cand Hitler se juca cu putulica in nisip, si ca Hitler fost cel care avea misiunea sa le puna in practica, asa cum dorea iudeo-masoneria, si ca el i-a tradat pe toti, si ca mare patriot ce era, a vrut sa impuna aceste planuri "americane", in interesul Germaniei si al poporului german.
      NOTA BENE, nu am facut aceasta expunere ca sa-l apar pe Hitler, care a fost un mare prost si un mega criminal inconstient, ci ca sa intelegeti ca cei care au facut aceste planuri de globalizare, erau de fapt aceiasi "hitleristi" americani, care astazi sprijina FASCISMUL in Ucraina, pentru ca nu se poate impune acest pan demonic cu vorba buna, si ca au nevoie de o tiranie fascista care sa implementeze planul prin forta si teroare, asta ca sa intelegeti din ce cauza Romania repeta greseala din WW2, si s-a aliat si de data aceasta, cu adevaratii hitleristi, care vedem clar ca vor sa fie singurii stapani ai planetei...ceea ce poate constata orice om care are tziglele pe acoperis.

      Ștergere
    3. Corect Donisroi,
      Ultima faza a visului împlinit as zice ca tine cel puțin pina spre 2100 incolo, cind cu puțin noroc vom obține CEVA energie de pe orbita și de la polii Lunii.
      Evident, nu pentru toți.
      Amza

      Ștergere
    4. Donisroi26 august 2023 la 11:26
      Total gresit !
      Niciodata visul lui Hitler nu a fost ca iudeo-masoneria sa devina stapana planetei, ci din contra, el visa sa distruga toata iudeo-masoneria, pentru ca el si harnicul sau popor german, sa devina vioara intai a planetei. Iar faptul ca iudeo-masoneria este muuuuuult mai periculoasa decat hitlerismul german. il vedem in faptul ca hitleristii americani anunta tare sa fie bine auzit, ca ei trebuie sa salvaza planeta ucigand, cu virusi si apoi cu vaxinuri si chiar prin razboaie ...cca 7 MILIARDE de oameni, ceea ce Hiter nu a spus niciodata!

      Ștergere
  2. Un articol d TOP !
    Sper sa fie preluat si raspandit in media alternativa. Chapeau !

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitări! Dl.Diaconu, departe cel mai bun blogger,prin conținutul creat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Prin urmare, ce fel de colonie va fi Romania in urmatorii ani? Ce limbi straine sa introducem in programa scolara?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A oricui si mai ales a trădătorilor băștinași. Limbi straine: tarzaneza de cocioc tok tok, sclava, croncaneza parvenita, manelara agramata, drogeala sintetică, spagoleza elementara , si , ultima pe lista, fara voia dvs., perversă illuminatta pedofileza.

      Ștergere
  5. Pe felie:

    Radu Berceanu, mandatar de Scutere Electrice Zburatoare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Un punct de vedere pertinent :https://telegra.ph/Agonia-lumii-%C3%AEntre-sf%C3%A2r%C8%99itul-cel-de-pe-urm%C4%83-%C8%99i-un-nou-%C3%AEnceput-08-23?fbclid=IwAR0dv_UnLXgmwABrMDR0dC92phFW5ZKS8a6fD-8tgzedL1R-DOc8iwwoZp4

    RăspundețiȘtergere
  7. Peste max.10% este exclusa creșterea nivelului de trai al chinezilor sau a indienilor.
    Orice abatere de la aceasta balanta pune întreaga planeta în pericol de endgame energetic IN CEL MAI SCURT TIMP(iar asta I o certitudine confirmata de planificatori)
    Drept dovada , una din multe, stau zecile de orașe construite și nelocuite de "potentialii" candidati asiatici la un nivel de trai crescut.

    Ca urmare cam 1 miliard de asiatici trebuie sa mai aștepte pina se urca în mașini personale sau pina vor porni A/C personale.
    Cind vor putea?
    S ar putea ca niciodată, dupa cum merg treburile cu hidrocarburile(vezi namerica, ue)...
    Amza

    RăspundețiȘtergere
  8. Dom'ne, nimic despre ceea ce s-a întâmplat la Crevedia? Păi, s-a sesizat până și marele Werner. Înalt ca o prăjina și, continuarea o știți. Bine pot să zic și 'nalt la stat, mare la sfat. Înalt ca funcție în stat, pe mare funcție la sfatul popular din Sibiu de această dată. Eu mergeam acolo, mă certam cu lumea că să intre în case sau măcar trimiteam sepepiști să o facă. Bine de fapt îi băteam sau îi puneam pe sepepiști să o facă, covoarele dom'ne, să le bat sau să le bată. Nu vor ăia să intre în case, se plimbă cu copiii de mână, cum se isterizaseră pe canalele de știri și nu a trimis nimeni armata să-i bage în case. Cum că la nu mai știu care protest erau cu câini și cu copiii de mână posibil la ceea ce se numește de canalele de știri reziști, ori la ceva proteste cu Dragnea?

    RăspundețiȘtergere
  9. Nenea, dacă Macron țipă eu zic că este ca el. Nu este președinte de extremă dreapta așa cum au vrut unii prin a o vota pe Marine Le Pen. Eu cred că ești destul de inteligent ca să faci diferența. Dacă țipa Marine Le Pen cred că mai era oarecum de gândit din partea unora.

    RăspundețiȘtergere
  10. "Se cocoțase". Bre, au arme nucleare. Unde se cocoțaseră?

    RăspundețiȘtergere
  11. De ce citesc de aia răspund. Nu americanii au prăbușit Germania. Așa este sistemul capitalist, globalist. Împrumuturile la nesfârșit vă spun ceva? La un moment dat nu mai funcționează chiar dacă în câteva zile sau ani sau sute de ani. Cum s-au plătit datoriile de către Ceaușescu? Acest lucru trebuie studiat. Dacă chiar s-a întâmplat. Vreau și eu depozit gpl să-mi fac, dar nu am bani. Ăsta cum și-a făcut? Cu ce bani a pornit? Păi, zii așa domnul Werner, Diaconu sau oricare alt domn.

    RăspundețiȘtergere
  12. Dacă de fapt în Niger ăia bătrâni din armată i-au pus pe cei din juntă să facă ceea ce fac? M-am gândit mai demult, dar am vrut să văd dacă vă pică fisa la vreunul. Zi-ne cum a fost cu colonelul Gaddafi? În vizită la Tripoli a fost și Putin când trăia Gaddafi. Cine a fost acest Obama? Hai să ne gândim așa! Sau poate că și alții. A fost NATO în Libia? Da sau nu? Sau au fost niște tiriplici plini de bani, care și-au angajat armate?

    RăspundețiȘtergere
  13. "Astfel, hălci întregi ale actualei industrii chineze vor fi ori automatizate, ori externalizate. Cine are interesul de a prelua sectoarele pe care le vor externaliza chinezii? Cumva India? Iată cum ar trebui să priviți procesul."

    Aceste lucruri se intampla deja: mai intai Indonezia, Thailanda si Malaezia si mai apoi Vietnamul si Filipinele. Urmeaza Laos si Cambogia. Coruptia din Myanmar si haosul generalizat din India, Bangladesh si Pakistan mai au de asteptat. Probabil "stan-urile" din fosta URSS vor primi o halca importanta de industrializare.
    Nu conteaza deloc ca nu sunt in BRICS. Uita-te de exemplu la Thailanda care au devenit un producator cheie pentru o grmada de corporatii in industria auto (Toyota, Ford, etc.) si moto (Honda, Yamaha, Triumph, etc) sau mai ales in productia de componente pentru computere (memorii RAM, hard disk-uri, SSD-uri, etc).
    https://www.google.com/search?q=thailand+floods+affects+global+price+in+pc+components

    RăspundețiȘtergere
  14. Care ar fi problema, daca sclavul devine din utilizator si apropitar pe casa si masina cu aere conditionate?
    Boierii - atat de stanga, cat si de dreapta - vor ajunge si mai bogati de la niste taxe incasate in plus, de la mai mult de 10% din populatie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu I nici o problema Doru în afara de faptul ca ei nu dispun de energia necesara sa suporte 1 miliard de unitati de aere condiționate la apartamente.
      Dacă totuși le vor porni, va fi cu energia luata din alta parte, ca de exemplu UE, inclusiv de la noi.
      Ești pregătit pentru aceasta manevra?
      Eu nu!

      Ștergere
    2. De ce nu ai fi pregatit?
      Sigur ne dau ceva interesant la schimb!

      Ștergere
    3. Energia în cantități masive LUATA cu japca DE ALTUL, nu poate fi înlocuită cu un alt obiect "interesant".
      Dacă tu rămâi pe întuneric, ce alt obiect, jucarioara, serviciu iti poate înlocui suferinta și durerea la care ești supus ca nație?

      Ștergere
    4. Pai nu zic TFLeii ca sunt stapanii energiei sub toate formele ei, si ca pot produce energie infinita/mai multa decat pot sa consume, in oricare dintre formele ei individuale/preferate?
      Deci: despre ce intuneric si durere vorbesti?
      Japca, e doar reversul mediei!

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)